Yliarvostettu thaimaa

Thompson2

Nonni, nyt se on sitten tehty. Vietimme vaimoni kanssa ihka ensimmäisen reissun Thaimaassa, vieläpä häiden kunniaksi. Kaikki kehuu sitä, on halpaa, on sitä on tätä ja vieläpä kehuja käy siellä pari kertaa vuodessa. Lensimme BKK, sieltä Phuket ja kävimme Rayan saarella rentoutumassa. Kiva reissu, lämpöä riitti ja joo, olihan siellä ihan halpaa, mutta tämä kaikki kehuminen ja mieletön fiilistely on kyllä ihan turhaa. Aloitetaan naapurimaastamme Venäjästä. Paikka taitaa olla heidän mekkansa nykyään, jopa paikallinen trubaduuri innostui laulamaan Thaimaan omalla aksentilla venäjää. Jos menet kauppaan, niin eka sana on priviet tai daa.. Maa on todella likainen, jopa rannoilla oli kauhea määrä roskaa. Viemärit työntävät pahaa hajua ja markkinoillakin vaimon yksin kulkiessa myyjät kiroilevat päin naamaa jos kysyt hintoja, mutta et osta. Ihan kiva paikka ja kaunis kiitos ihanille ihmisille, mutta kuten yleensä, me suuntaamme kohti uusia maita ja sitä kautta uusia seikkailuja :)

12

654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parga

      "Maa on todella likainen" on kyllä aikamoista yleistystä Phuketissa lomailleelta. Kyllä, Phuketissa on liikaa turisteja, mm. itänaapureita, mikä sitten näkyy kovin monin ikävin tavoin. Mutta ei me ahkerat Thaimaan-matkailijat Phuketiin enää mennäkään. 2007 se vielä oli jees-mesta. Muutenkin olisi kannattanut ehdottomasti häämatkalle suunnata jonnekin rauhallisempaan paikkaan. Thaimaa on laaja käsite ja sieltä löytyy sanoinkuvaamattoman ihania paikkoja, joita ei voi edes verrata Phuketin ylikansoitettuun hälinään. Aitoa Thaimaata lienee Phuketista vaikea löytää.

    • Phuket .....

      Phuket ei ole tyypillistä thaimaata. Turismi on pilannut koko kohteen. Hinnat lähes kanarian hinnat. Olisi kannattanut lukea netistä juttuja Phuketistä. Thaimaasta löytyy loistavia kohteita Chiang Mai esimerkiksi.

    • promatkailija

      Venäläiset on ihan oikein teille. Nyt tiedätte miltä meistä kunnon ihmisistä on tuntunut kun teitä keihäsmatkalaisia on joutunut katsomaan. Toki tässä on vielä lisänä se kauhea myötähäpeä, joka johtuu siitä että ollaan samaa kansalaisuutta.

      • ihmetteleväinen

        Mikäs vika venäläisissä on? Itse olen nähnyt niitä kaiikkialla esim. Ranskassa, Belgiassa, Espanjassa, Unkarissa, Puolassa ,Saksassa ja Baltian maissa. Kyllä heitä riittää joka paikkaan, jos kerran suomalaisiakin. Onhan heitä 40 kertaa niin paljon kuin meitä. Ei heistä itselleni ole koskaan ollut ongelmaa kuten ei sen puoleen saksalaisistakaan, joita myös olen aina nähnyt usein.
        Miksi siis juuri venäläisten näkeminen on pahasta?


    • Just Joo Phuket

      Phuket on thaimaan pahin turistirysä. Oma mokanne. Meidän häämatkamme suuntautui Khao Lakiin aivan ihana kohde. Sen jälkeen käyty muuallakin thaimaassa mutta ei kertaakaan Phuketissa maine kun tiedetään.

    • Vellu, Ritu+Kake

      Suomalaisten uusi ihmemaa Thailand! - Kanariaa vähän hienompi..kanariakin on nostalginen jo tänään. Ja Aasiassakin olisi muitakin paikkoja mutkun ne Miettiset ja Väänäsetkin käy siellä Phuketissa niin myökii päätettiin uskaltaa...halapaa oli ja silimät ummistettiin kaikelta kaaheudelta...tavallaanhan se näkkyy omassakin elämässä..

    • helppo valinta

      Hienoa että jotkut pystyvät näkemään yhdellä Phuketin matkalla koko Thaimaan.
      Itse ensimäisellä matkalla thaimaassa näin vain murto-osan pientä kylää. Joskin muuten matka oli ikimuistoinen, ja tapahtumarikas... vähän liiankin.

      Vasta kun aloin ystävystymään paikallisten kanssa, aloin omasta mielestäni näkemään Thaimaata ja sen elämää. Mitä paremmin opin kieltä, ja mitä enemmän tutustun thai kulttuuriin, sen rikastuttavampia matkat ovat olleet.

      Joku kirjoitti että thaimaan matkalla ummistetaan silmät. Minusta taas vasta kun tutustuu Thaimaalaiseen elämään, se avaa silmiä ymmärtämään myös niitä *kauheuksia*. Pikemminkin ymmärtämättömyys turisteilla on se joka sulkee silmiä, ja ymmärtämättömät, näkevät ne ikävät puolet väärästä näkökulmasta. Eli nähdään mitä halutaan nähdä, ja sitten kauhistellaan, kun ei ymmärrys riitä enempään.

      Varmasti maailmassa on eksoottisempiakin kohteita, ja minne matkatkin maksavat maltaita. Mitä sitten? Jos jonkun mielestä thaimaa ei ole must, mitä sitten?

      Minä pidän Thaimaasta, sen asukkaista, kulttuurista, lämpimästä andaman merestä, ilmastosta, ruoasta, maisemista jne. En tosin turistialueilla juurikaan pyöri, enkä retkeile turistiretkillä, sen enempää matkanjärjestäjän, kuin paikallistenkaan järjestämillä. Retkiä teen itse minne haluan enkä sinne minne turisteja halutaan ohjata.

      On hienoa että valtavasti vaihtoehtoa ympäri maailmaa, minne voi kukin mieleisensä kohteen valita. Minun valinta on Thaimaa, taas muutaman viikon kuluttua.

    • Been There Seen It

      Siis kyllähän se Thaimaa alkaa jo menettää hohtoa, kaikkihan siellä jo nykyään käy tai on ainakin käynyt. On liian kuuma ja oikeasti, mikä siellä haisee?? Ei ainakaan raikas ilma. Rannoilla olen uiskennellut jätesäkkien seassa, veneet millä mennään saarille, missä on niiden turvallisuus? Ja ns. tyttökulttuuri on jotain sellaista mitä ei pysty katsomaan ilman että kuvottaa. Ja tosiaan, miksi mennä monta kertaa samaan paikkaan. Itsellä ei ainakaan mielenkiinto herää kun joku alkaa kertoa Thaimaan matkastaan. So last season.

    • saihaad

      Mitä enemmän Thaimaa menettää hohdokkuutta massaturistien joukossa, sen hohdokkaampi maa se on minulle.

      Jos joutuu thaimaassa uimaan jätesäkkien seassa,voi katsoa peiliin. Turisteilta koskemattomia rantoja löytyy kun viitsii muutakin tehdä, kuin massan perässä seurata. Mikä parasta, hintataso näiltä massaturistivapailta kohteilla on kohdillaan. Thaimaalaiset eivät pidä rantalomailusta samalla lailla kuin me. Rannat joissa ei länsituristeja juurikaan ole, on yleensä lähes autioita. Eikä siellä ole myöskään hihasta vetelijöitä terve terve huutoineen. Huoneenhinta vastaavasta phuketinhinnasta on kolmannes. Tosin siellä ei sitten ehkä englannillakaan pärjää, eli se rajoittaa suuren osan massaa pois.

      Meille thaimaasta oikeasti kiinnostuneille ne voivat olla paratiiseja, joista muualla maksaisi maltaita, ja lopputuloksena on se että se muualla uusi suosikkikohde raiskataan turismille kokonaan.

      Mitä useammin olen thaimaassa matkustanut, sen paremmin ymärrän kuinka vähän sitä olen nähnyt.

      Venäläiset viihtyvät pahimpien rysien pahimmissa paikoissa, joten niiden välttely thaimaassa ei mahottomia vaadi.

    • Lyhyesti

      Phuket ei ole koko Thaimaa. Phuket on thaimaan suurin turistirysä. Phuket oli loistava kohde vielä -90 luvun alussa mutta nykyään Paketti-Perttien ja-Pirkkojen uusi Kanaria. Kierrän Phuketin nykyään kaukaa. Thaimaasta löytyy loistavia lomakohteita.

      • Turistiako

        Kävin Phuketissa ja näin Thaimaan.... Siis oli Linnanmäellä ja näin koko Helsingin :)

        Phuket on kyllä osa Thaimaata kuin myöskin Pattaya,mutta kun sieltä ei näe koko maata.
        Ainoastaan asiakas palvelijoita vrt Linnanmäki.

        Terve tuloa Särkän niemeen niin näet koko Pispalan.


    • saarihyppelyn ylisty

      Jep, Phuket on Phuket, sen perusteella tuskin kannattaa suuria johtopäätöksiä maasta tehdä. Parasta Phuketissa on se, että sieltä voi lähteä lautoilla, laivoilla ja veneillä saarihyppelemään etelämmäksi kauniilta pikkusaarelta toiselle. Parempaa tapaa lomailla ei olekaan kuin etsiä omaa paratiisiaan. Ja vastaan tulevat saaret ovat toinen toistaan upeampia! Monella ei ole autoja lainkaan, on vain valkoista hiekkaa, turkoosi meri ja viidakkoa. Saarihyppelyn tunnelmista voi lukea täältä:
      http://kerranelamassa.fi/thaimaa-paras-saari-saarihyppely/

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe