Lastensuojelun toiminta Hämeenlinnassa

piipero3

Lapseni ovat lastensuojelun asiakkaana Hämeenlinnan lastensuojelussa omasta/ perheneuvolan neuvosta ja olen törmännyt räikeisiin virheisiin siellä työntekijöiden puolelta. Kirjaukset tapahtuu puutteellisesti tai niitä ei ole tehty ollenkaan. Työntekijöitä ei saa koskaan kiinni, soittopyyntöihin ei vastata,minkäälaista kunnon vastauksia ei saa heiltä, kun heidät saa lopulta kiinni, puhelinkeskustelut ovat aina lyhyitä, tylysti sanotaan aina että "älä keskeytä", vaikka ei ole edes asiaansa kertonut loppuu, aina työntekijällä on kiire; työkaveri odottaa aina ovella odottamassa ja menoa olisi toiselle puolelle kaupunkia tai on juuri nyt kiire palaveriin. Kun menee paikanpäälle, niin työntekijät ovat paikalla, mutta toistensa huoneissa tai menevät juuri kahville. Asiakassuunnitelmissa lukee kauniisti että tukea saa, mutta kun sitä pyytää mitään ei järjesty.
Kun korjauksia pyytää papereihin niiden räikeiden virheiden vuoksi, sekin on kiinni omasta aktiivisuudesta..tee iso lista papereita ja ne käsitellään/ päättää sama ihminen joka on tehnyt virheet...ja virheitähän sieltä puolelta ei myönnetä. Olen alkanut pohtia, että onko toisilla ihmisillä ollut samanlaisia ongelmia kyseisen tahon kanssa????...Eikö apua saa kun sitä pyytää, vaan aletaan syyllistämään ihmistä joka sitä apua on hakennut kyseiseltä taholta....Perhe on sitten yksin ongelmiensa kanssa, vaikka apuahan pitäisi saada. Yksin ei kannata mennä mihinkään palaveriin/ tapaamisiin, koska kukapa sitten todistaa mitä siellä on puhuttu, kun kirjauksetkaan ei tule oikein/ tai niitä ei ole tehty...Puhelinsoitotkin kannattaa aina äänittää mitä heidän kanssa puhuu, koska nekin kirjataan/ tai ei kirjata/ unohdetaan samantien....Paskamainen tilanne =(....

7

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hämiss

      kirjoita hämeensanomiin mielipide kirjotus, eiköhän sitten tule aihe enemmän ilmi. veikkaan että kaupunki on säästäny sielläkin ja on liian vähän työntekijöitä ja sijaisia ei oteta.

    • faktaavaifiktioo

      Eihän mikään voi toimia kun sosiaalitoimisto on täynnä epäpäteviä, eli ei valmistuneita ihmisiä täynnä, yritetään tehdä töitä ilman pätevyyttä ja työkokemusta.
      Olisi aika kivaa kun esim. hämeensanomat tekisi tilaston hämeenlinnan sosiaalitoimistosta kuinka paljon siellä on valmistuneita, eli päteviä työntekijöitä ja sellaisia joilla on opinnot kesken.

    • sivusta seurannut

      Ongelman syy lienee yksinkertaisesti ajanpuute. Porukkaa on liian vähän. Nykyään sosiaalityöntekijältä vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto, kaikki muut ovat muodollisesti epäpäteviä todellisista taidoistaan riippumatta.

      Ongelma on sama kaikkialla maassa. Kunnat eivät halua panostaa lisää tälläiseen lyhyellä tähtäimellä pelkkiä kuluja aiheuttavaan toimintaan.

    • sossupajoo

      Omaa kokemusta on sen verran, että olen itse joutunut kertomaan sossuntantalle kuinka asiassa toimitaan, eli epäpätevän opiskelijan tehdessä lappuja ja lippuja, olen asiakkaana joutunut laittaan työntekijän korjaamaan asian mitä hän ei osannut hoitaa.Onko se oikein asiakkaita kohtaan?Kai niihin pöytien taakse pääsee töihin vaikka kaupan kassalta tai nakkipuljulta,pääsyvaatimuksena on varmaan se, että osaa olla ja esittää tärkeää ja pukeutuu suht fiksusti.
      Sääliksi käy ihmisiä jotka joutuvat asioimaan siellä joka kuukausi..

    • Tietoinen valintako?

      Ja mitä tekee paikallinen lehdistö - kirjoittelee liirumlaarumia toimittajan kaverista.

    • jallisasi

      Tarkkana ja huolellinen kannattaa olla mitä viranomaiset kirjoittavat, eli pitää pyytää lapsen tekstit luettavaksi ja tehdä oikaisuvaatimus heti jos virheellistä tietoa on kirjattu. Se mitä joku on sanonut, tai muutoinkin poiminnat esim puhelinkeskusteluista eivät ole ammattimaista kirjaamista. Väärien tulkintojen riski on suuri jos kirjataan ilman asianosaisten läsnäoloa, eikä kirjaamisia lueteta asianosaisella.
      Sosiaaliasiamieheen voi myös olla yhteydessä jos kokee tulleensa väärinkohdelluksi.
      Pätevyydestä sen verran, ettei nykyinen yliopistokoulutus takaa ammattipätevyyttä varsinkaan lastensuojeluun. Ihmisten kohtaaminen ja vuorovaikutustaidot korostuvat sosiaalityössä ja varsinkin lastensuojelussa. Eikä näitä ominaisuuksia kaikki opi riittävästi pystyäkseen toimimaan ammatissa, vaikka maisterin paperit olisivatkin taskussa.

    • sossu=yömakkara

      kyllä ammatin kun ammatin aika hyvin oppii, on papereita tai ei,pelkät paperit taskussa kun ei joka ammatisissa riitä,vaan tarvii olla myös tilannesilmää ja vaistoa,ja varsinkin tuossa sossun touhussa voisi auttaa asiaa paljon kun ottaa ihmiset ihmisinä, eikä minään maitopurkkeina jotka menevät pitkin liukuhihnaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7130
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2751
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2336
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      95
      2024
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1727
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1525
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1309
    Aihe