Fordin ruosteongelmat...

Golf 03

Meinasin vaihtaa vähän ajettuun farkku Mondeoon 05 juuri tänään. Eilen tarkistin alustan ja pahalta näytti ei suinkaan Etelä-Suomen suolissa 85 tkm ajetun alusta kuskin etuovesta taakse päin. Onneksi löysin vauvalle sopivan selkä menosuuntaan turvaistuimen Golf Variantiin vm. 03.
Olen entinen Toyota-mies ja niissä on muuten vähän vikoja. Vähemmän kuin esim. VW:ssa, mutta peltien korjaaminen merkissä kuin merkissä maksaa. Pitkä pätkä on tullut ajettua V.A G:n tuotteilla Audista Seatiin ja hyvin ovat kestäneet pelteineen päivineen. Yhden ainoan kerran meni VW:sta sytytyspuola, muttei se tielle jättänyt.
Kokemusta on autoista 'mersusta ladaan' (2 milj. km). Tämä ei ollut sitten provo, vaan ihan tiedoksi, että ruostesuojatkaa autonne jo uudesta saakka, mikäli meinaatte niitä pitää pitkään. Muutoin jättäkää ruosteongelmat seuraaville omistajille.

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1288534317255.html

10

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koposen kalakaveri

      Koponen teetätti kalliin suojauksen. Meni viikko ja auto romuksi katolleen.

    • 2001 Mondeo ja focus
      • Golf 03

        Osalla VW-konsernin tuotteista on pahojakin laatuongelmia. Tuo Talouselämän linkki on täyttä asiaa. Työssäni olen törmännyt hyviin ja huonoihin VW.n tuotteisiin. Riippuu mallista ja jopa vuosimallista, mitä tauteja niistä löytyy. Minulla olevan Variantin tuotanto siirtyi Meksikoon, ellen väärin muista v. 05 ja laatu putosi heti. Omani on valmistettu Saksassa. Varsinaisia vikoja on ollut lähes uutuuttaan ohimenevästi kaikki sähköt hävisivät. Syytä ei koskaan löytynyt, eikä sen koommin ole sähköt ole hävinneet. Polttimoita on mennyt sisältä ja ulkoa. Mittarissa oli n. 140 000 km, kun sytytyspuola sanoi sopimuksensa irti. Auto kävi kolmella pytyllä. Korjaus maksoi osineen Vianorilla Kuopiossa n. 85 €. Huoltaa on toki pitänyt autoa 15 000 km:n välein tai kerran vuodessa ja normaalit pesut/vahaukset yms. Jakohihnan vaihtohan se 1,6 koneessa on aika kallista. Kerran se on tehty ja seuraavan kerran tehdään ennen kuin 180 tkm tulee mittariin. auto on kylmä talvella kovilla pakkasilla ja siihen käy vaan 98 E bensa. Kaikki on huoltokirjaan muuten merkitty. Ai niin ja alustasta on jokin nivelen kuminen osa vaihdettu, kun kolisi. Ei ollut kallis sekään, eikä katsastukseen vaikuttanut. Mutta mikä kaikkein parasta niin ei ole ruostepilkkuakaan missään, joten korin puolesta mennään pitkään vielä. Moottorikaan ei hävitä öljyjä, eikä longlife-ohjelmaan olla sorruttu (öljynvaihtoväli 30 000, mikä on ihan liikaa).
        On minulla ihan hyviä kokemuksia Fordeistakin, mutta 80-luvulta (Ford Orion 1,3 vm.88). Siinä oli helppoa perustekniikkaa ja auto oli hyvä ajaa siihen aikaan, eikä ruostekaan raiskannut, kuten monia nykyautoja. Seuraavaa merkkiä en tiedä, mutta saattaa olla uusikin ja jos on uusi niin teetätän ruostesuojauksen uutuuttaan olipa merkki mikä hyvänsä, koska sillä ajetaankin sitten loppuun asti.


    • halvalla lähtee

      kyllä fordeissakin ongelmia riittää,näkeehän sen käytettyjen hinnassa,mikään muu merkki ei pudota hintaa noin rajusti,mut sikäli hyvä tee se itse miehille.... alle 150 th,km ajettuja 2008 mondeoita saa jo kymppitonnilla,uskomaton pudotus,focuksissa vielä enemmän.

      • Aina se jaksaa

        Jaa. Mistähän noin halvalla Mondeoita saa? Myynnissä näkyy olevan yksi 2008-mallinen seda, minkä hinta on verottomana 9999 €. Huomaa, ilman alv:tä.

        Mutta turhaan kyselen. Lappeenrannan Toyotamies ei vastaa. Samoja valeita jaksaa kirjoitella vuodesta toiseen.


      • turhaa läyhäämistä!!
        Aina se jaksaa kirjoitti:

        Jaa. Mistähän noin halvalla Mondeoita saa? Myynnissä näkyy olevan yksi 2008-mallinen seda, minkä hinta on verottomana 9999 €. Huomaa, ilman alv:tä.

        Mutta turhaan kyselen. Lappeenrannan Toyotamies ei vastaa. Samoja valeita jaksaa kirjoitella vuodesta toiseen.

        Juu Myin 2viikkoa sitten 2002 1.8Farkun ja sain 7999€, niin halpa olisi 2008 Mondeo jos alle 10t€ saisi tai pirusti ajettu!!


      • turhaa läyhäämistä!!
        turhaa läyhäämistä!! kirjoitti:

        Juu Myin 2viikkoa sitten 2002 1.8Farkun ja sain 7999€, niin halpa olisi 2008 Mondeo jos alle 10t€ saisi tai pirusti ajettu!!

        Korjaus edelliseen siis pyynti oli 7999€ ja jouduin tyytymään 7750€!!!
        Kova oli jamppa tinkiin, mutta hyvän pelin sai edullisesti!!


    • Bemaristi 68

      Moi!!
      Perheessämme on oillut runsaasti Fordeja, meillä autot eivät ole ruostuneet. On ollu Escortteja, Taunuksia, Sierroja, Mondeoita ja Focus.
      Autot hoidettu öljyämällä. Siis alusta, kotelot ja ovet. Vnhojakin yhä liikenteessä. Mondeo td 98 näky olevan v. si 470tkm ajettuna.
      Toki Fordikaan ei ole viaton auto kuten ei muutkaan. Mutta nyt ajelen Bemarilla, jo kolmas peräkkäin.
      Perheessämme on nyt pari Bemaria ja pari Volvoa.

      Ford on edelleenkin yksi suosikeistani.

    • köfffff

      Ford=Ruoste


      kaikki sehän jo tietää.. korjaamoillakin jo nauravat

      ai sehän on fooordi


      hohhooooooooooo

      • Matti ja Pekka

        Köffff pupuseni kiitos illasta. Olihan sinulla putkensuulla vähän "ruostetta" mutta ei se näin miesten kesken haittaa. Veljesi lipaisi sen hienosti pois. Olethan jo sinut kokosi kanssa, se nöpötti niin terhakkaasti kun "hoonattiin" Halipuseja Pekalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe