Virosta tulee vaan rikollisia-ei köyhiä Suomeen

pois täältä loiset

Poliisi epäilee äitiä vastasyntyneiden kaksostensa murhista.

Poliisi on pystynyt ajoittamaan surmien tekoajan viime vuoden kesäkuun loppuun. Tapaus tuli ilmi vasta lokakuun alussa poliisin löydettyä kaksi vauvaa kuolleina Klaukkalasta.

Yksi vauva löytyi yksityisasunnosta, toinen joutomaalta muutaman kilometrin päästä Klaukkalan keskustasta.

Isä järkyttynyt
Tutkimuksissa on selvinnyt että vainajat ovat vastasyntyneet kaksoset. Esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella poliisi epäilee teoista lasten äitiä. Lasten isä ei ole tiennyt raskaudesta, eikä hänellä ole osuutta surmatekoihin.

- Isä on ollut järkyttynyt. Hän ei ollut omien sanojensa mukaan huomannut raskautta. Meillä on sellainen kuva, että kukaan muukaan ei ole naisen raskaudesta tiennyt. Nainen on mitä ilmeisemmin peitellyt raskauttaan, rikoskomisario Tero Muurman sanoo Iltalehdelle.

"Erityisen raaka tekotapa"
Nainen on kuitenkin ollut itse tietoinen raskaudestaan. Hän oli poliisin mukaan suunnittelut surmatekoja useamman viikon ajan ennen vauvojen syntymää.

Vauvoilta löytyneiden vammojen, sekä esitutkinnassa kertyneiden, harkittuun tekoon viittaavien seikkojen vuoksi tapausta tutkitaan kahden tapon sijaan murhina.

- Vauvoilta löydetyt vammat osoittavat, että tekotapa on ollut erityisen raaka. Kun vielä otetaan huomioon se, että kyseessä olivat täysin puolustuskyvyttömät ihmisen alut, on selvää, että nimike muutettiin tapoista kahdeksi murhaksi, Muurman sanoo.

- Tekotavasta ei ole vielä varmuutta. Tapahtuma-aika oli kesäkuun lopussa ja löytöaika lokakuussa. Tämän vuoksi tekotavan selvittäminen on erittäin haastavaa, Muurman sanoo.

Taustalla taloudellisia syitä?
Poliisin käsityksen mukaan nainen oli synnyttänyt kaksoset yksin kotonaan.

- Synnytys on tapahtunut samassa paikassa, mistä ensimmäinen vainaja löytyi.

Kahdesta murhasta epäilty nainen on Viron kansalainen, mutta asui surmien teon aikaan Suomessa.

Esitutkinnassa esille tulleiden seikkojen perusteella tekoon ovat saattaneet johtaa taloudelliset ja sosiaaliset seikat. Nainen on kiistänyt surmateon.

- Taloudelliset seikat eivät ole yksittäinen surmiin johtanut tekijä. Taustalla on monia muitakin tekijöitä, Muurman sanoo.

Asian tutkinnassa on kuultu lukuisia henkilöitä sekä Suomessa että Virossa.

Poliisi ei osaa vielä arvioida, tehdäänkö naiselle mielentilatutkimus. Nainen voi itse pyytää tutkimusta tai syyttäjä voi hänet määrätä siihen.

76

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korralik tross jälle

      Oi Moika !!! :) lompakko ei ole kadonnut?

    • espo8

      Sille ei pidä tehdä Suomessa yhtään mitään muuta kuin elinikäinen karkoitus takaisin sinne eestipaska -landiaan!

      • Anonyymi

        Kellis oli joskus ihana paikka, kunnes tallinna saapui


    • Oikeutta kaikille

      Ei muuta kuin oikeuden eteen niin virolaiset kuin omatkin rikolliset, ne pyssyjen paukuttelijat , kirjastossa puukottajat sun muut kahelit.

      • hieman eri luokan

        Oletko noin typerä, että vertaa murhaa jonku vasurihipin ulinoihin. Idiootti viroloinen!


      • Sinä omasta mielestä
        hieman eri luokan kirjoitti:

        Oletko noin typerä, että vertaa murhaa jonku vasurihipin ulinoihin. Idiootti viroloinen!

        viisas ''hieman eri luokan'' suomaloinen: montako perhemurha on ollut lähiaikoina suomalaisissa perheissä?? Kannatais lukea uutisia eikä foorumeitä. ''Oikeutta kaikille''kirjoiti aivan oikein!


      • mitäpä niitä
        Sinä omasta mielestä kirjoitti:

        viisas ''hieman eri luokan'' suomaloinen: montako perhemurha on ollut lähiaikoina suomalaisissa perheissä?? Kannatais lukea uutisia eikä foorumeitä. ''Oikeutta kaikille''kirjoiti aivan oikein!

        Varmasti vähemmän mitä kotonasi Itä-Euroopassa.


    • entä tämä rehti mies

      Kiristikö vankilan vartija vankia?

      28.1.2013, 9:04
      Mika Lahtonen

      Helsingin hovioikeus pohtii parhaillaan, mitä Vantaan vankilan muurin sisällä tapahtui elokuussa 2010. Vantaan käräjäoikeus tuomitsi vanginvartijan vangin kiristämisestä 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi tuli potkut vankilasta. Nyt vartijana toiminut virolaismies vaatii syytteiden hylkäämistä.

      Vangin mukaan syytettynä oleva vanginvartija järjesti hänelle kännykän sekä antoi hänen käyttää yöllä nettiä ja sähköpostia vartijoitten toimistotiloissa. Vanki kertoi, että vartija oli alkanut vaatia rahaa palveluksistaan. Aluksi vartija pyysi 1300 euroa, mutta tyytyi sitten 1000 euroon. Vangin mukaan vartija uhkasi siirtää hänet jengiläisten osastolle ja kertoa tämän olevan vasikka.

    • Ja lisää rosvoja

      50 000 EURON OMAISUUDEN ASUNNOISTA VIENYT VIROLAISMIES EI SAANUT HELPOTUSTA TUOMIOONSA - VOI VOI (VAIN REILU VUOSI-HAH)

      Virolaismies piti saamaansa vuoden ja kolmen kuukauden mittaista vankeustuomiota seitsemästä asuntomurrosta liian kovana, koska hän omasta mielestään auttoi viranomaisia selvittämään murtokeikkoja.
      24-vuotias mies haki lievennystä Kouvolan hovioikeudesta, mutta HO ei nähnyt perusteita muuttaa tuomiota.

      Mies murtautui Lahden seudulla seitsemään omakotitaloon ja rivitaloasuntoon ja vei niistä yli 50000 euron saaliin.

      Päijät-Hämeen käräjäoikeuden viime syksynä antaman tuomion mukaan kuusi keikoista oli törkeitä. Varastetut tavarat jäivät kateisiin, ja mies määrättiin korvaamaan saamansa hyödyn tavaroiden omistajille.

      Virolaismies myönsi syytteet oikeiksi ja tunnusti teot. Kun hän vaati hovioikeutta lieventämään tuomiotaan, hän vetosi siihen, että oli alioikeudessa ollut avuksi juttujen selvittämisessä.

      Mies oli sitä mieltä, että koska häntä ei ole aiemmin Suomessa tuomittu ja kun hän oli viranomaisille avuksi, olisi ehdollinen rangaistus oikea, koska joutuu maksamaan isot korvaukset.

      Virolaismies on tuomittu kotimaassaan kolme kertaa vankeuteen, joista kaksi oli ehdottomia tuomioita.

      Mies jäi kiinni viime syksynä itse teosta, kun pikkupojat jäivät seuraamaan hänen puuhia asuntoalueella keskellä päivää ja ilmoittivat miehestä poliisille.
      IS

    • Apua avuttomille

      Ei pidä paikkaansa. Ainakin meillä täälläpäin on ollut hommissa reippaita virolaisia työryhmiä uusimassa pientalojen kattoja. Jos ei joku näitä hommia tekisi, kastuisivat uusavuttomat television töllääjät, nillä kun ei vasara pysy kädessä.

      Poisit, tere tulemast tagasi suvella!

    • seitsemänkertaa7

      Varmaan tekee sitä kattoa ilman ALV.ia, tuppaa nuo verot jäädä maksamatta ja ilman koulutustahan noi huonohampaiset on, ootko muuten koskaan kattonu miten huonot hampaat niillä on. Nehän ei paljo viiti hymyillä, kun se hammaskalusto on niin karmeessa kunnossa-yäk.

    • lisää rysssäelättejä

      Kaksi virolaismiestä tehtaili muhkean rötössarjan Suomessa.
      Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi kaksi virolaismiestä useista törkeistä varkauksista vankeuteen maanantaina.

      Miehet aloittivat rikossarjansa vuonna 2008. Neljän vuoden aikana he muun muassa murtautuivat 15 omakotitaloon ja veivät niistä omaisuutta useiden kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Omakotitalomurtojen lisäksi toinen miehistä murtautui lisäksi kolmeen kerrostaloasuntoon.

      Kaiken kaikkiaan miehet ylittivät Suomenlahden kuusi kertaa. Usein 39- ja 29 -vuotiaat miehet saapuivat yhdellä autolla Suomeen ja murtautuivat asuntoihin omistajien ollessa poissa. Toisinaan miehet veivät taloista ruokaa ja kahvia sekä alkoholijuomia. Toisinaan he ottivat mukaansa arvokasta omaisuutta.

      Miehet veivät taloista mennessään muun muassa 200 kiloa kuparikaapelia, moottorisahoja, kännyköitä, tietokoneita ja koruja. Miehet myös anastivat Seinäjoelta auton, joka löytyi myöhemmin Tukholmasta.

      Viime vuoden syyskuussa miehet murtautuivat Hollolassa taloon, josta he anastivat koruesineitä lähes 15 000 euron arvosta. Samassa kuussa he veivät myös seinäjokelaisesta omakotitalosta muun muassa digikameran, rannekellon, muita koruja ja akkuporakoneita yli 10 000 euron arvosta.

      Rikosvyyhti alkoi selvitä, kun miehet varastivat viime vuoden syyskuussa seitsemästä autosta polttoainetta Porissa. Poliisit pääsivät tekijöiden jäljille, kun teot havainnut sivullinen soitti poliisit paikalle. Varkaat pakenivat juosten paikalta, mutta jättivät autonsa. Poliisit löysivät ajoneuvoista aiemmin omakotitaloista anastettua omaisuutta.

      Viimeisen kerran miehet saapuivat Suomeen marraskuussa, kun poliisilla oli jo vihiä rikossarjan laajuudesta. Poliisit osasivat odottaa kaksikon saapuvan jälleen Suomeen ja olivat varautuneet nappaamaan kaksikon. Lopulta miehet jäivät kiinni Kokkolassa marraskuussa, kun poliisi pysäytti miehet.

      Rikosvyyhdin käsittely oli massiivinen, sillä tapauksessa oli yhteensä yli 50 asianomistajaa.

      Miehet tuomittiin Hyvinkään käräjäoikeudessa maanantaina 3 vuoden ja 6 kuukauden sekä 2 vuoden ja 9 kuukauden mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Miehillä on aiempaa rikostaustaa kotimaassaan, joten miehet istuvat tuomionsa täysmittaisina.

    • TarkastelijaX

      Meillä Nurmijärvellä ainakin tarvitaan virolaisia rakennusmiehiä, muuten jäävät monet hommat tekemättä.
      Nääs nämä omat ihmiset päivittäin säntäävät tien täydeltä helsinkiläisiä auttamaan, siellä vasta tosi avuttomia on, eivät ilman apua selviä töistään.

      Tämä markkinatalous on sellaista että sitä tehdään ja sinne mennään missä on tarvetta.
      Amerikassa jo kauan sitten keksittiin, että bisneksen ideologia on: "Find a need and fill it". Sen mukaan virolaisetkin liikkuvat.

      • onko ihan tutkittu

        Moniko suomalainen on kuollut virolaisen lääkärin tai hoitajan hoitovirheen takia.


    • liikaa nähty

      Kysymys onkin siitä, että nämä kehitysmaan asukit ei sovi sivistysvaltioon kieroon kasvaneen kommunistijäänteisen luonteensa vuoksi.
      Hyvin materialistista ja pinnallista porukkaa, jotka eivät arvosta omaa isänmaataan, en minäkään ,jos tollaisessa takapajulassa pitäisi asua.
      Jos kuvittelee olevansa tervetullut tänne, niin silloin ei ryöstellä, rötöstellä, leuhoteta tyhjin taskuin, olla ylimielisiä, maksetaan verot, tehdään työ vähintäänkin laadukkaasti sekä ahkerasti. Heiltä puuttuu nöyryys ja kiitollisuus.

      Kuuluvat samaan kastiin mustilaisten, somalien ja muiden epämääräisten balttien ja romanirosvojen kans.

    • Kouluttaja evpX

      Voi hyvät suomipojat, noinko vaikeaa on suhtautuminen naapureihimme.
      Mitä jos ajattelisitte vaikka seuraavanlaisesti.
      Heimoveljemme olivat 50-vuotta miehitettyinä ja huonoksi osouttautuneen systeemin osana.
      Kun sitten takaisin omilleen pääsivät, niin lähtökohta oli tunnetusti huono, materiaalisesti ja aika lailla henkisestikin.
      Jos heitä sitten tulee, kuten on tapahtunut, töihin tänne meille, niin eikö voitaisi tehdä heidän täällä olonsa mahdollisimman paljon oppimista ja hyviä kokemuksia sisältäväksi. Niin että tarkkaan näkisivät kuinka melkoisen hyvä demokratia ja hallinto toimivat kaikkine osastoineen. Näin he voisivat sitten kotona Virossa levittää hyvää sanomaa Suomesta ja systeemeistämme, ja omalta osaltaan auttaa kuromaan sitä 50 vuoden jättämää.

      • no mikä se

        Meidän tehtäväksemme kuuluu. Menkööt Venäjän elätettäviksi. Ruotsiahan nuo kanssa tuntuu ylistelevän maasta taivaisiin. Eikös Malmön pormestari ole virolainen. Ei meillä ole rahaa näiden bisnesmiesten "opintomatkoja" kustantaa.


    • ja taas näitä

      Poliisin partio nappasi torstain vastaisena yönä Nurmijärvellä polttoainevarkaan. Hirvitiellä yöllä havaitun miehen pakettiautosta löytyi tarkastuksen yhteydessä 15 kappaletta 30 litran polttoainekanistereita ja muuta rekvisiittaa. Virolaismies päätyi rikokseen epäiltynä poliisiasemalle. Poliisiasemalla autoon suoritetussa perusteellisessa tarkastuksessa autosta löytyi vielä murtovälineiksi sopivia työkaluja sekä useita nippuja erilaisia auton avaimia. Miehen käyttämä auto oli liikenteestä poistettu. Miehellä oli lisäksi voimassaoleva maahantulokielto, joten hänen epäillään syyllistyneen myös ulkomaalaisrikkomukseen.

    • rosvosakkia

      Perjantaina 11. tammikuuta 2013 Helsingissä noin 50-vuotiaalta mieheltä anastettiin lompakko hänen noustessaan linjan 10 raitiovaunuun keskustassa Sokoksen edessä Mannerheimintiellä. Miestä vastaan oli tullut raitiovaunun portaissa neljä virolaista nuorta miestä, joista yksi oli antanut varoituksen lipuntarkastajista ja samalla miehet olivat rynnistäneet ulos vaunusta osittain sisään menossa ollut asianomistajaa vasten. Siinä yhteydessä miehen takin sivutaskusta anastettiin älypuhelin.

      • Juttuja riittää

        Poliisin partio havaitsi tiistain vastaisena yönä partioinnin yhteydessä Wärtsilänkadulla epäilyttävän ajoneuvon ja päätti pysäyttää sen tarkistusta varten. Tarkastuksessa kuljettajaksi osoittautui 30 vuotias Virolaismies. Autosta löytyi 30 litran kanisteri dieseliä, letku ja suppilo, jotka olivat märät polttoaineesta. Polttoaine oli jäljistä päätellen anastettu läheiseltä pysäköintialueella olleesta kuorma-autosta. Kuljettaja päätyi kiinniotettuna poliisiasemalle epäiltynä varkauteen.


      • entäs tämä sitten
        Juttuja riittää kirjoitti:

        Poliisin partio havaitsi tiistain vastaisena yönä partioinnin yhteydessä Wärtsilänkadulla epäilyttävän ajoneuvon ja päätti pysäyttää sen tarkistusta varten. Tarkastuksessa kuljettajaksi osoittautui 30 vuotias Virolaismies. Autosta löytyi 30 litran kanisteri dieseliä, letku ja suppilo, jotka olivat märät polttoaineesta. Polttoaine oli jäljistä päätellen anastettu läheiseltä pysäköintialueella olleesta kuorma-autosta. Kuljettaja päätyi kiinniotettuna poliisiasemalle epäiltynä varkauteen.

        Yritti autoaan Helsingin junaan törkeässä humalassa -ratatyöntekijä oli jäädä alle
        Poliisi sai torstai-iltana ilmoituksen, jonka mukaan selvästi päihtyneen oloinen mies yritti ajaa ulkomaan kilvissä olevaa henkilöautoa Rovaniemen rautatieaseman ratapihalta rampille, josta ajetaan ajoneuvot autojunaan. Mies ei saanut millään autoa ajettua suoraan vaan törmäili hiljaisessakin vauhdissa ratapihan liikenneopasteisiin. Samalla yksi ratapihatyöntekijä oli vähällä jäädä auton alle.

        Partion tullessa paikalle mies istui edelleen autossa ja oli silminnähden päihtynyt. Virolaiseksi osoittautunut 40-vuotias kuljettaja puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat 2.97 promillea. Kuljettaja vietiin sairaalaan verikokeisiin ja tämän jälkeen poliisivankilaan. Matkanteko kohti Viroa loppui siihen.


      • loputon suo
        entäs tämä sitten kirjoitti:

        Yritti autoaan Helsingin junaan törkeässä humalassa -ratatyöntekijä oli jäädä alle
        Poliisi sai torstai-iltana ilmoituksen, jonka mukaan selvästi päihtyneen oloinen mies yritti ajaa ulkomaan kilvissä olevaa henkilöautoa Rovaniemen rautatieaseman ratapihalta rampille, josta ajetaan ajoneuvot autojunaan. Mies ei saanut millään autoa ajettua suoraan vaan törmäili hiljaisessakin vauhdissa ratapihan liikenneopasteisiin. Samalla yksi ratapihatyöntekijä oli vähällä jäädä auton alle.

        Partion tullessa paikalle mies istui edelleen autossa ja oli silminnähden päihtynyt. Virolaiseksi osoittautunut 40-vuotias kuljettaja puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat 2.97 promillea. Kuljettaja vietiin sairaalaan verikokeisiin ja tämän jälkeen poliisivankilaan. Matkanteko kohti Viroa loppui siihen.

        YÖLLISET VARKAAT KIINNI VERKSELTÄÄN
        Tapahtuma-aika- ja paikka: 19.2.2013, Nurmijärvi

        Poliisin partio sai tiistaina yöllä tehtävän Hangonväylälle, missä ilmoituksen mukaan kaksi miestä lastasi pakettiautoon tavaraa aiemmin päivällä tieltä ulos suistuneesta kuorma-autosta. Tuntomerkkeihin sopiva pakettiauto tavoitettiin Hangonväylältä Vihdin puolelta. Auton takatilasta löytyi kaatumispaikalta mukaan lastattuja laminaattipaketteja yhteensä 110 kappaletta. Epäillyt tekijät olivat molemmat Virolaisia miehiä. Heidät kuljetettiin kiinniotettuna poliisiasemalle tapauksen jatkoselvittelyä varten.


      • ja jatkuu..
        loputon suo kirjoitti:

        YÖLLISET VARKAAT KIINNI VERKSELTÄÄN
        Tapahtuma-aika- ja paikka: 19.2.2013, Nurmijärvi

        Poliisin partio sai tiistaina yöllä tehtävän Hangonväylälle, missä ilmoituksen mukaan kaksi miestä lastasi pakettiautoon tavaraa aiemmin päivällä tieltä ulos suistuneesta kuorma-autosta. Tuntomerkkeihin sopiva pakettiauto tavoitettiin Hangonväylältä Vihdin puolelta. Auton takatilasta löytyi kaatumispaikalta mukaan lastattuja laminaattipaketteja yhteensä 110 kappaletta. Epäillyt tekijät olivat molemmat Virolaisia miehiä. Heidät kuljetettiin kiinniotettuna poliisiasemalle tapauksen jatkoselvittelyä varten.

        ELEKTRONIIKKAVARKAAT KIINNI TUUSULASSA

        Tapahtuma-aika- ja paikka:6.2.2013, Tuusula

        Kolme Virolaista miestä joutuivat poliisin partion keskeyttämäksi, ollessaan anastamassa omaisuutta keskiviikkoilta noin klo 21:00 Tuusulassa Sulan alueella. Kolmikko oli tunkeutunut yrityksen aidatulle alueelle valmiista reiästä ja pyrkivät poliisin saavuttua pakenemaan samaa reittiä. Miehet päätyivät poliisin huostaan.


      • ?????
        ja jatkuu.. kirjoitti:

        ELEKTRONIIKKAVARKAAT KIINNI TUUSULASSA

        Tapahtuma-aika- ja paikka:6.2.2013, Tuusula

        Kolme Virolaista miestä joutuivat poliisin partion keskeyttämäksi, ollessaan anastamassa omaisuutta keskiviikkoilta noin klo 21:00 Tuusulassa Sulan alueella. Kolmikko oli tunkeutunut yrityksen aidatulle alueelle valmiista reiästä ja pyrkivät poliisin saavuttua pakenemaan samaa reittiä. Miehet päätyivät poliisin huostaan.

        08.02.2013

        Viisikymppinen virolaismies sai eilen iltakymmeneltä poliisilta oivalliset ohjeet Hämeenlinnan Jukolassa. Ohjeita noudattamalla ei oltaisi tässä tilanteessa.

        Mies istuskeli vahvassa kännissä autossaan ja kertomansa mukaan odotteli selvää kuskia. Poliisi muistutti miestä, ettei vaan lähtisi juovuksissa itse ajelemaan. Mies lähtikin kävelemään autoltaan asuntoaan kohden. Kaikki näytti menevän siis käsikirjoituksen mukaan.

        Puolen tunnin kuluttua sama mies sompaili autollaan samaista poliisipartiota vastaan Hongistonkujalla. Nyt alkoivat esitutkinnalliset toimenpiteet, joista ensimmäinen oli puhalluskoe. Tulos oli lähes kaksi promillea, joten törkeänä rattijuopumuksena tällaista tutkitaan.

        Hiukan ennen yhtätoista illalla moottoritiellä autoilevat soittivat hätäkeskukseen kaistaseilailijasta. Poliisi toppuutteli tämän laajoilla liikkeillä ajelleen nelikymppisen virolaismiehen Hämeenlinnan taajaman kohdalla.

        Syy seilailevaan ajeluun selvisi puhalluskokeella, sillä pari promillea löytyi. Mies kertoi ajokorttinsakin vanhentuneen, eikä uutta ole tullut hankittua. Mies määrättiin kuitenkin ajokieltoon ja törkeän rattijuopumuksen ja kortitta ajamisen esitutkinta-aineisto toimitetaan syyttäjän kautta käräjille.


      • shittiä lisää
        ????? kirjoitti:

        08.02.2013

        Viisikymppinen virolaismies sai eilen iltakymmeneltä poliisilta oivalliset ohjeet Hämeenlinnan Jukolassa. Ohjeita noudattamalla ei oltaisi tässä tilanteessa.

        Mies istuskeli vahvassa kännissä autossaan ja kertomansa mukaan odotteli selvää kuskia. Poliisi muistutti miestä, ettei vaan lähtisi juovuksissa itse ajelemaan. Mies lähtikin kävelemään autoltaan asuntoaan kohden. Kaikki näytti menevän siis käsikirjoituksen mukaan.

        Puolen tunnin kuluttua sama mies sompaili autollaan samaista poliisipartiota vastaan Hongistonkujalla. Nyt alkoivat esitutkinnalliset toimenpiteet, joista ensimmäinen oli puhalluskoe. Tulos oli lähes kaksi promillea, joten törkeänä rattijuopumuksena tällaista tutkitaan.

        Hiukan ennen yhtätoista illalla moottoritiellä autoilevat soittivat hätäkeskukseen kaistaseilailijasta. Poliisi toppuutteli tämän laajoilla liikkeillä ajelleen nelikymppisen virolaismiehen Hämeenlinnan taajaman kohdalla.

        Syy seilailevaan ajeluun selvisi puhalluskokeella, sillä pari promillea löytyi. Mies kertoi ajokorttinsakin vanhentuneen, eikä uutta ole tullut hankittua. Mies määrättiin kuitenkin ajokieltoon ja törkeän rattijuopumuksen ja kortitta ajamisen esitutkinta-aineisto toimitetaan syyttäjän kautta käräjille.

        Jämsä 09.02.2013: Vähän ennen puoltayötä VT 9:llä Jämsän kohdalla suistui rekisterikilvetön henkilöauto tieltä ja juuttui pientareen lumipenkkaan. Ajoneuvoa kuljettanut virolaismies puhalsi seulonta-alcometriin lukeman 1,24 mg/l, ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Ajoneuvoa oli kuljetettu Tampereen suunnasta ja vähän ennen Jämsän kiertoliittymää se oli suistunut lumipenkkaan.


      • lisää lisää
        shittiä lisää kirjoitti:

        Jämsä 09.02.2013: Vähän ennen puoltayötä VT 9:llä Jämsän kohdalla suistui rekisterikilvetön henkilöauto tieltä ja juuttui pientareen lumipenkkaan. Ajoneuvoa kuljettanut virolaismies puhalsi seulonta-alcometriin lukeman 1,24 mg/l, ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Ajoneuvoa oli kuljetettu Tampereen suunnasta ja vähän ennen Jämsän kiertoliittymää se oli suistunut lumipenkkaan.

        Espoo
        9.2.2013 klo 02.00 Espoo, Olarinkatu

        Törkeä rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

        Partio pysäytti Viroon rekisteröidyn henkilöauton ja kuljettajalle suoritetussa puhalluskokeessa tulokseksi tuli 1,51 promillea ja samalla selvisi, ettei kuljettajalla ollut ajokorttia.


      • noloa, jos ei rahaa
        lisää lisää kirjoitti:

        Espoo
        9.2.2013 klo 02.00 Espoo, Olarinkatu

        Törkeä rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

        Partio pysäytti Viroon rekisteröidyn henkilöauton ja kuljettajalle suoritetussa puhalluskokeessa tulokseksi tuli 1,51 promillea ja samalla selvisi, ettei kuljettajalla ollut ajokorttia.

        Espoo

        9.2. klo 23.00

        Näpistys. Neljä virolaista miestä kävivät anastamassa Haukilahden Shell huoltoasemalta myymälän ollessa auki elintarvikkeita ja autonhuoltotarvikkeita, mm. lasinpesunestettä. Epäiltyjen käyttämä auto tavoitettiin myöhemmin Kehä I:ltä Tapiolasta ja heidät otettiin kiinni.


      • joko riittää?
        noloa, jos ei rahaa kirjoitti:

        Espoo

        9.2. klo 23.00

        Näpistys. Neljä virolaista miestä kävivät anastamassa Haukilahden Shell huoltoasemalta myymälän ollessa auki elintarvikkeita ja autonhuoltotarvikkeita, mm. lasinpesunestettä. Epäiltyjen käyttämä auto tavoitettiin myöhemmin Kehä I:ltä Tapiolasta ja heidät otettiin kiinni.

        Törkeä rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja haitanteko virkamiehelle:
        Perjantaina 25.01.2013 klo 23.45 aikaan virolaisissa rekisterikilvissä oleva pakettiauto oli suistunut tieltä Kaviokadun ja Ravurinkadun risteyksessä. Lähistöltä tavattu kuljettajaksi epäilty - 93 synt. virolaismies vastusti poliisin suorittamaan kiinniotto, ja puhalsi puhalluskokeessa 1,42 o/oo tuloksen. Miehellä ei ole ajokorttia.


      • Anonyymi
        ????? kirjoitti:

        08.02.2013

        Viisikymppinen virolaismies sai eilen iltakymmeneltä poliisilta oivalliset ohjeet Hämeenlinnan Jukolassa. Ohjeita noudattamalla ei oltaisi tässä tilanteessa.

        Mies istuskeli vahvassa kännissä autossaan ja kertomansa mukaan odotteli selvää kuskia. Poliisi muistutti miestä, ettei vaan lähtisi juovuksissa itse ajelemaan. Mies lähtikin kävelemään autoltaan asuntoaan kohden. Kaikki näytti menevän siis käsikirjoituksen mukaan.

        Puolen tunnin kuluttua sama mies sompaili autollaan samaista poliisipartiota vastaan Hongistonkujalla. Nyt alkoivat esitutkinnalliset toimenpiteet, joista ensimmäinen oli puhalluskoe. Tulos oli lähes kaksi promillea, joten törkeänä rattijuopumuksena tällaista tutkitaan.

        Hiukan ennen yhtätoista illalla moottoritiellä autoilevat soittivat hätäkeskukseen kaistaseilailijasta. Poliisi toppuutteli tämän laajoilla liikkeillä ajelleen nelikymppisen virolaismiehen Hämeenlinnan taajaman kohdalla.

        Syy seilailevaan ajeluun selvisi puhalluskokeella, sillä pari promillea löytyi. Mies kertoi ajokorttinsakin vanhentuneen, eikä uutta ole tullut hankittua. Mies määrättiin kuitenkin ajokieltoon ja törkeän rattijuopumuksen ja kortitta ajamisen esitutkinta-aineisto toimitetaan syyttäjän kautta käräjille.

        kyllä noi viroonpäin rajat pitäisi sulkea


    • Hohhohhoijaa

      Eiköhän nää voi luokitella samaan roskasakkiin, joten menevät samalla palstalla:

      Viisi varasta käännytettiin Venäjälle
      Viisi näpistelyyn syyllistynyttä venäläistä käännytettiin takaisin kotimaahansa Rovaniemellä viime viikonloppuna.

      Yksi heistä oli 27-vuotias mies, joka anasti Prismasta ulkotakin, arvoltaan 239 euroa. Hänet saatiin kiinni Prisman pihalta.

      Neljä venäläistä puolestaan yksissä tuumin näpisteli Rinteenkulman kauppakeskuksen eri liikkeissä ja anastettua omaisuutta oli yhteensä useiden satojen eurojen arvosta. Suurin osa tuotteista saatiin myyntikuntoisina takaisin. Neljän hengen porukassa oli kaksi naista ja kaksi miestä, iältään he ovat 25 - 30 - vuotiaita.

      Neljä kauppakeskuksesta kiinni otettua venäläistä sekä Prismassa näpistellyt mies käännytettiin valvotusti takaisin omaan maahansa, heidät määrättiin Suomea ja Schengen-aluetta koskevaan maahantulokieltoon ja heidän Schengen-viisuminsa kumottiin.

      Edellisen kerran venäläisiä varkaita käännytettiin Rovaniemeltä edellisenä viikonloppuna.

    • ja rosmous jatkuus

      Varkaus
      Sipoo, Västerskog 4-5.3.2013

      Gumbostrandista anastettiin kolme moottorikelkkaa yön aikana. Yksi kelkoista löydettiin 5.3.2013 Helsingin alueelta Landbon liittymän luota. Heti poliisin saatua tiedon tapahtumasta siitä ilmoitettiin edelleen, jolloin kaksi muuta kelkkaa otti Viron tulli kiinni 5.3.2013 kello 21 aikaan. Siellä on myös kiinni otettuna yksi mies ja nainen, sekä tutkimuksia varten heidän käytössään ollut auto.

    • potku perseeseen

      3.3. klo 16.30 Tapiola Stockmann

      Myymälävarkaus

      Kauppaliikkeen vartijat ottivat kiinni kaksi virolaistaustaista myymälävarasta. Varkaat olivat varastaneet farkkuja kaupasta. Vuonna 1976 ja 1973 syntyneet miehet kuljetettiin poliisin toimesta Espoon poliisiasemalle kiinniotettuina.

      Eikö pers reijillä oo varaa ostaa merkkifarkkuja, pitäs näyttää niiin hyvältä ,mut ku ei oo varaa ni ei oo varaa-idioootit!

    • Juhuslik

      Siin peaks nagu olema foorum eestlastele ja Eestist huvitatud inimestele.

      Foorumi pealdisest saan mina igatahes nii aru:
      • Mis juhtub Eestis? SOOME EESTLASTE OMA JUTTUTUBA.
      Kirjoita mieluiten viroksi tällä palstalla. Voit myös keskustella viron kielestä.

      Kas on veel vähe Internetis foorumeid, et sa kusagilt mujalt ei leia kohta?


      Krimi asjad on arutlusel selles foorumis:

      http://murha.info/phpbb2/index.php

    • poliisi tiedottaa

      Torstaina 7.3.2013 iltapäivällä Koskelan linja-autovarikon pysäköintipaikalla 23 -vuotias nainen joutui pahoinpitelyn uhriksi. Työpaikalleen matkalla ollut nainen oli ollut hetkeä aikaisemmin Käpyläntien ja Koskelantien risteyksessä, jossa toinen auto oli kääntynyt ryhmityssääntöjen vastaisesti naisen eteen, jolloin tämä oli soittanut äänitorvea eteen kääntyneen auton mieskuljettajalle. Tämän seurauksena eteen kääntyneen auton kuljettaja seurasi naista tämän työpaikalle Koskelan bussivarikolle. Bussivarikon pysäköintipaikalla mieskuljettaja tuli autostaan ulos kaljun kaverinsa kanssa ja alkoi huutaa venäjäksi ja suomeksi naiselle käyden lopulta rinnuksiin kiinni. Mies kaatoi naisen maahan, jolloin tämä löi päänsä ja satutti sormiaan

    • Frekvenssianalyysiä!

      Voisiko joku vertailun vuoksi alkaa toistaa niitä suomalaisten tekemiä rikollisia tapahtumia, joita sanomalehtiemme sivut joskus kertovat???

    • Matkailuhan avartaa

      Ei kai tässä mitään ongelmaa ole, häkin ovet heiluu samalla lailla kaikille rikollisille, niin omille kuin vieraillekin.
      Ja mitä tekemistä sillä on muun matkailun kanssa? Ei mitään. Miljoonat suomalaiset vuosittain käyvät Virossa, enemmistö ihan rehellisillä matkoilla, monet viinaa ja kaljaa myytäväksikin trokaamassa. Ja toiset työtään Virossa ym tekemässä.
      Virolaiset taas kulkevat työmatkoillaan ja muutenkin kuten on naapurimaiden välillä sopivaa, etsitään sitä mikä omassa maassa on vaikeampaa saada. Ja näin markkinatalous toimii. Ja siitä on etua kummallekin osapuolelle.

      Rikollisia sitten yritetään kasvattaa paremmiksi kansalaisiksi, mutta kovin pieni osa se on kansojen ihmismääristä.

    • pois täältä

      Nuo edellä mainitut rikokset ovat tämän vuoden alusta eli parilta kuukaudelta.
      Eilen oli uutisissa, että Suomen vankiloissa makaa näitä loisparasiitteja
      itäblokin kehitysmaista 456, joista virolaisia 123, liettualaisia 48 ja rysssiä 36.

      Toisaalta kaikki nuo nuo on rysssiä.

      • Kriminaali-Viro

        Juu kuvastaa hyvin mistä kriminaalien maasta puhutaan kun katsoo noita lukuja;
        Virossa on noin 1 milj asukasta 123 virolaista Suomen vankiloissa, Venäjällä 160 miljoonaa joista Suomen vankiloissa 36. Ei voi sanoa muuta kuin että aikamoista paskasakkia!


      • ei suinkaan

        Katsohan niiden pidätettyjen nimiä joissakin tapauksissa. Kyllä siellä myös ihan velivirolaista mukaan mahtuu.


      • Anonyymi

        viron vankilaan vaan siirto


    • ja taas lisää

      TÖRKEÄ RATTIJUOPUMUS ym.

      Tapahtuma-aika ja -paikka 16.3.2013 KLO 15.40 Järvenpää/Pohjoisväylä

      JÄRVENPÄÄ, Pohjoisväylän ja Vähänummentien risteyksessä tapahtui lauantaina iltapäivällä peräänajokolari. Kolarin osapuolina oli kolme henkilöautoa. Pohjoisväylää pitkin Kellokosken suunnasta ajanut henkilöauto joutui pysähtymään Pohjoisväylän ja Vähänummentien risteyksessä oleviin liikennevaloihin. Myös seuraava auto pysähtyi, mutta kolmantena tullut henkilöauto törmäsi tämän perään. Törmäyksen voimasta keskimmäinen ajoneuvo törmäsi ensimmäisenä valoissa olleen henkilöauton perään. Onnettomuudesta aiheutui lieviä vammoja neljälle henkilölle, joista kaksi oli lapsia. Törmäilleen ajoneuvon virolaiskuljettajalle suoritettiin puhalluskoe, joka antoi 2.5 promillen lukemat.
      Virolaiskuljettaja otettiin poliisin suojiin odottamaan kuulusteluja ja hän tullee saamaan syytteet ainakin törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammatuottamuksesta.

      • yllätys yllätys taas

        Rattijuopumus, huumausainerikos ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta 17.3.2013 Arkadiankatu.
        Poliisin suorittaessa viikonloppuna huumausaineen katuvalvontaa Pohjoisella rautatienkadulla, havaittiin läheisestä ravintolasta useiden asiakkaiden käyvän pysäköitynä olleen viron kilvissä olevan henkilöauton luona ja menevän takaisin ravintolaan. Henkilöauton lähdettyä liikkeelle poliisi päätti tarkistaa ajoneuvon ja kuljettajan kunnon. Ilmeni, että kuljettaja oli virolainen mieshenkilö, jolla ei ole ajokorttia. Mies puhalsi nollalukemat, mutta huumausaineen pikatesti näytti positiivista, joten hänet vietiin verikokeisiin. Ajoneuvossa oli lisäksi kaksi muuta henkilöä. Kuljettajalta ja toiselta kyydissä olleelta mieheltä löytyi hallusta myös epäiltyä huumausainetta. Miehet otettiin kiinni.


      • samaa sakkia
        yllätys yllätys taas kirjoitti:

        Rattijuopumus, huumausainerikos ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta 17.3.2013 Arkadiankatu.
        Poliisin suorittaessa viikonloppuna huumausaineen katuvalvontaa Pohjoisella rautatienkadulla, havaittiin läheisestä ravintolasta useiden asiakkaiden käyvän pysäköitynä olleen viron kilvissä olevan henkilöauton luona ja menevän takaisin ravintolaan. Henkilöauton lähdettyä liikkeelle poliisi päätti tarkistaa ajoneuvon ja kuljettajan kunnon. Ilmeni, että kuljettaja oli virolainen mieshenkilö, jolla ei ole ajokorttia. Mies puhalsi nollalukemat, mutta huumausaineen pikatesti näytti positiivista, joten hänet vietiin verikokeisiin. Ajoneuvossa oli lisäksi kaksi muuta henkilöä. Kuljettajalta ja toiselta kyydissä olleelta mieheltä löytyi hallusta myös epäiltyä huumausainetta. Miehet otettiin kiinni.

        Rattijuopumus,Rautjärvi, Simpele, Valtatie 6, 19.03.2013 kello 05:54.

        Poliisipartio sai ilmoituksen siitä, että auto on suistunut Valtatieltä Simpeleellä. Partio meni paikalle ja tavoitti kuljettajan vuonna 1969 Neuvostoliitossa syntyneen venäläismiehen. Hänelle partion toimesta suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 1.08 promillea.


    • taas päissään

      Rattijuoppoja ja kortittomia tämä roskasakki:

      TÖRKEÄ RATTIJUOPUMUS

      Tapahtuma-aika ja -paikka: 23.3.2013 klo 09.08 Tuusula Kulloontie

      Poliisipartio pysäytti Kulloontiellä henkilöauton. Autoa kuljetti -73 syntynyt virolainen mies joka puhalsi alkometriin 2.65 promillen lukemat. Mies toimitettiin Järvenpään poliisiasemalle jatkotoimenpiteitä varten ja mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miehen virolainen ajokortti otettiin poliisin haltuun.

      • ja taas

        Törkeä rattijuopumus, kortitta ajo

        23.3.2013 klo 04.45, Hyvinkää Erkylänkatu

        Partio pysäytti p-auton Erkylänkadulla. Autoa kuljetti -85 syntynyt virolainen mies. Puhalluskoe antoi tulokseksi 1.75 o/oo. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.


    • ahneita paskiaisia

      Hursti kertoo Helsingin Sanomille, että Kela-korttien kysymisen tavoitteena on estää epäillyt väärinkäytökset. Suomessa asuvat virolaiset, joka käyvät hakemassa ruoka-apua, ovat kertoneet Hurstille, että Virosta tulee isoja ryhmiä hakemaan Helsingistä ruoka-apua, jota sitten myydään eteenpäin Virossa.

    • hohhoijaa

      TÖRKEÄ RATTIJUOPUMUS
      Tapahtuma-aika ja -paikka: 24.3.2013 klo 00.55 Tuusula Kulomäentie


      Poliisipartio pysäytti viron kilvissä olevan henkilöauton. Autoa kuljetti -82 syntynyt Virolainen mies joka puhalsi alkometriin 2,38 promillen lukemat. Mies toimitettiin Järvenpään poliisiasemalle epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja hänen virolainen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun ja mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

    • rikos päivässä

      Virolainen pariskunta vei forssalaisliikkestä kosmetiikkatuotteita tiistaina 26.3. puolen päivän jälkeen. He lastasivat reppuun 600 euron arvoisen satsin kosmetiikkaa.

      Poliisi yhytti parivaljakon kyliltä ja kiikutti poliisilaitokselle. Asiaa tutkittiin heti varkautena, sillä sen verran ammattimaista oli pariskunnan toiminta. Alun kiistävien tarinoiden jälkeen asiaan saatiin selvyys ja syyttäjä teki pikahaasteet käräjille, joten kaksikkoa ei tarvitse odotella käräjille. Juttu voidaan käsitellä ilman heidän paikallaoloa.

      Poliisi teki esityksen Maahanmuuttovirastolle, että mies ja nainen käännytettäisiin Viroon. Perusteena oli toistuva rikoksellisuus. Miehellä oli neljä aikaisempaa näpistystä ja naisella 12 näpistelyä.

      Maahanmuuttovirasto päätti käännyttää molemmat kotikonnuilleen Viroon.

      Heille määrättiin myös maahantulokieltoa. Mies sai maahantulokieltoa kolme vuotta ja nainen neljä vuotta.

      Lähteet: Kanta-Hämeen poliis

    • ?????

      Sipoo, Iso Kylätie 30.3.2013

      Poliisipartio oli havainnut virolaisen Audi A6 farmariauton Iso Kylätiellä. Hetkeä aiemmin autosta oli tullut ilmoitus poliisille, että auton kuljettaja saattaisi olla päihtynyt. Partio pysäytti auton ja poliisimiehen ryhdyttyä tekemään kuljettajalle puhalluskoetta, kaasutti kuljettaja poliisipartiota karkuun. Pakenevassa autossa oli kuljettajan lisäksi yksi mies, molemmat olivat toden näköisesti virolaisia. Pakeneva auto käytti suurta ylinopeutta välttääkseen kiinnijoutumisen, ja tapahtuma-aikaan oli runsaasti muuta liikennettä läheisistä ravintoloista johtuen. Pakenevaa autoa ei tavattu etsinnöistä huolimatta.

      • ???

        Törkeä rattijuopumus, liikennerikkomus
        Vantaa, Hakunila 1.4.2013

        Poliisipartiota vastaan ajoi Hakunilantiellä virolainen auto 40km/h nopeusrajoitus alueella 58km/h nopeudella. Kuljettajan toimineen 32-vuotiaan virolaisen miehen tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0.53 mg/l. Mies toimitettiin poliisivankilaan ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


    • jaahahh

      Muualta tulee Suomeen väkeä lisää mutta jo Suomessa olevan väen asioissa on suuria puutteita.
      Suomessa on ruotsalainen puolustusministeri! tähän ei edes kehitysmää menisi...
      Peruspalveluministeri on venäläinen.. suomalainen ei siihen kykene?
      Suomessa on PAKKO laitta ruotsalainen jonkun ministerin laukkua kantamaan!!
      Onko ainuttakan vastaavaa idoottimaista tilaannetta muualla maailmassa? ei varmasti ole.
      Orja aina ja ikuisesti sekä länteen että itään!!!!!!

      • Skattalainen

        Miksi yksikään virolainen ei kykene olemaan ministeri sitten Suomessa ihmettelen?
        Suomalaiset, ruotsalaiset ja venäläiset kykenevät siihen, mutta tämä virolainen parasiittikansa vaan tekemään rikoksia!


      • siksi koska
        Skattalainen kirjoitti:

        Miksi yksikään virolainen ei kykene olemaan ministeri sitten Suomessa ihmettelen?
        Suomalaiset, ruotsalaiset ja venäläiset kykenevät siihen, mutta tämä virolainen parasiittikansa vaan tekemään rikoksia!

        Ne on niin tyhmiä.


      • mitäs sitten

        Syrjiäkö niitä vähemmistöjä pitäisi Baltian roskavaltioiden esimerkin mukaisesti.


      • LOL:)
        siksi koska kirjoitti:

        Ne on niin tyhmiä.

        Ainult LOLL tunneb ära lolli ja vaid varas ISE kardab vargaid....


    • ei köyhiä Suomeen

      Kaksosvauvojen tappaja väitti vauvpjen olleen kuolleita syntyessään, silti vauvojen päissä oli kallonmurtumia, kun niitä oli hakattu joko lattiaan tai jollain muulla tavalla, lisäksi vauvat oli elossa syntyessään, tappajamuija väitti niitä kuolleiksi.
      Ja vauvojen väitetty isukki, siis rahanahne isukki vaatii 15 000 rahaa korvaukseksi - kyllä virulainen loinen osaa rahastaa traagisillakin tapauksilla unohtamatta rahan arvoa - mistä näitä idiootteja sikiää, kun ei niillä näemmä ole varaa hankkia ehkäisyvälineitä vaan tappaminen on parempi vaihtoehto päästä viattomista eroon.

    • vauvamurhaaja

      Syyttäjä Veli-Matti Koponen ihmettelee vauvamurhista syytetyn 27-vuotiaan virolaisen naisen kolmea aiempaa ikään kuin kadonnutta raskautta. Nainen oli odottanut Virossa vauvaa 2005, 2006 ja 2007. Millään kerralla raskaus ei päättynyt elävään lapseen.

      Keskiviikkona alkanut oikeudenkäynti jatkuu Hyvinkään käräjäoikeudessa. Naista syytetään kahden vastasyntyneen murhasta Suomessa kesällä 2012.

      Naisen mukaan hän oli kahdessa tapauksessa päätynyt aborttiin ja kolmannella kerralla lapsi syntyi kuolleena.

      Syyttäjän mukaan virolaisista sairaaloista ei löydy merkintöjä naiselle tehdyistä aborteista. Kolmannella kerralla lapsi syntyi leirintäalueella.

      • oikeutta lapsille

        Niin ja nykyinen isukintekele on kuulemma joku juoppoluuseri, joka vaatii 15 000 euron kärsimyskorvauksia(sii ryyppyrahaa).

        Ja taatusti tämä isukintekele on tienny näistä raskauksista, kun naapuritkin oli tienny ja miksi tämä vauvojen murhaaja ei ollut ukon mukana juhannuksena, mutta soittelivat juhannuksen aikana toisilleen eli hyvinkin on tiennyt asioiden oikean laidan, mutta ne ei osaa nuo alemman kehitsytason maat käyttää noita ehkäisvälineitä oikein, kondomitkin on varmaan liian kalliita tommosille.


    • poliisi tiedottaa ..

      Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, näpistys, liikennerikkomus ja ulkomaalaisrikkomus

      4.4. noin klo 19.20 aikaan partioajossa ollutta poliisipartiota vastaan ajoi Ratapihantiellä Porvoonkadun kohdalla henkilöauto, josta puuttui etupuskuri. Aikaisemmin samana alkuiltana hätäkeskus oli ilmoittanut kyseiseen autoon malliltaan ja tuntomerkeiltään sopivasta bensiiniä Käpylän Shell-huoltamolta näpistäneestä ajoneuvosta ja kuljettajasta. Poliisipartio kääntyi ajoneuvon perään ja kytki hälytys-ja pysäytysvalot päälle. Kohdeajoneuvo ei kuitenkaan pysähtynyt, vaan jatkoi matkaansa, kunnes joutui liikennevirran mukana pysähtymään punaisiin liikennevaloihin. Poliisin jalkautuessa ja mennessä ajoneuvon luokse, sen kuljettaja kiihdytti voimakkaasti lähtien karkuun ja ajaen päin punaisia liikennevaloja. Poliisipartio lähti seuraamaan pakenevaa autoa Nordenskjöldinkatua keskustan suuntaan. Tässä vaiheessa tehtävälle osallistui useita poliisipartioita. Pakeneva ajoneuvo teki useita liikennesääntöjen vastaisia tekoja, mm ajoi vastaantulevien kaistalla parhaimmillaan yli 100 km/h. Kuljettaja yritti lyhyen takaa-ajon jälkeen paeta paikalta, mutta poliisi tavoitti hänet lyhyen etsinnän jälkeen Messeniuksenkadulta. Miespuolinen virolainen kuljettaja puhalsi rattijuopumuksen ylittävät lukemat, hänellä ei ollut ajokorttia ja hän oli myös maahantulokiellossa. Mies vietiin verikokeisiin ja otettiin kiinni. Paenneessa ajoneuvossa oli kyydissä ajoneuvon rekisteriin merkitty naispuolinen, myöskin virolainen, haltija, jota epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta päihtyneelle.

    • joka päivä jotain

      Tapahtuma-aika 12.4.2013 klo 16.50

      Viron rekisterikilvissä ollut henkilöauto oli ajanut pitkin Niinisaarentietä Vuosaaren sataman suunnasta. Porslahdentien liikenneympyrän kohdalla ajoneuvo oli ajanut suoraan liikenneympyrän läpi kanttikivien päältä. Törmäyksen seurauksena ajoneuvon vasen eturengas oli puhjennut ja auton keulaan oli syntynyt vaurioita. Tien pinnassa oli havaittavissa noin 20 metrin jarrutusjäljet ennen liikenneympyrän keskellä olevaa kanttikivetystä.
      Poliisin saapuessa paikalle paikalla oli jo pelastuslaitoksen yksiköitä. Ajoneuvossa oli ollut kaksi miestä, joista toinen puhalsi alkometriin yli 2 promillen lukemat. Toinen mies puhalsi lähes 2 promillen lukemat. Törmäyksen voimasta auton turvatyynyt olivat lauenneet. Kysyttäessä miehiltä, kumpi oli toiminut auton kuljettajana, osoittivat kummatkin miehet toisiaan.

      Kummatkin miehet toimitettiin hoitotoimenpiteiden jälkeen kiinniotettuina poliisin tiloihin.
      Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

      • kriminaalia

        Porvoo, Näsi 13.4.2013 klo 02.45

        Poliisipartio havaitsi Aleksanterinkadulla epäilyttävästi liikkuneen henkilöauton ja pysäytti auton Tolkkistentielle. Kuljettajaksi ilmeni virolainen vuonna 1988 syntynyt mies, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin tuloksen 0,76 mg/l. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kuljettaja vietiin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jossa hän puhalsi lopullisiksi lukemiksi 0,66 mg/l, mikä ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan. Lisäksi selvisi, että mies oli osallistunut aiemmin illalla porvoolaisen ravintolan edessä pienimuotoiseen tappeluun, jonka osapuolilla ei kuitenkaan ollut vaatimuksia. Mies oli poliisin toimesta poistettu tappelupaikalta kaverinsa kanssa ja miehet olivat poistuneet taksilla. Taksi oli kuitenkin ajatettu kaverusten autolle, jossa toinen miehistä hyppäsi auton rattiin ja toinen jatkoi taksikyydillä kotiin asti.


    • rattijuoppoja kaikki

      RATTIJUOPPO TAVOITETTIIN YÖLLÄ MÄNTSÄLÄSTÄ
      Tapahtuma-aika- ja paikka: 17.4.2013, Mäntsälä

      Poliisin partio sai yöllä tiedon, että Mäntsälässä moottoritiellä pohjoiseen
      menevillä kaistoilla oli jätetty auto huonosti osittain kaistalle. Paikan päällä selvisi että auto oli pysähtyneenä osittain ajoradalle, konepelti auki, takarengas tyhjänä ja keula vaurioituneena. Kuljettajan paikalla nukkui epäilty kuljettaja, 28 vuotias Virolainen mies, joka alustavassa puhuttelussa kertoi lähteneensä autolla liikenteeseen Helsingistä päämääränään Lahti. Mies muisti menettäneensä auton hallinnan, minkä seurauksena hän oli ajautunut kaistojen vasemmalle puolelle, osunut kaiteeseen ja päätyneensä tien oikeaan reunaan. Mies myönsi nauttineensa illan aikana alkoholia, puhallustulos 1,99 promillea. Miehen epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi syyllistyneen myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

    • ??+

      Espoo perjantai 26.4.2013 klo 19:25 Länsiväylä

      Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta

      Poliisipartio mittasi Länsiväylää vasenta kaistaa ajavalle Viron rekisterissä olevalle henkilöautolle 80 km/h nopeusrajoitusalueella nopeudeksi 140 km/h. Tapahtuma-aikaan Länsiväylällä oli runsaasti muuta liikennettä oikealla kaistalla ja tien pinta oli märkä. Auton kortiton virolainen mieskuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 0,87 promillea ja tarkkuusalkometriin 0,31 mg/l

      • +++

        Virolaismies yritti piiloutua poliisia vettä täynnä olleeseen ojaan
        KOTIMAA | Turun Sanomat 15:31
        Uudenkaupungin poliisi epäilee vuonna 1989 syntynyttä virolaismiestä rattijuopumuksesta. Kuljettaja kiihdytti kuljettamaansa henkilöautoa heti poliisiauton havaittuaan. Edettyään noin 50 metrin matkan, mies pysäytti ja lähti juosten poliisia pakoon.

        Partio lähti juosten tavoittamaan miestä ja tavoitti hänet Hinnerjoentien kevyenliikenteenväylän varrelta ojasta, vyötäisiään myöten veteen piiloutuneena. Poliisiautolle tuotaessa mies muuttui aggressiiviseksi ja teki voimakasta vastarintaa. Partio taltutti henkilön voimakeinoja käyttäen.

        Virolaismiehen aggressiivinen käytös jatkui vielä verikokeelle mentäessä, jolloin hän potkaisi vartijaa sekä sairaanhoitajaa. Asian tutkimista jatketaan nimikkeillä virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen, rattijuopumus sekä virkamiehen vastustaminen.


      • ?????
        +++ kirjoitti:

        Virolaismies yritti piiloutua poliisia vettä täynnä olleeseen ojaan
        KOTIMAA | Turun Sanomat 15:31
        Uudenkaupungin poliisi epäilee vuonna 1989 syntynyttä virolaismiestä rattijuopumuksesta. Kuljettaja kiihdytti kuljettamaansa henkilöautoa heti poliisiauton havaittuaan. Edettyään noin 50 metrin matkan, mies pysäytti ja lähti juosten poliisia pakoon.

        Partio lähti juosten tavoittamaan miestä ja tavoitti hänet Hinnerjoentien kevyenliikenteenväylän varrelta ojasta, vyötäisiään myöten veteen piiloutuneena. Poliisiautolle tuotaessa mies muuttui aggressiiviseksi ja teki voimakasta vastarintaa. Partio taltutti henkilön voimakeinoja käyttäen.

        Virolaismiehen aggressiivinen käytös jatkui vielä verikokeelle mentäessä, jolloin hän potkaisi vartijaa sekä sairaanhoitajaa. Asian tutkimista jatketaan nimikkeillä virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen, rattijuopumus sekä virkamiehen vastustaminen.

        VARKAAT KIINNI PAIKAN PÄÄLTÄ HYVINKÄÄLLÄ
        Tapahtuma-aika- ja paikka: 22.4.2013, Hyvinkää

        Poliisin partio sai maanantai-ilta tehtävän Hyvinkäälle Kerminkujalla, missä yrityksen pihasta, aidatulta alueelta oli tavattu henkilö ilmeisesti anastamisaikeissa. Yrityksen edustaja oli tavannut pihalta henkilön, joka oli kantamassa pihalta pois yrityksen omaisuutta. Tekijäehdokkaita epäiltyyn varkauteen ilmaantui toinenkin, kun läheisestä metsästä esille tuli toinen Virolaismies, jonka hallusta löytyi miesten käyttämän auton avaimet. Molemmat miehet päätyivät poliisiasemalle epäiltynä varkauteen.


      • ++++
        ????? kirjoitti:

        VARKAAT KIINNI PAIKAN PÄÄLTÄ HYVINKÄÄLLÄ
        Tapahtuma-aika- ja paikka: 22.4.2013, Hyvinkää

        Poliisin partio sai maanantai-ilta tehtävän Hyvinkäälle Kerminkujalla, missä yrityksen pihasta, aidatulta alueelta oli tavattu henkilö ilmeisesti anastamisaikeissa. Yrityksen edustaja oli tavannut pihalta henkilön, joka oli kantamassa pihalta pois yrityksen omaisuutta. Tekijäehdokkaita epäiltyyn varkauteen ilmaantui toinenkin, kun läheisestä metsästä esille tuli toinen Virolaismies, jonka hallusta löytyi miesten käyttämän auton avaimet. Molemmat miehet päätyivät poliisiasemalle epäiltynä varkauteen.

        Tapahtuma-aika- ja paikka: 21.4.2013 klo 15:46, Jokela/Tuusula

        Poliisin partio sai sunnuntaina iltapäivällä tehtävän Pertuntielle Jokelaan, jossa ilmoituksen mukaan henkilöautolla oli ajettu ulos tieltä. Paikan päältä tavoitettiin kaksi Virolaista miestä, joista kumpikaan ei myöntänyt ajaneensa autoa tapahtumahetkellä. Molempien puhallus oli yli törkeän rattijuopumuksen rajan. Molemmat miehet loukkaantuivat ulosajossa. Miehet kuljetettiin sairaalaan hoidettaviksi. Miehet määrättiin kiinniotettaviksi, kun he pääsevät sairaalahoidosta.


    • ???

      Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote
      12.05.2013

      Vantaan alue

      Rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta
      Vantaa, Veromies 11.5.2013

      Poliisipartio pysäytti henkilöauton Tikkurilantiellä. Autoa ajoi 31-vuotias virolainen, nykyisin Vantaalla asuva mies. Miehelle suoritetun tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,51 mg/l. Miehellä ei myöskään ollut ajo-oikeutta. Mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

      Törkeä rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta
      Vantaa, Kuninkaanmäki 11.5.2013

      Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtäväksi tavoittaa epävakaasti kulkeva auto, joka kääntyi Kehä III:lta Lahdenväylälle pohjoiseen. Partio pysäytti auton, jota ajoi 50-vuotias virolainen, nykyisin Espoossa asuva mies. Miehelle suoritetun tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,73 mg/l. Mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä. Poliisi oli aikaisemmin ottanut miehen ajokortin pois rattijuopumuksen johdosta.

      • ???

        Päivittäistiedote Etelä-Kymenalaakso 12.5.2013
        12.05.2013
        12.5.2013 Kotkassa Valtatie 7:llä klo 06.01 poliisi pysäytti henkilöauton, jota kuljetti virolainen vuonna 1967 syntynyt mieshenkilö. Miehelle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos oli 0 promillea. Hänelle suoritettiin myös huumepikatesti, joka näytti positiivista amfetamiinille/metamfetamiinille. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.


      • urpoja lisää
        ??? kirjoitti:

        Päivittäistiedote Etelä-Kymenalaakso 12.5.2013
        12.05.2013
        12.5.2013 Kotkassa Valtatie 7:llä klo 06.01 poliisi pysäytti henkilöauton, jota kuljetti virolainen vuonna 1967 syntynyt mieshenkilö. Miehelle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos oli 0 promillea. Hänelle suoritettiin myös huumepikatesti, joka näytti positiivista amfetamiinille/metamfetamiinille. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

        Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote

        11.5.2013 noin kello 20.50 Karkkila, Kolisevantie, törkeä rattijuopumus ym

        Hätäkeskukseen tulleen tiedon mukaan päihtynyt henkilö on lähdössä ajoon. Tapahtumapaikalle meni Liikkuvan poliisin partio ja se tavoitti ko. henkilöauton Kolisevantiellä ja pysäytti sen. Ajoneuvoa kuljetti virolainen 43- vuotias mies ja tarkkuusalkometrikokeen mukaan hänellä oli alkoholia 1,14 mg/l uloshengitysilmassa. Hänellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

        Hanko, Hangö
        11.5.2013 klo 21.22, Santalantie

        Virolaiskilvissä oleva henkilöauto ajanut päin puuta. 21-vuotias mies puhalsi 1.01 mg/l ja 25-vuotias mies 0.74 mg/l poliisin alkometriin.
        Molemmat otettiin kiinni ja heitä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Molemmat väittivät kiinniottohetkellä ajaneensa.


    • Ja taas näitä

      Tapahtuma-aika- ja paikka: 28.5.2013 klo 21:23

      Poliisin partio päätti tiistai-iltana tarkistaa Järvenpäässä Helsingintiellä kuljettajan ajokunnon. Kuljettajaksi osoittautui 20 vuotias Virolaismies. Mies puhalsi seulonta-alkometriin reippaat lukemat 2,67 promillea. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hänet oli aiemmin keväällä määrätty väliaikaiseen ajokieltoon. Mies päätyi poliisin huostaan tapauksen jatkoselvittelyjä varten

      • Ja taas

        Rattijuopumus
        Vantaa, Kuninkaala 27.5.2013
        Liikkuvan poliisin suoritti aamuliikenteen rattijuopumusvalvontaa Kehä III:lla Heikinlaakson liittymässä. Paikalle ajoi virolainen, nykyisin Vantaalla asuva, 52-vuotias mies. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0.34 mg/l. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


    • Ja kerta vielä

      Tapahtuma-aika- ja paikka: 26.5.2013 klo 20:25, Tuusula

      Poliisin partio sai sunnuntai-iltana ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Tuusulanväylällä. Epäilty kuljettaja tavoitettiin Valimontiellä sijaitsevan yrityksen pysäköintipaikalta. Kuljettajaksi osoittautui 44 vuotias Virolainen mies. Silminnähden päihtyneen oloinen mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin reippaat lukemat 1,82 promillea. Myös poliisiasemalla suoritettu tarkkuusalkometrikoe osoitti miehen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Mies päätyi poliisin huostaan.

      Toinen rattijuoppo tavoitettiin tänään varhain aamulla noin klo 6:50 Tuusulasta Fallbackantieltä. Kuljettaja, 31 vuotias Virolaismies ajoi poliisin ratsiaan ja puhalsi seulonta-alkometriin 1,53 promillea. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja miehen Virolainen ajokortti päätyi poliisin haltuun

      • paljon tulee

        Pienestä maasta roskaa. Mistä lie johtunee. Jokainen roska maksaa suomalaiselle veronmaksajalle. Pistettäisi edes itse kustantamaansa aiheuttamansa lasku. Jos ei rahaa, niin karkotus ja lopulta rajat visusti kiinni.


      • Anonyymi
        paljon tulee kirjoitti:

        Pienestä maasta roskaa. Mistä lie johtunee. Jokainen roska maksaa suomalaiselle veronmaksajalle. Pistettäisi edes itse kustantamaansa aiheuttamansa lasku. Jos ei rahaa, niin karkotus ja lopulta rajat visusti kiinni.

        samaa mieltä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        samaa mieltä

        Vit.n luusereita nää virolaise.


    • Think about it

      Vai niin, rajat kiinni ja jaettaisiin kurjuutta keskenämme. Ja kaikki opettelisivat taas työtekoa, pakko olisi alkaa pysyä vasara ja lapio käsissä kun ulkomaankauppa supistuisi välttämättömimpään.

      Noita aivopierun kirjoittajia näyttää aina vaan riittävän.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9656
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2827
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      165
      2597
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1806
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1633
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      12
      1493
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe