SkiBike kokemuksia?

Mäkeen polvi kipeänä

500

2191

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pöossö

   älä osta. noi kapeesuksimalliset ei toimi ja siksi niitä myydään nyt jokapaikassa halvalla kun joku erehty niitä maahantuomaan . testasin vuokatis ja ihan kamalaa . kyl sillä pysty lastenrinnettä alas suoraan tulee mut jos vauhtii niin se kellahtaa ku tökkää kantit vastapuolelta ku sitä ei saa kanttaa ja ottaa polveen ku joudut jalkaa laittaa käänöksis maahan

   • Sledgehammerri

    Kannattaa kokeilla, laji on hauska ja helppo oppia. Tietysti ei kaikille sovi tai on ollut harmitusta kun ei ole heti oppinuit, niin varmasti jollain voi olla sen vuoksi negatiivisiakin kokemuksia. Skibiket on hauskoja, kun joka kerta on jotain opittavaa ja varmasti riittää myös innokkaita ihmisiä tulemaan jutulle - toimii siis myös seuranhankinta tarkoituksessa :D


   • Vuokattiin menossa

   • diy_tuner

   • ozziko

  • Skibiker

   Taitaa pöossö olla testannut vaan jotain mielikuvitus skibikeä. Tuollainen skibike on varmaan parasta mitä laskettelurintama on antanut viime aikoina.

   Sama fiilis kuin tulisi maastopyörällä kovaa alamäkeä alas. Sitten vaan tiukka takarenkaan (tässä tapauksessa suksen) heitto sivulle niin vauhti pysähtyi kuin seinään. Sitten voin vannoa että suu on messingillä.

   Viime vuonna laskin vuokralaitteilla pyhällä ja ylläksellä. Täksi vuodeksi ostin oman (suosittelen ostamaan etujoustolla varustetun, mukavuusaste nousee huomattavasti)

   Ainii pöosso > en tiedä milloin olet vuokatissa testanut mutta ainakaan nykyään ei saa vuokatissa laskea kuin rajatulla aluella ja vuokrattavana siellä ei niitä ole
   nimimerkillä "tänä jouluna skibiken turhaan raahannut"

   Mutta jos et pysty laskemaan normisuksilla tai laudalla niin suosittelen ihmeessä testaamaan, onhan noita vuokrapaikkoja vaikka kuinka.
   Voisin vaikka lyödä satasesta vetoa että laji vie mukanaan.

   • heMetalWorks

    Skibike ohjeet

    Skibike - lajiesittely

    Skibike on polkupyörän rungon pohjalta kehitetty lasketteluväline, jossa etu- ja takapyörän tilalla on luonnollisesti sukset. Osa skibikeista on kiinteärunkoisia ja osa on varustettu etu- että takajousituksella. Skibikeissa on yleensä penkki jossa istutaan ja jalkoja voi pitää jalkatapeilla. Skibike-sukset ovat yleensä leveydeltään n. 10cm ja pituudeltaan 60-100cm.

    Skibikella laskeminen on helppo oppia ja laji on varsin turvallinen. Siksi se sopii myös aloittelijoille tai vaikka vanhemmille harrastajille, jotka pitävät rauhallisemmasta "cruisailusta". Skibikella voi tehdä isoja hyppyjä ja temppuja eli se sopii erinomaisesti myös extreme-henkisille harrastajille.

    Skibikella laskettaessa voi pitää tavallisia talvikenkiä tai esim. vaelluskenkiä, joten jalkoja ei purista eikä kolota samalla tavalla kuin laskettelu- tai lumilautamonoissa. Hississäkin on mukavaa, koska skibikessa istutaan mukavasti - laji siis soveltuu todellisille "penkkiurheilijoille".

    Ne skibike-mallit, joissa on pitkä penkki, mahdollistavat myös perheen pienimpien mukaan ottamisen laskuihin. Tällöin luonnollisesti turvallisuus ja hallittu laskutekniikka ovat ensisijaisen tärkeitä.

    Skibike soveltuu pitkiin rinteisiin, joissa voi rennosti "cruisailla" tai välillä vain istua ja nauttia maisemista. Skibike soveltuu myös Suomen lyhyisiin ja loiviin rinteisiin sen takia, että se tarjoaa enemmän elämyksiä ja laskemisen riemua vähäisellä vauhdilla kuin perinteiset laskettelusukset tai lumilauta.

    Kalliimmat skibike-mallit saa varustettua laadukkailla carving-suksilla, joten niillä voi laskea hallitusti myös jäisillä ja jyrkillä rinteillä.

    Skibike - Usein kysyttyä

    1.Onko skibikella turvallista laskea?
    -> Kyllä. Perustekniikan oppii jo muutamalla laskulla. Kuten muillakin lasketteluvälineillä, myös sikibikella laskeminen saattaa olla itselle tai ympäristölle vaarallista, jos turvallisuussääntöjä ei noudateta. Vauhti täytyy aina suhteuttaa omiin taitoihin ja muut rinteen käyttäjät täytyy ottaa huomioon. Hallitun ja turvallisen laskutekniikan oppiminen skibikella on todella helppoa ja nopeaa. Myöskään hissin käyttö ei ole sen vaikeampaa kuin muilla lasketteluvälineillä.

    2.Miten skibikella mennään hississä?
    -> Ankkurihississä ankkurin voi laittaa skibiken ohjaustangon taakse. Kun hissistä halutaan poistua, ankkuri nostetaan ylös käsillä/peukaloilla auttamalla. Alussa tasapainoa hississä voi hakea laittamalla jalat maahan. Ankkurihisseihin laskijoita suositellaan menemään yksin. Tuolihississä skibike nostetaan kädellä tuolin viereen, jonka jälkeen turvakaari lukitsee skibiken nousun ajaksi tai skibikea kannatellaan kädellä turvakaaren päällä. Tuolihissiä käytettäessä pitää muistaa karkuremmi. Hissistä poistuttaessa turvakaari avataan, skibike asetetaan maahan ja noustaan skibiken päälle. Varsin yksinkertaista.

    3.Miten skibikella jarrutetaan?
    -> Samalla tavalla kuin laskettelusuksilla; käännä skibiken painopistettä sivulle ja suorita suksien reunoilla leikkaava käännös tai anna skibiken perän liukua. Hätäjarrutus onnistuu myös laittamalla jalat maahan.

    4.Onko skibikella laskeminen raskasta?
    -> Laskeminen on fyysisesti kevyempää kuin laskettelusuksilla tai lumilaudalla laskeminen - ja tästä johtuen useimmille nautinnollisempaa ja hauskempaa. Koska olet istuma-asennossa, jaloille ja polville tulee vähemmän rasitusta ja väsymystä, vaikka laskisit pitkiä rinteitä. Hississäkään ei väsy, kun voi istua mukavasti penkillä.

    5.Minkälaisissa rinteissä skibikella voi laskea?
    -> Perusmallit sopivat aloittelijoille ja keskijyrkkiin/loiviin rinteisiin. Kalliimmat mallit, jotka on varustettu laadukkailla carving-suksilla, soveltuvat myös jäisille ja jyrkille rinteille. Mikään ei estä skibikella laskemista vaikka lähiseudun pikkumäessä yhdessä pulkkailijoiden tai "stiigailijoiden" kanssa.

    6.Onko skibike painava? Kuinka nuori pystyy laskemaan sillä?
    -> Skibike-mallit painavat 10kg molemmin puolin. Runko painaa suurin piirtein saman kuin alumiiniset maastopyörän rungot. Skibike laskemisen voi aloittaa kun jalat ylettyvät maahan ja on riittävästi taitoa oppia hallittu ja turvallinen laskutekniikka. Nuorimmat laskijat kyllä pääsevät mukaan isän tai äidin kanssa, koska osassa skibikeissa on pitkä penkki mihin mahtuu helposti aikuinen ja yksi lapsi. Millään muulla lasketteluvälineellä lasta ei voi ottaa mukaan samalla tavalla kuin skibiken avulla.

    7.Miten skibiken kuljetus onnistuu autossa?
    -> Skibikesta saa helposti irti pikaliittimellä kiinnitetyn etu- ja/tai takasuksen. Tällöin skibike menee helposti henkilöauton takakonttiin. Farmariautossa skibikeja pystyy kuljettamaan useampia. Skibiken voi laittaa kiinni myös auton kattotelineeseen, pyöränkuljetustelineeseen tai leveän suksiboxin sisälle.

    Sledgehammer SH3 on jokamiehen skibike, minkä ominaisuudet eivät varmasti lopu kesken.


  • skibiker

   AIniin, kannattaa katsoa ja fiilistellä vaikka youtubessa jos haluaa nähdä skibikelaskemista.

   Hakusanaksi vain skibiking niin alkaa tulemaan, alla nyt yksi esimerkki.

   http://youtu.be/mT6pDvkmtFM

   Parasta Skibikessä vielä on sen kääntämisen ja kanttaamisen helppous, painopistettä kuin siirtää sivulle niin fiilis on kuin MotoGB kuskilla konsanaan.
   Polvi melkein maassa ja kantti puree (ja se myös puree).

   No kattele muutamia videoita niin ymmärrät :)

  • skibikerman
  • lontte

   nonni nyt testattu syötteellä kaikkia härveleitä. Skibikellä jos tykkää pötkötellä ja istua penkissä eikä oikeen muuta niin mukavin. Snowscoot jos tykkää carvailla, kääntyillä ja ajaa vaikka streettiä. Snowmoto paras jos olet esmes ylipainoinen tai tykkäät ajaa esimerkiski moposkootterilla koska fiilis oli ihan sama, sopii myös hyvin vanhemmalle naisväellä. Mettäreiteillä ja maastopyörän kaltaista offariajelussa snowscootti oli ylivoimainen, sukset kelluttivat ja hallinta helppoa, skibiken etusuksi sukelsi hangen alle ja tankojen yli linkous vaarana, skibike oli myös etupainoinen laskea. Kahvilan edessä skibike keräsi eniten huomiota ja kaikki meni rynkyttämään sitä. Kun laskimme alas ja ihmiset katselivat laskuamme niin snowscoottaus näytti kuulemma hienoimmalta, skibike vähän luisuttelulta, snowmoto moposkooterilla ajelulta. Pikkuihmiset eivät pystyneet laskemaan skibikellä ja snowmoto oli heille helpoin aloittaa. Testiryhmä tykkäsi eniten snowscootista.

  • Skibiker

   Ei taida lontte:kaan tietää mistä puhuu, heittää vaan hatusta jotain mukatietoa kuten on scoottipiireissä totuttu.

   Jos haluaa oikeasti carvata ja mennä lujaa, niin ehdottomasti skibike. Ylivoimaisesti nopein ja vahvin carvaamaan. Bike on ihan kallellaan ja polvi melkein maassa, aika upea fiilis.

   Snowmoto on ketterin ahtaissa paikoissa, sekä kätevin kikkailuun ja temppuiluun esim streetillä.

   Scootti sopii oikeastaan vaan isoihin hyppyihin.

  • kootterilla

   Snowmotolla ei tee mitään ja skibike on sama kuin ajelisi jopolla mettässä. Mene ja haasta ihan kenet vaan joka on snowscootilla missä vaan carvaamisesta streettiin ja metsälaskuun.Lontte näyttäsis tietävän ja ihan konkreettista perustelua.

   1. Snowscoot

   2-100 Kaikki muut virityksiä

  • paranoid1

   Joo Snowscoottia ei voi verrata samana päivänä Skibikeen. Snowscootti on suositumpi oltiin sitten missäpäin maailmaa tahansa paitti Vuokatissa missä oon nähnyt Skibiken ja kokeillut, ei tehnyt vaikutusta meikkikseen.

  • OnnellinenOmistaja

   Kateellisten huutoa.
   Itse viime vuonna ostin skibiken ja en kadu yhtään sitä. Laskeminen aluksi haastellista, koska pk-seudulla pari keskusta jossa saa laskea. Mutta sitten kun oppii sen alustavan tekniikan ja rupeaa luottaa itseensä niin hauskuus kasvaa.

   Scootti kaverit on kyllä oikeassa siinä että streetti heidän aluetta, mutta metsään en voisi sitä lyhyttä scoottia suositella. Vaikkakin levee suksi kelluttaa niin se lyhyys tuo sellaista liian herkkää kääntyilyä. Skibike vaatii laskijalta enemmän kun ruvetaan offpiste laskuihin, pitää hallita painopistettä ettei tule niitä tangon yli heittoja. Itse muutaman kerran ylilentäneenä. Mutta se että kumpi on parempi niin kannattaa pohtii laskumieltymyksiä.

   Toinen ei voi yhden laskun perusteella, eikä oikeen päivänkään laskun perusteella arvioida jotain huonommaksi. Koska se laskutekniikan oppiminen vie vähän aikaa, ja jos on jo entuudestaan laskenut niin sekin vaikuttaa siihen minkä näistä laitteista valitsee. Lautailijat valitsee scootin sen leveen suksen ja samantyylisen tekniikan takia. Suksilla laskijat taas skibiken sen tekniikan takia, että myös kapeiden suksien takia.

   P.S. Skibikeen voi vaihtaa leveemmät sukset jos kiinnostaa. Ostaa vaan bleidit ja ottaa vanhoista kiinnikkeet.

   • StigaSnowracer

    Aika paljon hyvää asiaa, mutta pari korjausta (oon laskenut skibikella, että scootilla ja molemmista kokemusta ihan paljonkin):

    1.) Metsässä Snowscoot on nimenomaan kätevämpi, helpompi tehdä nopeet käännökset ja väistellä männyt, koivut ja kuuset. Skibike vaan ei taitu!
    2.) Kyllä sen Snowscootinkin stongan yli pystyy lentämään :)
    3.) Tuo lauta- ja suksilaskija vertaus on mielestäni kyllä paikkansapitämätön...

    Mutta rinteissä ja niiden ulkopuolella on tilaa kyllä varmaan kaikille vehkeille, joten ei pidä olla nihkeä valittaja!


  • OnnellinenOmistaja

   Olet aivan oikeassa että rinteet ovat riittävät kummallekkin härvelille. Jos vielä laskettelukeskukset vielä ymmärtäisivät lajin hohdokkuuden ja päästäisivät meidät laskemaan.

   • BullSkate

    Joo, itsellä on rinteessä ihan vaan positiivisiä kokemuksia sekä scoottaajista että skibikettäjistä, yleensä moikkaavat kun samoille kulmille eksyy ja pikaiset fiilistelykuulumiset vaihtuu. Taitaa suurimmat taistelut olla netissä niiden välillä, ketkä ovat wanna be a rider -laskijoita. Mut netti on netti.

    Web-kameralla tossa on päässyt jo vähän fiilisteleen. Levillä ja Rukalla näyttää rinteitä jo olevan auki. Jompi kumpi kohteena taas koulujen hiihtolomaviikkojen jälkeen (säästyy ruuhkalta) pitää suunnata. Frendien kanssa mietittiin, ett tällä kertaa Leville ku Rukalla tuli käytyy viime keväänä. Ja seurassa sekä Scootteja että Skibikejä :)


  • skibikerman

   Tulisi nyt pian lumet, että pääsisi SkiBiken selkään!

   • Jappe

    No todellakin! Me käydään frendien kanssa yleensä Sappeevuoren rinteissä tai sit täällä pääkaupunkiseudun "isoissa rinteissä". Olis aika jees jos joskus olisi skibike porukkaa (ja scoottaajia) samaan aikaan mäessä ilman sen kummempaa järjestelyä.


  • OnnellinenOmistaja

   Mitä pk-seudun "isoja rinteitä" käytätte? Olis mahtavaa nähdä muiden lasku tyyli ja yleinen taito taso. Itse kun vielä treenailen

  • Jappe

   Isot rinteet löytyy Serenasta (Espoo) ja Kokonniemestä (Porvoo) :) Yleensä vaan on niin, että painetaan kaasua sen verran, että ehditään iltamäkeen tai lauantaina mäkeen tai sunnuntaina mäkeen Sappeeseen. NIin joo ja Sveitsi tietty on kans lähistöllä. Joo ja se taitotaso ei oo sitten mikään pro :D (mustelmia riittää)

  • OnnellinenOmistaja

   Pitää toss talvell tsiigailla jos samaanaikaan oltais mäess.

   • Jappe

    Juu, ihan parasta ku on samanhenkistä seuraa rinteessä!


  • lapinlaskija

   Sveitsissä ja Kokoonniemessä on tullut Skibikellä laskettua jonkin verran, mun mielestä niistä löytyy Etelä-Suomen parhaat rinteet.

   Keski-Suomessa ei oo Tahkon voittanutta.

   Mutta hyvä vaan että tulee uusia lajeja Suomeen, oli alkanut jo kyllästyttää pelkillä suksilla laskeminen

  • pocgear

   Taitaa olla vasta tammikuu ku etelässä pääsee rinteisiin... himot olis kovat!

  • New Skibiker
  • Dille

   Itsellä harkinnassa skibike tai scootti. Luestekin tuolta http://www.paradisi.de/Fitness_und_Sport/Wintersport/Snowscooting/Artikel/9224.php että ilmeisesti fullface kypärä on tarkoituksenmukaisempi. Ei varmaan väliä, vaikka on ihan fillarikäyttöön tarkoitettu alunperin kun löytyis jo valmiiksi? pystyis vähän samoja kamoja/panssareita käyttään kesät talvet ja täydentään tarvittaessa. Entäs onko väliä millaiset hanskat? Muutenkin varustevinkkejä voi heittää kehiin.

  • OnnellinenOmistaja

   Itsellä on giron fullface pyöräily kypärä. Ja on ulkonäöllisesti hienompi kuin perus kypärä.(oma mielipide). Sekä olen asentanut kypärän sisälle kuulokkeet että pystyy Sinihampaan kautta kuunnella musaa. Tarkoitus olis ostaa jotain suojia mutta taidan sijoittaa enemmän huoltokalustoon kuin suojiin.

   • OnnellinenOmistaja

   • Dille

    kuuloke vinkki oli aika törkeen hyvä idea! Miten sait ne pysyyn fullarin sisällä tai onko joku liima/ruuvi patentti?


   • Dille
    OnnellinenOmistaja kirjoitti:

    http://youtu.be/5bRrllRU_Xo

    Siin on videoo viime huhtikuulta.

    törkeen siistin näköistä! tahtoo nyt viimeistään skibiken tai scootin! :D niin ja tahtoo myös Leville keväällä!


   • OnnellinenOmistaja
    Dille kirjoitti:

    kuuloke vinkki oli aika törkeen hyvä idea! Miten sait ne pysyyn fullarin sisällä tai onko joku liima/ruuvi patentti?

    Kakspuolisella teipillä. Mut tota kuuloke sarjaa ei saa euroopasta. Joko diy tai ebayn kautta jenkeistä.


  • skibiker

   Sun pitää rohkeemmin siirtää pyörä kantille ja luottaa siihen, yksi hyvä tapa aloittaa karvaaminen on aluksi pitää sisäkantin jalkaa etuviistossa. Pikku hiljaa painonsiirto alkaa tapahtua pelkällä polvella. Vaikka on tuo driftaaminenkin hauskaa.

  • OnnellinenOmistaja

   Siirryin suoraan motogp asentoon kanttailussa. Tää oli yks harvoista filmeistä missä saa käsityksen lajin helppoudesta. Koska joss olisin carvaillu niin broidi ei olis kameran kaa pysyny perässä.

   • OnnellinenOmistaja

    Ja toisekseen kun ei oo alkuperästä stongaa enään niin vaikee laskee toinen tennari suorana.


  • Dille

   Erooko noiden huolto jotenkin lumilaudoista/suksista? kantit ja voitelu? muuta mitä pitäis tajuu kysyy? :D

  • Peukku

   Ei oikeastaan muuta huoltoa tarvi kuin juuri kantit ja voitelu. Itsellä scootti. Pohjaan olen ajatuttanut myös kuvioinnit paremman vauhdin toivossa. Laudat oon vienyt huoltoon irroittamalla ne rungosta ja yleensä pystyvät takalaudan ajaan koneella ja etulauta menee käsityönä.

   Viisaammat täydentäkööt!

  • Dille

   kiitti!

  • OnnellinenOmistaja

   Ainaskin skibiken huoltoihin kuuluu iskareiden kiinnityksen kiristäminen, ettei hakkaa runkoon. Ja sit jos rajusti kaatuilee niin stemmii pitää kiristää.

  • hockey4ever

   Harkinnassa kovasti, pukillekin kirjoitettu, että tulisi joku härpätin jouluksi kotiin. Sellainen tuli mieleen että kun jalat ei oo kiinni skibikessä eikä scootissa (samaan tapaan kuin suksissa/laudoissa) nii eikö terävät kantit oo vaaralliset jos pannuttaa? Tuli vaan mieleen kun lätkää pelatessa luistimet aiheuttaa viiltovaaran. Tai miten noin yleensä jos ei nyt ihan törkeitä ääritemppuja tee niin mitkä paikat saa eniten mustelmia? Parkkilasku kiinnostaa ja muu jibbailu ihan laskemisen lisäksi.

   • OnnellinenOmistaja

    Itse olen satuttanut pää asiassa jalkoja, jos nyt pari kertaa olkapää saanut kipeetä. Ei ne kantit oo vaaraksi. Jos nopeus kasvaa ja pannuttaa niin bike jää siihen ja sinä liu'ut alas.

    Ja toisekseen en tiedä scootilla pannutuksesta mitään, sitä kannattaa kysyy scootti foorumeilta


   • hockey4ever
    OnnellinenOmistaja kirjoitti:

    Itse olen satuttanut pää asiassa jalkoja, jos nyt pari kertaa olkapää saanut kipeetä. Ei ne kantit oo vaaraksi. Jos nopeus kasvaa ja pannuttaa niin bike jää siihen ja sinä liu'ut alas.

    Ja toisekseen en tiedä scootilla pannutuksesta mitään, sitä kannattaa kysyy scootti foorumeilta

    Ookke.


  • Snowscoot beginner

   Täksi talveksi hankittu snowscootti, en päässyt skibikeen oikeen sisään. Kokeilin molempia Levillä Zero vuokraamosta. Omasta mielestä snowscootti oli helpompi ja sillä oli parempi carving lasku. Skibike liukui suksenpohjalla herkästi ja kantille saaminen vaikeaa. Skibiken kun sai kantilleen niin se oli jo niin kallellaan että jalkaa rupesi tyrkyttämään lumenpintaan. Jalan osuessa lumeen se lähti taas liukuun ja hallinnan menetys seurauksena 180 kiepsahdus ja tökkäys. Ylempänä skibikevideolla melkeen alkaa meneen tyypillä samnlailla holtittomasti. Nyt kuitenkin odotan innolla snowscoot kautta ja Pyhän joululomaa.

   • skibiker

    Snowscoot beginner on taas pienen pieni trolli, koska zerossa ei ole scootteja vuokralla.....ainoastaan muutama skibike, snowmoto ja smx :)

    Toinen asia mistä tietää että olet trolli, on se että jos olisit kokeillut joskus skibikeä niin tietäisit että sillä 180 asteen käännös on huomattavasti vaikeampi temppu, eikä se pääse "vahingossa kääntymään". Scootilla se kääntyy huomattavasti helpommin.

    Ettekö te scoottaajat voisi olla onnellisia siitä että, uusia laitteita tulee markkinoille ja rinteillä. Saataisiin rinteet skibike -myönteisemmiksi
    Nämä hyvät keskustelut muuttuvat aina ihme väittelyksi, ihan sama olisi väitellä suksien ja lautojen paremmuudesta.

    Voisitte aloittaa oman scoot aiheen niin me voitaisiin keskustella tämä talvi otsikon mukaisesti skibikeistä.


   • OnnellinenOmistaja

    Siinä oli haasteita lähtee liikkeelle, jyrkähkö kohta rinteessä.Siis siinä videolla

    onneksi scootti sopi paremmin sinun tassuusi. Ja kuten jo aikaisemminkin sanoin niin bike vaatii laskijalta snadisti enemmän kuin scootti, aivan niinikuin itse sanoit: carvaaminen vaikeempaa, liukuu suksen päällä jne. Ja skibiker:ia komppaan siinä että scootti kansa vois tehdä oman trheadin jossa kehuu toisiaan ja mollaa meitä. Niinkuin mekin teemme.

    Tuo yleinen skibikeja kohtaan tuleva dissaus on turhaa, molemmat laskee saman nimikkeen alla Polkupyörän rungolle rakennettu laskuväline. Samoja vehkeitä erillaisilla toteutuksilla.


  • KONA

   Pakko kommentoida tähän väliin. Eksyin tänne snowscoot hakusanalla bingistä, koska etsin käytettyä snowscoottia. Itse kokeilin snowscootia juurikin levin zerosta viimetalvena, sellainen keltainen laite. Kokeilin myös skibikee ekaksi ja palautin sen, sillä lasku oli lanailua, just samanlaista yllä lenz sportin tekohauskavideolla, siittä sit snowscoot alle ja homma alko toimiin.

  • skibiker

   Uskokaa nyt huijarit, levillä ei ole scootteja vuokralla ei keltaisia eikä punaisia.

   Olen siellä kuitenkin joka kausi mukana toiminnassa. Ja menkää ensi kaudella skibike tunnille mukaan niin ei tarvitse lanailla. Oikeasti skibike laskeminen näyttää tuolta sledgehammer videon tyyppiseltä.

   Ja nyt trollit tai siis vaihtuvan nimimerkin trolli mee nyt jo oman ketjun pystytykseen

  • OnnellinenOmistaja

   Jos saa yhtään offtopicia heittää mukaan.

   Laudoilla ja suksilla laskeminen on aluksi samanlaista luisuttelua/lanailua, ainakin omalla kohdalla ja avopuolisonkin kohdalla. Siinä rupee jännittää eniten se koska siirrytään kantille ja matka tökkäisi, vaikka tosiasiassa se matka jatkuu kun pääsee kantille.

   Samalla lailla jännitti aluks laskee skibikellä. En siis ollu kuin laskenut smx:llä levillä kolme talvee takaperin. Menin vain ja ostin skibiken, ja rupesin opettelee laskemista. Aluksi se oli hakemista että miten se kääntyy ja pyasähtyy jne. Mut noin kuukauden jälkeen sitä oli sisäistäny lasku tekniikan silleen että joutu stongan vaihtaa vanhan hajoamisen johdosta( pannutin liian monta kertaa niin stonga meni kieroksi).

   Ja nyt odottelen että pitkään odotettu talvi tulisi. Jos vaikka sitten pääsisimme eroon noista pienen pienistä scootti egoilijoista taikka trolleista, yhdentekevää millä nimellä heitä kutsuu mutta lapsellista uhoamista. Rinteet ja rinteen ulkopuolet riittää molemmille. Varsinkin kun samoilla rinteillä joutuu laskee. Esim pk seudulla talman rinteet kieltää scootin ja skibiken laskun vaikka kuinka yrittää todistaa ettei vaaraa ole.

   Summa summarum. Lopetetaan toi toistemme trollaaminen, ei siitä ole mitään hyötyä kenellekkään. Jos ei osaa laskee jollain niin turhaan siitä avautuu netissä.

  • Migu

   Itse oon kyllä niin samaa mieltä, että rinteisiin mahtuu ja on ehdottoman tervetulleita kaikki SkiBike- ja Snowscoot-laskijat! Ainakin itselle tulee hyvä fiilis kun on valtamassasta hieman poikkeava harrastus ja jengi tulee jubaileen.

   Joskus olis sellaiset kokoontumisajot, missä on scootit ja skibiket sekasin samaan aikaan rinteessä aika jees juttu, sais uusii frendejä jne. Vaikka Sappeeseen Joulun jälkeen la 28.12. kinkkuja sulattaan, peukkua jos mukaan? :)

  • backflip
  • skibiker

   Välipäivät lasketaan Levillä, ei ehkä kehtaa sieltä asti lähtee Sappeessa käymään :)

  • OnnellinenOmistaja

   Itse vietän joulun levillä, jos näkis muitakin skibikeja siellä.

  • bikemike

   Sappeelle peukkua! Lähempänä se on Tamperetta kuin Mikkeli ja Levi! ;) Mut hei Levillekin kyl vois suunnata. Just katsoin Web-kameroita ja ja ja ja ne kuvat pistää kyllä mielikuvituksen rullaamaan ja matkaa suunnittelemaan. Mietin joko vuodenvaidetta tai sit maaliskuuta.

  • jykkiläinen

   jaa että Sappeelle, sinne pohjoiseen :) Voisin ihan lähes varmaksi luvata että tuun scuutin kanssa jos siellä vaan on rinne auki! :))) itseasiassa himot on aika suuret päästä mäkeen!

  • lapinlaskija

   joulu > Levi 1

  • skibikejump

   heeei auttakaas, pitäs rakentaa hyppyriä lähialueen mäkiin ennen kuin lähtee pätemään rinnekeskuksiin. Mut miten hyppyrit pitäis tehdä tai onko jossain ohjetta? Toimiiko kaikki kulmat ja perusohjeistus samaa kuin bmx-radoilla eli kulmat ja sen sellaiset esim http://www.wikihow.com/Build-Dirt-Jumps noilla neuvoilla. Mietin kun fillarissa on kuitenkin renkaat eli pyöreä alastulopinta ja suksi on lähes tasainen.
   Entä sitten kun (jos) lumesta saa kasattua oikeat muodot niin onko järkevää jäädyttää vasta siten kun kasassa vai tehdä jo suojalunta kastelukannulla rakentamiseen?

  • OnnellinenOmistaja

   Jos saa antaa neuvon.

   Älä ihmeessä mee takapihan mäkiin hyppii skibikella, tai omahan on sukses. Menee vaan suksen pinnat "piloille" kun siellä takapihalla ei ehkä oo puhdasta lunta. Ja toisekseen skibike kiihtyy puolta nopeemmin kuin sukset, joten ota se huomioon lähtötasanteen koossa ja alastulon jälkeisessä "jarrutus alueessa". Mut summa summarum en suosittele, kannattaa mennä vaan keskuksiin esittelee skibikee, voit saada hyviä neuvoja muilta skibikettäjiltä

   • OnnellinenOmistaja

    Ja toisekseen jos jätät sen hyppyrin pysyväksi( niinkuin epäilen ). Se on pienille lapsille vaarallinen, heidän itsesuojeluvaisto ei estä laskemasta niistä hyppyreistä, varsinkaan kun jos ovat jossain kaveriporukassa. Jolloin tyhmyys tiivistyy.

    Joten tiivistys. Älä rakenna mitään hyppyreitä pysyviksi, jos nyt pari päivää laskee ja sit hajottaa sen hyppyrin se on ihan hyvä. Niin ei tartte lukee että lapsia vammautunut pulkkamäessä


  • skibikejump

   kiitti neuvoista! Ei tullut mieleen että likainen lumi hajottaa sukset . Täällä ei pahemmin pikkupentuja oo näkyny, mutta ei tullu toikaan mieleen. Olisko jotain vinkkii missä olis pienempiä harjoittelu hyppyreitä harjoittelu tarkoitukseen. kiersin monta mäkeä viime talvena ja kaikki on vaan niin suurta ja en haluu itsekään että sattuu tai jotain :D

  • OnnellinenOmistaja

   Jos bunkkaat(siis asut) Helsingissä niin kivikossa on lumiparkki missä itse aion harjoitella.

  • skibikejump

   ai joo tosiaan muistankin kun siitä oli juttua netissä ja mietin onko se vaan lautailuun tarkoitettu. Ja kyyti kyllä hoituu kavereilta sinne kun on kauemmaksiki ajeltu.Suuret kiitokset vinkeistä!!

  • Snowscoottaaja
   • OnnellinenOmistaja

    Kuten todettu jo aikaisemmin, tehkää scoottaajat oma foorum.

    Ja tommonen sora monttu on hyvä paikka keskellä talvea kun on puhdasta lunta, eikä niinku videolla. Hiekkapölyä lumen päällä, paitsi jos haluu "hiekkapuhaltaa" suksen pohjat. Ja silti tommosella sora montulla on se vaarallisuus tekijä. Ei se ole vain teidän monttu, siellä käy muitakin; tyyliin lapsia jotka myös haluavat kokeilla suuren maailman meininkii.

    Itse saa rikkoa suksensa/boardinsa jos siltä tuntuu. Mutta vinkkinä, jos suksia ei huolla niin ne kuivuvat jolloin ne eivät enään luista. Eikä niitä voi enään sen jälkeen elvyttääkkään.


  • Merkkijäbä

   älkää nyt jaksako vääntää kumpi ompi parempi, porkkana vai patonki :D itselle kelpaa seura skibikettäjistä ja scoottaajista. Pääasia että on rinteessä hubaa! hyvä vaan kun tulee näkökulmia ja kokemuksia esiin, mistä sitä muuten tietäis.

  • OnnellinenOmistaja

   Mutta jos kummiskin pysyttäisiin asiayhteydessä. En halua aiheuttaa pahennusta tai eripuraa lajien välille. Helpottaa vaan asiaan kiinnostunutta jos puhutaan otsikon mukaisesti skibikeistä. Kyllä itsekkin arvostan monipuolisuutta rinteissä ja mielipiteissä. Sitä vaan herkästi itse ottaa kuumat jos tulee paljon offtopiccia

  • laalaa2

   nyt mennään ski bike carving äärirajoilla, pistäkää snow scoot jäbät paremmaksi !

   http://www.skibike.net/images/Racing and Racers Photos/Racing 2004/Bjorn_Neukirchen_04_jpeg.jpg

  • jappeh

   Kassit taitaa saada nami namia tuossa menossa ennen afterskitä =) Tai en tiiä mut tulee mieleen ekana.

  • LumiScotti

   :D :D

  • tmwxx

   siistii, Sappeessa tykit jauhaa!!! Pääsiskö jo itsenäisyyspäivänä ehkä rinnekauden avaan!??

  • JYKKe
  • backflip

   Tornimäessä tykit odottelevat vielä pidempää yhtäjaksoista pakkasjaksoa ja sit alkaa pauhu :)

  • diy_tuner

   Onko kukaan muu suunnitellu taikka jo rakentanut vetolaitetta skibikeen?
   Eli siis ankkurihissii varten ettei tarvitsisi perseen taakse laittaa, eikä myöskään stongan taakse. Jouduin vaihtaa stongan kun alkuperäinen oli ihan kiero, varmaan hajonnut kun kerran pannutin aika lahjakkaasti.

   Itsellä olis suunnitelmissa rakentaa turvavyöstä sellaisen hihnan stongaan, jonka sais sitten siitä lukosta vapautettuu. Aattelin lantio vyötä kun siin ei olis sitä haastavaa rullaa/kelaa joka jäätyis. Ja sit tietenkin se lukkovastakappale pitäis ottaa mukaan.

   P.S. Ennen kirjoitin OnnellinenOmistaja tagilla.

  • laskettelija

   sellainen on laiton, kuvittele jos kaadut päältä pois niin se sun härveli jatkaa matkaansa.

  • sukset vs kelk

   Näin sen vehjeen elävältä. Näin ihmisiä tekevän sillä sitä ja tätä. Vaikutti hauskalta. Sillä on selvästi rajoituksia, kuin kelkalla tai pepulla. Sukset IMHO on parempi vaihtoehto jos painat alle 120kg.

   • diy_tuner

    Itse rupesin skibikellä laskee ku olis pitäny ostaa muuten uudet sukset, monot sekä sauvat. Laskin että pääsen halvemmalla kun ostan skibiken. Ja kivaa vaihteluu tuo kun laskee skibikellä.


  • diy_tuner

   Ei tullu mieleen toi kaatumis aspekti, mut ei mun nykyinenkään ankkuri hissi menetelmä oo hirveen turvallinen. Hissihenkilökunta lyö sen ankkurin rungon väliin ja siellä se pysyy, pitää vaan hyvissä ajoin rupee irrottelee että varmasti irtoaa.

   Mutta luin tossa brittien skibike blogeja ja sieltä suora lainaus
   "Indian Rope Trick.
   Even the most seasoned of skibikers will at some point have struggled to negotiate the dreaded Drag-Lift, or T-Bar as it is more commonly known. We have tried all the more common techniques with some degree of success but find this to be the best for us so far.
   You will need about 1 metre of lightweight cord or rope (the type used for drying clothes on is more than adequate.) It should have a small loop at one end and a knot at the other; you attach the cord to the centre stem of the handle bars with the small loop, make a loop of around 8" (20 cm approx) and wrap the remainder of the cord around the right handle bar leaving enough to go over the handle bar grip, normal pressure is all that is required to hold it there. The T-Bar pick is placed through the 8" (20 cm) loop by the lift attendant and off you go up the track sitting on your skibike. At the top where the track flattens out you let go of the cord with your right hand, this allows the cord to unwrap from the handle bars which releases the pick. Put the cord in your pocket and off you go."

   Tämmöistä sitten jalostamaan

  • E-lan

   Miksi ei voi mennä hississä näillä laitteilla lailliseen tapaan eli ankkuri takapuolen taakse, jos ei pysty niin ei tarvi tulla laskeen.

   • diy_tuner

    Eikö se teillä tunnu epämukavalta. Musta se on kidutusta kun joutuu pitää sitä kapulaa takamuksen takana, tai sit on vaan niin luiseva takamus että sattuu.

    Haters gonna hate
    Aion jalostaa tota inkkari naru temppuu ettei tartte pitää siitä narun päästä.
    Syy minkä takia vision tuota vetolaitetta on että vuosia sitten levillä oli North Legionin valmistama SMX Skibike, jossa oli heidän oma patentti veto laite. Ja siitä sytty ajatus miellekkäästä laskemisesta.


   • Panu
    diy_tuner kirjoitti:

    Eikö se teillä tunnu epämukavalta. Musta se on kidutusta kun joutuu pitää sitä kapulaa takamuksen takana, tai sit on vaan niin luiseva takamus että sattuu.

    Haters gonna hate
    Aion jalostaa tota inkkari naru temppuu ettei tartte pitää siitä narun päästä.
    Syy minkä takia vision tuota vetolaitetta on että vuosia sitten levillä oli North Legionin valmistama SMX Skibike, jossa oli heidän oma patentti veto laite. Ja siitä sytty ajatus miellekkäästä laskemisesta.

    Aina voi ehdottaa hiihtokeskuksille hyviä innovaatioita! Ei kannata ajatusta pois sulkea muutaman "ei tykkää" kommentin perusteella. Nuo hissit nimittäin toimivat kyllä niin, että jos oikein pahasti tarraa kiinni, niin T-ankkuri irtoaa turvallisuussyistä kokonaan.

    Itse lasken Scootilla, en muista kokeneeni kidutusta hisseissä, mutta luistaminen oli aluksi vähän ongelma. Liukaspintaiset snoukkaböxyt meinas aina päästää kapulan karkuun ja joutui pebaa jännittään.

    Jossain vaiheessa opin, että jos ankkurihissillä mentäessä pitää oikeaa jalkaa hieman edempänä kuin vasenta ja ankkurin puomi tulee vasemmalle puolelle, onnistuu "pito" helpommin. Oletan, että hieman pääsee Skibikessäkin vaikuttaan, vaikka olisi tapit määräämässä jalkojen paikkaa - aina kai voi vähän säätä? Lisäksi kun satutin alkukaudesta häntäluun, niin sen jälkeen tuli suojashortsit tutuiksi ja aika must jutuksi. Auttavat kapulan pysymiseen ja tekevät rinteistä ja hisseistä, ah, niin mukavan pehmeitä.


   • diy_tuner
    Panu kirjoitti:

    Aina voi ehdottaa hiihtokeskuksille hyviä innovaatioita! Ei kannata ajatusta pois sulkea muutaman "ei tykkää" kommentin perusteella. Nuo hissit nimittäin toimivat kyllä niin, että jos oikein pahasti tarraa kiinni, niin T-ankkuri irtoaa turvallisuussyistä kokonaan.

    Itse lasken Scootilla, en muista kokeneeni kidutusta hisseissä, mutta luistaminen oli aluksi vähän ongelma. Liukaspintaiset snoukkaböxyt meinas aina päästää kapulan karkuun ja joutui pebaa jännittään.

    Jossain vaiheessa opin, että jos ankkurihissillä mentäessä pitää oikeaa jalkaa hieman edempänä kuin vasenta ja ankkurin puomi tulee vasemmalle puolelle, onnistuu "pito" helpommin. Oletan, että hieman pääsee Skibikessäkin vaikuttaan, vaikka olisi tapit määräämässä jalkojen paikkaa - aina kai voi vähän säätä? Lisäksi kun satutin alkukaudesta häntäluun, niin sen jälkeen tuli suojashortsit tutuiksi ja aika must jutuksi. Auttavat kapulan pysymiseen ja tekevät rinteistä ja hisseistä, ah, niin mukavan pehmeitä.

    Jesh. Joku joka ymmärtää että aina voi jalostaa ideoita ja keksiä uutta.
    Itseltäni loppuu kärsivällisyys siihen kapulan kanssa leikkimiseen. Sen takia rupesin suunnittelemaan sitä veto laitetta.
    Oon jo kerännyt osan materiaalista, kuormaliina jossa sellainen metallinen klipsi( niinkuin minisuksissa 90-luvulla) ja sit pitäisi hommaa skuuttihaka biltemasta. Sitten vähän ompelukonetta, ja rinteeseen koeajamaan sitä.


   • Panu
    diy_tuner kirjoitti:

    Jesh. Joku joka ymmärtää että aina voi jalostaa ideoita ja keksiä uutta.
    Itseltäni loppuu kärsivällisyys siihen kapulan kanssa leikkimiseen. Sen takia rupesin suunnittelemaan sitä veto laitetta.
    Oon jo kerännyt osan materiaalista, kuormaliina jossa sellainen metallinen klipsi( niinkuin minisuksissa 90-luvulla) ja sit pitäisi hommaa skuuttihaka biltemasta. Sitten vähän ompelukonetta, ja rinteeseen koeajamaan sitä.

    Rinteeseen ajamaan ompelukonetta? :) Heh, pakko kuitata. Mut joo, biltsusta löytää kaikkee tarpeellista aina. Sit kun saat valmista, niin laita kuvia johonkin. Muutenkin kaikki DIY-tyyliset rakentelu ja keksinnöt on just parasta antia netissä!


   • diy_tuner
    Panu kirjoitti:

    Rinteeseen ajamaan ompelukonetta? :) Heh, pakko kuitata. Mut joo, biltsusta löytää kaikkee tarpeellista aina. Sit kun saat valmista, niin laita kuvia johonkin. Muutenkin kaikki DIY-tyyliset rakentelu ja keksinnöt on just parasta antia netissä!

    Suomenkielenmonimuotoisuus.
    Huumorilla ku menee nii ei satu ku kompastuu omaan nokkeluuteen.

    Sappee aukee nyky ennusteen mukaan 14.12.

    Pitää rupee laittaa suksia kuntoon että kerkii rinteen avajaisiin.


   • ei narua

    joku naruhässäkkä on keksitty eli ankkuri tankoihin kiinni ja narulla varmistetaan, melko hankalla kuitenkin skibikellä hississä. snowscootilla voi mennä samalla tyylillä kui alppisuksien kanssa niin hissit ei ongelma


   • multi rider
    ei narua kirjoitti:

    joku naruhässäkkä on keksitty eli ankkuri tankoihin kiinni ja narulla varmistetaan, melko hankalla kuitenkin skibikellä hississä. snowscootilla voi mennä samalla tyylillä kui alppisuksien kanssa niin hissit ei ongelma

    Ankkurin voi laittaa pyllyn taa skibikessäkin tai käyttää mukavuushaluisena tuota hissilenkkiä. Ei kannata täällä käydä väittämässä asioista joista ei tiedä. Itse lasken molemmilla ja molempiin hommasin tänä vuonna lenkit. Scootissakin helpottaa kummasti pitkissä nousuissa kun on jalat vapaana. Voi vaihtaa huoletta asentoa ilman että meinaa ankkuri luiskahtaa.


  • the carving master
  • motoxboots

   Miten usein voitelette Skibiken suksia / Scootin lautoja ja onko kauheesti väliä mitä voidetta vetää (tyyliin budget sportista)?

   • diy_tuner

    Siis hifistelijät, itse lukeudun tähän kategoriaan alottelevana hifistinä.
    Kun sukset/laudat alkavat harmaantua sitten vaan uutta voidetta pohjaan. Säästää sievoisen summan kun tekee itse. Satasella saa kaiken tarvittavan voiteluun. Ja ei sillä oikeen muuta väliä oo ku että kylmän kelin luistoa. Valmistajalla niinkään oo väliä.

    Ja sit harjoittelemalla saa loistavaa jälkeä. Ei kannata pelätä sitä voitelun vaikeutta. Sisällä ei kannata voidella ellei huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta


  • diy_tuner

   Itse vielä viilaan kantit.
   Base bevel 1 degree
   Side bevel 2 degree
   Noilla asteilla kuulemma olis hyvä carvailla. Mut sen näkee sit rinteessä.

   • diy_tuner

    Oho hupsis. Tulikin väärin laitettuu noi kulmat.
    Base bevel 1 degree
    Side bevel 89 degree.


  • nakketekee

   Sitä oppii uusia asioita, aluks luin monta kertaa että mitkä ihmeen kulmat. Mut googlailin lisää ja "ai ne kantit ei ookaan 90° kulmasassa". Sitten katselin tarkoitukseen tehtyä kulmaviilaa kaupassa. Innokkaasta googlailusta ja kulmaviilan hypistelystä huolimatta en keksinyt päässäni, miten pohjiin viilataan tuo yksi aste. Siis sivut näyttää menevän viilalla loogisesti ja löytyy säätökin. Neuvoja? :)

  • diy_tuner

   Racewax.com sieltä löytyy ihan pätevät laitteet ja video ohjeistus.

   Itse ostin sellaisen kulmaviilan josta pystyy säätää 0,5-5 astetta. Ja pystyy molempia puolia viilaa, ja lisäks sain sem timanttipalan ettei kantit kulu loppuun.

   Mut kannattaa itse huoltaa välineitä. Säästää selvää rahaa ja pystyy hifistelee laskua

  • nakketekee

   Kiitokset vinkistä! Hanskat varmaan ottavat roolia myös kanttihommassa. Juu ei ranteita auki kanttien kautta kiitos! Jäin miettimään paljonko fluorivoiteet auttaa rinteessä, ainakin hiihtäessä ne ovat suuri apu kelin ollessa ei niin kireä pakkanen. Ilmeisesti niin että perusvoiteet eka alle, sitten siklataan ja sitten fluoria päälle.

  • diy_tuner

   Itse en ole tavallisia voiteita paljoo käyttänyt, matalafluorisia kylmän kelin voiteita.
   Ja juurikin niin että pohjustus,siklaus,harjaus,kelivoitelu,siklaus,harjaus ja kiillotus. Itse aion kokeilla jouluna purkkifluoria, joka on sellasta pulverii joka korkilla hinkataan pohjaan

   Korjatkaa jos olen väärässä.
   Se voiteen fluori auttaa sen vesipatjan paksuuden hallinnassa että olis tasaisempaa menoa.

   Huomasin kyllä sen että kun olin vetänyt fluorivoiteen pohjaan niin vauhti kasvoi, siis ihan perstuntumalla verrattuna perusvoiteisiin. Sen takii oon käyttänyt fluorivoiteita ku tykkään vauhdista

   • nakketekee

    Täytyy harjoitella homma kans heti kun saa hankittua raudan ja aineet! Sitä oikein innostuu, lisää vauhtia ja vapise Sappee! ;)


   • diy_tuner
    nakketekee kirjoitti:

    Täytyy harjoitella homma kans heti kun saa hankittua raudan ja aineet! Sitä oikein innostuu, lisää vauhtia ja vapise Sappee! ;)

    Jos tilaat voiteita ulkomailta, varaudu tulliin ja veroihin, olisko ollu jotain 34% kokonais arvosta ne verot.

    Ja ei kuulemma auta vaikka tilais eu:n sisältä, tulli tarkistaa paketin ja lyö siihen verot päälle.


   • servicenjäbä
    nakketekee kirjoitti:

    Täytyy harjoitella homma kans heti kun saa hankittua raudan ja aineet! Sitä oikein innostuu, lisää vauhtia ja vapise Sappee! ;)

    Hei Nakke ja muu seurakunta! Fluorivoiteet kyllä auttavat, etenkin pikku pakkasilla ja suojakelillä saa vauhtia. Pirteillä pakkaskeleillä puolestaan hyöty voi olla loivilla rinteillä ja siirtymillä, että saa vauhtia ees vähän.

    Voitelu onnistuu lämpimässä parhaiten, mutta hyvä muistaa, että fluori on myrkyllistä ja haitat ihmiselle "kroppaan kertyviä" niin hengityksen kuin käsikosketuksen kautta. Siksi huoltoon vienti voi olla harkittava vaihtoehto. Jos kuitenkin itsellä mahdollisuus hoitaa homma, niin suojanaamari tiiviisti kasvoille koko operaation ajaksi ja operaatiota ei mielellään keittiössä :)

    Oikeantyyppinen hengityssuoja on vastaava kuin maalienkäsittelyssä, joka suojaa kaasut ja pölyhiukkaset. Niitä saa Prismasta, Rautakaupasta jne - pari kolme kymppiä.


   • Cupra
    diy_tuner kirjoitti:

    Jos tilaat voiteita ulkomailta, varaudu tulliin ja veroihin, olisko ollu jotain 34% kokonais arvosta ne verot.

    Ja ei kuulemma auta vaikka tilais eu:n sisältä, tulli tarkistaa paketin ja lyö siihen verot päälle.

    Eu sisältä tilattuihin tuotteisiin ei tule veroja. Mikäli tilaa Sveitsistä niin tulee verot päälle. Tulee myös ankara sakko veronkierrosta mikäli on maksanut sveitsiläiselle yritykselle ja tavarat postitettu eu sisältä esim Ranskasta. Ranskalla ja Italialla on valvontateema tänävuonna aiheesta. Lähetys annetaan mennä perille ja vastaanottajasta tehdään rikollinen ja maksumies. Suomen tulli hoitaa sanktiot ja merkinnät rekisteriin tullirikoksesta.


   • diy_tuner
    Cupra kirjoitti:

    Eu sisältä tilattuihin tuotteisiin ei tule veroja. Mikäli tilaa Sveitsistä niin tulee verot päälle. Tulee myös ankara sakko veronkierrosta mikäli on maksanut sveitsiläiselle yritykselle ja tavarat postitettu eu sisältä esim Ranskasta. Ranskalla ja Italialla on valvontateema tänävuonna aiheesta. Lähetys annetaan mennä perille ja vastaanottajasta tehdään rikollinen ja maksumies. Suomen tulli hoitaa sanktiot ja merkinnät rekisteriin tullirikoksesta.

    Jos tilaa jotain nesteitä, tai sitten esim, suksivoiteita. Niin tulli tarkistaa sen paketin sisällön ettei se sisällä laittomuuksia.
    Tilasin vuos sitten näytöllisen autoradion japanista, jotain kolmesataa se makso. Ei jääny tulliin. Mut sitten alle huntin suksi voide paketti jää, jotain sen sisällön kanssa on tekemistä et mikä jää verotukseen...
    Koska eikö se ollu niin että yli 43€ ulkomaantilaukset pitäisi jäädä tulliin.

    Tuli tossa kokeiltuu noita jenkki voiteita, ainaskin ovat riittoisia. Saman kokoisia kuin startin mutta niitä ei voi silleen rautaa vasten tiputtaa sukselle. Vaan pitää tyyliin hieroa sitä niinkuin värittäisi väriliidulla. Sit raudalla lämmittää sen että imeytyy sukseen, ja sit messinkiharjalla suurimmat, nylonharjalla seuraavaksi niin kauan että ei enään pöly irtoo ja viimeistely Startin viimeistely harjalla.

    Ja vinkki harjojen puhdistukseen, imurin käsi suulakkeella imee ne harjakset puhtaaks.


   • TaxFreeGuy
    Cupra kirjoitti:

    Eu sisältä tilattuihin tuotteisiin ei tule veroja. Mikäli tilaa Sveitsistä niin tulee verot päälle. Tulee myös ankara sakko veronkierrosta mikäli on maksanut sveitsiläiselle yritykselle ja tavarat postitettu eu sisältä esim Ranskasta. Ranskalla ja Italialla on valvontateema tänävuonna aiheesta. Lähetys annetaan mennä perille ja vastaanottajasta tehdään rikollinen ja maksumies. Suomen tulli hoitaa sanktiot ja merkinnät rekisteriin tullirikoksesta.

    Todellakaan ei tule Suomeen ostettaessa mitään veroa tai tullimaksua extraa, jos ostetaan EU:n sisällä. Maksat tuotteen hinnan ostomaan paikallisen veron (joka ilmenee nettikaupan yhteydessä) sekä toimituskulut. Tämä on juurikin yksi EU:n hyviä puolia ja vapaata kauppaa.

    Erikseen on sitten ne tuotteet, joista säädetään muuta veroa tai maksua. Esimerkiksi autot.

    Teoriassa: jos joku yritys sattuisi Ahvenanmaalla myymään voiteita, eikä ostoksen arvo ole vähäistä suurempi, voi ne ostaa ilman veroja. Alue ei kuulu EU-vapaakauppa-alueeseen.


   • holywax
    diy_tuner kirjoitti:

    Jos tilaa jotain nesteitä, tai sitten esim, suksivoiteita. Niin tulli tarkistaa sen paketin sisällön ettei se sisällä laittomuuksia.
    Tilasin vuos sitten näytöllisen autoradion japanista, jotain kolmesataa se makso. Ei jääny tulliin. Mut sitten alle huntin suksi voide paketti jää, jotain sen sisällön kanssa on tekemistä et mikä jää verotukseen...
    Koska eikö se ollu niin että yli 43€ ulkomaantilaukset pitäisi jäädä tulliin.

    Tuli tossa kokeiltuu noita jenkki voiteita, ainaskin ovat riittoisia. Saman kokoisia kuin startin mutta niitä ei voi silleen rautaa vasten tiputtaa sukselle. Vaan pitää tyyliin hieroa sitä niinkuin värittäisi väriliidulla. Sit raudalla lämmittää sen että imeytyy sukseen, ja sit messinkiharjalla suurimmat, nylonharjalla seuraavaksi niin kauan että ei enään pöly irtoo ja viimeistely Startin viimeistely harjalla.

    Ja vinkki harjojen puhdistukseen, imurin käsi suulakkeella imee ne harjakset puhtaaks.

    Imuri on suuri apu myös siklatessa! Ja sitä älkää sitten sitä virhettä tehkö, että liukuvoiteita levittäessä jätätte lattian suojaamatta roiskeilta. Kokemuksesta voin kertoa, että sanomista tulee.


   • diy_tuner
    TaxFreeGuy kirjoitti:

    Todellakaan ei tule Suomeen ostettaessa mitään veroa tai tullimaksua extraa, jos ostetaan EU:n sisällä. Maksat tuotteen hinnan ostomaan paikallisen veron (joka ilmenee nettikaupan yhteydessä) sekä toimituskulut. Tämä on juurikin yksi EU:n hyviä puolia ja vapaata kauppaa.

    Erikseen on sitten ne tuotteet, joista säädetään muuta veroa tai maksua. Esimerkiksi autot.

    Teoriassa: jos joku yritys sattuisi Ahvenanmaalla myymään voiteita, eikä ostoksen arvo ole vähäistä suurempi, voi ne ostaa ilman veroja. Alue ei kuulu EU-vapaakauppa-alueeseen.

    Tää tulli homma on ristiriitainen asia. Lakien mukaan juurikin noin mut todellisuudessa toinen. Tai sellainen kuva mulle on jäänyt.
    Itse vastaavaisuudessa varaudun aina tullin verotukseen. Joutuu ehkä timanttipaloja tilaa kanttiviilaan niin varaudun veroihin silloin niin ei tuu yllärinä.

    Enää ei tarttis ku se vetolaite toteuttaa, vähän metallii ja hitsausta ja pitäis olla valmista. Sit vaan sappeeseen kokeilee.


   • kuuttaaja
    diy_tuner kirjoitti:

    Tää tulli homma on ristiriitainen asia. Lakien mukaan juurikin noin mut todellisuudessa toinen. Tai sellainen kuva mulle on jäänyt.
    Itse vastaavaisuudessa varaudun aina tullin verotukseen. Joutuu ehkä timanttipaloja tilaa kanttiviilaan niin varaudun veroihin silloin niin ei tuu yllärinä.

    Enää ei tarttis ku se vetolaite toteuttaa, vähän metallii ja hitsausta ja pitäis olla valmista. Sit vaan sappeeseen kokeilee.

    kuvaa vetolaitteesta sit kun valmis hmm tai ehkä hyökkään Sappeeseen tarkastaan millanen! :)
    Vielä kun saatais kausi auki.


  • skibike menoa
   • diy_tuner

    Kantin pitämisen näemme sitten levillä. 21.12 olis tarkoitus nousta rinteeseen


  • talvilaine

   Itävallassa laskin täysjousto skibikellä, sledge hammer tai joku vastaava. Tasaisella loivalla kelpo kruisailla. Epätasaisella lasketulla rinteellä melko kammottava, joustosta haittaakin, etusuksi pompotti ihan holtittomasti. Pahinta oli polkimien lumeen kiinniottaminen kallistetussa käännöksessä, seurauksena huikea pomppo tai pöllähdys hankeen. Ketjun avaajalle vastaus: Ei polvi- eikä nilkkavammaiselle. Muillekin harkitsemista ja malttia. Snowscootia pitää kyllä vielä kokeilla ja ilmoittelen aikanaan millasta se oli näin kokemattoman silmin.

   • KravMaga

    Riippuu varmaan aika paljon nilkan/polven tilanteesta mitä tapahtunut. Itsellä meni nilkka sekä polvi muissa harrastuksissa: Revenneellä eturistisiteellä, joka siis on aiheutunut polven taittumisesta, ei voi laudalla tai suksilla vääntöliikkeen vuoksi laskea. Nilkka puolestaan tarvii teippausta ja tukevat laskettelumonot olisivat sinällään hyvät. Snowmoto on alla ja näillä mennään!


  • Jarpappi

   Oikeesti, ihmettelen miksi dissataan ketjun aloittajaa "polvi kipeänä"?
   Hirveesti tykitetty peukkua alaspäin. Itselläkin lieviä vammoja, jotka on rinnelajeissa tulleet.

  • six24ssa

   Koska trolli ja kauppias samassa.

  • ???

   missä näillä saa sitten ajaa pk seudulla talmassa ilmeisesti ei mutta miten messilä? tai sveitsi?

   • diy_tuner

    Sveitsi, Serena, kokoonniemi porvoossa, sappee tampereen läheisyydessä ja helsingin kivikossa. Kivikon mesta on sellanen jibbailu alue, ei mikään iso mesta.

    Ja kannattaa hyvissä ajoin aina olla keskuksiin yhteydessä ja kysellä saako laskea. Voivat antaakkin laskea jos ovat saaneet "vakuutukset" kuntoon.

    Tai silleen ollaan mulle talmasta laitettu viestii että heidän vakuutukset ja hissit ovat vääränlaisia.


  • skibiker

   Hei diy_tuner

   Tilasin tuollaisen vetolaitteen FT:ltä viime viikolla. Kannattaa kysyä sieltä jos helpommalla haluat päästä.

   Pitkästä aikaa taas pääsen lukemaan näitä keskusteluja, niin hyvin huomaa ketkä on trollijunnuja scoottiensa päällä :D

   Talvilaiselle: et varmaankaan oikeasti ole laskenut missään itävallassa millään skibikellä, koska muuten tietäisit että niissä on hyvät säädöt jousituksessa. Eli skibiket on loistavia laskettavia epätasaisessa rinteessä.

   ja tuo poljin tarina on humpuukia, koska maavara on sen verran korkea että poljin ei osu maahan, ensin osuu polvi. Ja ei se töksähdä niin että menee mukkelismakkelis, vaan jos poljin osuu lumeen niin vauhti hidastuu, ei muuta.

   Skibike on loistava laite polvi- ja nilkkavammaiselle, kuten myös muillekin. Kannattaa tosiaan kokeilla, eikä kuunnella pelkästään foorumeiden trolleja.

   Skibikejähän pääsee helposti kokeilemaan koska tosi monessa keskuksessahan on jo vuokralla laitteita ja vuokrauspaikkojen määrä vaan kasvaa koko ajan. Skibikeille alkaa tällä kaudella myös jo sitten hiihdonopetusta.

   Pitäisi varmaan perustaa puhdas skibikefoorumi, koska harrastajia on jo sen verran paljon. Ja näköjään nämä vapaat foorumit trollataan pilalle.

   • diy_tuner

    Mikä netti sivu?

    Kerkesin jo rakentaa oman, hinnaksi tuli about 10€.
    Illalla laitan photobucketin linkkiä kun saan otettuu kuvia siitä.

    Aivan samaa mieltä että skibiken säädöt riittää epätasaiseen lasku ympäristöön. Ainut minkä huomasin polkimen sijainnista, itsellä on Sledgehammer freeride sh#4 ja siin on leveet polkimet jotka kallistaessa saattavat aiheuttaa harmitusta. Nimim, kymmeniä kaatumisia jäisellä rinteellä:)


   • skiscoot
    diy_tuner kirjoitti:

    Mikä netti sivu?

    Kerkesin jo rakentaa oman, hinnaksi tuli about 10€.
    Illalla laitan photobucketin linkkiä kun saan otettuu kuvia siitä.

    Aivan samaa mieltä että skibiken säädöt riittää epätasaiseen lasku ympäristöön. Ainut minkä huomasin polkimen sijainnista, itsellä on Sledgehammer freeride sh#4 ja siin on leveet polkimet jotka kallistaessa saattavat aiheuttaa harmitusta. Nimim, kymmeniä kaatumisia jäisellä rinteellä:)

    http://www.nordicriders.com/foorumi/viewforum.php?f=8

    tuonne kun avaa uuden topikin.


   • Skibiker
    skiscoot kirjoitti:

    http://www.nordicriders.com/foorumi/viewforum.php?f=8

    tuonne kun avaa uuden topikin.

    ei saa olla yrityksen ylläpitämä foorumi, pitäisi olla puolueeton valvoja.
    Tuo on offshoren ylläpitämä, ja niiden toiminta ei oikein vakuuta lajin edistäjinä :)


   • skibiker

  • sledge hammer

   Mun skibikessä osuu jalkarappi kanssa lumeen kun kallistaa käännöksessä ja nojaa jalalla hankeen, se on epämukavaa. Jalkaa kun laittaa maahan niin tottakai polvi on kovilla. Nilkat kanssa jos jääkökköjä jäänyt tampparista rinteeseen tai muuten vaan kumpareista. Pressiboxeja on kanssa ihan mahdoton vetää skibikellä. Mun malli on sledge hammer http://www.skibikefun.com/SH001.htm

  • skibiker

   www.futuretrend.fi, maksoi vajaa 30€.

   jos haluu vetää hyppyreitä niin kannattaa hommata kunnollinen täysjousto skibike,
   sitten voi vetää boxeja niin paljon kuin haluaa.

   On muuten mukavasti yleistynyt alamäkipyöräilijöiden keskuudessa skibiket, hyvä niin.

  • alamäkiajaja

   Snowscootti on parempi noihin freeride ja slopestyle hommiin ja nimenomaan alamäki ja freeridepyöräilijoiden suosiossa, bmx tyypit nyt tietty snowscootil vetäny aina. Mutta jos 30 eurolla saa skibiken niin semmoinen sit, koska kunnollinen Snowscoot maksaa vähän alle 800e.

   • skibiker

    30€ oli vetolaitteen hinta, kannattaisi lukea aiempia viestejä niin tiedät mistä puhutaan.

    se on hyvä että tulit kertomaan taas eri nimimerkillä tuon scoottiasian tänne skibike foorumille, KIITOS!!!

    Mikä teitä scoottaajia harmittaa skibikeissä, koska aina olette niitä dissaamassa,
    sekö että scoottilaskijoiden määrä on laskussa ja skibike laskojoiden nousussa vai mikä?


   • diy_tuner

    Miten voit "suositella" DH pyöräilijälle scoottia, omaan järkeen sopisi skibike täysjoustolla. Jos on täysjousto fillari DHta varten. Vai onko tässä käynyt niin että lasket skibikella mut luulet sitä snowscootiksi. Ei olis eka kerta kun tälläinen erehdys tulisi.


   • JYKKIläinen
    diy_tuner kirjoitti:

    Miten voit "suositella" DH pyöräilijälle scoottia, omaan järkeen sopisi skibike täysjoustolla. Jos on täysjousto fillari DHta varten. Vai onko tässä käynyt niin että lasket skibikella mut luulet sitä snowscootiksi. Ei olis eka kerta kun tälläinen erehdys tulisi.

    Niin kyllä sillä Scootillakin onnistuu pomppiin nurin - ainut jousto on takalauta :) Eli ei oo scootti ratkaisu kaikkeen, mutta hauska vehje kyllä. Itse oon laskenut sekä snowmotolla että vuokratulla skibikellä (Bullskate). Ja jos nyt tarkkaan muistelee, niin nilkka, polvet, pari kylkiluuta, peukalo, häntäluu ja sisäreisi (snowparkissa bullskate jäi mun alle) ovat olleet pipi tässä vuosien varrella. Kaikki tilanteet erityissuorituspaikoilla. Selkää ja päätä oon tajunnut suojata kypärällä ja panssarilla.


  • laskettelija

   Luulenpa ettei kysymys ole alakynnessä olemisesta tai vähemmistöön jäämisessä. Kun lukee tämän ketjun ja snowscoot ketjun tulee mielikuva puolustusasetelmasta. Skibikestä yritetään antaa kuvaa jossa se määritellään ylivoimaiseksi välineeksi, viesteistä paistaa joko markkinoijan tai jopa itse välinemyyjän "trollaus". Videoita kun katselee jää verkkokalvoille skibikestä kovin laimea vaikutelma, vain laskemista? Kun ketjussa puhutaan hyppimisestä, temppuilusta jne. Olisiko aika oikean ketjun ja oikean kuvan antamisen. Ihan lasketteluvälineenä skibike menee, muilla sektoreilla voiton vie muut välineet. Sitä ne snowscoot tyypitkin puolustelee ja kyllä omatkin niskavillat nousisi pystyyn jos murtsikkatyypity tulisivat hehkuttamaan murtomaasuksien parhautta vaikka juuri tuolla Kivikossa jibbaillen.

   • diy_tuner

    Jos huomaa niin kaikki yrittävät sitä omaa juttua kehua, en haluu jeesustella mutta skibiker yrittää sanoa että skibike keskustelussa keskusteltaisiin skivikeistä. Jotta lajiin kiinnostunut saisi oikean kuvan lajista.

    Eihän kukaan rupee motocross piireissä väittelee trial ajon mahtaavuudesta.

    Kuten on monesti moni eri taho todennut että laskit sit snowmotolla, snowscootilla, smx:llä tai sitten skibikellä, kaikki mahtuvat rinteeseen ja rinteen ulkopuolelle. Ja suomen laskettelukeskusten asennoituminen ei auta meidän ahdinkoa, keskukset ei päästä laskee onnettomuus riskin takia. Joten teemme toisillemme palveluksen kun lopetamme toistemme trollauksen ja dissaamisen.

    skibiker, oliko se sun ostama vetolaite Sledgehammerin valmistama, sellainen letkun sisään laitettu hihna.


   • skibiker
    diy_tuner kirjoitti:

    Jos huomaa niin kaikki yrittävät sitä omaa juttua kehua, en haluu jeesustella mutta skibiker yrittää sanoa että skibike keskustelussa keskusteltaisiin skivikeistä. Jotta lajiin kiinnostunut saisi oikean kuvan lajista.

    Eihän kukaan rupee motocross piireissä väittelee trial ajon mahtaavuudesta.

    Kuten on monesti moni eri taho todennut että laskit sit snowmotolla, snowscootilla, smx:llä tai sitten skibikellä, kaikki mahtuvat rinteeseen ja rinteen ulkopuolelle. Ja suomen laskettelukeskusten asennoituminen ei auta meidän ahdinkoa, keskukset ei päästä laskee onnettomuus riskin takia. Joten teemme toisillemme palveluksen kun lopetamme toistemme trollauksen ja dissaamisen.

    skibiker, oliko se sun ostama vetolaite Sledgehammerin valmistama, sellainen letkun sisään laitettu hihna.

    juu, juuri sellainen. (en ole vielä päässyt kokeilemaan käytännössä)

    Laskettelijalle huomio: tämä topikki alkoi polvivammasta ei temppujen tekemisestä, joten perus laskeminenkin soveltuu hyvin tähän topikkiin.

    Ja mielestäni on hyvä että skibike topikissa tulee esille laitteeen ylivoimaisuus, tulkoonsa tuolla scoottifoorumilla esille scootin ylivoimaisuus. Ei se haittaa, kunhan ei trollata toisten keskusteluja.Enkä usko että murtsikkatyypit tulee keskustelemaan sun kivikkojibbailu ketjuun.

    Tämän takia pitäisi saada joku oikea foorumi snowbike harrastajille. tuo nordicfoorumi ei sovi koska se on scoottien myyjän ylläpitämä ja vielä sellaisen kuka ei ole valmis edistämään koko lajia Suomessa.


   • diy_tuner
    skibiker kirjoitti:

    juu, juuri sellainen. (en ole vielä päässyt kokeilemaan käytännössä)

    Laskettelijalle huomio: tämä topikki alkoi polvivammasta ei temppujen tekemisestä, joten perus laskeminenkin soveltuu hyvin tähän topikkiin.

    Ja mielestäni on hyvä että skibike topikissa tulee esille laitteeen ylivoimaisuus, tulkoonsa tuolla scoottifoorumilla esille scootin ylivoimaisuus. Ei se haittaa, kunhan ei trollata toisten keskusteluja.Enkä usko että murtsikkatyypit tulee keskustelemaan sun kivikkojibbailu ketjuun.

    Tämän takia pitäisi saada joku oikea foorumi snowbike harrastajille. tuo nordicfoorumi ei sovi koska se on scoottien myyjän ylläpitämä ja vielä sellaisen kuka ei ole valmis edistämään koko lajia Suomessa.

    Tossa olis pari offpiste videota koneella jotka voisin lataa youtubeen ja linkillä tänne.

    Tein itse sen vetolaitteen vastaamaan North Legionin tekemää hihna patenttia. Myöhemmin laitan linkkiä, kunhan saan kuvat nettiin


   • tättärää
    diy_tuner kirjoitti:

    Jos huomaa niin kaikki yrittävät sitä omaa juttua kehua, en haluu jeesustella mutta skibiker yrittää sanoa että skibike keskustelussa keskusteltaisiin skivikeistä. Jotta lajiin kiinnostunut saisi oikean kuvan lajista.

    Eihän kukaan rupee motocross piireissä väittelee trial ajon mahtaavuudesta.

    Kuten on monesti moni eri taho todennut että laskit sit snowmotolla, snowscootilla, smx:llä tai sitten skibikellä, kaikki mahtuvat rinteeseen ja rinteen ulkopuolelle. Ja suomen laskettelukeskusten asennoituminen ei auta meidän ahdinkoa, keskukset ei päästä laskee onnettomuus riskin takia. Joten teemme toisillemme palveluksen kun lopetamme toistemme trollauksen ja dissaamisen.

    skibiker, oliko se sun ostama vetolaite Sledgehammerin valmistama, sellainen letkun sisään laitettu hihna.

    No juurinkin näin! Tän foorumin paras vinkki on kyllä ollut suunnitelma: Sappeeseen kinkkuja sulattaan Joulun jälkeen viikonloppuna - vehkeen koolla ja muodolla ei niin väliä, pääasia että luistaa! :D


  • Rallati

   Skibikellä offpistettä? Laita linkkii heti, kun pähkäilen skibiken ja snowscootin välillä. Ois tarkoitus laskee metsässä ja vähän kikkaillakin niin toivottavasti videolla näkyy. Noi jotkut remmisysteemit ei kiinnosta pätkääkään :)

   • diy_tuner

    Tuossa ysin jälkeen tänää laitan linkkii, ja noi remmi ideat voi vaikuttaa turhalta. Mutta esim, levin etelärinteen n.1700m ankkurihissimatkan aikana voisit ehkä haluta sen remmin stongaan kiinni, kuin esimerkiksi sen kapulan revan taakse


   • Levi4ever
    diy_tuner kirjoitti:

    Tuossa ysin jälkeen tänää laitan linkkii, ja noi remmi ideat voi vaikuttaa turhalta. Mutta esim, levin etelärinteen n.1700m ankkurihissimatkan aikana voisit ehkä haluta sen remmin stongaan kiinni, kuin esimerkiksi sen kapulan revan taakse

    Se on muuten yks tuskasimpia hissejä! Sellainen suunnitelma on kans, että Levin etelärinteiden alue uudistetaan ensi vuoden Jouluksi sekä hissien, rinteiden että palveluiden osalta. Sinne rakennetaan tilalle tuolihissi. Itsellä on sen verran kova perse, että on pakko käyttää pehmustettuja pöksyjä. Sama kun vetää snoukalla mainitussa hississä, niin puutuu koko jalka, ellei oo pehmuste/suoja palaa reidessä.


   • diy_tuner
    Levi4ever kirjoitti:

    Se on muuten yks tuskasimpia hissejä! Sellainen suunnitelma on kans, että Levin etelärinteiden alue uudistetaan ensi vuoden Jouluksi sekä hissien, rinteiden että palveluiden osalta. Sinne rakennetaan tilalle tuolihissi. Itsellä on sen verran kova perse, että on pakko käyttää pehmustettuja pöksyjä. Sama kun vetää snoukalla mainitussa hississä, niin puutuu koko jalka, ellei oo pehmuste/suoja palaa reidessä.

    Epäilen suuresti että rupeavat etelärinteitä hirveesti muokkaamaan, korkeintaan just tuolihissi. on suuresti lapsi perheiden käytössä loivan ja miedon profiilin takia.

    hyvät offari hypyt tulee koillisrinteiden ympäristöstä. Harmittaa ettei toi videon muokkaus taito oo hallinnassa, meinaan tuleva video on aika shitii, koska kohisee aika pahasti.


  • diy_tuner
   • kuuttikamu

    Hieno video Leviltä ja maisemat törkeen upeet! Itse heiluin Snowscootin kanssa samoissa maisemissa maaliskuussa :)


  • diy_tuner
  • ssctr

   Hieno video diy. Kantaako suksi pehmeässä lumessa vai sukeltaako suksi. Taisin nähdä sut levillä viime pääsiäisen aikoihin kymppihissillä. Olin scootilla, sillä interin keltaisella.

   • diy_tuner

    Itse olin viime vuonna viikko pääsiäisen jälkeen, olisko ollu vko 14 taikka 15.

    Suksi kantaa hangen päällä mutta ei tietenkään samalla tavalla kuin laudalla/scootilla, siinä tulee tuon kymppisenttiä leveen suksen huonous esille. Pitäisikö laittaa video vielä missä lasken upottavammassa lumessa, kamera osoittaa silloin vaan taakse. Niin näkisitte miten se suksi sit kantaa.
    Mutta kuten totesin keskustelun alkupäässä niin omasta mielestäni skibiken pituus rauhoittaa laskua aika paljon. Ei oo sellasta puolelta toiselle keinumista. Ja offarissa tuo täysjousto on NAM, päästelee vaan menee ja muistaa varoo kivet sekä kannot.

    Ja tuossa vetolaite linkissä on sitten valmis tuote ja kuvia kun olin jesarilla kasannu sen ennen ompelua


  • muf fin

   Kuinka pressiboxeista skibikellä ja reilit? Ois hyppiminen vaan intressinä ja välillä mettälaskua lähivaaralla, hissejä ei ole mutta omat laatikot ja kaiteet ja yksi isompi hyndä joka tehty bemaxille kesällä, vauhtia siihen saa. Mettälasku ois meidän singletrackki jota viimetalvena laskettiin laudoilla.

   • ...

    jos pääsääntöisesti lasket omassa rinteessä ja harrastat vaan hyppimistä ja kikkailua niin kannattaisi harkita snowmotoa.

    On ketterämpi ja helpommin ohjattava pienessä vauhdissa ja ahtaissa paikoissa kuin scootti. Mutta ominaisuudet riittää samalla tavalla isompiikin rinteisiin ja boxeihin.

    Skibiken ja scootin ominaisuudet tulee parhaiten esille vasta kovemmassa vauhdissa.


  • kaikenmailman bikeri

   Skibike ei kelluta jos pyydaa tai suojalunta. Kova koppura niin kulkee. Tossa video niin voi katsella missä etusuksi kulkee skibikessä. Risuja ja kiviä ei saa olla lumen alla peitossa, koska pyrkii ali.

   http://www.youtube.com/watch?v=l4KBVeAP_bc

   Jos tamppaatte reittinne niin nopein ja siistein on snowscoot, sit skibike (täysijouskarimalli) sitten snowmoto. Snowmoto kantaa kyllä pehmeessä samallalailla snowscootin kanssa. Snowmotolla menee helpommin asento liian taakse ja sit ohjailusta tulee vaikeaa tai jos hyppyri niin takakautta helposti selälleen. Ihan puhtaasti mettälaskuun snowsccooti ja moto paras riippuen tykkäätkö seisten ajaa vai satulan päältä. Jos hypit niin snowscoot ihan paras. Snowmoto sopii pikkulaskijoille ja kevyille, se on ihkasen kevyempi tampatulla hallita tai laittaa luisuu poikittain. Skibikellä ei voi reilejä eikä pressejäkään. Snowscootil ja motol voi.

   • diy_tuner

    Vähän huono video havainnoimaan suksen kellutusta. Videolla skibiken vauhti Aika hiljainen, kovemmalla vauhdilla suksi pysyisi paremmin pinnalla


  • ...

   ^ei snowmotolla istuen lasketa Penkki auttaa kääntymään nopeammin ja ketterämmin.

   Itse olen noin 183 pitkä ja tykkään moton asennosta enemmän kuin scootin. Toki olen vaihtanut toisen tangon.

   moton korkeampi painopiste auttaa myös hiljaisemmassa vauhdissa, jolloin moto on paremmin hallittavissa.

   Sitten jos haluan mennä isoa rinnettä, niin vaihdan vaan toisen profiilin laudat.
   Eli omasta mielestä tuohon tarpeeseen moto toimisi paremmin kuin scootti tai skibike.

   • BullSkater

    Snowmotossa oleva säädettävä satula on kahta asiaa varten:
    1.) Penkillä voi istua fiilistely- tai taukotilanteissa.
    2.) Penkistä saa otettua tukea/tuntumaa ajettaessa snowmotolla rinnettä alas.

    Kuten edellinen kommentti jo kertookin, ei Snowmoton satulassa ole tarkoitus istua vauhdissa toisin kuten esim. BullSkate -Skibiken tapauksessa on mahdollista.


  • muf fin

   Nyt sitten snowmoton ja snowscootin välillä päätöksiä, auttakaa nopsaan. Offshorella oli jäljellä enään 6 scuuttii ja vaan niitä kalliita style malleja yli tonnin maksavia Ihan asiantuntevaa palvelua, liiankin, puhui puhelimes puolet sellasta mistä ei hajuukaan: pussingit, swiippitangot, spacerit, karvinkipuslat, slimit tupit...:) ois pitäny jokavälis kysyy mitä tarkoittaa mut ei kehtoo, savolaisittain.

  • ...

   jos pääsääntöinen tarve on metikkö ja omat pienemmät rinteet, niin ilman muuta moto ketteryytensä vuoksi.

   ja edelleenkin tuohon motoon saa toisilla laudoilla samat ominaisuudet kuin scootilla.

  • muf fin

   Lautojen kanssa säätäminen ei oikeen nappaisi jos saa kerralla kaikki samaan pakettiin niin ois hyvä. Pitää nyt tutkia asiaa tarkemmin, snowscootti on aavistuksen verran vakuuttavampi kuin snowmoto, skibikestä ja snowmotosta löytyy liian vähän tietoa ja just noita klippejä kaivataan. Ei tuolta nordicraiderssistakaan irronnut sen parempaa informaatiota kuin täältäkään.

  • ...
  • skibiker

   Nyt näköjään keskustelu on kokonaan siirtynyt scootteihin ja motoihin.

   No toisaalta voitaisiin sopia että kaikki on skibikejä niin ei tarvitse erotella tai luokitella tai arvostella.

   Eli tästä eteenpäin on suomessa vain Jykkin skibiket, Metalworxin Skibiket, Sledgehammerin Skibiket, Bullskaten Skibiket ja Insane toysin Skibiket.

   helpottaa varmaan kaikkia.

  • diy_tuner

   Itseeni häiritsee myös että täällä puhutaan motoista ja scooteista. Vaikka niille olis täälläkin omat foorumit.

   Se että kaupasta loppuu tuotteet niin kyllä ne tilaavat lisää jos on menekki.

   Mutta summa summarum.
   Skibikellä pystyy ihan kaikkeen mihin scootilla tai motolla. Se o vaan laskijasta kiinni pystyykö laskemaan.

   Valitse se mikä vaikuttaa omaan mieleen mukavalta, älä kuuntele muiden päätöksiä. Yritä suodattaa kaikesta se Esson baari kehu pois. Ja lue koko ketju jotta pystyt saamaan kokonaisen kuvan lajista

  • scoottaaja

   Höpönassupuheita muf finilla, joskus syksyllä kun käväsin offshoressa niin esillä 20-30 scoottii ja laatikoissa lisää jotain arviolta 10-20. Siinä myyjä pähkäili et ne kaikki pitäis myydä tänä talvena pois.

   • ...

    ^ei taida Suomesta edes löytyä noin montaa scoottaajaa. :) ollaan vaan me sen verran harvinainen joukko.

    Vaikka paljon käyn rinteessä, niin pääsääntöisesti aina saan yksin tällaisella laskea.


   • diy_tuner
    ... kirjoitti:

    ^ei taida Suomesta edes löytyä noin montaa scoottaajaa. :) ollaan vaan me sen verran harvinainen joukko.

    Vaikka paljon käyn rinteessä, niin pääsääntöisesti aina saan yksin tällaisella laskea.

    Asian ytimessä.

    Tämän takia pitäisi pysyä konteksin sisällä. Jotta saataisiin lisää laskijoita, sekä skibikeja että scootteja ja motoja.


  • muf fin

   Huomenna puheitteni perusteeksi faktaa. Huomiseksi illaksi sovittu tapaaminen Tampereelle. Totta se on, että siellä jäljellä vain muutama scootti. Joskus tainnu olla enemmänkin https://www.facebook.com/snowscoot/photos_stream#!/photo.php?fbid=314843258581682&set=pb.184451148287561.-2207520000.1386863183.&type=3&theater

  • haaveenaoffirinteet

   Millasii ja mitä kaikkii varusteita käytätte Skibike- tai Scoottilaskussa, merkkiä, mallia ja saatavuutta kaupoista?

  • sctr

   Snowscootilla (omistanut vuodesta 2008 , Jykk Style-F), hankittu Offshoresta http://www.offshore.fi/offshore.html.

   Aina DH kypärä (Kauppaveljet) ja polvisuojat (Offshore). Polvisuojat merkkiä SixSixOne, mallia en muista. Kengät on DC kapeat lumilautakengät (Union Five). Hanskat Salomonin hiihtohanskat (Budjet Sport). Housut ja takki viimevuonna Budjet Sportista aleista, ei goretex, Billabong.

   Tänävuonnakaan ei osteta uutta Snowscoottia, vanhalla pärjää, se uusi wide Style-F ois jumalaisen siisti!!! Uudet hanskat harkinnassa, saumoja ommeltu.

  • diy_tuner

   Skibike, SledgeHammer sh#4 vaihdetulla stongalla. Ostin 2013 helmikuussa.
   Popoina, dc:n Rover ruskeat street kengät
   Salomonin hanskat
   Giro remedy full face kypärä, bluetooth kuulokesarjalla
   Laskuvaatteina Haltin rättejä.

   Skibikejä futuretrend.fi

  • KTMscoottaaja

   Jykk Scootti, vakiokokoonpanolla, nykyiset varusteet:
   Kypärä, Fox Rampage (kauppaveljet, konkassa)
   polvisuojat, thor (joku crossikauppa)
   selkäsuoja, scott x-active, stadium
   kyynärpäissä, Fox suojat (motonet)
   kengät, fox crossisaappaat (joku crossikauppa)
   hanskat, level protective (bluetomato)
   vaatteet, dc tai hellyhansen (intersport)

   sitten parkeissa ja muissa erityispaikoissa korvaan selkäsuojan ja kyynärpääsuojat suojapanssari paidalla (foxin crossikamaa). Niin ja suojahousut mut en muista merkkiä. Pitäis ostaa uudet.

   • diy_tuner

    Taitaa kesä harrastuksiin kuuluu motocross.
    Meinaan aika kattava suojavaruste lista, itsellä ei oo mitään muuta kuin kypärä.


  • diy_tuner

   Jos on ihan pakko laskee scootilla niin laskekaa tyylillä.

   Täysjoustoscootti

   Pitää ehkä hommaa ton freeriden rinnalle tommonen

   • sama skibiker

    Itte lasken bullskaten skibikellä ja emännällä on sledgen carver.
    peruskypärä ja lasit suojana, jaloissa sorelit ja päällä haltin tai columbuksen vaatteet


   • kontrapoika
    sama skibiker kirjoitti:

    Itte lasken bullskaten skibikellä ja emännällä on sledgen carver.
    peruskypärä ja lasit suojana, jaloissa sorelit ja päällä haltin tai columbuksen vaatteet

    jykk snowscoot


  • Muf fin

   Jykk One . Melkolailla onnellinen mies. Asiantuntevaa ja rehtiä palvelua, myös skibikejä kohtaan. Aika neurtaalia kaikenkaikkiaan. Korostivat et snowscoot heidän juttu ja skibiket ja muut on hieno lisä tähän skeneen, kysyin motoistakin niin sanoivat eivät tiedä niistä mitään, neuvo futuretrendiin jos motot kiinnostaa eikä niistä sitten sen enempää. Sanoin tästä foorumista ja sanottiin et suomi24 iha peestä- älä lue. Jätän omat jutut tältäerää tähän ja jos jotain niin scootti ketjuun jatkossa.Skibiket, käsi ylös kun tavataan, violetti One ja Kuopio.

   • ...

    Metalworx A28 evolution vaihtoehtoinen advance lautasetti.


   • diy_tuner

    Se on jo kymmenii vuosii ollu tiedossa että Suomi24 on surkea keskustelupalsta, tätä vois verrata Vauva.fi tai Kaksplus.fi foorumeihin. Tän "foorumin" vesittää tuo anonyymisti kirjoittaminen, se on kätevä jos halutaan vain kysellä ilman sen suureempii jäsenyys aktivointeja. Mutta kun sama ihminen voi esiintyy kymmenenä "asiantuntijana" niinkuin tässä ketjussa ollaan huomattu, muutaman eri "tagin" viestin sisältö on lyhyt ja ytimekäs, Snowscoot on paras. Kaikki on lukijan vastuulla mitä täältä saa ohjeita. En ota kantaa sen enempää siihen, vain spekuloin asioita. Onneksi joku kävi avaamassa sen aiheen nordicraidersiin niin saa sitten siellä keskustella asioista asiallisesti.

    Ja muffinille toivon vain kärsivällisyyttä harjoittelun suhteen, kyllä se siitä lähtee sit kulkemaan ku saat tekniikan kuntoon. Ja muistat huoltaa suksia/boardeja kun lasket omia rinteitä pitkin. Saat ison hanskan noston kun tavataan.


  • skibiker

   Toissa kaudella aloiteltiin tuolla nordicriderseissa herättelee skibike keskustelua, mutta silloin ainakin moderaattorit oli aika kovalla kädellä poistamassa viestejä.

   samaten jos mainitsi muita myyjiä, niin samantien pois... ja tämä on myös ongelma jos foorumin ylläpitäjä on joku alan yritys. Parempi olisi vaikka availla omaa topikkia esimerkiksi relaa.comiin.

   • skibiker

    mutta samaa mieltä tämän suomi24:sen kanssa, pelkkiä trolleja tietämättä asiasta.


  • JYKK

   Skibiker nimimerkille. Olen kanssasi niin samaa mieltä! Itse kyl oon ajatellut, että kyseessä on muutamat yksittäiset fanaattiset tyypit, joilla ei ees välttämättä ole myynnin kanssa mitään tekemistä. Keskustelu pysäytetään kritiikillä tai toimilla, joita kuvasit, ennen kuin se ehtii alkaa.

   Ajatus virallisille skibike/snowmoto sekä snowscoot edustajille: Miten olisi yksinkertainen 15 kysymykset web-kysely omistajille/harrastajille/lajia harkitseville? Kysymykset asiakastyytyväisyydestä, käyttökokemuksista, ideoista ja tapahtumista? Voisiko jossain olla joku valmis tietopankki.

  • Snowscootter

   Snowscoottaajien porukoissa on samaa kuin bmx porukoissa eli kun bmx:llä Oulun parkkiin niin skeittaajat vois lähtee pois tieltä. Snowscoottaajat kai pääosin bmx taustaisia tyyppejä niin omaksunut sen ei muita asenteen. Mielestäni offshore on toiminut hyvin snowscoot lajin eteen ja sen puolesta, noin 20 vuotta ja toiminnasta pelkkää positiivisuutta. Nordikriders foorumihan on tarkoitettu edustamaan heidän lajeja mm snowscootia ja longboardausta. Siksi varmaan jos mainostaa siellä muuta firmaa niin ei tykätä hyvällä ja ymmärrän yskän. Ei offshorekaan ole mainostellut tietääkseni missään toisilla foorumeilla ainoastaan järjestämissään tapahtumis, en ole koskaan edes offshoren netti tai lehtimainosta nähnyt. Kerran juttelin skibikeaiheesta yhen snowscootterin kanssa ja sitä ärsytti skibikeissä vaan se että niillä ei pysty tekee mitään, tarkoitti siis streettilaskua eli pressii, trikkihyppyjä ja reilejä eli sellasta bmx tapaista pyöräilyä. Näin siis Oulussa.

  • diy_tuner

   Näinhän sen on ymmärrettykin. Ahdasmielisiä laskijoita, joille on ainoastaan parkin reilit.

   Totta että reilaaminen on lähes mahdotonta, mutta hyppiminen sekä pressi temppuilu onnistuu skibikellä. Itsellä aukko pressin merkityksessä, onko se sellainen vanerilaatikko jossa on muovinen liukupinta päällä.

   Sitten jos nää samat bmx jonnet lukevat tätä ketjua ja trollailevat.
   Jos kerran skibikellä ei voi olla streetissä, niin pysykää sitten siell ja älkää kommentoiko offpiste laskuista mitään.

   Mielestäni hyppiminen on mukavampaa skibikellä, koska TÄYSJOUSITETTU.

  • BMX4EVER

   BMX ja Dirt eli hyppypyörät eivät ole täysjousitettuja. Koita mennä skibikellä pressii :9 :) muutakuin suoraan voi ehkä hivuttaa. sitten tuu hyndäst 180 alas, ei taida onnaa, eikä 360 ja sit kun loskaa tai pehmeetä niin etusukses kyntää niin siin paljoo iskaris auta. Näit totuuksii sit kutsutte trolleiks.

   • diy_tuner

    Mä en oikeesti nyt ymmärrä scoottien fysiikanlakeja. Miten se asteiden hyppiminen sitten onnistuu scooteilla eikä skibikellä, ja ilmiannoin oman tietämättömyyden pressien suhteen.

    Kuten relaa.comin skibiking ketjussa eräs totesi:
    En tarkoita sitä ettäkö Scootilla kikkailussa kotimäessä ois jotain pahaa, mutta en vain pysty hahmottamaan mitä lisäetua kahteen pätkään sahatusta dekistä ja ylimääräisistä putkihässäköistä olisi jotta se lisäetu olisi lisääntyneen hankaluuden arvoista, siis noinniinkuin oikeasti laskiessa, jolloin esim. kaatuminen ei ole haluttavaa.


   • diy_tuner
    diy_tuner kirjoitti:

    Mä en oikeesti nyt ymmärrä scoottien fysiikanlakeja. Miten se asteiden hyppiminen sitten onnistuu scooteilla eikä skibikellä, ja ilmiannoin oman tietämättömyyden pressien suhteen.

    Kuten relaa.comin skibiking ketjussa eräs totesi:
    En tarkoita sitä ettäkö Scootilla kikkailussa kotimäessä ois jotain pahaa, mutta en vain pysty hahmottamaan mitä lisäetua kahteen pätkään sahatusta dekistä ja ylimääräisistä putkihässäköistä olisi jotta se lisäetu olisi lisääntyneen hankaluuden arvoista, siis noinniinkuin oikeasti laskiessa, jolloin esim. kaatuminen ei ole haluttavaa.

    http://www.relaa.com/keskustelut/lumi/32806

    Tuolla pystyy jatkaa skibike keskustelua, ilman näitä scoot "asiantuntijoita". Jotka osaavat laskea ja temppuilla faktoista huolimatta. Lätkivät vain sen minkä itse ovat itselleen todenneet, eivät vain osaa laskee skibikellä


  • janneboy

   Ootteko testanneet esim. puhelimen gps:llä millasiin vauhteihin pääsee? eli eli onko skibike, sukset vai lauta nopein? Veikkaisin, että lauta hitain mut ei tiedä.

   • diy_tuner

    N.80-90 km/h levillä, olisko ollu rinne 10,8. Se mikä tulee gondoli2000 hissiltä 10 hissille. Ja tää nopeus on sportstrackerin avulla eikä oo syöksy laskuu vaan parikertaa kanttasin että ei tulis sanomista


  • vinkkari

   Samassa rinteessä (se vasemmanpuoleinen 10 rinne Levillä), nopeus viimeiseen kumpuun tultaessa 72 km/h Scootilla 15 asteen pakkasessa. Aika kiva liitävä tunne tulee, kun lähtee hetkeksi ilmaan. Raikasta oli myös. En kyllä lujempaa juuri uskalla laskea :D

  • minerval

   Istuitko satulassa :)

   • diy_tuner

    Tietenkin. Sen takii se on siinä :)

    Ja kovempaa vielä pääsisikin mutta tuolla kerralla ei ollu kunnolla huollettuja suksia alla


  • Muhilainen

   Skibikekokemus Leviltä. -12 pakkasta ja eturinteen oikeassa laidassa olevan lastenstriitin ekasta hyppyristä alastulossa kimeä ääni joustosta. Tuolihississä huomaan: lahje aivan öljyssä. Iskarista öljyt pihalle. Siihen jäi viime Jouluna laskut Levillä...

   • diy_tuner

    Harmillinen vastoinkäyminen, mutta johtuiko alastulosta vai pakkasesta? Tutkitko ollenkaan? Vai nousko v-käyrä potenssiin kuustoista. Pitää meinaan sitten rupee varoo kovia pakkasia


  • NokialainenHurja

   Mites, onko noilla vehkeillä (skibiken eri versiot, snowmotot ja scootin eri mallit) painorajoja? Pituudesta löysinkin tietoa, että ei oo ongelma. Mutta kun mulla sattuu olemaan isot luut ja valtavan suuret lihakset ja voimat (heh heh) niin painan 105 kg.

   Sopiiko laji ylipäätään 186/105 kokoiselle jätkälle?

   • toinenkin lih...tukeva

    Ei oo ongelmia painon kanssa, kannattaa vaan valita bike missä on tavallista korkeempi istuinkorkeus, sekä täysjousto ettei paino iske niin terävästi suksille.


  • J0UNI

   Painavan (yli 75kg) kannattaa ehdottomasti valita se kallein malli jossa paremmat linkut ja joustot (Fox) ja suksen kannatinnarut.

  • amatööri-pena

   Enpä jaksanut ihan kokonaan lukea puhelimella, mutta huomasin että täällä puhuttiin/suunniteltiin ns. vetolaitetta ja joku semmoisen tekikin. Niin ajattelin vinkata jos tätä ei tänne jo ole laitettu www.sledgehammer.at/product/liftguard/?lang=en
   eli Sledgehammer myy tuollaista lisävarustetta, joka nykyisin on suurimmassa osassa Euroopan isoja keskuksia jo pakollinen. Eli toimii kuten siinä tekstissä selitetty diy-patentti, toinen pää kiinni tangossa ja toinen pää kierretään kahvakumin ympäri ja käsi päälle. Sledgehammerin videolla näkyy miten se käytännössä toimii.

   Itse hankin kokeilematta freeriderin tälle kaudelle ja en ole vielä käynyt rinteessä sen kanssa. Ajattelin että yli 15 vuoden laudalla/suksilla vietetyn ajan jälkeen on saatava rinteisiin jotakin uutta. Offarille varaan vielä tulevaisuudessakin sukset biken lisäksi.

   Onkos teillä kokemusta tuolihisseistä ja skibikeistä? Ainakin Itävallassa saa skibiken ottaa tuolihissiin, jossa on ns. pedestrian exit, eli tarkoittanee sellaisia hissejä joihin saa mennä turistit ilman laskukamojakin jalkasten pällistelemään. Edellämainitulla sledgehammerin videolla on opastus myös tuolihississä menemiseen.

   • lapinlaskija

    Future trendiltä saa Suomesta juuri noita samoja vetolaitteita, kannattaa sieltä kysellä. Www.futuretrend.fi


  • diy_tuner

   Levillä ei saanut mennä tuolihissiin.

   Toi mun patentti hihna on snadisti huokeempi kuin sledgehammerin, mutta itse käytettävänä vähän vaikeempi. En nähnyt viikon aikana levillä kuin kolme scoottia enkä yhtään skibikeä.

   • lapinlaskija

    Mä näin yhden moton, kaksii scoottia ja kaksi skibikeä oma bike. Rinteessä tapanina ja tänään.


  • diy_tuner

   Keli meni vähän huonoksi joten emme vaivautuneet rinteeseen.

   Rupes nousu ladut jäätyy ja tiivistyy silleen että oli vaikee pysyy pystyssä.

   • skibiker

    Oli tosiaan huonot kelit Levillä. Ei tullut kun kerran käytyä laskemassa ja silloin en nähnyt ainakaan ketään alan harrastajia laskemassa. Toisena päivänä kävin pyörähtämässä gondolilla kävellen, niin silloin näin jonkun juuri menevän biken kanssa hissiin.

    No toivottavasti tämä etelän talvi alkaisi piakkoin, ja onneksi keväälle on jo Tahkolta mökki varattu


  • mmarav

   Levillä näin muutaman scuutin ja yhen ski biken. Juttelin scoottimiehen kaa gondolissa ja harrasti alamäkiajoa pyörällä. Laji alkoi kiinnostamaan. Onko scootilla laskeminen niin helppoa kuin näyttää? Scoottimiehen mukaan on.

   • lapinlaskija

    Riippuu vähän, joidenkin mielestä on helppoo ja joidenkin ei. Itse en päässyt oikein scootin kanssa sinuiksi vaikka yhden kauden laskinkin. Siirryin sitten bikeen.

    Kannattaa käydä kokeilemassa rinteessä ensin kaikkia ja vertailla sitten. Etelässä ainakin kokonniemessä ja sveitsissä järjestetään esittelytapahtumia missä pääsee testaamaan niin scootteja, bikejä kuten motojakin. Eroja on paljon ja toiset laitteet sopii paremmin toisille ja toiset toisille.


   • lapinlaskija

    Riippuu vähän, joidenkin mielestä on helppoo ja joidenkin ei. Itse en päässyt oikein scootin kanssa sinuiksi vaikka yhden kauden laskinkin. Siirryin sitten bikeen.

    Kannattaa käydä kokeilemassa rinteessä ensin kaikkia ja vertailla sitten. Etelässä ainakin kokonniemessä ja sveitsissä järjestetään esittelytapahtumia missä pääsee testaamaan niin scootteja, bikejä kuten motojakin. Eroja on paljon ja toiset laitteet sopii paremmin toisille ja toiset toisille.


  • diy_tuner

   Ja siihen testaamiseen, ei kannata turhautua ensimmäisestä kaatumisesta. Eikä saa syyttää laitetta jos se ei sovi sulle.

   Kuten tässä ketjun aikana on huomattu että jotkut ovat "kokeilleet" skibikeä. Ja sitten kertovat kuinka skibike on huono verrattuna snowscoottiin. Tuossa nordicridersin puolella tullu erään henkilön kanssa juteltuu tästä skibiken dissauksesta. Päästiin sellaiseen tulokseen että tuntuu olevan joillekkin uskonto tää scootti-skibike asettelu.

   Summa summarum, rohkeesti rinteeseen kokeilemaan.

   • skibiker

    Tuo on totta, itse olen sattunut muutaman kerran FT:n esittelypäiville ja huomannut saman asian. Mutta kunnollisella opastuksella pääseee nopeasti lajeihin sisälle ja muutaman laskun jälkeen on yllättäen mielipide muuttunut.

    Suurin ongelma Suomessa on ollut aikaisemmin liian sulkeutunut harrastajapiiri ja huono jälkimarkkinointi maahantuojien osalta (myyty laitteita ilman opastusta, vuokrattu laitteita liian nuorille yms.) Tästä johtuen on sattunut liikaa haavereita ja meno rinteessä näyttää epävarmalta ja pelottavalta, tämä taas pilaa laitteiden maineen.

    Jokaiselta meiltä on varmaan rinteessä kysytty: miten noilla jarrutetaan? Miten noilla lasketaan? Eikös nuo ole vaarallisia? tuommoisessa tapauksessa kannattaa kertoa tarkemmin miten homma hoituu tai sitten vaikka näyttää.

    Edistetään yhdessä laji kasvuun. Ja kaikki rohkeasti testauspäiville testaamaan kaikkia mahdollisia laitteita..


  • Hinku

   En tiedä johtuuko Michael Schumacherin tilanteesta, mutta itseeni kiinnostaa myös turvallisuus tai oikeestaan sellainen turvallisuuden tunne laskiessa. Oon kyllä suksilla laskenut vaikka miten monta vuotta, eli skibike (tai scootti) vasta harkinnassa. Mutta epäilys/epävarmuus tulee just siitä, että ei vaan tiedä miten laskea ja millainen meno on turvallista. Niin ja en ees tarkoita mitään temppuja ja hyppyjä, ne jätän niille, ketkä osaa ja ovat taitavia. Olis ihan törkeen siistiä, jos voisi vaan pyytää opastajan rinteeseen kun kyse on turvallisesta alastulosta mäkeä alas :D On vaikea tulla porukkaan, kun kaverit harrastavat laskettelua tai lautailua.

  • Veli-Pekka

   Snowscootilla laskeminen on huomattavasti turvallisempaa ja hallitumpaa kuin skibikellä. Tämä on perheen isän mielpide ja nuoriso yhtyy samaan mielipiteeseen. Ongelmana Skibikessä oli molemmilla nuorilla (145/160cm) jalkojen ylettyminen maahan hankeen ja käännöksissä jalan laittaminen lumeen tueksi. Tämäntyyppisiä kaatumisia tästä syystä tuli useita. Skibikestä kaaduttaessa poistuminen huonoa, nuorempi ja lyhyempi jäi joko Skibiken alle tai päälle, edes koko vuokra-aikaa halunneet laskea (Levi pääsiäinen 2013). Edellämainittuja ongelmia ei ole snowscootin parissa ollut. Laskevat vuorotellen omatoimisesti.. Sappeella saatiin lajiin opastus ja opetus snowscootin oston yhteydessä, ilmaiseksi vieläpä.

   • skibiker

    Juuri tätä tarkoitin, liian nuorille annetaan laitteet alle mitä ne ei voi hallita.

    Ei 145cm pituisen lapsen pitäisi edes laskea näillä laitteilla ei bikeillä eikä scooteilla. Jos siellä
    Sappeessa ei sitä kerrottu niin on ollut huono opastaja / esittelijä. ( no onhan näitä tapauksia näkynyt ennenkin pirkanmaalla, joten ei yllätä)

    Oma emäntä on 160cm pitkä ja ei ole ollut mitään ongelmia laskea kummallakaan meidän bikeistä (carver ja bullskate).


  • lapinlaskija

   Arvasin että saadaan eipäs juupas keskustelu aikaiseksi, kumpi on helpompi.

   Faktaa: vuokraamot ja hiihdonopettajat suosivat mielummin skibikejä ja motoja juuri penkin takia koska hätätilanteissa voi istua penkkiin ja jarruttaa jaloilla.

   yltäminen ei pitäisi olla ongelma, koska bikejä on erikorkuisia ja suositusikäraja 15 vuotta. Kuten tuolla aiemmin skibiker kirjoitti niin ongelmia on ollut juuri silloin kun liian nuorille vuokrataan tai myydään ilman opastusta.

   snowscootin ongelma oli ainakin itsellä se, että se tarvitsee huomattavasti kovemman vauhdin toimiakseen kunnolla. Tässä taas yksi syy lisää miksi scootteja ei suosita vuokraamoissa.

   mutta edelleen toiset laitteet sopii toisille ja toiset toisille, kannattaa kokeilla ja vertailla.

  • Veli-Pekka

   Hei!

   Pakko oli tulla kertaamaan. Snowscoot oli lapsiemme mielestä helpompi hallita vauhdin ja tasapainonkin puolesta kuin se skibike kokemus Leviltä. Snowscoottia mentiin kauppiaan suosituksesta yhdessä kokeilemaan Sappeeseen kun aikataulutkin meni yksiin. Olisi se onnistunut ilman kauppiaan opastustakin (joka oli asiallista, ei tuputtanut ja opetti perusteellisesti jopa kaatumistilanteen esimerkillä). Kaupat teimme vasta kokeiltuamme.

   Hitaassa vauhdissa snowscootin jarrutus paljon helpompaa, poikittain tai jaloilla. Jalkajarrutuksella lähtee skibike poukkoilemaan varsinkin jos painoa on enemmän toisella jalalla, snowscoot silloinkin tasapainoisempi. Poikittainjarrutuksella skibiken perä lähti luistamaan ja sitä ei saanut niin ikään pysäytettyä vaan meni joko ympäri tai poika kaatui sen päälle, koska jalka lipesi alta.

   Nyt ymmärsin miksi täällä hyökättiin asian kimppuun, otsikkohan on skibike. Mutta ehkä ymmärrätte joillain kokemuksia skibikeistä on hyvin negatiivisia.

   • skibiker

    eli ongelma on ollut skibiken opastuksen puute, koska olet ensimmäinen kuulemani kenen mielestä hitaassa vauhdissa scootti on helpompi.

    Ikävä että olet saanut huonoja kokemuksia ensimmäisestä skibike kerrasta mutta jos satut joskus uudestaan saamaan mahdollisuuden testata skibikeä niin kannattaa kokeilla uudestaa neuvojen kanssa, niin voi mieli muuttua. (yksi pieni kysymys, oletko varma että tuo vuokrattu "skibike" oli oikea skibike, koska ei se mee hockeystopilla ympäri, kuten ei mene polkupyöräkään jos heittää takarenkaan sivuun)

    Vinkkinä muillekin että kannattaa pyytää laskuvinkkejä vuokraamoista, auttavat mielellään. Tai sitten hiihtokoulusta. Tai käydä kokeilemassa esittelypäivillä.

    Ja olen myös sitä mieltä että lapset (alle 15 v) ja täysikokoiset scootit ei sovi rinteeseen, kova vauhti ja 10 kg terästä lasten käsissä ei ole turvallista. Se on hankalissa paikoissa raskasta aikuisilekin. (ei se oma kaatuminen, mutta muiden päälle laskeminen)

    Outoa että kauppias ei ole tarjonnut tai kertonut vaihtoehtoisesti kevyemmistä / pienemmistä scooteista. Kauppiaan olisi pitänyt myös kertoa mahdollisista tilanteista joita voi sattua kun täysikokoiset scootit ja lapset saatetaan yhteen.
    (esim. rukalta poistettiin scootti vuokraamosta kun liian pieni kaveri teki rinteessä ikävää jälkeä muille) Mutta eipä niitä taida enää paljoa muissakaan vuokraamoissa olla.

    Jos haluaa lapselle laitteen niin suosittelen ASP:n tai bikeboardin lasten scoottia tai scootista hieman helpommin hallittavaa snowmotoa.

    http://www.3lmnt.com/asp-snowscoot-alloy-clone.html
    http://www.3lmnt.com/bikeboard-4lmnt-freeride-snow.html


  • redscoot

   Itsellä meinasi joskus hermot mennä kun lähdin ekan kerran mäkeen scootilla, oli kylki ja takapuoli mustelmilla. En tiedä oliko liian jyrkkä rinne vai liian jäinen rinne. Mutta sit kun sain yhdeltä snoukkakaverilta lainaksi sellaiset suojahousut, niin se laittoi homman rokkaamaan, kun ei tarvinnut jatkuvasti vain keskittyä jännittään kaatumista. Sinällään oli ihan tärkeää oppia kaatuilu silloin tällöin, oppi hakemaan kuitenkin rajoja ja tuntemaan mitä tapahtuu ääritilanteissa. Tämä vinkkinä.

   • skibiker

    sellaiset suojahousut on loistavat muutenkin rinteessä. Ja suojavarustus kannattaa olla yleisesti kunnossa.

    Mutta mun mielestä jos ei temppuile tai hypi niin full-face kypärä on liioittelua. Nähnyt muutamia laskijoita näillä laitteilla full-face kypärät päässä niin vieressä on tuntemattomilta kuullut että aika vaarallista näyttää olevan kun on hurjat varusteetkin :)

    joten ei pelotella turhaan


   • KettuFullface
    skibiker kirjoitti:

    sellaiset suojahousut on loistavat muutenkin rinteessä. Ja suojavarustus kannattaa olla yleisesti kunnossa.

    Mutta mun mielestä jos ei temppuile tai hypi niin full-face kypärä on liioittelua. Nähnyt muutamia laskijoita näillä laitteilla full-face kypärät päässä niin vieressä on tuntemattomilta kuullut että aika vaarallista näyttää olevan kun on hurjat varusteetkin :)

    joten ei pelotella turhaan

    Mä olen samaa mieltä, turha fullface kypärää pitää rinteessä ja ne voisi samalla kieltää! Sitäpaitsi voi mennä vaikka rikki hieno kypärä, jos osuu vaikka runkoon, ohjaustankoon tai kiveen. Sitten tunturilla jos sattuu käymään tuuli, niin on tosi tyhmää, kun vain toisilla pää on tuulen suojassa, mutta ei kaikilla. Niin joo ja fullari maksaakin tietysti enemmän, eikä niitä taida saada vuokrattua, puhumattakaan siitä, että joku sivullinen voi tosiaan pelätä. Esimerkiksi sitä, että fullari jäbät ja mimmit varastaa koko shown! :D

    Kohta tunturille, illalla raketteja katsomaan fullface päässä, lasit silmillä, hyvää uutta vuotta kypärämallianne tai vehkeitänne dissaamatta kaikille!!!


   • Joonakkeli
    KettuFullface kirjoitti:

    Mä olen samaa mieltä, turha fullface kypärää pitää rinteessä ja ne voisi samalla kieltää! Sitäpaitsi voi mennä vaikka rikki hieno kypärä, jos osuu vaikka runkoon, ohjaustankoon tai kiveen. Sitten tunturilla jos sattuu käymään tuuli, niin on tosi tyhmää, kun vain toisilla pää on tuulen suojassa, mutta ei kaikilla. Niin joo ja fullari maksaakin tietysti enemmän, eikä niitä taida saada vuokrattua, puhumattakaan siitä, että joku sivullinen voi tosiaan pelätä. Esimerkiksi sitä, että fullari jäbät ja mimmit varastaa koko shown! :D

    Kohta tunturille, illalla raketteja katsomaan fullface päässä, lasit silmillä, hyvää uutta vuotta kypärämallianne tai vehkeitänne dissaamatta kaikille!!!

    Samoilla aalloilla liikutaan! Ei ku hangilla mut varmaan eri tunturissa, tosin tällä hetkellä korjaamassa karkuremmiä, joka napsahti irti. Alkoi vähä naurattaan, aika naseva kuittaus. Mut oikeesti puhut asiaa! Sitten vielä sellainen huomio, että tavallinen laskettelukypärä suojaa tehokkaasti aina 20 km/h saakka. Fullarit eli joko fillari- tai motocross-käyttöön tarkoitetut kypärät paremmin myös hieman suurempiin nopeuksiin. Mutta muistakaa kaksi asiaa:

    1.) Kypärä on tarkoitettu siltä varalta, että kaatuminen tai törmääminen tapahtuu. Pääasia, että on mieluinen kypärä päässä, jota tykkää käyttää, eikä ärsytä tai paina tai ole muuten hankala. Jokainen tekee oman valintansa. Itsellä fullface.

    2.) Vauhti on se, joka on vaarallista törmäyksen tapahtuessa. Sen saattaa joku vaikka muistaa lukion fysiikan tunneilta. Kineettinen energia on yhtä kuin massa kertaa vauhdin neliö jaettuna kahdella. Eli vauhdin merkitys kyllä korostuu!

    Hyvää uutta vuotta 2014!


   • ...
    Joonakkeli kirjoitti:

    Samoilla aalloilla liikutaan! Ei ku hangilla mut varmaan eri tunturissa, tosin tällä hetkellä korjaamassa karkuremmiä, joka napsahti irti. Alkoi vähä naurattaan, aika naseva kuittaus. Mut oikeesti puhut asiaa! Sitten vielä sellainen huomio, että tavallinen laskettelukypärä suojaa tehokkaasti aina 20 km/h saakka. Fullarit eli joko fillari- tai motocross-käyttöön tarkoitetut kypärät paremmin myös hieman suurempiin nopeuksiin. Mutta muistakaa kaksi asiaa:

    1.) Kypärä on tarkoitettu siltä varalta, että kaatuminen tai törmääminen tapahtuu. Pääasia, että on mieluinen kypärä päässä, jota tykkää käyttää, eikä ärsytä tai paina tai ole muuten hankala. Jokainen tekee oman valintansa. Itsellä fullface.

    2.) Vauhti on se, joka on vaarallista törmäyksen tapahtuessa. Sen saattaa joku vaikka muistaa lukion fysiikan tunneilta. Kineettinen energia on yhtä kuin massa kertaa vauhdin neliö jaettuna kahdella. Eli vauhdin merkitys kyllä korostuu!

    Hyvää uutta vuotta 2014!

    Käytättekö polkupyöräillessäkin fullaria, koska silloinhan vauhdit nousee myös yli 20 km/h. Ja asfaltti on paljon kovempi kuin lumi. Fullari on loistava parkissa ja hypätessä, mutta on se minustakin hieman hassun näköistä aikuisella ihmisellä joka rauhallisesti kruisailee rinnettä alas.

    Turvallista uutta vuotta!


  • Veli-Pekka

   Niin kyllä se skibike oli siellä Levillä vuokraamosta ja pieni opastus skibiken vuokrauksen yhteydessä annettiin sekä hississä meno-opastus.

   Se snowscoottimyyjä muuten tarjosi sitä nuorten mallia (se pienempi koko, compi?? oli mukana pakussa). Parkkipaikalla seistiin senkin päällä ja tuntui jo liian pieneltä. Siinä hassutellessa puhetta oli, että snowscooteista lastenmallikin (vielä pienempi) kuulemma olemassa.

   Tämä jankkaus saa nyt riittää kun minusta tuntuu että taon päätä puuhun asiassani, kun poikien puolesta puhun ja oman kantani sanoin. Snowscootilla oli yksinkertaisesti helppo mennä ja pojat sillä minä mukaan aina silloin tällöin menen. Pojat ihan yksikseen laskevat eikä vaaratilanteita (toisin kuin skibikellä) ole syntynyt.

  • skibiker

   No tottahan se on, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen.

   ja hyvähän se on kuulla että skibiken hallitseminen on vaikeaa. Ettei lajia luulla ihan pappalajiksi :D

   Tuntuu aina vaan niin oudolta että tänne tulee scoottihenkilöitä kertomaan tarinoita sellaisista laskemistilanteista, mitä ei itse saa edes hakemalla onnistumaan. Olisi kiva päästä laskemaan joskus tällaisen kaverin kanssa.

   esim, jos se vuokraamon kaveri on kertonut tekniikasta niin tiedät varmaan ettei jalalla ole tarkoitus ottaa tukea käännöksessä vaan helpottaa painopisteen siirtoa.

   Sitten se mainitsemasi "poikittaisjarrutus" on hockeystop nimeltään ja siinä on juuri idea saada takasuksi luistamaan sivuun (ei mene ympäri).

   "hätäjarrutus" tehdään laittamalla molemmat jalat maahan (ei ole toispainoinen) eli sama kun polkupyörässä menis jarrut epäkuntoon. silloin jarrutetaan jaloilla (ei se silloinkaan lähde sivulle heittelemään)

   Kantatessa jyrkästi saa myös vauhdin tippumaan ja silloin jalkatapilta on maahan noin 10 cm joten ei pitäisi olla pituusongelmia.

   Jos asut etelässä päin niin koitetaan saada aikaiseksi joku samanaikainen laskureissu niin voin avustaa tekniikassa, kuulostaa nimittäin siltä että se levin skibike on ollut rikki tai todella vanha epävakaa ylikorkea malli.

  • skibike
   • Petri tässä moi

    Hauska threadi ja hienosti trollattu pilalle, GO SUOMI24

    Ylle taisi tulla sulla väärä video laskutavasta, vai oliko tarkoitus vain trollata.
    Kaikista lajeista löytyy huonoja esimerkkejä ja hyviä esimerkkejä.
    alla hyvä esimerkki.

    OHO, se olikin ketterä ja vielä hiljaisessa vauhdissa, no jokainen kuka on kokeillut skibikeä niin tietää. PEACE kaikille, laskekoonsa jokainen millä haluaa. Minä lasken laudalla ja bikellä

    http://youtu.be/WD7d6cU7688


   • Sama Petri hei
    Petri tässä moi kirjoitti:

    Hauska threadi ja hienosti trollattu pilalle, GO SUOMI24

    Ylle taisi tulla sulla väärä video laskutavasta, vai oliko tarkoitus vain trollata.
    Kaikista lajeista löytyy huonoja esimerkkejä ja hyviä esimerkkejä.
    alla hyvä esimerkki.

    OHO, se olikin ketterä ja vielä hiljaisessa vauhdissa, no jokainen kuka on kokeillut skibikeä niin tietää. PEACE kaikille, laskekoonsa jokainen millä haluaa. Minä lasken laudalla ja bikellä

    http://youtu.be/WD7d6cU7688

    Laitetaan nyt sitten motosta ja scootistakin saman tekijän videot, niin nähdään se ketteryys ja hallittavuus erot kaikista vehkeistä. vaikka eihän nämä tähän threadiin kuulukkaan

    http://youtu.be/qpp-Y7njDXU


   • Petri vielä kerran
    Sama Petri hei kirjoitti:

    Laitetaan nyt sitten motosta ja scootistakin saman tekijän videot, niin nähdään se ketteryys ja hallittavuus erot kaikista vehkeistä. vaikka eihän nämä tähän threadiin kuulukkaan

    http://youtu.be/qpp-Y7njDXU

    http://youtu.be/8frNSh9SG2M


  • diy_tuner

   Toi fullarin käyttö voi olla myös "ulkonäkö" kysymys.

   Itse hommasin fullarin koska koin sen kuuluvan harrastukseen. Vähän niinku xl-koon housut s-koon lautailijalla. Ainoa mitä kysytty varusteista on että pidänkö vielä sellaista "sotahaarniskaa" päällä. Ja tietenkin kaikki kysyy sitä kun mulla on kypärän ulkopintaan liimattu Bluetooth vastaanotin, että mikä se on ja minkä takia. Ja kyllä kypärä maksaa, ja pitää uusia kun sen pinta jännitys kärsii. On se sitten biltemasta tai girolta. Kaatumisen jälkee kypärä pitäisi aina vaihtaa jos siis kypärä saa osuman. Mutta ei oo sellaista harrastusta mikä ei maksaisi.

   Kukaan ei oo viel todennut vaaralliseksi kypärän perusteella.

   Ja jotenkin oon skibikerin kanssa samaa mieltä että aivan liian nuorille annetaan skibike/scoot. Oma veli (n.14v) haluaisi aina testaa mun skibikeä. Mut sanon aina että vasta vanhempana. Ja broidi ymmärtää tilanteen.

   Vaikka kuinka Lapsi haluasi jotain, niin vanhemman pitäisi silti sanoo sen viimesen sanan. Mutta kaikki kasvattavat omalla tavallaan.

   • Rimouski

    Sun kanssa diy_tuner olen samaa mieltä fullarista! Ulkonäkö kysymys todellakin, mutta tottakai turvallisuus juttu ja myös toi tuulen suoja pitää paikkansa. Jotenkin fullari on paljon siistimpi kuin perinteinen laskettelukypärä skibiken kanssa ja kuuluu asiaan aina kun tullaan mäkeä alas ja pidetään stongasta kiinni!

    Ei ole minullekaan tullut kukaan päivittelemään, että kypärän perusteella pidettäisiin vaarallisena... päin vastoin kuuluu kommentteja "onko oma kypärä vai saako noita tuolta vuokraamosta?".

    Ja mikäpä sen hauskempaa, kun porukka leppoisasti kommentoi varusteista ja skibikestä:) Ihme jos jotain häiritsee (ainoastaan täällä palstalla?) toisten varusteet, luulisi ne omat varusteet olevan tärkeämmät :)


  • lapinlaskija

   Hyvä tuo peten linkkaama opetusvideo skibikellä laskemisesta.
   Tuoltahan sen kuuluukin näyttää.

   Tuo kypäräjuttu menee vähän yli, ihan sama millä varustuksella mennään ja toiset tykkää suojata päänsä kokonaan ja toinen vain osittain.

   Hyvää uutta vuotta ja morjestetaan rinteessä kun tavataan.

  • ellivuori

   Tuolla ylempänä mainitut suojahousut varsinaisten housujen alle on iha ehdottomat skibikelle, suojaa haarakalustoo ja takamusta penkin iskuilta. Mä hankin housut ja polvisuojat täältä läheltä https://plus.google.com/115639314321637345783/about?gl=fi&hl=fi#115639314321637345783/about?gl=fi&hl=fi sellast viel et kandee sovitella oikeet kokoo housuille ja polvareille. Nois polvareis ois istuvuus tärkeet ja se et mahtuu housun alle. mut tosta fullarista oon erimieltä vaikka skibikellä meen pipon kaa mut jykillä aina fullface.

   • ...

    Tuo offshore on kallis kun Sonera

    suojia ja fullareita myy nykyään melkein kaikki fillariliikkeet.

    Ja kannattaa käyttää skibikelläkin kuten kaikessa muussakin laskettelussa edes jotain kypärää. Vain idiootit on rinteessä tai ilman kypärää, näyttää huonoa esimerkkiä lapsille.


  • skibiker

   Hei, ei sitä mun kommenttia kannata niin vakavasti ottaa. Siinä oli hymiökin :)

   Jokainen varustautuu niinkuin parhaaksi näkee, itse kokisin omalla laskutavalla full-face kypärän hieman liian hardcoreksi. (eli en siis hypi enkä harrasta striittejä)

   Mutta muutaman kerran kesällä kun kokeilin DH:ta niin silloin oli kyllä kaikki maailman varusteet päällä, eli on sen full-face joskus löytänyt minunkin pääni.

   Hienonnäköisiä ne kyllä yleensä on sitä en kiellä.

  • diy_tuner

   Itselläni kyllä kypärä saanut kuljetuksen takia osumaa, kerran leville mentäessä kypäräni oli alimmaisena ja kittilästä rovikselle ei oo tasasta tiet

  • hiihtopyorailija

   Mä onnistun saamaan aina ankkurihissin pystyputkesta päähän eli fullarikypärään. Muuten homma sujuu hienosti. Itsellä kans polvi- ja kyynärpääsuojat ja sit selkäpanssari ja suojapöksyt kovilla suojilla.

  • yksi sadasta

   En oikeen ymmärrä tätä snowscoottien solvausta ja snowscoot kauppiaan alas painamista, kun läheltä seurannut, sydämmestään siellä ovat mukana lajiin. Tiedän, että jokaisen snowscootin yhteydessä on toimitettu opastus ja suomenkielinen laskuohje ja huolto-ohje sekä manuaali. Kauppias kokoaa snowscootit laskuvalmiiksi eikä edes myy laatikossa osina. Snowscootteja kootaan ostajan toiveiden mukaisesti laskija koko huomioon ottaen, kannattimen korkeus, kulma, tankojen korkeudet jnejne. Tiedän myös lukemattomia ilmaisia huoltotapauksia missä kantit on ruhjottu presseillä ja reileissä pilalle, pohjiin naarmuja metsälaskusta jnejne et heidän toiminnastaan isoo kättä täältä.

   Seuraava on hyvä esimerkki kauppiaasta ja Snowscootista: Ilman minkäänlaista lumella tapahtuvaa urheilua harrastamattomat oppilaat oppivat snowscoottauksen keskimäärin 3 tunnissa joista yksi alkoi laskemaan pressejä, leikkaavaa carving käännöstä. Kaikki laskivat yleisillä rinteillä ilman vaaratilanteita, edes lähelläpiti.

   http://nordicriders.com/foorumi/viewtopic.php?f=9&t=1362

   Samalla voi vilasta skibikeketjua, siellä ihan asiallista keskustelua eikä mitään vääntöä ja venkuilua.

   • toinen sadasta

    Jos luet koko ketjun läpi, niin näet ketkä dissaa ja ketä. Kyseessä on skibike keskustelu ja joka toinen viesti on jonkun scoottaajan vertailu miksi scootti on parempi kuin skibike. Tuossa lasketteluosiossa on oma ketju nimellä snowscoot niin voisi scoottajat siellä kirjoitella ja vertailla. Näin ei tulisi mitään vastakkainasettelua.

    Toivottavasti myös snowscoot kauppiaat voi suositella skibikejä ja snowmotoja, koska jokaisella laitteella on omat vahvuutensa mitkä myös scoottimyyjien pitäisi tietää. Tärkeintähän olisi saada yleisesti lajille näkyvyyttä ja saada se tasavertaiseksi muiden rinnelajien kanssa.


  • lapinlaskija

   Kyllähän tämä keskustelu on enemmän puolustuskannalla ollut. Ja enemmän täällä on snowscoot laskijat dissanut skibikejä kuin toistepäin.

   Eikä tuolla snowscoot keskustelussa ole kukaan skibikelaskija käynyt dissaamassa scootteja mutta täällä niitä snowscoot laskijoita on pyörinyt enemmänkin.

   Lajien helppous on tosiaan ihan henkilökohtaista, toinen sopii toisella ja toinen toiselle.

   Mitä opetustilanteisiin tulee, niin itse kävin tutustumassa skibikeihin esittelypäivänä, joka meni jotakuinkin näin: ensiksi tampattiin bikejen ja ohjaajan kanssa hieman korkeammalle ja opeteltiin jarrutukset sekä carving - drfiting käännökset. Sitten näytettiin irtoankkurilla eri tavat mennä hissillä. Sitten vasta päästiin rinteeseen ohjaajien kanssa, laskettiin ns. jonossa ohjaaja - testaajia - toinen ohjaaja. Sen jälkeen pääsi itsenäisesti kokeilemaan.

   Oppi hyvin ja sai yhdessä laskussa kiinni tekniikasta.

  • vehkeitä on

   Mielipiteitä täällä vaan liikkunut...mut jos skibikellä saa kii yhellä laskulla tekniikasta niin ihan mahoton vehe...

  • JesseMessias

   Kyllä täällä jotkut on ihan faktoja kertoillut.

   Ja scoottaajien on turha esittää "uhria" kun kyseenalaistetaan jonkun kertomus. Tässä on keskustelun verran aineistoa että yritämme tuoda skibikeä kansan tietoisuuteen, mutta scootti hemmot trollaavat aina ne kysymykset. " ei kannata, niillä ei pysty temppuilla, ei ainakaan motoa "jne. Lista on aika pitkä. Ja sitten nää toisen puolesta puhujat, miksei henkilö itse kirjoita vaan käyttäisi toista kirjurina.

   Itse en ymmärrä tuota jeesustelua scoottaajat.

  • Victorinox

   Paljonko painaa skibike? Luin jostain snowscootblogista et snowscootti vois painaa vaa 7.5kiloo.

  • diy_tuner

   Riippuu mallista. Itselläni täysjousto Freeride by Sledgehammer ~9,5kg.

  • lapinlaskija
  • skibi

   Mikä blogi, googlettamalla ei löytynyt. Sledgehammer painaa ilman suksia 9,5 Kg, kotisivujen mukaan.

  • skibiker

   meidän biket painaa
   bullskate 10,5
   carver 8,8

   Ja viime vuoden freerider 9.5 ja uusi 10,5

   scoottien ja motojen painot ovat
   myös 8,5 - 11,5kg mallista ja laudoista riippuen.

   Kaikki painot ovat kokonaispainoja eli suksien ja lautojen kanssa.

  • vapaalaskija

   Niille jotka täällä valittelee, ettei skibikellä voi temppuilla/hyppiä, vaikea hallita kovissa vauhdeissa jne, kattokaas tästä pari videota, toki eihän noin joka poika vedä, mutta se on laskijasta kiinni.

   Brandon Schmit 2010-2011 Snowbike Season
   http://www.youtube.com/watch?v=-Cr8QR2ja7Q

   BikerMads in Åre 2012 - with Raymond Georgsson
   http://www.youtube.com/watch?v=s6M20OLRWCw

   Skibike @ 139,35 Km/h
   http://www.youtube.com/watch?v=ogNjF1Cvpqk

   Ainakin tuolta Raymond Georgssonilta löytyy Vimeosta lisää kohtuu hyviä pätkiä. Ei herneitä kellekkään, eikä ole tarkoitus lietsoa lajien välistä vääntöä, lähinnä lieventää sitä.

   Asiasta toiseen, kuinka tiukalla olette pitäneet Sledgehammer Freeriderin etuiskarin jousta? Ja osaako kukaan sanoa mistä saisi DNM burneriin varaosia? Tiivisteitä yms. tarvikkeita perus huoltoa varten.

  • petritääl

   Itse pidän pääsääntöisesti tosi tiukalla molempia joustoja, ainoastaan offarilla tai hyvin pehmeellä kelillä löysennän molempia.

   Minussa on kyllä melkein 100 kiloa pelkkää lihasta joten se varmaan vaikuttaa tiukkuuteen.

   Dnm:ään käy useiden merkkien tiivisteet. Helppo löytää pyörähuolloista.

   Jotain varaosia saa myös Future Trendin kautta.

  • diy_tuner

   Itse pidän etuiskaria niin löysällä kuin voin, eli ettei jousi heilu kun suksi ilmassa. Takaiskaria oon sitten enemmän säädelly ilmaston mukaan. Ja molempien paluu nopeutta tulee säädeltyy. Ja painoluokka minulla ~70kg kengät jalassa

  • santa cruz

   Etuiskarin jousi kuuluu kylläkin pitää nopealla eli ulospäin nopea palautus ja öljymäärällä tai ilmanpaineella hidastus/vaimennus jos etuiskari löysällä niin kolaa ja ei oikeen toimi silleen kun pitäisi. Ilmajouselliset iskarit on tätä päivää ja jos mahdollista niin valitse sellainen esim FOX tai RS. Niihin löytyy huoltoketju suomesta kun oikeen muunmerkkistä kun viet huoltoon niin maksaa hulluna jos edes ottavat. Tiivisteet löytyy tiskiltä ettei mee tilailuksi. Tosta jousituskilpailusta onkin tippuneet lähes kaikki muut merkit pois ja ne muut on kiinanlaatua eli huoltoo luvassa ja paljon erityisesti pakkasilla käytettäessä. Omassa homemade skibikessä on Foxit.

  • paneeli

   Jos tehdään oletus, että hankin jousitetun / iskareilla olevan laskuvehkeen. Ja haluan tehdä turvallisen valinnan rinteisiin, kevyeen parkkilaskuun (ei mitään megahyppyjä) sekä offikikkailuun. Niin millaiset iskarit tulisi vehkeessä olla, jotta huoltovarmuus on olemassa? Eli niin, että itse ei tarvitse huoltaa kun en osaa, vaan voin viedä johonkin.

   Suosituksia merkeistä/malleista sekä myös huoltopaikoista?

  • diy_tuner

   Pitää tehdä budjetti arvio kuinka paljon siihen skibikeen haluu sijoittaa.

   Sledgehammerin skibikeissä on dnm iskarit. Olisko ollu et lenz sportilla on foxin iskarit. Mut sledgehammerin freerider sh5 maksaa 699€ ja lenz sportin brawler basic maksaa jotain 1700€ toimituskulut. Korjatkaa jos oon väärässä.

   Itse oon vuoden omistanut ton freeride sh4 ja kertaakaan tarvinnu avata noita iskareita. Niihin ei oo tullut mitään vikaa. Sukset on mulla enemmän saanut kipeää kuin iskarit.

   Tietenkin laadukkaammat osat ovat kestävämpiä mutta jos noi dnm iskarit kestää näinkin hyvin niin taidan ostellla dnm iskareita tulevaisuudessa

  • snowmotor

   Jalat toimii iskarina eli ihan rigid runko niin tatsi paras!

  • tuas sama petri

   skibikessä ei iskarit rasitu lähellekkään niin paljon kuin esim. alamäkiajossa, joten edullisemmatkin kestää hyvin.

   mulla toimii just scootissa jalat iskareina ja dnm:t bikessä. Hyvin huomaa saunassa kummalla on laskenut päivän :D

  • diy_tuner

   Jos en oo väärin käsittänyt niin toi rigid runko on sama kuin sledgehammerin freeridessä, eli nivelletty jousto iskarilla.

  • paneeli

   jos tolpat kestävät, niin onko muuten jtkn mitä pitää huoltaa? kantit ja pohjat nyt tajuaa kysymättäkin :)

   • diy_tuner

    Stemmi saattaa joutuu koville jos pannuttaa rajusti. Itse joutunut kiristelemään. Huomaa siitä kun tulee välystä keulaan, niin todennäköisesti stemmi löystynyt. Ja sit iskareiden kiinnitys kannattaa tarkistaa välillä. Itsellä etuiskarin kiinnike reijät väljät ja klappaa välillä


  • FOXFOXFOX

   Dmn:n iskareista ilmaiskarillinen toimii jotenkuten, jousillinen hajoaa helposti ja ennen kun hajoaa alkaa pitää kolaavaa ääntä. Made in China pätee tässäkin, koska siellä tehty.

  • diy_tuner

   Lähes kaikki tehdään kiinassa.

   Mikä niistä jousellisista hajoo?
   Mistä se kolaava ääni kuuluu?

   Voisin kuvitella lenz sporttiin päivitellä foxin iskareita, mut sledgehammerin hankintahinta on matala joten siihen on turha ostaa mitään foxin iskareita

  • fox3x

   Hajoo esisäätönippeleistä mekaniikka sieltä sisältä. Vakkariöljyt vaihtoon heti myöskin etenkin jos talvella pakkasilla rymyyttää. .

  • diy_tuner

   Jos saa udella niin minkä vuotinen skibike sulla on ja merkki sekä malli?

   Et pitääkö itse rupee tilailee varaosia iskareihin, ja millaisella käytöllä oot itse ne rikkonut.

   Ymmärrän alamäkiajossa foxin huoltoverkoston, harmittaahan se jättää päivä kesken kun iskari hajoaa. Mutta en nyt kokisi että iskarit nyt hajoilevat tuontuosta, hyvä kummiskin että toit asian esille. Että muut voimme tarkastaa laitteemme ettei laskupäivä mee piloille.

   Mutta minkä takia dnm iskareita käytettäisiin jos ne eivät kestäisi pakkasta?

  • Fox3x

   Meikällä ei oo skibikee eikä tuu. Snowscootiakaan ei ole. Harrastan fikellä maastoo ja enduroo. Suomi24 luin huvikseni.

   Vastaus kysymyksees miks käytetään. Oisko siks kun halpoja. Jos halpoja niin säästetty kaikessa muussakin laadus. Mä vältän kaikkia sellasii mis säästelty nois tärkeis asiois. Hinnalla saa suuntaa. Jos samanlaiset tuotteet 699 tai 1.699 pystyy tekee johtopäätöksii laadusta erityisesti maastofikeis. 699 täpärin biltemast ja 1.699 oikeest liikkeestä kunnon fike.

   • se skibiker

    En ole huomannut meidän bullskaten ja carverin iskareissa eroja kestävyyden tai toimivuuden kannalta. Toisessa on kumminkin dns ja toisessa fox.
    Hinta carverilla näköjään nykyään 499€ ja bullskate maksoi 1599€.


  • diy_tuner

   Tähän halusinkin puuttua, jos ei ole skibikeä niin kuinka oit tietää mitä ne iskarit pitää sisällään.

   Ymmärrän kyllä että haluat tuoda näkemyksesi kesälajin kautta esille. Ja joudun itse alkaa tarkkailemaan iskareiden kuntoa

   Se että vertailu kohtina ovat bilteman fillari tai ihan alamäkipyöräilyyn suunniteltu fillari on jotenkin koomista. Mutta ymmärrän pointtisi, hyvää ja halpaa ei saa samaan pakettiin. Silti epäilen että talvikäyttöön tarkoitettu laite olisi varustettu sopimattomista osista.

   • Espoon ukko

    Jee, lumi tulee viikonloppuna etelään ja ehkä rinteet aukee. Missäs sitä vois porukalla pitää skibike rallit?
    Pienet täpinät ois jo päällä kun tuli tänään haettua uusi freerider ja nyt se on kasattuna tuossa olohuoneen lattialla.


  • diy_tuner

   Serena taikka sveitsi hyvinkäällä

   Mut pitää varmaan odottaa viel pari viikkoo et saavat rinteet kuosiin, tai siis itse lähen rinteeseen helmikuun vaihteessa jos on kelejä laskee.

   Tuoreessa muistissa vielä levin sohjoiset rinteet

  • skibiker

   Olisi mukava päästä testaamaan tuota uutta Freerideria, tyylikkään näköinen kapistus (pitääkin laittaa FT:lle kyselyä testipäivistä)

   Mutta tuskinpa tulee vielä mun bullia vaihdettua.

  • sledge hammer
  • Petri is back

   Pitää varmaan meidän tehdä porukalla videoita nettiin, kun näyttää tuo skibike laskutaito olevan aika heikoilla antimilla noissa nykyisissä suomi videoissa :D

  • diy_tuner

   Mulla toi video edustaa alun vaikeuksia ja "pelkoa" kanttaukseen. Ja siis löytyy tän ketjun alusta.

   Olisn kuvaillu levillä mut broidi ei suostunut antaa goproota lainaan.

  • victori
   • lapinlaskija

    Silloin kun esittelypäivänä pääsi kokeilemaan snowscoottia, skibikeä sekä snowmotoa ja niihin kaikkiin annettiin opetusta. Niin ehdottomasti helpoiten oppi skibiken tekniikan. Ensimmäisellä testilaskulla oppi laittaa biken kantille.

    Samanhan totesi tosiaan se tekniikan maailman toimittajakin. Harmi etten löytänyt sitä koko artikkelia.

    Kaikki oppiminenhan on kuitenkin kiinni opettajista.


   • diy_tuner
    lapinlaskija kirjoitti:

    Silloin kun esittelypäivänä pääsi kokeilemaan snowscoottia, skibikeä sekä snowmotoa ja niihin kaikkiin annettiin opetusta. Niin ehdottomasti helpoiten oppi skibiken tekniikan. Ensimmäisellä testilaskulla oppi laittaa biken kantille.

    Samanhan totesi tosiaan se tekniikan maailman toimittajakin. Harmi etten löytänyt sitä koko artikkelia.

    Kaikki oppiminenhan on kuitenkin kiinni opettajista.

    Itsehän en saanut mitään ohjeistusta. Ostin biken varuste.netistä konalasta, pahvilaatikosta piti kasata.

    Ja nyt kun olin joulun levillä niin rupesin luottaa kantin pitävyyteen ja huomasin miten helppoa ja lujaa sillä on laskea, eturinnettä 60-70kmh ja hallittua laskua.


   • diy_tuner
    diy_tuner kirjoitti:

    Itsehän en saanut mitään ohjeistusta. Ostin biken varuste.netistä konalasta, pahvilaatikosta piti kasata.

    Ja nyt kun olin joulun levillä niin rupesin luottaa kantin pitävyyteen ja huomasin miten helppoa ja lujaa sillä on laskea, eturinnettä 60-70kmh ja hallittua laskua.

    Itse huolletut sukset edes auttavat nopeutta ja kantin purevuutta. Toi aste pohjasta ja kokonaiskulma 89 astetta, tuntui aika hyvältä setiltä. Ja tietenkin korkeafluoriset kisa voiteet pohjassa

    Nolla pohjalla kuulemma on aika hankalaa laskea suoraan, pyrkii kokoajan kantata jommallekummalle puolelle. Se on vaan kahvipöytäkeskustelu päätelmä.

    Mites muut huoltavat suksiansa?


  • pornvoosta

   Jos sulla on skibikessä 90 asteen eli nollapohjakantit niin suoraa ihan mahdoton mennä, näin ollaan todettu. Hio kantit kulmatimanttiviilalla 89 tai jopa 88 kanteiksi, ei ehkä pure niin lujaa mut ei myöskään pökkäile niin paljoa.

   • diy_tuner

    jos viilaat vain kanttien sivut niin sulla on vieläkin nolla pohja kantissa. itsellä on toi aste otettu pohjasta, ja kaks astetta sivusta. yhteensä 89astetta on kanttikulma.

    90 asteen kanttia on muutenkin vaikea pitää terävänä.

    tuota 89 asteen kulmaa suositellaan,koska tuolla kulmalla on suksea/lautaa helpo hallita. ja pohjasta suositeltava kulma olis 0.5astetta, itse otin suoraan yhden asteen(kulmaviilatuestani pystyy muuttaa kulmaa 0-5asteen välillä puolen asteen nousuilla)

    ja kantti puree kun skibike käännetään kantille, on se sitten nolla pohjalla tai viis astetta.

    summa summarum: sulla siis kantit kulmassaan, mitenkäs voitelu? jotain jokakelin vahaa vai kisavoiteita?


  • toimii lapsillakin
  • diy_tuner

   Tota noin...

   Miks skibike keskusteluun pitää linkittää noita "potkulauta" videoita?
   Snowscooteille on oma keskustelu alue jossa on asiaan kiinnostuneita.

   Sori. Taas pikku kuumat, sen se tekee kun tulee offtopiccia

  • ...
  • the petri

   Samaa mieltä. 15 v ikäraja on oikein hyvä näille laitteille. Nuoremmilla ei fysiikka tai älli riitä ja sitten tulee vahinkoja ja rupee tulee enemmän rinteitä missä ei saa laskea.

   • diy_tuner

    Ei kaikilla 15vuotiaillakaan järki juokse kun ei kaikilla aikuisillakaan. Mutta teineille riittäisi ihan twintipit tai lauta, ja aikuisena kun itsesuojeluvaisto toimii niin voi uudestaan harkita laskukaluston vaihtoa.

    Menee vähän offtopic, mutta kummiskin kun ajattelee sitä et teinit virittää mopoja kulkemaan sairaita nopeuksia(60-110kmh), että niile pitäisi antaa käyttöön skibike/snowscoot joilla pystyy laskee koviakin nopeuksia(itse kellottanut 91kmh). Itse en millään vois kuvitella itselleni 15 kesäsenä skibikeä, sen verran oon ollut ajattelematon nuorena. Tai oon ajatellut mutta omaa etuani.

    Nytten kun vähän tullut ikää lisää(täll hetkell 21)huomaa kuinka ajattelematon ja saamaton on pentuna ollut. Mut ikä tuo kokemusta ja pikkasen älyä,aivan vähän mut silti.


  • so scoot

   Mun broidi lainaa aina väilillä meikän snowscootii, riihivuoressa ja se on 12v.Ihan komiast painaa menee ja hallussa homma.

  • lentopoika

   Itsellä skibike ollut pari vuotta ja ihan ok homma sujuu ja autolla liikun rinteisiin. Mutta tänään tuli puheeksi kaverien kanssa, jos lähtis Leville tai Saariselälle vaikka joskus tossa koulujen hiihtolomaviikkojen jälkeen. Matka on aika pitkä ajaa eli ehkä lentäen (vaikka maksaakin) ja noihin kohteisiin pääsee aika järkevästi lentäen loppu reissu perille muilla yhteyksin.

   Kaverien suksien ja lautojen kuljetus on selkee, ei muuta kuin suksipussiin sukset tai lauta lautapussiin. Mut miten skibike kuuluu kuljettaa? yritin etsiä Finnairin sivuilta, mutta ei ollut aiheesta kyllä pienintäkään mainintaa. Vai luokitellaanko se polkusinpyöräksi? Ja sledgehammer on kyseessä.

   • vapaalaskija

    Ota tanko, jalkatapit ja sukset irti, pakkaa huolellisesti pahvilaatikkoon. Menee samaan kategoriaan kuin matkalaukku, ainakin useimmilla yhtiöillä, ja siksi halvempi kuin polkupyörä. Esim. Norwegianilla kuuluu yleensä 2kpl max. 20kg matkalaukkua hintaan, niin otat laukun ja laatikon.


   • öl<öll
    vapaalaskija kirjoitti:

    Ota tanko, jalkatapit ja sukset irti, pakkaa huolellisesti pahvilaatikkoon. Menee samaan kategoriaan kuin matkalaukku, ainakin useimmilla yhtiöillä, ja siksi halvempi kuin polkupyörä. Esim. Norwegianilla kuuluu yleensä 2kpl max. 20kg matkalaukkua hintaan, niin otat laukun ja laatikon.

    Skibike maksaa lentokoneessa 100e suunta finnairista vastasivat


  • diy_tuner

   Itse matkan ajaneena suosittelen itse ajamista, ellet saa jotain hyvää tarjousta. Esim 100€ edestakas. Muuten se auto voittaa rahallisesti.

   • lentopoika

    ajoitko suoraan ilman yöpymisiä matkalla? ja jos olit yötä, niin vinkkiä mistä kannattaa kustannustehokas yöpaikka löytää? meitä on kolme. Laskin, että kulutus taitaa olla ees taas autolla n 200 eur polttoaineet.


   • diy_tuner
    lentopoika kirjoitti:

    ajoitko suoraan ilman yöpymisiä matkalla? ja jos olit yötä, niin vinkkiä mistä kannattaa kustannustehokas yöpaikka löytää? meitä on kolme. Laskin, että kulutus taitaa olla ees taas autolla n 200 eur polttoaineet.

    Yks päivä meni ajoon. Olisko ollu 1020km ja 12h kun leviltä pompoteltiin stadiin. Ja se polttoaine laskelmat menee vähän väärin omalta osalta siihen kun ohittelen hitaampia. Mut olisko ollu 7.5litraa sataselle transportter pakettiautolla vm.2010.

    Tossa oli joulun alla lentoliput sairaan hintaisia, tietenkin sesonki aika joka vaikutti. Mut ~400€ edestakanen lippu yhdeltä ihmiseltä. Silloin ei tarvinnu laskee et mennäänkö autolla. Koska 8 hengen seurue ja älyttömästi tavaraa.

    Mutta tuli sellainenkin mieleen että voit pakkaa sen pahvilaatikkoon ja lähettää viikkoo ennen sen skibiken postilla esim.leville. Sit kun laskut laskettu skibike takas laatikkoon ja lähetät sen kotisi lähimpään postin konttoriin.

    Summa summarum. Vaihtoehtoja on paljonkin, toiset vain maksavat enemmän kuin toiset. Että kolme ihmistä jakavat polttoaine kulut . Tai kolme ihmistä ostavat ~200€ lentoliput. Mut kuten todettu jos on pino kunnossa niin voi mennä lentäen.


   • lentopoika
    diy_tuner kirjoitti:

    Yks päivä meni ajoon. Olisko ollu 1020km ja 12h kun leviltä pompoteltiin stadiin. Ja se polttoaine laskelmat menee vähän väärin omalta osalta siihen kun ohittelen hitaampia. Mut olisko ollu 7.5litraa sataselle transportter pakettiautolla vm.2010.

    Tossa oli joulun alla lentoliput sairaan hintaisia, tietenkin sesonki aika joka vaikutti. Mut ~400€ edestakanen lippu yhdeltä ihmiseltä. Silloin ei tarvinnu laskee et mennäänkö autolla. Koska 8 hengen seurue ja älyttömästi tavaraa.

    Mutta tuli sellainenkin mieleen että voit pakkaa sen pahvilaatikkoon ja lähettää viikkoo ennen sen skibiken postilla esim.leville. Sit kun laskut laskettu skibike takas laatikkoon ja lähetät sen kotisi lähimpään postin konttoriin.

    Summa summarum. Vaihtoehtoja on paljonkin, toiset vain maksavat enemmän kuin toiset. Että kolme ihmistä jakavat polttoaine kulut . Tai kolme ihmistä ostavat ~200€ lentoliput. Mut kuten todettu jos on pino kunnossa niin voi mennä lentäen.

    Tuli huomattua lippujen hinnat tai se taso, mihin oli varautunut, niin niissä on yks toinen juttu. Eli tietty lentojen pitäisi olla järkevään kellonaikaan perillä sekä paluulennot. Iltapäivälennot on kyllä kalliita!

    Aika mielenkiintoinen idea toi postituskin :D pitää kyl tutkia!


  • lentolaukku

   Snowscootille löytyy lentolaukku. Siihen ei tarvi purkaa suksisettejäkään, stonga vaan pois. Pohja kova niin sukset suojassa sivuttais iskuilta. Pakkaan aina kaikki laskukamat samaan kuljetuslaukkuun ja kerran olin saariselällä matkatavarana kuljetuslaukku, ei maksanut mitään extraakaan. Kypärä menee käsimatkatavarana. Sit kerran Gironaan vein Beemaxin sillä eikä lisäkuluja. Fillarilaukun kun vie tiskille niin 60e suunta Finnairilla ja KLM 100e suunta.

   Lentoyhtiöiden sääntöihin kuuluu, että pahvilaatikoita ei ole pakko kuljettaa matkatavarana ja siksi en sellaista riskiä ottaisi, samalla siittä menee kaikki tylpemmätkin esineet läpi. Rahtitavarana menee muttei maksutta, rahtitavaraahan kuskataan kevyemmillä otteilla, niissä isompi vastuu lentoyhtiöillä.

   Sitä en tiedä, mahtuuko skibike snowscoot lentolaukkuun?

  • diy_tuner

   Niitten lautojen pohjalevyn takia vaikea sovittaa skibikeä sinne laukkuun, ja myös runko geometria on erillainen skibikessä.

   Itse oon jo piirrelly kuljetuslaukkua skibikelle, cordurasta ompelis.

   Mutta edelleen suosittelen sitä autoa jos lähtee pitkälle reissulle, ellei sit oo niin hyvin pinkka kunnos ja saa huoneet rinteen kupeesta, sekä tykkää suihkii taxeilla tai busseilla.

   • lapinlaskija

    Skibikejen kuljetukseen soveltuu hyvin kaikki polkupyörille tarkoitetut kovat tai pehmeät kantolaukut. Esim thule bikecase tai vastaava.
    Koon puolesta voi olla kantolaukku pienimmästä päästä kun ainakin sledge iskarit pois otettuna taittuu aika pieneksi.


  • normijorma

   Polkupyörälaukuista rahastetaan vaan silmittömästi. Ryanair menopaluulla yli 120e lisälaukutkin vielä. Finnair ottaa fillarilaukusta 75e suunta lisälaukku 75e suunta perus eli economy luokassa, turistihan ei muualla matkusta.

   Onko toi snowscoot laukku joku itsetehty. Kovasti tässä ketjussa on kaikki itsetehtyjä ..Skibiket, jotkut remmit, pohjahuoltohommat...

  • normijorma

   Polkupyörälaukuista rahastetaan vaan silmittömästi. Ryanair menopaluulla yli 120e lisälaukutkin vielä. Finnair ottaa fillarilaukusta 75e suunta lisälaukku 75e suunta perus eli economy luokassa, turistihan ei muualla matkusta.

   Onko toi snowscoot laukku joku itsetehty. Kovasti tässä ketjussa on kaikki itsetehtyjä ..Skibiket, jotkut remmit, pohjahuoltohommat...

   • lapinlaskija

   • diy_tuner

    Suksien huolto on perusasioita jotka pitäisi osata, ulkomailta saa tilattua suksisettejä pyöriin jolloin kesä pyörästä saa skibiken talveksi. Snowscootin laukku tehdastekoinen ja sen takia se ei sovellu skibiken kuljettamiseen. Pitää itse tehdä jos haluu täydellisen omaan yttöön sopivan tuotteen.

    Jotenkin sain kuvan että normijorma on ihan normi suomalainen, jos sitä ei saa kaupasta niin se on turhaa.


  • normijorma

   Tuo olisi kyllä pätevä laukku varmasti! Millanen se snowscoot laukku on?

  • normijorma

   Tuo olisi hyvä laukku, menis ehkä fillarikin, vanteet ei taida mahtua. Onko snowscoot laukusta kuvaa?

   • normijorma

    tuli postaus kahtena, yhteys pätkii täällä landella ja meni mäkkäristä sivu harmaaksi.


  • lentopoika

   hei kiitos vastauksista ja vinkeistä! Auttoivat suunnittelussa! Kai se pitää mökki varata kun pikku pakkasetkin sai innostusta ilmaan!

  • normijorma
   • lapinlaskija

    Tuo normi snowscoot laukku on epäkäytännöllinen kaikille muille kuin scooteille, muotoilun ja koon puolesta. Kun taas sledget onnistuisi purkamalla kuljettamaan tuossa bikeboardin laukussa varmaan kätevästi.

    Tuli muuten mieleen kun tutustuin äsken tarkemmin tuohon bikeboard kokonaisuuteen, niin jos scooteilla haluaa laskea niin tuohon olisi kaikkein monipuolisin ja tosiaan helpoin kuljettaa.


  • lapinlaskija

   Tuli vielä mieleen, että onkohan scoottifoorumeilla kuollutta kun kummasti tähän keskusteluun aina saapuu joku linkittämään samoja scoottivideoita ja linkkejä.

   Tai sitten nekin scoottilaskijat alkavat miettiä muita vaihtoehtoja.

  • diy_tuner

   Samaa itsekkin pohtinut

  • lapinlaskija

   Epäilen kyllä että nuo häiriköt on yks ja sama henkilö tai korkeintaa kaksi.

   Mutta diy tuner voisi suunnitella kyllä toimivan skibike kassin. Sledgen iskarinkiinnitykset ja stemmin kun vaihtais pikakiinnikkeisiin, niin bike menisi kyllä nopeasti todella pieneen tilaan.

   • diy_tuner

    Alustavia piirrustuksia on ja materiaalit valmiiksi mietitty. Mutta itsellä tuo kassin tekeminen menee kesälle, kausi luontoisen työn takia(liksa pienempi talvella) ja säästelen autoon.

    Mutta on joo tullut suunniteltuu irroitettavaa stemmiä ja polkimien irroitus mekanismia. En oikeen luota sledgen omiin muovisiin pika-adaptereihin. Mut kun tekee itse saa just omanlaisensa.

    Itse olen nordicridersin foorumilla pitänyt skibiken mainetta yllä. Sinne vaan rekisteröitymään, ja saadaan asiallista keskustelua aikaiseksi


   • lapinlaskija
    diy_tuner kirjoitti:

    Alustavia piirrustuksia on ja materiaalit valmiiksi mietitty. Mutta itsellä tuo kassin tekeminen menee kesälle, kausi luontoisen työn takia(liksa pienempi talvella) ja säästelen autoon.

    Mutta on joo tullut suunniteltuu irroitettavaa stemmiä ja polkimien irroitus mekanismia. En oikeen luota sledgen omiin muovisiin pika-adaptereihin. Mut kun tekee itse saa just omanlaisensa.

    Itse olen nordicridersin foorumilla pitänyt skibiken mainetta yllä. Sinne vaan rekisteröitymään, ja saadaan asiallista keskustelua aikaiseksi

    Ymmärsin että tuohan on scoottimyyjän oma foorumi, joten ei se oikein toimi monikanavaisena skibike kanavana. Perustetaan joku ilmainen keskusteluryhmä esim googleen tai facebookkiin


   • lapinlaskija
    lapinlaskija kirjoitti:

    Ymmärsin että tuohan on scoottimyyjän oma foorumi, joten ei se oikein toimi monikanavaisena skibike kanavana. Perustetaan joku ilmainen keskusteluryhmä esim googleen tai facebookkiin

    Niin voi olla että tuolla scoottifoorumilla ei mielellään tehdä uusia skibikeosastoja esim vuokraamoista, myyjistä, huolto/varaosapaikoista kuten joku tästä tuolla ylempänä mainitsikin, kun aiemmin oli puhetta keskustelupalstasta.


   • diy_tuner
    lapinlaskija kirjoitti:

    Niin voi olla että tuolla scoottifoorumilla ei mielellään tehdä uusia skibikeosastoja esim vuokraamoista, myyjistä, huolto/varaosapaikoista kuten joku tästä tuolla ylempänä mainitsikin, kun aiemmin oli puhetta keskustelupalstasta.

    Kävin keskustelua nordicridersin ylläpitäjän kanssa. Mainonta oli kielletty mutta sai avoimesti keskustella. Mut kyllä pitäisi tehdä parempi foorumi


   • etelänlaskija
    lapinlaskija kirjoitti:

    Ymmärsin että tuohan on scoottimyyjän oma foorumi, joten ei se oikein toimi monikanavaisena skibike kanavana. Perustetaan joku ilmainen keskusteluryhmä esim googleen tai facebookkiin

    Kävin katsomassa lapinlaskija perustamaasi ryhmää ja huomasin, että lapinlaskija olikin furutetrendin perustajahahmo MP. Et se näist puolueettomuudesta ja muutenkin viestest mitä oot kirjotellu, hohhoijaa vaan! Mieluust sit tääl juttuu kuiteski.


   • lapinlaskija
    etelänlaskija kirjoitti:

    Kävin katsomassa lapinlaskija perustamaasi ryhmää ja huomasin, että lapinlaskija olikin furutetrendin perustajahahmo MP. Et se näist puolueettomuudesta ja muutenkin viestest mitä oot kirjotellu, hohhoijaa vaan! Mieluust sit tääl juttuu kuiteski.

    Väärin, Future trend on foorumilla edustettuna mutta ilman hallinnointilupaa. Kaikki muutkin myyjät ja maahantuojat saa tulla mukaan jäsenenä.

    Itse kirjoittelen siellä nimimerkillä skibike rider


   • lapunlaskija
    lapinlaskija kirjoitti:

    Väärin, Future trend on foorumilla edustettuna mutta ilman hallinnointilupaa. Kaikki muutkin myyjät ja maahantuojat saa tulla mukaan jäsenenä.

    Itse kirjoittelen siellä nimimerkillä skibike rider

    Jos skibiket kiinnostaa niin suosittelen liittymään varmasti pysyy puolueettomana skibikejen harrastajakanavana. Mutta mitään trollaamista ei suvaita.

    https://groups.google.com/forum/#!forum/skibike_finland

    ja jos tuntuu että kirjoitukset on ei sovi itselle, niin sittenhän voi poistua.
    Tämä siis kaikille teille scoottipojille.


   • Borgo
    etelänlaskija kirjoitti:

    Kävin katsomassa lapinlaskija perustamaasi ryhmää ja huomasin, että lapinlaskija olikin furutetrendin perustajahahmo MP. Et se näist puolueettomuudesta ja muutenkin viestest mitä oot kirjotellu, hohhoijaa vaan! Mieluust sit tääl juttuu kuiteski.

    Samaa naureskeltiin. 2 jamppaa keskustelee keskenään ja ne keskustelee keskenään salanimillä. Voi lapsus.


   • everlast
    diy_tuner kirjoitti:

    Kävin keskustelua nordicridersin ylläpitäjän kanssa. Mainonta oli kielletty mutta sai avoimesti keskustella. Mut kyllä pitäisi tehdä parempi foorumi

    nordicci on paras foorumi ever


   • haittaako
    Borgo kirjoitti:

    Samaa naureskeltiin. 2 jamppaa keskustelee keskenään ja ne keskustelee keskenään salanimillä. Voi lapsus.

    Kaikki foorumit alkaa samalla tavalla ja menkää mukaan niin sitten on enemmän keskustelijoita.

    Jos kaksi jamppaa puhuu asiaa niin se on parempi kuin että 10 puhuisi mitä sylki suuhun tuo.

    Teihin scoottipoikiin kävisi parhaiten vanha sanonta: tyhjä tynnyri pitää kovinta ääntä kun sitä kolauttaa.


  • lentopoika

   Sellainen tuli mieleen, että kaikki vinkit ja tiedot voisi kasata täältä johonkin harrastussivulle. Harmi kun ei ole mitään muuta paikkaa keskustelulle kuin tämä.

   Mä veikkaan, että linkityksiä tehneet ei oo ikinä rinteessä käyneetkään ja joko fanittavat scoottaajia ja yrittävät dissata muita. Tai sitten kateutta tai jotain muuta pahaa oloa. Jäin miettiin paljonkohan näitä (eri) vehkeitä on kaikkiaan rinteissä Suomessa? Liian harvoin viime kaudella törmäsi muihin.

  • lapinlaskija

   Tuo groups.google.com voisi toimia, pitää tutustua myöhemmin kun pääsee koneen ääreen. Tällä tabletilla hieman hankalaa

   • diy_tuner

    Infoo meitä miten se toimii niin päästään potkulauta pojista/tytöistä eroon


  • lapinlaskija
  • Niiath

   Mietin vaan myöskin tuota foorumia ja tein seuraavia johtopäätöksiä:

   1. Snowscoottaajat on ilmeisen kiinnostuneita skibikestä vaikka ihan uteliaisuudesta mutta silti.
   2. Foorumit heikentynyt kaikilla osa-aluella 70% ja niihin innostus laimeaa
   3. Facebook syönyt keskusteluista osanottajia
   4. Instasta haetaan kuvia ja youtubesta videoita, vimeo on nuoremmilla etusijalla. Sieltä tuli skibikekuviakin
   5. Nuoret eivät enään googlettele, sen huomaa kun laittaa hakusanaksi skibike, tulee liian vanhoja sivuja.

   Näiden tulosten perusteella kun katsoin snowscoot ja skibike keskusteluja ja vertasin niiden katsomiskertoja huomasin kiinnostavan seikan. Suomi24 katsojia skibikekeskustelussa alle 500 ja snowscoot keskusteluissa yli 10 000. Nordicrider skibikekeskustelua katsottu lähes 4000 kertaa.

   Aktiivisuuden kannalta keskustelu on järkevintä jatkaa nordicriders nimen alla kuin muualla. Keskustelu menee hiljaisilla tai suljetuilla yleensä 2-3 ihmisen keskinäiseksi jutusteluksi ja se näyttää perin oudolta, ei jaksa lukea, ja sellaiseksi googlen masinoimat foorumit menee.

   Joko siis:
   http://www.nordicriders.com/foorumi/viewtopic.php?f=9&t=1569&start=35
   tai https://groups.google.com/forum/#!forum/skibike_finland

   mieluusti tuo nordic, koska sinne olen myös rekisteröinnin tehnyt.

   Olen ihka ulkopuolinen vielä, harkinnassa snowscoot tai skibike. Näitä molempia kanavia lukenut.

  • lapinlaskija

   Mun mielestä nordicridersin käyttäminen on huono idea, koska sitä hallinnoi yritys.
   Foorumin ylläpitäjät pitää olla harrastajia.

   Hyvässä keskustelofoorumissa, voi yritykset mainostaa itseään omassa osiossaan. Eihän ne harrastajat muuten löydä palveluita tai tuotteita.

   Eli joko tuo google tai facebook. Laitoin nyt tuo googlen pystyyn ja sitä voisi kokeilla.

   Jos diy tuner tulet vaikka yhdeksi adminiksi niin saadaan käyntiin tuo

   • diy_tuner

    Tottakai tulen kun pyydetään.
    Mitä tarviit että saat mut listoille


   • bi skike

    nyt sitten tuota google_skibikeryhmää hallitsee yritys myöskin ja luultavasti on haamukirjoituksia monet


  • diy_tuner

   Group.google ei vaadi kuin gmailin. Sieltä pystyy sitten laittaa oman lempinimen näkyviin.

   Ja nordicridersin foorumilla pitää olla kokoajan varuillaan siitä mikä on mainostamista heidän mielestään, koska mainostaminen kieletty siellä. Et konkreettisia snowscoot skiibike eroja ei voi antaa koska scoot foorumi

   Lapinlaskija, sun pitää availla aiheita. Ja laitoitko ryhmän tilaksi "joku keskustelupalsta" asetuksen. Tyyliin DIY aihe olis fine, kysymykset, aloittelijan opas jne.

   Olin niin nopee(en yrittäny viedä kunniaasi lapinlaskija) että tein oman ryhmän ja kerkesin tutustuu siihen käyttöjärjestelmään nopeesti, oli paljon fiksumpi kuin suomi24

  • lapinlaskija

   Ja kyllähän nuo nordicridersin väki tulee googlegroupinkin sivuille, jos asia kiinnostaa. Eri asia saako siellä mainostaa toista ryhmää.

   Ja kyllä skibiking tarvitsee enemmän tilaa koska se kiinnostaa näköjään ejemmän kuin scoottaus. Jos vertaa tuon nordicridersin määriin: skibike ketjua luettu yli 3900 kertaa ja kaikkien muiden ketjujen lukumäärät jäänyt alle 1000

   Hyvänä foorumina pidän lämpöpumput.info sivua koska siellä on omat keskustelut yrityksille missä ne saa tarjota tuotteita ja palveluita.

  • lapinlaskija

   Kun olet kirjautunut googleen niin voit hakea ryhmän jäseneksi.

   Eli menet esim tuohon missä näkyy jo se laskutekniikka aloitus ja klikkaat uusi aihe, niin se pyytää kirjautumaan ja sitten vaan klikkaat hae jäseneksi.

  • ???

   Mulla ei ole googlemailia eikä googletiliä. Eikä nordic ole tietääkseni yrityksen vaan nordicriders on yhdistys tai vst. joten täältä ääni nordicriderssiin vaikkakin en ole sinne ikinä mitään kirjoittanut, lukenut vaan, mut silti nickname löytyy. Väitän kyllä, että siellä on tämän alan eniten juurikin nimenomaisesti harrastajia. Tää suomi24 skibike ketju on ihan turha kuiteski.

   • lapinlaskija

    Nordicriders by offshore lukee ylälaidassa ja juuri tuo offshore on jykk snowscoottien myyjä. Ja mitä tältä sivulta oon lukenut niin sitä yritystä ei hirveästi skibiket kiinnosta.

    Kaikille foorumeille joutuu kirjautumaan ja luomaan profiilin, google tili on vaan valmiiksi melkein kaikilla.


   • lapinlaskija
    lapinlaskija kirjoitti:

    Nordicriders by offshore lukee ylälaidassa ja juuri tuo offshore on jykk snowscoottien myyjä. Ja mitä tältä sivulta oon lukenut niin sitä yritystä ei hirveästi skibiket kiinnosta.

    Kaikille foorumeille joutuu kirjautumaan ja luomaan profiilin, google tili on vaan valmiiksi melkein kaikilla.

    Siihen ei tarvitse gmailia vaan, google tili riittää.


  • diy_tuner

   noniin. laittakaapas diy_tuner@suomi24.fi sähköpostiin gmail osoitteita niin pääsette keskusteluun mukaan tuolla group.googlessa.

   kolmen kyssärin kaveri
   se googletili ei velvoita mihinkään. ja ellen oo väärin ymmärtäny niin siihen käy muutkin s-postit kuin gmail.

   nordicriders on offshoren ylläpitämä. offshore maahantuo surfboardeja,longboardeja, snowscootteja. joten sen takia kyseenalaista kirjoitella sinne skibike asioita. eihän laakkosella keskustella vehon asioista, näin kärjistettynä. tuo group.google on erinomainen että saa avoimesti harrastaja pohjalla keskustella asioista. kukapa paremmin tietäisi kuin harrastajat, ai niin ne lumipotkulautailijat.

  • diy_tuner

   Sori mulla käynyt "rekryssä" kämmi.

   Eli en voi lisäillä teitä erikseen tuonne ryhmään vaan jokaisen pitää hakea ryhmään groups.googlen kautta.

   Avaatte googletilin ja kirjaudutte sisälle, sitten haette ryhmää skibike_finland, sieltä ryhmän etusivulta löytyy "nappi" hae ryhmään(tai jäseneksi).

   Kun saamme "hakemuksen" niin hyväksymme sen mahdollisimman nopeesti

  • tytsty92

   Onx snowscoot tai skibiketytsyjä?

  • makkaravasara
  • ...

   Skibiket sopii hyvin myös naisille, ottaa vaan hieman matalamman skibiken. Tuo on huono esimerkkivideo.

   Jos haluaa seisaaltaan laskettavan: niin snowmoto on ketterämpi ja kevyempi hallita kuin snowscootti, mikä taas vaatii enemmän vauhtia ja voimaa.

   Kannattaa liittyä tuonne Skibike foorumille, kirjautuneiden kanssa keskustelu pysyy paremmin linjassa kuin täällä trollitaivaassa:
   https://groups.google.com/forum/#!forum/skibike_finland

   • hifk3

    Skibiket on hieman "naisille" suunnattu, kieltämättä.


  • barspin
  • nyt se on auki ja...

   Propsit Tiinalle! Harva likka pystyy vetää noin. Mun likkakaveri sai vaan paljon mustelmia ja murtuneen pikkurillin kun yritti opetella scoottaamaan.

   Meinaa se kumminkin tällä kaudella vuokrata ja kokeilla vuorostaan skibikeä, ku nähtiin viime keväällä pari likkaa tahkolla laskemassa niillä ja ei se kyllä miltää kovin vaikeelt näyttäny.

  • ...

   Kaikki nuo laitteet sopii hyvin myös tytöille mutta mielestäni moto on silti paras vaihtoehto. Tämä on kyllä vaan oma mielipide joten Käy testaamassa ja vertaamassa mikä sopii parhaiten itselle.

   ainakin Future Trend pitää esittelypäiviä missä pääsee laskemaan kaikilla laitteilla ja opetusta tulee jokaiseen.

   Laitteissa on paljon eroja ja suosittelen kokeilemaan kaikkia ennen hankkimista.

   • Ramada

    Snowscootti on kaikkein helpoin oppia vaimon mielestä. Kävimme testaamassa kaikkia laitteita Vihdissä taannoin. Nyt mennään molemmat snowscootilla!


   • Adamar
    Ramada kirjoitti:

    Snowscootti on kaikkein helpoin oppia vaimon mielestä. Kävimme testaamassa kaikkia laitteita Vihdissä taannoin. Nyt mennään molemmat snowscootilla!

    ja takaisin päiväunille Ramada :))))))) sun tarinassa on monta aukkoa :D


   • Ramadan frendi
    Ramada kirjoitti:

    Snowscootti on kaikkein helpoin oppia vaimon mielestä. Kävimme testaamassa kaikkia laitteita Vihdissä taannoin. Nyt mennään molemmat snowscootilla!

    Hei Ramada, sä muistit taas väärin. Siis kapeasuksinen on siis se skibike ja leveäsuksinen snowscootti.

    Mä muistan sen tilanteen silloin taannoin vihdissä niin vaimosi ihastui juuri siihen skibikeen ja kumpikaan teistä ei oikein oppinut laskemaan scootilla. Päätitte silloin molemmat hommata skibiken.

    Voi sinua höpsöä, kun sulla menee aina nimet sekaisin.


  • skkk1

   Olen nähnyt useasti Sappeella tyttöjä scuutilla, Levillä ja Isosyötteella myös.

  • kohta kengätön

   Vanhat sorelit alkaa olemaan lopussa, joten mitkä tilalle? Ja pelkästään skibikeä varten tarvitsen ne

  • suomen monosuksi

   Näin elävältä. Väki tekee ihmen temppuja. Jos rajoja osittain tai kokonaan puuttuu ja varaa tukiväkeen superharrastus! Olisin muuten varovainen kun aloittaa harrastuksen. Lumi ja suksi ovat liukkaita hiekkapaperillakin.

   • monoton_monosuksi

    suomen monosuksi. Mitä ihmettä sinä selität? Tuossa koko tekstissä ei ole mitään tolkkua, etkä varmasti tiedä mitä yrität sanoa ja mistä puhut. Ei jatkoon!


  • thorens

   Skibike is a gay

  • Fireflyer

   So what! :D Hei mut asiaa, oli keväällä lautailemassa ja alkoi ärsyttämään rinteissä ihan törkeesti se siirtymärinne, joka tulee ylhäältä ravintola Huipun ohi Levi Centteriin. Vastatuuli puhalsi naamaan joka ainut päivä. Näin siellä rinteissä muutaman skibiken (tai olisko ollut snowscootteja, en oo ihan varma) mut haaveissani tietysti itse olin puikoissa.

   Siinä sitä haaveilua riitti, kun lauta ei luistanut paitsi tuulessa väärään suuntaan ja jalka kramppasi potkimisesta, eikä kukaan edes auttanut ohi kiitävistä suksityypeistä mua eikä lautaa. Vikana päivänä kannoin pahimman osuuden. Mutta tuli siinä mieleen, että miten sujuu skibikellä tuollaiset loivat siirtymät. Joku varmaan kokenut? Meneekö taluttamiseksi, pystyykö tavallaan potkimaan vauhtia lisää tai onko helpompaa kuin laudan kanssa? Entä sitten eikö noita ole aika riski jättää myös vartioimatta (ettei joku pölli?).

  • suksit-telija

   Ei suju skibikellä,kapeet sukset kanittaa vastaan huomattavasti. Snowscootilla voi pumpata samaan tapaan kun BMXllä, Pumppaaminen ei onnaa skibikellä. Levillä näkee kun skibikeilijät ajaa vaan suoraan et vauhti pysyis jotenkin päällä ja samassa kohdassa snowscootilla joku pyyhkäisee ohi kurvaillen.

   • elä dissaa

    suksit-telija taitaa kuvitella omiaan, skibike nimittäin luistaa tosi hyvin ja kevyesti siirtymärinteissä ja juuri levillä sitä on tullut aika paljon harrastettua.

    Yleensä huipulla on vielä tuulen takia vähä lumista niin siirtymät menee juuri kapeilla suksilla tosi hyvin, jos sattuu enemmän olemaan lunta niin sitten istutaan normaalisti penkillä ja potkitaan vauhtia niinkuin potkupyörällä.

    ei kannata tältä foorumilta kuunnella paljoakaan noiden potkulautapoikien keksittyjä jorinoita. Niiden tarkoitus on vaan dissata skibikejä, harvat niistä on edes koskaan kokeilleet tai edes nähneet skibikeä.


   • JesseMessias
    elä dissaa kirjoitti:

    suksit-telija taitaa kuvitella omiaan, skibike nimittäin luistaa tosi hyvin ja kevyesti siirtymärinteissä ja juuri levillä sitä on tullut aika paljon harrastettua.

    Yleensä huipulla on vielä tuulen takia vähä lumista niin siirtymät menee juuri kapeilla suksilla tosi hyvin, jos sattuu enemmän olemaan lunta niin sitten istutaan normaalisti penkillä ja potkitaan vauhtia niinkuin potkupyörällä.

    ei kannata tältä foorumilta kuunnella paljoakaan noiden potkulautapoikien keksittyjä jorinoita. Niiden tarkoitus on vaan dissata skibikejä, harvat niistä on edes koskaan kokeilleet tai edes nähneet skibikeä.

    Noilla potkulautapojilla tuo menee uskontoon rinnastavaan sokeuteen.

    Kertaakaan kukaan ei oo levin siirtymällä tullu ohi, ja leikkaavaa käännöstä tullut harjoitettuu. Pumppaava liike onnistuu skibikellä, joustot lisäävät pumppausta.

    Potkulautapojat ovat vain kateellisia


   • Holmshill

   • Holmshill

  • Suksittelija!

   Leveä suksi menee paremmin lumisilla siirtymillä. Et ovat oikeassa. Pumppauksesta ei tietoo hölkkäsen pöläystä.

   • JesseMessias

    Todistit että et oo edes laskenut skibikellä, vaan potkulautapoika tyyliin rupeat dissaamaan. Se meno ei olennaisesti muutu, on sulla sit 11cm levee suksi tai 30cm levee lauta.

    Kyllähän vapaalasku piireissä sukset on suosituimpia, että miten sitten he voivat laskee mutta skibikellä ei voi?

    Kuules emmä sulle nyt fysiikan opettajaksi voi muuttua?


  • lautailija

   Sukset kyntää, laudat ei. Ihan fysiikan laki sekin.

   Haluuko ajaa avo traktorilla vai avo autolla, sama asia. Kummassakaan ei kattoa, toinen kyntää.

  • ihme väittelyä

   Voi hyvä päivä tätä foorumia, kumpi oli ensin muna vai kana?

   Suksilla on tehty nopeuslaskuennätykset joten suksi on nopeampi, laudassa on enmmän pohjapinta-alaa joten lauta kantaa paremmin lumen päällä.

   Onko tämä nyt niin vaikeaa.

   • JesseMessias

    En sanonut että ei kelluttaisi, sanoin että lasku ei muutu olennaisesti. On sitten sukset(leveys11cm) tai lauta(leveys30cm). Tietenkin käyttäytyminen muuttuu, levee on rauhallisempi, sukset on ketterämpi


   • fysiikan ope
    JesseMessias kirjoitti:

    En sanonut että ei kelluttaisi, sanoin että lasku ei muutu olennaisesti. On sitten sukset(leveys11cm) tai lauta(leveys30cm). Tietenkin käyttäytyminen muuttuu, levee on rauhallisempi, sukset on ketterämpi

    Juuri näin, suksissa vähemmän kitkaa joten sukset luistaa paremmin siirtymät.

    Jos mennään umpisessa niin lauta on hieman parempi.


  • suksittelia

   Tässä oli kyseessä luminen siirtymäreitti. Verrattiin todennäköisesti snowscootin leveitä tai skibike kapeita suksii. Komppaan kommentoijaa asiassa kapeet kyntää ja siksi snowscootit menee monessa skibiken ja suksittelijan ohi. Skicrossiradallakin. Ois varmaan heleppo testata asia ihan konkreettisesti.

  • diy_tuner

   Nonnii

   Odotellut scoottaajat taas vauhdissa.

   Tällä kertaa voin sanoa että scoottajat voisivat olla hiljaa.

   Eräs viikonloppu tuli kokeiltuu scoottia, motoa ja muutamaa eri skibikeä. Snowscootti oli huonoin laskea, ei pystynyt luisuvaa laskua mennä, ja leikkaavaa laskua kun laski niin rinteen leveys ei riittänyt, vaatii leveän baanan jos haluu kruisailla.
   Snowmotolla taas oli hauskempaa laskea, pystyy helpointen kikkailee ja tarvitsee huomattavasti pienemmän tilan laskemiseen kuin scootti.

   Freerider sh5 joka on sledge hammerin valmistama, oli unelma. Pitkät joustot, hyvä lasku asento istuessa sekä seisoessa. Leikkaavan laskun säde pienentynyt edellisestä mallista. Sledgehammerin tekemä hissilenkki on erinomainen lisä lasketteluun.

   Skibike oli mukavin. Moto hauskin. Scoot epämielyttävin

  • Lappiscoottaaja

   Luin kaikki kirjoituksesi ja eittämättä sellainen fiilis et osaat laskee suoraan ja kääntyillä ja luisutella, ei siin mittään sellast se skibikettely onkin. Snowscoot ei passaa siulle koska luisuttelu ei sillä tarkoituskaan. Voi tuntuu aluks vaikeelta jos on ihan käsi muuteski.

  • diy_tuner

   Eiku niin niin.......

   Scootilla tulee helposti matkustaja fiilis, nopeus kasvaa älyttömän nopeesti ja sitten rinteen leveys loppuu kesken. Näin serenassa. Ja olin vielä lasku opettajan/maahantuojan kanssa rinteessä.
   Kylläkin joudun perumaan sanomisiani, laskutavan oppii muutamalla tamppauksella. Ja kyllä silläkin varmasti pääsee laskee makeesti. Mutta aloittelevana, scoot oli snadisti vaarallinen. Mutta mitä minä olen sanomaan, te tiedätte paremmin kun olette kaikilla laskenut ja kaiken omistatte XD

  • yxscoottaaja

   Jäbä kohtuu kädetön tai sit ei maikkakaan skoraa oikeen skuuttii.

   • diy_tuner

    Näpsysti jäbä sinksaa nickii ja osaa käyttää webbii, mut slangi ei taivu teikäläiseltä.
    Skoraa ei meinaa mitään.

    jäbä on aika fakiiri.


  • kaxscoottaaja

   Vähän heikkoo tuo potkulautapoikien tietämys omasta ja muiden lajista :D

   Pitäisiköhän teidän mennä hiihtokouluun tai vastaavaan ja saattaisitte vaikka oppia laskeekin bikellä tai skuutilla.

  • diy_tuner

   Itsellä ollut vuoden päivät skibike.

   Maahantuojan kanssa laskiessamme niin hän totesi että lasken todella paljon seisoviltani. Koska kukaan ei oo opettanut mua varsinaisesti laskemaan. Kaikki olen itse oppinut. Skibikellä laskeminen on edelleenkin se mun juttu, mutta onneks sai kokeilla muitakin laitteita. Jotta näen onko nämä scootit niin mahtavia, mutta scootin kokeilleena totean etten tykänny.

   Ja moto oli hauskin serenassa. Mutta skibike on monipuolisin. Pystyy rauhalliseen kruisailuun, tarvittaessa aggressiivinen laskeminen onnistuu. Pystyy hyppimään ja temppuilee niinkuin scootilla, joutuu vaan vähän enemmän treenaa.

   Joten xscoottaaja, faktat haltuun, yks nimim, sitten voimme keskustella niinkuin aikuiset

   • snowbiker

    Jos skibike oli monipuolisin niin minkälaista monipuolista tarkoitat? Laskua yhdistettynä pressejä sekä reilejä ja hyppyjä? Motokin oli mielestäsi hauska. Jos voisit tarkentaa mitä hyppyjä teit esim motolla ja mitä temppuilit scootilla, koska voit luotettavasti verrata tekemisiä keskenään ja skibikeen. Jotenkin tulee tunne, että tässä neuvotaan ja puhutaan tyhjästä hallitsematta kunnolla yhtään neuvoituista lajeista. Puutaheinää siis.

    Jos olet laskenut jo vuoden skibikellä ja sitten kokeilet kerran snowmotoo tai scoottia niin tyrmäät ne täysin. Olen rekisteröitynyt aikoja sitten nordicriders foorumille ja esitin kysymyksen myös sinne temppuiliusta.

    Skibikejä on myyty suomessa useita vuosia, onhan jonkun pakko niillä osata jotain tehdä?? Nyt on näytön paikka skibikeilijöille. Videolinkkejä kehiin aiheena suomi skibike. Onko skibikerit sanojensa takana? Arvaan etukäteen, että yhtään temppu tai monipuolista videota ei tule tänne eikä nordicriders foorumille. Turha myöskään selitellä, että kukaan ei kuvaa tai vaihtaa puheenaihetta tyyliin mitä voiteita ja millä monoilla. Ja scoottaajat lopettakaa kirjoittelu tänne, lisää vastakkainajattelua enkä puhu politiikasta.

    Tiedoksi vielä lasken snowscootilla 2008- ja aloitin snowmoto crightonilla 2007.