Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Taloyhtiö tuplaa kaukolämmön hinnan

ihan ok?

Kuinka tavallista / luvallista on se, että taloyhtiö tuplaa (tai vähän ylikin) kaukolämmöstä maksettavan energian (WMh) hinnan?

Perheemme asuu pienessä kuuden huoneiston taloyhtiössä (rivitalo, yhdessä tasossa), rakennuksessa/huoneistossamme on lämmitysmuotona vesikiertoinen lattialämmitys ja rakennus on liitetty kaukolämpöverkostoon. Joka huoneistossa on huoneistokohtaiset mittarit energiamittarit, sekä kylmän ja lämpimän veden mittarit.

Koska meillä on siis tiedossa koko viime vuoden (2012) energian kulutuslukemat sekä huoneistomme, että koko taloyhtiön osalta, niin kävi ilmi että energiasta perittävä hinta (WMh) on yli kaksinkertainen paikallisen energiayhtiön perimään hintaan! Myös vesi (kylmä ja kuuma) ovat yli ”listahinnan”.
Olin yhteydessä paikalliseen energia- ja vesiyhtiöön, ja sain tarkat kulutus- ja laskutustiedot taloyhtiömme osalta, ja vaikka yhteen laskettaisiin IHAN KAIKKI energiaan ja veteen liittyvät kulut (eli energian, veden ja jäteveden perusmaksut, sekä jokaisen huoneiston energian, veden ja jäteveden kulutusmaksut, sekä veden lämmitykseen kuluneen energian) niin käy ilmi että meiltä osakkailta on laskutettu lähes kaksinkertainen summa todellisiin kuluihin nähden...

Kysymys kuuluukin, että kuinka tavallista / luvallista on se, että taloyhtiö ”perii ylimääräistä vastiketta” energian ja veden myynnillä osakkaille, vaikka jokaisessa huoneistossa on kulutusmittarit, ja tarkoitus olisi että lämmityksestä ja vedestä maksetaan ”kulutuksen mukaan”?

Koska en tiennyt onko tämä ”pari- ja rivitalo” –ryhmä kysymykselleni oikea, niin sama teksti kopipastattu myös ” lämmitys ja eristäminen” osioon.

15

764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyym

      Tämä on mahdollista vain, jos niin on yhtiökokouksessa päätetty tai asia on yhtiöjärjestyksessä. Sanoisin kuitenkin, että ei ole mahdollsta. Lue nyt ainakin yhtiöjärjestys.

      • Ässä Mix

        Näin juuri. Yhtiöjärjestyksessä pitää myös lukea, että siitä yleensäkin laskutetaan mitatun mukaan - ja jos sen päälle vielä lisätään jotain niin siitäkin pitäisi olla maininta.


    • .,.,.,.,.,,.

      Jos vaikka yhtiössänne on tyhjiä huoneistoja, joissa ei tarvita normaaleja asumislämpötiloja eikä ole vedenkulutusta, on edullista tällaisille osakkaille maksattaa normaalilla vastikkeella katettavia menoja muilla.
      Ei tuossa muuten ole "mieltä".

    • klbw4t9 42p iuu4i

      Taitavat kerätä sitä kautta rahaa "pankkiin". Elikkäs remontteja tulossa.

      • LakiLex

        Ei ole onnistunut ja lain mukainen tapa. Jos kerätään rahaa remonttiin, niin silloin päätetään kerätä rahaa remonttiin ja sitä varten perustetaan rahasto....


    • TALOYHTIÖ EI

      SAA NOSTAA KAUKOLÄMMÖN HINTAA SITÄVARTEN, ETTÄ KERÄÄ RAHAA KORJAUKSIIN. RAHA KERÄTÄÄN YLEENSÄ YHTIÖVASTIKKEESSA ASUNTONELÖITTEN MUKAA ESIM:0.10SEN./NELIÖ JA TILINPÄÄTÖKSESSÄ TÄYTYY SITTEN NÄKYÄ PALJONKO ON EKUJA KORJAUSRAHASTOSSA.

      • 15+4

        ÄLÄ HUUDA!


    • Päätöksentekoon

      Olettekos osakas? Osakkaat osallistuvat yhtiökokouksiin ja päätöksentekoon. Jotta sinne vaan.

    • Voi sen

      korjausrahan kerätä vastikkeessa rehellisesti KORJAUSRAHANA omalle korjaurahan tilille ilman kaukolämmön hintaa nostamatta.

    • En oikein pysty ymmärtämään ongelmaa. Taloyhtiön on asukkailta kerättävä xx euroa vuodessa kustannusten kattamiseksi. Eli on ihan merkityksetöntä millä nimikkeellä tarvittavat rahat kerätään. Jos kaukolämpömaksu on korkeampi, niin vastaavasti hoitovastike on halvempi, eli kokonaiskustannus pysyy vakiona. Kannattaa muistaa, että AsOy ei lähtökohtaisesti saa tehdä mainittavaa voittoa, joten osakkaiden maksuosuudet pysyvät käytännössä aina samoina.

      Sen sijaan en ymmärrä tuollaisia järjettömiä mittariasennuksia, niiden kuluja kun ei rakennuksen elinkaaren aikana saa kuoletettua. Taidat asua jossain hörhöjen haltuunsa ottamassa yhtiössä!

      • vedenhinta

        mutta aatteleppa kun meijän yhtiössä nostettiin veden hintaa jotta saahaan yhtiövastiketta nostettua remonttirahoihin ja kuluihin, niin yksiön omistajat maksavat kiinteästä vedestä saman kun kaksion omistajan joten neliöihin nähden yksiön omistajat maksavat puolet liikaa vastiketta koska se on veden hinnassa ja se on sama kaikille, näin meillä huijataan yksiössä asuvia.
        ymmmärsittekö mitä tarkoitan tällä jutulla?


      • kiruvesi
        vedenhinta kirjoitti:

        mutta aatteleppa kun meijän yhtiössä nostettiin veden hintaa jotta saahaan yhtiövastiketta nostettua remonttirahoihin ja kuluihin, niin yksiön omistajat maksavat kiinteästä vedestä saman kun kaksion omistajan joten neliöihin nähden yksiön omistajat maksavat puolet liikaa vastiketta koska se on veden hinnassa ja se on sama kaikille, näin meillä huijataan yksiössä asuvia.
        ymmmärsittekö mitä tarkoitan tällä jutulla?

        kiuruvesi?


    • Osallistumisoikeus

      Kaukolämmössä on yleensä noin puolet perus tai tehomaksua, otitko sen huomioon?

      Jos hinnoittelumalli on hyväksytty aiemmin, niin kustannukset voidaan sopia enemmistön äänillä yhtiökokouksessa. Olethan osallistunut koukousiin...

    • Jos kaukolämmön

      toimittaja on nostanut kaukolämmön hinnan niin silloin joutuu tietysti nostamaan yhtiövastiketta.

    • Silloinkun ,kun

      talossa on omat mittarit sähkö,lämmin-ja kylmävesi ja huoneistokohtainen lämmönmittaus asukas maksaa vain siitä mitä mittarinmukan kuluttaa.Asun 2011 valmistuneessa rivitalossa ja maksan vain mittarilukeman mukaan suoraan minulle yhtiön laskun mukaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe