Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mika Waltari sitaatit

m3r3t

Löytäiskö joku ihana ihminen minulle tarkemmin sitaatin jostain Waltarin historiallisesta romaanista? Taitaa olla Johannes Angeloksesta ja meni jotenkin, että "... vankilasta yhä uuteen murtauduin..." ja rukoilee, että hänen tähtiruumiinsa vielä joskus palaa ja poimii kukan muurien raunioista, "koska tiedät, miksi tätä rukoilen" (joo, eivät ehkä olleet ihan tarkkoja sitaatteja nuo lainausmerkeissäkään olevat!)

Waltarin kirjoissa on muutenkin ihan huikean hienoja kohtia, joita mielestäni voisi tänne jakaa! Esim. Turms kuolemattoman (meneeköhän oikein näin ulkomuistista?) "ketä tahansa olet rakastanut, vain minua olet rakastanut hänessä"

5

6199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Googlaamalla aluksi
    • Harras lukijanainen

      En tietä onko se jostaki MW:n kirjasta vaiko hänen lausumastaan seuraava juttu: "Suunnitelkaa ja tehkää mulle muistomerkiksi pisuaari Kauppatorin rantaan." Onko ollu Hakim vai Karvajalka, ehkä Sinuhe tai Kaptah, ei kuitenkaan Nefernefer kun nainen ei kuse seisaaltaa niinku miehet, näin uskon ku on kyse pisuaarista elikkä pystykusilasta.

    • Sitaatti on Johannes Angeloksen "Loppulauseesta", minun painoksessani sivulla 333.

      Verensä juostessa kuiviin herrani tuki molemmat kätensä pyövelien hartioihin pysyäkseen pystyssä, loi katseensa ylöspäin ja rukoili rukouksensa sanoen:
      "Selittämätön Jumala, sinun todellisuuttasi himoitsin kaikki elämäni päivät. Vankilasta yhä uuteen vankilaan murtauduin löytääkseni sinun todellisuutesi. Mutta kuolemani hetkellä rukoilen: Salli minun palata vielä kerran. Anna takaisin minulle vielä kerran ajan ja paikan kahleet, kauheat ja ihanat kahleesi. Salli se minulle, koska tiedät miksi sitä rukoilen."

      Sulttaani kohotti kädellään hänen vapisevaa leukaansa, piteli hänen päätään pystyssä ja käänteli sitä sanoen:"Katsele kaupunkiasi, basileus Johannes Angelos."

      Herrani sanoi viimeisin voimin:"Katselen kaupunkini ihanuutta. Tähän jalkojeni sijoille palaa tähtiruumiini vielä kerran. Muurien raunioihin palaa tähtiruumiini. Kulkijana ajan ja paikan kahleissa poimin muurien mullasta tumman kukan rakkauteni muistoksi. Mutta sinä Muhammed, sinä et koskaan palaa."

    • m3r3t

      Ihanaa, kiitos paljon!

    • Unohtunut222

      Miten meni tarkalleen "kärpäsen surinaa" ja "huomisesta ei kukaan tiedä" -kohtaukset? Niitä taisi olla useampi mutta en muista oliko nämä kaksi joskus yhdessä. Huomisen osalta kiinnostaa se lohduttava asia. Jotenkin että eilinen on mennyttä ja huomisesta ei tiedä? Ja oliko kaikki vielä kärpäsen surinaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe