Susiviha - aikamiespojatko?

peräkamarissa

36

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saas sitten nähdä

      Nuo myyttiset paräkammarin pojat, eivät omaa tarvittavia taitoja susikannan hoitoon.
      Kyllä asialla ovat kokeneemmat metsästäjät ja luonnontuntijat. Ei niitä susia noin vain poksutella, vaikka Hesarin lukijat niin luulisivatkin.
      Mikäli uskoo Kojolan mainitsemiin lukuihin, niin maanlaajuisesti ei susi saa ymmärrystä osakseen, muualla kuin kaupungeissa, koska niissä ei susia liiku.
      Mikäli kanta tosiaan on saatu pidettyä siellä 150 yksilön tasolla, niin se vaatii kyllä viranomaisten haluttomuutta, tai ajanpuutetta puuttua asioihin paikallisesti ja myös laajaa nykyisen susipolitiikan vastaista näkemystä.
      Suden ja ihmisen rinnakkainen asuminen vaatii aina ihmisiltä isojakin joustoja ja vaikea on ymmärtää, miksi sellaiseen pitäisi löytyä halua.
      Kukapa nyt ehdoin tahdoin haluaisi susia nurkkiinsa, kun niistä on lähinnä harmia, noin yleisesti ottaen.
      Liian tiukalla suojelullahan tällaiseen tilanteeseen ollaan päädytty. Pakolla ei koskaan ole maailmassa hyvää saatu aikaan, mutta tuskin vihertävältä virkamieskunnalta mitään rakentavaa, tullaan asian tiimoilta näkemään.

      • Susihukkanen 1

        No susivihaajat kertokaa nyt ihan suoraan, että miten tällainen oman käden oikeus eli laiton tappaminen on edes mahdollista? Taannoin, kun oli ajankohtaista aseiden kotisäilytyksen kieltäminen niin jokapuolelta suorastaan tulvi sellaista viestiä, että metsästäjäthän ovat käyneet läpi sellaisen seulan ennen aseenkantoluvan myöntämistä, että he ovat lainkuuliaisimpia ja vastuullisimpia ihmisiä tässä maassa.
        Oletteko sitä mieltä, että kaikilla on oikeus halveksia lakeja ja määräyksiä?

        No, nyt olette kuitenkin näyttäneet esimerkkiä ja ensimmäisenä ottamassa lakia omiin käsiinne. Ihan pikkuisen menee ohi ymmärryksen. Sitä aselakia on syytä tiukentaa oikein tuntuvasti. Salametsästyksestä aina ehdoton vankeus ja kaikki käytössä olleet välineet takavarikkoon autot mukaanlukien. Päälle ainakin viisinumeroinen sakko.

        Saa kommentoida.

        Toinen juttu eli miksi automaattinen asenne susien esiintymisalueen asukkailla on, että susi väistyy ja ihminen jää? Suomessa on 5,5 miljoonaa asukasta ja 150-300 sutta ja ne eivät muka mahdu elämään täällä. Katsokaapa peiliin susivihaajat ja ottakaa katse pois omasta navasta. Ihminen laajentaa reviiriään jatkuvasti ja susi ja muukin luonto joutuu väkisinkin törmäyskurssille ihmisen kanssa.

        Susi, karhu, ilves ja ahma ovat luontoon kuuluvia petoja. Jos tällainen eläin sattuu asumaan naapurissa niin silloin opetellaan elämään niiden kanssa. Miksi esim. niitä koiria pitää pitää pihalla ja vapaana? Se on vaikeuksien kerjäämistä. Laitumet aidataan susien ja muiden petojen pitäviksi. Mielestäni näihin kustannuksiin valtion tulisi osallistua suurella panoksella, koska valtio vaatii susia suojeltavan.


    • Ryynäsen Topi

      Poikamiesajatko. On se ja sama onko naimisissa vai naimaton tai perheellinen/perheetön niin sutta se asia ei muuta miksikään.
      Ns tutkijat on parikymmentä vuotta hokenu samaa "susia on 150 ja on äärimmäisen uhanalainen" Itketään ja vongutaan äiti eeuulle ja valitetaan omista asioista omaa oksaa sahaten. Kyllä pistää ihmetyttämään että jopa suomessa elävät maailman ainoat metsäpeuratkin ollaan valmiina syöttämään susille kunhan vaan koko maa saataisiin niillä täytettyä. Susi on laajimmalle maailmassa levinnyt koiraeläin ja täällä huudellaan jostain uhanalaisuudesta. Miksikö ei metsäpeura ketään kiinnosta? Ainiin siinä on hyvä liha ja se kasvatetaan vaan ammuttavaksi niin eihän sen hengellä ole väliä. Jos suttakin syötäisiin kulinaristisena herkkuna niin ala arvostettu nelijalkainen sekin varmaan olisi piiperö piireissä.

      Vielä oudompaa on suden asettaminen jopa ihmishenkien edelle. Suden taposta menetät aseet, metsästysluvat, puhelimet, autot, moottorikelkat ja ihan kaiken mahdollisen valtiolle vissiin kuulakärkikynää ja vaimoa myöden ja lapsetkin kai huostaanotetaan. Mitä saa ihmisen tappanut henkilö. Vähän linnaa josta puolet selviää hyvällä käytöksellä, täys ylläpidon, koulutukset ja ilmaisen hotelliasumisen muutamaksi kuukaudeksi ja kaikki on valmiina kun taas palaat siviiliin. Suden ampujalta kaikki on valtio vienyt.
      Kyllä helvetti pistää tämän valtion touhut ihmetyttämään kun muutaman suden rumpin takia kaatuu koko maailma niinkun ei isompia murheita olisi. Jahka tuo valta brysselistä joskus taas tappelemalla siirtyy omalle valtiolle niin suden tapporaha palautuu varmasti takaisin niinkuin venäjälläkin on.
      Jos euroopassa ollaan niin helvetin huolissaan suomen susista niin pistää ihmetyttämään mikä estää niitä istuttamasta sinne kun on kaurista, villisikaa, kuusipeuraa, saksanhirveä yms yltäkyllin mutta ainiin nehän pitää säästää rikkaille ulkolaisille turisteille eikä susille. Ympäri käydään ja yhteen tullaan.

    • marginaalissa ollaan

      Jospa jätetään asian demonisoiminen ja liiottelu. Nimike on törkeä metsästysrikos ja siitä voidaan tuomita vankeutta 4kk-4 vuotta.
      Nythän juttua vasta tutkitaan, vasta kun asia menee käräjille, nähdään minkämoista rangaistusasteikkoa asiassa tullaan käyttämään.
      Tässä asiassa ei Brysselillä ole mitään tekoa. Sieltä on kotimaisten valitusten seurauksena, perätty susien hoitosuunnitelmaa ja sen saatuaan se kanava kyllä vaimeni. Ei Brysselistä löydy sen enempää kiinnosta asiaa kohtaan.
      Kyllä meidän petopolitiikka on aivan kotimaassa kudottua, vihertävä virkamiehistö kotimaassa on asian takana.
      Jahti-lehdessä oli muistaakseni viimevuonna aika hyvä artikkeli asian tiimoilta, siinä kävi hyvin selväksi, mistä ne sopankeittäjät löytyvät, eikä tarvinnut ulkomaille asti mennä, siinä asissa.

    • ei susia liikaa

      Kun luki lehdestä Ilpo Kojolan näkemyksen asiasta, että pitäisi löytyä 700 susihukkaa ilman salametsästystä, niin pitää sanoa mieleni muuttuneet myönteiseksi salametsästykselle.
      Kun meillä oli huipussaan jotain 300 sutta, eikä niidenkään kanssa meinattu toimeen tulla, niin tuollainen 700 olisi jo täystuhoon verrattavissa oleva vitsaus.

      • Ryynäsen Topi

        Liika on liikaa. Sitten vasta kun kehäkolmosen sisäpuolelle eksynyttä karhua tai sutta ei jahtaa armeija ja poliisi vaan sen annetaan elää rauhassa niin saatan jopa hieman kuunnella tuota hyssyttelyä mutta niin kauan kun muu maa on eriarvoisemmassa asemassa etelän kanssa en korvaani loksauta näille valehtelijoille (ns tutkijat) vaan mielessäni myhäilen joka uutista missä susi on kaadettu joko laillisesti tai laittomasti.


    • Mentäiskö näillä.

      Suomen sopiva susi määrä olisi mielestäni 0-100 yksilöön, vaikka se menisi joskus nollaankin, niin venäjältä niitä tulisi nopeasti lisää. Kun siellä niitä on kymmeniätuhansia, joten sukupuuttoon niitä ei saa millään.

      Näin eläinten ystävänä tuntuu pahalta kun sudet tappaa niin paljon koiria, ja muita koti eläimiä.ja lapsetkin joutuvat maaseudulla pelkäämään niitä joka päivä koulumatkoillaan. Myös hirvikin saattaa kitua kaksikin vuorokautta kun susi repii siltä vain suolet ulos.

      Outoa kun epäiltyyn sudenkaatoon saattaa löytyä neljäkin poliisi partiota, mutta kun eläkeläisiä tai naisia hakataan tai raiskataa on yhdenkin partion paikalle saanti joskus vaikeaa. Tuota voisi sanoa jo rasistiseksi toiminnaksi suomalaista kohtaan.

      Sillä kun on epäilys suden kaadosta on kyse satavarmasti rehdistä suomalaiseta miehestä joka suojelee perhettään ja kotieläimiään. Mutta vanhusten hakkaaminen ja naisten raiskaaminen, niissä on enemmistönä maahanmuuttajat, vaikka he ovat suuri vähemmistö väestöstä alle 1%.

      Syy ei ole poliisien, sillä heidän on tehtävä mitä poliitikot käskee, näin ollen vihreät puolueena on saanut liian suuren vallan suomessa, ja se täytyy korjata seuraavissa vaaleissa.

      • Ahmoja kato ~~>=

        Kainuussa on ahmoja varmasti enemmän kuin susia mutta sepä ei tapakkaan koiria vaan kipuaa puuhun rohkean koiran edestä.


    • Järki käteen

      Tässä susi keskustelussa on kyllä menty metsään. Minä innokkaana metsästäjänä tiedän(pitäisi kaikkien metsästäjien)että susi on rauhoitettu. Ja jos ei lakia kunnioita ei pitäisi tulla ja pilata muiden metsästysharrastusta..ei kaikki metsästäjät hyväksy sala metsästystä. olen jo puhunut monen metsästäjän kanssa ja suurin osa tuomitsee sen.Ei sellainen joka hyväksyy salakaadon ole rehellinen muissakaan asioissa, ei susi ole oikeastaan mikään ongelma täällä maaseudullakaan, siitä vain on tehty se, ei sitä susi vihaa voi järjellisesti selittää. aina toimitettiin että ei salametsästystä ole..nyt sekin virsi on kaluttu loppuun..ja ne vievät koiria, perhon sudet eivät ole tappanut vuosikausiin yhtään koiraa, että sekin siitä, ja kun kulkevat pihoissa, tämä susi lauma kulki niin erämaissa kuin vain voi noilla seuduilla kulkea.nyt vaan tuntuu että kun on housuissa, niin itketään eu ja kaikki maholliset.

      • saku

        taitaa nyt tämäkin ilmiantaja olla päässyt mielensä päähän itse ainakaan en haluaisi olla hänen housuissaan ja toivotaan ettei koskaan tule selville ,kuka miehet ilmiantoi.

        Hirmunen haloo ja numero tehdään parista Sudesta, tuossa nyt mitään ihmeelistä ole ja mikäs sinä olet muitten rehellisyyttä arvioimaan.


      • 16+8

        Meneppä Pohojanmaalle laukomaan ääneen nuo samat asiat jos uskallat!! Ei taida rohkeus riittää. Jopa siellä rehelliset ei metsästäjät näkevät vaan etuna sen että sudet päätyvät nahkurin orsille. Kirjoituksestasi aistii jo monesta kohdasta sen että et ole metsästäjä etkä muutenkaan tiedä asioista hölynpölyä!


      • saku
        16+8 kirjoitti:

        Meneppä Pohojanmaalle laukomaan ääneen nuo samat asiat jos uskallat!! Ei taida rohkeus riittää. Jopa siellä rehelliset ei metsästäjät näkevät vaan etuna sen että sudet päätyvät nahkurin orsille. Kirjoituksestasi aistii jo monesta kohdasta sen että et ole metsästäjä etkä muutenkaan tiedä asioista hölynpölyä!

        minun sympatiat ovat täysin metsämiesten puolella,en vihaa Susia enkä muitakaan eläimiä mutta on se kumma ,kun resursseja löytyy valtiolta parin Suden tappoon enempi, kuin todellisiin rikoksiin,joku Gambialainen raiskaa ,niin siitä ei saa vahingossakaan puhua,kun joudut vihapuheista tilille.

        Nämä miehet ovat kovia Suomalaisia työtätekeviä veronsa maksavia metsämiehiä ja nyt heltä monelta menee ainut harrastus mahdollisuus mitä maaseudulla on mahdollista tehdä ja vielä kohtuuttomat vahingon korvaukset päälle.

        Susi tahi muu eläin ,niin ei sen taposta pidä rangaistus olla niin kova ,että sillä pilataan vuosiksi ihmisten elämä.

        Ihminen on aina eläintä arvokkaampi, nämä saaterin kravatti ukot luulevat olevansa jotain eliitti metsästäjiä ja kauhistellaan ja siunataan paria salakaatoa ,kun nyt salakaatajat olisi muka pahimpia rikollisia maan päällä.Heleppo se on huudella ,kun ei mistään mitään tiedetä.


      • 7+15
        saku kirjoitti:

        minun sympatiat ovat täysin metsämiesten puolella,en vihaa Susia enkä muitakaan eläimiä mutta on se kumma ,kun resursseja löytyy valtiolta parin Suden tappoon enempi, kuin todellisiin rikoksiin,joku Gambialainen raiskaa ,niin siitä ei saa vahingossakaan puhua,kun joudut vihapuheista tilille.

        Nämä miehet ovat kovia Suomalaisia työtätekeviä veronsa maksavia metsämiehiä ja nyt heltä monelta menee ainut harrastus mahdollisuus mitä maaseudulla on mahdollista tehdä ja vielä kohtuuttomat vahingon korvaukset päälle.

        Susi tahi muu eläin ,niin ei sen taposta pidä rangaistus olla niin kova ,että sillä pilataan vuosiksi ihmisten elämä.

        Ihminen on aina eläintä arvokkaampi, nämä saaterin kravatti ukot luulevat olevansa jotain eliitti metsästäjiä ja kauhistellaan ja siunataan paria salakaatoa ,kun nyt salakaatajat olisi muka pahimpia rikollisia maan päällä.Heleppo se on huudella ,kun ei mistään mitään tiedetä.

        Tällainen/tällaiset salakaatajat ovat helpompia tuomittavia juuri siitä syystä kun viranomaiset ei pelkää niitä yhtä paljon kun murhaajia, ryöstäjiä, huumehörhöjä yms sillä ns salakaatajahan on yleisemmin kunnon työssä käyvä kansalainen ja rehellistähän on aina rankaistu tässä maassa rankimman mukaan.
        Murhaajat, väkivalta ryöstäjä rikolliset, huumeveikot yms saa kaikki edut valtion puolesta. Täyshoito mukaanlukien, psykologit, vierotukset, päähän silittelyt, sakkojen maksut, valmistelu uuteen vapaaseen elämään parin kk linna retken jälkeen jne.
        Kun taas salakaatajalta lähtee liki kaikki valtiolle ja kukaan ei maksa sun puolesta saati järkkää sun elämää uudestaan jos linnassa joutuu piipahtamaan tai jos ei joudu niin rahalliset menetykset, ajoneuvoineen, harrastevälineineen yms tuhansien eurojen omaisuuksineen plus sakkoineen on niiden kanssa pärjättävä yksin.
        Tuo gambialaiseen vertauksesi on myös täysin totta. Oletetaan että salakaatajissa olisi yksi tummahipiäinen selviäisi hän Suomen nykykäytännön mukaan varmaan puolella mistä muu porukka sillä jos hän olisi tasavertaisessa asemassa syytettynä pidettäisiin virkamieskoneistoa näinollen rasistisena.


      • sivusta seuraava
        saku kirjoitti:

        minun sympatiat ovat täysin metsämiesten puolella,en vihaa Susia enkä muitakaan eläimiä mutta on se kumma ,kun resursseja löytyy valtiolta parin Suden tappoon enempi, kuin todellisiin rikoksiin,joku Gambialainen raiskaa ,niin siitä ei saa vahingossakaan puhua,kun joudut vihapuheista tilille.

        Nämä miehet ovat kovia Suomalaisia työtätekeviä veronsa maksavia metsämiehiä ja nyt heltä monelta menee ainut harrastus mahdollisuus mitä maaseudulla on mahdollista tehdä ja vielä kohtuuttomat vahingon korvaukset päälle.

        Susi tahi muu eläin ,niin ei sen taposta pidä rangaistus olla niin kova ,että sillä pilataan vuosiksi ihmisten elämä.

        Ihminen on aina eläintä arvokkaampi, nämä saaterin kravatti ukot luulevat olevansa jotain eliitti metsästäjiä ja kauhistellaan ja siunataan paria salakaatoa ,kun nyt salakaatajat olisi muka pahimpia rikollisia maan päällä.Heleppo se on huudella ,kun ei mistään mitään tiedetä.

        Niinpä niin, miksihän noita lakipykäliä yleensäkin laaditaan, ketä ne oikein suojelevat/palvelevat? Eiköhän se mene niin, että joka laittomuuksiin lähtee mukaan, niin on myös valmis kantamaan siitä seurakset.
        Tuskin ykskään susijahdissa olleista ei tiennyt olevansa laittomilla teillä? Hyvähän se on, että valvotaan metsästystäkin tai kohta meno ois kuin villissä lännessä, ammutaan mitä huvittaa.
        Toki suurin osa metsästäjistä osaa käyttäytyä kuten pitääkin, koska tuon tyyppisillä jutuilla ei saada aikaan kuin lain tiukennuksia, lisää rauhoituspäätöksiä ja kaikenmoisia rajoituksia. Mediahan tykkää skandaaleista ja eiköhän se tuokin juttu puhuta kansaa vielä pitkän aikaa.
        Erästä MJK:n ylempää toimihenkilöä lainaten, "aina löytyy omaan pesään paskantajia, joista tuskin koskaan päästään eroon".


      • iso paha susi

        Kyllä vaan ovat tappaneet vuosikausiin koiria perhossa. Otappa selvää ennen kuin puhut paskaa.


    • Lukashit tulevat

      Onhan se nyt jumankekka ihan törkeää valehtelua valtion toimesta, että vääristellään susien määrää tarkoituksellisesti ja johdonmukaisesti. Se on rikos omaa kansaa kohtaan!

      RKLT suoltaa ihan pöppölööröö-lukuja, vuosi toisensa jälkeen. Se instanssi on alunperin perustettu nimenomaan palvelemaan suomen kansaa tiedottamalla sille kunkin eliölajin tilanteen ja lukumäärän ja levinneisyyden maasaamme.
      Susien ja muidenkaan suurpetojen kohdalla näin ei ole toimittu.

      Miksi susikanta mukamas olisi edelleen sen väitetyt 150 yksilöä, siis saman verran jota se oli jo 90-luvun alkupuolella? En usko! Eihän se voi enää millään herran tähden pitää paikkaansa, lisääntyneiden havaintojen, kotieläintuhojen sekä saaliiksi saatujen yksilöiden perusteella.

      Ja mikä kammottavinta, susien tekemät hyökkäykset ja läheltä piti tilanteet ovat vain kasvaneet ja sudet ovat menettäneet ihmispelkonsa. Ajan myötä tämä tietää myös 100% varmuudella susiuhreja Suomessa ihmisten muodossa, jos ei joku tai jotkut tee asian hyväksi yhtään mitään.

      • Lukashit tulevat

        Korjaus edelliseen: Siis RKTL - Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos, eikä "RKLT".


      • tyhjäpäät

        Uskomatonta sontaa tuo 100% varmuudella uhreja vielä tulee itkeminen! Eikös tuolal logiikalla myöskin mm tietoliikennesatelliitit pitäisi kieltää kun aivan varmasti vielä jokupäivä sellainen tipahtaa ja ihmisuhreja tulee! Haloo tyhjäpäät! En edes viitsi tässä yhteydessä mainita mitää metsästäjien aseiden aiheuttamista uhreista. Ne kun ovat OIKEASTI totta ja uhreja tulee joka vuosi. Miksi aseiden kiellosta ei keskustella tällä palstalla??


      • 8+3
        tyhjäpäät kirjoitti:

        Uskomatonta sontaa tuo 100% varmuudella uhreja vielä tulee itkeminen! Eikös tuolal logiikalla myöskin mm tietoliikennesatelliitit pitäisi kieltää kun aivan varmasti vielä jokupäivä sellainen tipahtaa ja ihmisuhreja tulee! Haloo tyhjäpäät! En edes viitsi tässä yhteydessä mainita mitää metsästäjien aseiden aiheuttamista uhreista. Ne kun ovat OIKEASTI totta ja uhreja tulee joka vuosi. Miksi aseiden kiellosta ei keskustella tällä palstalla??

        Voi harmi sinun osaltasi kun nyt ei tullut mitään ihmiseen kohdistettua rikosta metsästysaseella tapahtuen mutta jos yhtään lohduttaa mene lukemaan iltalehden tämän päivän uutiset sillä jos ei ase niin "metsästysveitsellä, uhkailtiin" vai tapettiin en edes muista miten se juttu meni mut siihen uutiseen on tämä sinun metsästykses nyt saatu taas negatiiviseen valoon vaikka ei liity hevon peetä koko harrastukseen.
        Nyt on ilmeisesti keksitty lehdistössä se että kaikki veitsillä ja puukoilla tapahtuvat vahingonteot tehdään vastedes aina metsästyspuukoilla!
        Seuraavaksi metsästysautolla ajettiin varmaan joku jalankulkija hengiltä jos huomisia otsikoita vähääkään osaa arvella.


    • Buldoggi

      Kysymys ei olekaan siitä pitääkö lakia noudattaa ,vaan kysymys on rangaistuksien kovuudesta suhteessa muuhun rikollisuuteen,eli kohtuudesta.

      Olette nyt varmaan siellä järjestöissänne erittäin tyytyväisiä uuteen lakiinne,kun olette saaneet lain ,jossa eläimen hengelle annetaan isompi arvo,kuin ihmisen hengelle.

      Korostan vielä ,että lakeja pitää noudattaa,mutta kohtuus pitää olla kerjätessäkin.

      Voimia kaikille jotka ovat joutuneet mukaan tähän kohtuuttoman suureksi paisuneeseen tapahtumaan.

      • 4+2

        Tapaus parinvuoden takaa:
        Pantasusi oli hukassa eikä lähettänyt signaaleja vuorokauteen niin jo kierteli rktl.n vuokraamat pien lentokoneet aluetta ristiin rastiin ja hirvimiehiä jopa haukuttiin suoraan pantasuden salakaadosta. No oho parin vuorokauden jälkeen panta alkoi taas pelaamaan mutta eipä tullut kukaan signaalin perässä juoksija anteeksi pyytämään paikallisilta hirviporukoilta turhasta syyttelystä.
        Seuraavalla viikolla katos marjareissulleen eräs vanhempi rouva ja huolestuneet omaiset ilmoittivat viranomaisille. "Oletteko soittaneet?, Oletteko kierrelleet metsätiet?, Noo jos ei muutamaan päivään kuulu niin ottakaa uudestaan yhteyttä kyllä ne eksyneet yleensä tien kotiin löytää"
        Ja niin ihmeeltä kun nämäkin kuullostaa jutut ovat täyttä totta pirkanmaalla!
        Että kumman henki on arvokkain suden vai ihmisen?


      • ylijumalaista
        4+2 kirjoitti:

        Tapaus parinvuoden takaa:
        Pantasusi oli hukassa eikä lähettänyt signaaleja vuorokauteen niin jo kierteli rktl.n vuokraamat pien lentokoneet aluetta ristiin rastiin ja hirvimiehiä jopa haukuttiin suoraan pantasuden salakaadosta. No oho parin vuorokauden jälkeen panta alkoi taas pelaamaan mutta eipä tullut kukaan signaalin perässä juoksija anteeksi pyytämään paikallisilta hirviporukoilta turhasta syyttelystä.
        Seuraavalla viikolla katos marjareissulleen eräs vanhempi rouva ja huolestuneet omaiset ilmoittivat viranomaisille. "Oletteko soittaneet?, Oletteko kierrelleet metsätiet?, Noo jos ei muutamaan päivään kuulu niin ottakaa uudestaan yhteyttä kyllä ne eksyneet yleensä tien kotiin löytää"
        Ja niin ihmeeltä kun nämäkin kuullostaa jutut ovat täyttä totta pirkanmaalla!
        Että kumman henki on arvokkain suden vai ihmisen?

        No, elukathan ovat ajat sitten tulleet ihmistä arvokkaimmiksi.
        Elukoiden kuljetuksiinkin on olemassa tiukat direktiivit mutta ihmistä
        saa kuskata miten ahtaasti suinkin kehtaa, esim. lentokoneet.
        Elukoiden ulkoiluttamisesta samoin; mummot eivät pääse "hoitolaitoksista" ulkoilmaan edes kertaa vuodessa.
        Mutta elukat - nehän on meille jumalaakin arvokkaampia.


    • sitten nähdään

      Vastahan tuo rangaistuksen kovuus tulee selville, kun käräjiltä tulee tuomiot.
      Silloin vasta nähdään mitä asteikkoa käytetään ja sehän tulee olemaan jonkinlainen ennakkotapaus.
      Tuo törkeämetsästysrikoshan tuli vasta hiljan lakiin ja ainakin sanottiin, että syynä oli, kun törkeissä rikoksissa poliisi voi turvautua telekuunteluun tutkittaessa. lievempiin rikoksiin ei moista keinoa saa käyttää.
      Mikäli asia pitäisi paikkansa, niin rangaistusasteikko löytyy sieltä alapäästä. Tosin kalliiksi se käy sekin.

    • iso paha susi

      Olisi mukava tietää mikä taho tuo susia Suomenselän alueelle. Vuoden sisällä tuotiin hevoskuljetusauton tapaisella susia. Silminnäkijänä henkilö joka ei harrasta metsästystä mutta joutuu työnsä puolesta kulkemaan metsissä. Näistä ammutuista susista DNA näyte ja verrataan eläintarhojen ja muiden tarhojen susiin. Voi jopa viranomaiset yllättyä tuloksista. Tai sitten hukkaavat tahallaan, kuten kävi vuoden 1994 Perhon susijahdin tulosten. Oli laillinen jahti. Ei tohdittu kertoa totuutta.
      Kumma kun tämä mielipide aina poistetaan, mitä salataan?

      • Buldoggi

        Nyt näyttäisi siltä ,että paikallisten ihmisten ja enemmistön sympatiat ovat täysin metsämiesten puolella ja eiköhän tämä jo kerro jotakin.

        Harmi vain ,kun yksi porukassa ollut rehellinen metsämies ja kova työmies kerkesi poistua joukostamme ennen aikojaan.Viranomaisilla näyttää resursseja riittävän yllin kyllin vähemmän haitallisiin rikkeisiin ja lehdistöllä näyttää olevan aina samat intressit ,nytkin ollut lehdissä joka päivä jotakin susi jahtiin liittyen,mutta odotappa ,jos Somali tahi joku muu maahanmuuttaja tekee vakavan rikoksen,niin monestikko olette nähneet ,että lukisi Somalialainen tai esim, Gampialainen raiskasi ja pahoinpiteli puistossa naisen.

        Tässäkin Susi jutussa mainittiin yksi henkilö nimeltä ,vaikkei edes tiedetty mikä oli hänen osallisuutensa koko jahtiin.

        Olisiko aika ruveta kuuntelemaan paikkallisten ihmisten mielipiteitä ja lopettaa sieltä toimistoista huutelu,jollei tiedä miten missäkin maakunnassa asiat on.

        Kansalais keräys pystyyn ,että saadaan miesten sakot ja sanktiot maksettua.


    • ,masa 62

      samaa mieltä olen minäkin keräys pystyyn ja ilmi antajille kostettava.

      • hjkpois

        keräys pystyyn


      • A.H.
        hjkpois kirjoitti:

        keräys pystyyn

        Joo keräys pystyy ja rahat palkkioksi sille rehelliselle MIEHELLE. Toivottavasti yksikään noista metsästysrikollisista ei koskaan enää voi kantaa minkäänlaista asetta.
        Häpeärangaistuksen jo saivat.


      • Y.H.
        A.H. kirjoitti:

        Joo keräys pystyy ja rahat palkkioksi sille rehelliselle MIEHELLE. Toivottavasti yksikään noista metsästysrikollisista ei koskaan enää voi kantaa minkäänlaista asetta.
        Häpeärangaistuksen jo saivat.

        Hah:) Nythän vasta on havahduttu susien todelliseen määrään ja kaatolupia on alettu myöntämään lisää ihmisten painostuksesta johtuen puhuttiin tänään seiskan uutisissa joten hyvä hyvä perhon miehet!!!


    • korpikannon

      Nuo hukat on koirasusia, niistä ei tule mitään tuomiota.

    • Mikakuka

      Pikkupoikien touhuja tuo susien salametsästys, heidät pitäisi passittaa kasvatuslaitokseen. Aikuiset miehet eivät toimi noin.

      • Buldoggi

        pidä sinä suusi kiinni ,jos et mitään asiasta tiedä.Vahinkoja tapahtuu ja nyt se vahinko tuli liian kalliiksi,kun joku liero antoi jahti miehet ilmi.

        Ei Susi lauma kuulu kylien eikä ihmis asutusten läheisyyteen.Miehet oli kovia ja osaavia mettämiehiä ja Suomalaisia veronmaksajia jotka pitää meillä koulupalveluja/kunnalis palveluja ja terveyshuoltoa yllä maksamalla tekemästään rehellisestä työstään verot ja metsästys oli heillä henki ja elämä ja monelle ainut harrastus mitä maaseudulla on.

        Olen luontoihminen ja Susi on hieno eläin ,mutta Susi lauma ei kuulu ihmisten/asumusten läheisyyteen,jos mielipiteet puoltaa villielänten läsnäoloa lähellä ihmistä/asutusta ,pitää minusta silloin kysyä mikä on mennyt pieleen ja eipä tarvi paljoa ihmetellä,jos tällöin oikeudet otetaan omiin käsiin.

        Saataran molopää,kun teit roskatempun ilmiannollasi ,sillä aiheutit enempi mielipahaa,kuin hyvää.


      • maaalainen
        Buldoggi kirjoitti:

        pidä sinä suusi kiinni ,jos et mitään asiasta tiedä.Vahinkoja tapahtuu ja nyt se vahinko tuli liian kalliiksi,kun joku liero antoi jahti miehet ilmi.

        Ei Susi lauma kuulu kylien eikä ihmis asutusten läheisyyteen.Miehet oli kovia ja osaavia mettämiehiä ja Suomalaisia veronmaksajia jotka pitää meillä koulupalveluja/kunnalis palveluja ja terveyshuoltoa yllä maksamalla tekemästään rehellisestä työstään verot ja metsästys oli heillä henki ja elämä ja monelle ainut harrastus mitä maaseudulla on.

        Olen luontoihminen ja Susi on hieno eläin ,mutta Susi lauma ei kuulu ihmisten/asumusten läheisyyteen,jos mielipiteet puoltaa villielänten läsnäoloa lähellä ihmistä/asutusta ,pitää minusta silloin kysyä mikä on mennyt pieleen ja eipä tarvi paljoa ihmetellä,jos tällöin oikeudet otetaan omiin käsiin.

        Saataran molopää,kun teit roskatempun ilmiannollasi ,sillä aiheutit enempi mielipahaa,kuin hyvää.

        "Miehet oli kovia ja osaavia mettämiehiä"

        Kovia jätkiä, vau.

        "metsästys oli heillä henki ja elämä ja monelle ainut harrastus mitä maaseudulla on."

        Vaikka on henki ja elämä niin oikeuttaako se mihin vaan.?

        Kyllä täällä mualla voi muutakin harrastaa kuten suurimman osan vuotta ilman metsästystä ollaan. Voi vaikka töitä tehdä jos työhaluja on.


    • ,keijo

      ilmiantajan loppu elämä ei tule olemaan helppoa.

    • muualla paree

      Varmaan on koko kylä sekasin, kuka on laulanut kenestäkin, vai jäikö koko porukka kiinni itse teossa ?
      Vaikeeta tulee kuitenkin ollemaan, se sovussa eläminen myöhemminkin siellä.

    • hjkpois

      osanottini .tähänkö suomen politiikaa ajaa että kun lapsi puolustaa nin on poliisit kintereillä että ei saa ne on susien ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe