Nyenvibolahisulandin koira- uusi rotu

seropi

Nyenvibolahisulandin koira 3x

Elikkäs hieman rotu tietoa ei ole mikään virallinen rotu mutta rotua ollaan jalostettu vasta 37 vuotta ja tarkoitus jatkaa rodun jalostusta ja tarkoitus luoda monipuolinen koira joka soveltuu kaikkeen menoon ja kaikenlaisille ihmisille. Rotua tavataan vain parissa maassa kyseessä harvinainen rotu! Nyenvibolahisun lyhennys Nyenbo. Nyenbo kasvaa keskimäärin 50-70cm voi mennä yli tai ali säkän 2cm ja 20-50kg urokset ovat isompia ja nartut sirompia. Turkki on keskimäärin keskipitkää ja suoraa, pakkasen kestävää ja hylkii vettä ei takkuunnu helposti. Korvat voivat olla pystyt tai lupat. Häntä ei saa olla kippura mutta toisin rodussa tavataan näitä kippura häntäisiä koiria ja usein niillä on luppa korvat.

Kaikki värit ovat sallittuja mutta yleinsimmät värit ovat Musta,suden harmaa ja valkea. Myös mustavalkeita ja ruskea valkeita tavataan suomessa ulkomailla esiintyy myös blue merle tan merkein. Nyenbo on ystävällinen,hyväluonteinen,todela älykäs ja se pitää vedestä. Todella miellyttämis haluinen ja soveltuu agilityyn,tokoon,jälkeen ja jne.riista viettiä ei juuri paljoa esiinny mutta on työ linjasia nyenboja jotka ovat riistaviettisiä. Lapsien kanssa nyenbo on rauhallinen jopa pentuna. Agressivisuutta tai arkuutta ei rodussa esiinny.

Työ linjaisissa nyenboissa voi ola enemmän hirvikoiraa,vinttikoiraa,vihikoiraa ja bordercollieta. Kaikissa nyenboissa on kaikkea 7 rotua. noin kymmenessä Nyenbossa on hieman dalmandialaista tai keskikokoistavillakoiraa nuo rodut korvaavat joissan nyenboissa hirvikoiran. Jos koirassa ei ole nöffiä,englannin vinttikoiraa,vihikoiraa,bordercollieta,labbista ja susikoiraa se ei ole Nyenbo. Hirvikoiraa lisättiin rotuun vain niitä ihmisiä varten jotka haluavat myös metsästys viettisen koiran! Myös paimennus viettiä esiintyy.

Nyenbo soveltuu parhaiten omakotitaloon ja rivariin kerrostalo ok jos saa tarpeeksi aktiviteetteja. Jos harkitset Nyenbon ostoa sinun täytyy muistaa että se on älykäs ja vahva koira ja olet osana Nyennoken kasvatusta eli risteytykset tehdään kasvattajan kanssa. Sukusiitos prosentti on 4sukupolven mukaan erittäin alhainen ja koiria on otettu mukaan jalostukseen eripuolilta maata. Nyenbo on harvinainen rotu ja se on muihin katsoen erittäin terve ja pitkä ikäinen rotu. Vanhin nyenbo tällä hetkellä on 16 vuotias Ranskassa asuva Fredy niminen uros.

Rodun toteuttamiseen on käytetty Nöffiä vesipelastusta varten,englannin vitti koiraa nopeuden saamiseksi,vihikoiraa erinomaisen hajuaistin takia,Bordercollieta älykkyyden lisäämiseksi,labbista ystävällisyyden takia,hirvikoiraa metsästysvietin takia,susikoiraa ulkoisen muodon vuoksi. Nyenbo muistuttaa susikoiraa mutta kuten mainitsin luppanorvaisuutta esiintyy.

Myudään/sijoitetaan monipuolinen harrastus/työ/vahti koira soveltuu melkeinpä kaikkiin harrastuksiin jne. Raya lausutaan "Reia" on 6kk ikäinen aktiivinen nuori narttu. säkää tällä hetkellä 55cm ja painoa vain 20kg. Keskipitkä karva pystykorva työ linjainen enemmän paimennus viettinen suden ruskenharmaa väriltään. Isä asuu tällä hetkellä norjassa ja emä suomessa. Hyvä suku. Rodun omainen luonne ja täyttää rotu vaatimukset. Osaa perus käskyt ja vain harrastavaan kotiin! Madotettu,rokotettu ja sirutettu HP 800 ostaessa sijoituksessa 400e 1pentuetta vastaan joka palautetaan ostovaatimusten täytyttyä.

Myydään huhtukuussa täyttä n6-vuotias George "Gege" niminen isokokoinen uros. Säkää 71cm ja painoa 40kg. Väriltään valkea ruskeilla lauluilla hieman kiharan laineikas karva ja luppakorvat. Tämä on yksi harvoista jossa on hirvikoiran sijaan villakoiraa. Raskaan rakeenteen vuoksi soveltuu parhaiten vahtikoiraksi. Käytetty jalostuksessa kahdesti ja jättänyt mainiota jälkeä Nyenbo rotuun! hyvä suku ja täyttää rotu vaatimukset! Rodun mukainen luonne ehkä hieman rauhoitteneempi iän puolesta. madotettu,rokotettu ja sirutettu. Hp:600e

Sijoitetaan kohta 2vuotias tytteli nimeltä Jen. Jen on tuotu marraskuussa suomeen tuomaan uutta verta rotuun. Todella upea koira luonteelta ja rakenteelta! Pystytkorvat ja väriltään valkea kerman värisillä lauluilla selässä ja päässä. Säkää Jenillä on n60cm ja painoa 25kg siro rakenteinen. Suora mutta hieman tuuheahko turkki ei kummisksan liian tuuhea sanoisinko pehmeä. Osaa perus käskyt ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Erinomainen suku rodun omainen luonne todella pirteä ulkona ja agi radalla. Jen on tähän mennessä rotunsa yksi parhaimista edustajista! Jenille täytyy ottaa vakuutus ja pyydämme sijoituksesta 800e 2pentuetta vastaan summa palautetaan vaatimusten täytyttyä.
Koirat asuvat tällä hetkellä ruotsissa mutta mahdollisuus tuoda suomeen Helsinkiin 5.2, Kuopioon 14.2 ja Jyväskylään 27.2 myös Hämeenlinnaan tulo onnistuu 28.2-7.3 mennessä.

Paikkakunta: Stockholm

15

491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyttö

      Vaikka en kannata sekarotuisten jalostusta niin tämä kuulostaa kyllä hyvälle. Itse en ole ennen kuullutkaan tuollaisesta Nyenbo rodusta mutta sellainen olisi kiva saada ihan viralliseksi roduksi!

    • saku

      Itse en ikinä ole suositellut sekarotuista ja jos hankin joskus toisen koiran niin se kyllä on puhdasrotuinen sakemanni niinkuin tälläkin hetkellä on. Jos Nyenbo olisi ihan oikea rotu olisin ensimmäisenä sellaista ostamassa!

    • kyllä

      Heii minä olen kuullut rodusta paljonkin ja minulle on tulossa ranskasta ensiviikolla 11vk vanha paimennus sukuinen narttu pentu josta maksan yhteensä jotain 1000e vaikka ei virallinen rotu ole. Siskollani on Nyenbo metsästys sukuinen mustan värinen se tosin on juuri kippura häntäinen josta hän maksoi aikoinaan vain 400e leikkaus ettei pääsisi levittämään kippuraa häntää. Suosittelen rotua!!!

    • tiedoksi1

      Näillä rotuyhdistelmillä aina moni sekarotuinen olisi tällainen UUSI ROTUkoira.
      Kennelliitto on määritellyt sekarotuisen koiran (mielestäni kohtuullisen) kauppahinnan.
      Kaikkien koiraa hankkivien kannattaa selvittää, onko koiran kasvattaja Kennelliiton jäsen ja kasvattajasopimuksen allekirjoittanut henkilö.
      Se, että joku sanoo olevansa kasvattaja tai että hänellä on "pieni kotikennel", ei riitä todentamaan asiaa. Asia selviää Kennelliiton nettisivuilta (jalostustietojärjestemä) tai soittamalla Kennelliittoon. Kasvattajan ns. läpinäkyvyys tulee esiin esim. siinä että puhelinnumero tms. yhteystiedot ovat yleisesti saatavilla.
      Koiraa ostavan on syytä olla selvillä, että kuluttajansuojalakia sovelletaan sopimuksiin, joissa myyjä on elinkeinonharjoittaja ja ostaja kuluttaja.
      Kahden koiranomistajan tai kahden elinkeinonharjoittajan välistä kauppaa taas koskee kauppalaki.
      Googlettamalla löytyy lisätietoa em. laeista.
      Tämän kommentin tarkoitus on herätellä kaikkia pohtimaan omien ratkaisujensa merkitystä.

      • pähkinänkuoressa

        Eli pyydä aina tosite koiran omistajuuden siirtymisestä, oli se sitten kauppakirja tai kuitti. Sellaisen voi jokainen rustata vaikka ruutupaperille jos valmista pohjaa ei ole. Kunhan siinä selviää, että koira siirtyy Markkaselta Virtaselle.


      • Faktaa / tietoa

        Faktaa: Kasvattajan ei tarvitse olla Kennelliiton jäsen.
        On paljon "epävirallisia", ei vielä tunnustettuja rotuja joiden kasvattajat kuuluvat ulkomaalaiseen rotujärjestöön.
        Kasvattavat noudattavat yleensä tarkempia ja jalostusmääräyksiä kuin moni virallisen rodun kasvattaja !!!
        Kasvatustyö on usein paljon vaativampaa ja kalliimpaa koska jalostukseen käytetään ainoastaan koiria jotka täyttävät tietyttyjä terveystutkimuskriteereitä. Tarkoittaa että jokaiselta jalostuskoiralta vaaditaan tiettyjä terveystutkimus tuloksia.
        Edustamani rotu on aivan upea, terve, helposti koulutettava,erittäin suosittu maailmalla, pennuista on kova kysyntä jne.

        OLEN MYÖS samaa mieltä kirjoittajan kanssa, kannattaa olla varovainen ja tarkaan tutkia tulevan pennun kasvattajan taustaa ja tietoja !

        Koiran sukutaulu täytyy olla saatavilla (aitoutta voidaan tarkista SKL:stä tai ko. koirarodun järjestöstä. Kannatta myös vaatia selvitys terveystutkimuksista jne.
        Edustamani rodun jokaisen jalostuskoiran terveystutkimukset rekisteröidään (tulokset hyväksytään) tietokantaan.


    • ei oo tosi

      Ap ilmeisesti on joku korviaan myöten veloissa oleva tyyppi joka on keksinyt uskomattoman tarinan myydäkseen sekarotuiset koiranpentunsa kovaan hintaan...ei ihan mene läpi, varsinkaan kun kyseisestä rodusta ei löydy netistäkään tietoa mistään muualta kuin tästä avauksesta. Ihan kivasti on ap suoltanut vastauksia omaan avaukseensa ;) kovin ammattimaiselta koirankasvattajalta ei kuulosta ihminen joka kertoo koirassa olevan "dalmandialaista". Onnea rahastukseen ap ;)

      • varokaa näitä

        Epäilen vahvasti että kyseessä on pentutehtailija, teksti on paitsi todella huonoa suomea, myös aivan uskomattoman epäammattimaista. Hinnat järkyttäviä, hyvät ihmiset VAROKAA ja VÄLTTÄKÄÄ näitä pentutehtailijoita jotka eivät ymmärrä oikeasta jalostuksesta yhtään mitään!!! KUKAAN ammattilainen ei kuvailisi koiraansa näin "jättänyt mainiota jälkeä rotuun". Ei hyvää päivää...

        "Käytetty jalostuksessa kahdesti ja jättänyt mainiota jälkeä Nyenbo rotuun! hyvä suku ja täyttää rotu vaatimukset! Rodun mukainen luonne ehkä hieman rauhoitteneempi iän puolesta. madotettu,rokotettu ja sirutettu. Hp:600e"


      • järjetöntä
        varokaa näitä kirjoitti:

        Epäilen vahvasti että kyseessä on pentutehtailija, teksti on paitsi todella huonoa suomea, myös aivan uskomattoman epäammattimaista. Hinnat järkyttäviä, hyvät ihmiset VAROKAA ja VÄLTTÄKÄÄ näitä pentutehtailijoita jotka eivät ymmärrä oikeasta jalostuksesta yhtään mitään!!! KUKAAN ammattilainen ei kuvailisi koiraansa näin "jättänyt mainiota jälkeä rotuun". Ei hyvää päivää...

        "Käytetty jalostuksessa kahdesti ja jättänyt mainiota jälkeä Nyenbo rotuun! hyvä suku ja täyttää rotu vaatimukset! Rodun mukainen luonne ehkä hieman rauhoitteneempi iän puolesta. madotettu,rokotettu ja sirutettu. Hp:600e"

        "Nyenbo muistuttaa susikoiraa mutta kuten mainitsin luppanorvaisuutta esiintyy." :DDD

        Tuo lause sentään oli ainoa jossa ei esiintynyt yhdyssanavirheitä.

        " Lapsien kanssa nyenbo on rauhallinen jopa pentuna. Agressivisuutta tai arkuutta ei rodussa esiinny."

        Minkään rodun vastuullinen kasvattaja ei menisi allekirjoittamaan moista väitettä, sillä jokaisessa rodussa on satunnaisia virheyksilöitä rodun yleisistä ominaisuuksista huolimatta. Tämän ap:n kotikutoisessa jalostusohjelmassa oli monta voimakasluonteista rotua, joista mikä tahansa voi dominoida syntyvissä jälkeläisissä.


    • tiedoksi1

      Uskoisin, että yleensä meillä suomessa rotukoira mielletään FCI:n / Suomen Kennelliiton hyväksymäksi, rotuaan edustavaksi koiraksi.

      Olen samaa mieltä aiemman kirjoittajan kanssa siitä, että mm.ulkomaisiin rotujärjestöihin kuuluvat kasvattajat tekevät paljon hyvää työtä sellaisten koirarotujen parissa, jotka ovat tunnettuja esim. omalla maantieteellisellä alueellan, mutta eivät vielä FCI:n hyväksymiä. Ja kuten kirjoittaja mainitsi, on heidän jalostustyönsä usein vaativampaa ja kallinpaa. Tällainen antaumuksellinen, pitkäkestoinen ja tiettyyn päämäärään tähtäävä kasvatus on aivan eri asia, kuin se että joku omien tarkoitusperiensä tähden keksii "uuden rodun", kuten tämän Nyenbon.
      Jos tuota Nyenbota olisi todella "kasvatettu"( kuten rodun markkinoija kertoo) 37 vuotta, niin luulisi että olisi jo saavutettu rotupiirteiltään yhteneväisempi rotu.
      Kun useiden eri rotujen lisäksi Nyenbon kasvatuksessa on kuulema käytetty susikoiraa, niin tarkoitettankohan sillä saksanpaimenkoiraa vai todella esim. alhaisen prosentin susiristeytystä?
      Vaikka itse kasvatankin tiettyä koirarotua, ei minulla ole mitään sekarotuisia vastaan. Olen itsekin omistanut niitä kaksi elämäni aikana. Niiden tassunjälkiä kannan sydämessäni kuten parin rotukoirankin.

      Vinkkinä kaikille.......
      "Kaikki mikä kuulostaa liian hyvälle ollakseen totta, ei usein olekaan totta :)"

    • Faktaa,tietoa

      "tiedoksi !"

      Kiitos asiallisesta "vastauksesta". Olen aivan samaa mieltä asiasta...


      Kasvatan, ei vielä FCI:n tunnustettua rotua, ja teen paljon työtä tämän rodun eteen.
      Omistan myös aivan mahtavan rotukoiran (hyvistä ja terveistä vanhemmista jne.)

      Kannatta olla tosi tarkkana kun ollaan etsimässä uutta perheenjäsentä !
      Pentu kannattaa ostaa hyvältä ja tunnolliselta kasvattajalta , olipa se sitten hyväksytty rotu tai ei hyväksytty rotu niin täytyy aina olla vähintään neljän sukupolven sukutaulu, terveystiedot, rotujärjestön tiedot penntueesta ym. ym.
      Mahdollisuus käydä katsomassa pentuetta ja emoa.

      Muista että se pieni, ihana karvapallo kasvaa aikuiseksi koiraksi ja olet sitoutunut kasvattamaan, kouluttamaan, ulkoiluttamaan , hoitamaan ja ennen kaikkea antamaan rakkautta koirallesi 10-15 vuotta eteenpäin !!!

      Voin kertoa että se on kyllä sen arvoista !

      • koira4

        Tämä Nyenbo "rotu" on olemassa ja olen varma koska itse satun omistamaan sellaisen. Sukutaulusta sen verran että ensimmäiset koirat olivat puhtaita rekisterissä olevia terveys- ja luonne testattuja koiria. Kun syntyi seropi pentua laitettiin suku ylös ja vain parhaimmat yksilöt valittiin jatkamaan sukua tietysti eläinlääkärin tarkistamina ja jne. Ainakin tähän mennessä mitä itse tiedän on kaikki Nyenbo kasvattajat kirjoittaneet kasvattaja sopimuksen.


    • ihmemaanseurakoira

      Heh heh,koira joka sopii kaikille ja kaikkeen,mitäs vielä.Siksi on eri rotuja,koska on mahdottomuus,että löhytyisi yksi,joka täyttäisi kaikki tarpeet.Tuon koiran pitäisi siis kyetä jotain metsästämään kaikilla tavoilla ja ola silti vailla riistaviettiä,jotta sen voi kouluttaa mihin vaan yms.ihan silkkaa paskaa koko juttu,älkää nyt hyvät ihmiset uskoko noita,jotka keksivät tälläistä.Itse olen ajatellut kejittä koiran,joka tarvitsee viedä vain kerran päivässä ulos,muuten sen paska imeytyy takaisin elimistöön, se ei lisäksi allergisoi ,ei hauku kun metsässä, oppii kaikki tottelevaisuusliikkeet videolta ja sopii jopa 2 vuotiaalle...eikös olis kiva koira:)

    • etsivä ei löydä ;(

      Miltä sivustolta löytyy "rodusta"tietoa? Ja mistä tietoa terveystuloksista,joita koirille on teetetty yms?
      Äkkiä netistä vilkaisemalla ei löytynyt mitään kyseisestä...Jos on jo tunnettu rotu,javuosikymmeniä ollut ihmisten tiedossa,kumma ettei löydy mitään :(

    • hahhahhaaa

      "rotu"koira, joissa ei kaikissa ole edes sanoja rotuja?
      vähän sitä, vähän tota ja ehkä vielä totakin, mutta myös sitten tuota ja sitäkin...
      joopa joo... :D

      sekarotuistakin sekarotuisempi piski siis :D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe