Kannattaako jatkaa?

H . J

Lukekoon ken jaksaa :) Tarinaa kehittelen päässäni ja samalla mietin kannattaako jatkaa?


Mä olin maannut siinä ties kuinka kauan, varpaita ja jalkoja paleli. Lämmin suihku valui kuitenkin ylävartaalooni, ja olin vain liian laiska liikkumaan. Kuuntelin veden lorinaa, joka juoksi laakkaamattomana virtana muodostaen lattiakaivosta kuuluvan äänen. Pää lattiassa kiinni kuuntelin sen soittamaa musiikkia ja mietin. Elämä oli rumaa. Mitä enemmän sitä ajattelin, sitä enemmän aloin vihata tapoja joilla ihmiset kohtelivat toisiaan. Primitiivinen iterakkaus hallitisi ihmisten käyttäytymistä. Vihasin länsimaisen yhteiskunnan ihanteita… niitä ja itseäni vihasin. Itseäni ehkä eniten kaikista.

Itseäni ja myös muita varten päätin ottaa selvää mihin pystyisin. Aikeenani oli riisua maailma alastomaksi eteeni, edes hetkeksi, vain saadakseni vilkaista sitä ilman meikkiä. Minulla ei ollut enää mitään minkä takia näytellä. Nousin suihkun alle istumaan. Ilmeisesti olin juuri saanut päätetyä jotain, mutta se vaati pikaisia toimenpiteitä. Jos valitseminen kahden vaihtoehdon välillä vaatii pohdiskelua täytyy sen tarkoittaa, ettei kumpikaan vaihtoehto ole kovin paljon toista huonompi. Hymy nousi kasvoilleni kun ajattelin kuinka tarina päässäni muistutti lähinnä maailman pisintä itsemurha viestiä. Mutta ei. Halusin lopussa seisoa saappaat jalassa, puhdistella käsiäni yhteen ja kuiskata, kuten Papillon Gyanan eristyssellissä: ”im still here you bastards”.

Katsoin itseäni peilistä. Levitin partavaahtoa kasvoilleni.”Tätä on jo venytetty liian kauan ajattelin. Se voi kirpaista muutamaan otteeseen, mutta olo sen jälkeen olisi varmasti jo parempi.” Ajattelinko mä parranajoa vai eroa? Ainakin tuntui, että mä huuhtelin laavuaarista monen vuoden huonoa oloa monen päivän sängen sijaan. Voitelin kaulani haavoja kirvelevällä partavedellä. Muistelin kuinka olin ostanut sen vuosia sitten tax freesta itselleni. Sitä oli edelleen yli puoli pullollista jäljellä. Sivelin päätäni kämmenellä ja katsoin itseäni taas pelistä. Hiukseni olivat alkaneet lievästi ohentua ja olin ehkä joskus ylireagoinut ajelemalla ne kaljuksi. En ollut koskaan liiemmin perustanut geelitukkakulttuurista ja ehkä olin jopa kiitollinen neiti ajalle, joka ratkaisi yhden ongelmistani. Mielestäni lievästi rujo ulkomuoto sopi paremmin minäkuvaani ja kai mieheltä katu-uskottavuutta täytyy löytyä. Otin pyyhkeen ja kävelin olohuoneeseen. Istuin koneelle. Varasin seuraavalle päivälle lennon. Yksi suunta riitti minulle tässä vaiheessa. Vauhtia oli haettava sieltä mistä sitä saa ja oli mahdotonta tietää kuinka kauan siinä menisi. Varmasti minulla muutaman päivän päästä olisi jonkinlainen suunnitelma valmiina.

Siinä se oli, tämä pinnistys riittäisi tällä kertaa, nousin ylös ja raahauduin sänkyyn. Vatsaa väänsi ja yritin olla liikkumatta, etten olisi oksentanut sänkyyn. Se oli krapulaa lähes 10 vuoden juhlista. Eikä me aina edes tarvittu viina juhlimiseen. Vihasin maailmaa taas kerran. Vihasin maailmaa, jossa yhteenkään kysymisen arvoiseen kysymykseen ei ollut olemassa oikeaa eikä väärää vastausta. Sekö teki suurimmasta osasta ihmisiä hölmöjä. Jos kaikkeen olisi ollut olemassa oikea vastaus kukaan ei olisi tehnyt erehdyksiä. Päätös on kuitenkin päätös ja se tehdään vain kerran. Vallitsevia olosuhteita ei koskaan voida määritellä niin tarkasti, jotta voitaisiin myöhemmin todistaa, että jonkin toisen päätöksen laukaisema tapahtumarja olisi ollut sen menestyksekkäämpi. Toivoin että olisin pystynyt nukkumaan.

Uni ei pystynyt hiljentäämään ajatuksiani jotka pyörivät kuin pyörremyrsky. Tästä eteenpäin ollaankin molemmat omillamme ja mahdollisuus itsensä etsimiseen tarjoutuu. En usko olevani väärässä jos väitän, että sinulle se tulee yllättävänä ja pelottavana kaikesta huolimatta. Minulle se tulee vastenmielisenä, mutta välttämättömänä. Olen jo jollain tasolla osannut valmistautua tähän ja olen jopa järjestellyt asiani niin, että vain lopullinen päätös puuttuu. Tässä taistelussa voittaja oli mielestäni vain se joka luopuu taistelusta, mutta tässäkään taistelussa ei voittajakaan selviä tappioitta. Olin tyytyväinen, että olin viimeinkin saanut päätettyä jotain, mutta halusin jo olla hetken rauhassa päässäni myllertäviltä ajatuksilta.

Pyörin sängyssä ja yritin nukahtaa, mutta turhaan. Noora tulisi kohta töistä kotiin ja mä halusin olla täysin tajuton välttääkseni keskustelun. Kaivelin uudestaan first aid laatikkoani ja nopeasti löysinkin tarpeeksi hidasta tavaraa. Huuhtelin napit alas ja menin ikkunalle viimestelemään aamulta jäänen jointin.. Mulle oli vielä epäselvää pystyisinkö edelleenkään siihen. Oli liian suuri todennäköisyys, että makaisin illalla sängyssä silitellen sen hiuksia ja kuunnellen sen rauhallista ja tuhisevaa hengitystä kun se nukkuu. Näin oli mennyt jo monta päivä. Tunsin itseni ja osasin jo ennakoida käytöstäni hieman.

1

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • H . J

      Mä tiesin, että päihteet häiritsi mun keskittymistä ja tekivät minusta apinan, joka reagoi tilanteisiin primitiivisten vaistojen ohjaamana ilman minkäänlaista harkintaa. Selvänä minulla oli vain liian huono olo kestääkseni sitä. Tarvitsin puudutusta. Pyörittelin mielessäni lausahdusta, jonka olin kauan sitten jostain lukenut:”Kun menetät toivon, lakkaat pelkäämästä”. Olin silloin heti uskonut sen pitävän paikkaansa ja nyt jos koskaan siitä otetaan selvää.

      Tiesin, että rakastit minua yhtä paljon kuin minä sinua. Minulla ei vain ollut enään varaa ottaa riskiä, että olisimme tässä tilanteessa myöhemmin uudestaan. Ymmärrän kuinka epävarmuus tulevaisuudesta ajaa ihmisen järjettömyyksiin, ja että olit erittäin huono hallitsemaan omaa epävarmuuttasi, ainoa taito jota arvostin itsessäni. Olin jo vuosikausia hiljaa sivusta seuraten katsonut sun painiskelua itsesi kanssa. Tiesin, että jokaisen on itse tehtävä valintansa. Vain vapaasti itse tehtyjä päätöksiä voi päätöksiksi edes kutsua. Sun käytös ja reagointi tähän tilanteeseen sai minut tuntemaan pelkästään pettymystä. Pettymystä siihen kuinka vähän olit meitä ja seuraamuksia ajatellut. Olit toiminut täysin intohimojesi ohjaamana miettimättä seuraamuksia tai mitään muutakaan elämääsi liittyvää. Olit tehnyt sen uudestaan ja uudestaan kuin hullu joka hakkaa päätään seinään. Olit etsinyt jännitystä ja valoa omaan arkeesi. Ihminen todella on vain intohimojensa orja, jouduin pettyneenä toteamaan kaikkien puolesta.

      Kyllä mä voisin antaa anteeksi, mutta olisiko siinä mitään järkeä? Mäkin olin vain ihminen jolla oli mielihaluja, miksen siis vain heittäytyisi virran mukaan ja näyttäisi että sun hauskanpito oli ollut pelkkää puuhastelua. Katkeruus… totta kai se poltti vatsassani kokoajan. Se sekoitti ajatukseni yöllä ja päivällä. Ei siltä voinut välttyä.

      Ymmärrsinköhän edes itse mitä olin tekemässä tai mihin pyrin. Kai mä toivoin, että ajatukseni olisivat muuttuneet todeksi ja jollakin telepaattisella tasolla välittyneet sinulle. Olisiko siitäkään mitään hyötyä? Olit jo liian pitkään työntänyt minua pois. Nyt olin viimein päättänyt lähteä, koska olin lopultakin menettänyt toivon, olin lakkanut pelkäämästä. Siinä mä makasin tuntien kuinka huono ja raskas olo painoi minua. Kuulin äänesi eteisestä, enkä tiennyt heräsinkö vai nukahdinko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7229
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      35
      2781
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2356
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      99
      2062
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1757
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1333
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe