Kuopion lukiot?

alhymrb

Mikä Kuopion lukioista olisi paras, jos keskiarvo riittää kaikkiin? Kiinnostaisi kuulla yleisesti koulun tasosta, millaista porukkaa, millaista opetusta.

30

6128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuu ihan sinusta

      Ensinäkin jos keskiarvo riittää kaikkiin, niin suosittelen sinulle Klassikkaa ja Lyseota, ne ovat ainoat varteenotettavat vaihtoehdot korkean keskiarvon omaavalle oppilaalle opetuksen laadun suhteen.. Lyseo on hyvä peruslukio jolla on pitkä ja hyvä maine. Klassikka on viimevuosina ollut nousukiidossa, ja sen huomaa jo pääsy keskiarvorajasta, joka oli viime vuonna 8.58.

      Klassikkassa on kehittyneempää teknologiaa joka tukee opiskelua esim. ipadit ja tunti tallennus systeemi ja tilat ovat nykyaikaisemmat. Itse opiskelen klassikkassa, mutta minulla on myös pari kaveria lyseossa, ja voin susoitella molempia. Klassikassa on ehkä se hyvä puoli, että jos on pari päivää kipeänä, niin opettaja nauhoittaa tunnin ja et tipu kärryiltä. Kannattaa käydä tutustumassa molempien lukioiden sivuihin. Mutta kumpaan ikinä menetkin niin molemmat vaihtoehdot ovat hyviä.

      Klassikka:http://peda.net/veraja/kuopio/klaslukio/hakeminen

      Lyseo:http://www.kuopionlyseo.fi/

    • totuus193

      älä mee minariin ainakaan jos haluut oppia ja kallavedessä on kuullema hometta
      1.Klassikka 2. Lyseo

    • frontsidevilla

      Ehdottomasti klassikka! 2016 tulee sähköset yo-kirjoitukset ja sun yo-arvosanan voi määrätä se millä lukiolla on paremmat tekniset valmiudet. En ymmärrä miten kukaan voisi kieltäytyä siitä teknologian määrästä mitä klassikka tarjoaa.

    • minari1

      Tuu minariin, sinne hakee ensisijaisesti yleensä noin 5-10 henkilöö ja loput on sellasia mitkä ei päässy mihinkään muuhun

    • totuus193

      jos keski arvo riittää minne vain en suosittele minaria.

    • minari1

      Sinä lyseo hintti oo hiljaa meiltä saa pitsaa ja meillä on rentoo toisin kun sinulla joka luet pitkää matikkaa 4h päivään. Meillä on rennoin lukio ja ihmiset on kaikista mukavampia toisin kun jossain lyseossa jossa kaikki luulee menestyvänsä.

    • totuus193

      Kaikki tietää menestyvänsä sinä jäät jäät kerjäämään valkolakkiis. Silläaikaa kun minä ryven rahassa minariarin amis"lukiolainen"

    • aapee

      Kiitos vastauksista, suuntana siis klassikka ellei keskiarvoraja nouse huomattavasti viime vuosiin verrattuna :)

    • Minarilainen

      Opetuksen laatu on ihan sama kaikissa lukioissa. Minarikaan ei ole yhtään huonompi kuin muut. Ne keskiarvorajat ei kerro mitään opetuksen laadusta.

    • Epätasa arvo lukiot

      Tuo ei ole kyllä totta!

      Ensinäkin opetus tehostuu mitä enemmän tekniikkaa siinä hyödynnetään ja tulevaisuuden työpaikallasi tulee olemaan mitä luultavammin tietokone päivittäisessä käytössä. Opettajille on varmasti kivempi opettaa motivoituneempia opiskelijoita, kun opiskelijoita joita ei kiinnosta pätkääkään.
      Opetuksen laatu on ehdottomasti parempaa klassikkassa, koska flipped classroom opetusmetodi on käytössä siellä, kiitos tuntitallennus systeemin.

      Käsittääkseni korkeankeskiarvon lukioissa on paljon fiksumpaa porukkaa, samalla motivoituneempaa ja valmiimpaa kokeilemaan kaikkea uutta. Muut Kuopion lukiot eivät ole samalla linjalla. Ihan selvää epätasa arvoa on havaittavissa ja olet sokea jos kiellät sen! Muilla lukioilla on paremmat mahdollisuudet tarjota opiskelioilleen enemmän, koska toiset lukiot omaavat enemmän teknologiaa joka tukee opiskelua. Voin lyödä vetoa, että minarissa on huomattavasti enemmän kokeen uusijoita, kuin klassikassa koeviikon jälkeen.

    • djdffjj

      Suosittelen lyseota. Se sijaitsee parhaalla paikalla, mikä on mielestäni suurempi etu kuin se, että klassikalla on nykyaikaisemmat tietokone yms. jutut. Sitä paitsi menestys opinnoissa on kiinni itsestä eikä tietokoneista ja tuntitallenteista. Vaikka tuntitallenteita aina hehkutetaan jaksaako moni niitä kuitenkaan katsoa?

      Klassikaan hakevilla on korkeampi keskiarvo kuin lyseoon tulevilla, mutta lyseolaiset menestyvät yo- kirjoituksissa paremmin ja hakeutuvat muita lukioita useammin yliopistoon. http://yle.fi/uutiset/kuopion_lyseosta_parhaiten_yliopistoon/5357980

      Lyseossa on myös se hyvä puoli, että opiskelijat ovat motivoituneita opiskelemaan, eikä tarvitse kuulla kateellista valitusta omasta osaamisesta. Jos olet kiinnostunut matematiikasta ja luonnontieteistä voisi lyseo olla sinulle hyvä vaihtoehto. Koululla järjestetään ennen koeviikkoa matikan long lesson eli ikään kuin kertaustunti.

      Kuten muutkin ovat sanoneet hae joko lyseoon tai klassikaan ja jätä minari ja kalu niille, jotka eivät muualle pääse. Siinä on eri sävy, kun sanoo opiskelevansa lyseossa tai klassikassa kuin minarissa tai kallavedellä.

      • huhuh virhe

        Klassikalla on vasta toistavuotta ollut 8.58 :/ et voi verrata yo-tuloksia kun nuo ihmiset jotka pääsivät tuolla arvolla eivät ole vielä kirjottanut.


    • tuntitallenteilla on

      Ai että tuntitallenteilla ei ole merkitystä?

      Esimerkiksi Kuopion klassisella lukiolla Sakari Svärd kertoo, että ennen annettiin matematiikan opetuksessa keskimäärin 60 tukiopetustuntia lukuvuotena, kun taas nykyään tallenteita käytettäessä tukiopetusen määrä on enää noin 4 tukiopetustuntia. http://protrimaran.com/index.php/iclass

      Ensi syksyllä lukionsa aloittavan nuoren kannattaa ottaa huolella selvää, missä lukiossa on parhaat laitteet ja ajan tasalla olevat opettajat. Se voi ratkaista arvosanat vuoden 2016 kirjoituksissa.

      http://yle.fi/uutiset/jyrki_kasvi_lukiovuosi_2016_alkaa_ensi_syksyna/6401559

    • tsih tsih

      Lukio on lähinnä vitsi. Tuntiopetuksesta ei ole mitään hyötyä, jos osaa itse lukea oppikirjoja. Mene lyseoon, sijainti on voittamaton.

      • laiskaihminenolet

        Aika laiska ihminen pitää olla jos ei jaksa Klassikkalta kävellä keskustaan.

        Klassikka sijaitsee parhaiten urheilusuoritus paikkoihin nähden ja koulun pukukopeissa on sauna johon voi mennä liikuntatunnin jälkeen. Eikä Klassikkalta niin pitkä matka keskustaan ole


      • huyghhj
        laiskaihminenolet kirjoitti:

        Aika laiska ihminen pitää olla jos ei jaksa Klassikkalta kävellä keskustaan.

        Klassikka sijaitsee parhaiten urheilusuoritus paikkoihin nähden ja koulun pukukopeissa on sauna johon voi mennä liikuntatunnin jälkeen. Eikä Klassikkalta niin pitkä matka keskustaan ole

        Lukioon tullaan opiskelemaan yleissivistäviä lukuaineita, ei liikuntatutntien ja saunan takia. :)


      • Aijaa ei sitten
        huyghhj kirjoitti:

        Lukioon tullaan opiskelemaan yleissivistäviä lukuaineita, ei liikuntatutntien ja saunan takia. :)

        Niinpä :) Opiskellaan yleissvistäviä aineita, joista 2 pakollista liikuntaa, ja vieläpä kouluaikana ;) Sitä lukiossa tehdään ei mennä shoppailemaan h&m:lle välituntisin ;) pappa betalar meinigillä


    • totuus193

      H&M et sitten parampaa kauppaa keksi lyseolla ei oo muuta kun se sijainti jos joka välitunti mennään shoppailemaan niin kyllä minuakin puuduttais eikä vanhammat kaikkea maksa

    • Ysiläinen

      Käytiin tutustumassa Kuopion toiseen asteen koulutusyksikköihin niin mun mielestä Lyseo oli ankee paikka. Sori lyseolaiset. Käytävät oli jotenkin kammottavat ja portaikot hengenvaarallisia. Varsinkin kuvisluokkaan sisäkautta mentäen. Oletteko muuten unohtaneet Musiikkilukion?

      • pottupoppa

        Ei me sitä olla unohdettu, mutta aloittaja ei maininnut omaavansa musiikillista lahjakkuuta tai edes pyrkivänsä musiikilliselle erikoislinjalle vaan ihan peruslukioon.


    • Hyvä Klassikka!

      Klassikka meni tänä vuonna Lyseon edelle, ja oli Kuopion paras yo-tuloksissa!

      Hyvin olet valinnut lukiosi aloittaja! Hyvää kesää ja lukio odotusta :)

      • 75368

        On se ollu aiempinaki vuosina lyseota edellä


    • MöljyttyT

      Eiköhän tämä keskustelu voida päättää jo siihen faktaan, että Klassikka pesee kaikki muut Kuopion lukiot mennen tullen. Erinomaisten tilojen lisäksi meiltä löytyy sellainen tehotoimintatrio kuin Hotti-Varis-Natunen, jonkalaista saa muuten lähikaupungeista hakea. Ainakin itsellä nostaa opiskelumotivaatiota lähes päivittäiset tempaustapahtumat. Ja ovat vielä saatanan hyvännäkösiäkin.

      • katkera lyseolainen

        Ja Klassikan muijathan ovat aivan perhanan hyvännäköisiä!!!


      • krepis

        nii saatana. nää jätkät saa millon vaa!


      • jonne j. jonnela

        tunnistettu'd


    • dudep

      Tässä(kin) keskustelussa näkee kuinka "voitontahtoisia" ja yksipuolisesti ajattelevia ihmiset ovat. Nähdään asiat vain yhdeltä kantilta ja vaikka sitten jauhetaan täyttä pas*** sen eteen että saadaan itsemme näyttämään hyvältä ja parhaimmalta muiden silmissä. Huhhuh mikä meno..mutta joo varmaan oot oman kaltaisimmat ihmiset löytäny lyseosta/klassikasta. Sinuna olisin mennyt lyseoon. Toivottavasti olet tyytyväinen valintaasi.

    • tiaine

      nii kai oot nyt klassikas???

    • Anonyymi

      Kaikki täällä sutaisevat taidelukiot suoraan maton alle....
      elitistit be like...

    • Anonyymi

      Lumit on kyllä paras lukio.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe