vesivahingon kuivauksesta ja muita kysymyksiä

eräs kämmäilijä

Moikka.
Tapahtuipa tässä viikko sitten klassinen suihkuun nukahtaminen ja vesi tuli kynnyksen yli muualle asuntoon noin puolen tunnin ajan.

Kämppä on vuokra-asunto kaksio. Kotivakuutusta ei tietenkään ole, eli kaikki korjaukset menee omasta pussista.

No jokatapauksessa, puolen tunnin kuluttua vahingosta hirveellä kiirellä lastaamaan vettä kämpästä takaisin kylppäriin.

Lattioissa muotimatto betonin päällä, maatason asunto. Wc:tä ympäröivät seinät ovat kipsilevyä, ja pari väliseinää samoin, muut betonia.

Vesivahinkoilmoituksesta meni 4 päivää ennenkuin isännöitsijä tuli pintakosteusmittarilla mittailemaan, seuraavana päivä kuivausfirman mies.

Raportti oli aika karua,mutta isännöitsijä meinasi, ettei tartte ihan koko kämppää auki repiä raportin mukaan vaan katsotan tilannetta.

Muovimatot kastunu makuuhuoneessa lähes kaikkialta noin 20cm seinästä ja vaatekaappien edestä vähän enemmän.

Eteinen oli kastunut samanlailla ja osittain myös keskeltä lattiaa saumakohdasta. Matto revittiin irti eteisestä.

Eteisen komero sirrettiin pois, sen takana oleva kipsilevyseinä oli kaapin takana lattianrajaan saakka, josta tietenkin kosteus imeytynyt ylöspäin seinään.Tästä otettiin seinää ala-osasta auki.

Samalla seinällä muissa kohdin kipsilevy alkoi vasta muutaman sentin päästä lattiasta, eli jalkalistan alla oli rako, josta syystä itse kipsilevyseinä oli pysynyt suht kuivana. Varmuuden vuoksi seinää kuitenkin avattiin ala-osasta jonka takaa paljastui villat,jotka olivat alaosasta täysin märät ja niiden takana oleva seinä oli kostea alaosasta ( seinän takana wc ).

Todennäköisesti sama homma on käynyt kaikille wc:tä ympäröiville seinille, myös tupakeittiön puolella. Isännöitsijän mukaan ei keittön alakaappeja tarvitsisi auki repiä, mutta luulempa, että sielläkin on sama ongelma kuin eteisessä.
Vettä pääsyt jalkalistan välistä kaappien alle, ja sinne peräseinän taakse niihin samaisiin villoihin. Itse kaappien alaosat ja betoni näyttää ok arvoja, mutta takaseinä näyttää mittarin mukaan kosteaa.

Viikko tapahtuneesta ja nyt täällä pöhisee eteisessä adsorptiokuivain, joka poistaa huoneilmasta kosteuden.

Onko kellään kokemusta vastaavista tapahtumista, eli mahtaako loput muovimatot säästyä kun liikaa kosteutta on vain seinien vierustoilla.

Kaikki jalkalistat on toki revitty irti. Paikkapaikoin muovimaton reunat näyttävät ihan seinän vierustoillakin jo ok arvoa, mutta kun mittaria siirtää muovimatolta sentin jalkalistakohdan alle eli betonille mittarin arvo pomppaa pilviin.
Kuinka kauan kestää betonin kuivuminen?

Isännöitsijän arvion mukaan muovimattoja ei tarvitsisi repiä muualta pois tällä tietoa...

Alkuviikosta selviää mitä vielä pitää purkaa, ja mitä oon kuullut niin kuivurit ovat päällä tälläsissä tapauksissa vähintään 2 viikkoa.

Kalliiksi käy puolen tunnin moka.


Niin juu, eteisessä niiden villojen väleissä oli tasaisin välimatkoin "rautapalkit" lattiasta kattoon ja lattian pituudelta myös, jonkinlainen kehikko siis.
Vaikka seinä tämän rautakehikon takana näyttää pikkuhiljaa kuivuvan, itse rauta näyttää isoja kosteuksia.
Onko näin ettei pintakosteusmittari tiedä teräksestä mitään,koska se ei voi olla kastunut....

Kertokaa joku kokemuksia kauanko teillä on kuivuri tai kuivurit olleet kämpässä, ja mitä se on tullut maksamaan, päivävuokrahan noissa vehkeissä käsittääkseni on, vaikka isännöitsijä puhui vain sähkönkulutuskuluista kun asiaa häneltä kysyin...

Ja millaisia kohtaloita on ollut muovimattojen suhteen, onko kuivaus riittänyt jos kosteusarvot korkeita vain reunoilta?

Ja millaisia kuivurilaitteita on ollut. Lämpökuivaimien kanssa saattaa ilmeisesti tulla ongelma, jos se työntääkin kosteutta lattian alla väärään suuntaan...

Asuntoni on 50m2, ainoa paikka mikä säästyi on tupakeittiöstä ja olohuoneesta puolet.

Wc:ssä vesieristys, talo on 90 luvun alussa rakennettu, mutta kyllä vaan näyttää sielläkin lattianrajassa laattojen silikoonisaumoissa isoja kosteuksia, mutta ei kai sellaiset voi mun piikkiin mennä.

Millaisilla rahasummille te olette selvinneet vesivahingoista, mikäli ei ole ollut vakuutusta, vai onko täällä ketään yhtä tyhmää kuin minä?

Hassua miten paljon tuhoa saa aikaan näinkin lyhytaikainen vahinko, kun töissä vahaan lattioita ja siellä heitetään vettä ämpärillä lattialle vahoja poistettaessa ja liemet lilluu ihan lattialistoja myöten eikä kukaan ole koskaan puhunut sanaakan mahdollisista vesivahingoista=D

Vain asiallisia vastauksia kiitos, tiedän kyllä törttöilyni ja kotivakuutuskin tulee nyt otettua vahingosta viisastuneena.

16

5401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nukkumatti3

      Voi ei. Pelkkä kuivatus ei taida riittää varsinkin, kun siinä meni päiviä, ennen kuin asiaan reagoitiin. Homeet tarvitsevat vain muutamia päiviä ja otolliset olosuhteet kasvulleen. Kaikki muovimatot täytyy tietysti poistaa ja kipsiseinistä kastuneet kohdat... kipsissä kasvavat homeet tuottavat kaikkein vaarallisimpia myrkkyjä.

      Nyt ei auta muu kuin tilata kallis kuntotutkimus, jossa otetaan rakenteista näytteitä, tai sitten kunnan ympäristötarkastajan pinnallinen tutkimus, joka jättää homeet muhimaan rakenteisiin.

      Voi vide mikä tilanne. Tsemppiä!

      Mitäs vuokranantaja sanoi?

      • eräs kämmäilijä

        Isännöitsijä meinasi, ettei sillä ole väliä aloittaako kuivauksen heti vai vasta viikon päästä, että riippuu rakenteista, selitti että kun on betonitalo jne....kun nimenomaan tätä asiaa häneltä kysyin...
        Kuivaustekniikan ukko kävi jo ottamassa ne mittaukset keskiviikkona ja sen mukaan muovimattoja pitäis vaihtaa ainakin reunoille joka huoneessa, muta isännöitsijä totes että ei tarvitse kun vain reunat on kastuneet...mutta eteinen tosiaan on revitty kokonaan auki.
        Samaisen mittauksien mujkaan myös kaikki kipsilevyseinät ala osistaan pitää ottaa auki.
        No osittain otettiinkin perjantaina, se paikka mikä näytti pahimmalta, ja vähän varmuuden vuoksi lisää kohdasta missä kipsilevy ei ollut edes kastunut pahoin, mutta sen takana oleva villa alaosiltaan oli.....että mielenkiintoista.
        Mä olen ymmärtänyt että homehtuminen alkaa noin kahdessam viikossa.
        Nyt tuo kuivain tuossa surruttaa ja kipsilevyseinistä tulee ihan normi pitoisuuksia alhaalta saakka jos ei ota lattiasta ( betonista ), mutta ei kait se mitään lohduta kun tietää, että villat sielläkin takana on....
        Meinaatko, että tälläin levyseinän taa villoihin saakka mennyt kosteus olisi saatu poistettua jos kuivaus olisi aloitettu heti? Mä vähän luulen, että irti ne seinät olisi silti pitänyt alosiltaan repiä, koska ei kai tuo ilmankuivaaja kosteutta seinien läpi siihen malliin vedä, että olisi villat kuivannu.....


    • kjkjkjsasasnmmn.

      Meillä on kylpyhuoneessa viemärikaivo lattiassa, vesi menee viemäriin valvoi tai nukkui. Vaikealta tuntuisi suihkun alla nukkuakin.

    • näin taitaa olla

      Eikös tämän vakuutuksen korvaa vuokranantajan vakuutus? jos vuokraisänällä ei ole laajaa vakuutusta/tai vakuutusta ollenkaan, niin ei sinunkaan tarvitse maksaa mitään, vaan se homma vuokraisännän pussista sekä kuivatus taloyhtiön vakuutuksista.

    • Virkailia.

      Ei tyhmyysvakuutusta ole millään yhtiöllä.

    • Pilli iita

      Voi voi... älä nyt jatka leikkimistä sillä "suuntaa antavalla pintakosteudenosoittimellasi". Vaikka voisi olettaa että pintamittarilla mittaus on tosi helpppoa, ja se onkin kun sen kanssa tietää miten toimitaan. Mutta jos sinun tietotaito on tasolla "metallissa arvot pomppaa" niin voi helkuran helkura.
      Mihinköhän tuollaisen pintamittarin toiminta perustuu....öööh, elisikohan sähkönjohtavuuteen. Ei sen mittarin arvot ole mitään määreitä, että 140 on märkä tms. vaan perustuu vertailuarvoihin, ja kokenut mittaaja tietää jo selkärangasta.
      Siis jos laitat mittarin metalliin niin se johtaa sähköä siihen malliin että numerot pyörii näytössä kun ykskätisessä konsanaan. Samoin on erittäin helppo tehdä virhe pintamittarilla mm. seinien vierustoilla, eli pintamittarilla ei voi mitata luotettavasti kovin läheltä seiniä kun ottaa ns. heijasteita. Samoin rakenteissa voi olla raudoituksia tms tms tms.... ELI ÄLÄ NYT LEIKI AMMATTAILAISTA TAI MULLA TULEE ITKU! Toki isännöitsijän ammattilaisena leikkiminenkään "juu ei tarttte avata kun vaan reunat kastunut" ei kuulosta kovin lupaavalta!!!

    • thumba2

      joko kuluista tietoa?

    • märkäää

      Turbopuhaltimiakin voisi käyttää niihin reunoihin ja kaappien alle ja infrapunalevykuivain kuivaa betonia. Isännöitsijä haluaa päästä helpolla kun ei halua repiä muovimattoja. Ja kosteusvauriota pitää kyllä ammattimies mitata antureilla. Se pintakosteusmittari on vain suuntaa antava vertailumenetelmä kun epäillään kosteutta ja tosiaan metallin kohdassa arvot menee sekaisin. Jos siellä puksuttaa adsorptiokuivain niin meneekö sieltä sitten letkuja ulos kuljettamaan sitä märkää ilmaa?

    • Fyrkat vek.

      Ei näitä korvailla. Näillä tehdään bisnestä - isoa sellaista.
      http://www.hs.fi/kaupunki/Sisäilmaongelmien kanssa painiva Roihuvuoren koulu korjataan/a1367460743416

    • näitä sattuu

      Ei kait se kotivakuutus olisi yhtään auttanut, paitsi siinä tapauksessa, jos olisit pystynyt osoittamaan että kyseessä oli sairaskohtaus.

      Onko alakerrassa asuntoa?

    • kallista on!

      Minun naapurissani oli vesivahinko. En tiedä oliko itse aiheutettu vai oliko putket hajonneet itsestään. Talo oli silloin ollut valmiina pari kuukautta. Naapuri muutti pois ja kuivurit tulivat huoneistoon. Lisäksi koko talon lämpöjä nostettiin, minunkin asunnossani oli koko talven 25 astetta lämmintä. Tuloilma puhalsi 25 asteista ilmaa, patteritkin olivat ihan kylmiä ja silti oli kuin saunassa. Päätin, etten toista talvea saunassa asu ja sainkin samana syksynä uuden asunnon toiselta paikkakunnalta, myös uuden vuokraisännän. Tuo kuivatus kesti 3 kk. Sen jälkeen vielä remontoivat. En muista kuinka kauan huoneisto oli tyhjillään, kuitenkin asukas (ei entinen) muutti siihen vähän ennen kuin minä muutin pois. Olisi ollut mukava tietää mikä oli vesivahingon syy.
      Sitäpä minä vaan, ettei taida hetkessä kuntoon tulla!

      • tuelhy

        Onko kenelläkään kokemusta L&T tekemistä vesivahinkojen korjauksista??
        Minulla on karvaita kokemuksia L&T toiminnasta ja varoitan Teitä kaikkia pyytämästä tarjousta heiltä! L&T toiminnasta puuttuu täysin ammattitaito ja osaaminen, pienen vahingon korjaaminen kestää puolivuotta ym.. työnjälki huonoa ja hidasta, epäsiistiä porukkaa!!!


      • jiuo
        tuelhy kirjoitti:

        Onko kenelläkään kokemusta L&T tekemistä vesivahinkojen korjauksista??
        Minulla on karvaita kokemuksia L&T toiminnasta ja varoitan Teitä kaikkia pyytämästä tarjousta heiltä! L&T toiminnasta puuttuu täysin ammattitaito ja osaaminen, pienen vahingon korjaaminen kestää puolivuotta ym.. työnjälki huonoa ja hidasta, epäsiistiä porukkaa!!!

        Taistelen parhaillaan L&T:n kanssa heidän itsensä aiheuttaman vesivahingon korjaamisesta. Mikään asia ei etene sovitusti, vaan aina on esteenä heidän organisaation toiminta tai muu vastaava, Vakuutusyhtiöt huom. Alkää missään nimessä käyttäkö L&T:n palveluita sanerauksissa sillä heidän henkilökunnallaan ei ole osaamista töissä eikä asiakaspalvelussa. Talosta taitaa puuttua täysin esimies osaaminen, jolla nämä ylisuuren egon omaavat nuoret opetetaan asiakaskalvelijoiksi. L&T:n tulevaisuus on ensisijaisesti asiakaspalvelussa. Teknisessä osaamisessa he ovat menettäneet useiden ammattilaisten luottamuksen ja kauan sitten


      • ropo
        jiuo kirjoitti:

        Taistelen parhaillaan L&T:n kanssa heidän itsensä aiheuttaman vesivahingon korjaamisesta. Mikään asia ei etene sovitusti, vaan aina on esteenä heidän organisaation toiminta tai muu vastaava, Vakuutusyhtiöt huom. Alkää missään nimessä käyttäkö L&T:n palveluita sanerauksissa sillä heidän henkilökunnallaan ei ole osaamista töissä eikä asiakaspalvelussa. Talosta taitaa puuttua täysin esimies osaaminen, jolla nämä ylisuuren egon omaavat nuoret opetetaan asiakaskalvelijoiksi. L&T:n tulevaisuus on ensisijaisesti asiakaspalvelussa. Teknisessä osaamisessa he ovat menettäneet useiden ammattilaisten luottamuksen ja kauan sitten

        L&T:n järkyttävän raskas koneisto ei pysty palvelemaan tavallisia pienasiakkaita edes välttävästi. Haalivat liikaa kohteita joita eivät sitten kiireiltään saa hoidettua asiallisesti. En ikinä päästäisi mokomia amatöörejä vesivahinkokohteeseen jossa tietotaito ja suunnitelmallisuus on oltava ehdotonta. Luultavasti vakuutusyhtiön ja l&t:n sopparit laaditaan saunanlauteilla konjakin kera.


    • ex remppajulli

      4-6 viikkoa saa kuivatella tuollaista, jos tehdään priimaa. Jos kyseessä vanha vuokraläävä, voi välttää kahden viikon kuivatuskin, ei se lähes purkukuntoisessa neukkutalossa ole aivan niin justiinsa. Pääasia, että saadaan nopeasti takaisin vuokrauskuntoon.
      Arvioisin näkemättä noin 8 tonnin remppaa, niin että asunto on taas vuokrauskunnossa. Tämä ei ole kirjallinen lupaus, joten voi olla kalliimpikin paukku, riippuu, kuinka paljon sieltä menee rakenteita uusiksi, ja työtunnithan ne kalliita on.
      Sen voin kuitenkin sanoa näkemättä, että puhutaan useista useista tuhansista.

    • Jotain asiasta tietä

      Moi,

      Kipsilevyseinien alaosat kastuvat melko nopeasti vuotovahingosta, puolen tunnin veden kanssa läträäminen riittää siihen. Sen jälkeen kipsilevyseinässä tapahtuu kapillaarisesti kosteuden nousemista. Yleisesti ottaen kipsilevyseinää ei voida kuivata, muuta kuin nopealla vahingon haltuunotolla (tunnissa vahingosta kuivaimet paikalla). Muussa tapauksessa se joudutaan avaamaan, kipsilevy on rakennusmateriaalina melko hyvä kasvualusta homeille tms.

      Pintabetonilattia kastunee tälläisessä vuotovahingossa, kuten jo aikaisemmin kirjoititkin muovimaton ja seinän liittymäkohdasta sekä muovimattojen saumojen kohdalta. Itse näkisin muovimaton poiston järkeväksi vaihtoehdoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      204
      8284
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4678
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2250
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1835
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1746
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe