Aihe

mille psykiatrille et enää menisi?

pettynyt_asiakas

Itse en enää menisi eräälle yksityiselle psykiatrille, joka toimii helsingissä. Hän toimii täysin epäasianmukaisesti potilaitaan kohtaan. Hän puhuttelee törkeällä tavalla ja toimii muutenkin epäasianmukaisesti. Määrää isoja määriä sedatiiveja, ja alkaa puhua heti rahasta kun hänelle soittaa. Pitää kotonaan yksityisvastaanottoa. Nimikirjaimet ovat O.S. Ehkä hänellä käyneet tunnistatte jo kenestä on kyse?
Em. lääkäri menetti osittain reseptinkirjoitusoikeuden jokunen vuosi sitten, koska määräsi isoja määriä huumausaineeksi luokiteltua adhd-lääkettä.
Varokaa!
Laittakaa varoituksia psykiatreista, joille ette enää menisi ja kertokaa perustelut!

321

12840

  Vastaukset

  • Harjavallan sairaalan ylilääkärille. Hän ei osaa kysyä vointia kertaakaan. Hänelle markkinointiprovisiot ja lääketehtaiden osingot ovat tärkeämpiä kuin asiakkaan hyvinvointi, sillä jollain lääkkeellä hän tuhosi tasapainoelimeni. En saanut tietää valmisteen nimeä.

   Hän harjoittaa poliittista rasismia, sillä hänen mielestä kuuluin työkyvyttömyyseläkkeelle siksi, että en kannata Kokoomusta hänen tapaan.

  • Psykiatreja kannattaa välttää. Piiloutuvat usein teorioidensa taakse ja määräävät hyödyttömiä lääkkeitä. Ylenkatsovat asiakkaitaan , kun luulevat olevansa niin "fiksuja". Kuitenkin yleensä tekevät kaiken päin mäntyä. Psykologit ovat parempia, koska he ovat käytännöllisempiä.

   • Tämä on itse asiassa aika tarkka analyysi. Lisäisin vielä, että määräävät hyödyttömiä lääkkeitä, jotka aiheuttavat paljon vakavia haittoja. Ylenkatsovat potilaita, joo tuttua. Jep. "fiksuja" ovat kuin mitkä, melkein tuntevat lääkkeensä sivuvaikutukset. Vituikshan se menee väkisinkin, kun teoriat on noitatiedettä, 'lääkkeet' on myrkkyjä ja asenne on vammainen. Uskon todella monen psykologin naureskelevan salaa psykiatrien typeryydelle.


   • Tuohan ei pidä ollenkaan paikkaansa, että psykologit olisivat käytännönläheisiä, koska hehän vasta eriskummallisten teoreettisten uskomusten vallassa häärivätkin. En tietenkään väitä, että kaikki psykologisesti suuntautuneet auttajat olisivat sellaisia, mutta psykologien joukossa on tunnetusti jos jonkinlaista joogalentäjää, joita löytyy harvemmin biologisemmin suuntautuneiden psykiatrien joukosta.


   • nomen kirjoitti:

    Tuohan ei pidä ollenkaan paikkaansa, että psykologit olisivat käytännönläheisiä, koska hehän vasta eriskummallisten teoreettisten uskomusten vallassa häärivätkin. En tietenkään väitä, että kaikki psykologisesti suuntautuneet auttajat olisivat sellaisia, mutta psykologien joukossa on tunnetusti jos jonkinlaista joogalentäjää, joita löytyy harvemmin biologisemmin suuntautuneiden psykiatrien joukosta.

    Biologinen suuntautuminen nimen omaan on sitä noitatiedettä. Et ole nyt yhtään perillä siitä mistä on kyse.


  • Psykiatrit ovat sadistisia hulluja.

  • Psykiatrit murhaavat ihmisiä ihan huvin vuoksi kun kerta ovat lakien yläpuolella, täysiä saatanoita ovat kaikki psykiatrit

   • Jopas osaa sudet ulvoa kuorossa... Säälittävää. En itsekkään pidä psykkareista, suorastaan vihaan niitä, mutta jos joku hemmetin paha pää ongelma tulis, niin mihin muualle sit tyyppi isketään kun niiden hoteisiin? Nykyajan idiootit uskoo liikaa kaavamaiseen lääketieteeseen. Vaihtoehtohoitoja tuskin ehditään edes esitellä. Ja suurin sonta tulee amerikasta. Mikä ihmeen vihollinen ihminen on ihmiselle? Liikaako meitä on?


  • En menisi yhdellekään. Mitä ihmettä ihmiset yleensä odottavat psykiatrilta saavansa? Jos tarvitsisin apua henkimaailman hommiin, kääntyisin papin puoleen.

   • Oisit sanonu ton mulle 9 vuotta sitten... mun lääkäri määräsi mut psykiatrin luo. Ei pidä luottaa lääkäreihinkään.


  • Hui kamala. Eikö noista psykiatreista kukaan ota selvää onko ne riittävän päteviä? Siis joku valtion taho tms?

   • Valviran sekä sosiaali- ja terveysministeriön kuuluisi valvoa kaikkia lääkäreitä, mutta ei ole mitään halua. On sekä valepsykiatreja että oikeita psykiatreja. Pätevyyttä ei ole määrätty laissa enempää kuin "erikoistumisopinnot suorittanut" tai "erikoistumassa oleva". Työn laatua ei seurata lainkaan. Samoin potilasasiamies on vastuuton virkanimestään huolimatta.


   • vastuuttomia kirjoitti:

    Valviran sekä sosiaali- ja terveysministeriön kuuluisi valvoa kaikkia lääkäreitä, mutta ei ole mitään halua. On sekä valepsykiatreja että oikeita psykiatreja. Pätevyyttä ei ole määrätty laissa enempää kuin "erikoistumisopinnot suorittanut" tai "erikoistumassa oleva". Työn laatua ei seurata lainkaan. Samoin potilasasiamies on vastuuton virkanimestään huolimatta.

    Suomen siteeratuin psykoterapeutti Ben Furman on saanut muodollisen pätevyytensä suorittamalla vain osan tutkintoon kuuluvista opintojaksoista.

    Omituista.


  • En yhdellekään. Tosi kipeä ammattikunta.

   • Psykiatreiksi lukee ne joista ei ole oikeisiin lääkärin hommiin. Esim Ben Fuckman kertoi käsien tärinän olleen hänelle ongelma opiskeluaikoina. Joten eipä ollut vaihtoehtoja..Toisaalta heillä saattaa olla herkkyyttä toisten ongelmille, toisaalta katkeruutta joka purkautuu asiakkaisiin.


   • ei mitää parhaita kirjoitti:

    Psykiatreiksi lukee ne joista ei ole oikeisiin lääkärin hommiin. Esim Ben Fuckman kertoi käsien tärinän olleen hänelle ongelma opiskeluaikoina. Joten eipä ollut vaihtoehtoja..Toisaalta heillä saattaa olla herkkyyttä toisten ongelmille, toisaalta katkeruutta joka purkautuu asiakkaisiin.

    Kyllä psykiatreiksi hakeutuu ihan päteviä lääkäreitä, joita nyt vain sattuu kiinnostamaan ihmismieli ja ihmisten auttaminen sitä kautta. Jopa niin, että moni erikoisala on menettänyt hyvän lääkärinsä, kun tämä on kiinnostunut ns syvällisemmästä ihmisten auttamisesta.


  • Usein yleislääkäri osaa auttaa mt-asioissa, jos häiriö ei ole kovin hankala. Kolmasosalla yleislääkärin asiakkaista on jokin mielenterveyshäiriö, jokaisella lääkärillä on koulutusta ja kokemusta myös psykiatriasta.
   Heillä voi olla maalaisjärkeä enemmän kuin psykiatreilla, joiden mielestä jokaisella on joku häiriö.

  • Varoittaisin tosissani kaikkia pysymään niin kaukana näistä puoskareista kuin mahdollista. He kieltävät täysin psyykelääkkeiden vaarat, eivätkä siedä lainkaan kritiikkiä. Antipsykoottiset lyhentävät elinikää huomattavasti, aiheuttavat tunteellista anastesiaa, dementiaa, tahdonvastaisia lihasliíkkeitä ja altistavat kroonisille sairauksille. SSRI lääkkeet aiheuttavat tunteellista anastesiaa ja päättelykyvyn heikkenemistä. Älkääkä vain menkö kritisoimaan psykiatriaa psykiatreille, moisesta leimataan psykoottiseksi. Psykiatrit ärsyyntyvät jos heiltä yrittää tiedustella tästä kuuluisasta mystisestä "kemiallisesta epätasapainosta" tai jos yrittää jonkinlaista tieteellistä todistusaineistoa pyytää psykiatristen sairauksien olemassaolosta.
   Psykiatria perustuu täysin subjektiivisiin näkemyksiin ja jos sinä olet eri mieltä psykiatrin kanssa ja psykiatri ärsyyntyy tästä tarpeeksi, sinä lennät pakkohoitoon, jos kerrot psykiatrille ettet halua syödä psyykelääkkeitä, saatat lentää pakkohoitoon tai sinut voidaan mahdollisesti pakottaa hakemaan injektioita psykiatrin toimistolta. Varokaa hyvät ihmiset näitä sadistisia, egoistisia lääketehtaiden huoria.

   "if i knew, that tomorrow morning a man is coming to me and would say I'm from the government, I'm here to help you, I would run as fast and as far as my legs would carry me"

   -David Thoreau

   Psykiatria on käyttäytymiksen kontrollointia. Heidän tehtävänsä ei ole purkaa lapsuudentraumoja tai oikeasti yrittää kannustaa sinua saavuttamaan parhaan mahdollisen elämänlaadun, heidän tehtävänsä on diilata sinulle lääkkeitä jotka alentavat älykkyysosamäärääsi ja lyhentävät elinikääsi, sekä saada sinut tuottavaksi veronmaksajaksi valtiolle ja sopeutumaan yhteiskuntaan.

   Ennen homoseksuaalisuus oli vakava sairaus vaatien hoitoa, sitten se äänestettiin pois ja nykypäivän suunta on toinen:

   Shama B. Chaiken, PhD, Divisional Chief Psychologist for the California Department of Corrections, was quoted as having made the following statements in the Dec. 10, 2005 Washington Post article titled "Psychiatry Ponders Whether Extreme Bias Can Be an Illness:"
   "We treat racism and homophobia as delusional disorders... Treatment with antipsychotics does work to reduce these prejudices."

   Jos psykaitrit tekevät virheitä, vakaviakin sellaisia, he kieltävät täysin toimineensa virheellisesti. Heillä on auktoriteetti, he ovat parempia kuin alamaisensa, he eivät tee virheitä, he ovat kaikkivoipaisia ja kaikkitietäviä. He tekivät minun kohdallani, vastoin tahtoani, henkeäni uhanneen virheen ja valitukseeni sain vain vastaukseksi, että HE eivät kyenneet näkemään toiminnassaan virheitä.

   Pysykää kaukana, älkää vain jättäkö lapsianne psykiatrien kynsiin. Heille ihmiselämä ei merkitse mitään.

   • Lisäksi psykiatreilla on "ohjesääntö" : tee palvelusta lääkeyhtiöille ensisijaisesti, itse asiakas on toissijainen heille.


  • Jaa. Mä olen kohdannut vain mukavia ja asiallisia psykiatreja. Tämä otanta ei ole mitenkään kattava, mutta oikeasti ovat olleet kaikki oikein kivoja. Hmm...

   • Laitakin sitten suosittelulista tähän alkamaan. Älkää sitten vain kiltteyttänne suositelko jotakuta, joka osoittautuu alun jälkeen pettymykseksi. Aidot ammattilaiset jonoon.


  • No tulipa taas litania...mielenterveyspotilailta...hmmm.
   Eivät ne psykiatrit mitään taikureita ole sentään.Jos teille ei määrättäisi lääkkeitä,te vinkuisitte,että miksi teille ei määrätä lääkkeitä.
   Jättäkää ihmeessä syömättä ne lääkkeet,jos ne kerran niin vahingollisia ovat.
   Miksi siis psykiatreja on tässä maailmassa?Siksi,että te tarvitsette heitä.Vai pitäisikö teidän miettiä tarvitsetteko lainkaan kun ei näytä kelpaavan?Hyvin tunnutte asioista tietävän,joten miksi sitten ravaatte vastaanotolla jos he ovat p*skoja?Voisitteko kenties parantaa toinen toisenne?
   Kysyn vaan.

   • Jatkakoot puoskarointiaan, ei haittaa heidän toiminnanharjoittamisensa niin kauaa kuin eivät syyttömiä ihmisiä vangitse ja kiduta niinkuin heillä on tapana.


   • No jos psykiatri olisi tuhonnut sun tai sun läheisen mielenterveyden niin kyllä säkin kyrpiintyisit! Jotain ROTIA!


   • HP


   • Jotain rotia ! kirjoitti: "

    Eivät ne psykiatrit mitään taikureita ole sentään.Jos teille ei määrättäisi lääkkeitä,te vinkuisitte,että miksi teille ei määrätä lääkkeitä.
    Jättäkää ihmeessä syömättä ne lääkkeet,jos ne kerran niin vahingollisia ovat.
    Miksi siis psykiatreja on tässä maailmassa?Siksi,että te tarvitsette heitä.Vai pitäisikö teidän miettiä tarvitsetteko lainkaan kun ei näytä kelpaavan?Hyvin tunnutte asioista tietävän,joten miksi sitten ravaatte vastaanotolla jos he ovat p*skoja?Voisitteko kenties parantaa toinen toisenne?"

    No niinhän ainakin minä olen jo tehnyt, en tapaile enää mitään psykiatreja enkä syö heidän lääkkeitään, enkä ole tosiaan pitkään aikaan tarvinnut ja toivottavasti ei koskaan enää tarvitse heitä nähdä. Täytyy vain pitää varansa sen kannalta, että vanhana joutuu johonkin vanhaintaloon ja sairaustuu dementiaan, ja siellä sitten joku idiootti tulee uhkailemaan neurolepti-injektiolla.


  • Julkisten sairaaloiden johtavilla psykiatreilla on lähes rajaton valta potilaisiin nähden. Hän voi määrätä pakkohoitoon edes näkemättä potilasta, valtaansa he myös käyttävät. Suomi on saanut tällaisesta tilanteesta jo useita tuomioita euroopan ihmisoikeus tuomio istuimelta, mutta suomen poliittiset päättäjät ja virkamiehistö ovat vain yrittäneet kumota näitä päätöksiä, siinä kuitenkaaneivät ole onnistuneet. Kansalaisille näistä ei ole kerrottu mitään, vain joku sanomalehti on saanut jotain tietoa EU:lta.

  • Valvonta on olematonta. Psykiatreja toki tarvitaan, koska lääkkeitä on määrättävä. Valvonnan puute on kuitenkin psykiatrien kohdalla kaikkein räikeintä Valviran ja AVI:en osalta. IMO liiallinen kunnioitus ja pelko estävät toteuttamasta potilaiden etua.

   Kollegiaalisuus on suuri este valvonnassa. Kun frendi jeesaa frendiä, ei alemmalta tasolta tule oikein minkäänlaista puuttumista käytökseen tai toimenpiteisiin. Resurssipula ruokkinee valvomattomuusongelmaa, koska tavallaan ollaan niin kiitollisia, että joku edes on tullut virkaa hoitamaan (paikkoja on auki jatkuvasti, yksityiseltä puolelta lohkeaa parempi palkka hyvät edut).

   Joitakin tapauksia pitäisi kuitenkin nostaa esille, jottei potilaiden rooli ole ainoastaan hyvien tapojen varassa. Yleensä potilaita kohdellaan asiallisesti, mutta räikeitäkään poikkeuksia ei saada ruotuun. Päteviäkin valituksia käsitellään vuositolkulla, joten oikeuden saaminen kanteluun / valitukseen on hyvin hidasta. Hallintoalamaisen rooli, joka periytyy venäläisvallan ajoilta, korostuukin juuri mt-potilaiden valitusten osalta. Tätä voisi verrata tutkimuksiin, joissa mt-potilaiden elinajanodote on 10-15 v lyhyempi kuin keskivertokansalaisten eri maissa: Mt-potilaan oireita pidetään usein kuviteltuina >> ei hoitoa. Vasta kun tauti on pahassa vaiheessa, se todennetaan.

   Valvontaan pitäisi siis saada lisäresursseja. IMO palkkauskin voisi nousta 25 - 30 %, jotta hyvä asiakaspalvelu toteutuisi ja lääkäreitä saataisiin julkiselle puolelle. (Mikkelissä toteutettu pilottihankkeessa hyvin.) Ehkä sana "anteeksi" tulisi helpommin, kun taloudellista menettämistä enemmän (palkankorotuksen jälkeen). Nyt tuo sana (jota on sanottu maailman vaikeimmaksi) tulee ihan liian harvoin, useimmilta psykiatreilta ei koskaan. Veikkaan, että tarpeen tullen anteeksipyyntö riittäisi estämään kantelut; mutta kun se asiakas on turhan monelle "se hullu", niin ei siltä mitään pyydellä. Purkki kouraan ja hullunleima otsaan. Koska mielivallalle on annettu lähes rajaton sija vastaanotoilla. Toinen ihminen määrittelee rajatta toista, ei sen ihan noinkaan pitäisi mennä.

   (Sori typoista, naputtelin vaan kerralla :) Ja tää langaton näppis pätkii välillä kirjaimia. Patterit lopussa kuten monella mt-potilaalla ja -lekurillakin =D

  • Mies, nimikirjaimet P.S, Tampere. Hänen vastaanotolleen en enää menisi. Ei välittänyt sairaudestani, mutta esitti välittävänsä. Näin, että kyse oli pelkästä teeskentelemisestä, ja minusta vaikutti, että hän huomasi, että olin huomannut hänen teeskentelevän. Kuulostaa monimutkaiselta ja sitä se olikin.

   Menin P.S:n vastaanotolle avoimella mielellä ja olin ystävällinen, mutta P.S ei edes katsonut silmiin ja suurimman osan aikaa tuijotti tietokoneen päätteelle, kun yritin kertoa siinä jotain oireistani. Hänen vastaanotoiltaan lähdettyäni psyykkinen oloni oli aina kymmenen kertaa pahempi kuin ennen vastaanotolle menemistä. Siinä lääkäri-potilas -suhteessa kaikki vain mätti, ja rehellisesti voin sanoa, ettei se ollut minun vikani. En ole ollenkaan ns. hankala potilas, vaan pikemminkin alistuva ja vaatimaton.

   • sama homma on minulla nyt en uskalla hakea apua vaikka olen niin ahristunut että en saa nukutua ytään yötä tiuskin vanhimalle veljelle kun se tietää paljon menneisyyrestäni ja nais seikailuistani
    olen aina haksahtanut toisten muijiin kun minulla on niin kova panohalu kysynkin mikä neuvoksi nykyään pyöräilen vaan entisen panon kanssa koska meilla meni poikki välit luulen että ne siitä paranevat vaikka alkoivat panolla tämä viimmeinen muija on polttanut hasista ja kaikkia lieviä huumeita iho on ihan kamala suonet koholla kun narkomaanin suonissa ei veri tahro virrata
    itse en uskalla mennä mtt. vastaan otolle kun pelkään että siellä on taas joku tarun kaltainen ruma muija joka houkuttelee mut sänkyyn


  • Uudenmaan eräässä pikkukaupungissa oli psykiatrian yksikössä (voi olla edelleen, en käy siellä, vaan yksityisellä) psykiatri, joka oli ajoittain itsekin hoidoissa päihteidenkäytön ja psyykkisten ongelmien vuoksi. En tiennyt hänellä käydessäni, vasta jälkeenpäin kuulin asiasta. Kyllähän lääkärillä saa omia ongelmia ja sairauksia olla, ei tässä ole kyse siitä, mutta hän oli potilaan kanssa jotensakin avuton ja neuvoton ja suhtautuu asiakastyöhön torjuvasti. Eli ilmeisesti hänen oma huono olonsa heijastui asiakastyöhön. Nimeä en viitsi tähän kirjoittaa.

   Kyseisessä psykiatrian yksikössä oli hyviäkin työnetkijöitä, mutta ilmeisesti lääkärin tilanne heijastui myös muiden työntekijöiden työhön jollain tavalla. Psykiatrain erikoissairaanhoitaja esimerkiksi lopetti hoitosuhteeni yksipuolisesti, kun en parantunut. Kyseisen lääkärin luvalla. En ollut mitenkään hankala potilas ja kävin vain kerran kuussa tai harvemmin, sitäkään ei enää minulle suotu, vaan heitettiin sairas ihminen kadulle. Kerran pääsin takaisin kaupungin terveydenhuollon johtajan kautta, mutta kun sama tehtiin uudelleen, en enää jaksanut.

   Kyseisellä paikkakunnalla on ollut asuntomessut tänä vuonna.

   • Hyvä tietää. Olen menossa toiselle, koska sanoin, ettei tämä ko.lääkäri kuunnellut minua ollenkaan. Toimi jotenkin robottimaisesti.

    Nyt katselen kyllä juuri yksityistä lääkäriä. Aika on pitkällä ja tarvitsen apua. Omalle lääkärille (joka on hyvä ja potilaita kuunteleva - siis piirin) ei pääse kovin nopeasti myöskään. Työterveyshuolto on vitsi. Sen lääkärit...:(


  • On myös hyviä psykiatreja. Esimerkiksi Dacorissa PL. Sen sijaan kehotan välttämään sitä naista, jonka etunimi alkaa O:lla ja joka toimii kuin kirjoituskone. Potilas puhuu ja O kirjoittaa. Vähän kuin poliisikuulustelussa, arvelen.

  • Yhdelle joka on jo kuollut. RIP.

  • En suosittele Pekka Roposta missään tilanteessa. Valitkaa kuka tahansa muu kuin Roponen. Ylitöykeä, epäammattilainen ja voisin jatkaa listaa loputtomiin. Hyviä psykiatreja löytyy enemmän, mutta valitettavasti näille hyville on hankalaa saada aikaa. Yksi Hyvä esimerkiksi Huhtaluoma. Roposelle ei enää ikinä, teki oloni entistä kurjemmaksi ja määrää lääkkeitä, joiden osakesalkut omistaa.

   • Oletteko ottaneet selvää tyypin luonteesta? Ei ole ongelma siinä että hän on se ammatiltaan mikä on. Aina määrää osaltaan luonne sen miten ihminen käyttäytyy ja ottaa asiat.


   • Sama, en todellakaan suosittele Pekka Roposta.
    Myöhästelee vielä vuonna 2014, eli ilmeisesti on ollut aina tapana.

    Nukahtelee vastaanotoilla, tosin en tiedä onko hänellä joku sairaus kenties, mikä tätä aiheuttaa hänessä.

    Kaikki hänen määräämänsä lääkkeiden käytönkin olen lopettamassa.

    Aina hänestä sanotaan vaan että "no hän on vähän omanlainen persoonansa".
    On joo, hyvin on huomattu kyllä.

    Ja tuota pitäisi sanoa ammattilaiseksi, hah mikä vitsi.

    Mieluummin oon käyttämättä psykiatrin palveluja kuin Roposelle suostuisin menemään.


   • Roponen on paras lääkäri jolla olen koskaan käynyt. Suosittelen lämpimästi. Ottaa potilaan hyvinvoinnin kokonaisvaltaisesti huolehtiakseen. Ei pidä antaa originellin olemuksen hämätä.


  • Ai Roponen ottaa edellen vastaan?

   Kun minä kävin hänellä, hän oli lähes tunnin myöhässä (tapahtui 1990-luvun loppuvuosina). Sanoin siitä hänelle ja että minulla jäi hänen myöhästymisestään johtuen palaveri Helsingissä väliin (hän otti vastaan Riihimäellä) ja siitäkös hän riemastui. Rupesi lisäksi selvittelemään jonkun toisen asiakkaan asioita puhelimessa samaan aikaan kun olin vastaanotolla. Kävin hänen vastaanotollaan muutaman kerran työterveyslääkärin lähetteellä ja sanoin tällekin, etten pitänyt Roposen tavasta suhtautua potilaisiin ikään kuin nämä olisivat jotain alemman tason eläimiä. Työterveyslääkäri vain totsei, että ni se Pekka nyt on omansorttisensa.

   Jos teillä on vaihtoehtoja (ja vaikkei olisikaan) niin älkää Roposelle menkö.

   • Huomasin kirjoittaneeni kyseisen kommentin keskusteluun jo aiemminkin. No sisällöt vastvaavat toisiaaan, joten ei tässä mistään keksityistä kokemuksista ole kyse.


   • Roposesta vielä kirjoitti:

    Huomasin kirjoittaneeni kyseisen kommentin keskusteluun jo aiemminkin. No sisällöt vastvaavat toisiaaan, joten ei tässä mistään keksityistä kokemuksista ole kyse.

    Määrää lääkkeitä jotka ovat erittäin kalliita ja vaarallisia terveydelle. Kokemusta on.


   • Myöhässä, kyllä ja ohimennen tullessaan, kiireisesti sepittää johtuneen joko Valtakunnallisen koulutustilaisuuden myöhästymisellä,tai liikenteestä. Novartis toimittaa kirjekyyhkyllä Roposelle Lounareita aimo nivaskan. Itsekin kaartanut apoteekkiin ko.noitatohtorin käynniltä kera reseptien,joissa määrätty nimenomaan Novartiksen lääkkeitä, edullisempien toimittajien ohitse samaa lääkettä.


   • pikkulintu- kirjoitti:

    Myöhässä, kyllä ja ohimennen tullessaan, kiireisesti sepittää johtuneen joko Valtakunnallisen koulutustilaisuuden myöhästymisellä,tai liikenteestä. Novartis toimittaa kirjekyyhkyllä Roposelle Lounareita aimo nivaskan. Itsekin kaartanut apoteekkiin ko.noitatohtorin käynniltä kera reseptien,joissa määrätty nimenomaan Novartiksen lääkkeitä, edullisempien toimittajien ohitse samaa lääkettä.

    Minä olen myös entinen Ropposen asiakas. Kuuntelee jalat ristissä puoliksi asiakkaaseen päin ja pilkkii. Kun lääkkeeni olivat loppumassa,ilmoitin viikkoa aikasemmin ja monta krt joutui sanomaan joko sp:lla,tai puhelimessa,lupasi "hoitaa asian",muttei sitten kuitenkaan. Asiakkuuteni aikana olin monet kerrat ilman lääkkeitä päiväkausia. Muutaman kerran kävi, että vasta neljännellä kerralla ehti uusimaan reseptin. Aivan sama,onko kyseessä verenpainelääke,tai toimivan psyykkeen antava lääke.


   • Itselläni on hänestä erinomaisia kokemuksia. Kaikki hoitui erinomaisesti. Mielenterveysongelmaiset helposti syyttävät muita milloin mistäkin, esim lääkäreitä.


   • 6+3 kirjoitti:

    Määrää lääkkeitä jotka ovat erittäin kalliita ja vaarallisia terveydelle. Kokemusta on.

    Yleisellä tasolla. Erittäin kalliita lääkkeitä määräävät psykiatrit ovat joko turhan hyvissä väleissä lääkefirmojen kanssa, tai sellaisten suomalaisten asiantuntijoiden kanssa, jotka ovat turhan hyvissä väleissä lääkefirman kanssa. Moni rivitason psykiatri uskoo asiantuntija-kollegoiden piilomainospuheita lääkkeistä, koska ei itse ymmärrä edes sitä mitä tieteellisesti pätevä tutkimusmenetelmä tarkoittaa.


  • En yhdellekään. Valtaosalla psykiatreista on niin suuri ego ettei vastaanottohuoneeseen edes mahdu asiakasta. Psykiatrit on muutenkin kuin lapset tulitikkujen kanssa, eivät ymmärrä miten suurta tuhoa voivat saada aikaan käytössä olevilla välineillään.

  • Mitenköhän yleisesti terpoilla on taipumusta suhtautua torjuvasti asiakkaiden kertomuksiin sen tähden, että he eivät ole kumminkaan oikein aikuisia ihmisiä eivätkä olekaan tutustuneet itseensä rehellisesti omassa terapiassaan? Ottaakohan moni itseensä sen, kun asiakas valittaa jonkun toisen henkilön käytöksestä, koska he samaistuvat tähän toiseen henkilöön eikä heitä saa syyllistää? Monellako on hyviä kokemuksia terapeuteista silloin, kun on kerrottu esim. kiusaamisesta, vainoamisesta ja sen sellaisesta? Laumaihmisillä on laumaihmisten maailmankuva ja he uskovat siihen, että enemmistö saa äänestää totuudesta.

   • Tämä kiinnostaa minuakin. Psykiatrien lisäksi minulla on huonoja kokemuksia psykiatrisista sairaanhoitajista ja psykoterapeuteista. Tietenkin hyviäkin ammattilaisia löytyy, mutta ehkä huonoja on vielä enemmän.


   • 1.2 kirjoitti:

    Tämä kiinnostaa minuakin. Psykiatrien lisäksi minulla on huonoja kokemuksia psykiatrisista sairaanhoitajista ja psykoterapeuteista. Tietenkin hyviäkin ammattilaisia löytyy, mutta ehkä huonoja on vielä enemmän.

    Ei mitenkään uutta tai yllättävää kuultavaa, että kokemuksesi ovat olleet päänsääntöisesti negatiivisia liikkuessasi mielenterveysliikkeen piirissä.


  • En mene enää kellekään psykiatrille. Tuntuu kuin ne olis hullumpia kuin me asiakkaat. Kahdella kävin; toinen oli suoraan Kummeleista ja toinen taisi nukkua koko ajan.
   No, lääkkeitäkään en saanut kun luulin saavani sähköisen reseptin (edes jotain unettomuuteen ja masennukseen). Mutta tämä arvon psykiatri ei sitten kirjoittanutkaan (oli vahingossa unohtanut). B-lausunnon tarpeen takia kävin siellä, mutta sekin meni päin h...vettiä. Hän kun kopioi jonkun lausunnon jostain poliklinikalla käynnistäni vuodelta yks tai kaks.

   Eli takaisin omalle työterveyslääkärille, joka on aivan ihana tyyppi.

   • Tiedoksi vain, että vaikka psykiatrit ovat hulluja, jossa olet kieltämättä oikeassa, niin heidän jakamansa myrkyt, joita myös lääkkeiksi kehtaavat kutsua, ovat vielä hullumpia. Flaksi kävi, että et niitä saanut ja ehtinyt ottaa.


   • Haha. Kävin itse neuropuolella tutkimuksissa ja siellä oli psyk.osasto samassa. Voin sanoa, että kyseisen lafkan työntekijät ovat enemmän sekaisin kuin potilaansa. Yksikin mieshoitaja tuijotti kokoajan golfpallon kokoisilla silmillä suoraan ja vaikutti niin sekavalta, että olin revetä siihen paikkaan. Mutta täytyy sanoa, että psykiatrian alan työntekijät ovat mestaireita vallankäytössä sekä manipulatiivisessa vuorovaikutuksessa. Siellä osataan kääntää mikä tahansa tahdon ilmaisu ja ele negatiiviseksi, kaikki on vain suurta showta. En epäilisi hetkeäkään, etteikö terve tulisi heidä seurassaan sairaaksi.


  • Hoitajat olleet asiallisia ja 'normaaleja'. Tosin eräs kertoi omista 'kuvioistaan' ja mietin että kumpi meistä on se hoidettava?? Psykiatrit taitavat olla aika 'persoonia', tosin ne analysoi meitä aika pitkälle epikriisien pohjalta ja kaippa hetkessä sitten tekevät päätelmiä ihmisestä ja sairaudesta olemuksen ja potilaan kertomuksen mukaan.
   Ylikuormitettuja ainakin julkisessa terveydenhuollossa ovat niin hoitajat kuin lääkäritkin.
   Nyt käynyt kahdella psykiatrilla; toinen keski-ikäinen nainen ja toinen vanhahko mieshenkilö. Nainen ihan ok, tosin tuli mieleen joku 'domina' hänestä. Kovin käskevä äänensävy ja olemus.
   Mies taas tuijotti analyyttisesti ja kesken kaiken puheli 'asiasta viidenteen' ja vähän loukkaantui kun kysyin että onko diagnoosini edelleen sama kuin ennen...

  • Savo-karjala alueella outo ilmestys, outi peltola.

   • Todellakin, O.Peltola!!!!!


  • Minä olen tavannut vain psykiatreja, jotka määräävät lääkettä joka vaivaan.. Siis minulle määrättiin samaan aikaan voimakkaita psykoosinestolääkkeitä, masennuslääkkeitä, ahdistuslääkettä ahdistukseen ja unettomuuteen sekä sen lisäksi toista neuroleptiä.. Oikein tahaltani testasi näitä psykiatreja, että miten he reagoivat eri oireisiin.Heiltä voi periaatteessa lypsää psyykelääkkeitä loputtomasti. Valtavia määriä toksisia aineita hermostoon, jotka kaikki vaikuttavat omalla tavallaan ja aiheuttavat omat sivuvaikutuksensa, joita osin hoidetaan sitten toisilla lääkkeillä. Heistä ei ole mitään hyötyä, jos oikeasti haluaa pysyä järjissään ja terveenä. Jos haluaa päästä sairaseläkkeelle ja kuolla ennenaikaisesti lääketollisuuden koekaniinina, niin ehkä sitten he ovat varteenotettava vaihtoehto.

   • http://powerwithgod.suntuubi.com/?cat=9&lang=fi&id=3
    Tosiaan lääketeollisuuden koekaniiniksi joudutaan psykiatriassa, vaikka valmisteet kuuluisi testata ennen käyttöönottoa esim. laboratoriorotilla. Seitsemännessä luvussa puhutaan lääketehtaiden kusetuksesta.


  • Tässä on eräs amerikkalainen tapaus, karmeaa luettavaa:

   http://fi.wikipedia.org/wiki/David_Reimer

   Minulle ei käynyt ihan noin huonosti. Mutta miten noin pääsi käymään?

   Psykologien valta ja asema yhteiskunnassa perustuu ihailun sumuverhoon jonka takana he voivat tehdä melkein mitä tahansa. Sumuverho taas luodaan lehtijutuilla joissa terapeutti itse kertoo oman näkemyksensä omista terapiamenetelmistään ilman että toimittaja (tai kukaan muukaan) esittäisi tiukkoja vastakysymyksiä. Toimittajat ovat yleensä myötäjuoksijoita ja joskus aika raadollisia. Onneksi on netti jossa voi sanoa että keisarilla ei ole vaatteita.

   Ihailun sumuverho ei ole itse ihailun kohteessa vaan ihailijan silmässä.

   Luulisin että Reimerin kaltaisia tapauksia löytyy Suomestakin. 'Neutraalin sukupuoliroolin teoriaa' on syötetty Suomenkin rahvaalle aika paljon menneinä vuosikymmeninä, merkkinä keittiöpsykologien tapa homotella pientä poikaa. Kun ihmisille syötetään vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen pienestä pitäen noita sankaritarinoita, alkaa monet jo samaistumaan heihin.

   Osa psykologeista on niin omien oppiensa lumoihin vajonneita, etteivät siksi ota vastaan minkäänlaista kritiikkiä. Vrt. ikiliikkujan väsäämiseen ihastunut keksijä. Osalle psykologeista ihailun sumuverho on pelkkä työkalu jonka he ovat saaneet yhteiskunnalta käyttöönsä. Heitä kiinnostaa raha ja valta, ei potilaan omaisten ihailu, riittää kun omaiset eivät laita hanttiin. Keittiöpsykologit taas ihastuvat ihailun sumuverhoon eivätkä osaa ja halua nähdä sen ylitse ja lävitse, kokevat olevansa lähes yhtä nerokkaita kuin psykolgit kun he psykologisoivat netin keskustelupalstoilla.

   Oli se hyvä kun hoitoprosessi keskeytyi kun olin pieni. Hoitoprosessi ei johda mihinkään muuhun kuin kärsimykseen ja kuolemaan, eikä se kerran alettuaan tahdo loppua koskaan. Lapsia ja nuoria pitäisi suojella heitä "auttavilta" viranomaisilta.

   • Ja mikä helevetti tämän Brucen leikanneen lääkärin nimi on? Miksi taas salataan syyllisen nimi?


  • Nyt tässä näyttävät menevän sekaisin psykiatrit 8joita alkuperäinen kysymys koski) ja psykologit.

   Kummissakin on hyviä, huonoja ja hyvin huonoja, mutta on hyvä kuitenkin pitää mielessä, kummista puhutaan. Kokemukseni mukaan psykologeissa on enempi täysjärkisiä, mutta olen minä muutaman hyvän psykiatrinkin elämäni aikana tavannut. "Hyvä" tarkoittaa tässä mm. kykyä kommunikoida verbaalisesti ja kykyä vastavuoroiseen vuorovaikutukseen. Jostain syystä tämä ei ole ollenkaan itsestään selvää, kun on kyse ammattiauttajista 8koulutustaustasta riippumatta), Minulla on se tunne, että jotkut psykiatrit ovat erikoistuneet alaan omia ongelmiaan selvittääkseen ja/tai koska ovat jotenkin erikoisia tyyppejä ja tavalla tai toisella kieleteisessä mielessä.

  • Mä en ees tiedä sen psykiatrin nimeä jonka viimeksi tapasin,ei esitellyt itteään. Olin siis palaverissa jossa oli mun psykologi, se psykiatri, omahoitajani asuntolasta ja asuntolan pomo. Pyysin että en joutuisi enää syömään risperidonia josta ei mulle oo mitään hyötyä,väsyttää vaan liikaa. Olin kerran kaksi viikkoa ilman risperidonia kun sain pitää lääkkeet asunnollani,oloni oli heti pirteämpi ja iloisempi. Kaverikin sanoi että olin paljon paremmassa kunnossa ja se oli hienoa. Samaan aikaan kuitenkin olin ahdistunut ja vihainen täällä asumisestani kun mun piti muuttaa ja se ei onnistunutkaan,syystä jota en edelleenkään tiedä. Omahoitaja ja paikan pomo sitte päättelivät että vihaisuuteni johtui siitä etten ollut ottanut lääkkeitäni ja sanoivat sen psykiatrille. No,sehän ei edes kysynyt mun kantaani asiasta vaan kuunteli niitä jotka ei tajunnut asiaa lainkaan. Siispä edelleen joudun syömään risperidonia enkä jaksaisi tehdä mitään. Masentaa ja väsytttää liian paljon. On ikävä sitä kahta viikkoa jolloin olin kuin normaali ihminen enkä niin apaattinen. No,enpä oo muutenkaan tavannut järkevää psykiatria,Harjavallassa oli kyllä yksi pahimmista. Ja nyt oon vielä hereilläkin kun en ottanut vielä lääkettäni,sain siis monen kuukauden jälkeen ne takaisin asunnolleni. Normaalisti meen nukkumaan yhdeksältä.

   • No hei, järki käteen! Ei kukaan tunge sinun suuhusi lääkkeitä, jotka saavat sinut voimaan huonommin kuin mitä muutoin voit.

    Aikanana kun itse kokeilin vissiin yhteensä kymmeniä lääkkeitä minä lopetin, kun sain sivuvaikutuksia, en kai minä voi semmoista lääkettä syödä, jost saa harhoja ja kun olen työmatkalla, ajamani auto ajautuu vastakkaiselle kaistalle.

    On pönttöjä psykiatreja, mutta on myös passiivisia, alistuvia potilaita. Ei ole potilaan syy, että lääkäri on mahdoton, mutta potilaan ei tulisi sitä sallia.

    Lääkärin nimen kaiketi näkee reseptistä, eikö?


   • Hienoa, että on toinenkin Harjavaltaan tyytymätön!


   • pollee ahdistunut kirjoitti:

    No hei, järki käteen! Ei kukaan tunge sinun suuhusi lääkkeitä, jotka saavat sinut voimaan huonommin kuin mitä muutoin voit.

    Aikanana kun itse kokeilin vissiin yhteensä kymmeniä lääkkeitä minä lopetin, kun sain sivuvaikutuksia, en kai minä voi semmoista lääkettä syödä, jost saa harhoja ja kun olen työmatkalla, ajamani auto ajautuu vastakkaiselle kaistalle.

    On pönttöjä psykiatreja, mutta on myös passiivisia, alistuvia potilaita. Ei ole potilaan syy, että lääkäri on mahdoton, mutta potilaan ei tulisi sitä sallia.

    Lääkärin nimen kaiketi näkee reseptistä, eikö?

    Harjavallan pöntöt psykiatrit uhkaavat injektiolla, jos hoitajan nähden ei ota kaikkia lääkkeitä. He eivät tunne ihmis- eivätkä potilasoikeuksia. Autonomia on kielletty Harjavallassa. Jos he olisivat yhtä kuuntelevia kuin Keroputaan virkaveljensä, olisi asiat paljon paremmin.


   • Hvallasta: kirjoitti:

    Harjavallan pöntöt psykiatrit uhkaavat injektiolla, jos hoitajan nähden ei ota kaikkia lääkkeitä. He eivät tunne ihmis- eivätkä potilasoikeuksia. Autonomia on kielletty Harjavallassa. Jos he olisivat yhtä kuuntelevia kuin Keroputaan virkaveljensä, olisi asiat paljon paremmin.

    Lisäksi Harjavallan ylilääkäri Vehkala levittää uhriensa tietoja julkisuuteen:
    http://keskustelu.suomi24.fi/node/12443996


  • am w hkistä toimii sekä julkisella että yksityisellä. Osaa peitota välinpitämättömyytensä ja oman kipeytensä puhumattomuuteen. Siltä saa kyllä kaikkia lääkkeitä tosi helposti ja paljon kun vaan osaa pyytää niitä nöyrästi ja nätisti. Suurin k..pää mitä olen eläissäni tavannut. Koko ammattikunnasta kannattaa pysyä tosi kaukana, sairaita kaikki.

   • Ensin tuomittiin rodun ja värin perusteella, sitten kansalaisuuden perusteella, sitten ammatin perusteella.. Milloinkas aletaan tuomitsemaan luonteen perusteella?! On typerää kuulla miten lääkäreitä haukutaan sen takia mitä he ovat. Heidän luonteensa on osatekijänä siinä miten toimivat. Luonne on se, joka määrää osin sen miten ihminen käyttäytyy missäkin tilanteessa


  • Hervannan mt:n henkilökuntaa muistelen kauhulla lopun ikääni. Jo aulassa Paksu-Bertta suurine mulkosilmineen möllötti kauhuissaan käkkärän permanenttinsa alla ja hoitajat (RK-R) ja vaihtuvat lääkärit ovat alansa pohjasakkaa. Keskustan toimiston psykologi O. sanoi että ei kai sinne mettään kukaan järjissään oleva töihin mene.

   Tuttavapiirissä hulluimmat naiset opsikeli psykologeiksi jos oli päätä ja mielenterveyspuolen lähihoitajiksi ellei lukupää riittänyt enempään. Potilaat voi tästä kärsiä...

   Sinänsä toivon että lekuri/psykologi olisi ollut joskus ite tosi ahdistunut/masentunut/suruissaan että teitäisi miltä toisista tuntuu. Mutta kyllä ne omat ongelmat pitäisi olla hallittavisa rajoissa. Harvoin on ja ovat tosiaan seteliselkärankaisia ja lääketehtaiden tahdottomia juoksupoikia kaikki tyynni.

  • En menisi kellekään psykiatrille, ellei ole jostain syystä pakko. Onnellisia olemme me psykiatriasta vapaat psykiatriasta selviytyjät. Aina jos joku asia potuttaa, niin muistutan itseäni tästä asiasta ja maailma muuttuu taas hyväksi. "Ainakaan ei tarvitse kärsiä enää psykiatrien ja heidän lääkkeidensä ja diagnoosiensa vuoksi".

   Now we are free by Lisa Gerrard http://www.youtube.com/watch?v=soPrtBs50HU

  • jos tarkoitit marja huhtaluomaa olen samaa mieltä hän ottaa potilaan huomioon itselläni on tällä hetkellä vaikea masennus työterveys pompottelee asiaa edestakaisin kävin työterveyspsykologilla täysin turhaa ei mitään apua tilasin itse ajan psykiatrille,huhtaluomalle( EN TUNTENUT HÄNTÄ ENTUUDESTAAN) sain masennuslääkettä ja klotriptyliä sain myös lähetteen terapiaan olen tyytyväinen hänen hoitoonsa. tutkimuksissa on todettu että lääkehoito yhdessä terapian kanssa antaa parhaimman lopputuloksen. olen sairastanut tämän taudin myös 10v sitten toivuin hyvin juuri tälläisella hoidolla. on myös itsestä kiinni toipuminen. olen itsekkin lääkevastainen ja käyttänyt luontaistuotteta jahomeopatiaa jotka ovat tomineet hyvin kaikkiin sairauksiin mutta tämä pääsi liian pitkälle ja tarvittiin näitä myrkkyjä. tsemppiä masentuneille. hän ottaa vasaan aavassa

  • lisään tähän edellä mainittuun tekstiin myös sen että kannattaa ottaa selvää tutkimuksista joita on tehty tältä alalta (ei lääketehtaiden koska ne ajavat vain omaa etuaan) puoleetttomat tutkimukset kanttaa lukea jos sellaisia on mahdollista löytää

   • Tutkimukset eivät ketään paranna.


   • joutavaa kirjoitti:

    Tutkimukset eivät ketään paranna.

    Jos Suomessa valtakunnallisesti käytettäisiin näitä tutkimustuloksia (alla), asiakkaat olisivat terveempiä:

    http://psychrights.org/research/digest/nlps/OutcomeFactors.pdf
    https://www.pubmed.com/pubmed/23512950
    http://www.madinamerica.com/wp-content/uploads/2012/05/Harrow.pdf
    http://www.madinamerica.com/2013/09/behind-amazing-victory-mental-health-activists-robert-whitaker/

    Havaittiin, että neuroleptit lamaannuttavat otsalohkon ja limbisen järjestelmän (oppiminen, muisti, skeemat, aistikeskukset, puhekeskus, tunteet, motiivit,...). Neuroleptejä syönyt ryhmä kärsi aivovaurioista enemmän kuin neuroleptit lopettanut ryhmä. Taitaa Keroputaalla olla ainoat psykiatrit, jotka eivät tyrkytä neuroleptejä välittömästi.

    Suomessa ei mitata serotoniinipitoisuutta, vaan ilman kliinisiä tutkimuksia lykätään SSRI-valmisteet käteen. Se ei ole tiedettä.


   • Tutkimuksista kirjoitti:

    Jos Suomessa valtakunnallisesti käytettäisiin näitä tutkimustuloksia (alla), asiakkaat olisivat terveempiä:

    http://psychrights.org/research/digest/nlps/OutcomeFactors.pdf
    https://www.pubmed.com/pubmed/23512950
    http://www.madinamerica.com/wp-content/uploads/2012/05/Harrow.pdf
    http://www.madinamerica.com/2013/09/behind-amazing-victory-mental-health-activists-robert-whitaker/

    Havaittiin, että neuroleptit lamaannuttavat otsalohkon ja limbisen järjestelmän (oppiminen, muisti, skeemat, aistikeskukset, puhekeskus, tunteet, motiivit,...). Neuroleptejä syönyt ryhmä kärsi aivovaurioista enemmän kuin neuroleptit lopettanut ryhmä. Taitaa Keroputaalla olla ainoat psykiatrit, jotka eivät tyrkytä neuroleptejä välittömästi.

    Suomessa ei mitata serotoniinipitoisuutta, vaan ilman kliinisiä tutkimuksia lykätään SSRI-valmisteet käteen. Se ei ole tiedettä.

    Noissa linkeissä on Harrowin 15 vuoden tutkimukset. Harrow on julkaissut myöhemmin myös 20 vuoden tutkimuksen samoista potilaista. En löytänyt kokonaista tutkimusta netistä, mutta tässä lyhennelmä ja Whitakerin kommentti:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22340278
    http://www.madinamerica.com/2012/02/interpreting-harrows-20-year-results-are-the-drugs-to-blame/

    "RESULTS: At each follow-up, 30-40% of SZ patients were no longer on antipsychotics. Starting at the 4.5-year follow-ups and continuing thereafter, SZ patients not on antipsychotics for prolonged periods were significantly less likely to be psychotic and experienced more periods of recovery; they also had more favorable risk and protective factors. SZ patients off antipsychotics for prolonged periods did not relapse more frequently."

    Noita Harrowin tutkimuksia miettiessä täytyy kuitenkin pitää mielessä, että kyse on naturalistisesta tutkimuksesta. Vaikka noin suuri osa skitsofrenia-diagnoosin saaneista lopetti lääkkeensä ja lopulta vuosien jälkeen pärjäsi paremmin, se ei tarkoita, että kaikki tuon diagnoosin saaneet pärjäävät paremmin ilman lääkkeitä. Kuitenkin nuo tutkimukset vähintään rikkova esimerkiksi sitä yleistä luuloa, että kaikkien skitsofrenia-diagnoosin saaneiden täytyy syödä neurolepteja loppuelämänsä. Saati että bipolarien täytyy syödä niitä. Jne.


   • Repo Ketunen kirjoitti:

    Noissa linkeissä on Harrowin 15 vuoden tutkimukset. Harrow on julkaissut myöhemmin myös 20 vuoden tutkimuksen samoista potilaista. En löytänyt kokonaista tutkimusta netistä, mutta tässä lyhennelmä ja Whitakerin kommentti:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22340278
    http://www.madinamerica.com/2012/02/interpreting-harrows-20-year-results-are-the-drugs-to-blame/

    "RESULTS: At each follow-up, 30-40% of SZ patients were no longer on antipsychotics. Starting at the 4.5-year follow-ups and continuing thereafter, SZ patients not on antipsychotics for prolonged periods were significantly less likely to be psychotic and experienced more periods of recovery; they also had more favorable risk and protective factors. SZ patients off antipsychotics for prolonged periods did not relapse more frequently."

    Noita Harrowin tutkimuksia miettiessä täytyy kuitenkin pitää mielessä, että kyse on naturalistisesta tutkimuksesta. Vaikka noin suuri osa skitsofrenia-diagnoosin saaneista lopetti lääkkeensä ja lopulta vuosien jälkeen pärjäsi paremmin, se ei tarkoita, että kaikki tuon diagnoosin saaneet pärjäävät paremmin ilman lääkkeitä. Kuitenkin nuo tutkimukset vähintään rikkova esimerkiksi sitä yleistä luuloa, että kaikkien skitsofrenia-diagnoosin saaneiden täytyy syödä neurolepteja loppuelämänsä. Saati että bipolarien täytyy syödä niitä. Jne.

    En lakkaa ihailemasta tieteellistä viestintääsi. Ennen sinua TaYS:n dosentti (exitus) oli ainoa tällä palstalla.

    Monet psykiatriset sairaalat Suomessa pakkosyöttävät neuroleptejä loppuelämän, vertailumielessä. Taitaa Keroputaa olla ainoa asiakkaitaan kuunteleva tässä asiassa...


  • Luulisin, että mielisairaala- ja avohoitopotilaita "hoidetaan" siten, että heiltä otetaan lelut pois (rahat, ruoka, mahdollisuus ulkoiluun, uni jne.) Niin kuin moni aiemmissa kirjoituksissa viittasi että hoitsut tuntuvat toimivan juuri päinvastoin kuin pitäisi. Luulen, että tämä lienee oikein "hoitomenetelmänä". Lääkkeitä nassuun ja kohdellaan kuin lasta, jonka lelut pitää piilottaa säännöllisin väliajoin.
   Siinä on mielisairaalan arki.

   Tuntuu ihan järjettömältä toiminnalta.. epäilen että kukaan psyykesairas paranee tässä nykyjärjestelmässä terveeksi asti. Sairaammaksi vaan taitaa tulla. Mulla on ptsd ja sitä hoidetaan pelottelemalla ja ahdistelemalla ja ottamalla juurikin ottamalla niitä leluja pois..( ulkoilun rajoittaminen, ruoka ja uni, näihin pyritään vaikuttamaan tällä erää) Jos kerron että joku aisi aminua vaivaa tai että jotakin teen mielelläni tai tarvitsen niin siihen juuri isketään. Ja turvallisuuden kokeminen, pyritään tekemään potilaan olo tarkoituksella turvatttomaksi. Tuntuu olevan ihan sekoboltsia toimintaa ja hullummaksi tässä vaan tuntuu tulevan koko ajan. Mutta kyllä myöntävät että psyyke on rämänä ja on monipuolisesti tuhottu vanhempien toimesta.

   Jos on mielenterveyspotilas, usein itsestä riippumattomista syistä ja sinulla ei ole tukea niin se on sitten menoa vaan alaspäin hoidon piirissä. Todennäköisesti sairaus aiheutta sen että sinulla ei ole sitä tukea, mutta eihän siitä kukaan välitä. Useimmat avopotilaat suunnittelevat lähinnä itsemurhaa, koska hoito muistuttaa lähinnä kidutusta. Se on aika karsea maailma mikä vallitsee avohoidossa, tämän olen nähnyt esimerkiksi vertaistukiryhmissä.

   Ihmettelen miksei suomessa ole eutanasiaa, varmaan esimerkiksi moni mt-potilas voisi mielihyvin mennä eutanasiaan. Jos esimerkiksi sinulla on psyykesairaus josta ei parane ikänä, eikä hoitoakaan oikein ole ja ikääkin on jo kertynyt niin miksei voisi mennä eutanasiaan ja lopettaa kurjuuden kerralla? Mitä sitä homehtumaan jossakin laitoksissa loppuelämäänsä ikävien hoitsujen ja sadististen psykiatrien kanssa? Eiköhän se elämä ole jo eletty ja nähty jos tähän pisteeseen on joutunut.

   Ihmisen elämä on elämisen arvoista silloin jos on terve, on kykeneväinen rakastamaan ja tekemään työstä. Mutta jos sairastaa parantumatonta sairautta eikä kykene normielämään niin elämä on vaan yhtä joutilaisuutta sairaalan kurjassa arjessa ja ajelehtimista sairauksien suossa.

   Ainakin Sveitsissä näyttäisi olevan mahdollista eutanasia.

   • "Ihmettelen miksei suomessa ole eutanasiaa, varmaan esimerkiksi moni mt-potilas voisi mielihyvin mennä eutanasiaan. Jos esimerkiksi sinulla on psyykesairaus josta ei parane ikänä, eikä hoitoakaan oikein ole ja ikääkin on jo kertynyt niin miksei voisi mennä eutanasiaan ja lopettaa kurjuuden kerralla? Mitä sitä homehtumaan jossakin laitoksissa loppuelämäänsä ikävien hoitsujen ja sadististen psykiatrien kanssa? Eiköhän se elämä ole jo eletty ja nähty jos tähän pisteeseen on joutunut."

    Eihän tämä sovi lääkäreille ja "systeemille", he haluavat hyväksikäyttää sinua niin pitkälle kuin mahdollista. Mutta kyllä tällainen palvelu pitäisi saada toimintaan.


   • "Luulisin, että mielisairaala- ja avohoitopotilaita "hoidetaan" siten, että heiltä otetaan lelut pois (rahat, ruoka, mahdollisuus ulkoiluun, uni jne.) Niin kuin moni aiemmissa kirjoituksissa viittasi että hoitsut tuntuvat toimivan juuri päinvastoin kuin pitäisi. Luulen, että tämä lienee oikein "hoitomenetelmänä". Lääkkeitä nassuun ja kohdellaan kuin lasta, jonka lelut pitää piilottaa säännöllisin väliajoin.
    Siinä on mielisairaalan arki."

    Eli tämä jo sairastuttaa ihmisen henkisesti.


  • Tammisaaressa on yks virolainen ukko..

   Inhottaa jo sen tapa istua, haarat levällään, kuin vehkeitään esittelis. Yököttävää sellainen. Ja jos olisikin huonot ominaisuudet siinä, mutta kun ei.. Tuntuu olevan vakaasti sitä mieltä, että hänen ei tarvitse selittää yhtään mitään, riittää kun hän itse tietää. Ja hänhän "tietää", vaikkei edes ota selvää.

  • Kuulostaa siltä, että henkilö on narsisti. Sopii muuten hyvin kuvaan, moni psykiatri on varmaan narsisti-sadisti. Olen myös törmännyt psykiatriin, joka häiritsee seksuaalisesti naispotilaita.

   Ihan hullua ja kipeää porukkaa.

  • En yhdellekään.

  • Oulussa U. Partanen.

  • Onpa helpottavaa kuulla että muutkin ovat samaa mieltä että hullua porukkaa mielenterveyshoidossa on.. Minulla ei psykiatreista ole niin paljon huonoja kokemuksia kuin hoitajista. Eihän niitä edes paljon näe, kun ei ole antaa aikoja mutta yhden psykiatrin luona kun kävin julkisella puolella olin varmaan viikon verran entistä masentuneempi ja hoitajani oli niin raukka että komppasi vaan tätä sadistista naislääkäriä, jonka luo en sitten enää suostunut menemään. Nimeä en muista mutta oli tälläinen keski-ikäinen, täysin kylmäsydäminen naislääkäri. Varsinainen riivinrauta. Psykiatriaan tai hoiva-alalle täysin sopimaton.

  • En menisi Psykologille tai Psykiatrille enää. Siis kummallekaan. Toinen määrää edesvastuuttomasti lääkkeitä joita ei itse ikinä söisi tai määräisi läheisilleen. Toinen taas on yhtä hyödyllinen kuin kolmion muotoinen jalkapallo.

   Puhun vain harvoille ja valituille ihmisille jotka oikeasti ymmärtävät ja kuuntelevat, enkä millekään ylityöllistytelle huru ukolle, joka unohtaa olemassa olosi sekä ongelmasi kun poistut vastaanotto huoneesta.

  • Suomessa on niin vähän todella terveitä ja fiksuja ihmisiä, että siitä sitten valikoimaan psykiatreiksi sopivia, tsot tsot.

  • Oulussa oli ainakin vuonna 2005 kun 13vuotiaana sinne menin, niin yksi lääkäri, joka passitti mut suljetulle. En muista yhtään sen lääkärin nimeä, mutta kaikille tiedoksi.. Kannattaa olla varuillaan, en tiedä vieläkö se kyseinen heppu siellä toimii.

   Ja mikäpäs oli syy.. No ensinnäkin, joutuin tuonne lääkärin juttusille kun koulussa kiusattiin, jonka seurauksena lopetin koko yläasteen käynnin.. Olin masentunut ja aina vaan netissä.. Sossut kävi meillä juttelemassa mun kanssa ym ym.. Sitten varattiin tonne Ouluun aika..

   No tää ammattitaidoton m..ulkku kysy multa siinä kun haastatteli mua että onko sulla jotain pelkotiloja? Sanoin että pelkään ötököitä, varsinkin hämähäkkejä kun ne on niin ällöttäviä.

   Papereissa sitten luki jotenkin näin että "Potilas tuli suljetulle osastolle voimakkaiden pelkotilojen vuoksi, diagnosoimaton sairaus "ötökkäkammo" " :D

   Olin vain 13vuotias, koulukiusattu ja sen vuoksi masentunut, netissä viihtyvä tyttöraukka. Jonka paikka ei todellakaan ollut suljettu osasto.

   Samaisen asian sanoi psykologinikin, kun hänen juttusillaan kävin. Että ei mua ois saanu tuonne laittaa.

   Oulun psykiatrian poliklinikan henkilökunnasta, lääkäreistä ja p..erseestä revityistä psykiatreista jäi todella kammottava ja paha muisto. Ainoastaan se psykologi oli erittäin mukava ja lempeä, vanhempi nainen.

   Toivottavasti se vinksahtanu sälli lukee tän ja muistaa mut. Tuskin :)

   • Ei vittu voi olla totta.


  • Oikeasti mietityttää miksi mielenterveyspotilaita kohdellaan joka paikassa kuin he olisivat jotenkin vajaaälyisiä ja avuttomia? Miettiköhän ne ihmiset ollenkaan että heillä on ennakkoluuloja. Monet mt-potilaat ovat ihan fiksuja, osa fiksumpia kuin esim. hoitajat ja silti heihin suhtaudutaan alentuvasti. Olen samaa mieltä että hullummaksi sitä tuossa julkisen puolen hoidossa tulee. Ei siellä kannata käydä kuin silloin tällöin kelan tai vakuutusyhtiön mieliksi. Jos apua haluaa niin etsii vaikka empaattisen diakonin tai yksityiseltä puolelta terapeutin tai psykiatrin vaikka on jo aika lailla itsellä mennyt usko siihen että ketään sua tasavertaisesti ja hyvin kohtelevaa terapeuttia tässä löytäisi! Tai sitten käy vertaisryhmissä ja jos on läheisiä niin heille puhuu sen minkä he jaksavat kuunnella. Kaikista pahinta on kun sut syyllistetään sairaudestasi tai sairauksistasi. Ihan kuin olisit itse aiheuttanut kaikki ongelmasi. Että aika yksin se on kai selvittävä. Jos joskus tapaa empaattisen ja ymmärtäväisen psykiatrisen alan työntekijän niin saa laittaa kyllä rastin seinään!

   • Pahinta on jos vuosikausia käyt hoidossa ja sut kerta toisensa jälkeen haukutaan ja syyllistetään. Sun jo olemassa olevat traumat pahenee ja ongelmat lisääntyy, itsetuntosi ja toimintakykysi heikkenevät.


   • hulluthullujahoitaa kirjoitti:

    Pahinta on jos vuosikausia käyt hoidossa ja sut kerta toisensa jälkeen haukutaan ja syyllistetään. Sun jo olemassa olevat traumat pahenee ja ongelmat lisääntyy, itsetuntosi ja toimintakykysi heikkenevät.

    Ei psykiatrin tarkoitus ole auttaa vaan se perustuu sosiaalikontrolliin.

    Lukekaa alan historiaa ja toimintaperiaatteita niin ymmärrätte mistä psykiatriassa on kysymys.


   • Kaikkia ei-virallisia reittejä pitkin saa Suomessa huomattavasti empaattisempaa, inhimillisempää ja parempaa apua. Esimerkiksi nuorisotyötä tekevät yhdistykset ja pajatoiminta, seurankunnan alaisuudessa oleva toiminta jne.

    Psykiatrian alan työntekijöillä on ensinnäkin aivan valtava ego-ongelma. Heidän instituutionsa on erehtymätön, narsistinen ja nauttii vallan tunteesta. Tullessaan hoidon piiriin asiakas on heille avuton, tiedoton, kyvytön omaan arviointikykyyn ja ennen kaikkea hänet tiputetaan aivan tarpeettomasti "maan pinnalle". Psykiatrian hoidon piirissä potilas ei ole mitään.

    Minun kokemukseni psykiatrian toiminnasta Mikkelissä oli mielenkiintoinen. Alussa ongelmistani oltiin todella kiinnostuneita ja kaikki olivat todella empaattisia. Muutaman käyntikerran jälkeen ilmapiiri muuttui täysin. Siis tämä oli jotain todella järkyttävää. Tajusin, että minusta oltiin tehty kuin jokin inventaario, ensin otettiin mahdollisimman paljon selvää kaikista asioista, kuunneltiin ja esitettiin empaattista. Kaiken tämän jälkeen kokemukseni mitätöitiin ja minua sanottiin "invalidisoituneeksi nuoreksi" joka tarvitsi tutkimuksia, lääkkeitä ja joka oli keksinyt suurinpiirtein omasta päästään työpaikkakiusaamiset ja henkisen väkivallan.

    Lopetin sen jälkeen asiakkuuteni kyseiselle poliklinikalle, kun huomasin psykiatrini loukkaantuvan joka ikinen kerta, kun suhtauduin kriittisesti uudelle (täysin tarpeettomalle) lääkekokeilulle. Jos potilaan pitää miettiä omia sanojaan, ettei aiheuta murjotuskohtausta omalle lääkärilleen, niin silloin on asiakkaan aika vaihtaa paikkaa, tai lääkärin. Joka ikinen käynti kerta aiheutti traumojen ja ahdistuksen lisääntymistä ja mietin, että mikä helvetti minussa on vikana. Tajusin, että lääkärini peilasi joka kerta jotain sellaista minuun, mitä ei olisi saanut mielestäni tehdä potilaalle.

    Terveisiä vaan Mikkelin kaupungin psyk.polille!


   • hulluthullujahoitaa kirjoitti:

    Pahinta on jos vuosikausia käyt hoidossa ja sut kerta toisensa jälkeen haukutaan ja syyllistetään. Sun jo olemassa olevat traumat pahenee ja ongelmat lisääntyy, itsetuntosi ja toimintakykysi heikkenevät.

    Syyllistäjiä valitettavasti löytyy myös muualta kuin psykiatreista ja muista ammattiauttajista.

    Heitä löytyy esimerkiksi netin vertaistukipalstoilta. Jos olet ison osan iästäsi hoidattanut itseäsi ja tehnyt kaiken mitä pystyt eivätkä oireesi poistu, se on vain ja ainoastaan sinun syysi. et ole paneutunut siirrävästi lapsuuteesi/ tunteisiisi/ oireidesi oikeisiin syihin/ million mihinkin.

    Se on ikävää ja harmillista ja vaatii hyvää itsetuntoa ja toislaalta hälläväliä -asennetta, että osaa pistää tuommoisen omaan arvoonsa.

    Mutta pahinta on tietysti se, kun ammattiauttajat syyllistävät. Luulisi heidän ammattietiikkansa kielstävän sen.


   • se elinikäinen kirjoitti:

    Syyllistäjiä valitettavasti löytyy myös muualta kuin psykiatreista ja muista ammattiauttajista.

    Heitä löytyy esimerkiksi netin vertaistukipalstoilta. Jos olet ison osan iästäsi hoidattanut itseäsi ja tehnyt kaiken mitä pystyt eivätkä oireesi poistu, se on vain ja ainoastaan sinun syysi. et ole paneutunut siirrävästi lapsuuteesi/ tunteisiisi/ oireidesi oikeisiin syihin/ million mihinkin.

    Se on ikävää ja harmillista ja vaatii hyvää itsetuntoa ja toislaalta hälläväliä -asennetta, että osaa pistää tuommoisen omaan arvoonsa.

    Mutta pahinta on tietysti se, kun ammattiauttajat syyllistävät. Luulisi heidän ammattietiikkansa kielstävän sen.

    Olen itsekin ihmetellyt että onko se muka niin että jos joku ei parane niin se johtuu vain siitä ettei se ole yrittänyt parantua tarpeeksi. Heh heh. Että se ei ole vaan tahtonut tarpeeksi. Jotkut ihmiset kuvittelee että jos ne paranee tai jos ne menestyy niin se johtuu vain siitä että ne on niin s****nan hyviä. :(


   • prkl kirjoitti:

    Olen itsekin ihmetellyt että onko se muka niin että jos joku ei parane niin se johtuu vain siitä ettei se ole yrittänyt parantua tarpeeksi. Heh heh. Että se ei ole vaan tahtonut tarpeeksi. Jotkut ihmiset kuvittelee että jos ne paranee tai jos ne menestyy niin se johtuu vain siitä että ne on niin s****nan hyviä. :(

    Jos asia olisi niin, että paraneminen on kiinni vain omasta tahdosta, niin miksi meillä on niin paljon ihmisiä mielisairaaloiden suljetuilla osastoilla, työkyvyttömyyseläkkeellä ja pitkillä sairauslomilla?

    Jos mystinen Hae Apua aina auttaisi, niin miksi ihmeessä meillä on nii paljon mielenterveyspotilaita, jotka eivät koskaan parane? Ja eikä pitäisi olla niin, että kun Hakee Apua, niin oireet poistuvat, maailma kirkastuu, me olemme kaikki veljiä keskenämme ja ammattiauttajat joutuvat työttömiksi yksi toisensa jälkeen, kun potilaita ei enää ole, vaan kaikki ovat terveitä ja onnellisia.


   • ei ikinä enää kirjoitti:

    Kaikkia ei-virallisia reittejä pitkin saa Suomessa huomattavasti empaattisempaa, inhimillisempää ja parempaa apua. Esimerkiksi nuorisotyötä tekevät yhdistykset ja pajatoiminta, seurankunnan alaisuudessa oleva toiminta jne.

    Psykiatrian alan työntekijöillä on ensinnäkin aivan valtava ego-ongelma. Heidän instituutionsa on erehtymätön, narsistinen ja nauttii vallan tunteesta. Tullessaan hoidon piiriin asiakas on heille avuton, tiedoton, kyvytön omaan arviointikykyyn ja ennen kaikkea hänet tiputetaan aivan tarpeettomasti "maan pinnalle". Psykiatrian hoidon piirissä potilas ei ole mitään.

    Minun kokemukseni psykiatrian toiminnasta Mikkelissä oli mielenkiintoinen. Alussa ongelmistani oltiin todella kiinnostuneita ja kaikki olivat todella empaattisia. Muutaman käyntikerran jälkeen ilmapiiri muuttui täysin. Siis tämä oli jotain todella järkyttävää. Tajusin, että minusta oltiin tehty kuin jokin inventaario, ensin otettiin mahdollisimman paljon selvää kaikista asioista, kuunneltiin ja esitettiin empaattista. Kaiken tämän jälkeen kokemukseni mitätöitiin ja minua sanottiin "invalidisoituneeksi nuoreksi" joka tarvitsi tutkimuksia, lääkkeitä ja joka oli keksinyt suurinpiirtein omasta päästään työpaikkakiusaamiset ja henkisen väkivallan.

    Lopetin sen jälkeen asiakkuuteni kyseiselle poliklinikalle, kun huomasin psykiatrini loukkaantuvan joka ikinen kerta, kun suhtauduin kriittisesti uudelle (täysin tarpeettomalle) lääkekokeilulle. Jos potilaan pitää miettiä omia sanojaan, ettei aiheuta murjotuskohtausta omalle lääkärilleen, niin silloin on asiakkaan aika vaihtaa paikkaa, tai lääkärin. Joka ikinen käynti kerta aiheutti traumojen ja ahdistuksen lisääntymistä ja mietin, että mikä helvetti minussa on vikana. Tajusin, että lääkärini peilasi joka kerta jotain sellaista minuun, mitä ei olisi saanut mielestäni tehdä potilaalle.

    Terveisiä vaan Mikkelin kaupungin psyk.polille!

    Näitä tekstejä lukiessa nousee kyllä kuppa otsaan ja pari sarvea päähän!


   • ei ikinä enää kirjoitti:

    Kaikkia ei-virallisia reittejä pitkin saa Suomessa huomattavasti empaattisempaa, inhimillisempää ja parempaa apua. Esimerkiksi nuorisotyötä tekevät yhdistykset ja pajatoiminta, seurankunnan alaisuudessa oleva toiminta jne.

    Psykiatrian alan työntekijöillä on ensinnäkin aivan valtava ego-ongelma. Heidän instituutionsa on erehtymätön, narsistinen ja nauttii vallan tunteesta. Tullessaan hoidon piiriin asiakas on heille avuton, tiedoton, kyvytön omaan arviointikykyyn ja ennen kaikkea hänet tiputetaan aivan tarpeettomasti "maan pinnalle". Psykiatrian hoidon piirissä potilas ei ole mitään.

    Minun kokemukseni psykiatrian toiminnasta Mikkelissä oli mielenkiintoinen. Alussa ongelmistani oltiin todella kiinnostuneita ja kaikki olivat todella empaattisia. Muutaman käyntikerran jälkeen ilmapiiri muuttui täysin. Siis tämä oli jotain todella järkyttävää. Tajusin, että minusta oltiin tehty kuin jokin inventaario, ensin otettiin mahdollisimman paljon selvää kaikista asioista, kuunneltiin ja esitettiin empaattista. Kaiken tämän jälkeen kokemukseni mitätöitiin ja minua sanottiin "invalidisoituneeksi nuoreksi" joka tarvitsi tutkimuksia, lääkkeitä ja joka oli keksinyt suurinpiirtein omasta päästään työpaikkakiusaamiset ja henkisen väkivallan.

    Lopetin sen jälkeen asiakkuuteni kyseiselle poliklinikalle, kun huomasin psykiatrini loukkaantuvan joka ikinen kerta, kun suhtauduin kriittisesti uudelle (täysin tarpeettomalle) lääkekokeilulle. Jos potilaan pitää miettiä omia sanojaan, ettei aiheuta murjotuskohtausta omalle lääkärilleen, niin silloin on asiakkaan aika vaihtaa paikkaa, tai lääkärin. Joka ikinen käynti kerta aiheutti traumojen ja ahdistuksen lisääntymistä ja mietin, että mikä helvetti minussa on vikana. Tajusin, että lääkärini peilasi joka kerta jotain sellaista minuun, mitä ei olisi saanut mielestäni tehdä potilaalle.

    Terveisiä vaan Mikkelin kaupungin psyk.polille!

    Tuo alku on loistavasti kirjoitettu. Olen ihan samaa mieltä että psykiatrisen alan työntekijöillä on usein ego-ongelmia. He ovat ylimielisiä ja kuvittelevat olevansa kaikesta oikeasta. Potilas ei tiedä mistään mitään, he tietävät joten kuuntele heitä! Olen myös aivan samaa mieltä tuosta että heille potilas "avuton, tiedoton, kyvytön omaan arviointikykyyn". Aivan järkyttävää.


   • hulluthullujahoitaa kirjoitti:

    Pahinta on jos vuosikausia käyt hoidossa ja sut kerta toisensa jälkeen haukutaan ja syyllistetään. Sun jo olemassa olevat traumat pahenee ja ongelmat lisääntyy, itsetuntosi ja toimintakykysi heikkenevät.

    Katja Luoma liittynee näihin toopepsykiatrien leiriin. Varokaa.


  • Niillä on takuuvarmasti itsellään kiusaajataustaa ja huono ilmapiiri sen vuoksi nykytyössäänkin.

  • En menisi yhdellekään psykiatrille, jos saisin itse päättää, mutta kokemukseni perusteella sanoisin että n. 30% heistä on ihan fiksuja. Loput 70% mielestäni outoja tai muuten vain ilkeitä. Täytyy muistaa, että heillä on aika vaikea työ, vai eikö teidän mielestä ole? Esim. minulle annettiin skitsofreniadiagnoosi, ei sitä välttämättä olisi haluttu antaa, mutta kun täytin sen kriteerit, niin eikö heidän ollut PAKKO tehdä niin? Hyvä psykiatri on mielestäni sellainen joka kuuntelee potilasta, eikä painota vain lääkkeiden tärkeyttä, koska useimmat lääkkeistä ovat sellaisia että eivät sopisi kenellekään. Osa sopii joillekin. Hoitajista on aika sekalaisia kokemuksia. Psykologeista hyviä. Kyllä se on täysin onnenkauppaa, että kenen hoitoon joudut, siihen tulokseen olen tullut.

   • Onko kenelläkään kokemusta Lena Lietzen: stä?
    Hän työskentelee ainakin Terveystalo Kampissa.


   • surullinen pikkumyy kirjoitti:

    Onko kenelläkään kokemusta Lena Lietzen: stä?
    Hän työskentelee ainakin Terveystalo Kampissa.

    Moi. Onpas tämä sarkastinen ketju :(

    Nuppivaivat tosiaan ovat joskus kismittävän pahoja, joten alan lääkäreiden on turha odottaa kansansuosiota.

    Olen pitkän linjan kokemusta asiakkaana omaava henkilö ja 20 lääkärin vastaanottokokemuksella ehkä 3-4 ovat valopäitä. Joukossa on melkoisesti kaikennäköistä menijää.

    Myyn kysymykseen haluan vilpittömimmin vastata, että tuo mainitsemasi ammatinharjoittaja kuuluu tuohon 3-4 joukkioon kirkkaasti. Hän on hellä ja huomioonottava, eettinen lääkitsijä. Rohkea näpäkkä ja zäpäkkä persoona joka ei pelkää sanoa asioita. Ei säästele eikä varmistele vaan puuttuu jos on aihetta.

    Hän tuntuu ymmärtävän vallan mainiosti että ihminen on myös vuorovaikutuskeinoin hoidettavissa toisin kuin eräät tapaamani varsinaiset "leimasimet".

    Suosittelen lämpimästi.


  • P*skaa ne on kaikki, sitä samaa ihan kaikki.

   Yhteiskunta on p*rseestä.

   Mikä h*lvetti tämä suomi-ddr on määrittelemään ja määräämään ketään mikä olet ihmisenä? KUka sille nöyrtyy?

   Kannattaa puolustaa omaa kunniaansa jos nuo siat hyppii silmille. Rajansa kaikilla ja kun raja ylittyy niin sitten katotaan kuka hyppii ja miten.

   • "En yhdellekään. Tosi kipeä ammattikunta. "

    Juuri näin, ihan samaa mieltä! Tiedän pitkästä kokemuksesta.
    Kannattaa pitää huoli omasta kunniasta!


  • Älkää pitäkö huolta vain omista asioistanne. Ottakaa ennakkoon tietoa vaivoitanne ja käykääpä vertailemassa kunnan ja yksityisen puolen räätäleitä. Psykologit ovat, muutaman kerran käytyäni, tunnistettavissa ihmisläheisiksi. Potilas huomaa, jos heillä ei olisi empatiakykyä. Sitten taas ammattilaisuudesta on huonompi arvioida mitään -joten vertailua heidän kesken. Todennäköisyydet pelaa, joten se vielä löytyy, joka tosissaan välittää potilaistaan, ja joka on enemmänkin elämänkokemuksen kuin rahan perään.

   Kutsumustyöntekijää tai kaikkitietävää on turha odottaa. Kirjoitanpa edellisistä asioista vielä uudelleen, kunhan olen velvollisuuden tuntoisena kirjoittamassa täällä ja psykologiksi ryhtyvä. En valita, vaan olen sairastaneena kiitollinen heille, jotka sairastavat kuormittavan työnsä päälle. Heistä on muuten pula.
   Justiinsa ja jetsulleen.

  • No sehän on parantumisen merkki psykiatrilla!

   Juuri noin pitääkin! Hyvä Iris!

  • Olen käynyt Pekka Roposella. On omituinen persoona, aiemmin nukahteli kesken kaiken, suuttuu helposti, myöhässä usein, tuplabuukkauksia, ilmoittamattomia poissaoloja. Mutta miksi minä käyn hänen vastaanotollaan edelleen silloin tällöin? Hädän hetkellä hänelle pääsee nopeasti ja suht edukkaasti. Viikonloppuajat ovat tärkeitä, jotta ei tarvitse töissä selitellä mielen romahtamista. Osaa asiansa, olen saanut apua.

   Totuushan on ettei kukaan käy psykiatrilla mielellään turhaan. Roposella käyn, koska en tiedä parempaakaan.

   • Ai se ottaa edellen vastaan. Harmillista. Siis potilaille, joilla ei ole vaihtoehtoja.

    Miksiköhän se on niin edullinen????? Kaikki jotka kykenevät kynnelle, vaihtavat nopeasti.


  • Ottaa vastaan ja on ihan täysin sekopää :(

   • Eikö kukaan ole valittanut siitä ikinä minnekään?

    Täällä on nyt paljon keskustelua lääkkeistä ja niiden haittavaikutuksista. Mieleni tekisi sanoa, että tälle yhdelle ja joillekuille muille sekopäälääkäreille pitäisi pakkosyöttää heidän omat myrkkynsä.

    Eiköhän oteta kiinni esimerkiksi tuo edellä mainittu ja viedä se lukkojen taa jonnekin autiomökkiin. Ruokaa ja juomaa tarjolla ja lämpöisiä peittoja, ei me toki hirviöitä olla. Mutta neurolepteja sinne ruuan joukkoon tai muulla tavoin pakosti. Katsotaan kuukauden päästä, mikä on tilanne, onko mies parantumaan päin niillä myrkyillään.

    Päästetään se toki aikanaan ulos ja kannetaan yhdessä seuraukset. Mehän ollaan ymmärrystä vailla kaikki, niin ne toteavat mielentilatutkimuksen jälkeen oikeudessa.


   • ehdotus kaikille kirjoitti:

    Eikö kukaan ole valittanut siitä ikinä minnekään?

    Täällä on nyt paljon keskustelua lääkkeistä ja niiden haittavaikutuksista. Mieleni tekisi sanoa, että tälle yhdelle ja joillekuille muille sekopäälääkäreille pitäisi pakkosyöttää heidän omat myrkkynsä.

    Eiköhän oteta kiinni esimerkiksi tuo edellä mainittu ja viedä se lukkojen taa jonnekin autiomökkiin. Ruokaa ja juomaa tarjolla ja lämpöisiä peittoja, ei me toki hirviöitä olla. Mutta neurolepteja sinne ruuan joukkoon tai muulla tavoin pakosti. Katsotaan kuukauden päästä, mikä on tilanne, onko mies parantumaan päin niillä myrkyillään.

    Päästetään se toki aikanaan ulos ja kannetaan yhdessä seuraukset. Mehän ollaan ymmärrystä vailla kaikki, niin ne toteavat mielentilatutkimuksen jälkeen oikeudessa.

    Siinäpä oiva idea.


   • Teoiksi vain kirjoitti:

    Siinäpä oiva idea.

    Pekka Roponen on erikoinen persoona,mutta osaa hyvin työnsä.On tietoa ja taitoa.Olen saanut hänestä hyvän vaikutelman.


   • Roposen asiakas kirjoitti:

    Pekka Roponen on erikoinen persoona,mutta osaa hyvin työnsä.On tietoa ja taitoa.Olen saanut hänestä hyvän vaikutelman.

    Lääkkeitä se osasi määrätä, kokeili erilaisia. Niistä se tiesi.

    Muuta en menisi kehumaan.


   • vaihtoon meni kirjoitti:

    Lääkkeitä se osasi määrätä, kokeili erilaisia. Niistä se tiesi.

    Muuta en menisi kehumaan.

    Ei osannut mulle määrätä oikeaa lääkettä. Siis määräsi lääkettä jota en millään voi käyttää, ei tutustunut minuun lainkaan vaan määräsi lääkkeen ihan lennosta. Olin kuolla hänen myrkkyihinsä.


   • En mene enää kirjoitti:

    Ei osannut mulle määrätä oikeaa lääkettä. Siis määräsi lääkettä jota en millään voi käyttää, ei tutustunut minuun lainkaan vaan määräsi lääkkeen ihan lennosta. Olin kuolla hänen myrkkyihinsä.

    No eihän sinun ollut mikään pakko syödä hänen määräämiään myrkkyjä.

    Minkäkin kokeilin montaa, muistaakseni mikään ei sopinut, lopetin lääkkeet itse. En muista, montako kertaa hänellä kävin, työterveyshuolto maksoi. menin sitten muualle yksityiselle, maksoin itse.


   • ehdotus kaikille kirjoitti:

    Eikö kukaan ole valittanut siitä ikinä minnekään?

    Täällä on nyt paljon keskustelua lääkkeistä ja niiden haittavaikutuksista. Mieleni tekisi sanoa, että tälle yhdelle ja joillekuille muille sekopäälääkäreille pitäisi pakkosyöttää heidän omat myrkkynsä.

    Eiköhän oteta kiinni esimerkiksi tuo edellä mainittu ja viedä se lukkojen taa jonnekin autiomökkiin. Ruokaa ja juomaa tarjolla ja lämpöisiä peittoja, ei me toki hirviöitä olla. Mutta neurolepteja sinne ruuan joukkoon tai muulla tavoin pakosti. Katsotaan kuukauden päästä, mikä on tilanne, onko mies parantumaan päin niillä myrkyillään.

    Päästetään se toki aikanaan ulos ja kannetaan yhdessä seuraukset. Mehän ollaan ymmärrystä vailla kaikki, niin ne toteavat mielentilatutkimuksen jälkeen oikeudessa.

    "ei me toki hirviöitä olla"

    No eihän toki ;-)


   • Omat kokemukseni Roposesta ovat pelkästään hyviä. Erikoinen persoona, joka uskaltaa ajatella asioista eri tavalla kuin peruspsykiatri. Käyn jatkossakin ja suosittelen muillekin!


  • k*sipäitä ja yhteiskunnan natsinilkkejä ne on kaikki.

   Sama ala ja samat ajatukset ja toimenpiteet, mitenpä muutenkaan.
   Neuroleptit "parantaa" ja muuta höpöä...

   ei hlvetti.

  • Moision sairaalasta J. Viljanen. Huhhuh. En tiedä mikä psykopaatti tai narsisti se on, nauttii vallastaan täysin rinnoin, tekee lääkemuutoksia tiedottamatta potilasta niistä, ei perustele päätöksiään ollenkaan. Mieluummin kuolen, kuin joudun sen potilaaksi enää. Jos potilaana hänelle olisinkin, luultavasti kuolisin hyvin pian.

   • Haha, jep. Jotain vitun pahaa häikkää kun tää pelle rääkkää ja kiduttaa lapsia ja nuoriakin. Margit Pehk samasta paskalaitoksesta vähän samaa kastia, ei ihan yhtä paha narsisti-psyko sentään. Tulis syöpä ja korjais kusiaiset pois.


  • Lapin sairaanhoitopiirissä millekään terveydenhuolta-alan henkilölle

  • Itse kävin vuosia eri psykiatreillä enkä koskaan saanut oikeita lääkkeitä. Sitten löysin Pekka Roposen. Olen erittäin tyytyväinen häneen. Sain vihdoin oikean diagnoosin ja lääkkeet. Nyt kaikki on hyvin.

   Minusta tuntuu, että suurin osa odottaa jotain empaattista kukkahattutätiä joka halaa ja sanoo; "voi sinua ressukkaa, kaikki menee hyvin" tms.

   Tiedoksenne että Pekka Roponen tekee erittäin pitkää päivää, monilla eri paikakunnilla ja lähestulkoon ilman lomaa koko vuoden. Siis auttaa teitä.

   Peruspulliaisen ei ehkä kannattaisi analysoida lääkäriä ja miettiä minkälainen hän on. Siellä ollaan siksi, että kerrotaan omasta ongelmasta. Jotta lääkäri saa kuvan tilanteestanne ja voi toimia sen mukaan.

   Tiedoksenne: lääkärit ovat usein hyvin kummallisia. Jos haluatte empatiaa, menkää ruikuttamaan sairaanhoitajille. He jaksavat kuunnella ruikutusta ja tsemppaavat teitä jotta saatte hyvän mielen.

   • Juha Kemppinen


   • UHRI NARSISTILEKURIN kirjoitti:

    Juha Kemppinen

    Toinen narsistipsykiatri on Vehkala. Häneltä puuttuu myös tieteellinen ja kriittinen ajattelu.


   • UHRI NARSISTILEKURIN kirjoitti:

    Juha Kemppinen

    Tässä lääkäri, joka luettelee elämänohjeet, naureskelee masentuneille ja ihmettelee, kun ihmiset eivät parannukaan. "Älä märehdi menneitä, lähde vain lenkille ja nauti elämästä..niin MINÄ ITSE parannuin"..että neuvot tätä tasoa.
    Hän valehtelee, ettei psykoterapia koskaan kannata (ja että se aina kestää viisi vuotta) ja kaikki oireilu on vain aivotoimintaa.


   • Epäonnistunutpotilas kirjoitti:

    Tässä lääkäri, joka luettelee elämänohjeet, naureskelee masentuneille ja ihmettelee, kun ihmiset eivät parannukaan. "Älä märehdi menneitä, lähde vain lenkille ja nauti elämästä..niin MINÄ ITSE parannuin"..että neuvot tätä tasoa.
    Hän valehtelee, ettei psykoterapia koskaan kannata (ja että se aina kestää viisi vuotta) ja kaikki oireilu on vain aivotoimintaa.

    Tarkoitan siis Juha kemppistä


   • Epäonnistunutpotilas kirjoitti:

    Tarkoitan siis Juha kemppistä

    Eiköhän kerätä adressi epäpätevästä Juha Kemppisestä, koska se on narsisitinen psykopaatti, joka kuuluisi itse pakkohoitoon tai ainakin erotetuksi virastaan!


   • Potilas Saarinen kirjoitti:

    Eiköhän kerätä adressi epäpätevästä Juha Kemppisestä, koska se on narsisitinen psykopaatti, joka kuuluisi itse pakkohoitoon tai ainakin erotetuksi virastaan!

    Parasta olisi että jokainen tekisi muistuksen tai valituksen hänen toimistaan.


   • rrrr33 kirjoitti:

    Parasta olisi että jokainen tekisi muistuksen tai valituksen hänen toimistaan.

    Missä tämä Kemppinen työskentelee?


   • ratulax kirjoitti:

    Missä tämä Kemppinen työskentelee?

    Lappeenrannassa.


   • Kyllä lääkärin pitäisi olla paikalla noin suurinpiirtein silloin, kun vastaanottoaika on, ei vajaat tuntia myöhemmin ilmoittamatta lääkäriasemalle, että myöhästyy.

    Minusta potilaan on aihetta sanoa tästä. Ja lääkärin myöntää töpänneensä.

    Ei työssäkäyvien ihmisten elämä pyöri lääkärin ja hänen vastaanottonsa ympärillä. Mitä siitä tulisi, että varaa ajan jollekulle lääkärille ja ottaa varmuuden vuoksi koko päivän palkatonta vapaata tai lomapäivän?


   • Roposen ajantaju kirjoitti:

    Kyllä lääkärin pitäisi olla paikalla noin suurinpiirtein silloin, kun vastaanottoaika on, ei vajaat tuntia myöhemmin ilmoittamatta lääkäriasemalle, että myöhästyy.

    Minusta potilaan on aihetta sanoa tästä. Ja lääkärin myöntää töpänneensä.

    Ei työssäkäyvien ihmisten elämä pyöri lääkärin ja hänen vastaanottonsa ympärillä. Mitä siitä tulisi, että varaa ajan jollekulle lääkärille ja ottaa varmuuden vuoksi koko päivän palkatonta vapaata tai lomapäivän?

    En tiedä millainen roponen on lekurina mutta nettipersoonana mies pursuaa hauskuutta. Vahvat mielipiteet; keskustelupalstan hahmo elää muunmuassa käsityksessä, että laillisten ruutiaseiden omistaminen viestii mielisairautta


   • UHRI NARSISTILEKURIN kirjoitti:

    Juha Kemppinen

    Hänhän on niiden psykiatristen osastojen johtaja,
    missä hoitaja otti puolipukeisesta potilaasta valokuvia ja laittoi sähköpostissa kavereilleen.

    Että semmoista laatuhoitoa Lappeenrannassa.


   • Itse pidän kovasti Roposesta. Kyllä, hän on ihan oma persoonansa. Ymmärrän miksi monet ei pidä hänestä. Alkukankeuden jälkeen olen oppinut pitämään hänestä!

    Minulle Roponen on ollut sopiva. On asiantunteva ja tehokas. Ei turhia lässyttele, mutta on kuitenkin empaattinen ja kiinnostunut potilaasta. Hänellä on huumorintajua, jos se vaan sattuu osumaan yksiin oman kanssa. Hänellä tuntuu olevan paljon tietoa lääkkeistä, mutta ohjaa myös muuhun tarvittavaan hoitoon. Ei pompottele turhaan. On suora ja rehellinen.

    Jos kaipaa "isällisempää" hoitoa, niin Roponen ei ehkä ole se sopiva valinta. Hän ei tosiaan ole mikään päänsilittelijä.


   • sairaspotilas kirjoitti:

    Itse pidän kovasti Roposesta. Kyllä, hän on ihan oma persoonansa. Ymmärrän miksi monet ei pidä hänestä. Alkukankeuden jälkeen olen oppinut pitämään hänestä!

    Minulle Roponen on ollut sopiva. On asiantunteva ja tehokas. Ei turhia lässyttele, mutta on kuitenkin empaattinen ja kiinnostunut potilaasta. Hänellä on huumorintajua, jos se vaan sattuu osumaan yksiin oman kanssa. Hänellä tuntuu olevan paljon tietoa lääkkeistä, mutta ohjaa myös muuhun tarvittavaan hoitoon. Ei pompottele turhaan. On suora ja rehellinen.

    Jos kaipaa "isällisempää" hoitoa, niin Roponen ei ehkä ole se sopiva valinta. Hän ei tosiaan ole mikään päänsilittelijä.

    Ei päätä tarvi silittää, mutta kyllä potilasta pitää kunnioittaa siten, ettei myöhästy tuntia eikä ala potilaan huoneessa ollessa selvittää puhelimessa ihan toisen potilaan tietoja.

    Täällä näyttävät edelleen menevän sekaisn a) psykiatrian taidot b) psykiatrin tapa suhtautua potilaaseen tasavertaisena kansalaisena, jolla on omat aikataulunsa ja velvoitteensa sen vastaanottokäynnin ulkopuolella.


   • Toinen: kirjoitti:

    Toinen narsistipsykiatri on Vehkala. Häneltä puuttuu myös tieteellinen ja kriittinen ajattelu.

    Etunimi kiitos....

    Tai muuten vedän tämän asian oikeuteen törkeästä kunnianloukkauksesta.


  • Onko jossakin *asiallista foorumia antaa palautetta lääkärille tai hänen kolleegoille itselleen? Rakentavasti.... Olisi muutamakin ruusu ja risu annettavana mutta tämä paskanheitto ei ole asiallista.

   • Vastaanotolla?

    Uskallatko?


   • Onpasinullaongelma kirjoitti:

    Vastaanotolla?

    Uskallatko?

    Juu. Tapani on katkaista hoitosuhde ja käydä kahden vuoden päästä vaimokkeen ja kahden lapsen kanssa kertomassa hänen lisääntymiKyvyttömyyden aiheuttaneesta hoidostaan.


   • Onpasinullaongelma kirjoitti:

    Vastaanotolla?

    Uskallatko?

    No mitä uskaltamista siinä on. Itse annoin esimerkiksi Roposelle palautetta tuosta myöhästelystä.

    Hoitosuhde on kahden tasavertaisen aikuisen suhde. Hoidettava voi vastaanoton ulkopuolella työskennellä vähintään yhtä vaativissa tehtävissä kuin psykiatri, hänellä nyt vain sattuu olemaan mielenterveydellisiä ongelmia. Ne eivät tee hänestä passiivista alistettua vihannesta.


  • Kun on tarve saada apua, ei monesti jaksa odottaa tai valita "oikenlaista psykiatria"
   olen oppinut matkan varrella , että jos vielä tarviin apua tai terapia papereita kelalle,
   niin psykiatrin on oltava myönteisesti suhtautuva terapiaan, hänen on täytynyt käydä oma terapia, on oltava analyyttisesti suhtautuva. Muille en mene,. Psykiatrihan ovat lääkäri koulutuksen käynneitä sen jälkeen erikoistuneet psykiatriaan, hermostoon ,neurologiaan ym. vastaavaan. Heiltä ei edellytytä oman terapian/analyysin käymistä. Ja koska koulutuksella saa suuren vallan, niin psykiatri , vaikka kuinka häiriintynyt olisikin, saa oikeuden tehdä päätöksiä ketään kuulematta, omia nöyryyttämis-alistamis keinoja kaihtamatta. MENKÄÄ VAIN OMAN TERAPIN KÄYNNEILLE PSYKIATREILLE.

   • Tämä olisi minulle se viimeinen valinta.


  • Tampereella Herwannassa isopeppuinen meikkaava T.K, rääsyissä talusteleva liuhuletti PK ja erikoissairaanhoitajasairaanhoitaja RK-R, toivottavasti jo jäänyt eläkkeelle. Sosiaaliyöntekijä samassa toimistossa joka lähetti avonaisessa kirjekuiressa lääkärintodistuksia ja lausuntoja potilaille ja AS joka oli kuin Woody Allenin komediasta paitsi ettei yhtään naurattanut.
   Nokialla oli hoitsu mt:ssä, kiihkouskovainen ja puhui vastaanotolla että saatana on persoona yms hämärää ja sitten sanotaan että asiakkaat on hulluja

   kukaan joka on mt-alalla ei ole itse normaali, toisia vaan sanotaan hulluiksi ja toisia psykiatriksi

  • Yksityispsykiatrille, joka ilmeisesti suuttui jotenkin, kun en sanonut käsipäivää
   (ajattelin että kun se influenssa saattaa tarttua ja oli ollut aiemmin tapana, että
   vältetään kättelemistä).
   Menin melko lukkoon, kun se alkoi kysellä heti, että "kuka sinut tänne lähetti, vai
   tulitko itse ?"
   Oli niin arvonsa tunteva täti, vaikutti, että halveksi maksavaa asiakasta.
   Lääkkeitä kirjoitti joka lajia; neuroleptejä, SSRI-lääkkeitä ja rauhoittavia. Yritin kysellä vähän että mihin perustuu mm. ketipinorin hoitava vaikutus ,kun olin jo kokeillut sitäkin aiemmin, huonoin lopputuloksin. Se oli vissiin virhe (?).
   Pillerireseptit kouraan ja menoksi, ja ei saanut kuulemma vaihtaa mihinkään rinnakkaisvalmisteisiin apteekissa.

   • No et kai sinä niitä lääkkeitä ruvennut syömään, kun et saanut kunnon vastausta. Kai menit jollekulle toiselle psykiatrille?

    Psykiatrit on lähes järjestään poikkeavia. On lottovoitto löytää sieltä joku suhtkoht täysjärkinen. Kun ne vielä osaisivat kommunikoida, mutta vuorovaikutustaidot ovat usein hukassa.


  • En kyl menis millekkään psykiatrille enää se on suurta huijausta koko psykiatria oma kohtaista kokemusta on

   Psykiatrit on niitä hulluimpia niin kuin yks frendi joskus sanoi "hulluimmat on psykiatreja ja psykologeja muita ylempänä ohjailemassa sokeita"

  • Mainittu Juha K. Työskenteli aikoinaan myös Kouvolassa. Mm. nauraa potilaille.

  • P Hinttalalle

   • on hyvä lääkäri


  • Helsinki--> TM --> D....

   • Nainen vääristeli diagnoosilla masentuneen asioita niin ettei tehnyt enää mieli hakea apua kyseiseltä ammattikunnalta. Hyvin on pärjännyt ilman.
    Törkeätä, että kirjoitetut valheet jäävät tiedostoihin muiden luettavaksi.


  • "Mainittu Juha K. Työskenteli aikoinaan myös Kouvolassa. Mm. nauraa potilaille. "

   koska hän on kateellinen ihmiselle joka saa täyspäiväisen eläkkeen tekemättä mitään työtä.. = vapaus ja vapaa tahto tehdä omia töitä....mihin kemppinen ei itse pysty eikä pääse.

   • Ei kannata mennä sen nimisille kuin:

    - Richard Riku Hautala
    - Irina Huopalainen
    - Ilkka Haapamäki

    Välttäkää!

    Ja kehoitan kaikkia välttämään psykiatrista hoitoa.


  • Marja Koski, Helsinki

  • Ketju on hyvä, vaikkakin joidenkuiden mielestä arveluttava.

   Mielestäni olisi kuitenkin syytä kertoa omakohtainen kokemus, MIKSI et menisi jollekulle psykiatrille. Tällöin kyse on todellakin jonkun omista kokemuksista, omista mielipiteistä.

   Minnekähän katosi aloittamani ketju siitä, kenestä psykiatrista sinulla on hyviä kokemuksia? Siihen ei juuri tullut vastauksia ja mielestäni se olisi ollut hyödyllinen. Nimenomaan hyviä hoitotahojahan me täällä etsimme.

  • psykiatreja ei edes tarvittaisi jos hullut laitettaisiin suoraan kaasukammioon

   • Koko kansa kaasukammioon?!


  • niinpä. siellä kaasukammiossa hullut voivat sitoa natsivalkotakkiset psykiatrit lepositeisiin, poistua kammiosta, laittaa kaasut päälle ja maailma poistuisi psykiatreista ja hullut saisivat olla vapaana.
   oikeus toteutuisi ja sitä myöten leimat poistuisivat.

   • Masennus ei ole hulluutta. Sellainen psykiatsi todellakin on hullu, joka yrittää masennuksen joksikin muuksi muutta.

    Tyrkytetään heti hirveä koktaili masennus ja unilääkkeitä, vaikka ei ole edes minkäänlaista unihäiriötä. Nooh, unihäiriö tulee, kun alkaa syömään masis läälleitä. Sitten pitää ottaa lääkettä siihenkin vaivaan. Myrkytetään kehoa entisestään.
    Lopulta alkaa mieli skragaamaan kun keho on toksikoitu tarpeeksi. Tulee kaksisuuntaista, tulee skitsofreniaa, epävakautta jne. jne

    Liika hoitaminen johtaa epätasapainoon. Pesepä käsiäsi jatkuvasti saippualla. mitä käsille käy? Ne alkavat hilseillä, iho kuivuu, ne kutiavat ja ne saattavat halkeilla. Liika hoitaminen ei ole hyväksi... Iho ei pidä siitä. Ei pidä ihmisen herkkä sisäinen järjestelmäkään myrkyllisistä mielialalääkkeistä jne.


  • useita. psyk.erik.lääk. Kaataja. kiertäkää kaukaa.

  • Älkää nyt sotkeko sitä ah niin muodikasta masennusta joka paikkaan. Ei kaikki "hullut" ole masentuneita.

   • Masennus ei ole hulluutta. Hulluus on jotakin aivan muuta.

    On harmillista, että psykiatrit, jotka on koulutettu hoitamaan hulluja, hoitavat myös masentuneita. Moni psykiatri on diagnoosikeskeunen ja pyrkii etsimään masennukseen myös muita liitännäis diagnooseija, joita hän saa ilmaantumaan väärillä lääkkeillä.

    Masennuksesta paranee terveellisellä ruokavaliolla, levolla ja liikunnalla. Moni on jo parantunut. Kun masentuneelle annetaan masis lääkkeet ja unilääkkeet ja pyritään pitämään töissä koko rumban ajan, totuus on se, että tilastollisesti näyttää hyvätä, kun masentunut on siellä töissä. Mutta pitkän aikajänteen tulos on parempi silloin kun ihminen on tervehtynyt ruokavalion, levon ja liikunnan avulla. Sellainen ihminen tulee olemaan oikeasti terve. Masislääkkeet rappeuttavat kehoa ja johtavat lopulta ennenaikaiseen kuolemaan.


   • asdfghjklkjhgf kirjoitti:

    Masennus ei ole hulluutta. Hulluus on jotakin aivan muuta.

    On harmillista, että psykiatrit, jotka on koulutettu hoitamaan hulluja, hoitavat myös masentuneita. Moni psykiatri on diagnoosikeskeunen ja pyrkii etsimään masennukseen myös muita liitännäis diagnooseija, joita hän saa ilmaantumaan väärillä lääkkeillä.

    Masennuksesta paranee terveellisellä ruokavaliolla, levolla ja liikunnalla. Moni on jo parantunut. Kun masentuneelle annetaan masis lääkkeet ja unilääkkeet ja pyritään pitämään töissä koko rumban ajan, totuus on se, että tilastollisesti näyttää hyvätä, kun masentunut on siellä töissä. Mutta pitkän aikajänteen tulos on parempi silloin kun ihminen on tervehtynyt ruokavalion, levon ja liikunnan avulla. Sellainen ihminen tulee olemaan oikeasti terve. Masislääkkeet rappeuttavat kehoa ja johtavat lopulta ennenaikaiseen kuolemaan.

    Kommenttisi on hassu, koska et ymmärrä mitä sana 'hullu' merkitsee. Hullu ja hulluus ovat täysin subjektiivisia käsitteitä. Samalla tavalla kuin mikä on kaunista tai moraalisesti oikein. Vastaus vaihtelee sen mukaan keneltä kysytään.

    Olisi mielenkiintoista kuulla mikä on sinun mielestäsi hulluutta tai millainen henkilö on hullu.

    Siinä olet ihan oikeassa, että 'mielialalääkitys' (esim. "masennuslääke") tuo useimmiten uusia oireita ja voi pahentaa aikaisempia, joita molemmat osapuolet menevät luulemaan psyykkisiksi ja johon sitten lisätään toisen, kolmas ja neljäskin uusi lääke päälle. Oravanpyörä kehittyy nopeasti ja huomaamatta.

    Lääkkeettömän reitin valinneiden elämänlaatu on kauttaaltaan parempi ja vaikka asian käsittely vie hetken aikaa, ei ongelma kroonistu tai pahene, kuten 'mielialalääkkeitä' käyttäville tuppaa käymään.


  • Terveystalon psykiatrit ovat huippuja, joten voin lämpimästi suositella.

   • Yksityisen terveysaseman henkilökunta ei työskentele, luonnollisestikaan, valtiolle, joten tässä suhteessa heidän intressinsä ovat hieman erilaiset. Julkinen terveydenhuolto pyrkii lamaamaan kuluttajan avunhuudot psykoaktiivisilla aineilla, sähköllä tai muilla aivotoimintoja häiritsevillä ja vaurioittavilla menetelmillä kun taas yksityisellä tärkeämpänä pidettänee asiakkaan tyytyväisyyttä. Tällöin psykiatreilla jne. voi olla enemmän intressiä kohdata henkilö ja konkreettisesti auttaa ongelmissa.

    Toisaalta psykiatreilla taitaa kaikilla olla sama pseudotieteellinen koulutus oli kyseessä julkinen tai yksityinen vastaanotto, joten tuurista lienee enemmän kiinni mitä saa. Huomioikaa, että kesällä voimaan tulleen lain mukaan nykyään myös yksityisellä toimivilla psykiatreilla on poliisivaltuudet, eli he voivat määrätä henkilön pakolla psykiatriseen laitokseen! Olkaa siis varovaisia mitä kerrotte itsestänne myös yksityisellä psykiatrin vastaanotolla.

    Hyvä, että koet saaneesi haluamasilaista apua.


  • Joitain vuosia sitten osa Itäkeskuksen psykiatrisen poliklinikan psykiatreista ja psykologeista oli vielä paljon hullumpia kuin potilaat. Hoitajat olivat OK.

   • Joskus 2000-luvun alussa kävin pari kertaa itsekin ja kieltäydyin asioimasta erään mieshoitajan/-lääkärin kanssa kun alkoi raivota ja tehdä itsestään numeroa jo ensimmäisellä tapaamisella. Olen käynyt myös Malmilla ja sielläkin tuntuu työntekijöillä olevan pahempia ongelmia kuin minulla. Potilasta kohdellaan kuin vajaaälyistä lasta ja päälle puhutaan estottomasti. Lopetin hoidon ja olo parani heti jo sillä.


  • Leena Korhosta en suosittele.

  • Miksi ette kerro perusteluja?

   Epäilen, että monet jotka eivät kerro, saavat juuri sitä mitä tilaavat. Eivät käyttäydy asiallisesti vastaanotolla ja täällä eivät voi kertoa asiallisesti, mikä kenessäkin hoitajassa mättää.

   Minusta kenenkään mielenterveysongelmaisen ei pitäisi pilata meidän mielenterveysongelmaisten mainetta käyttäytymällä asiattomasti. Skarpatkaa!

   • siksi että sinä kysyisit


  • kyllä niitä perusteluja täältä löytyy kun etsii.

   yksi on vastentahtoinen hoito = ihmisoikeuden rikkominen

  • aiemmin minua kehoitettiin viemään terapeutilleni joulukukka, kun vanhemmat yllyttivät ja minähän sitten vein tyhmänä.
   Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt viedä joulukakka.

   • Kai veit kuitenkin narsissin?


  • Ihan pakko kommentoida että täällä on ihan järki tyyppejä kommentoimassa,kun taas psykiatrisella osastolla olevat psykologit ja psykiatrit on sairaita, itseään täynnä olevia narsisteja, omahyväisiä egoisteja.

   Ja miten tulikin mieleen Yksi lensi käenpesän, potilaat tepapoi kaikista parhaiten potilaita, lääkärit ne on, jotka sairastuttaa.

  • On aivan käsittämättömiä kokemuksia psykiatreista:
   -Helena Kangaskesti Terveystalo, tuijottaa, ei kommentoi mitään kun lähes itsetuhoinen ihminen tulee vastaanotolle. Määrää vain bentsoja. Täysin käsittämätöntä käytöstä, ihan kuin ei osaisi puhua.
   -Aavassa Manskulla eräs mieslääkäri, en muista nimeä, joka kerta ei saa reseptiä kirjoitettua koneella ja lähtee etsimään paperia ja kynää.. ei kovin empaattinen tapaus

  • Hkissä am w toimii yksityisellä kokopäiväisesti Oli julkisella puolella 26 v. ei saanut ylennystä ja siirtyi yksityiselle jotta saa paremman eläkkeen. Semmonen pakkaus että jos haluaa oksennustaudin niin varmasti saa kun menee ko. henkilön vastaanotolle. Ei kannata käyttää rahojaan tämän eukon naaman tuijottamiseen. Haluaa kirjoittaa mahdollisimman paljon lääkkeitä, ainakin julkisella toimiessaan. Voi tietysti yrittää skarpata yksityisellä puolella koska rahahan tunnetusti motivoi. Surkein ja kipein lääkäri mitä olen eläissäni tavannut. Yleensäkin kannattaa pysyä koko ammattikunnasta erossa jos suinkin mahdollista. Psykiatrien tehtävä on lääkitä potilaat kanveesiin, ei auttaa heitä ymmärtämään mitä on ongelmien taustalla. Tommosia mielivaltaisia puoskareita ei voi edes kutsua lääkäreiksi.

  • Taneli Haavistolle en enää menisi terveystaloon. Tunnin hän piikitteli minua ja tivasi joka asiaa, miksi olet toiminut näin ja näin. Lopuksi lähdin vain 140 euron lasku kourassa.

   • Taneli Haavisto en suosittele todellakaan. Ei kysynyt tilanteestani vastaanotolla mitään vaan päätteli itse työterveyslääkärin tekstistä mikä on onglemani, piti 45min mittaisen luennon psykoanalyysistä ja kuinka se voi olla vaarallista. "Kehuskeli" (siltä se alkoi vaikuttaa, kun kuunteli hänen kyynistä tarinointiaan) omalla terapoinnillaan kuinka oli saanut 3 henkilöä psykoosiin jne. Ei välittänyt mistään vaan latasi vaan kaikkea paskaa tulemaan niin, että sen kuuntelemisen jälkeen olin samassa ehdituneessa tilassa, josta olin juuri saanut kammettua itseni ylös. kannattaa todella varoa, jos ei halua huonompaa oloa. kertoi myös avoimesti omista selviytymiskeinoistaan rankassa lääkärintyössä. Suhtautuu potilaisiin siten, että kaikkia ei kuitenkaan voi pelastaa, eikä sitten yritä pelastaa sitä yhtäkään. Taitaa olla ukko kyynistynyt pahemman kerran, mutta ei vaan huomaa sitä itse. Lopputulemana olin ahdistunut ja järkyttynyt hänen esittämästään maailmankuvasta, jossa sairaalassakin ajatellaan, että 3 potilasta otetaan sisään ja hoidetaan, 3 ulos hoitamattomina oman onnensa nojaan. Eli mitä tästä opimme. Olkaa itsekkäitä ja hoitakaa itseänne hyvin ja pitäkää paljon sairaslomia, jos se auttaa. Ammattilaset suojaavat itsensä kyynisyydellä ja piiloutumalla tieteellisen puheen taakse. Ei ne muuten jaksa. Ja ne hyvät on jo lopettaneet uupumuksen vuoksi. Haavistossa oli lisäksi sadismin tuntua, hyi hitto! Nyt vaan kädet ristiin, että saan oloni tasaantumaan. Eilen se oli hyvä siihen asti, kunnes tapasin tämän sairaan psykiatrin.


   • anonyymi_NiE kirjoitti:

    Taneli Haavisto en suosittele todellakaan. Ei kysynyt tilanteestani vastaanotolla mitään vaan päätteli itse työterveyslääkärin tekstistä mikä on onglemani, piti 45min mittaisen luennon psykoanalyysistä ja kuinka se voi olla vaarallista. "Kehuskeli" (siltä se alkoi vaikuttaa, kun kuunteli hänen kyynistä tarinointiaan) omalla terapoinnillaan kuinka oli saanut 3 henkilöä psykoosiin jne. Ei välittänyt mistään vaan latasi vaan kaikkea paskaa tulemaan niin, että sen kuuntelemisen jälkeen olin samassa ehdituneessa tilassa, josta olin juuri saanut kammettua itseni ylös. kannattaa todella varoa, jos ei halua huonompaa oloa. kertoi myös avoimesti omista selviytymiskeinoistaan rankassa lääkärintyössä. Suhtautuu potilaisiin siten, että kaikkia ei kuitenkaan voi pelastaa, eikä sitten yritä pelastaa sitä yhtäkään. Taitaa olla ukko kyynistynyt pahemman kerran, mutta ei vaan huomaa sitä itse. Lopputulemana olin ahdistunut ja järkyttynyt hänen esittämästään maailmankuvasta, jossa sairaalassakin ajatellaan, että 3 potilasta otetaan sisään ja hoidetaan, 3 ulos hoitamattomina oman onnensa nojaan. Eli mitä tästä opimme. Olkaa itsekkäitä ja hoitakaa itseänne hyvin ja pitäkää paljon sairaslomia, jos se auttaa. Ammattilaset suojaavat itsensä kyynisyydellä ja piiloutumalla tieteellisen puheen taakse. Ei ne muuten jaksa. Ja ne hyvät on jo lopettaneet uupumuksen vuoksi. Haavistossa oli lisäksi sadismin tuntua, hyi hitto! Nyt vaan kädet ristiin, että saan oloni tasaantumaan. Eilen se oli hyvä siihen asti, kunnes tapasin tämän sairaan psykiatrin.

    Valitettavasti minullakin vastaavaa kokemusta Haavistosta! Katso viimeisin kirjoitus tässä koko ketjussa.


   • anonyymi_NiE kirjoitti:

    Taneli Haavisto en suosittele todellakaan. Ei kysynyt tilanteestani vastaanotolla mitään vaan päätteli itse työterveyslääkärin tekstistä mikä on onglemani, piti 45min mittaisen luennon psykoanalyysistä ja kuinka se voi olla vaarallista. "Kehuskeli" (siltä se alkoi vaikuttaa, kun kuunteli hänen kyynistä tarinointiaan) omalla terapoinnillaan kuinka oli saanut 3 henkilöä psykoosiin jne. Ei välittänyt mistään vaan latasi vaan kaikkea paskaa tulemaan niin, että sen kuuntelemisen jälkeen olin samassa ehdituneessa tilassa, josta olin juuri saanut kammettua itseni ylös. kannattaa todella varoa, jos ei halua huonompaa oloa. kertoi myös avoimesti omista selviytymiskeinoistaan rankassa lääkärintyössä. Suhtautuu potilaisiin siten, että kaikkia ei kuitenkaan voi pelastaa, eikä sitten yritä pelastaa sitä yhtäkään. Taitaa olla ukko kyynistynyt pahemman kerran, mutta ei vaan huomaa sitä itse. Lopputulemana olin ahdistunut ja järkyttynyt hänen esittämästään maailmankuvasta, jossa sairaalassakin ajatellaan, että 3 potilasta otetaan sisään ja hoidetaan, 3 ulos hoitamattomina oman onnensa nojaan. Eli mitä tästä opimme. Olkaa itsekkäitä ja hoitakaa itseänne hyvin ja pitäkää paljon sairaslomia, jos se auttaa. Ammattilaset suojaavat itsensä kyynisyydellä ja piiloutumalla tieteellisen puheen taakse. Ei ne muuten jaksa. Ja ne hyvät on jo lopettaneet uupumuksen vuoksi. Haavistossa oli lisäksi sadismin tuntua, hyi hitto! Nyt vaan kädet ristiin, että saan oloni tasaantumaan. Eilen se oli hyvä siihen asti, kunnes tapasin tämän sairaan psykiatrin.

    Onpa helpotus lukea etten ole ainoa, jolle jäi kamala olo Taneli Haaviston vastaanoton jälkeen. Minusta tuntui, että ollaan ihan eri aaltopituudella, oli jotenkin vaikea vastata kysymyksiin ja teki mieli vetäytyä. Jossain hän oli varmaan oikeassa, mutta olostani tuli vain pahemmaksi, enkä saanut kuulla mitään myllertävän uutta. Ennen kävin keskustelemassa mun oireita hoitajan, psykologin ja kahden työterveyslääkäreiden kanssa, ei se koskaan tuntunut näin epämukavalta. Herkille ihmisille, jotka helposti vaistoavat epäempaattisuuden, en todellakaan suosittele!

    Potilaskertomukseen Haavisto on kirjoittanut, että olen Suomessa avioliiton vuoksi. En ole edes avioliitossa, eikä hän ole kysynyt, miten päädyin Suomeen. Eikö uskonut, että nainen voi muuttaa toiseen maahan ihan itsenäisesti opiskelun tai työn perään? Herättää epäilyä, tekeekö muiden asioiden suhteen vastaavanlaisia oletuksia. Myönnän kyllä, että tuo on ”pikku asia” ja kaikki tekevät virheitä, mutta juuri siksi jouduin käymään psykiatrilla, koska ylireagoin pikkuasioihin Toivottavasti unohdan koko jutun ajan kuluessa.

    Tuntuu muutenkin, että niille, joilla on ahdistusta ja uupumusta ja jotka ovat itse jo tutustuneet erilaisiin kirjoihin ja oppeihin (aiheina esim. psykologia, ihmissuhteet, mindfulness, itämaiset filosofiat), niille psykologeilla ja psykiatreilla ei ole paljon uutta tarjottavaa. Toki uskon, että lahjakas ammattilainen osaa inspiroida ja motivoida muita, ja hänen kerran sanomat sanat voivat auttaa paremmin, kuin mitä itse luin kirjoissa kymmeniä kertoja. Onneksi olen tavannut sellaisia vaikuttajia, tosin ei terveyshuollossa, mutta tapaamistani lääkäreistäkin suurin osa on mukavia tai ainakin siedettäviä.


  • HUS Nuorisopsykiatria
   täyttä sontaa ja jauhetaan sitä lopputunnin.

   • TÄYTTÄ TOTTA. Minun psykiatrini siellä on aivan uskomaton ämmä. Kyselee epäoleellisia asioita (kuten kysellessään harrastuksistani jäi jankkaamaan millaisilla siveltimillä maalaan jne.), laittaa sanoja suuhun (jatkuvasti sanoo että niin sinähän ajattelit tavalla x ja olit mieltä y vaikka aihetta ei olisi edes sivuttu), ei kuuntele (päätellen siitä miten minuutin päästä kyselee asiaa jonka selitin jo kahdesti) jne. Kun ilmaisin harmitukseni siitä että tapaamiset menevät koulun päälle ja kurssini ovat vaarassa keskeytyä kun poissaolorajat ylittyvät, vastaus oli että oma vikani kun olen hankkinut syömishäiriön, jos söisin niin ei tarvitsisi käydä täällä ja että on ihan oikein että kurssit keskeytyvät. Syömishäiriöstä paranee hänen mukaansa kärsimällä mahdollisimman paljon erilaisia syömishäiriön aiheuttamia haittoja, kuten kurssien keskeytyistä lääkärikäyntien takia, joten ihan hyvä juttu kuulemma etten pääse kouluun. Lisäksi on varma että syömishäiriöni johtuu siitä etten halua kasvaa aikuiseksi (mikä on täyttä paskapuhetta).

    Käyn myös toisella, yksityisen puolen psykiatrilla, ja ero on päätähuimaava. Tämä nainen on ymmärtäväinen ja asiallinen ja "palvelu" on todella erilaista. Hänelle minun tekee mielikin puhua, kun hän tuntuu olevan oikeasti kiinnostunut asioistani.


  • kaikki psykiatrit on sadisteja, koska teoria on sadiatinen, vainoharhainen ( nakevat psyykkepiruja kehon vaivoissakin, kuin kommunistit agenttej) eli vainoharhainen ja vaarallisen sadistinen teoria tekee oppipojistaan sadisteja ja sina olet sen uhri, josa kayt yhdellakaan harha-teoreetikolla toisin sanoen roska-teoreetikolla. Ne markkinoi sinut vain psykiatrian hermomyrkky teollisuudelle tuotto pilleri orjaksi, jos menet koululaaketieteelle edes kehonkipujas valittaa..sairasta touhua.

   koululaaketieteelta tulisi ottaa veroraha pois, ellei se palaa fakata ja labra perusteisiin tieteisiin, vain niita pitaa tukea verovaroin, ei psykiatriaa, se on aina ollut hermomyrkky bisnesta freudista alkain.
   ensin nuo satusedat freud ja jung markkinoi opioideja psyykkelaakkeeksi ja koska siita tuli valtavat rahat, niin kollegat julisti freudin mielipiteet tieteeksi ilman labra ja kemia kaavaa kuten pannukakun.

   Vain imbesilli uskoo moisia julmia sadistisia satusetia ja heidan julmia diaknoosejaan, joita he varkkaa vaikka kehonkivuista, koululaaketieteessa kun tieteen tekemiseen tarvitaan vain sadistinen teoria.

  • :D Hauska ketju. Nauroin ääneen. Ei, en mene enää yhdellekään psykiatrille.
   Mutta, ne nimet. Aijai näitä riittää! Lähtökohtaisesti tapaamani psykiatrit (ja psykiatriset hoitajat/mielisairaanhoitajat) ovat KAIKKI olleet YHTÄ (jo eläkkeellä Timo Männikkö, huvittava vanha pappa :D) lukuunottamatta ihan kipeitä. Ja helvetin hyväuskoisia hölmöjä. Todella helposti kusetettavissa olevia tunareita! Psykologeista on jäänyt vähän parempi kuva.
   Nimiä olis tässä ja paikkakunta Jyväskylä:

   Taukkien taukki: Katajamäki Juha
   Diagnosoi selkeän masennuksen käytöshäiriöksi. Piti lääkitystä oikein anoa arvoisalta herralta. Tosiaan masennus johtui pitkäkestoisesta koulukiusaamisesta, sitä lääkitsin sitten kaikella mahdollisella mitä käsiini sain. Pakkohoitoa napsahti "käytöshäiriöllä" mitä ei ylläri pylläri edes ollut. Tunari numero uno.

   Valopää nro two: Yliselä Tarja
   Tämä tunari tunaroi oikein urakalla. Bravo :) Tämän mielestä päihdepsykoosini oli psykoosia, jossa olin harhoissani kuvitellut käyttäneeni päihteitä. NOT. Mystisesti siinä aika moni henkilö oli samoissa porukoissa menossa, olikohan meillä kaikilla sitten sellainen joukkopsykoosi päällä? Tätä kun pääsisi Tarjalta kysymään. LOL. Pakkohoitoa napsahti, muistettiin kyllä kusitestejä ottaa ihan vain kiusaksi. Kumman nopeasti sieltä suljetulta kuitenkin tämä psykoottinen pääsi ulos :D

   Idioottien kuningatar: Hölttä-Koivunen Kirsi
   Ja tämä valopää kyselee typeriä ja odottaa ettei typerille kysymyksille naureta. "Tuntuuko sinusta siltä, että täällä on salakuuntelulaitteita?" MITÄ?! LOL. Ja sitten tää taukki tunaroi, jopa niinkin simppelin kuin paniikkihäiriön ja keskivaikean masennuksen hoidon ihan totaalisesti määräämällä risperidonea :D GJ. BTW en syönyt, mutta uskottelin näille valopäille, että söin kiltisti. Niin nämä narsistit kynäilee potilaspaperihin "potilas voi selvästi paremmin kun käyttää lääkettään." PASKAN MARJAT! Lisäksi pistettiin ihan kaikki reaalimaailman tapahtumat "harhoiksi". "Harhoiksi" mitä feikkasin niille uskottavasti, että saan eläkepaprut ;)

   Näitä olis lissää vaikka kuinka. Kuten vaikka Triin Eller! Hauska tyyppi, alkoi kitisemään kun ärähdin sille huonosta suomesta. Mutta siltikin liian helppo höynäytettävä. Vihelsin pelin poikki 4,5vuoden psykiatrisella polilla juoksemiseen, niin siitäkin kitistiin. Vielä olisi vain pitänyt kokeilla uutta lääkitystä. Kun se edellinenkin lääke toimi niin hyvin (siis se mitä EN EDES SYÖNYT!). Kun mulla on niin kauhea skitsofrenia. On on ;). Tein muuten valituksen, mutta eihän se mitään hyödyttänyt. Arvoisat psykiatrit kun ovat jumalaakin korkeampia olentoja (ainakin omissa harhoissaan). Voisin valittaa myös Tarja Seurista, arvoisasta psykiatrian ylilääkäristä, joka oli tehnyt "yhteenvedon" hoidostani sairaanhoitopiirin ylilääkärille. Yllättäen yhteenveto oli täynnä hatusta vedettyjä ja täysin asiayhteydestään irroitettuja psykiatrien houreita meikäläisen mielentilasta ja "oireista".

   ps. Sain lääkitykseni kuntoon terveyskeskuslääkärin kautta paniikkihäiriööni/sosiaalisten tilanteiden fobiaani propralia triptyliä ja neurologilta deprakineni ja aivotkin kuvattiin. Kiitos :) Ja ei, ei ole harhoja ollut ikinä ilman päihteitä. Ja kiitos vain, olen pystynyt pitkästä aikaa jatkamaan opintojani, kiitos OIKEAN LÄÄKITYKSEN. Kun valmistun, haen lääkikseen ja rupean psykiatriksi :D Taatusti osaan homman paremmin kuin yksikään tapaamistani taukeista.
   TERKKUJA JYVÄSKYLÄÄN TUNAREILLE!

   • Männikkö on ihan hyvä teki hoito virheen lääke vähennyksessä minä kärsin taloudellisesti tappiota 14000mk asiaa ei koskaan käsitelty ja ei itse myöntänyt. Ei edes sitä kirjallista anteeksi pyyntöä ole tullut, kun viimeksi ehdollistin diagnoosini siis 2019 paskat en nyt tätä diagnoosi muutosta vakavasti ottanut ei korppi korpin silmää noki. MUTTA TOSI PASKA EPÄPÄTEVÄ ITSEÄÄN TÄYNNÄ OLEVA PSYKIATRIN ERIKOISLÄÄKÄRI ON JUHA KUOSMANEN SYÖTTI MINULLE SOPIMATONTA ARIPIPRAZOLE LÄÄKETTÄ JOSTA SAIN NEUROLOGISIA OIREITA PAKKO LIIKKEITÄ KOURISTUKSIA EI KUUNNELLUT, KUN VALITIN HUONOIN LÄÄKÄRI IKINÄ JA NIITÄ RIITTÄÄ MONEKSI KILOMETRIKSI. HÖPISEE ETIIKASTA JA MORAALISTA TUSKIN TIETÄÄ EDES MITÄÄN NÄISTÄ. TERVEISIÄ E. RANTANEN KESKISUOMI


  • Oysista nuorehko mies T.J. Ihan käsittämätön. Niihin kyselykaavakkeisiin ei saa kirjoittaa itse, vaan hän suullisesti kyselee ja muuttaa vastaukset sellaisiksi kuin itse haluaa. (Ainakin minulle teki niin),Toitottaa koko ajan, että "koska tämä on oys niin kyllä minä tiedän". Rukkaa muiden lääkäreiden määräämiä lääkkeitä miten huvittaa ja jos ei suostu siihen niin saa raivarit. Kuulin myös, että yhden asiakkaan, joka oli tulossa ihan vain viimeiselle käynnille (hoitosuhde päättyi) passitti pakkohoitoon.

   Tällä ko. "Lääkärillä" ei ole mitään huumorin tajua, vaan ottaa kaikki tosissaan ja suuttuu. Esim. Vitsailin, kun se oli myöhässä, niin otti ihan tosissaan ja kiukutteli sen jälkeen.
   Jos olisin antanut sen sotkea kaikki lääkkeeni sen mielipiteen mukaan, olisin ollut haudassa jo alta aikayksikön. Uhkaili lapsen huostaanotolla, koska en suostunut lääkkeiden vaihtoon. (Fyysisiin sairauksiin tarkoitetut välttämättömät lääkkeet, jotka oli minulle määrätty aiemmin muilta lääkäreiltä).
   Kävijän ne sossut kotona, ns. Oma lääkärini soitti sossuille, että hän on itse kieltänyt vaihtamasta lääkitystä, eikä minulla ole mitään lääkkeiden väärinkäyttöä tmv. Kyllä ne sossutkin ihmettelivät kun tulivat, että ei ole tyyliin talo kuin roskaläjä vaan siisti tavallinen talo. Kuvittelivat tulevansa johonkin huumeluolaan).Lapsen hoitopaikastakin ihmettelivät psyk.lääkärin sekopäisyyttä. Pitihän lääkärillä päästä jotenkin minua näpäyttämään kun pidin puoliani.

   Ai niin, meinasi ihan unohtua, että oli myös heti tunkemassa kasan masennuslääkkeitä, mutta en suostunut kun omalääkäri kielsi olla muuttamatta lääkitystä. (Enkä halunnut heti jotain myrkkyjä).

   Meinasin tehdä ilmoituksen valviraan, mutta en sitten vielä ole saanut aikaiseksi. Potilasasiamiehelle kyllä ilmoitin.
   Ko. Paikassa oli myös muutama hoitaja melkoisen...hmmm..taidanpa jättää sanomatta. Mursivat kuitenkin useimpien asiakkaiden itsetunnon ihan nollaan ja syyllistivät kaikesta. Kyllä sieltä lähti enemmän sairastuneita kuin parantuneita (ne mitä itse näin).
   Siinä meni luotto lanttumaakareihin!

   Yhtä psykiatria, jota käyn silloin tällöin tapaamassa, haluaisin kehua (eri shp), mutta parempi etten, ettei sillä nouse hattuun. Jos en olisi sen luokse päässyt, niin en olisi ikinä mennyt yhdellekään lääkärille/hoitajalle mennyt puhumaan mtn! Vaikuttaa pätevältä, eikä ole heti työntämässä pilleripurkkia kouraan.

   Hyvähän se on, että noita psykan puolen lääk./hoit. On, mutta kyllä joku tutkimus pitäisi olla, miten ne narsistit saisi kitkettyä siitä joukosta pois. Joku hullujenhuone jakso?

   • Oulussa on valtaa käyttäviä lääkäreitä. jos olisin tiennyt niin en olisi koskaan avannut mtt.n ovea-niin paljon olen saanut paskaa niskaan. Turhia lastensuojeluilmoituksia ja nyt en pääse niistä eroon. Onneksi tajusin lopettaa mtt.n asiakkuuden. en suosittele ketään hakemaan mtt.stä apua vaan yrittää esim. ystävien tuella. Itse yritän nyt suosta nousta hiljalleen ilman kenenkään apua..toiv. onnistun ja joskus vielä elämä tuntuisi elämisen arvoiselta


   • Lisään vielä etten koskaan päässyt kunnon lääkärille-aina oli nuoria vasta valmistuneita. Mutta tässäpä pelottavimman lääkärin (ei edes erikoistunut) etukirjaimet L.I kyseinen lääkäri tekee paljon hoitovirheitä ja jos ei muuta keksinyt niin teki uusia lastensuojeluilmoituksia. Ja tämä työskentelee peltolassa mtt.ssä


   • Pokke kirjoitti:

    Lisään vielä etten koskaan päässyt kunnon lääkärille-aina oli nuoria vasta valmistuneita. Mutta tässäpä pelottavimman lääkärin (ei edes erikoistunut) etukirjaimet L.I kyseinen lääkäri tekee paljon hoitovirheitä ja jos ei muuta keksinyt niin teki uusia lastensuojeluilmoituksia. Ja tämä työskentelee peltolassa mtt.ssä

    Se, jolla minä kävin, oli erikoistuva lääkäri tai jotain sinnepäin. Oli pakko tarkistaa silloin valvirasta, että onko se edes oikea lääkäri. Oli sillä niin kummalliset jutut. Esitti koko ajan omia mielipiteitään "minä henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että...". Haukkui kaverini jne. Toivottavasti siitä tulee paljon valituksia ja se menettää lupansa.

    Toivottavasti pääset eroon niistä lekureista. Tiedän miltä sinusta tuntuu. Ihan uskomatonta, että ihmisiä käytetään hyväksi noin. Haluavat vain murskata asiakkaan itsetunnon täysin ja näyttää omaa valtaansa. Toivon koko sydämestäni sinulle voimia ja jaksamista.

    Pahinta on, että lääkärien satuilut jää ikuisiksi ajoiksi potilaspapereihin. Jos menet jostain fyysisestä vaivasta valittamaan, niin nehän leimaavat seinähulluksi.

    Pitäisi vissiin aina älytä nauhoittaa puhelimella koko istunto.

    Vaan onneksi on nyt eri shp! En ikinä Ouluun menisi yhdellekään psykalle!


   • Enkerronyt kirjoitti:

    Se, jolla minä kävin, oli erikoistuva lääkäri tai jotain sinnepäin. Oli pakko tarkistaa silloin valvirasta, että onko se edes oikea lääkäri. Oli sillä niin kummalliset jutut. Esitti koko ajan omia mielipiteitään "minä henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että...". Haukkui kaverini jne. Toivottavasti siitä tulee paljon valituksia ja se menettää lupansa.

    Toivottavasti pääset eroon niistä lekureista. Tiedän miltä sinusta tuntuu. Ihan uskomatonta, että ihmisiä käytetään hyväksi noin. Haluavat vain murskata asiakkaan itsetunnon täysin ja näyttää omaa valtaansa. Toivon koko sydämestäni sinulle voimia ja jaksamista.

    Pahinta on, että lääkärien satuilut jää ikuisiksi ajoiksi potilaspapereihin. Jos menet jostain fyysisestä vaivasta valittamaan, niin nehän leimaavat seinähulluksi.

    Pitäisi vissiin aina älytä nauhoittaa puhelimella koko istunto.

    Vaan onneksi on nyt eri shp! En ikinä Ouluun menisi yhdellekään psykalle!

    Käytä Kanta.fi ja kiellot päälle. Ei näy satuilut kelleen paitsi satujen kirjoittaneelle taholle. Nyt saa reseptitkin laitettua "piiloon", niin ei päälääkkeistäkään kukaan utelias pääse kyselemään tyhmiä.


   • Enkerronyt kirjoitti:

    Se, jolla minä kävin, oli erikoistuva lääkäri tai jotain sinnepäin. Oli pakko tarkistaa silloin valvirasta, että onko se edes oikea lääkäri. Oli sillä niin kummalliset jutut. Esitti koko ajan omia mielipiteitään "minä henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että...". Haukkui kaverini jne. Toivottavasti siitä tulee paljon valituksia ja se menettää lupansa.

    Toivottavasti pääset eroon niistä lekureista. Tiedän miltä sinusta tuntuu. Ihan uskomatonta, että ihmisiä käytetään hyväksi noin. Haluavat vain murskata asiakkaan itsetunnon täysin ja näyttää omaa valtaansa. Toivon koko sydämestäni sinulle voimia ja jaksamista.

    Pahinta on, että lääkärien satuilut jää ikuisiksi ajoiksi potilaspapereihin. Jos menet jostain fyysisestä vaivasta valittamaan, niin nehän leimaavat seinähulluksi.

    Pitäisi vissiin aina älytä nauhoittaa puhelimella koko istunto.

    Vaan onneksi on nyt eri shp! En ikinä Ouluun menisi yhdellekään psykalle!

    Kiitos kun toivoit minulle voimia ja jaksamista! Ilmeisesti olen päässyt mtt.stä nyt eroon mutta mitä tekivätkään minulle...Täysin rikottu ja viety loputkin voimat. Toivottavasti joskus elämä alkaisi tuntumaan elämisen arvoiselta mutta paha on olla mtt.n teoista ja sanoista. Jospa aika tekee tehtävänsä ja saan olla lasteni kanssa. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja joulun odotusta!


   • idom kirjoitti:

    Käytä Kanta.fi ja kiellot päälle. Ei näy satuilut kelleen paitsi satujen kirjoittaneelle taholle. Nyt saa reseptitkin laitettua "piiloon", niin ei päälääkkeistäkään kukaan utelias pääse kyselemään tyhmiä.

    Olen tehnyt sen jo aikoja sitten. Myös reseptit olen "piilottanut" ja tein eilen hoitotahtoni. Kiitos kun muistutit! Voimahalaukset sinulle!


   • idom kirjoitti:

    Käytä Kanta.fi ja kiellot päälle. Ei näy satuilut kelleen paitsi satujen kirjoittaneelle taholle. Nyt saa reseptitkin laitettua "piiloon", niin ei päälääkkeistäkään kukaan utelias pääse kyselemään tyhmiä.

    Kävin heti itse laittamassa kiellot päälle. Alkaisikohan vihdoin saamaan asiallista palvelua terveysasemalta ettei bakteerinviljelytuloksista soittaessakin tule merkintää "psykosomaattisesta oireilusta"!


   • Hei! hyvä että laitoit kiellot päälle. jospa auttaisi asialliseen palveluun tk.ssa. Kaikkea hyvää!


  • Hakeutumalla psykiatrian tykö kerjää verta nenästään. Ja psykiatriassa sitä saa mitä tilaa.

  • Miksi käytte huonoille psykiatreilla?

   Kun sellainen on sattunut kohdalleni 8ja niitä on ollut useampia), olen vaihtanut toiseen.

   Minne täältä on kadonnut ketju Ketä psykiatria suosittelet ja miksi?

   • Parempi kysymys olisi, että "miksi käytte psykiatreilla ollenkaan."

    Luulen että useimmat koettavat tarttua oljenkorsiin tai kokeilevat skoraa betsoja tai jotai vastaavaa.


   • Koska julkinen "terveydenhoito". Siksi. Toki mä kävisin yksityisellä saamassa palvelua, jos mulla olisi tukoittain rahaa taskujen pohjalla.


   • idom kirjoitti:

    Koska julkinen "terveydenhoito". Siksi. Toki mä kävisin yksityisellä saamassa palvelua, jos mulla olisi tukoittain rahaa taskujen pohjalla.

    Yksityinen psykiatria ei ole paljoa julkista turvallisempaa. Tänä vuonna yksityisille psykiatreille annettiin pakottamisoikeudet, joten sen päälle, että maksat käynnistäsi yli 100 euroa saatat saada palkinnoksi vankilareissun, "diagnoosin" (leiman virallisiin tietoihin iäksesi) ja päälle neuro- ja sytotoksiineja pakotettuna kurkusta alas (jos et niele niin neulalla). Maksat koko pahoinpitelyn ja alistamisen omasta pussistasi.


  • Mielestäni psykiatria ei oikein sovellu ainakaan herkimmille, niin kovaa meininkiä, rankkoja kemikaaleja jne.

  • Minulla ei ole tukottain rahaa ja jos olisi, niin en säilyttäisi sitä taskunpohjalla, jossa sen arvo vain laskisi.

   Eihän psykiatrilla tarvitse käydä toistuvasti. Itse käyn nykyisin kerran vuodessa uusimassa reseptit. Toki se kirpaisee kukkaroa, mutta vain sen kerran.

   Huonoja psykiatreja on kokemukseni mukaan ihan yhtä paljon tai ehkä enemmänkin yksityisellä kuin julkisella puolella ja minulla on kokemusta kymmenien vuosien varrelta. Sitä paitsi psykiatri ei ole useinkaan joko julkisen tai yksityisen puolen lääkäri. Hänellä saattaa olla virka julkisella puolella (ei välttämättä sairaalassa tai vastaavassa, hän voi olla vaikkapa yliopiston dosentti) ja yksityisen puolen vastaanotto on sitten se toinen homma.

   En käytä muitakaan asiakaspalvelijoita, jotka eivät kohtele minua vertaisenaan, vähän kuin työkaveria. En kuuntele psykiatrilta paskapuhetta. Enkä syö sellaisia lääkkeitä, jotka saavat minut voimaan huonosti, vaan lopetan ne kysymättä keneltäkään.

  • Ketjun aloittaja on kirjannut tapauksesta psykiatri O.S., joka toimii Helsingissä. Vaikka ketjun aloitus on jo pari vuotta vanha, silti luulen tietäväni kenestä on puhe. Minä suurin odotuksin lähdin puhelemaan tälle tyypille jonakin vuonna 2000-luvulla ja se kokemus oli käsittämättömän kamala. Tajusin, että tuo psyki ihan itse oli ihan kipeä. Todella outo ja huonoa käytöstä ja naljaillen tokaisi minullekin johonkin epäolennaiseen. Mielestäni hän toimi oudosti, kun yksityisessä lafkassa oli, mutta kirjasi tietoni ja tulkintansa minusta omaan läppäriinsä. Henk.koht. jutut sitten jäivät sinne sen siliän tien. Kävin kaksi kertaa sillä psykillä, kun kuitenkin sitkeästi toivoin saavani ns. vertaistani keskusteluseuraa vähintään, juuri niin polttavan kurjaan olotilaani ja näköalattomuuteeni. En halunnut uskoa, että eka huono käynti oli totta ja siksi menin toisenkin käynnin kuin aloittaakseni uudelleen. - Hän lopulta lausunnollaan ihan murjoi minua, sadismi tuli minunkin mieleen. Mutta olen osannut ottaa tyyliin 'kunhan puhut, se on sun aatoksesi'. Oli erittäin etäinen ja mitään yhteistä säveltä ja auttamishalua ei minun asioihini saatu. Rahani menivät hukkaan. Tuli paha olla, että erehdyinkään moiseen käyntipariin. - Minullakin on käsitys, että psykiatrit itse ovat yleensäkin häiriintyneitä, psyyken vammautuneita, ja sellaisenaan voi olla tosi pahaksi maksavalle potilaalle. Eikö näillä tyypeillä ole omaa hoitoa ja terapiaa, kuten oikeilla supportiivisilla tai analyyttisillä terapeuteilla! Huono homma. Outo lääketieteen ala! Hmm, mitä psykiatri lopulta tekee? Mihin sitä käytetään. Lääkärinopinnot taustalla, mutta silti.

   • Kun kerran kävin kipupolilla, siellä oli käymässä joku "viisaampi" ihminen, joka oli perehtynyt psykoterapiaan ja kivunhoitoon. Siitä on sen verran kauan aikaa, etten sen titteliä muista.
    Ko. ihminen sanoi, että lähes kaikilla psykan puolen hoitajilla on menneisyydessä joku trauma ollut tai jotain muuta "päävikaa". En viitsinyt kysyä oliko hänellä itselläänkin, jäi vaan asia mieleen.


   • Psyk puolen työntekijät ovat pääsääntöisesti tosiaankin päästään viallisia. Sairas ihminen ei pysty ketään auttamaan. "Kun epäonnistuu lääkärinä ryhtyy psykiatriksi. Psykiatrina epäonnistuttuaan keskittyy lääkkeisiin".


  • Kari Keinänen. On kylläkin psykologi.

  • AIKA LUODA MIELENOSOITUS JA NATSI-VALKOTAKKIEN RIKOKSET ESILLE !

  • Vastauksista on osa sitä tasoa, että ei ihme, jos psykiatrit ärtyvät.

   Tällä en mitenkään puolusta psykiatreja, koska heidän joukossaan on todella kaistapäisiä.

   Mielestäni otsikon pitäisi kuulua Kenelle psykiatrille et enää mene? Eli todellakin et mene huonolle. Ja sitten kaipailissin niitä toisen pään kokemuksia, koska ihan täysijärkisiäkin on joukossa. Ja tama ei todellakaan ole julkinen -yksityinen -kysymys.

   Kummallista, kun joku kirjoittaa ketjuun asiallisesti, hänet vaietaan kuoliaaksi.

  • puhuisitte ihmiset ennemmin papeille. Heillä on vaitiolovelvollisuus, ja paljon paljon syvempää elämänviisautta, jos saattuu oikeasti uskova vanhempi pappi löytymään. Välttäkää näitä nuoria julkkispappeja Teemu Laajasalo, Mikko-.pappi, tai jotka eroavat kolme kertaa ym.
   Heilläkin on psykologian/psykiatrian opintoja ja sielunhoidon opintoja, joku jopa pidemmälle opiskellut terapiiaa, kuten sairaalasielunhoitaja-papit. myös kirkolla on oma perheterapeutti joka on opiskellut pappi koulutuksen jälkeen psykoterapian monivuotiset koulut, ja läpäissyt soveltuvuushaastattelut. Ei he lyö lyötyä.Keskellä yötäkin olen soittanut paniikkikohtauksessa papille joka puhui kanssani. Nykyään en tiedä vastaavatko, joku voi vastata.
   lmaista sieluhoitoa saatte vapaiden suuntien tilaisuuksista.

  • Julkisella puolella psykiatria ei yleensä pääse valitsemaan ja liian harvoinhan heitä muutenkin siellä saa tavata - niin vaikea tietää ovatko epäpäteviä vai vain ylityöllistettyjä. Silloin oikeastaan tärkeäksi tulee vain se, että osaavatko kirjoittaa lausuntoja, joilla mennään eteenpäin. Näissä sitten onkin suuria eroja!

   Yksityisiä psykiatreja olen tavannut vain muutaman. Toinen oli oikein erikoistunut juuri haluamaani alaan, mutta jälleen lausuntojen kirjoittajana luvattoman taitamaton. Toinen taas ehkä hiukan jopa epäasiallinen - aika kovakourainen sanotaanko ja jumaluuskompleksinen - mutta superhyvä kirjoittamaan lausuntoja! Valitsin sitten kuitenkin tämän vaikean ihmisen, joka kirjoittaa hyviä lausuntoja. Varsinaisen hoidon nimittäin saan psykoterapeutilta.

   Eli olen valmis sietämään vaikeaa hoitosuhdetta tähän psykiatriin, kun hän kuitenkin kirjoittaa hyviä lausuntoja ja vain pidän tapaamiset harvalukuisina. Varsinaisen hoidon ja avun saan terapiasta.

   Ja nimiä? No ei. Halusin vain sanoa, että psykiatria valitessa voi painottaa niin monia tekijöitä ja se mitä yksi hakee, ei toiselle sitten niin tärkeää olekaan!

  • Mihin ihmeeseen tarvitset toistuvasti lausuntoja????

   En muista, että olisin ikinä tarvinnut psykiatrilta ainuttakaan lausuntoa mihinkään ja minulla on vissiin tämän palstan pisin "ura" mielenterveyspotilaana.

   • Sairaslomaa varten, sairaspäivärahaa varten ja kun päivät täynnä niin kuntoutustuki tai eläke. Lausunto pitää laittaa niin Kelalle kuin työkkärillekin tai sinne mistä nyt sitten sitä rahaa saa.


  • Tuula Rönkkö-Kuivalainen... noh kaikki jotka ovat käyneet Laakson osastolla hänen hoidossaan tunnistavat varmasti sadistiset piirteet ja vääristyneen vallankäytön, jota harjoittaa potilaitaan kohtaan. Ihmiset lähtevät huonommassa kunnossa kuin missä tulivat sisään.

  • Minulla on melko pitkä historia terveydenhuollon kanssa ja olen vieraillut elämäni aikana ehkä n. 15 psykiatrin vastaanotoilla pari muuta sairaalassa. Nopeasti muistellen 3 psykiatria olivat sellaisia, että voisin asioida heidän luonaan jatkossakin. Mutta, tässä on pieni seikka mikä tulee ehkä ottaa huomioon; henkilökemioilla lienee jonkinlainen merkitys näissä lääkäriasioissa(kin), sama pätee myös yleislääkäreihin. Näistäkin lääkäreistä, joiden luona itse voisin käydä jatkossa, olen kuullut/lukenut joidenkin olevan täysin päivastaista mieltä itseni kanssa, eli osa haukkuu ja mollaa juuri niitä lääkäreitä, joiden luona taas itse voisin vierailla. Ja myös päin vastoin.

   Eli mitä tästä voi päätellä, kaikki eivät tule toimeen kaikkien kanssa ja ihmiset arvostavat toisissaan eri asioita. Tämä pätee näemmä myös lääkäri-potilassuhteisiin. En ala tässä kuvailemaan mitä itse arvostan hyvässä lääkärissä, mutta yleisesti ottaen "hyvä psykiatri" on monen eri tekijän summa, mutta ainakin molempien osapuolten luonteenpiirteet, lähestymistapa asioihin ja hoitokäytännöt vaikuttavat vahvasti siihen, minkälaiset asiat, ainakin minulla potilaan näkökulmasta, lääkärisuhteessa on hyvää ja mikä ei. Tiedän, että en asioi tietyntyyppisten lääkärien luona, koska hoidosta ei tule yksinkertaisesti mitään, näkemyksemme eroavat niin suuresti, eikä mitään keskinäistä hyvää hoitosuhdetta pysty rakentamaan.

   Vähintäänkin kaikilla pitäisi olla jonkinlainen vapaus valita lääkärinsä, tosin aina se ei valitettavasti ole mahdollista.

  • En ainoallekaan koskaan.jo olisi jokin sopimus jonka olisin voinut allekirjoittaa niin aivan varmasti olisin niin tehnyt.

  • Eihän ne ole edes oikeitä lääketieteen alan edustajia vaan pikemminkin jotain orwellilaisia inkvisiittoreja 2000-luvulla.

  • Jotka tarjoaa aivoja tuhoavia mömmöjä "lääkkeinä" elämän pieniinkin täysin normaaleihin ongelmiin.ja vastoinkäymisiin.

  • Tarja Pitkonen. En mene enää toiste.

  • En enää yhdellekkään. Kokemusta on kolmesta " eri paikasta " .
   Epäasiallista, loukkaavaa mitätöintiä. Enkä olisi ikäpäivänä ennalta voinut tietää tai uskoa, etenkään, millaista kohtelua voi saada.

   Olen tullut siihen tulokseen, että mukavalla leppoisalla suhtautumisella " potilaaseen " ,taitaisi dg:n tekeminen vaikeutua suuresti tai jopa mahdottomaksi käydä.

   Kyseessä julkinen puoli.
   Lisäksi vielä, aivan vapaa - ehtoisesti tuli haetuksi itseäni vääristeleviä, halventavia lausuntoja.

   Epäoikeudenmukaisuuden kokemisesta jää todella, ikävä olo pitkäksi aikaa.

   Luottamuksen menetys. Kun ihminen hakeutuu psyk. avun piiriin, on hänen mielensä, enemmän tai vähemmän, kuormittunut.
   Tämä pitäisi ymmärtää, psyk. alalla työskentelevien.

   Mutta ei. Kokemuksia on nyt riittävästi. Ei ollut jokin Yksittäistapaus.

   • Jep. Joku psykiatri saattaa olla jopa mukavan oloinen tavatessasi mutta todellisuus paljastuu vaikkapa niistä hoitotiedoista ja asioiden valheellisesta muotoilusta. Niin kaksinaamaista porukkaa että.


  • Eli jos sitä vikaa-vikaa, ei tahdo ( enää ) löytyä, jotenkin hoitava henkilö sitä kyllä löytää. Ikäänkuin, olisi pakko, " Terve-leimaa " ei saa tehdä!
   Esim. töykeydellä, voi hyvin saada ' jotakin takaisin ' , " potilaalta " . Saadaan merkintää, vaikka korostuneesta ärtyneisyydestä.

   Jotakin sellaista käytöstä kuitenkin, jota ei ilmene missään muissa tilanteissa kuin ' lääkärin pakeilla ' .

   Ja mitä enemmän tällaista provoilua, väärinkohtelua on kokenut tai joutunut kokemaan, enpä enää yhtään ihmettele kuulemistani ' dg : n lisääntymisistä.
   Itse olin täysin vihreä, aiemmin.

   Onneksi kuitenkin näin ei ehtinyt käymään, koska omat tuntemukset eivät väärin ole, omat tunteet. Jos hoito, keskustelut tuntuu loukkaavalta omia henk. koht. rajoja rikkoen, on kyllä hoitavassa tahossa vikaa. Ja tämä seikka on harvinaisen, mustavalkoinen. Ei ole minkäänlaista puolusteltavaa, ei anna aihetta katsoa asioita muilta kanteilta.

   • Kyllä ja aina sinun ei tarvitse edes reagoida tai käyttäytyä mitenkään poikkeavasti. Vain taivas on rajana, kun potilaista kirjataan tietoja "mielisairauksiin" sopivissa muodoissa ja kemiallisen väkivallan käytön kiihkossaan lääkärit/hoitajat niin myös tekevät. Mielivaltaiset kirjaukset ovat tyypillistä psykiatriaa. Hoitotiedot pitäisi aina saada tarkastettaviksi heti käynnin yhteydessä.


   • niin.se.menee kirjoitti:

    Kyllä ja aina sinun ei tarvitse edes reagoida tai käyttäytyä mitenkään poikkeavasti. Vain taivas on rajana, kun potilaista kirjataan tietoja "mielisairauksiin" sopivissa muodoissa ja kemiallisen väkivallan käytön kiihkossaan lääkärit/hoitajat niin myös tekevät. Mielivaltaiset kirjaukset ovat tyypillistä psykiatriaa. Hoitotiedot pitäisi aina saada tarkastettaviksi heti käynnin yhteydessä.

    Eri asia sitten taas on saako ne hoitotiedot muutettua oikeiksi vaikka näkisi jne heti. Omakannastahan voi ne nähdä jälkikäteen ja sitten koettaa oikaista niitä ottamalla yhteyttä ne kirjanneeseen tahoon.


   • Oma tapaukseni, nippanappa vuoden kestoinen kokemus puolenkymmentä käyntikertaa avopuolella. 3. "hoitava taho", olin jo lähes päättänyt olla menemättä
    (ed kokemukseni eivät hyvät) koska vointini oli kohentunut tämän 3kk aikana,
    jonka sai odottaa pääsyä...
    Sitten ajattelin, että kolmas kerta toden sanoo, ei kiva että jäi muutoin niin ikävät
    fiilikset ja päätin mennä..

    Täältä jäi muistona se, että oli kirjattu että olen tekemisissä edelleen erään
    kuolleen kanssa... Minkäänlainen väärinymmärrys ei mahdollinen.
    Tämä 'asia' oli kirjoitettu neljällä sanalla, käännetty täysin päinvastoin
    totuuden vastaisesti. Kuinka ja miten näin voi tapahtua.
    On liian suuri riski, otettavaksi. Jatkossa (ei tule tapahtumaan) mitenkä tuosta
    "merkinnästä" selviäisi, olin silloin sekaisin kuin seinäkello? Vai?+

    Sain paprut välittömästi itselleni ja tein muistutuksen. Jäätäväksi kokemani
    puhelinkeskeskustelu esimiehen kanssa ja virhe korjattiin.

    Tämän 3. tahon käynnit lopetin aivan samasta syystä kuin muidenkin,
    kokemani epäasiallinen suhtautuminen, näin lyhyesti...
    .


  • Kammottavaa.

   On vaikea ymmärtää. Todella. Kyllä mielipahaa oli aiemmin vähemmän.
   Täytyy nyt vain ajatella, että ' tämä ' kokemus, onkin elämäni ikävin tapahtuma.

   Ja se siitä.

  • Sille kuka tuhosi elämäni pitkäksi aikaa määräämällä päällekäin lääkkeitä, koukutti minut riippuvaiseksi tuohon sontaan mitä käyttämällä voin vaan huonommin, kiisti kokemani haitat ja päälle tuomitsi vielä harhaiseksi, kun sanoin suoraan mitä mieltä psykiatriasta olen. Sain kamppailla ihan helvetillisten vieroitusoireiden kanssa. En menisi enää yhdellekään. Kadun päivää kun päätin hakea apua psykiatrilta.

   • Tuo on mielureiden perustaktiikka: Haukutaan kriitikoita harhaisiksi.


  • Sehän on niiin harhaa, jos ei asiantuntijaa usko!

  • Kyllä tuntuvat nämä alan asiantuntijat lämpeävän melko nopeasti, kun kertoo
   selkokielellä, kuinka asiat ovat tai eivät ole.
   Siis aivan omat asiat.

  • Tuitu Mikkonen nimiselle en menisi enää.
   Kirjoitti rekisteriin 2 tapaamisen jälkeen, että minulla on epävakaa persoonallisuus mahdollisesti, vaikka ei ole ollut. Vittuuntuminen johtui erän vääristelystä...

   Psykiatrien on tarkoitus auttaa potilasta, eikä kiusata heti alkuun persoonallisuushäiriö diagnooseilla.

   • Ja mikä kiire tällä "diagnosoinnilla" on ?? Siis olettamuksella jota edes harvoin muutetaan
    tai perutaan. Näistä seikoista jää yksin kärsimään apua hakenut ihminen, jolla ei ole ollut
    ennalta mitään tietämystä kuinka psykiatria toimii. Epäoikeudenmukaisuuden tunne
    muistona päällimmäisenä "hoidosta".


  • Samaa-peliä julkisella kuin yksityisellä?

  • M.-T. K. Etelä-Pohjanmaa. Ei uskoisi että ihminen on Psykiatrian Erikoislääkäri.Nyökkäilee ja muutama sana sinne tänne. Nuiva suhtautuminen,kaavamainen.Koulukuraattorikin osaisi saman ellei enemmänkin.

   • Joo, yksi kokemus tuosta henkilöstä nimeltä Marjo Pellinen riitti. "Mukava" lukea etten ole ainut joka on kokenut väheksyntää häneltä.


   • Samansuuntainen kokemus mullakin kyseisestä lääkäristä. Suhtautui ylimielisesti ja vähättelevästi mun ongelmiini eikä suostunut kirjoittamaan mulle reseptiä lääkeeseen jota olisin ehdottomasti tarvinnut.


   • Häiriöinen kirjoitti:

    Samansuuntainen kokemus mullakin kyseisestä lääkäristä. Suhtautui ylimielisesti ja vähättelevästi mun ongelmiini eikä suostunut kirjoittamaan mulle reseptiä lääkeeseen jota olisin ehdottomasti tarvinnut.

    Siis tästä Pellisestä.


   • Tuo hirviö Pellinen on nykyään Terveystalossa useammalla eri paikkakunnalla.


   • anonyymi_kee kirjoitti:

    Tuo hirviö Pellinen on nykyään Terveystalossa useammalla eri paikkakunnalla.

    Narsisti se on koko akka.

    Eero


   • Anonyymi kirjoitti:

    Narsisti se on koko akka.

    Eero

    Käsittämätöntä että henkisesti noin sairas ihminen saa toimia lääkärinä ja aiheuttaa kärsimystä muille.


  • Minä en mene sille psykiatrille, jolla on iso ruisku, jolla se imee ajatukset päästä. Yrittää työntää korvaan sen ruiskun pään ja sitten imaisee mehut päästä.
   Sille en mene. Tuossa taisi olla jo perustelutkin, sekä " se psykiatri" yksilöitynä.

  • Kannattaa välttää myös sellaista psykiatrian erikoislääkäriä kuin O Luoma. Suhtautui myös erittäin ylimielisesti ja vähättelevästi mun ongelmiini ja leimasi mut laiskaksi eikä suostunut kirjoittamaan sellaisia lausuntoja että olisin saanut sairauspäivärahaa tai kuntoutustukea. Taitaa kyseinen lääkäri vaikuttaa edelleen Pirkkalassa ellei ole muuttanut muualle.

   • Sanottakoon nyt ihan koko nimi kun kerran täällä muutkin on niin uskaltanut tehdä eli Outi Luomasta on kyse.


  • Välttäkää Pekka Perämäkeä ja koko psykiatriaa ylipäätään.

   Tuhosi minun terveyden lääkkeillä.

   Psykiatrian tarkoitus on leimata sinut sairaaksi, jota hoidetaan lääkkeillä. Älkää uskoko siihen. Se on valetta.

  • Kampin terveystalolla on naispuolinen vaaleatukkainen yli 50v töissä, hänen silmissä paistaa puhdasta hulluutta ja ihan käsinkosketeltavin kylmyyttä.

   Olen niin sitä mieltä että mielenterveyspotilaat ovat yleensä paljon tervempiä kuin nämä hullut. Mielenterveysongelma ei tarkoita sen kummempaa että mieli reistailee ja näin voi tapahtua kelle tahansa eikä se tee ihmisestä yhtään sen tyhmempää mutta nää psykiatrit ovat mieleltään sairaita, narsisteja, sadistisia, tunneköyhiä ja empattisuus puuttuu.

   Laitetaan nämä vastuseen.

  • En menisi Laakson sairaalan psykiatreille mutta on pakko aina silloin tällöin.

  • M.K. Helsinki
   Osaamaton.

  • HH Leppävaara osaamaton draamakuningatar.

  • Ei mlloinkaan : Juha Lehti, Terveystalo. Pelkkää höpötystä koko touhu. Ahdistuin lisää!

  • En suosittele psykiatri pekka roposta röyhkeä kylmäkiskoinen ei omaa lainkaan työssään empatiaa
   kirjoittelee mielivaltaisesti perättömiä potilaasta koko vastaanotosta melkein olet saanut psykiatriseen hoitoon lähetteen valmiiksi aivan mieletöntä että Lahti tarjoaa näin alarvoista
   psykiatrista apua hommatkaa ammattitaitoiset auttamaan hädässä olevia ihmisiä lopettekaa tällaisten pelle psykiatrien toimet lahdessa ja ammattinsa osaavat empaattiset vastuulliset tilalle.

   • Huh, vieläkö Roponen tekee töitä. Kauan, kauan sitten olin töissä terveyskekuksessa, jonne hän vastavalmistuneena tuli. Ei selvinnyt ollenkaan töistään. Piti irtisanoa. Kolleat arvioivat, ettei hänestä ole somaattisen puolen hommiin. Suosittelivat psykiatriaan erikoistumista. Joutui huomaaan, ettei selviä muussa kuin lääkkeiden määräämisessä. Jonkinlaista sähköhoitoalkin kokeili.

    Joku entinen laulalaja lauleli, että pieninä palasna on leipänsä maailmalla. Niin on ollut Pekka-parallakin. Vastaanottopaikkoja ympäri Etelä-Suomea. Jos jku jonnekin tilaa ajan, ajelee sitten sinne.


  • Espoossa outo Lehto. En menisi sinne. Kirjoittelee potilas papereihin omiaan.

  • lahden vanhusten psykiatrinen osasto psykiatri järkytti minut kun sanoin viimeinkin pääsen keskustelemaan hän sanoi minä en keskustele tuolini oli laitettu ison tietokoneen näytön taaksen joten en nähnyt hänen kasvojaan vaikea keskustella jos ei kekustelu osa puolen kasvoja nää siirsin tuolian yli metrin että näin hänen kasvonsa sanoin halua keskustella ,sanoi minä en keskustele, kuinka lahti voi tarjota näin alaarvoista vanhusten psykiatrista apua olisin halunnut puhua tuskastani poikani kuolemasta hän on täysin epaatti kyvytön röykeä suorastaan ilkeä onko oma elämä rempallaan kaikki ei ole hänellä kohdallaan lahti saa hävetä vanhuksille kehtaattekin tarjota näin alaarvoista apua olen entinen yrittäjä ja maksanut veroni tälle kaupungille mitä olen saanut tätäkö minulle tarjotaan avuksi sairasta psykiatrian palvelua hävetkää jotka olette päätöksenne tehdä tämän psykiatrian valinnan suhteen hän mainosti suomen halvin psykiatri tämänkö takia lahti valitsi hänet. Toivottavasti uusi kaupungin johtaja joka myös oli halvin tarjous hyväksyttiin en halua lytätä teitä vaan toivotan teidät tervetulleeksi lahteen kun vain muistatte oikeudenmukaisuutenne velvollisuutenne meitä lahtelaisia kohtaan ja toimitte oikeuden mukaisesti.

  • Terveystalon Taneli Haavisto. Tekisi mieli melkein tehdä valitus kyseisestä henkilöstä. Jyräsi melkeinpä kaiken mitä sanoin ja mitä itse tunsin ja uskoin. Itse oli tietenkin oikeassa jokaisen asian suhteen. Lopulta olisi määrännyt antipsykootteja tai masennuslääkkeitä. Terapiasta oli sitä mieltä, että ehdottomasti ei kannata mennä.

   • Minäkin kävin Haaviston luona.Jäi sellainen olo ettei käynnistä ollut mitään hyötyä.


   • Epätoivoinen kirjoitti:

    Minäkin kävin Haaviston luona.Jäi sellainen olo ettei käynnistä ollut mitään hyötyä.

    Olen valmis tekemään valituksen Taneli Haavistosta yhdessä muiden huonoa kohtelua saaneiden kanssa. Tähän vastaamalla saamme varmaan jotenkin yhteyden toisiimme, jos kiinnostaa lähteä valittamaan. Se ei ehkä johda mihinkään, mutta pidämme ainakin puolemme.


   • Tehkää valitus, tätä ketjua lukemalla päätin itsekin tehdä. Nyt meitä on jo useampi. Tämän ketjun voimin huomasin etten olekaan ainoa jota Taneli Haavisto on nöyryyttänyt ja vaihdoin heti psykiatria. Ja perään teen valituksen.


   • Kaisa88 kirjoitti:

    Tehkää valitus, tätä ketjua lukemalla päätin itsekin tehdä. Nyt meitä on jo useampi. Tämän ketjun voimin huomasin etten olekaan ainoa jota Taneli Haavisto on nöyryyttänyt ja vaihdoin heti psykiatria. Ja perään teen valituksen.

    Olen mukana valituksessa!! Lisäsin juuri kokemukseni hänestä tämän ketjun loppuun, tällä samalla päivämäärällä.


  • En menisi rehellisesti millekään psykiatrille ikinä. Nykyään nämä psykiatrit ottavat sinun elämäsi sellaisiin pihteihin, että saat sanoa elämällesi hyvästit. Oma kokemus on, että 7 vuotta sitten oli psykoosi ja lopetin seurannan 3 vuotta sitten. Diagnoosia ei minulle koskaan annettu, ettei muuttaisi käyttäytymistä. Hirveetä kyttäämistä. Kaikki tietokonetoiminta rekisteröidään ja kytätään. Myös esimerkiksi työpaikalla pidetään yhteyttä luottohenkilöihin. Jopa kotiin saatetaan pistää seuranta, jos ajattelevat, että voit saada X oireen Y ajan kuluessa todennäköisyydellä Z. Pysy erossa vain niistä, jos haluat elää normaalin elämän.

  • K.R., naispuolinen, Turku. Myös seksuaaliterapeutti, ja suhtautuminen seksuaaliseen väkivaltaan ala-arvoista. Olin hänen vastaanotollaan ja lääkärin asenne muuttui heti, kun sai tietää, että väkivallantekijä ei ollut suomalainen. Alkoi puolustelu, ja lopulta tämä nainen jopa naureskeli! Huomasi että kertomani asiat olivat hänestä kiihottavia, vaikka minulle se kaikki oli tuhoavaa. Ei mitään itsekritiikkiä omien kykyjen suhteen ja täysin moraaliton. Tein hänestä kantelun aviin eikä tämä suoraan kehdannut kieltääkään mitä kerroin vaan kiersi asian, mitään vastuuta ei kyennyt ottamaan.

  • Heikki Suutala on valehteli päin naamaa, epärehellinen ja kiero. Älä luota, älä kerro mitään koska sinua vastaan ne kääntyy.

   Tosin tapaus niin vanha että jää toivottavasti pian eläkkeelle ja ei tuhoa enää toisten terveyttä.

  • Taneli Haavisto, varo! Perustelut jo aiemmin.

  • M. Portaankorva, nainen. Jos minä huutaisin ja raivoaisin, kuten hän, olisin heti lepareissa. Mikähän oikeuttaa iskemään pelokkaan psykoosipotilaan henkilökohtaisimmalle alueelle. Välttäisin valitsemasta koskaan esim. psykoterapeutiksi. Valitettavasti ei voi aina valita, joutuuko tämän kanssa tekemisiin.

   Juha. K tms. Kymenlaakso. Halventava, antaa mielivaltaisia diagnooseja minuutin keskustelun perusteella. Kaikki vika on potilaassa. Vihainen, alistava, ivallinen, naureskeleva. Todella vastenmielinen vastaanottaja.

   • Niin ja eivät kuuntele potilasta. Tuo mies ei ota potilasta yhtään huomioon esim. lääkkeitä määrätessään.


  • Johanna Pihlajamaa, Mehiläinen.Teki minusta pikadiagnoosin 15 minuutissa. Tämän diagnoosi oli minulle ikävä ja pelottava (en nyt viitsi toistaa sitä tässä). Sen kumosi myöhemmin kaksi muuta iältään vanhempaa ja kokeneempaa yksityistä psykiatria. Eriävän näkemyksen esitti myös oma työterveyslääkärini, jolle menin heti päästyäni Pihlajamaan vartti-vastaanotolta. Puhuin hänen kanssaan diagnoosista ja että haluaisin toisen näkemyksen, ja hän piti tätä hyvänä ajatuksena. Hänhän ei ollut psykiatri, mutta kirjoitti kuitenkin potilaskertomukseeni että hänen havaintojensa mukaan käytökseni ei vastannut Pihlajamaan diagnoosia.

   Pihlajamaa vaikutti oudolta, tuli vaikutelma kuin olisi krapulassa tai jotain. Katseli paljon ikkunasta ulos kun puhuin, ja raapi päätään... Hyvin huono tunnelma tuli, heti kun astuin sisään.Kovin varmanoloisesti hän kuitenkin esitti arvelunsa. Tapaus säikäytti minut perinpohjaisesti, vaikka tilanne korjaantui sitten myöhemmin muiden tahojen kautta.

   En suosittele, vaikutti olevan "pihalla" ja tuollaiset pikadiagnoosit osoittavat mielestäni ammattitaidottomuutta.
   Psykiatreja löytyy joka lähtöön. Hyviä on ja huonojakin. Minulla on luottamus joihinkin, mutta yleisesti sanon että kannattaa varoa sen alan ihmisiä. Luottavat liikaa itseensä ja arveluihinsa, ja aiheuttavat siten suurta vahinkoa. Kaikilla ei ole mahdollisuutta mennä hakemaan eriäviä mielipiteitä, se maksaa.

   • Olen tavannut hänet kerran, joten en osaa sanoa sen enempää hänestä. Sen kuitenkin muistan hänestä, että kun kyseenalaistin sen aikaisen skitsofrenia-diagnoosini, niin hän sanoi, että luettuaan potilasasiakirjat, Rorschachin testin perusteella siellä poliklinikalla oltiin tultu siihen lopputulokseen, että minulla on psykoosi. Kun sanoin heille, että noista testeistä voi nähdä melkein mitä vain, niin hän väitti, että ovathan ne testit aika luotettavia. Hah! Seuraavan väittelyn jälkeen sanoi jotain sen kaltaista, että tämä ei ole eksaktia tiedettä. Poliklinikan loppulausumassa luki, että psykologisten testien tulokset ovat hävinneet. Kun tilasin sieltä poliklinikalta kaikki potilastietoni, niin ei niistäkään psykologin "harhaisista" tulkinnoista pitäisi tehdä tehdä tuollaisia tulkintoja kuin Pihlajamaa teki. Siellä luki vain, että tehtiin Rorschachin testi. Potilas on psykoosissa.


   • Rorschachin testit yleisesti eivät ole kovin luotettavia, varsinkin kun niitä tekevä porukka on aika heikkolaatuista. Järjetöntä, että psykiatrian poliklinikka perustaa vakavat päätökset lääkityksestä, diagnooseista, ym johonkin Rorschachin testiin.


   • fenetre kirjoitti:

    Rorschachin testit yleisesti eivät ole kovin luotettavia, varsinkin kun niitä tekevä porukka on aika heikkolaatuista. Järjetöntä, että psykiatrian poliklinikka perustaa vakavat päätökset lääkityksestä, diagnooseista, ym johonkin Rorschachin testiin.

    Maailmankaikkeuden typerin kokemus tuo Pihlajamaa. Vei lopullisesti uskoa, että psykoterapeuteista/psykiatreista olisi lopulta mihinkään. Sponsoroin häntä ja lääkärikeskusta yli 200e:lla....for nothing. Ihanaa.


  • Taneli Haavisto, pelottava tapaus! Tunnin jankutti, ivasi ja yritti horjuttaa vointiani. Ei kysynyt minulta itseltäni suoraan mitään vaan luki työterveyslääkärin kirjoituksen ja teki siitä omia (erikoisia) tulkintojaan. Tiukkasi monta kertaa mikä saa minut olemaan tappamatta itseäni? Jos olisin kuulemma oikeasti ahdistunut ja itsetuhoinen siirtyisin puheista toimintaan.

   Olin todella järkyttynyt käynnin jälkeen ja oloni huononi todella pahaksi.

  • Minä en enää mene Tatjana Aaljoen vastaanotolle. Ensin määrää psyykenlääkkeitä jotka lihottavat ja aiheuttavat diabeteksen. Sitten tekee ulkonäön perusteella diagnoosin, että olet alkoholisti, kun keskivartalo pyöristynyt ja raajat "tikkumaiset". Minkä minä sille voin, että olen jo keski-ikäinen ja diabeteksen vuoksi keskivartalolihava. Ja hänen mielestä habitus on alkoholistin. Hän on erikoistunut alkoholistien hoitoon joten kaikki ihmiset varmaankin näyttävät alkoholisteilta. En ole kyllä ennen kuullut että ihmisestä voi tehdä diagnoosin pelkän ulkonäön perusteella, mutta näin teki tämä "viisas" psykologi. Kävin tutkimuksessa pyörtymisen takia ja hänen mielestä se johtui viinakrampista. Jos käytän alkoholia 2 kertaa viikossa 4-8 olutta, niin tuskin siitä viinakramppia tulee, HALOO!!! On tainnut omat lapsuuden kokemukset jääneet päälle, en keksi muuta selitystä tälle minun diagnoosille!!!

  • Ite kyllä uskon, että pyörtyminen johtui siitä kun toinen psykiatri määräsi mulle Tolvonia 60mg ja otin sitä kuukauden ja kun lääkkeet loppui, sain tajuttomuuskohtauksen,¨. Hikoilin öisin niin paljon siitä lääkkeestä että piti vaihtaa yöllä paitaa 5 kertaa. Eli ei auttanut unettomuuteen, kun heräsit märkänä hiestä monta kertaa yössä. Tatjana taas määräsi Venlafaxinia 300mg, näin painajaisia ja niihin määräsi eturauhaslääkettä, naiselle, mistä seurasi, että heräsin siihen kun kuset meni alle joka yö. Kyllä on viisas nainen!!!

  • Ja työterveyshuolto minua vituttaa sen takia, että lääkäri ei ole sinun puolella vaan työnantajan puolella. Tirkistellään että löytyykö jotain terveydestä minkä vuoksi työnantajan pitäisi olla huolissaan. Ettei tarviisi jatkaa työsuhdetta. Että jos alkaa fysiikka pettää tai olet masentunut, niin eihän se voi työstä ja työn vaatimuksista johtua. Työntekohan on yhtä juhlaa ja jos et sitä tajua niin voit poistua keskuudesta. Tuottavuus ja lojaalius työnantajaa kohtaan on tärkeintä. Ei työntekijän hyvinvointi, ei edes hoitoalalla. "Löysät" pois eli hampaat irvessä pitää töitä tehdä Suomenmaassa. Vituttaa kuunnella kun työkaveri sanoo "työniloa". En enää tiedä mitä se tarkoittaa, pelkkää vittuilua.

  • Minulla on oikeus valita, kelle lääkärille menen. Sitä ei voi työnantaja määrätä! Ja siitä oikedesta pidän kiinni.

  • Jossakin viestissä täällä kirjoitettiin, kuinka psykiatri oli aggressiivisesti ahdistellut itsemurha-ajatuksista.
   Minulla on tuore kokemus vastaavasta. Syynä oli kai se, että lääke jota minulle oli päätetty määrätä. on kokemuksen mukaan lisännyt itsemurhia., ihan tilastollisesti todistettavasti. - Jos ei ollut etukäteen ko.ajatusta pulpahtanut mieleen, niin nyt sitä oikein taottiin. "oletko ajatellut tappaa itsesi.?" Moneen kertaan.
   OLi päivystävänä lääkärinä, kun olin tarkkailulussa. Pikku hirviö muutenkin. Nimi Kaajo. HML:ssa.

  • Kuka käy oikeasti enää Pekka Roposella, josta on monta viestiä tässä ketjussa?

   Asioin Terveystalossa ja odotin käytävällä labraan pääsyä, kun näin miten lähetti jostain turkkilaiaravintolasta kantoi ylisuurta annosta ja jätticokispulloa, vei jollekulle läärärille. Lääkärinhuoneen ovesta vyöryi käytävään valtava lihavuori, lähempi 200 kiloa ja otti päivän terveysannoksen vastaan. En osannut kuvitella, että Terveystalossa tai missään muussakaan paikassa työskentelisi sennäköinen henkilö. Varsinainen käyntikortti terveydenhuollolle.

   Kuljin huoneen ohi ja tsekkasin nimen ovesta: Pekka Roponen.

   Kovin tuntui hiljaiselta potilasliikenne sinä aikana, jonka käytävällä istuin.

   Mistä ihmeestä tuommoiselle riittää asiakkaita? Yksityisellä puolella, jossa asiakas voi valita.

  • Ei voi olla totta - Taneli Haavisto! Jouduin hänen vast.otolleen jo kauan sitten, mutta kokemus ei ole unohtunut! Se oli vuodenvaihteessa 2012-2013 työuupumuksen takia ja kammottava kokemus on kaikki nämä vuodet mietityttänyt! Nyt ex tempore tuli mieleeni googlata hänet ja löysin nämä kaikki muut kirjoitukset! Onpa teitä, tai "meitä" paljon! Olen todellakin mukana valituksessa, vaikka aikaa onkin jo kulunut! Olisin tehnyt sen jo itse aikanaan, mutta en jaksanut, ja ajattelin että ehkä myöhemmin. Hänelle en enää mennyt, mutta muut ammattilaiskontaktit kehoittivat valitukseen kerrottuani hänestä. Ryntäsin hänen vastaanotoltaan suoraan Terveystalon vessaan itkemään ja tällaista ei ole käynyt koskaan sitä ennen, eikä sen jälkeen.

   Sadismi on varmaan aika hyvä sana kuvaamaan Haavistoa. Olin juuri jäänyt sairaslomalle työuupumuksen takia työterv.lääkärin pakeilta ja melko tavallisessa mielentilassa menin Haaviston luo, mutta hän sai minut täysin pois tolaltaan mm. piikittelemällä, moittimalla, analysoimalla minua ja tekemällä oletuksia minusta ja historiastani, josta hän ei oikeastaan tiennyt mitään. Hän myös käytti paljon aikaa kertomalla omasta ongelmallisestai perhetaustastaan - tulkitsin, että hänen molemmat vanhemmat ovat olleet narsisteja ja jollain tavalla hänen oli pakko päästä tällä tarinallaan leveilemään. Hän oli niin ilkeä ja mitätöivä, että olo oli aivan kamala hänen luota lähtiessä.

   Miten saisimme yhteyden toisiimme valitusta varten?

  • https://madinfinland.org/ihmiskuva/

   Psykiatria

   Psykiatriassa suhtautuminen mielenterveyspalveluihin päätyneeseen ihmiseen lähtee siitä, että tämä on potilas ja kärsii psykopatologiasta. Psykiatriassa myös oletetaan, että geenit selittävät tästä psykopatologiasta jopa 80%. Ammattilaisen tehtävänä puolestaan on olla objektiivinen käyttäytymisen havainnoija, joka on täysin teoriasta vapaa ja pyrkii puhtaaseen fenomemologiaan, eli “asioiden kuvaamiseen sellaisena kuin ne ilmenevät”. (Lönnqvist & Lehtonen 2013, 13.) Näkemys potilaiden teoriattomasta havainnoinnista on sikäli mielenkiintoinen, että psykiatriaan erikoistuminen kestää 6-8 vuotta, minä aikana yliopistotasolla opetellaan runsaasti teorioita, joihin psykiatrit “puhtaat havaintonsa” suhteuttavat. Muun muassa sadat eri psykopatologiakategoriat, joita diagnooseiksi kutsutaan, ovat tällaisia teoreettisia luokituksia, joihin potilaat on määrä lajitella. Tästä johtuen psykiatrian viitekehystä onkin pidettävä vahvasti hermeneuttisena eli tulkitsevana, eikä suinkaan tieteenä ilman teoriaa.

   Psykiatrisen haastattelun päämääränä nähdään “kuvata potilaan psykiatriset ongelmat ja asettaa diagnoosi”, mutta potilaan tilan ja sitä selittävien tekijöiden tarkastelua ei nähdä erityisen tärkeäksi (Lönnqvist 2013, 32-33). Potilaan tunteiden ymmärtämiselle eli empatialle puolestaan ei aseteta painoarvoa, koska juuri potilaan tunteet ovat psykiatrisen teorian mukaan sitä “psykopatologiaa”, jota psykiatrin on määrä potilaassa objektiivisesti havainnoida. Lisäksi psykiatreja evästetään potilaskohtaamiseen siten, että “haastattelutilanteessa asiantuntijan rationaalisuuden ja potilaan irrationaalisuuden tulisi löytää toisensa”, ja asiantuntijan tulisi saattaa potilas “vapaaehtoisesti hoitomyönteiseksi” (Lönnqvist 2013, 37-38).

   Yhteenvetona voisi todeta, että psykiatriassa potilaat tulkitaan jo vastaanotolle saapuessaan kategorisesti poikkeavina yksilöinä, joiden omituiset kognitiiviset prosessit selittyvät jopa suurimmaksi osaksi osin virheellisillä geeneillä. Esimerkiksi skitsofrenian arvellaan mahdollisesti olevan “ihmisen ainutlaatuisen hermostollisen rakenteen hinta” (Isohanni ym. 2013, 70). Koska psykiatrin asiantuntemukseen katsotaan kuuluvan lähinnä diagnoosin asettamien ja potilaan lääkitseminen, niin terapeuttiset interventiot jäävät muille toimijoille, kuten klubitaloille.

  • Pääkaupunkiseudulla tohtori outo lehto ja hanna the hell vei ihmisoikeudet vääristellyin perustein. Eivät osanneet edes pyytää anteeksi tekemäänsä potilasvirhettä (perusteeton vapaudenriisto 2 vrk: tta). En ikinä mene heidän vastaanotolleen. En voi suositella kenellekään. Pysyn jatkossa erossa kaikista psykiatreista varmuuden vuoksi. Luonto, liikunta, musiikki, kuvataide yms. auttaa eikä vahingoita. Suosittelen kokeilemaan.

  • Minä en moittisi Taneli Haavistoa, sillä psykiatria on hyvin raskas ala. Olen kuullut häntä kehuttavankin.

   • Kävin Haavistolla tällä viikolla voimakkaan ahdistuksen vuoksi. Koen saaneeni häneltä hyvää ja asiantuntevaa hoitoa. Kieltämättä hänellä on hieman sarkasmia sisältävä, persoonallinen tapa esittää asioita. Myöntelyn sijaan hän uskalsi esittää omista ajatuksistani poikkeavia havaintoja/mielipiteitä. Eihän niitä kiva ollut kuulla, mutta oikeaan hän osui. Hänen keskustelumme pohjalta tekemä yhteenveto oli erinomaisesti paikkansa pitävä. Itse menisin uudelleen ja suosittelisin myös muille.


  • A.Kolehmainen,eläkkeellä oleva psykiatri,joka tekee vielläkin keikkaa ympäri Suomea. Täysin jalat irti maasta oleva tapaus.

  • Tämä topic saa minut olemaan todella kiitollinen, kiitollinen että nöin kuinka "erikoista" mielenterveyden ammattilaisten toiminta voi olla. Kuinka kiitollinen olen siitä, ettö terapiassa vointini huononi ja todellisen sekoamisen ja psykoosin portilla, varasin ajan lähimmältä psykiatriatilta, jolla oli aikaa.

   Kyseinen psykiatri aidosti pysähtyi tilanteeni äärelle, antoi minulle mahdollisuuden ja tuki minua vaihtamaan suuntaa ja antoi minulle suunnan, jossa minulla oli mahdollisuus mennä pois "hoidosta ja avusta" joka olisi tuhonnut minut epäsopivuudellaan.

   Hän on jälkikäteen kertonut, että todella mietti mitä pitäisi tehdä. Olin millin päässä M1 lähetteestä. Kiitos sinulle, että uskalsit antaa minun vielä kokeilla, pääsisinkö pinnalle. Sinä psykiatri, joka luet tätä ja mietit kuinka sairaita, sairaiudentunnottomia ja epäkiitollista sakkia hoidettavat ovat, ota ensi kerralla potilastastasi "ködestä kiinni", kuuntele mitä hänellä on sanottavaa, anna hänen vielä yrittää - elämä on se, joka persoonan koulii.. Kävele hetki rinnalla ja yritä auttaa häntä löytämään ne siivet, jotka ovat ehkä palaneet tai sulaneet liian monta kertaa.

   Tiedät miten uni vaikuttaa,joskus tarvitaan lääketieteen apua - mutta älä ainakaan unettomuteen johtavaa lääkitystä tarjoa. Pari ruisketta rautaa, d vitaminia ja muuta aitoa ehkä se antibioottikin pitäisi tulehdusarvoihin puuttua.

  • Olen itse käynyt vain yhdellä psykiatrilla elämäni aikana ja tämä oli pari vuotta sitten Taneli Haavistolla Terveystalossa. Kauhistuttavaa lukea muilta kokemuksia, jotka sopivat omaankin kokemaan ja siihen minkälainen kuva tai jopa kauhukuva hänestä jäi. Ei suositellut miunlle terapaa, vaikka sanoi että olen kovasti terapian tarpeessa, mutta että siitä voisi kuulemma olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

   Kerroin taustastani todella karkean ja lyhyen version, josta hän veti yllättävän lopullisen tuntuiset johtopäätökset. Kerroin mm. olevani nuorena orpoutunut ja isäpuoleni oli kovaääninen ja pelottava hahmo, jota pelkäsin. Oma isäni oli perheväkivaltaan taipuva aloholisti vielä kun eli. Tämän kuultuaan Taneli Haavisto päätti parhaaksi vetää pienen roolisuorituksen kovaäänisenä ja isokokoisena "isähahmona", joka jätti selkeästi pysyvän arven mieleeni psykiatreista.

   Hoitoon hakeutumiseni keskeytyi toiseen käyntiin hänen luonaan kun ihmetteli minkä takia en ole vieläkään etsinyt terapeuttia tai ryhmäterapiaa. Lisäksi hän kielsi minua varaamasta aikaa lääkärille tai psykiatrille ennen kuin olen etsinyt itselleni terapeutin, jota en ole pelokkaana tehnytkään. Sain sentään kolmannen lääkkeen, josta oli vihdoin edes jotain apua, mutta en ole sen jälkeen uskaltanut mennä Terveystalon pakeille siinä pelkotilassa, että joudun taas hänen vastaanotolleen.

   Muistan kuinka pari viikkoa toisen käynnin jälkeen tunsin raivoa häntä kohtaan ja suunnittelin toteuttavani itsemurhan vain näyttääkseni hänelle olevani vakavissani, koska hän vähätteli näitä aikomuksia ja kyseli miksi en sitten ole vielä tehnyt sitä (samaan tapaan kuin muidenkin kohdalla näemmä). Todella pelottavaa ajatus jälkeenpäin, että olen kaavaillut todistavani jotain hänelle tappamalla itseni...

   Tämän takia olen lähinnä opiskellut itse asioita, keskustellut muiden tuttavien kanssa joilla on kohtaamisia masennuksen kanssa ja pitänyt itseni lääkkeiden ja harrastusten voimalla työkunnossa. Sekä tehnyt samaa vanhaa menneisyyden ja tunteiden pakenemistä kuin aina ennekin. Tällä kertaa vieläpä lääkkeiden avustuksella.

   Ainut positiivinen asia näistä käynneistä oli se, että sain diagnoosin kautta termistöä tutuksi, jonka jälkeen pystyin itse ottamaan asioista selvää. Eihän minulla ollut ennen ensimmäisiä "hoitokertoja" edes mitään havaintoa siitä mitä masennus on. Olen vain aina ollut erilainen, vääränlainen ja heikko. Näin ajattelin aiemmin.

   Tarinoistanne oli suuri apu, koska luulin ongelman olleen vain minussa itsessäni. Ironisesti sama asia itse masennuksen ja ahdistuksen kanssa.

   Nyt koitan kerätä rohkeutta hakeutua uudelleen apuun kun syksy sekä kasvava työkuorma pistävät pääkoppaa ahtaalle, joten elämässä jaksaminen käy taas vähiin.

   Kiitos teille!

   • T Haaviston (Terveystalo) vastaanotolla suurin osa tunnista meni hänen luennointiinsa, vaikka oli tarkoitus arvioida työkykyä. Ei antanut mahdollisuutta esittää omia kokemuksiani ja ajatuksiani asiasta.


  • Psykiatrit ovat laillisesti häiriintyneitä ihmisiä. Ja niille on annettu absoluuttinen valta tulkita ja kontrolloida sinua. Mene psykiatrille -> tervetuloa natsilandiaan!

  • Psykiatria on kehittynyt niin paljon vuosien varrella että ihmettelen noita juttuja narsisteista psykiatreina, sillä jo ihmistyyppiä jo narsisti on vähän liian minäkeskeinen kyetäkseen tarkastelemaan tilanteita toisen ihmisen kannalta. Sehän se psykiatrin tehtävä juuri on että kykenee tarkastelemaan asioita useammalta eri taholta. Työ ei todellakaan ole helppo, sillä usein ihminen ei kykene olemaan rehellinen itsellekään. Jopa silloin ihminen vaikuttaa liian hyväksi ollakseen totta, voi kysymys ollakin väärästä informaatiosta jota lääkäri saa.

   • Olen jossain määrin eri mieltä. Psykiatria ei ole kehittynyt olennaisesti paremmaksi tai humaanimmaksi viime vuosikymmeninä, vaikka teoriat ja menetelmät ovatkin muuttuneet. Se jos näin näyttää olevan, on nähdäkseni paljolti sitä yleisinhimillistä harhaa, jonka mukaan "nykyaikana" on kaikki paremmin kuin ennen. Järkevämpää, tieteellisempää jne. kuin ennen. Tällainen harhaluulo on vallinnut kaikkina aikakausina. Siitä ovat todisteena monet eri vuosisadoilta säilyineet aikalaisdokumentit tieteestä, kirjallisuudesta, journalistisista julkaisuista, ihmisten päiväkirjoista jne.

    Narsismiin kuuluu kyky asettua älyllisesti toisen asemaan, mutta ei tuntea syvää myötätuntoa tunnetasolla. Psykiatri tai lääkäri voi hyvinkin olla narsisti. Narsistista käyttäytymismallia elämässään toteuttava henkilö nauttii vaikutusvallasta ja hakeutuu tehtäviin, jossa voi käyttää valtaa puolustuskyvyttömiin ihmisiin. Käsitykseni on, että hoitoalalla yleensäkin toimii kohtalaisen paljon ihmisiä, joilla on tällaiset motiivit, ja ylivoimaisesti eniten heitä on juuri psykiatriassa siitä yksinkertaisesta syystä, että siinä potilaiden mahdollisuudet vaikuttaa tilanteeseensa ja tulla uskotuksi valituksissaan ovat heikoimmat.

    Minulla on terveydenhuollon sekä sosiaalitieiden koulutus, mutta siitä huolimatta - tai ehkä juuri sen vuoksi - suhtaudun kriittisesti kaikkiin psykiatrisiin "diagnooseihin", myös narsistiseen persoonallisuushäiriöön ja sen nykyisiin virallisiin vastineisiin (antisos.ph jne). Psykososiaaliset ongelmat, narsismi mukaan lukien, ovat reaktioita johonkin vaikeaan, mahdollisesti hyvinkin varhaiseen ja pitkäkestoiseen elämäntilanteeseen. Ihmisillä on oikeus saada apua ongelmiinsa tulematta diagnosoiduiksi tai leimatuiksi mitenkään - myös heillä, jotka ovat joutuneet selviytymään kehittämällä suojakseen narsistisen kokemis- ja toimintatavan. Psykiatria tekee mielestäni suoranaisen rikoksen ihmisyyttä vastaan diagnosoidessaan ja leimatessaan joitakin yksilöitä jollain tavoin sairaiksi tai häiriintyneiksi. Mutta toisaalta, eihän psykiatrian perimmäinen tehtävä olekaan auttaa ketään, vaan suojella ihmisten enemmistöä yksilöiltä, jotka koetaan jollain tavalla uhkana.

    Sen sijaan että puhutaan "narsisteista" tai "antisosiaalisista persoonallisuuksista" tms. pitäisikin puhua vain ihmisistä, joiden voidaan havaita toteuttavan elämässään johdonmukaisesti jotain käyttäytymismallia, esimerkiksi toimivan muita kohtaan narsistisesti tai epäsosiaalisesti.

    Siis, uskon terveydenhuoltojärjestelmässä olevan psykiatreja, jotka toimivat työssään systemaattisesti narsistisesti, sosiopaattisesti, antisosiaalisesti tai muuten tavalla, joka vahingoittaa heidän potilaikseen joutuvia. Tällaisia henkilöitä kannattaa varoa ja välttää, ja heidän toimiinsa pitäisi puuttua. Välttämäinen on vaikeaa, koska julkisessa mt-järjestelmässä potilaana oleva ei voi useinkaan valita hoitavia henkilöitä. Puuttuminen on vaikeaa, koska narsistisesti toimiva osaa usein varmistaa selustansa eri keinoin muita tehokkaammin, ja toimii muita häikäilemättömämmin.


  • jussi Viljanen, Mikkeli. Mikä vittu tässä maassa ylipäätään on vikana että kaikenlaiset kilipäät saa työskennellä lääkäreinä. Käsittämätöntä paskaa.

  • Miksi psykiatrit eivät halua puuttua vakaviin epäkohtiin, kun saavat tietoonsa, että työyhteisössä kollega toimii niin epäeettisesti ja epäammatillisesti, etteivät potilaatkaan enää tiedä, voiko sellainen toiminta olla edes laillista? Esimerkki:

   Kerroin Poliklinikka Toivolan ylilääkärille, kun hän oli jo kerran aiemmin halunnut keskustella kanssani työyhteisössään toimivan kollegansa antamasta hoidosta, että tämä Toivolassa vastaanottava psykiatri on kirjoittanut psykoterapiapotilaansa tietoihin useita paikkaansa pitämättömiä asioita, ja jotkut oikeat tosiasiat on kirjoitettu jopa monen kuukauden heitolla väärään ajankohtaan, eivätkä hänen lääkemääräyksensäkään perustu potilastietojen perusteella diagnooseihin, ja kaiken lisäksi tämä oli arvioinnut potilastietoihin psykoterapiatarvetta kuusikin vuotta eteenpäin vaikka potilas yritti lopetella käyntejä kokonaan ja kirjausten perusteella toivoi edes vähennyksiä. Koin nämäkin ilmenneet asiat vakaviksi ongelmiksi ja oletin ylilääkärin jakavan kokemukseni. Tarjosin hänelle nähtäväksi potilastiedot, jotta hän voisi terveydenhuollon ammattihenkilönä arvioida, onko hänellä velvollisuus tehdä huoli-ilmoitus Valviraan. Hän kuitenkin sanoi ettei halua nähdä kollegansa tekemiä potilastietoja. Hänen mielestään työyhteisöön kuuluvan kollegan vakavat potilaan hoitoon ja kohteluun liittyvät ongelmat eivät nyt enää kuulukaan hänelle, vaikka hän aiemmin olikin halunnut keskustella niistä kanssani. Tästä viikon päästä minulle tuli vielä kirje Poliklinikka Toivolan ylläpitämän säätiön hallituksen puheenjohtajalta, joka on myös psykiatri, psykoterapeutti, professori ja psykoterapeuttikouluttaja. Kirjeestä selvisi, että hänenkään mielestä Poliklinikka Toivolassa vastaanottavan psykiatri-psykoterapeutin aiheuttamat vakavat ongelmat potilaalle ja epäselvät potilasasiakirjakäytännöt eivät kuulu millään tavalla Poliklinikka Toivolalle (vaikka kuntoutuspsykoterapiassa Toivolasta oli mukana tiimi), vaan minun täytyy hoitaa ongelmat valtaansa ja potilaan riippuvuussuhdetta väärin käyttäneen psykiatri-psykoterapeutin kanssa joko itse yksin tai Avin välityksellä. Kumpikaan asian hoitamisen tapa ei onnistunut. Toivolassa vastaanottava psykiatri-psykoterapeutti sanoi pitävänsä asian selvittämistä häirintänä, koska omasta mielestään hän ei ole tehnyt lainkaan virheitä, ja Avin rooli taas ei ole sellainen kuin Poliklinikka Toivolaa ylläpitävän säätiön hallituksen puheenjohtajan kirje antoi ymmärtää.

   Tämä nyt nousi taas mieleeni, kun luin Poliklinikka Toivolassa vaikuttavien psykiari-psykoterapeuttien kirjoittaman mielipidekirjoituksen Turun Sanomista (Pitkiäkin kuntoutuspsykoterapioita tarvitaan, 18.3.2020). Se tuntui olevan pelkkä käsienpesuvastine johinkin aiempaan mielipidekirjoitukseen. Mutta. Jos tilanne on todellakin tämä, miten nuo TS-mielipiteen kirjoittaneet psykiatrit asiat näkevät, eli että psykoterapioiden hyödyn arviointi, siis vaikuttavuuden, laadun ja potilasturvallisuuden valvonta, on terapeuttiinsa riippuvuussuhteessa olevien potilaiden harteilla, koska Kela ei voi terapia-istuntoja valvoa (ja kollegat eivät tietämiinsä ongelmiin puutu), niin olisiko aika pohtia vakavasti sitä, että pitkistä kuntoutuspsykoterapioista luovutaan siihen asti kunnes valvonta onnistutaan siirtämään potilaiden harteilta henkisesti jaksavimpien kontolle...

   • Älä ihmeessä vaadi pitkien kuntoutusterapioiden lopettamista, sen perusteella että itse et ole hyötynyt. Pitkä terapia on monelle välttämätöntä. Muun muassa minulle. Olen kokenut siitä hyötyä ja apua.

    Muuten olen samaa mieltä, että epäkohtiin pitää puuttua. Asiakasta pitäisi kuulla paljon paremmin kuin nykyään. Minusta on hyvä, että olet valittanut. Älä kuitenkaan "kosta" kokemaasi vääryyttä muille terapia-asiakkaille!

    Mikä on "huoli-ilmoitus", josta mainitsit, että ylilääkäri voisi tehdä Valviralle? En ole semmoisesta kuullutkaan... Kiva että kuvaat tuota valitusprosessiasi, niin oppii moni muukin jos joutuu vastaavaan tilanteeseen. ... Olen pahoillani että olet joutunut kokemaan haittaa terapiasta, jonka pitäisi auttaa ja voimaannuttaa... Terapeutit ovat vaan ihmisiä hekin. Voivat tehdä pahaa ja hyvää. Asiakas on aika avuton. Vertaistuki on hyvä olemassa...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä ihmeessä vaadi pitkien kuntoutusterapioiden lopettamista, sen perusteella että itse et ole hyötynyt. Pitkä terapia on monelle välttämätöntä. Muun muassa minulle. Olen kokenut siitä hyötyä ja apua.

    Muuten olen samaa mieltä, että epäkohtiin pitää puuttua. Asiakasta pitäisi kuulla paljon paremmin kuin nykyään. Minusta on hyvä, että olet valittanut. Älä kuitenkaan "kosta" kokemaasi vääryyttä muille terapia-asiakkaille!

    Mikä on "huoli-ilmoitus", josta mainitsit, että ylilääkäri voisi tehdä Valviralle? En ole semmoisesta kuullutkaan... Kiva että kuvaat tuota valitusprosessiasi, niin oppii moni muukin jos joutuu vastaavaan tilanteeseen. ... Olen pahoillani että olet joutunut kokemaan haittaa terapiasta, jonka pitäisi auttaa ja voimaannuttaa... Terapeutit ovat vaan ihmisiä hekin. Voivat tehdä pahaa ja hyvää. Asiakas on aika avuton. Vertaistuki on hyvä olemassa...

    "Älä ihmeessä vaadi pitkien kuntoutusterapioiden lopettamista, sen perusteella että itse et ole hyötynyt" kirjoittaa Anonyymi / Tänään (20.3.2020) 14:06.

    Hyvä että otit ongelmaa esille. Vastaan kommenttiisi, koska olisin tarvinnut sellaista psykoterapiaa, joka on laadukasta ja potilasturvallista. Seuraavaksi tarkennan aiemmassa kommentissani kirjoittamaani: "Jos tilanne on todellakin tämä, miten nuo TS-mielipiteen kirjoittaneet psykiatrit asiat näkevät, eli että psykoterapioiden hyödyn arviointi, siis vaikuttavuuden, laadun ja potilasturvallisuuden valvonta, on terapeuttiinsa riippuvuussuhteessa olevien potilaiden harteilla, koska Kela ei voi terapia-istuntoja valvoa ja kollegat eivät tietämiinsä ongelmiin puutu, niin olisiko aika pohtia vakavasti sitä, että pitkistä kuntoutuspsykoterapioista luovutaan siihen asti kunnes valvonta onnistutaan siirtämään potilaiden harteilta henkisesti jaksavimpien kontolle."

    Kun totean että 'olisiko aika pohtia vakavasti...' ja 'siihen asti kunnes...' niin oikopäätä _en vaadi_ pitkien psykoterapioiden lopettamista tai poistamista hoitovalikoimasta, mutta ymmärrän kyllä, että tuo saamasi vaikutelma sanoistani voi syntyä.

    Asiaan liittyvää vakavaa pohtimista toivoin, koska tällä hetkellä useiden kuntien perusterveydenhuoltohenkilöstö, sairaanhoitopiireissä erikoissairaanhoidon henkilökunta sekä valvontaviranomaiset tietävät varsin hyvin, että psykoterapioiden laadun ja potilasturvallisuuden valvonta on erittäin vaikeaa. Tämä on julkisestikin todettu.

    Edellä mainitsemastani mielipidekirjoituksesta (Turun Sanomissa, laatineet psykiatri-psykoterapeutit J. Aaltonen, I. Lahti, J. Piha) ilmeni, että kun alan sisällä pitää pohtia pitkien psykoterapioiden hoidoissa ilmenneitä ongelmia ja hakea toimivia hoidon laatuun ja potilasturvallisuuteen liittyviä ratkaisuja, niin näköjään _ihan kaikilla psykiatripsykoterapeuteilla_ ei rohkeus riitä muuhun kuin ketkumaiseen käsienpesuun ja psykoterapiapotilaiden syyllistämiseen puhumalla hyötyperusteluista, vaikka oikeasti potilaat puhuvat hoidon tarpeestaan. Psyykkisesti eri tavoin oireilevien, vakavia ja toistuviakin traumoja kokeneiden ihmisten tarve saada apua on valtavan suuri, mutta ovatko he oikeita henkilöitä arvioimaan saamansa psykoterapiahoidon hyödyllisyyttä sillä hetkellä kun ovat terapian aukirepimiä, on kysymys, johon psykiatrit eivät saa vastata puhumalla palturia. Toki pitkillekin psykoterapioille on tarvetta, mutta mitään sellaista hoitoa ei saa pitää puupään lailla hoitovalikoimassa, jonka laatua ja potilasturvallisuutta ei mukamas! pystytä varmistamaan ja valvomaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä ihmeessä vaadi pitkien kuntoutusterapioiden lopettamista, sen perusteella että itse et ole hyötynyt. Pitkä terapia on monelle välttämätöntä. Muun muassa minulle. Olen kokenut siitä hyötyä ja apua.

    Muuten olen samaa mieltä, että epäkohtiin pitää puuttua. Asiakasta pitäisi kuulla paljon paremmin kuin nykyään. Minusta on hyvä, että olet valittanut. Älä kuitenkaan "kosta" kokemaasi vääryyttä muille terapia-asiakkaille!

    Mikä on "huoli-ilmoitus", josta mainitsit, että ylilääkäri voisi tehdä Valviralle? En ole semmoisesta kuullutkaan... Kiva että kuvaat tuota valitusprosessiasi, niin oppii moni muukin jos joutuu vastaavaan tilanteeseen. ... Olen pahoillani että olet joutunut kokemaan haittaa terapiasta, jonka pitäisi auttaa ja voimaannuttaa... Terapeutit ovat vaan ihmisiä hekin. Voivat tehdä pahaa ja hyvää. Asiakas on aika avuton. Vertaistuki on hyvä olemassa...

    << Mikä on "huoli-ilmoitus", josta mainitsit, että ylilääkäri voisi tehdä Valviralle? En ole semmoisesta kuullutkaan" >>

    Täällähän on kiinnostavia kysymyksiä!

    En ota kantaa kysymyksesi ylilääkärin toimintaan, mutta yleisellä tasolla voi kyllä todeta sen, että suomalaisissa sairaudenhoito- ja kuntoutusyksiköissä työskentelevät ammattilaiset tuntevat työhönsä liittyvät velvollisuudet ja oikeudet niin hyvin, ettei jokaisen kansalaisen tarvitsekaan olla tietoinen kaikista potilasturvallisuutta edistävistä keinoista, joista yksi on ilmoitusoikeus Valviralle. Vaikka vertaistuki on tärkeää, niin sen varaan ei potilasturvallisuuden valvontaa ole terveydenhuoltojärjestelmässämme jätetty.

    Huoli-ilmoitus tarkoittaa sitä, että terveydenhuollon ammattihenkilöillä on oikeus ilmoittaa Valviralle potilasturvallisuutta vaarantavasta toiminnasta. Huoli-ilmoituksen tekeminen on joissain omavalvontatilanteissa erityisen tärkeää, ja jokainen terveydenhuollon ammattihenkilö ymmärtää tämän.

    Ilmoitusoikeudesta Valviran sivuilla: "Valtion ja kunnan viranomaisella sekä muun muassa sairaanhoito[/kuntoutus]toimintaa harjoittavalla yhteisöllä on salassapitosäännösten estämättä oikeus ilmoittaa Valviralle seikasta, joka voi vaarantaa asiakas- tai potilasturvallisuutta."

    <<Terapeutit ovat vaan ihmisiä hekin. Voivat tehdä pahaa ja hyvää. Asiakas on aika avuton.>>

    Asia on juurikin noin.

    Psykoterapiapotilaat ovat erityisen haavoittumassa asemassa oleva potilasryhmä. Tämä on alan ammattihenkilöiden tiedossa, koska erityisen haavoittuvassa asemassa olevan potilasryhmän hoidoissa huomioitavat seikat tuodaan hyvin selvästi esille psykoterapeuttikoulutuksissa, joiden sisällöt perustuvat psykoterapeuttikoulutuskonsortion antamiin suosituksiin.

    Konsortion koko toiminnan lähtökohta ja tavoite on, että terveydenhuollossa annettavat kuntoutus- ja sairaudenhoitopsykoterapiat ovat laadukkaita ja potilaille turvallisia.

    Tämä yleisellä tasolla -> Konsortion suositusten mukaisesti koulututet psykoterapeutit ja psykoterapeuttikouluttajat tietävät, että psykoterapeutti kantaa vastuun _väärästä!_ toiminnasta myös silloin, kun hän omasta mielestään kokee, että on toiminut "yhteisymmärryksessä" erityisen haavoittuvassa asemassa olevien potilaiden kanssa. Vastuu koskee Kela-lausunnollaan psykoterapeutin _väärän!_ toiminnan hyväksyvää erikoislääkäriäkin, jos hän ei puutu tietämäänsä erityisen haavoittuvassa asemassa olevien potilaiden turvallisuutta vaarantavaan toimintaan, vaan vahvistaa sitä toiminnallaan, kuten Kela-lausunnoilla.

    Koko terveydenhuoltojärjestelmämme yksi tärkeimmistä peruspilareista on tämä: Terveydenhuollon ammattihenkilöllä ei ole lupa toimia väärin "yhteisymmärryksessäkään" haavoittuvassa asemassa olevien potilaiden kanssa, eikä tietysti muidenkaan kanssa!

    Ilmoitusoikeus Valviralla edistää puuttumista epäkohtiin ajoissa ja sillä turvataan siis paitsi potilasturvallisuutta myös kaikille terveydenhuollon ammattihenkilöille mahdollisuutta tehdä luotettavasti oikeita päätöksiä.


   • Siis pelkästään yksityissektorillako työskentelevät tuon mielipidekirjoituksen tekijät, Aaltonen, Lahti ja Piha?

    Kirjoitus löytyy googlaamalla, mutta ainakaan lehden nettisivuilla olevassa kirjoituksessa ei ole kirjoittajista muuta kuin nimi- ja paikkakuntatiedot. Ammattinimikkeet puuttuvat, mutta jotain terveydenhuollon ammattihenkilöitä lienevät, koska antavat asiantuntijan tapaista tietoa psykoterapiasta ja psykoterapian vaikuttavuudesta ja laadusta. Vaikuttaviin, laadukkaisiin hoitoihin kuuluu myös potilasturvallisuus. Potilasturvallisuudesta sinänsä kirjoittajat eivät mainitse mitään, vaikka juuri potilasturvallisuuden valvontaan pitäisi kiinnittää erityishuomiota, koska se on psykoterapioissa vaikeaa.

    Vinkistä vihiä: Yksityissektorilla työskentelevien terv.huoll.ammattihenkilöiden kannattaa tutustua esimerkiksi alueensa yliopistosairaalan nettisivuilla annettaviin potilasturvallisuustietoihin. Niissä kerrotaan selkeästi, miten potilasturvallisuus huomioidaan, jotta potilaat saavat oikeanlaista, vaikuttavaa ja turvallista hoitoa. Esimerkiksi tuon mielipiteen kirjoittajien paikkakunnan yliopistosairaala on päivittänyt potilasturvallisuusinfonsa 12.3.2020. Lyhyt info on tarkoitettu potilaille ja omaisille, mutta myös yksityissektorilla työskentelevät terv.huoll.ammattihenkilöt pääsevät siitä jyvälle, miten potilasturvallisuutta pitää omassa työssä huomioida. Info löytyy kun googlaa: potilasturvallisuus - tyks


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siis pelkästään yksityissektorillako työskentelevät tuon mielipidekirjoituksen tekijät, Aaltonen, Lahti ja Piha?

    Kirjoitus löytyy googlaamalla, mutta ainakaan lehden nettisivuilla olevassa kirjoituksessa ei ole kirjoittajista muuta kuin nimi- ja paikkakuntatiedot. Ammattinimikkeet puuttuvat, mutta jotain terveydenhuollon ammattihenkilöitä lienevät, koska antavat asiantuntijan tapaista tietoa psykoterapiasta ja psykoterapian vaikuttavuudesta ja laadusta. Vaikuttaviin, laadukkaisiin hoitoihin kuuluu myös potilasturvallisuus. Potilasturvallisuudesta sinänsä kirjoittajat eivät mainitse mitään, vaikka juuri potilasturvallisuuden valvontaan pitäisi kiinnittää erityishuomiota, koska se on psykoterapioissa vaikeaa.

    Vinkistä vihiä: Yksityissektorilla työskentelevien terv.huoll.ammattihenkilöiden kannattaa tutustua esimerkiksi alueensa yliopistosairaalan nettisivuilla annettaviin potilasturvallisuustietoihin. Niissä kerrotaan selkeästi, miten potilasturvallisuus huomioidaan, jotta potilaat saavat oikeanlaista, vaikuttavaa ja turvallista hoitoa. Esimerkiksi tuon mielipiteen kirjoittajien paikkakunnan yliopistosairaala on päivittänyt potilasturvallisuusinfonsa 12.3.2020. Lyhyt info on tarkoitettu potilaille ja omaisille, mutta myös yksityissektorilla työskentelevät terv.huoll.ammattihenkilöt pääsevät siitä jyvälle, miten potilasturvallisuutta pitää omassa työssä huomioida. Info löytyy kun googlaa: potilasturvallisuus - tyks

    Mielenkiintoista. Miksiköhän tyksin päivitetty potilasturvallisuusinfo potilaille ei aiemmin toiminut käytännössä?

    Entisen psyk.kriisiosaston ylilääkäritaho (T.Num...) ei halunnut yksityissektorilla työskentelevän psykiatrin (E.Neu...) laatimia potilasasiakirjoja ja niistä lääkelistaa, joista olisi voinut varmistaa, ja kenties tarkentaa, tyksin potilastietoihin potilaan käytössä olleet lääkitykset, käyttöhistorian, annostukset, purkuaikataulut ja aiempien purkujen epäonnistumisten syyt sekä luonnollisesti oireet ja sairaudet, joihin kyseinen psykiatri oli lääkkeet määrännyt.

    Kyseinen ylilääkäri ei pitänyt tarpeellisena lääkitystietojen tarkentamista tyksin potilastietoihin, ei nähnyt mitään riskiä siinä että mahdollista tyksin virhettä ei havaita eikä siinä, että virheet hoidossa toistuisivat puutteellisten potilastietojen vuoksi, jos potilas joskus olisi tyksin potilas, minkä tahansa sairauden vuoksi. Kyseinen ylilääkäri teki kyllä poiston tyksin potilastietoihin, koska niissä oli tieto jonka mukaan potilas oli lopettanut lääkityksen vaikka kyseessä oli mainitun psykiatrin ohjeiden mukainen lääkityksen purku.

    Kyseinen ylilääkäri sanoi puhelimessa, että hän ei halua yksityisen puolen lääkitystietoja/potilastietoja, joista varmistaa ja tarkentaa lääkityksen purku. Kun tilasin yks.sektorin psykiatrilta potilasasiakirjojani, huomasin että ne eivät olleet lakien mukaiset ja niissä oli runsaasti erikoista "infoa" ja virheellisiä ajankohtatietoja, lääkelistaa en ollut aiemminkaan saanut tältä psykiatrilta vaikka pyysin. Jäi arvailujen varaan, onko ylilääkäri tiennyt yks.sekt.psykiatrin potilasasiakirjat sen laatuisiksi ettei niistä selviä lain vaatimia potilastietoja.

    (kirjoitin tämän tänne vertaisille, koska tästä kokemuksesta voi olla jotain apua niille, jotka joutuvat kohtaamaan vielä tätä samaa; jotta ette hätkähdä, säikähdä, hämmenny, stressaannu, ahdistu, lamaannu, menetä yöunia; vaan ymmärrätte ottaa yhteyttä valvontaviranomaiseen; tämä on normimeininkiä sellaisessa psykiatriatoiminnassa, missä ei ole ajoissa havaittu ja selvitetty virheitä; erinomainen merkki on tuo, että tyks on päivittänyt vastikään potilasturvallisuustietonsa potilaille ja omaisille, joten varmasti myös käytännössä halutaan tarkistaa ajoissa potilaan aiempien diagnoosien ja hoitojen asiallisuus; koska potilastiedot kulkevat potilaiden mukana, kannattaa miettiä sitä että onko potilasturvallista toimintaa se, että potilasturvallisuutta varmistavia tarkennuksia ei tehdä jälkikäteen.)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mielenkiintoista. Miksiköhän tyksin päivitetty potilasturvallisuusinfo potilaille ei aiemmin toiminut käytännössä?

    Entisen psyk.kriisiosaston ylilääkäritaho (T.Num...) ei halunnut yksityissektorilla työskentelevän psykiatrin (E.Neu...) laatimia potilasasiakirjoja ja niistä lääkelistaa, joista olisi voinut varmistaa, ja kenties tarkentaa, tyksin potilastietoihin potilaan käytössä olleet lääkitykset, käyttöhistorian, annostukset, purkuaikataulut ja aiempien purkujen epäonnistumisten syyt sekä luonnollisesti oireet ja sairaudet, joihin kyseinen psykiatri oli lääkkeet määrännyt.

    Kyseinen ylilääkäri ei pitänyt tarpeellisena lääkitystietojen tarkentamista tyksin potilastietoihin, ei nähnyt mitään riskiä siinä että mahdollista tyksin virhettä ei havaita eikä siinä, että virheet hoidossa toistuisivat puutteellisten potilastietojen vuoksi, jos potilas joskus olisi tyksin potilas, minkä tahansa sairauden vuoksi. Kyseinen ylilääkäri teki kyllä poiston tyksin potilastietoihin, koska niissä oli tieto jonka mukaan potilas oli lopettanut lääkityksen vaikka kyseessä oli mainitun psykiatrin ohjeiden mukainen lääkityksen purku.

    Kyseinen ylilääkäri sanoi puhelimessa, että hän ei halua yksityisen puolen lääkitystietoja/potilastietoja, joista varmistaa ja tarkentaa lääkityksen purku. Kun tilasin yks.sektorin psykiatrilta potilasasiakirjojani, huomasin että ne eivät olleet lakien mukaiset ja niissä oli runsaasti erikoista "infoa" ja virheellisiä ajankohtatietoja, lääkelistaa en ollut aiemminkaan saanut tältä psykiatrilta vaikka pyysin. Jäi arvailujen varaan, onko ylilääkäri tiennyt yks.sekt.psykiatrin potilasasiakirjat sen laatuisiksi ettei niistä selviä lain vaatimia potilastietoja.

    (kirjoitin tämän tänne vertaisille, koska tästä kokemuksesta voi olla jotain apua niille, jotka joutuvat kohtaamaan vielä tätä samaa; jotta ette hätkähdä, säikähdä, hämmenny, stressaannu, ahdistu, lamaannu, menetä yöunia; vaan ymmärrätte ottaa yhteyttä valvontaviranomaiseen; tämä on normimeininkiä sellaisessa psykiatriatoiminnassa, missä ei ole ajoissa havaittu ja selvitetty virheitä; erinomainen merkki on tuo, että tyks on päivittänyt vastikään potilasturvallisuustietonsa potilaille ja omaisille, joten varmasti myös käytännössä halutaan tarkistaa ajoissa potilaan aiempien diagnoosien ja hoitojen asiallisuus; koska potilastiedot kulkevat potilaiden mukana, kannattaa miettiä sitä että onko potilasturvallista toimintaa se, että potilasturvallisuutta varmistavia tarkennuksia ei tehdä jälkikäteen.)

    Yleisellä tasolla kiinnostaa. Onkohan Tyksin omavalvonnan vastuuhenkilöistä kukaan selvittänyt tälle potilaalle, miksi T Nummelin on poikennut Tyksin potilasturvallisuusohjeista eikä ole halunnut tietää E Neuvosen tekemistä diagnooseista, lääkemääräyksistä ja terapiahoidoista

    Yleisellä tasolla kiinnostaa. Onkohan tuossa anonyymin kertomassa asiassa Tyksin omavalvonta toiminut yhtä "lahjakkaasti" kuin Turun kaupungin omavalvonnan vastuuhenkilöt Kupittaa G1-tapauksessa ja Luotsi kotisairaala -tapauksessa

    Yleisellä tasolla kiinnostaa. Onko ammatinharjoittaja-psykiatrien/psykoterapeuttien omavalvonta heidän itsensä vastuulla, ja onko esim. Poliklinikka Toivolan omavalvonta sitä ylläpitävän säätiön vastuulla vai Turun kaupungin vai VSSHP:n?

    Yleisellä tasolla kiinnostaa. Miksi VSSHP:n omavalvontajärjestelmä ei hälyttänyt vaikka Tyksin Salon sairaalassa tapahtui henkirikos


  • Jos haluat kemiallisen AIDS in jossa valkosolusi lasketaan HIV potilaan tasolle neuroleptein, että saat haima tai muun tappavan tulehduksen, mene psykiatrille.

   Jos haluat kemiallisen parkinssonin mene psykiatrille, neurolepteille dobamiini tasosi lasketaan parkinson tasolle,
   Josta seuraa krooninen masennus,

   Saat SSRi masennuslääkkeet, jotka tekee sulle manian,
   Ja siihen saat bipolar lääkkeet joista sekoat lopullisesti.

   Kela maksaa sinun vitaali elintesi ja hyvin vointisi tuhoamisen.

   Olet kun orja laivassa josta et pääse pois.

   Koskaan et saa oikeutta..pelkäät noita järkyttäviä mielivaltaisia sadistisia puoskareita lopun ikääsi, jotka ei laske sinua pois, koska olet heille tuottoisa arvoton kauppatara.

   Psykopaatti huijareita psykiatrit on.

   Huijarit tekee teorioita ihmisten näkymättömästä sisimmästa ja militari mentalteetilla ja pakolla puoskaroivat ihmiste ka jotka ei koskaan halua olla moisen puoskari ammttilaisten ka missään tekemisissä.

   Sosialistinen julkis terveys ohjaa kauppatavaraa puoskareille kuin soviet union, psykiatrisoimalla antisosialistin syövät ja aivokalvon tulehdukset, heidän oireitaan tutkimusten sijaan tulee suomessa arvostelemaan konsultoiva puoskari jolla on käskyaina tehdä polittiset hullun paprut.
   Sinua -häpäistään- ivataan-pilkataan oireitasi.

   Suomi on julma, olet julkiselle arvoton, vain kauppatavaraksi kelpaava hermomyrkku tehtaalle pillerin syöjä orjaksi.
   Tätä on sosialisti julkinen, syöttää kauppatavaraa hermomyrkky tehtaalle tehden sinulle poliittiset hullun paprut kuin soviet.

   Menet yksityiselle selkäydin punktio osoittaa aivokalvon tulehduksen..
   Koska julkinen teki tahallaan poliittiset hullun paprut,
   Vaadit niiden korjaamista , niin aivokalvon tulehdus paperi katoaa kortistosta, hullun paprut jätetään.
   Pidät tappavan taudin yksin kotonasi, silmät sokeana ja olet varma että kuolet..sairaalaan ei ole asiaa, koska iva ja pilkka oireitasi kohtaa jatkuu niin pitkään kun olet antisosialisti.
   Sinulle kehutaan mikä paratiisi julkinen on oikein tasa arvon pesä..
   sosialistinen Avi ei käsittele julkisen valituksia, se antaa ymmärtää "olet paha koska valitat sosialisti paratiisi julkisesta.

   Vihasi kasvaa oikeudettomuuden myötä
   Tajuat stalinistisen pelättävän kauhu vallan joka voi pidättää sinut koska tahansa ja tätä varten sosialismi pani käteesi daavidin tähden, leiman, koska sosialismissa kaikki erkiois sairaanhoito on varattu kuin soviet kaupan sisäfileet virkamiehille, etuovelta tulevat sairaat saa tutkimuksia sen arvon mukaan onko heillä riittävän korkea arvoista tuttua joka järjestää sinulle neurologin tutkimuksen aivokalvon tulehduksessa, jos ei ole sinut ulostetaan räkänkkaisen ivan saattelemana "oireet mielisiarautta"

   Sama tapahtuu seuraavissa taudeissa.
   Aivokasvaintasi ivataan mielisairaudeksi heti tervetuliaisiksi,
   Itkien lähdet taas paratiisista yksityiselle ja se oli kasvain.
   Maksumääräykset evätään aivokirurgin arvioon ja sadistinen sinun pilkkaaminen jatkuu

   Hoidatat kasvaimen ulkomailla omaan laskuun

   Kuten kaikki myöhemmät tautisi sappirakon räjähysestä-
   Rullatuolista ja kivusta pois pääsemisesi myös maksat itse.

   Sosialismi ei hoida sinua koska sinulla ei ole riittävän korkea arvoista tuttua joka ajaisi sinulle terveden hoidon ja oikeuden..
   Kipuilet vihan kanssa joka on herännyt tätä sosialisti sovhoosia kohtaan..
   Tulet entistä jyrkemmäksi antisosialistiksi, koska tajuat että se paha USA n vakuutus terveys olisi maksanut kaikki hoitosi, yhtä ainutta hullun paprua ei olisi tehty, koska jos kilpailu terveys toimisi kuten julkinen , siltä katoaisi kaikki asiakkaat.
   Toki toveri tohtori toverille järjestää hyvän hoidon, eikä he ymmärrä tippaakaan, miksi sinä paratiisissa et sanut hoitoa, kyllä sinussa pitää olla joku vika, koska ainostaan kilpailu terveys hoitaa sinua.

   Se vika on väärän värinen puolue kirja.

   Jos tulee sota ajattelet on sama voittaako sen karhu vai leijona.
   Sillä olet nänyt liikaa syrjintää, sortoa, pilkkaa, ivaa sosialisti terveydessä ja sydämmesi on täynnä sen ampumia sadistisia luoteja..olet jo 64 mutta kukaan ei koskaan ole maksanut sinulle sairaspäivärahoja saati työeläkkeita, saat aina kieltävän päätöksen ja syöt sukan vartta sairaana vuosikymmeniä, sinua ei kukaan kuule..ei sitä tuskaasi sortoa jota sosialistinen sorto isänmaa aiheuttaa, kukaan ei tee sinulle oikeutta koska ei ole korkeita sosialisti tuttuja jotka painostaisi pikku virkamihet oikeuteen.
   Tajuat soviet union on täällä ja stalinistinen hallinto..
   Eikä venäjällä..inho kasvaa kun kuulet "oikeus ja hyvinvointi valtio sanoja sosialistien suusta, koska tämä on heille sitä kun puolue kirja on oikea..tämä on suomi, täysin naurettava arvoton
   Ja tuhoon tuomittu..maa..joka ei koskaan ole ollutkaan kuin sovietin kopio myös poliittisten hullun paprujen tehtailussa tehokkaampi kuin stalin itse..

  • Jos huvipuistot aukeaa pitääkö käyttää maskeja

   • Kyllä tämän palstan kirjoittajien pääosan on syytä pitää ainakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä tämän palstan kirjoittajien pääosan on syytä pitää ainakin.

    Miten psykiatrit diagnosoivat väsyttämiensä potilaiden viimeistä hengenvetoa?

    -Huomionhakuinen huokaus
    -Vaativa vingahdus
    -Valitus jäi puolitiehen
    -Loppu hyvin


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä tämän palstan kirjoittajien pääosan on syytä pitää ainakin.

    Tämän palstan kirjoittajat puhuvat perinteisestä psykiatriasta joka on nykyään "uusi normaali". Nyt ymmärretään ääneen lausuttuna että ihminen on monimutkainen ja siksi potilaskin saa olla ihminen.

    Eikä tässä kaikki.

    "Uudessa normaalissa" myös psykiatrit saavat olla ihmisiä. Virheitä tekeviä, virheistään oppivia, kokemuksen kasvattamia kuonokoppalaisia: Kyllä me siitä mielemme pahoitimme mutta opiksi on otettu jokaisesta lounliraiderista ja enää ei suostuta omaan pesään kusemaan vaikka se olisi potilaidemme parhaaksi ja erikoisalallemme hyväksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten psykiatrit diagnosoivat väsyttämiensä potilaiden viimeistä hengenvetoa?

    -Huomionhakuinen huokaus
    -Vaativa vingahdus
    -Valitus jäi puolitiehen
    -Loppu hyvin

    Sydänkohtaus itse aiheutettu kiihtymystila sen siitä saa opettele kunnioittamaan psykiatrian ylilääkäriä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sydänkohtaus itse aiheutettu kiihtymystila sen siitä saa opettele kunnioittamaan psykiatrian ylilääkäriä.

    vai oikein että sen siitä saa. höpökommenttisi ei auta psykiatriaa ja jos oikein yrität niin tajuut myös ihan itse miksi ei. kaunalääkäriys osuu kaunaisen omaan nilkkaan.


  • Hanna the Hell ja tri outo Lehto pääkaupunkiseudulla. Kirjoittelevat suljetulle ilman totuudellisia perusteita.

  • Liija Tooman

  • Suoraan sanoen, en menisi kenellekään. Ehkä kaikki heistä eivät ole pahoja, mutta en luota psykiatreihin yhtään. Kartan kaikkia heitä.

  • en yhdellekkään. ei ole kiva leikkiä potilasta, elämässä voi olla parempaakin sisältöä.

   • Psykiatrien joukossa on humaanejakin yksilöitä, mutta melkein kaikki kuitenkin laulavat heille työtä antavan järjestelmän lauluja. Kohteena olevan ihmisen ("potilaan") etu ei ole ensi sijalla.

    Psykiatriahan on ensisijaisesti kontrollijärjestelmä, ei auttamisjärjestelmä.

    Hirvein psykiatri jonka itse olen tavannut on Jorvin sairaalan Ilya Baryshnikov, hänen esimiehensä Matti Heikkinen, sekä lopulta muuhun kuin psykiatriaan erikoistunut lääkäri Sanna Wikberg. Ja sellainen jo eläköitynyt psykiatri kuin Timo Heikkilä aiheutti minulle paljon pahaa kommenteillaan, (väärillä) diagnooseillaan ja merkinnöillään. Samoilta ajoilta Ilpo Paavolainen. Kunnostautui ilkeydessä ja epäasiallisuudessa. Myös humaaneihin lukeutunut, mutta käytännössä minulle "susi lampaan vaatteissa" ollut Antti Alanko.


  • Ei kellekkään. Psykiatria uskoo, että jokainen on hullu.
   Parannus on lääke, jolla saadaan aikaan kemiallinen tasapaino.

   0 parannusta, 0 mitattua tulosta.
   Psykiatria pitäisi kieltää.

   Jos välttämättä haluat kokeilla psykiatriaa, niin suositan sitä Commodore 64 Kalle kotipsykiatri ohjelmaa. Ainakaan se ei määrää lääkkeitä.
   https://www.youtube.com/watch?v=g_40dc89t_U

  • Jokainen psykiatri on brainless robotti,
   1. Jos käsketään leimaamaan silmäväristä tai kehon kivusta, he teki sen juutalaisille ja nyt suomalaisille kehon kivuista.

   2. Jos käsketään myrkyyttämään ihmisiä oipioideille, insuliinilla, litiumilla, neurolepteillä, SSRI, llä jne, TEKEVÄT SEN
   Kun käsketään valehtelemaan että em.myrkyt, joilla myrkytetään maksaa munuisia ja haimaa parantaa näkymätöntä sisisintä he toistaa kuin papukaija: parantaa, parantaa.

   3.kun käsketään sanomaan että psykiatria on tiede, he toistaa tiede, tiede.

   Jokainen älykäs tajuaa että rivi psykiatrit ovat huijattuja brainless robotti ihmisiä jotka tekee mitä käsketään kuin robotti, kukaan heistä ei ajattele itse, joten en menisi yhdellekään psykiatrille koskaan.

  • Psykiatri Marjo Pellinen on aivan kauhea ja välinpitämätön. En ikinä suosittelisi kenellekään hänen vastaanotolle menoa. Hänen työkollegat vaativat häntä toisiin tehtäviin aikoinaan 2016, kun eivät kestäneet hänen käytöstä. Aivan järkyttävää kohtelua sain potilaana yksityiselle puolella.

   • Kannattaa laittaa palaute sen terveysfirmankin nettipalautteeseen, missä on Pellisen yksityisvastaanotto. Jos samasta lääkäristä tulee usein saman suuntaista palautetta, johdon on pakko puuttua asiaan. Vaikka lääkäri työskentelisi tiloissa ammatinharjoittajana. Vastuullinen johto tekee sellaisia sopimuksia että ongelmiin puuttuminen on mahdollista.


  • en menisi yhdellekkään psykiatrille, ne on sadisti hulluja kaikki ja määrää tarpeettomia lääkityksiä ihmisille, lääkärinkään et voi luottaa ..psykologi tai joku sosiaalityöntekijä vaikka kirkon toimesta tai ihan terveyskeskuksesta sairaanhoitajan luokse pääsee juttelemaan. Vältä koko psykiatriaa...

  • Yliopistot ovat olleet aikasemmin täysin, nykyäänkin eliitin, yläluokan reviiriä. Lääkäriksi voi opiskella vain yliopistossa,

   Eliitti halveksii alempia sosiaaliryhmiä, Ovat todellinen usein narsistisia, Eliitti on hyvin solidaarista toisilleen, siitä johtuu lääkärikunnan solidaarisuus,

   Ja kun päässä viiraa niin , ettei somaattisen puolen lääkärinä pärjäisi, ruvetaan psykiatreiksi.

   • Luultavasti monia risoo tehdä psykiatrin töitä ja inhoavart potilaitaan.


   • Ei korppi korpin silmää noki. Huomattu yliopistolla.


   • Eräs jo eläkkeellä oleva johtava psykiatri harmitteli, kun niin monet psykiatrit ovat itse psyykkisesti huonossa kunnossa, "eivät pärjää itsensä kanssa", hän sanoi, ja silti hoitavat muita. Käyttävät psyykenlääkkeitäkin.

    Psykiatreilta ja psykologeilta ei edellytetä mitään omaa hoitoa tai terapiaa ennen alalle ryhtymistään. Ei ihme että heissä on narsisteja.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eräs jo eläkkeellä oleva johtava psykiatri harmitteli, kun niin monet psykiatrit ovat itse psyykkisesti huonossa kunnossa, "eivät pärjää itsensä kanssa", hän sanoi, ja silti hoitavat muita. Käyttävät psyykenlääkkeitäkin.

    Psykiatreilta ja psykologeilta ei edellytetä mitään omaa hoitoa tai terapiaa ennen alalle ryhtymistään. Ei ihme että heissä on narsisteja.

    Onneksi nykyään ainakin Kela vaatii
    psykiatreiltakin ajanmukaista pätevyyttä ja kykyä
    silloin psykiatrit haluavat antaa Kelan tukemaa kuntoutusta,
    kuten kuntoutuspsykoterapiaa.

    Kelan kuntoutusta voivat antaa vain sellaiset psykoterapeutit,
    jotka täyttävät tietyt koulutusvaatimukset
    JA muut edellytykset.

    Muita edellytyksiä ovat esim. työkykyyn ja
    työnohjaukseen liittyvät vaatimukset.

    Kelan asettamat psykoterapeutin pätevyysvaatimukset
    on potilaidenkin hyvä tietää.

    Niistä löytyy tuoretta tietoa kun googlaat
    <psykoterapeutin pätevyysvaatimukset 23.10.2019>


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi nykyään ainakin Kela vaatii
    psykiatreiltakin ajanmukaista pätevyyttä ja kykyä
    silloin psykiatrit haluavat antaa Kelan tukemaa kuntoutusta,
    kuten kuntoutuspsykoterapiaa.

    Kelan kuntoutusta voivat antaa vain sellaiset psykoterapeutit,
    jotka täyttävät tietyt koulutusvaatimukset
    JA muut edellytykset.

    Muita edellytyksiä ovat esim. työkykyyn ja
    työnohjaukseen liittyvät vaatimukset.

    Kelan asettamat psykoterapeutin pätevyysvaatimukset
    on potilaidenkin hyvä tietää.

    Niistä löytyy tuoretta tietoa kun googlaat
    <psykoterapeutin pätevyysvaatimukset 23.10.2019>

    sana tipahti lauseesta, eli
    >silloin KUN psykiatrit haluavat antaan Kelan tukemaa...


   • Anonyymi kirjoitti:

    sana tipahti lauseesta, eli
    >silloin KUN psykiatrit haluavat antaan Kelan tukemaa...

    Kun niitä psykiatreja ei ole, mielisairaalassakin kandit ja sh hoitavat diagnoosit ja lääkkeet. Joku Vaahtopää yleislääkäri siellä on joskus ollut, ikuisesti riippuu sen tyypin diagnoosit papereissa. Mua kyllä helvetisti ihmetyttää, että sairaalassa täytät tai pitää täyttää tolkuttomasti eri oirekyselyjä/mittareita. Niitä ei lueta, unikyselyä eivät halunneet edes nähdä, kun ilmeisesti nämä sh:n mututuntumat on mukavempia ja lisäksi kyyläys 10 m päästä lasin takaa. Ei potilaille puhuta, sosiaalinen kuntoutus kunniaan. Siitähän sen ihmisen voinnin näkee kysymättä. Tykkäsin kyllä, uusikskin menen oikein mielellään. Korkein patu tällä alueella on täys narsisti. Kiitti sullekin. Toivottavasti ei tee potilastyötä, vahinkoa saa aikaa kuitenkin merkittävästi tälläkin tavalla. Ja valittaminen on aivan turhaa, tuntui, et potilasasiamieskin oli juonessa mukana. Yks lääkäri käski mun tehdä valituksen omasta toiminnastaan, kun resussipulan vuoksi meininki oli aivan kaaoottista, johto ei kuuntele muuten. Ei sinne kukaan halua töihin. Asiasta ei voi mainita, että kuka valittaa, koska nyt olen kritisoinut muutamaa muutakin tyyppiä. Tällä hetkellä hoito asiallista jopa hyvää, tietty nyt paikan vaihto tiedossa, että kai sielläkin kaikki menee vituilleen. Niin kuin aina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kun niitä psykiatreja ei ole, mielisairaalassakin kandit ja sh hoitavat diagnoosit ja lääkkeet. Joku Vaahtopää yleislääkäri siellä on joskus ollut, ikuisesti riippuu sen tyypin diagnoosit papereissa. Mua kyllä helvetisti ihmetyttää, että sairaalassa täytät tai pitää täyttää tolkuttomasti eri oirekyselyjä/mittareita. Niitä ei lueta, unikyselyä eivät halunneet edes nähdä, kun ilmeisesti nämä sh:n mututuntumat on mukavempia ja lisäksi kyyläys 10 m päästä lasin takaa. Ei potilaille puhuta, sosiaalinen kuntoutus kunniaan. Siitähän sen ihmisen voinnin näkee kysymättä. Tykkäsin kyllä, uusikskin menen oikein mielellään. Korkein patu tällä alueella on täys narsisti. Kiitti sullekin. Toivottavasti ei tee potilastyötä, vahinkoa saa aikaa kuitenkin merkittävästi tälläkin tavalla. Ja valittaminen on aivan turhaa, tuntui, et potilasasiamieskin oli juonessa mukana. Yks lääkäri käski mun tehdä valituksen omasta toiminnastaan, kun resussipulan vuoksi meininki oli aivan kaaoottista, johto ei kuuntele muuten. Ei sinne kukaan halua töihin. Asiasta ei voi mainita, että kuka valittaa, koska nyt olen kritisoinut muutamaa muutakin tyyppiä. Tällä hetkellä hoito asiallista jopa hyvää, tietty nyt paikan vaihto tiedossa, että kai sielläkin kaikki menee vituilleen. Niin kuin aina.

    Jokaista terveydenhuollon ammattihenkilöä sitoo työtehtäviin liittyvä salassapitovelvollisuus ja eettiset ohjeet myös silloin kun hän toimii sosiaalisessa mediassa.

    Esimiesten on perehdytettävä uudet työntekijät työpaikan sosiaalisen median ohjeisiin. Työpaikan sosiaalisen median ohjeita on noudatetteva.

    Vapaa-ajallaan jokainen työntekijä voi osallistua työapaikkaansa liittyvään julkiseen keskusteluun yleisellä tasolla.

    Kommentteja, jotka liittyvät työpaikan henkilöön, on syytä välttää.

    Sosiaalisessa mediassa jokainen työntekijä vastaa omasta toiminnastaan.

    Sosiaalisen median verkkokeskustelusisältöä voidaan käyttää todistusaineistona ristiriitatilanteissa ja poliisitutkinnassa voidaan selvittää yksityisiksi rajattuja tietoja ja nimimerkin käyttöä.

    Myös itsenäisinä ammatinharjoittajina ja yrittäjinä toimivien terveydenhuollon ammattihenkilöjen on noudatettava alansa salassapitomääräyksiä sekä ammatillisia ja eettisiä ohjeita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jokaista terveydenhuollon ammattihenkilöä sitoo työtehtäviin liittyvä salassapitovelvollisuus ja eettiset ohjeet myös silloin kun hän toimii sosiaalisessa mediassa.

    Esimiesten on perehdytettävä uudet työntekijät työpaikan sosiaalisen median ohjeisiin. Työpaikan sosiaalisen median ohjeita on noudatetteva.

    Vapaa-ajallaan jokainen työntekijä voi osallistua työapaikkaansa liittyvään julkiseen keskusteluun yleisellä tasolla.

    Kommentteja, jotka liittyvät työpaikan henkilöön, on syytä välttää.

    Sosiaalisessa mediassa jokainen työntekijä vastaa omasta toiminnastaan.

    Sosiaalisen median verkkokeskustelusisältöä voidaan käyttää todistusaineistona ristiriitatilanteissa ja poliisitutkinnassa voidaan selvittää yksityisiksi rajattuja tietoja ja nimimerkin käyttöä.

    Myös itsenäisinä ammatinharjoittajina ja yrittäjinä toimivien terveydenhuollon ammattihenkilöjen on noudatettava alansa salassapitomääräyksiä sekä ammatillisia ja eettisiä ohjeita.

    Mä olen potilas.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mä olen potilas.

    Ja tässä tilanteessa lienee suurempi ongelma se, että olen saanut useita psykoosikohtauksia. Eikä mulla ole muistikuvaa, mitä silloin olen sanonut/kirjoittanut ja missä. Tietenkin kirjoituksistani olen vastuussa siltikin. Hoitoon en ole päässyt, enkä aina / suurimman osan aikaa ymmärtänyt olevani psykoottinen, kun luulin, että itse Jumala mulle puhuu ja vaatii tunnustamaan syntejäni. Tunnustin siis niitä ja tunnustin myös paljon kaikkea muuta, missä ei ole ollut päätä eikä häntää siis tyyliin muistoja lapsuuden hyväksikäytöstä ja puhuin siitä, että tehtäväni maailmassa on synnyttää Jeesus-lapsi ja itseasiassa neitseellisesti olin sen jo synnyttänyt. Myös viikatemies kävi vierailulla ja joskus minä olin ollut ko. tehtävässä. Silloin se tuntui, että sellasta oli tapahtunut ja nää oli mun tehtävät.


  Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   403
   26174
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16460
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15244
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13255
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   58
   3189