Olen talvimetsästyksessä niin varovainen

sutki2

että tilanteet kerkiää mennä ohi kun aina tarkista että ei ole piipuissa lunta, mikä neuvoksi??

Joku ehdotti kerran että kortsu on hyvä mutta en oikein luota niihinkään kun niitäkin on touhuissa mennyt puhki ja ei niitä mulla edes riiitä suojaamaan haulikon piippua.

Joskus olen sitten laittanut käytetyn mutta nekin jäätyy ikävästi kiinni piippuihin ja monesti olen joutunut käyttämään vielä sellaisenkin joka on jo ollut yhden reissun piippujen päällä ja siihe on jäänyt aseöljyn haju. Mitä teen.

11

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+18

      Ratkaisu on tavattoman yksinkertainen. Ammut!

      Sinun pitää pakkaskelillä aika ajoin ampuilla ilmaan, puihin, käpyihin, yms. jotta lunta ja jäätä ei ehdi kertyä. Tämä tarkoittaa esim. -20 asteen pakkasilla laukausta noin kymmenen sekunnin välein. Muista siis varata riittävästi paukkuja matkaan, kun lähdet jänispassiin. Kolmen tunnin jänispassiinkin saat kantaa sellaiset 44 laatikkoa (à 25 kpl), plus tietysti ne kymmenet patruunat jotka tykität sitä jänistä kohti.

    • jänismies47

      Edellinen kirjoittaja puhuu totta, vain ampumalla varmistuu ettei piipussa ole lunta. Tuleehan siinä lihakilolle hintaa mutta tosimetsästäjä ei euroja laskeskele. Viime kerralla kun olin jänismetsällä ja jos olisin saanut edes yhden niistä seitsemästä jäniksestä joita pääsin ampumaan olisi lihakilolle tullut hintaa hiukan yli kolmesataa euroa. Nopeassa ammuntasyklissä on myös etu näin talvella, kädet pysyvät lämpiminä kuumenneen piipun lämmittäessä.

    • sutki2

      Mutta mutta, lunta voi mennä piippuihin siinä laukausten välillä esim puiden oksista tai hangesta, ei ole hyvä idea tuo koko ajan ampuminenkin, jos lunta menee likkaa piippuun niin sehän voi halkaista piipun. Voisiko asentaa jonkinlaisen lämmitinvastuksen piippujen päälle joka pistäis piipu koko ajan kuumana ja kun kantais asetta piiput alaspäin niin lumi sulais ja tippuis vetenä pois.

      Mutta mistä virta näihin vastuksiin?..traktorin akkuun remmit kuten repussa?? ..vai mikä avuksi..agrekaattikin pörisee selässä kannettaessa aika kovasti.

    • mies ja jänis

      Huh huh, vai akut ja agrekaatit mukaan metsälle. Nyt eletään jo 2000-lukua. Tulisit pois sieltä 50-luvulta. Nykyisin käytetään taskuun sopivia pienydinvoimaloita. Matalalla viiden voltin jännitteellä toimivat tehon tuottajat sopivat jokaiselle koska kytkennät saa tehdä itse. Aseen piippuun asetetaan lämpövastusjohdot ja syöttöjohto kytketään taskussa pidettävään pienvoimalaan. Ase pysyy sulana ja kuivana koko metsästystapahtuman ajan. Tauolla pienvoimalan tehoja voi käyttää vaikkapa saappaitten kuivaukseen. Pienvoimaloita saa hyvin varustetuista eräliikkeistä.
      http://www.kabelbutiken.com/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/_/1_2_39.jpg

    • sutki2

      Joo mutta itse kunnioitan perinteitä ja menee metsästysreissut liian helpoksi jos käyttäis tuollaisia pienvoimaloita taskussa.

      Mitä rankempi metsästysreissu niin sitä parempi, itse kun lähden teerijahtiin niin verusteita paljon mukaan ja niiden täytyy painaa, jos ei painoa tule reppuun tarpeeksi niin laitan pohjimmaiseksi kiviä tai tiiliä, niistä saa sitten mukavasti tehtyä nuotiokiveyksen, tulitikut yleensä kastelen jo valmiiksi vesihanan alla niin tulee jännitystä että saako tulet vai ei.

      Evääksi en ota luonnollisestikaan mitään sillä jos ei saa teertä ammuttua välipalaksi niin sitten ollaan nälässä ja vettä juon suonsilmästä tai mistä nyt sitten löydänkään.

      Kotiin kun sitten jossain vaiheessa reissulta palaa naama mustana ja polvet verillä ja muutenkin aivan puhki ilman saalista niin a vot, se se vasta on juhlan tuntua, vielä kun saunaan menen enne kuin sauna kiuas ehtii kunnolla lämmetä ja juomaksi otan väljähtyneen ja lämpimän kaljapullon niin kyllä elämä voittaa, mukavalta tuntuu mennä kylmän saunan jälkeen omaan petiin nälkäisenä nukkumaan.

      • helepolha ei sua mithän

        Itse taas suosin vähiä varusteita toisin kuin sutki, ei mikään ole sen hienompaa kuin talvella esim hiihtää yhdellä suksella tai värjötellä kuusen alla passissa ilman saappaita. Ja tuon näläntunteen varmistamiseksi on hyvä konsti jättää panokset kotiin. Toinen hyvä keino on teeripassiin rämpiessä laittaa auton avaimet sellaiseen taskuun jossa on reikä, ihanaa etsiä niitä palatessa passista ilman panoksia teertä ja vaikka toista saapasta. Elämässä pitää olla haastetta myös talvimetsästysen jälkeen, itse harrastan kesäisin vetouistelua, itsellä on seula vene mato-onki ja vain yksi airo ja venäläinen bemepokin perämoottori joka käynnisty.


    • jygärdö

      maalarinteippi piipun päähän.

    • sutkin veli

      Onpahan käyny joskus niinki että kiväärin lukko on jääny kotio, harmittaa vieläki monen vuojen taakse..kerran tuli lukkokin mukaan mut jäi patruunat pois.

      Ihmetyttää vaan miksi toiset saa saalista mutta minä en?

    • mies ilman asetta

      Eipä ole minullakkaan tementia lääkkeistä apuja ollu. Monesti olen teerimetälle lähtenyt ilman asetta ja jalkineita. Jossain bussipysäkillä kun muutaman vuorokauden olen passissa ollut niin poliisi tai ambulanssi on pois korjannut. Kerran lähin kuitenkin metsään ja ilman asetta tietenkin.Patruunoita oli repullinen matkassa.Kolmen päivän juoksun jälkeen sain kanahaukan kiinni, se väsy ennen minua. Fysiikka kun on kunnossa.

      Ei ihmisen kaikkea tarvii muistaa, saalis on tärkeintä.

      • tahtoo sheivaa sheivaa

        ilman asetta ja jalkineita kyllä pärjää itse lähden aina välillä ilman housuja. Varvut lehdet ja neulaset ovat kiusana syksyisin, hiertävät hanuria niin maan perusteellisesti. Talvella ei ole sitä ongelmaa, mutta silloin vaivana on tuo jään kertyminen karvoihin vähän niinkuin koiralla.


      • hirvmies vm. -33
        tahtoo sheivaa sheivaa kirjoitti:

        ilman asetta ja jalkineita kyllä pärjää itse lähden aina välillä ilman housuja. Varvut lehdet ja neulaset ovat kiusana syksyisin, hiertävät hanuria niin maan perusteellisesti. Talvella ei ole sitä ongelmaa, mutta silloin vaivana on tuo jään kertyminen karvoihin vähän niinkuin koiralla.

        Pojillahan pää vielä pelaa kohtuullisesti! Meikäläinen sen sijaan on monesti löytänyt ittensä alasti hirviporukan makkarakodasta -30 C pakkasista, neljän aikaan aamuyöllä ja pelkkä kiväärinlukon palautinjousi kädessä (tai anuksessa). Se on sitten aina herrassaan onko viikonloppu vai ei, joutuuko hieroutumaan kodanpenkeillä päivän vai viisi? Lopputulos on aina sama, jätesäkissä Nivan takapenkille, ja paikallisen Sivan sekajäteastiaan. Sitä ne p*rkeleen punanutut harrastaa.
        Meikäläinen potkastiin hirviseurasta jo 70-luvulla, vaan ei tunnu auttavan. Kodassa on salpa ja munalukko, mutta valitettavasti myös savupiippu. Ai s**tana miten se törröttävä kattohuopanaula aina kraapasee selkänahasta. Saisivat joskus sen korjata, hyväkkäät!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe