oaj-maksut, huh

ärsyyntynyt ope

Makselin äsken laskuja ja tuli taas mieleen että mitä hemmettiä minäkin makselen oaj:lle ja sitten vielä kieltenopettajien liitolle (plus 2 kieliyhdistystä) ihan hirveitä summia vuodessa, ja vielä näistä surkeista palkoista!!

Olen jo pitkään miettinyt, että miksi ei voisi olla niille, jotka haluaa vaan työttömyysturvan ja sitten ne yo-korjauksia varten olevat pisteytysohjeet, erikseen jotain alempaa maksua, ilman mitään Opettaja-lehtiä tai Tempus-lehtiä, jotka yleensä lentävät ainakin itselläni suoraan lehtiroskiin... Opettaja-lehtikin on värikäs, paksu nivaska joka viikko - ketä se ihan oikeasti kiinnostaa? Kyllä itselläni on vapaa-ajalla muutakin tekemistä kuin lueskella sitä. Koulutuksissa käyn kyllä, mutta en minä niitä mistään opettaja-lehdestä bongaa.

Onko ketään muuta tämä maksujen suuruus koskaan ihmetyttänyt? Onhan se nyt helvettiä, että pitää jostain yo-avovastausten korjausohjeista maksaa 86e vuodessa?! Ja lisäksi sitten ne oaj:n maksut, monia satoja euroja vuodessa... ei hyvää päivää sentään... Niillähän tekis jo aika komean etelänmatkan... ei kyllä rahat riitä matkusteluun kun tuollaisia summia joutuu maksamaan. Onko millään muulla ammattiyhistyksellä noin suuret jäsenmaksut?

No otan kupillisen teetä ja yritän rauhoittua. Mutta ehkäpä en enää ensi vuonna näitä maksele, katsotaan.

18

2596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tööt.
    • ärsyyntynyt edelleen

      No siis just mietin, että maksan melkein 50e/kk oaj:lle... Vuodessa reilusti yli 500e... Mitä järkee? Mitä vastineeksi saan? On vakituinen virka kuitenkin eikä opet lakkoile, joten... Melkein 600e noita maksuja vuodessa. Lopetan jäsenyydet ja korjaan yo:t mieleni mukaan, kyllähän ne tarkistetaan sitten ytl:ssä. Tekeekö moni näin? Aloin miettimään, että ei siitä oikeastaan opiskelijatkaan kärsi, kun pisteytyksen viime kädessä tekee ytl. Mielestäni on älytöntä, että en saa pisteytysohjeita ilman että kuulun ammattiyhdistykseen! Eikö ylioppilastutkintolautakunnan pitäisi lähettää ne asutomaattisesti joka koululle, jossa noi kielet on kirjoitettu? Ihme touhua.

      • ätsälykäs

        Sulla on jotenkin sekaisin noi kaikki yhdistykset. Ei tarvii kuulua ammattiyhdistykseen ollakseen jonkun kieltenopettajayhdistyksen jäsen. Ammattiyhdistyksen jäsenmaksu on se, minkä työnantaja perii palkastasi. Muut jäsenmaksut on muita.


    • Liiton arkki

      Ehkä voisi ajatella että saat vastineeksi sinänsä näkymättömän edunvalvonnan, kun OAJ neuvottelee palkkauksista yms.

      Toisaalta saat nämä samat edut vaikka et kuuluisi liittoon. Mutta eikö se sitten ole moraalisesti väärin ottaa vastaan nämä OAJ:n järjestämät asiat ilman että maksaa jäsenmaksua.

      Toisaalta taas joidenkin mielestä OAJ on epäonnistunut palkkaneuvotteluissa yms. jo vuosikymmeniä. Eikä esim. halua lopettaa kuviota, jossa vakituinen opettaja palaa kesällä töihin ja ainakin minun mielestäni _varastaa_ sijaisen jo itselleen ansaitseman palkan.

      Itse ajattelen että liittoon kuuluminen on aina tärkeää. Mitä enemmän ihmisiä on liitossa, sitä yhtenäisemmältä rintama näyttää työnantajalle.

      Jos haluaa hyödyntää OAJ-jäsenyyttään täydellisesti, niin jossain järjestön sivuilla on listaus kaikesta mitä saa jäsenyyden kautta halvemmalla. Bensaa, hotelliöitä yms.

    • SuojelurahaOAJ

      Järjestäytyminen vapaaehtoista.
      Se on suojeluraha sinne OAJ.

      Jos tuntuu paljolta, niin se tuntuu minustakin.

      Olen maksanut urani aikana n. 15 000 € eläätänyt sillä Kangasniemeä ja tätä uuttakin. Kun täityn 60 v. sain nykyiseltä puheenjohtajalta onnittelukortin.
      Mun ei enää kannata erota, Mutta SINÄ EROA sinä olet varmaan siinä iässä ettei kannata 30 v. maksa loiseläjille.

      Nämä heerat syö VÌP vieraineen pääpöydässä parasta kun maksava rahvas saa sitä kylmää mitä jää.

      Työttömyysriskin voit hallita helpomminkin.

    • Waterboer

      Minä taasen on 42-vuotias ja virassa ollut jo 10 vuotta. Työoloni eivät ole kohentuneet OAJ-jäsenyydellä, eikä OAJ ole auttanut minua muutamassa kiperässä tapauksessa vaan kääntänyt selkänsä. Jos eroaisin, muuttuisiko työoloni yhtään sen paremmiksi?

    • austerism1

      Liittojen jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Toisin sanoan ne ovat kuluja, jotka saat vähentää verotuksessa.

      OAJ:n maksu ainakin menee automaattisesti verottajan tietoon, joten sen voi hyvällä mielellä mielestäni maksaa. Kieliyhdistysten sun muiden maksut pitää sitten itse ilmoittaa verottajalle, jos haluaa, että ne luetaan verotuksessa hyväksi.

      Eli siis jos asia ei ole selvä, niin kyseiset maksut pienentävät verotettavaa tuloa (ovat työhön liittyviä kuluja) ja edelleen maksuun pantavan veron määrää.

      • turhavähennys

        verovähennys on yhtä tyhjän kanssa...


      • veroja

        Verovähennyksen määrä riippuu tuloista. Jos on isot tulot, verovähennyksen kautta saa käteen esim. puolet jäsenmaksusta takaisin. Mutta kun on pienipalkkainen opettaja, niin ei se silloin niin toimi. Silloin pääsee verovähentämään paljon vähemmän yhtään mitään.


    • Totuuson

      Verovähennys on mitättömän pieni etu

    • turhuuksienOAJ

      Oaj ei ole auttanut eikä tule auttamaan. Ei ansaitse jäsenmaksujamme.

    • Yhklvggj

      Kulllllll

    • Omertan_AmmattiJärjestö

      En ole kuulunut oaj:hin enkä kuulu. Jotkut kollegat kadehtii kun eivät itse uskalla erota, mutta muuta sakinhivutusta en ole nykyisellä työpaikallani (lukio) havainnut. Aiemmissa oli kyllä, mutta mitäpä joiltain yläkoulun opettajilta nyt voi odottakaan.

    • OAjsucks

      Mitään ei menetä vaikkei maksa maksuja muuta kuin työttömyyskassaan. Asioita ei hoidettu eikä hoideta edelleenkään. Jääpä käteen joka kuukausi enempi palkkaa. Loisia tulikin elätettyä jo liian kauan.

    • noviisinäissä

      Voiko palkkaa saava opettaja maksaa vain Opetk:n vuosimaksun ja saada sillä ansiosidonnaisen turvan?

      • margariinia

    • minkakia

      Minua on yli 10 vuotta työsyrjitty ja syrjitään edelleen. OAJ ei koskaan auttanut minua. Haluan erota OAJ:sta olipa rahallinen säästö miten imaginäärinen tai tähtitieteellinen. Kyse on protestista. OAJ on julkisen sektorin korruption jäävuoren huippu.

    • Anonyymi

      Niinpäse niin. Sellainen liitto.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe