Keliakian vaivat?

Epäileväinen.......

Hei, teillä joilla se keliakia on todettu, niin mitä oireita teillä oli? Itse sit' hiukan epäilen ja olenkin menossa kokeisiin sen takia. Itselläni vatsa ei siedä yhtään ruisleipää, se tulee ulos samantien ripulina, joten olen vaihtanut vaaleapohjaiseen täysjyväleipään, silloin se ei ripulina lennä ulos. Sitten esiintyy myös vastakipua ruokailun jälkeen väh. 1h päästä kun on syönyt. Ihan mihin aikaan päivästä tahansa ja ihan mistä syömisestä vain. Mutta se on ohimenevää kylläkin.

7

2035

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Diagnosoimaton

      Menehän kokeisiin, niistä se selviää. Suosittelen. Itse en ole käynyt diagnoosia saamassa, koska ihan turhaan pelkäsin tähystystä ja lääkärikäyntiä. Nyt harmittaa aika paljon. Olisi paljon parempi olla varma, onko keliakia oikeasti vai ei. Mutta joka tapauksessa mun ongelmat hävisi glut. ruokavaliolla.

      On kyllä suht' samanlaisia oireita kuin minulla kolmisen vuotta sitten. Mutta ei ehkä noin rajuja ollut eli ripulia ei esiintynyt. Mutta noin 2 tunnin päästä ruokailusta tuli vatsavaivat, kutitti kurkkua ja silmissäkin tuntui jotain ärsyttävää. Minullakin vatsavaivat oli ohimeneviä. Ilmavaivoja tuli oikeastaan miten sattuu, mutta yleensä ruokailun jälkeen. Ja niistä seurasi epämukava olo sos. tilanteissa, jolloin ei halunnut päästää ilmoja pois.

      • bbnnvhjnlnvhhjnn

        Minulla jatkuvaan älyttömään väsymykseen auttoi kun olen ollut viikon gluteenittomalla ruokavaliolla. Toki nyt ajatellen olisi edes sen apteekin testin voinut tehdä ennen ruokavalion muutosta. Nythän siitä ei hyötyä ole. Ei minua kyllä diagnoosi edes kiinnosta, pääasia että olo on normaali.
        Kelan korvaustakaan en halua, kun uusi ruokavalio on tullut halvemmaksi. Nyt tulee paljon itse tehtyä ja valmisruuat on pois. Mahdollistahan on, ettei gluteeni liity kohdallani mitenkään, vaan ylipäätään terveellisempi ruokavalio.


    • hankala olo

      Minulla myös kovaa kurkunkutinaa ja ollut kauan, olen syönyt haponsalpaajia ja ei auta. Aloitan tänään gluteenittoman ruokavalion, jos kutina kurkusta ja sitkeä lima poistuis.

    • minä

      Voiskohan mulla olla keliakia? Oon 177 cm pitkä mies,19 v,painoa 54 kg. Tuosta paino ei ala nousta vaikka mitä syön. Luin jostain että keliakiasta kärsivät voivat olla laihoja. Lisäksi kärsin atooppisesta ihottumasta,mikä pahenee aina kun syön jotain runsasviljaista tuotetta esim. Bevita-patukoita. Onko kellään vastaavia oireita?

    • Juliet3

      Hei, sain keliakiadiagnoosin 4 vuotta sitten. Oireita jo kauan ennen sitä, varmaan olen sairastanut tietämättäni toistakymmentä vuotta. Olen aina ollut hoikka, nuorena jopa laiha. En ole lihonut normaalisti syömällä, herkuttelemallakaan. Hyötysuhde syömisesti huono kun usein oli löysä vatsa, pahimmillaan ripulia :( Iho-oireita; atooppista ihottumaa, allergioita pesuaineille (nykyään hyvä iho). Hiustenlähtöä, kynsimuutoksia, väsymystä, anemia, vatsakipuja.
      Olo parani aika nopeasti kun aloitin glut. ruokavalion. Ihme etteivät lääkärit tunnistaneet vaivoistani keliakiaa aiemmin!!
      Ruisleipä oli muuten pahin vatsavaivojen aiheuttaja itsellänikin. Toivottavasti saat nopeasti diagnoosin. Ohutsuolen tähystys ikävä toimenpide mutta san kestää kyllä kun on ohi nopeasti eikä satu. Tsemppiä :)

    • mikähän

      se mulla on? Kärsin kaikenlaisista vaivoista. En tiedä liittyykö tämä keliakiaan vai kilpirauhaseen vaiko molempiin? Käteni ja jalkani ovat täynnä punaisia rakkuloita. Lisäksi käteni ja jalkani ovat tosi laihat sekä sormet. Silmät ovat turvoksissa ja pupillit suurentuneet. Paino ei nouse 52 kilosta. Ja oon 180 cm. Hiukseni ovat ohentuneet ja nyt on naamassa hirveä akne. Päänahka hilseilee ja väsyttää melkein koko ajan. Joskus on myös päänsärkyä ja ilmavaivoja. Ruisleipä aiheuttaa närästystä. Limaa erittyy paljon, joskus nivel-ja lihaskipuja. Kainalot usein hiessä ja levottomuutta sekä ärtyneisyyttä usein. Saattaa kuulostaa vainoharhaisen höpinöiltä mutta totta tämä on.

    • mikähän

      No nythän se viimein selvis. Viljoille oon allerginen ja kuukauden päästä gastroskopia, missä pitäisi selvitä mahdollinen keliakia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe