trans sport

pajatus

Eli transsport ei käynnisty, antaa kipinää mutta ei bensaa. ei pyörähä pumppu, mutta kun laittaa releeltä suoraan virtaa niin pyörii mutta eipä käynnisty vieläkään.Ikään kuin ruiskutus ei toimi. Missä vika? Onkohan ruiskulle muuta ohjausta kuin ecu?
Asentoanturi kampiakselille vaihdettu myös.

10

1007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • El Pollo del Muerta

      Vaikea sanoa, koska et halua ilmoittaa sitä miltä vuodelta ja millä moottorilla autosi on. Vaikea noin heikoilla pohjatiedoilla on kenenkään mitään vinkkiä antaa.

      • pajatus

        3.4 -98


    • Venture TS

      Se on sama auto kuin Venture ja siihen saa korjauskirjan ebaystä. Ne maksaa 25-30 euroa postikuluineen ja Englannista kirjat saa aika nopeasti Suomeen.

    • El Pollo del Muerta

      Käynnistymistä ohjaa moni muukin tekijä kuin pelkkä polttoainepumpulle syötettävä virta. Seuraavat kohteet ovat huomionarvoisia ja syytä tarkistaa:
      - polttoainepumpun rele, relepohja, johtosarja
      - sulake, liitokset, johtosarja
      -maadoitukset
      - moottorin keskusyksikkö ( Powertrain Control Module, PCM), johtosarja
      - koritoimintojen ohjausyksikkö (Body Control Module, BCM), tässä yksikössä on polttoaineen syötön katkaiseva käynnistyksenesto

      Tässä linkki kyseisen mallin polttoaineen syötön kytkentäkaavioon. Kuva on pieni, mutta kopioit sen esim. Wordiin, niin jo näkyy hyvin.
      http://www.justanswer.com/chevy/1att4-need-wiring-schematic-chassis-fuel-pump.html

    • suuttimet

      Ota suuttimet irti ja laita kiinni moottorin ulkopuolella niin näet tuleeko startatessa polttoainesuihku ja kaikissa samanlainen. Kunnon rätti venttiilikannen päälle ja siinä testaat ettet sotke paikkoja. Näin on helpompi muutenkin hakea bensavikaa kun katti ei ole täynnä palamatonta bensaa joka starttaustestin jälkeen.

    • ei käynnisty

      Samankaltainen vika itsellä. Kipinää siis tulee mutta kone ei lupaakaan. Releeltä jos kytkee bensapumpun toimintaan niin ainakin se kuulostaa siltä että polttoaine virtaa kiskoon. Saitko selville vian? Pitänee perehtyä PCM:ään seuraavana. OBD sanoo no-link, sekin on aiemmin toiminut. Kaikkien suuttimien irroittelu on suuri homma kun auto jäi ajosta pihaan. Vika oireili kerran siten että kävi huonosti, lisäkierroksilla sitten käynti parani.

    • ei helveta

      Laturin valo ei pala, eikä mil-valo virta päällä - muut toimii ja katoaa öljynpainevaloa lukuunottamatta ennen starttausta. Viittaa siihen että osa signaaleista on kateissa mittaristolta. Toisaalta PCM antaa mil-signaalin, joten se lienee ok. En vain osaa etsitä enää vikaa, obd antaa 12 V 16 pinnistä mutta lukija sanoo taas no-link. Kytkentäkaaviot auttaisi kyllä... Kertokaahan GM-specialistit kuinka selvittää Trans sportin ei käynnisty - ei edes yritä syndrooma. Kipinä tulee, bensaa tulee mutta en tiedä aukeaako suuttimet. Auto jäi ajosta pihaan, akku tietenkin ladattu.

      • Jokke4656

        Viittaisi mielestäni siihen, että PCM on jollain lailla pois pelistä ja se aiheuttaa sen että ei käynnisty. Kannaisi katsoa virta päällä tuleeko eri antureihin (MAP, TPS ym) johonkin johtoon 5V jännite PCM:ltä. Jo ei tule, niin ei konekaan käynnisty. Oliskohan PCM:n joku johto hankautunut poikki/vetää maihin tai sitten sen maadoitus tökkii.


      • fixITTRANS
        Jokke4656 kirjoitti:

        Viittaisi mielestäni siihen, että PCM on jollain lailla pois pelistä ja se aiheuttaa sen että ei käynnisty. Kannaisi katsoa virta päällä tuleeko eri antureihin (MAP, TPS ym) johonkin johtoon 5V jännite PCM:ltä. Jo ei tule, niin ei konekaan käynnisty. Oliskohan PCM:n joku johto hankautunut poikki/vetää maihin tai sitten sen maadoitus tökkii.

        Jep, jostakin oli poikki PCM:lle menevä ecm sense sulakerasialta. Tietenkin siihenkin tuli 0.3V ECM:n päässä, mutta sitten selvisi että "Blue" kytkennän (20,29) pinneihin pitää tulla 12V. Rakentelin uuden johdon ja johan pelaa. Käsittämätön hämäys oli myös että auto antoi tulpalle kipinää ja muiden varoitusvalojen bulb-check joka toimi.

        Eli jos OBD ei pelaa jännitteestä huolimatta, eikä MIL ja laturin valo syty lainkaan niin tsekatkaapa tuleeko ECM:lle jännite.


    • El Pollo del Muerta

      Polttoaineen riittämä'tön paine on yksi seikka, mikä aiheuttaa huonoa käynnistyvyyttä / käynnistymättömyyttä.
      Van ja trucks -foorumilta kannattaa lukea topikkeja ja heittää kysymyksiä.
      Sieltä usein löytyy apua, merkkiin ja malliin katsomatta.
      http://www.vtcf.net/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      27730
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      202
      17662
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      352
      9260
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6348
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4143
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3771
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      24
      1747
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1467
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1215
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      50
      1154
    Aihe