Vinyylikorkki lattia

Markus82

Moi kaikille!

kyselisin neuvoa että onko jollain muulla ollut ongelmaa vinyylikorkki lattian kanssa. Minulla aina talvisin kun on lattialämmitys niin lukkopontteihin tulee hirveät raot siis hirveillä tarkoitan noin puolta senttiä. Paketissa luki että soveltuu lattialämmitykseen. Nyt olen joka talvi repinyt keittiöstä sokkelit irti ja vääntänyt laminaatti "raudan" eli siis sen vääntimen kanssa lattian takaisin paikoilleen. Otin maahantuojaan yhteyttä ja sieltä kävi mies katsomassa, joka sanoi minulle että seuraavalla kerralla kun otat sokkelin irti niin laita liimaa saumoihin niin varmasti pysyy!!! WTF!!! Eihän lukkopontin pitäisi aueta itsestään??? Ja kun ohjeen mukaan laitoin lattian ja jätin seinän viereen liikkumavaran, niin eikö sen pitäisi vaikuttaa juuri tällaisia tilanteita varten. Lattia maksoi kuitenkin n. 50€ neliö, ja lattialla pitäisi olla 25 vai jopa 30 vuoden takuu. Jos jollain kokemuksia niin voisinko saada vähän apua!!! Kiitos jo etukäteen.

20

24543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gbcpbpy,ypyy

      Varmaan päätypontit aukeaa?
      Laita vaan pikkaisen liimaa ensikerralla ponttiin niin pysyy kiinni.
      Kutistuu talvella kuivan ilman seurauksesta ja kesällä/syksyllä taas turpoaa.
      Ne raot seinän vierillä on sitä turpoamista varten.
      Voit tietysti kostuttaa huoneilmaakin niin ei lattia kutistu niin paljon.
      Noi päätyponttien raot menee muuten ihan potkimalla kiinni.

      • Joku vaan

        Minulla on lähes 100 neliötä tuota samaa, mutta mitään rakoilua ei ollut. Ei tosin ole lattialämmitystä.

        Eihän tuollaisessa levyssä voi järin paljon elämää olla, joten ajattelin että juttu on provo.


    • Onkos sulla

      iso pinta-ala ja toisesta päästä painon ( keittiökaappien ) alla. Helpottaa kun teet liikuntavarat joka kantille ts.että lattia pääsee elämään vapaasti joka suuntaan/suunnasta. Jos siinä on taitettava lukkopontti päätyssäkin niin ei kyllä kannata raudalla vääntää tai potkia paikoilleen. Pontti on sen jälkeen entinen lukkopontti. Ja ihan ensimmäinen asia: onko aluslattiasi varmasti suora ?

    • Markus 82

      Joo päätypontit aukeaa. Mut onks se ihan normaalia eihän tollasessa "muovissa" voi niin paljoa elämistä tapahtua? Eikä mene potkimalla enkä ala kyllä 50€ neliöhintaista lattiaa potkimaan. Se tässä nyt vaan vituttaa että jos siellä sanotaan että soveltuu lattia lämmitykseen ja ei sovellukaan!!! Ja silloin ainakin kun lattiaa alettiin asentamaan niin aluslattia oli ainakin suora. Muistan kun itse olin vieressä kun sitä passin kanssa katseltiin ennen kuin alettiin lattiaa laittamaan. Niin juuri sitä meinasin että kannataako niitä hirveästi väänellä raudan kanssa kiinni? Mut sitä vaan ajattelin että onko se nyt entinen lattia ja saanko rakoja millään piiloon? Täytyykö mun ottaa kaikki kaapit ja kaikki irti ja kantaa pois että saan lattian irti ja sen jälkeen laitettua uudelleen paikoilleen?? Juuri katsoin kun se ei ole vaan yksi kohta missä niin käynyt kun niitä on meidän olohuone/tupakeittiössä ja toisessa päässä taloa yhdessä makuuhuoneessa!! Voiko se oikeasti olla tuo huone ilma???

      Kiitos vastauksista.

      • Kuinka isoja alueita

        ilman liikuntasaumaa ? Mitä se passi näytti ?


      • gbcpbpy,ypyy

        Se on tuo kaappien alle asentaminenkin sellainen juttu, että ei pääse kunnolla elämään se lattia. Vähän niinkuin asennusvirhe varovasti sanottuna.
        Leikkaa auki kaapin vierestä tippa liimaa ja raot kiinni. Pysyy.


    • Markus 82

      No sen sentään ymmärrän että ehkä sen olisi voinut jättää tuonne kaappien alle asentamatta mutta miten sitten kun makuuhuoneessa on myös samanlainen kohta onko se myös asennusvirhe kun on sänky laitettu makuuhuoneeseen? Ei kai mutta jos se olisikin vain tuo olohuone mutta kun sitä esiintyy muuallakin. No täytyypä varmaan ottaa kaapit pois ja avata lattia ja laittaa takaisin paikoilleen.

      Kiitos kaikille vastauksista!

    • vinyylicork2

      Vinyylikorkin alle ei suositella lämmitystä. Vinyylokorkkiattia itsessään on niin lämmin ja juuri näiden "elämisten" vuoksi se on kyseenalainen. Jos voit lämmittää kotisi jollain muulla tavalla vinyylilattian kanssa, niin hyvä olisi. Loppuu se lattian liikkuminenkin samalla.

    • Parkettimestari

      Tapauksessanne lattia on uiva, eli lattia materiaalin päällä ei saa olla painoa joka estää lattian liikkumisen (esim. Kaappeja).

    • väärinasennettu-yleistä

      Leikkaa auki kaappien sokkeleiden vierestä ja laita listat ja liikuntasaumat oviaukkoihin sekä tarkista että pääsee elämään vapaasti karmien alta.Tarkista myös että mahdolliset kynnykset ei estä lattian elämistä.
      Päätypontit on jo rikki jos niissä on ollut useamman millin rakoja joten laita niihin liimaa ja väännä parkettiraudalla kiinni.

    • Pate123456

      Täällä nyt kesällä ongelmana on uuden lattian kopina kantapäiden alla. Lattia on hiukan koholla vaikka elämisvarat on eikä keittiökaappien alle sitä asennettu. Jääkaapin ja pakastimen alla on ja sillä linjalla onkin pahin kohta? Lattia asennettiin keväällä jolloin ongelmaa ei ollut. Luotan kuitenkin siihen että lämmityskauden jälkeen se asettuisi...?!?

      • Anonyymi

        Meillä myös lätisee vinyylikorkki :(


    • aitojaehta

      Tätäkään ongelmaa ei olisi, jos valmistajat eivät olisi sortuneet näihin pontillisiin muka "korkkilaattoihin".

      Itselläni keittiössä 6 millin läpivärjätty kokokorkkilaatta liimattuna lattiaan eikä mitään elämistä ole koskaan 25 vuoden aikana ollut. Sääli vain ettei sitä enää saa mistään vaan kaikki "korkit" ovat laminoituja pontillista kuraa.

      • Lattialla

        Mahtaapi olla 25v vanha korkki palasina! Kyllä vinyylikorkki on hyvä lattiapinnoite! Pelkkä korkki sopii pullon suulle.


      • aitojaehta

        Itseasiassa ei ole palasina kuin vasta viimeaikana, kun Assemblinin äämbesillit kävivät naarmuttamassa lattian ja aivan turhan työn takia eli repivät jääkaappipakastimen väkivalloin ulos kolostaan nähdäkseen takana olevan seinän (koko sähellyksellä ei ollut mitään tarkoitusta remontin kannalta) aiheuttaen koloja ja naarmuja lattiaan.

        Lattia oli kestänyt 25 vuotta kovaakin kulutusta ja isojen koirien kynnet, mutta äämbesillit onnistuivat tuhoamaan senkin muista väsäilyistään puhumattakaan - että pistää vihaksi.


    • Pate123456

      Mistä tuo kopina johtuu?

    • korkisbest

      Meillä aito korkkilattia eikä mitään ongelmaa edes talvisin. Meillä tosin asumisviihtyvyyden johdosta ollut aina ilmankostutin talvella päällä. Mittaa automaattisesti kosteuden ja säätää sopivalle tasolle.

    • Kopisevalattia

      Minuakin kiinnostaisi tietää mistä kopina johtuu? Lattia tasoitettiin huolellisesti ennen asennusta ja asentajakin sanoi että kuullut että korkkilattioissa esiintyy kopinaa mutta taas valmistajan sivuilla luvataan että askeläänet eivät kopise niin kuin muissa lattiamateriaaleissa, kyllä meillä vaan kopisee?

      • Anonyymi

        Ei saa kävellä kantapäillä.


      • Anonyymi

        Minullakin kopisee vinyylikorkki..
        Ja johtuu lattian elämisestä, kun lattia nousee ns. "Pystyyn" jostain kun se eläessään ottaa kiinni esim seinään..
        Asentaessa jätin 10mm liikuntavarat joka paikkaan, ja silloin lattia ei kopissut.
        pari kuukautta asennuksesta alko kopisemaan ja liikuntavaroja ei enää ollut.. leikkasin ne uudestaan ja taas ne on hävinnyt.
        Oven kohdat on pahimpia ja eläminen tapahtuu suurimmaks osaks vinyylin poikittais suunnassa eli ei lankun suuntaisesti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe