Ms tauti ja lääkärit ei usko

ÖmÖs

Hei olen 15v tyttö.
Neljä viikkoa sitten otettiin tulehdusarvot ja eilen muut kokeet ja kaikki kunnossa (tulehdus 5 ja leukosyytit 11.5)

Oireita minulla on: (noin kaksi viikkoa)
"sähköiskut" ympäri kehoa
tinnitus oikeassa korvassa
Niskat jäykkänä
Palan tunne kurkussa.
Kivut ympäri kehoa.
(esim: olkapäässä ja pakarassa tuntuu ihan kuin olisi mustelmat)
pistely ja puutuilu.
Näen oikealla silmällä vaalean tummaa vasten kahtena.
Aamulla kun herään niin tärisen kylmästä.
Apua kiitos.

20

3232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mm__

      Hei

      Mitä jos niskasi ovat niin huonossa kunnossa että aiheuttavat noita oireita..niinkun kerroitkin => niskat jäykkänä.... pelkkä niskajäykkyys ja huono verenkierto päähän voivat aiheuttaa näköhäiriöitä, pistelyä ja puutuilua käsiin jne, huimausta, päänsärkyä, itsellä minulla on stressiniska ja usein myös palan tunne kurkussa.

      Ms-tauti on ikäiselläsi varmasti todella todella harvinainen...

      • ÖmÖs

        plus paniikkihäiriö ja jalat ja kädet tönkköinä.


    • Herätyskellot

      Stressi, masennus, ... internet... mistä olet saanut "tietää" että sinulla on MS-tauti? Onko se yleinen teidän suvussanne?

      • ÖmÖs

        Suvussa ei ole ikinä ollut kellään. Mutta nytkin on jaloissa kokoajan kylmät väreet ja lapoihin ja pakaraan särkee. kipukohdat myös vaihtaa paikkaa ja välillä pistä kovaa ranteeseen tai esim rinnan alle.


      • ÖmÖs
        ÖmÖs kirjoitti:

        Suvussa ei ole ikinä ollut kellään. Mutta nytkin on jaloissa kokoajan kylmät väreet ja lapoihin ja pakaraan särkee. kipukohdat myös vaihtaa paikkaa ja välillä pistä kovaa ranteeseen tai esim rinnan alle.

        Ja vilunväristyksiä ja kovia pistelyjä ympäri kehoa. Ja voimattomuus.
        Ei pelkkä paniikkihäiriö voi tällasta tehdä. Lääkäri kyl kattoi eilen refleksit ja vilkas lampulla silmät. Olisko sit näkyny niissä? Refleksit ja pupillit oli normit. Kuten myös kaikki verikokeet ja kilpirauhasarvot. Olen itkenyt aamusta asti taukoamatta. APUA!! ;(


      • yKS1
        ÖmÖs kirjoitti:

        Ja vilunväristyksiä ja kovia pistelyjä ympäri kehoa. Ja voimattomuus.
        Ei pelkkä paniikkihäiriö voi tällasta tehdä. Lääkäri kyl kattoi eilen refleksit ja vilkas lampulla silmät. Olisko sit näkyny niissä? Refleksit ja pupillit oli normit. Kuten myös kaikki verikokeet ja kilpirauhasarvot. Olen itkenyt aamusta asti taukoamatta. APUA!! ;(

        Käypä lukemassa MS-liiton sivuilta kohdasta harvinaiset sairaudet sellainen tauti kuin Chiari 1. Oireesi ovat samankaltaisia kuin tyttärelläni joka sairastaa Chiaria, kannattaisi pyrkä neurologin juttusille.


      • Perheenäiti
        ÖmÖs kirjoitti:

        Suvussa ei ole ikinä ollut kellään. Mutta nytkin on jaloissa kokoajan kylmät väreet ja lapoihin ja pakaraan särkee. kipukohdat myös vaihtaa paikkaa ja välillä pistä kovaa ranteeseen tai esim rinnan alle.

        Ota rauhallisesti, älä yhtään turhaan hätäile.
        Laita oireesi paperille selkeästi päivämäärineen ylös. Älä välitä siitä että oireesi tuntuvat kummallisilta.
        Pyri tekemään normaaleja asioita kuten ennenkin ja yritä rentoutua oikein tietoisesti.
        Keskustele läheisiesi kanssa.
        Mitään sairautta ei yleensä saada selville yhtäkkiä vaan kaikki tutkiminen ym. etenee tietyn kaavan mukaan.
        Monenlaiset oireet ovat myös stressin, epätietoisuuden, pelon, unettomuuden jne. aiheuttamia, joten yritä tehdä ensin joka päivästä niin hyvä kuin osaat ja rauhoitu.
        Vaikka jollakin diagnostisoitaisiin ms-tauti etenee senkin tutkiminen selkäydinnäytteen ja pään ja selän magneettikuvien kautta ja ottaa oman aikansa että potilaan sairaus tulee selvitettyä oikein, Se ei aina ole helppoa ja ottaa aikansa.
        Pyri tekemään itsellesi hyvää. Eli syö hyvin joka päivä, ole ystävien kanssa ja jaa suruasi ja huoltasi heidän kanssaan. Liiku luonnossa ja pyri nukkumaan riittävästi. Joskus joidenkin kohdalla menee viikko joskus 6 kk tai joskus vuosia ennenkuin selviää mikä vaivaa. Kohtalotovereita sinulla on Suomessa satoja tuhansia joilla on kipuja ja kuumetta ym. eikä vaan tiedetä mikä heitä vaivaa.
        Toivon sinulle jaksamista ja toivon että pääset asialliselle lääkärille joille sitten voit oireesi kertoa ja se helpottaa kun olet laittanut asiat ylös...terveisin sh


    • magneettikuva kertoo

      Mites tuo ravinto ja liikunta?

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
      D-vitamiinia 50-125µg / vrk
      Magnesium (sitraattia) 300-400mg/vrk
      Omega-3 rasvahappoja

      D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti esim. Citymarketin luontaistuotehyllystä.

      Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      D-vitamiinia pitää syödä, niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 120 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      D-vitamiini herättää paljon kysymyksiä. Fysiatrian erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri vastaa katsojien kysymyksiin. (kesto 10 min)
      http://areena.yle.fi/tv/1802812/?start=2m27s

      D-vitamiini — hyötyä koko terveydelle!
      http://ruohikolla.blogspot.fi/2013/01/d-vitamiini-hyotya-koko-terveydelle.html

    • savon mummo

      Minulla todettiin magneettitutkimuksessa blokkinikama ja syringomyelia pitkän sairaushistorian jälkeen. Vuonna 2002 olin neurokirurgin vastaanotolla ja hän laittoi leikkausjonoon ontelon vuoksi. Joskin sitten perui puheensa ja kertoi, että ontelo on niin pieni ettei sitä sitten leikatakkaan. Selkääni on leikattu (skolioosi) kolme kertaa. Viimeinen leikkaus oli marraskuussa 2011 jolloin luudutettiin L 4-5 väli. LUIN MS-LIITON SIVUILTA SYRINGOMYELIASTA ja oireet joita minulla on sopivat tähän ontelosairauteen. Otin puheeksi ortopedin vastaanotolla tämän asian, mutta ei kuulema johdu ontelosta kivut. Olen menossa kipulääkärin pakeille jospa hän ottaisi oireeni ja magneettikuvien löydökset tosissaan. Lääkärit ovat olleet myös erimieltä siitä miten ontelo on syntynyt. Ortopedi kertoi sikiökautena olleen kasvuhäiriön. Neurokirurgin mukaan kyseinen ontelo olisi tullutkasvuaikana. Tiedä sitten miten ontelo on kehittynyt. Onko kohtalotovereita?

    • tokos
    • ei sairautta

      Sinulla on psykosomaattisia oireita eli ei mitään sairautta.

      Onko sinulla mahdollisuus puhua jonkun kanssa?

      Onko kavereita?

      Onko vanhemmat kunnollisisa?

      Googlaa rentoutusharjoituksia, syö kunnolla, liiku, harrasta ja purkista vitamiineja, jotka tässä on jo mainittu.

    • voimia siulle

      D-vitamiinin puute aiheuttaa MS-taudin, mutta se ei yleensä vielä noin nuorena puhkea.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      50µg/vrk on hyvä annostus.

      Syöthän lisäksi Omega 3 valmistetta.

      Kaikki kyllä selviää aikanaan.

    • =======007r478r

      Mitattiinko sinulta myös kilpirauhasarvot= Itselläni oli oireina mainitsemasi sähköiskut ympäri vartaloa, palelu ja sekä omituisia jomotuksia ym. kipuja siellä sun täällä. Lisäksi oli lihasnykäyksiä ja ns. "tikustelua" varpaissa ja sormissa. Olin jo varma, että minulla on MS-tauti, mutta lopulta paljastui että kyseessä olikin kilpirauhasen vajaatoiminta. Tyroksiinilla lähti oireet. Ja arvot voi sitten olla viellä viitearvojen sisäpuolellla ja oireita olla silti.

    • 100µg
    • Todellisuus - tylsää

      Sulla mitään sm-tautia ole. Hypokondria ehkä ja teiniangsti.

    • MS-tauti

      Mikäs se semmonen kun sm-tauti on?

    • mddtesti

      Kilpirauhasen vajis selvästi

    • ...

      perheenäidiltä tulikin jo hyvä vastaus, seuraa sitä :)
      mutta voi myöskin olla että mitä enemmän pelkää sitä enemmään oireita. mun mies sairastu aikoinaan ja sainkin lähes kaikki hänen oireensa vaikka olen täys terve.

    • 5+5

      D-vitamiinin riittämätön saanti lisää riskiä sairastua parantumattomaan MS-tautiin. Suomessa on tutkimusten mukaan kaikilla lähes vuoden ympäri kohdusta hautaan merkittävä D-vitamiinin puutos (veriarvot 100-150 nmol/l) alittavat tasot, johtuen Suomen lyhyestä kesästä ja talvella lisäravinteena nautitun D-vitamiinin riittämättömästä korvaushoidosta. Edelleen suurin osa suomalaista EI syö lainkaan D-vitamiinia purkista. Tutkimusten mukaan riittävä annos on 50-150µg/vrk, riippuen iästä ja koosta.

      D-vitamiinin vaikutukset ihmisen terveyteen ovat huomattavan laajat, Oxfordin yliopiston geenitutkimus kertoo. Sen mukaan D-vitamiini vaikuttaa mm. MS-tautiin, I-tyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin liittyviin geeneihin sekä yli 2000 muuhun geeniin. Genome Research -lehdessä tutkijat kertovat DNA-sekvensoinnin avulla löytäneensä ihmisen genomista 2 776 paikkaa, joihin D-vitamiinin reseptoriproteiini sitoutuu, ja havaitsivat niiden kasautuvan monien autoimmuunitauteihin liittyvien geenien lähettyville. Havainto viittaa siihen, että D-vitamiinin riittämätön saanti vaikuttaa mm. SLE-taudin (systeeminen lupus erythematosus), nivelreuman ja useiden syöpien syntyyn. Tutkijat havaitsivat lisäksi D-vitamiinin vaikuttavan huomattavasti 229 geenin aktiivisuuteen, joista mm. IRF8-geeni on yhdistetty MS-tautiin ja PTPN2 I-tyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin. D-vitamiinin puute vaikuttaa hyvin monien sairauksien kehittymiseen.
      LÄHDE: Uutispalvelu Duodecim

      Vuoden 2012 ECTRIMS-kongressissa Sreeram Ramagopalan Oxfordin yliopistosta kertoi uusista D-vitamiinia koskevista tutkimustuloksista. Britanniassa on todettu selkeä yhteys riisitaudin ja MS-taudin välillä: jos on sairastanut riisitaudin, MS-taudin riski suurentuu 2,4-kertaiseksi. Ramagopalan esitteli myös tutkimusta, jossa on osoitettu, että T-lymfosyyttien D-vitamiinireseptorit alkavat toimia kunnolla vasta kun D-vitamiinipitoisuudet ovat nykyisen viitealueen (mikä viitealue on käytössä ?) suurimman kolmanneksen alueella.


      Vastikään todettiin, että lapsuuden riisitaudilla eli D-vitamiinin puutteella on yhteys MS-tautiin. Nykyisin suositellaan 50µg D-vitamiinia päivittäin. Suositus koskee myös potilaiden lapsia, joilla tautiperintöä voidaan mahdollisesti estää.

      LÄHDE:
      Virpi Leppä tutkija, Suomen molekyylilääketieteen instituutti, Helsinki
      Juha Multanen neurologian erikoislääkäri, MS-neuvola, Helsinki


      Neurologit toteavat, että MS-tautia esiintyy eniten 45 leveysasteen pohjoispuolella, jossa aurinkoa saadaan vain vähän ja väestö potee yleisesti D-vitamiinin puutetta. Suomi sijaitsee leveysasteiden 60 ja 70 välillä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2540

      Lähteet ja tutkimukset:
      https://sites.google.com/site/erkkikuure/d-vitamiinijams

      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/vitamin-d-levels-correlate-with-ms-disease-severity-in-new-iranian-study/

      http://www.medscape.com/viewarticle/812045

      http://www.vitamindcouncil.org/blog/how-does-vitamin-d-work-in-multiple-sclerosis/

      http://blog.vitamindcouncil.org/2013/01/10/new-randomized-controlled-trial-says-vitamin-d-prevents-and-delays-multiple-sclerosis/

      http://blog.vitamindcouncil.org/2013/02/16/the-multiple-sclerosis-d-lemma/

      http://www.vitamindcouncil.org/month-of-birth-linked-to-immune-health-and-multiple-sclerosis/


      Vitamin D May Slow Multiple Sclerosis: Study But whether MS patients should take supplements is subject of debate
      http://www.webmd.com/multiple-sclerosis/news/20140120/vitamin-d-may-slow-multiple-sclerosis-study-suggests

    • minä

      Mitä lääkäri ei usko???
      Oletko itse päätellyt ,että sulla on MS??
      Kyl nyt jossain muualla on vikaa!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe