Sektiopelko...

Huolestunut...

En vielä tiedä joudunko sektioon, tarkistusultra on 20.2..
Tilanne siis se että minulle on etinen istukka, ja jos se ei ole mihinkään liikkunut niin enhän minä tietysti voi synnyttää perinteisesti...
Ja minua nyt hirvittää ajatus siitä että joutuisin sektioon!
Synnytys sujui niin hienosti esikoisen kanssa, hitto, se synnytyshän oli parasta koko raskaudessa!
Ja nyt ajatus siitä että en mahdollisesti saa kokea sitä uudestaan, vaan lapsi leikataan minusta ulos...
Ja sitten minulla on leikkaushaava, ja sitten en saa nostaa esikoista jolle on muutenkin varmaan kova paikka että taloon tulee vauva...
Eikä imetys välttämättä sujukaan sektion jälkeen, enkä saa lasta heti rinnalle vaan pitää mennä johonkin heräämöön yksinään makoilemaan...
En halua!!!!
Mutta vaihtoehtojahan ei sitten ole jos istukka ei ole siirtynyt, en minä voi vaatia alatiesynnytystä pelon takia...

Voin vain toivoa että istukka nousee pois tukkimasta tietä....

10

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma kokemus

      Älähän huoli. Ymmärrän, että harmittaa ja pelottaa jo etukäteen jos ensimmäinen synnytys on mennyt upeasti alakautta. Ensinnäkin suurella osalla se istukka kyllä nousee ylemmäs raskauden aikana, joten älä vielä murehdi. Mutta minäpä kerron oman kokemukseni:

      Synnytin esikoiseni kiireellisellä sektiolla, kun avautuminen pysähtyi yhdeksään senttiin, eikä lapsi laskeutunut kunnolla lantioon. Olin tosi pettynyt ja harmissani, koska synnytys oli sujunut siihen asti hienosti. Kieltämättä olin tosi kipeä parit ekat päivät, mutta saimme perhehuoneen ja mies hoiti vauvaa alkuun kun en itse pystynyt. Imettämään pääsin parin tunnin kuluessa leikkauksesta, heti kun minut kärrättiin heräämöstä osastolle. Tiedäthän, että joissakin sairaaloissa voi imettää jopa heräämössä? Kannattaa etukäteen myös ilmaista, että haluaa imettää mahdollisimman pian. Ja sitten se tärkein juttu: sektio EI vaikeuta maidonnousua. Maidonnousua edistäviä hormoneja alkaa erittyä, kun istukka irtoaa ja vaikka se sektiossa irrotetaankin käsin, samat hormonit siellä toimivat. Ainut syy, miksi sektio voi vaikeuttaa imetystä, on se, että monasti aiemmin vauvaa ei ole tuotu rinnalle vasta kuin pitkän ajan päästä leikkauksesta. Minulla maitoa tuli heti hienosti ja kunnolla se nousi kolmantena päivänä synnytyksestä. Aivan normaalisti siis. Vauva ei tarvinnut pisaraakaan korviketta, täysimetin 5,5 kuukautta ja nyt imetän edelleen muun ruoan ohella, vauva on nyt yhdeksän kuukautta. Ainoastaan jos vauva on vähän veltto ja uninen, voi imetys olla alkuun hankalaa. Tätä ongelmaa esimerkiksi meillä ei ollut lainkaan. Kaiken kaikkiaan sektio ei ollut ollenkaan kamala kokemus, vaikka toivonkin, että jos joskus vielä olen raskaana, pystyisin synnyttämään alakautta. Tsemppiä sinulle, älä murehdi etukäteen asiaa, johon et voi vaikuttaa!

    • Myös etinen

      Heippa,

      Täälläkin yksi sektion kokenut etisen istukan takia.Mulla oli myös tilanne,että ajateltiin sen kyllä sen verran nousevan ,jotta alatiesynnytys olisi mahdollinen,mutta näin ei käynyt.(Oli ilmeisesti se melkein täysin etinen).Koko loppuraskautta tarkkailtiin kovasti ja suunniteltu sektioaika oli 2 viikkoa ennen laskettua aikaa,koska alatie synnytys mahdoton ja riskiä,että vauva alkaa itsestään syntymään,ei haluta noissa tapauksissa ottaa.Minä pelkäsin syynytystä,ihan millä lailla vain tapahtuvaa ennen tuota sektiopäätöstäkin ja kieltämättä kammosin myös leikkausta,mutta suunniteltuna se varsinkin on erittäin turvallinen ja on äkkiä ohitse itse toimenpide.Toipuminen useimmilla sitten kestää aika pitkään,mutta voit olla siinäkin poikkeus ja sekin voi käydä helposti.Itsellä toipuminen kesti kauan ja kehoitan kuuntelemaan omaa kehoa,älä aloita mitään jumppaamisia liian aikaisin.Minulla sektio oli ensisynnytys ja sen jälkeen sain vielä alateitse yhden.Siinäkin oli hyvät ja huonot puolensa.Meillä sektiopoika oli aika pieni ja tosin sektioitiin jo kaksi viikkoa etuajassa ja imetys oli tosi haastavaa alkuun,mutta uskon että sekin vaikuttaa,kun oli ensimmäinen lapsi ja olin jotenkin itse hieman ulalla.Imetin lopulta kuitenkin häntä 1,5 vuotiaaksi,että kyllä sitä maitoa sitten tuli :)Tsemppiä loppuraskauteen ja synnytykseen

    • Huolestunut...

      Kiitos vastauksistanne =)
      Olen nyt päättänyt että en aio miettiäkään koko asiaa ennen kuin se on ajankohtainen.. Eli 12 päivää odotusta jäljellä, niin tiedän mikä tilanne on.
      Joo, helpommin sanottu kuin tehty... Mutta jotenkin olisi pakko yrittää koskoa tuntuu että tämä sektiopelko ahdistaa niin paljon että vie sen vähänkin nautinnon minkä voisin tuntea tästä raskaudesta (ollut pahoinvointia alusta asti, jatkuu edelleen, puhumattakaan liitoskivuista joiden takia ei pysty oikein liikkumaankaan...).

      Ainut positiivinen asia minkä keksin sektiosta on se että tyttöä otettaisiin ulos ennen LA, eli olisi lyhempi odotus..
      Taidan keskittyä tähän ajatukseen....

      • Lehmus

        Mulle tehtiin suunniteltu sektio perätilan takia. Itse toimenpide oli nopea, enkä kokenut sitä mitenkään kauheana. Vauvan sain rinnalle jo leikkauspöydällä ja uudestaan heräämössä :) kaikki meni hyvin, toivuinkin nopeasti. Pahinta oli seuraava päivä leikkauksen jälkeen, mutta sitten toipuminen olikin nopeaa. Mulle myös helpompaa kuin loppuraskaus kaikkine kipuineen... Enkä kokenut vauvan hoitamistakaan vaikeana leikkaushaavan takia. Kyseessä esikoinen. Sektiosta on aikaa nyt 2kk, joten aika tuoreessa muistissa vielä :)

        Tsemppiä! Hyvin se menee :)


    • toiveena lapsi

      Voisiko asian ajatella niin, että äidin ja vauvan terveys on tärkeintä? Sama se kuinka itse synnytys tapahtuu.
      Itse ainakin ajattelen niin. Raskautta tässä suunnittelen kolmen leikkauksen jälkeen ja sektio on ainoa vaihtoehto tällä taustalla.

      Niillä mennään, mitä annetaan. Lapsi on lahja, josta pitäisi iloita eikä murehtia sivuseikkoja. Tsemppiä!

      • Huolestunut..

        Vói sen ajatella miten vaan, mutta ei se pelkoani poistaa....


      • 2 sektiota kokenut
        Huolestunut.. kirjoitti:

        Vói sen ajatella miten vaan, mutta ei se pelkoani poistaa....

        Sektio voidaan tehdä epiduraalipuudutuksella, jolloin olet tajuissasi koko ajan. Saat vauvan rinnallesi heti ja voit aloittaa imettämisen normaalisti. Samoin vierihoidon.

        Itse paranin sektiosta nopeasti, ja haava alu ei kipuillut kuin sängystä noustessa. Onhan ne kivut alateitse synnyttäneilläkin synnytyksen jälkeen istuessa.


      • Spinaalipuudutuksess
        2 sektiota kokenut kirjoitti:

        Sektio voidaan tehdä epiduraalipuudutuksella, jolloin olet tajuissasi koko ajan. Saat vauvan rinnallesi heti ja voit aloittaa imettämisen normaalisti. Samoin vierihoidon.

        Itse paranin sektiosta nopeasti, ja haava alu ei kipuillut kuin sängystä noustessa. Onhan ne kivut alateitse synnyttäneilläkin synnytyksen jälkeen istuessa.

        Pikemminkin tehdään spinaalipuudutuksessa!


    • Tytöt 11 ja 7 v.

      Itse vaadin sektion, pelotti synnytys, kun olen vain 144 cm pitkä ja lantio todettiin ahtaanpuoleiseksi. Kumpikin tuli sektiolla ja hienosti meni, kertaakaan ei tarvinnut huutaa tuskasta eikä mitään muutakaan hankaluutta ollut. Minut on vedetty imukupilla 70 -luvulla ja äitini on revennyt pahasti, siksi jäinkin ainokaiseksi.

      Sektiota ei tarvitse pelätä!

    • Ei enää huolestunut

      Ultrassa paljastui että istukka on kiltisti siirtynyt pois aukon edestä, joten ei tartte enää sektiota peltätä, ei ole mitään syytä uskoa että alatiesynnytys ei onnistuisi =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe