Sihteerien ja assareiden kyykyttäminen työelämässä

khökhöhlä

Olen joutunut nykyään yhä usemmin huomaamaan sihteerien aliarvioimista ihmisenä. Onhan se ollut jo pitkään tiedossa että siistijöitä ei tervehditä tai että myyjiä pidetään vanhoina piikoina. Mutta nykyisin sihteeritkin kuuluu ryhmään, jota ei aamuisin tervehditä.

Monella on sellainen asenne (varsinkin nuoret) että sihteerintyö on kahvikeittoa ja postin jakelua, vaikka monessa yrityksessä sihteeri tekee yhä vaativampia töitä ja kahvikeittohommat on nykyisin nakitetttu siistijöille. Sihteerintyö voi siis olla nimikkeestä huolimatta melko erilaista eri työpaikoissa.

Usein saa kuulla siitä miten sihteerinkin olisi aikanaan pitänyt kouluttautua, vaikka insinööriksi, jolloin hän saisi vaativampia tehtäviä ja hyvän palkkauksen. ....mutta eihän sihteeriparan keskiarvo varmaan riittänyt kuin tradenomilinjalle (AMK).

Eikö jokaisella yksilöllä ole oikeus valita mitä työtä hän haluaa tehdä ja mitä opiskella. En usko sitä että tradenomi ja insinööri (AMK) koulutukset eroaa vaativuudessa kovinkaan paljon toisistaan.

9

889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Tämähän on aliarvioijan häpeä, hänellä lienee jokin psyykkinen tarve siiehn. Pidä sinä vain omat käsityksesi, jotka moni muukin kumminkin jakaa. Kun tekee työnsä hyvin, voi olla tyytyväinen (kuten toivottavasti asiakkaatkin), ja palkkapussia aina tarvitaan.

    • eiksjuuh

      Yleistähän tuo on kun tehdään avustavia työtehtäviä päättäjille ilman vastuuta. Mutta mihinkä se tuosta muuttuisi, ei sihteeri/assarihommia tulla koskaan arvostamaan päälikkötason yläpuolelle, senhän ymmärtää jokainen.

    • Näin se on.

      Ei tämä ole mikään uutinen, tämähän on ollut tilanne jo vuosikaudet. Assarit tekevät monessa firmassa niska limassa töitä, kovaa osaamista vaaditaan ja tietyissä firmoissa paine on kova. Arvostusta ei saa, ja palkkaus on surkea.

    • konkari50

      En allekirjoita. Palkkani on kohtuuhyvä n. 42 000 eur/vuosi ja koen, että minua ja työtäni arvostetaan. Työpaikka on haastava; suuri, kansainvälinen yritys. Työtehtävistä osa melkoisen vaativia. Kaikkein haastavinta on kuitenkin jatkuvaan muutokseen sopeutuminen. Etuna tietenkin se, että meitä koulutetaan jatkuvasti. Kannattaa pyrkiä vaativampiin tehtäviin! Assistentti-nimikkeelläkin ne tehtävät voivat olla hyvin monentasoisia ja palkkaus tietenkin on tehtävien mukainen.

      • Ex-assari

        Olet onnekas, lienet johdon assari? Suurimmalla osalla perus-assareita palkka heiluu vähän kahden tonnin paremmalla puolen, mutta arvostusta ei saa pätkääkään, ja tuntuu että melkein kaikki firman työt sälytetään assarin niskoille.


      • sihteeri
        Ex-assari kirjoitti:

        Olet onnekas, lienet johdon assari? Suurimmalla osalla perus-assareita palkka heiluu vähän kahden tonnin paremmalla puolen, mutta arvostusta ei saa pätkääkään, ja tuntuu että melkein kaikki firman työt sälytetään assarin niskoille.

        Luuletko tradenomi olevasi Insinööri oikeesti???


      • herätkää
        sihteeri kirjoitti:

        Luuletko tradenomi olevasi Insinööri oikeesti???

        Eri asia insinööri ja sihteeri. hei haloo?


    • assarii2010

      Insinöörin koulutus on paljon teoreettisempaa ja vaatii laajempaa ymmärrystä luonnontieteiden lainalaisuuksista, eikä ole yhtä konkreettinen ja käytännönläheinen kuin assarin työ AMK-tasosta huolimatta. Assareilla on yhtä hyvät edellytykset valmistua insinööriksi, kuten kenellä tahansa, joka vaan pääsee sisään opiskelemaan. Saamasi arvostelu paljastaa henkilön sivistystason ja käytöstapojen puutteen.

      Valmistuin insinööriksi ennen kuin vaihdoin alaa (nykyään valmistunut assari). Olen opiskeluaikana huomannut, että joillakin insinööriopiskelijoilla oli sen verran puutteelliset vuorovaikutustaidot, ettei töitä pystytty tekemään yhdessä (esim. toinen ei edes harkitse muita vaihtoehtoisia ratkaisutapoja yhteiseen ongelmaan/tehtävään, minkä voi ratkaista monella tavalla).

      Kun hain opiskelemaan assariksi, meillä oli luonneanalyysi osana pääsykoetta. Minusta tämä oli toimiva ratkaisu, eikä samanlaisia kommunikointivaikeuksia ollut yhdessäkään opiskeluaikaisessa projektissa. Assarin työssähän vuorovaikutustaidot ovat keskeisessä asemassa.

      Minulla on tällä hetkellä esimies (ei ole insinööri), joka tukeutuu liikaa teorioihin. Hänellä on tapana korostaa omaa oppineisuutta alentamalla toisia. Hyväkin teoria on vaan malli, työkalu muiden joukossa ja käytäntö voi olla ihan jotain muuta. Moni hyvä työntekijä onkin tästä syystä lähtenyt ja jäljelle jäivät ne, joiden kieli on ruskea ja ylennys tähtäimessä. Hän on usein kehunnut itseään älykkääksi ja tuonut esille, miten kovia tutkintoja hänellä on taskussa... Monesti on tehnyt mieli huomauttaa, ettei älykkyys välttämättä korreloi tunneälyn kanssa.

      • eräs henkilö

        Olen valmistunut tradenomiksi jo kymmenisen vuotta sitten, nyt oli tarkoitus aloittaa insinööriopinnot. Opiskelijatkin ovat 10 vuotta nuorempia, n. 19 vuotiaita. Toki siis kymmenessä vuodessa on tullut aika paljon elämän kokemusta ja työtä olen tehnyt koko ajan tohtoreiden ja Dippainssien kanssa. Päätin sittenkin että yliopisto on se jota seuraavaksi tavoittelen ja jätän inssiopinnot kesken. Ei mitenkään pahalla, mutta jotakin ammatteja arvostetaan ihan liikaa, itse arvostan esim. lääkärien ja opettajien työtä, en niinkään käytännön koneosaamista. Erilaiset arvot siis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe