Idiopaattinen kystiitti????

huolestunut mamma

Voivoivoi... Kisselläni on vaikea kykkiä hiekkalaatikolla. Olemme jo kertaalleen käyneet eläinlääkärissä, aiemmin tässä kuussa, eikä virtsatiekiviä/-tulehduksia ollut. Saimme kuitenkin määräyksen Urinary-ruoan käyttöön, ja kipulääkettä. Lekuri soittelikin asian tiimoilta n. viikon, kaksi myöhemmin, että kyseessä on ollut virus, joka saattaa uusiutua. Myös epäili otsikon mukaista sairautta. Kisse oli kuitenkin kunnossa käynnin jälkeen noin pari viikkoa, kunnes oireet nyt alkoivat taas. Nyt kun soitin eilen lääkäriin ja kerroin aikaisemmasta vierailustamme ja kysyin olisiko mahdollista saada suoraan uusi kipulääkekuuri, lääkäri vaatii uutta käyntiä. En tajua miksei lääkäri voi antaa suoraan uutta kuuria, kun tiedetään mikä ongelma on kyseessä. Tällä hetkellä ei ole varaa käydä lääkärissä. Ulisijat voivat jättää "ei kannattaisi hankkia lemmikkiä jos siihen ei ole varaa", minun nuoruudessani meillä oli kissoja, eikä yhdelläkään ollut minkäänlaisia sairauksia/ pissaongelmia. Koskaan ei käytetty lääkärissä (paitsi kastraatio) ja silti yksi eli jopa parikymppiseksi. Oletin kissan olevan helppohoitoinen.
Ostin eilen myös Cystaidia, onko jollain tuntemusta? Kuinka pian alkaa vaikuttaa? Ja kuinka te olette antaneet tuon kapselin kissellenne?
Kisulini ei pissaile ympäriinsä, vaan sitkeästi roikkuu laatikolla. Pissaa tulee vain pieni liru, ennen niin onnelisen suhinan kanssa tulleen pissan sijasta. Olen niin huolissani pojustani :C

7

1156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8+11

      Kuulostaa kyllä siltä että kissallasi on kuitenkin virtsatulehdus ja se ei parane kuin antibioottikuurilla.

      Melkein sinuna käyttäisin kissaasi toisella eläinlääkärillä joka ottaa kissalta sekä verikokeet että virtsanäytteen ja mahdollisesti myös ultraisi rakon.

      Ymmärrän että raha on tiukalla, mutta koeta säästä jostain omista menoistasi sen verran että saat kissasi kunnollisen hoidon kustannettua. On sitä tässä itsekin kuule joutunut elämään pelkällä makaronilla ja kaurapuurolla kun eläinlääkärikuluihin, lääkkeisiin ja erikoisruokiin on uponnut maltaita. Kerran jouduin jopa myymään nahkatakkini jotta sain rahaa koirani eläinlääkärikäyntiin.

      • huolestunut mamma

        Jeps, lääkäriin se oli pakko varata aika uudestaan, että saisi edes ne kipulääkkeet. Kisse joutuu olemaan kotona kuitenkin päivällä kun olen töissä ja tyttäreni koulussa.. Joutuu yksin kärsimään :C
        Joudutaan elämään säästöllä jo muutenkin kun elatustukiakaan en nostele enkä mistään saa, mutta onneksi perhe pystyy auttamaan hädän hetkellä :) Ja kiitos sinulle vastauksesta.


    • Roosa4

      Minun kissallani oli jatkuvaa pientä pissailua ja naukumista. Eka kerralla ei saatu virtsanäytettä, eläinlääkärin diaknoosi oli virtsatietulehdus, antoi antipioottipistoksen teho kaksi viikkoa ja kipulääkityksen kotiin, vaiva uusiutui muutaman kuukauden päästä ja toinen lääkäri totesi sen idiopaattiseksi kystiisiksi (ilman virtsanäytteen ottamista), taas antibioottikuuri ja kipulääkitys. Nyt ei siis ole selvää kumpi diaknoosi oli oikea. Sairaus on nyt pysynyt poissa muutaman kuukauden. Kissan elinolosuhteet ei ole muuttuneet mitenkään koko aikana. Idiopaattinen kystiisihän pitäisi tulla tressistä ym???

    • Hulivili-2

      Näin meillä... Meillä 4-vuotiaat ragdoll veljekset joista toinen sai kuukausi sitten virtsatietulehduksen. Ensimmäinen tulehdus oli viime kesänä, silloinkin bakteereja ei ollut mutta verta virtsassa, silloin sai 10 päivän antibiootti kuurin jolla oireet katosivat.
      Kuukausi sitten virtsassa oli verta, mutta ei bakteereja, ei kiteitä, ei sakkaa eikä kiviä. Lääkkeeksi viikon kuuri metacamia (kipulääke). Oireet hävisivät ja pissaaminen onnistui taas hienosti. Nyt oireet palasivat: tihentynyt vessassa ravaaminen, pissin yrittäminen (tippa), näkee että toista sattuu.
      Kävimme uudestaan lääkärissä, otettiin laaja verenkuva (ei mitään hälyyttävää), pissiä ei muistaakseni tällä kertaa tarkistettu, sai pitkävaikutteisen antibioottipiikin, nesteytettiin ja sai kuurin clomicalmia, annostus 1/4 tabletti kerran päivässä. Eläinlääkäri epäilee stressistä johtuvaa virtsatulehdusta.
      Nyt syönyt viikon verran tuota lääkettä ja kissa on menettänyt ruokahalunsa. Käytössä myös cystaid sekä vielä viikon verran tuo kipulääke.
      Käy kyllä pissillä 2 kertaa vuorokaudessa, tosin nyt istuu pitkään mutta pissiä tulee, ennen tulehdusta pissi tuli suhinan ja lorinan kera.
      Kun laitan pojille ruuan tämä pissivaivainen litkii ruuasta vain liemet, ei syö. Olenkin nyt kahtena päivänä peräkkäin pakkosyöttänyt poikaa, ensin tahnalla ja nyt tänään ihan vaan työntämällä ruokaa hampaiden välistä.
      On vaan niin auttamaton olo kun ei tiedä että sattuuko toista ja johtuuko syömättömyys clomicalmista.

      • **Milla

        Pissa-asioissa ei pitäisi epäillä vaan tietää, eli jos kissalla on virtsaamisongelmia, pitää pissanäyte aina ottaa! Jos se ei onnistu muuten eikä kissaa haluta rauhoittaa katetroinnin ajaksi, ottaa pätevä ell näytteen injektioneulalla suoraan virtsarakosta vatsanpeitteen läpi!

        Jos kissa panttaa pissaamista esim. kivun takia, alkaa kissa väkevöytymään ja muodostamaan virtsakiteitä jotka pahimmillaan muuttuvat virtsaputken jopa kokonaan tukkiviksi kiviksi ja silloin on hengenlähtö lähellä.


    • Anonyymi

      Annan kaikille kultaakin kalliimman neuvon. Älkää ikiniä, siis ikinä syöttäkö kissoillenne markettiruokaa. Se saattaa olla elämänne kallein virhe. Niissä on viljaa ja muutenkin heikkolaatuista ruokaa. Sairaatuttavat kissan ja eläinlääkärikäynteihin uppoaa hetkessä henkilöauton verran rahaa.

    • Anonyymi

      Kivi, tukkii. Eipä muuta kuin kiven poisto tavalla tai toisella. Googlaa struviittikiteet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1747
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1746
    7. 121
      1712
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe