DEGU pulmia

DEGU GERBU HULLU

Moi kumpi sopii degulle paremmin terra vai häkki?
Mitä ruokaa sille pitäisi antaa?
Mikä yhdistelmä sopisi parhaiten? esim uros uros vai naaras naaras.
Haisevatko degut?
Mitä virikkeitä niille voisi hommata?

vastatkaa pian kiitos. :) :)

17

1973

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • primrose2

   Omasta kokemuksestani terraario on parempi. Meillä tuppasivat soittelemaan häkin kaltereita hampaillaan.

   Ruokana annettiin kuivaheinää ja eläinkaupasta ostettuna jotain ruokasekoitusta.

   Meillä oli tyttödeguja pelkästään, mutta meillä syntyneistä pentueesta laitoimme pojat yhteen häkkiin, eikä ne ainakaan silloin tapelleet. Mutta en lähtisi ainakaan eri poikueista kahta poikaa kokeilemaan yhteen.

   Minusta degut ei haise sanan varsinaisessa muodossa. Turkki tuoksui kylpyhiekalta ja terraario siivouspäivinä pissalta, mutta nämä lienee varsin luonnollisia hajuja.

   Virikkeitä...? No meille ne laitettiin valvotusti juoksemaan välillä vapaaksi huoneeseen, kun ensin oli tukittu kaikki pienimmätkin välit ja korjattu kaikki sähköjohdot talteen. Ja jos jostain alkoi kuulua rouskutusta, niin mentiin väliin. Lisäksi niillä oli pahvisia isoja putkia, puupölkkyjä kiipeiltäviksi ja (nyt varmaan minut tapetaan tästä hyvästä) juoksupyörä. Sanotaan, että juoksupyörässä menee hännät, mutta oman kokemukseni mukaan se oli ihan yksilöstä kiinni, kellä oli älliä pitää häntää riittävän kippuralla ja kellä ei. Kaikki siinä vuorollaan ravasivat melkein 24/7 ja puolelta lähti häntätupsu ja puolelta ei. Mutta no, ne olivatkin vain lemmikkejä, ei näyttelyotuksia.

   • Mun degulit....

    Olen samaa mietä tosta juoksupyörästä: Se riippuu ihan yksilöistä!
    Myös olen nähnyt degujen kasvattajilla juoksupyöriä häkeissä/terroissa ympäri mailmaa....

    Omat deguni osaavat hännästään huolehtia! :D


  • Sedä
  • harrastelija08976987

   Mielestäni deguille parempi ontaas häkki, koska se on usimmiten isompi ja siihen saa esim. kattoon kiinnitettyä erillaisia tikkaita. Jos degu järsii hampaillaan häkin kaltereita, sillä on häkkimasennus, eli se ei saa tarpeeksi olla vapaana huoneessa juoksemassa.

   Degulle syötetään chincillapellettejä, kuivaheinää ja niiden omaa ruokasekoitusta, jota saa eläinkaupasta. joskus voi pieninä herkkuina antaa näkkileipää, kuorittua raakaa bataattia, kurpitsansiemeniä,porkkanaa, tai kesäisin ruohoa, pajua,voikukkaa(pienissä määrin), tai vaikkapa mustikanvarpuja degulle EI MISSÄÄN NIMESSÄ saa antaa esim omenaa, tai mitään hedelmiä, tai sellaista ruokaa jossa on sokeria, degu saa helposti sokeritaudin , ja kuolee siihen.

   Itselläni on kaksi urosta.. josku tappelelivat aika paljonkin ja vuodenikäisinä meinasimme erottaa ne toisistaan, mutta nyt 3 vuoden ikäisinä ne eivät enää tappele. niillä on omat ruokakupit jotta ei tulii riitatilanteita, koska siitä tappelut yleensä alkoivat. Paras olisi ehkä 2 naarasta, mutta kyllä pojatkin tulevat toimeen keskenään. jos haluaa poikasia, niin sitten naaras ja uros. (:

   Degut eivät haise, ainakaan jos niillä on aina kylpyhiekkaa lähettyvillä ja häkki putsataan kerran viikossa.

   No hyviä virikkeitä olisi tietenkin erilaiset oksat, ja häkissä kiipeily tasot. Omien degujen hälissä on : katossa ns.silta oksista, naruja roikkumassa, piei savinen kukkaruukku kynsien teroittamiseen, tyhjiä wcpaperihylsyjä, oksia ja joskus pahvin palasia jne.. niillä on myös koppi, jossa ne nukkuvat. annan niille aina joskus wcpaperia, jota ne vievät koppiinsa ja tuhoavat pieneksi silpuksi ja nukkuvat siellä. Tietenkin joka päivä huoneeseen juoksemaan ja SÄHKÖJOHDOT PIILOON!!!!! tämän olen saanut oppia kunnolla, deguni ovat purreet näiden tavaroiden johdot: 2 lämpöpatteria, kännykkä laturi, kuulokkeet, jalkalamppu ja suoristusrauta , josta sain sähköiskun kun katsoin mikä sitä vaivasi kun ei toiminut ja otin vahingossa juuri siitä kohtaa johtoa kiinni josta rakkaat jyrsijäni olivat purreet -.- ja kun ne ovat vapaana ne saavat juosta juoksupyörässä, häkissä en sitä pidä, koska ne juoksevat siinä koko ajan , ja luin tutkimuksen siitä että degut tulevat juoksemisesta riippuvaiseksi..

   Toivottavasti tästä oli apua :))

   • Tyytyväinen gerbiili

    Häkki on hyvä ja itse gerbuilleni annan Gerbil Naturea gerbiilit eivät haise. Mutta häkki pitää siiota vähintään kerran kuukaudessa muuten häkki haisee ulosteelle ja virtsalle. Itselläni on kaksi poikaa naaraat tappelevat useammin muuta eroa ei sinänsä ole. Virikkeitä voi ostaa hyvistä lemmikki kaupoista Huom ei saa laittaa juoksupyörää ellei ole puinen tai muuten umpinainen. Hännästä gerbiilä ei ikinä saa nostaa koska muuten häntä voi katketa. Gebiilit kannataa myös juoksuttaa useamman kerran viikossa.


  • Whatever

   ^ Puhuttiin deguista eikä gerbuista :D

  • cam8811

   Degulle sopii terraario häkinpohjan jyrsisivät rikki!
   ja esim. Faunatar liikkestä saa sellaista ruokaa kun Degu Nature, sopii hyvin deguille.
   Virikkeiksi voit laittaa juoksupyörän, mutta vain tietynlaisen että niiden häntä ei jää sinne väliin ja katkea! ja myös pieni pahvilaatikko esim. muropaketin pahvinen laatikko. Niistä minun tykkäsivät todella paljon :)

  • HamHamMaa

   "Moi kumpi sopii degulle paremmin terra vai häkki?
   Mitä ruokaa sille pitäisi antaa?
   Mikä yhdistelmä sopisi parhaiten? esim uros uros vai naaras naaras.
   Haisevatko degut?
   Mitä virikkeitä niille voisi hommata?"

   Terra tai käytetty akvaario.
   Altromin hiir-rottapellettiä ja siemenseosta (ei liian rasvaista) .
   urokset on muka rauhallisempia mutta empä tiedä tuosta :)
   Degut on hajuttomia.
   Juoksulautanen, puumökki ym.

   • **tähtönen**

    onko degut ja gerbut eri asia? :::::DDDD


   • degu
    **tähtönen** kirjoitti:

    onko degut ja gerbut eri asia? :::::DDDD

    ne
    ovat
    eri
    asia
    .


  • tulikirahvi

   Voi luoja näitä ihmisten antamia ohjeita :'(

   http://www.gerbiiliyhdistys.fi/tietoa/degut/hoito-ohje/
   "degulle pellettiseosta, joka sisältää 50% laadukasta marsupellettiä ja 50 % laadukasta chinchillapellettiä. Degulle tulee myös olla jatkuvasti tarjolla paljon hyvälaatuista heinää sekä raikasta vettä. Näiden lisäksi degulle voi antaa kuivattuja myrkyttömiä kasveja (esimerkiksi voikukkaa, nokkosta, oksia lehtineen)."

   Degu on kasvissyöjä. Ei todellakaan hiiri-rottapellettiä.

   • Viivii :)

    Tosta ruoasta sen verran että ei saisi olla mitään hedelmää, sokeria tai liian rasvaista. Paras pelletti ruoka yhdistelmä on 50% Chinchillan pellettiä ja 50% marsunpellettiä. myös esim. porkkanaa, bataattia ja alfalfa heinää saa antaa. yrtit ovat terveellisiä ja Degut syövät niitä luonnosakin. Kannattaa miettiä tarkkaan mitä degullesi annat sillä sen elinikä perustuu vahvasti siitä! Eli jos olet hankkimassa degua ja sinulle sanotaan että hedelmä seosta ja rotanpellettiä. EI. Hedelmien liika sokeri johtaa sokeri tautiin eli seurauksena on Diabeettes. Kaihi johtuu myös väärän laisesta ruoasta. ja rotan pelletti saattaa olla liian rasvaista ja rotta on sekasyöjä joten se ei sovellu Degulle. Degu on kasvis syöjä. Kaihi on yleinen silmäsairaus Deguilla ja Chinchilloilla. Myöskään häkissä/terrassa ei saa olla mielellään mitään muovista sillä Degu popsii sen ja se voi aiheuttaa sille suolitukoksen. Deguilla on herkkä maha. Jos häkki on muovia voi siis silloin Degusi olla jo kaukana kun saa itsensä jyrsittyä pois.
    Toivottavasti tästä on jotain hyötyä mutta muistakaa olla tarkkoja ruoan suhteen! :)


  • kasvattaja:3

   meillä on 3 naarasdegua ja 2 urosta. urokset on eri häkeissä yksinään mutta näkevät kaltereiden läpi toisensa, tytöt ovat samassa häkissä. kasvatan deguja joten tällä hetkellä samassa häkissä on naaras ja uros.
   häkkejä on 3 ja terroja 4. niille on huoneessani yksi 2mx75cm kokoinen juoksutushäkki mutta ihan vapaanakin saavat olla usein. terroja ja häkkejä on monta siksi esim. jos niitä pitää erottaa tappelun takia ja muutenkin poikasista urokset ja naaraat pitää erottaa.
   ne eivät haise ainakaan omasta mielestäni, yleensä kun ne ovat sylissä tai olkapäällä laitan tarkoiuksella nenäni degun selkään/kylkeen kiinni ja haistelen kuinka hyvältä ne tuoksuvat(saattaa kuulostaa oudolta mutta ei ne ainakaan siitä välitä:D)
   virikkeinä kelpaa kaikki puhdas pahvi, putket, laatikot yms. itse voi askarrella vaikka puusta jonkin tason tai vaikka mitä, vain mielikuvitus on rajana, kunhan virikkeet eivät ole vaarallisia eikä niihin voi loukata itseään.2 juoksupyörää löytyy, nämä veijjarit ovat ainakin niin viisaita että osaavat pitää hännän tarpeeksi kippuralla eikä se jää väliin.

  • kysymys?

   olen itse hankkimassa degua kumpi on esim.. leikkisempi sellain rauhallinen ettei ole ärtynyt...mutta sellainen että se jaksaa leikkii naaras vai uros?tai kyllä molemmat nyt leikkii mutta niin....JA LISÄÄ VINKKEI!!!!mikä toimii virtsa ja kakka paikkoina??!! 8D ;)

  • aikuinenomistaja

   ...älä hanki degua. Kivoja eläimiä, mutta sun täytyy ensin kasvaa aikuiseksi

  • Gerbiili

   Jep :DDD

  • aikuinendegunomistaj

   Degut ovat TOSI vilkkaita - joten jos olet hankkimassa niin pieni varoituksen sana!!

   Eli degut tarvitsevat paljon aktiviteettia. Niiden pitää myös päästä vapaaksi usein, itse pidämme vapaana päivittäin. Jos sinulla ei ihan oikeasti ole aikaa olla degujesi kanssa joka päivä niin ÄLÄ hanki niitä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   718
   7375
  2. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   731
   7099
  3. Mihin aikaan tulee Marinin eroilmoitus huomenna?

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cc979c9c-c331-42f5-afe6-d30bdb869e3a Yksityiset pikku bileet, taustalla kuuluu: v*ttu tästä tulee hyvä olo. Jau
   Maailman menoa
   395
   4876
  4. Sanna Marin juhlii humalassa haarat levällään

   Kuvat tulivat vihdoin julki. Melkoinen pienen lapsen äiti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   493
   4666
  5. "Bile-Sanna" lempinimen saanut Sanna Marin selittelee: "Tiesin kyllä, että minua kuvataan, mutta..."

   Bile-Sannan bailuvideo on saanut pääministerin myrskyn silmään. Mitä mieltä olet, pitäisikö pääministerin saada olla ihan tavallinen ihminen ja juhlij
   Maailman menoa
   469
   4470
  6. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   343
   3441
  7. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   268
   2146
  8. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   209
   1903
  9. Marinin juopotteluvideot on kuvannut sama Autio,

   Joka otti legendaarisen ruisrokkikuvankin. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009012343.html "Videot ovat alkujaan rayharautio-nimiseltä yksityise
   Maailman menoa
   33
   1595
  10. Jauhojengi äänet lisätty videoon jälkikäteen

   Kylläpäs taas jauhotettiin persupölvästit tässäkin tapauksessa :-D Hyvä läppä tuo kyllä on.
   Maailman menoa
   85
   1588
  Aihe