Mitä voisi olla..?

Pelottaa_paljon

Toivottavasti joku jaksaa lukea. Nyt on pakko kirjoittaa jonnekin, en saa tätä asiaa pois mielestä. Minua pelottaa tämä tauti, aina jos haen googlesta apua johonkin mitä minulla on, tämä tauti tulee aina jossain esille, joten siksi olen alkanut epäilemään. Ajattelin jos täältä saisi jotain apua voiko se olla sitä vai ei.

Viime kesänä alkoi omituinen päänsärky, se on aina vain vasemmalla puolella ja tietyssä kohdassa, ohimosta hieman ylöspäin. Joskus vain sitä tuntuu laajemmalla alueella. Se on vihlovaa, ei kestä yleensä kauaa mutta suunnilleen joka päivä tulee. Välillä jos kääntelen pelkkää päätä, laitan esimerkiksi leuan rintaa vasten niin vasemmalla puolella päätä tuntuu ihmeellinen revähdys tai repäisy..

Sitten jaloissa ja käsissä on puutumista ollut. Jos pidän jalkaa tietyssä asennossa istuessani (en istu sen päällä), niin se rupeaa puutumaan mutta heti jos siirrän sen takaisin niin se menee ohi samantien. Myös sellaistakin on että polviin asti tuntuu kummallinen tunne molemmissa jaloissa, ei mitenkään voimakasta, vähän veltot ja tuntuu ettei niitä oikein pysty pitämään paikallaan rentona... Tätä puutumista ei ole aina, tuntui että yhdessä vaiheessa sitä oli enemmän ja nyt ei ole taas hetkeen ollut.

Sitten vessassa täytyy juosta kokoajan, vaikka en olisikaan juonut. Tätä vaivaa on noista esiintynyt vähiten, menee ohi mutta sitten tulee taas joskus. Eli voiko tämä olla tätä vai jotain muuta? Täytyy sekin mainita että olen siis 18 vuotias.

7

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4-kymppinen

      Kuulostaa samoilta oireilta kun mun siskolla. Siskolle tehtiin iso pään alueen leikkaus, kun häneltä vuoti kirkasta nestettä korvasta ja nenästä, joka sitten todettiin selkäydin nesteeksi. Kallossa oli reikiä, jotka paikattiin. Syytä niihin ei löytynyt. Päästä poistettiin myös kysta. Leikkaus meni hyvin ja sisko toipui hyvin, mutta oireet ei kokonaan loppuneet. Myöhemmin päästä löytyi myös valtimo pullistuma, jolle ei tehdä mitään. On kuulemma vaarallinen vasta puhjetessaan...
      Hänellä oli kuitenkin juuria samat oireet, päänsärkyä, veltot ja tunnottomat jalat ja päässä juuri noita revähdyksiä. Hänen tilansa oli erittäin harvinainen, joten en halua sellaisella pelotella, mutta suosittelen että hakeudut lääkäriin ja magneettikuviin. On se mitä tahansa, parempi saada selvyys. Itsekkin olen niihin kuviin menossa...

    • 4-kymppinen

      Itse sain ajan terv.keskuksen neurologille viikossa kun kerroin omista oireistani ja menen kolmen viikon päästä megneettikuviin. Vielä tuosta sun päänsärystä; sisko puhui juuri samanlaisesta vihlovasta päänsärystä, mutta muista että sun tilanne ei missään nimessä ole sama kuin siskollani. Siskon sairaus oli erittäin harvinainen. Sen kysyn kuitenkin, onko sulla laktoosi intolerannsia? Siskolla ne reiät kallossa oli tod. näk. siitä johtuiva. Kun elimistö ei saa kalsiumia ravinnosta, se ottaa sen luustosta. Ja kysta ei ole vaarallinen.
      Varaa aika lääkäriin ja vaadi että pääset tutkimuksiin.

    • Nämäsä

      No täällä puhuu 45v ms,ei kuulosta ihan tältä taudilta vaan EHKÄ joltain lihasjnnitykseltä,magnesiumpuute,vähäinen nesteen nauttiminen tai liiallinen(suolat lähtee)
      Ei tarvi uskoa kuin raamattua, mutta kyllä täällä ms puolella on kyllä aikapaljon ankarampia/erityyppisiä oireet.

      Vähennä pääte/kännykkä työskentelyä... liikuntaa Älä suotta huolestu,nuori olet ja siihen kuuluu vielä erilaisia pikku kramppoja. (Nämä tiedot sinulle kertoi vakuuttavasti elämää nähnyt tavallinen rekkakuski ;) )

    • kärvistelyä

      Lääkreissä käyntien jälkeen, jos muut hommat selviävät, mutta vc:ssä rumppaaminen jatkuu, niin selvitä sellainen, kuin kertakatetrointi. Kuulostaa pahalta, mutta on todella simppeli juttu. Kerran aamulla saattaa rauhoittaa jopa koko jutun. Eli pyydät jäännösvirtsatestin. Minulle ei sitä kerrottu ymmärrettävästi, niin kärvistelin sen jutun kanssa 20 vuotta. Tämän taasen kertoi sinulle tältä alueelta omakohtaista kokemusta omaava myyntimies.

    • ravinto vaikuttaa

      Mites ruokavalio ja liikunta?

      Ruoka olkoon lääkkeesi!


      Hyviä rasvoja:

      Kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut öljyt. Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta). EI MARGARIINIA


      Hyvää rasvaa tulisi saada vähintään gramma per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista 25-35 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.

      Oman rasvantarpeensa pystyy laskemaan yksinkertaisen kaavan avulla:

      Energian tarve päivässä (kcal) x (25-35) / 100 / 9 = rasvan määrä päivässä (g).

      Esimerkiksi 2000 kilokaloria päivässä tarvitsevan rasvantarve on 56-79 grammaa.

      Tämä rasvan tarve ei mitenkään täyty "kevytmyrkyillä" ja epäterveellisellä margariinilla.





      Proteiinit:

      Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.


      Hyviä kasvikunnan proteiininlähteitä ovat palkokasvit, täysjyvävilja, pähkinät ja siemenet. Kasvisravinnon perusproteiini tulee täysjyväviljasta. Viljasta saadaan hyvälaatuinen proteiiniseos yhdistämällä se joko palkokasveihin (pavut, linssit, herneet) tai perunaan, sieniin, juureksiin tai muihin vihanneksiin. Kasvikunnan tuotteista soijaproteiinin aminohappokoostumus on ihanteellisin. Useissa kasvikunnan tuotteissa jotain aminohappoa on hyvin vähän, mutta yhdistelemällä eri kasviproteiinin lähteitä saadaan lopputulokseksi hyvälaatuinen proteiiniseos.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan proteiinia tulisi saada n. 10 – 20 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa 50 – 100 g proteiinia päivässä.



      Hyviä hiilihydraatteja:

      Syö kasviksia, vihanneksia, juureksia (ei vanhaa ravintoköyhää perunaa), hedelmiä ja marjoja vähintään 500 grammaa päivässä.





      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta eli n. 45 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa 225 g hiilihydraattia päivässä.





      Viljat (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan ja viljat voi korvata juureksilla, kasviksilla, vihanneksilla ja marjoilla.





      Kohtuudella täysjyväviljaa jos viljat sopivat?


      Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.


      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin puute on maailman yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
      D-vitamiinia 50-100µg / vrk
      Magnesium (sitraattia) 300-400mg/vrk
      Omega-3 rasvahappoja

    • 4-kymppinen

      Samaa mieltä edellisen kanssa; magneesiumin ja D-vitamiinin syönti on tärkeää. Itsellä kyllä magnesium ei ole auttanut näihin lihasoireisiin, mutta kun mulla on synnynäinen sydän vika ja verenpaine lääkitys, niin se tekee kuitenkin hyvää myös sydämmelle. Kaikki lääkärit, hierojat, kiropraktikot, fysioterapeutit kysyy syönkö magneisumia.
      Mulla tutkimukset edessä ja toivotaan että syy löytyy.

    • Pelottaa_paljon

      Kiitoksia vastauksista. Oli ihan helpottavaa lukea että vois olla jotain muuta. Tuohon ekaan viestiin sen verran että mulla ei ole sitä laktoosi intoleranssia. Lääkärissä kävin kyllä heti kun alkoi tuo päänsärky, mutta siellä sanoi syyksi että niskat on niin jumissa ja syö buranaa. Täytyy sitten vaan uudestaan mennä ja toivoa että selviää mikä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe