APUA AHMIMISHÄIRIÖÖN ELI SYÖMISHÄIRIÖÖN?

Uutisten mukaan: "Iso osa ahmintahäiriötä sairastavista ei asiantuntijan mukaan hae apua syömishäiriöönsä." http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/03/1509224/iso-osa-ahmintahairiopotilaista-ei-hae-apua

No minäpä olen pyytänyt jo neljä vuotta apua ahmimishäiriööni mm. kahdelta psykiatrian erikoislääkäriltä, neuropsykiatrian erikoislääkäriltä, neurologian erikoislääkäriltä sekä kahdelta fysiatrian erikoislääkäiltä. Kaikki ovat olleet sitä mieltä, että minulla on syömishäiriö ja se on heidän kaikkien lausuntoihin kirjattukin. Lisäksi kaikki ovat lausuntoonsa kirjanneet, että siihen pitää saada apua. Mutta mitään ei ole tapahtunut.

MISTÄ SAA APUA PIRKANMAALLA AHMIMISHÄIRIÖÖN?

Syömishäiriöliitto SYLI ry ei osaa auttaa, koska ahmimishäiriö (ilman bulimiaa) on vielä niin uusi juttu heillekkin. He ehdottivat, että kävisin heidän kahvittelutilaisuudessa puhumassa anorektikkojen kanssa... Läski luurankojen keskellä ei kyllä varmasti auta?

Helsingistä löytyvä sairaalan syömishäiriöklinnikan vaihteeseen vastannut henkilö toisteli vain lausetta "Kyllä se sinun lääkärisi osaa auttaa, pyydä häneltä apua, kyllä hänen pitää osata auttaa". No niinhän sitä luulisi, mutta MITÄ TEHDÄ KUN LÄÄKÄRIEN AMMATTITAITO JA/TAI HALU AUTTAA LOPPUU? Käteen lykätään vaan kottikärryllinen masennuslääkereseptejä.... Ja niidenkin yleisin haittavaikutus on lihominen....

MISTÄ SAA APUA PIRKANMAALLA AHMIMISHÄIRIÖÖN?

30

4378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JepJep

      "Overeaters Anonymous eli Anonyymit Ylensyöjät on yhteisö, jossa ihmiset toipuvat pakonomaisesta ylensyömisestä jakamalla kokemuksensa, voimansa ja toivonsa."

      Tampereella toimii ainakin tuo Keskiviikon ryhmä. http://oafinland.fi/

      Voimia sinulle!

      • Tsekkasin laittamasi linkin ryhmään, mutta kyseessä olikin Jumalalta apua hakeva porukka.... Minä yritän etsiä apua lääketieteen ja fyysisen kuntoutuksen ammattilaisilta. Mutta kiitos kuitenkin, varmasti auttaa joitain, itse haen konkreettisempaa apua.


      • coebed
        mjiau kirjoitti:

        Tsekkasin laittamasi linkin ryhmään, mutta kyseessä olikin Jumalalta apua hakeva porukka.... Minä yritän etsiä apua lääketieteen ja fyysisen kuntoutuksen ammattilaisilta. Mutta kiitos kuitenkin, varmasti auttaa joitain, itse haen konkreettisempaa apua.

        On siellä ateistejakin, riittää usko korkeimpaan (sinua vahvempaan) voimaan. Sinulle se voima voi olla vaikka Ryhmä, josta saat vertaistukea. Minä olen käynyt eikä siellä puhuttu sanallakaan Jumalasta, vaan jaettiin kokemuksia ja tuettiin toisiamme. Käy huvikses kurkkaamassa, mitä menetettävää sinulla on?


    • Daiju.

      Lopeta se ahmiminen hyvä ihminen. Siinä sulle apu...

      • Vi''' arsyttävä vastaus!!!!!!!!!!! Ihan vaan sulle ja muille mega-ääliöille tiedoksi, laiska liikalihava sohvalla ja ahmimishäiriöön sairastunut on KAKSI AIVAN ERI ASIAA!!! Suuri osa liikalihavista on joko terveitä tai pelkästään pari arvoa on koholla, mutta ne ei oo sairaita, vaan laiskoja.

        Ihan sama asia kun toisella olis jalka kokonaan katkennut ja sanoisit sille, että ala juosta, siinä sulle se apu....


      • Mga-ääliö
        mjiau kirjoitti:

        Vi''' arsyttävä vastaus!!!!!!!!!!! Ihan vaan sulle ja muille mega-ääliöille tiedoksi, laiska liikalihava sohvalla ja ahmimishäiriöön sairastunut on KAKSI AIVAN ERI ASIAA!!! Suuri osa liikalihavista on joko terveitä tai pelkästään pari arvoa on koholla, mutta ne ei oo sairaita, vaan laiskoja.

        Ihan sama asia kun toisella olis jalka kokonaan katkennut ja sanoisit sille, että ala juosta, siinä sulle se apu....

        Ahmimishäiriö on PSYYKKINEN sairaus... Kuten alkoholismikin, peliriippuvuus, seksiriippuvuus, lääkeriippuus... Ainoa ero näihin on että riipuvuuden kohteena on kehomme polttoaaine eli ruoka jota ilman ei voi elää.

        Fakta on kuitenkin se että monet tutkimukset todistavat että ihmistä ei ole luotu ylipainoiseksi. Nykyaikana puhutaan epäterveellisistä elämäntavoista jotka vievät ennenaikaiseen kuolemaan.

        Jos sulla on jalka katkennut, sun pitäisi ensin hyväksyä se tilanne että näin on käynyt etkä voi sitä enään muuttaa ja sitten sen jälkeen ottaa vastaan/ hankkia apua itsellesi....


      • oikeutta1
        Mga-ääliö kirjoitti:

        Ahmimishäiriö on PSYYKKINEN sairaus... Kuten alkoholismikin, peliriippuvuus, seksiriippuvuus, lääkeriippuus... Ainoa ero näihin on että riipuvuuden kohteena on kehomme polttoaaine eli ruoka jota ilman ei voi elää.

        Fakta on kuitenkin se että monet tutkimukset todistavat että ihmistä ei ole luotu ylipainoiseksi. Nykyaikana puhutaan epäterveellisistä elämäntavoista jotka vievät ennenaikaiseen kuolemaan.

        Jos sulla on jalka katkennut, sun pitäisi ensin hyväksyä se tilanne että näin on käynyt etkä voi sitä enään muuttaa ja sitten sen jälkeen ottaa vastaan/ hankkia apua itsellesi....

        Minusta ahmimishäiriö on PSYKOSOMAATTINEN sairaus eli ahmiminen on selviytymiskeino, usein jo nuorena opittu ja huono sellainen. Mutta kukaan lääkäri ei yritä katkennutta jalkaa hoitaa lihasrappeumana kuten syömishäiriötä yritetään helposti hoitaa masennuksena, mielialahäiriönä yms. ELI LÄÄKKIKSEEN OLISI TOIVETTA PANOSTUSTA TÄHÄN SAIRAUTEEN, ETTÄ EI TARVITSISI NEUVOA LÄÄKÄRIÄ, KUN EIVÄT SIITÄ AINA TYKKÄÄ.


      • Anonyymi

        Vittu olet idiootti. Et tiedä tuosta mitään. Jos sulla itsellä olis tuo sairaus, ymmärtäisit kyllä. tyhmä olet.


    • päivänsäde

      Niin se onkin kovin asia se hyväksyminen että on sairas. Kyllä kai kaikilla tulee joskus se seinä vastaan, ennemmin tai myöhemmin. Itse olen sairauden kanssa kamppaillessani todennut että ei kukaan voi tehdä asioita minun puolestani. Eivät lääkkeet "paranna" minun ahmimishäiriötäni vaan minun on itse joka päivä mietittävä mikä on minulle hyväksi ja mikä ei. Elämä on valintoja täynnä. Toiset haluavat vaan sulkea silmänsä ja toiset haluvat olla mukana tässä elämän virrassa.

      Kerran täällä vaan eletään, miten sinä tahdot elää sen?!

      • murmur1

        hyvä pointti, mutta kyllä ahmimisen ollessa pahimmillaan, tulea pitäisi saada. Meillä on yksityisellä puolella kaksi pelkästään syömishäiriöpotilaiden parissa työskentelevää klinikkaa, mutta hoitoon ei pääse, koska Suomessa on kaksi lähes täysin irrallista terveydenhuoltojärjestelmää , julkinen ja yksityinen. Ja vain julkisen puolen oman kunnan ylilääkäri saa hoitoon lähettää, niin kyllä on hankalaksi tehty. Lääkärit kun eivät mielellään yksityiselle puolelle lähetä ainakaan meillä päin. Ja kun eivät taudin kuvaa kunnolla tunne niin eivät tajua asian vakavuutta.


    • vertaistukea1

      Ahmimishäiriöön vaikea saada apua, koska mt-puolella ei ole osaamista sen hoitamiseen. Minä olen ollut psykpolilla hoidossa masennuksen takia, ja sieltä ehdottivat että hakeutuisin terapiaan. Nyt käyn yksityisellä terapeutilla, joka on erikoistunut syömishäiriöön, ja sain tähän Kelan rahoituksen. Suosittelen!

    • Tsiba Duiba

      Mun mielestä vertaistuki ja psykoterapia on aika toimiva kombinaatio.

    • siiri

      Oletko varma, ettei Pirkanmaan Syli ry:ssa ole vertaistukiryhmää ahmimishäiriöstä kärsiville? Kannattaisi ainakin kysyä asiaa ja jos ei ole, niin ehdottaa, että sellainen perustettaisiin. Et taatusti olisi ainoa ryhmäläinen, kaltaisiasi on monia.

      Kannattaa myös kysellä terapiaan pääsyn mahdollisuutta Kela-tuella. Varaa aika terveyskeskuksesi psyk.sairaanhoitajalle, hän ohjaa eteenpäin.

      Ja jos sinulla on jokin masennuslääketys meneillään, niin kannattaa jatkaa sitä. Kuinka kauan olet syönyt? Ainakin SSRI-lääkkeet, eli serotoniinin takaisinoton estäjät, hillitsevät tehokkaasti ahmintaa.

      Paljon voimia!

      • ahminta

        noiden lääkkeiden tyrkyttäminen ahmimishäiriössä on vähän kaksipiippuinen juttu. Itselleni MTT syötti massoittain eri masennuslääkkeitä, epilepsia lääkkeitä ja lopuksi psykoosilääkettä vuosia sitten hoitona, lisähoitona oli terapia, jossa ei hoidettu vain vaan kuunneltiin. no minä puhuin aikani kuin radio ja kyllästyin lopulta kun mitään ohjeita, kehittämisapua yms. ei tullut. jälkeenpäin sain epikriisin käteeni ja oli täynnä virheitä. syömishäiriö mainittiin epikriisissä sivulauseessa ja seuruksena syvästä masennusta vaikka en edes ollut masentunut vaan lähinnä uupunut kun kukaan ei auttanut ja valvoin öitä saadakseni ratkaisua ongelmille. lopetin itse houidot hyödyttömänä ja paranin ajan kanssa silloisesta tilanteesta. itselleni serotoniinilääkkeet aiheuttaa sen luokan virtsankarkailua että elämä muuttui todella epämukavaksi.lääkehän ei poista syytä miksi ahmii vaan ehkä joillakin puuduttaa. minusta ei hyvä hoitokeino, josa joku tykkää, niin syököön, mutta ei saisi olla lääkäreillä se ensisijainen hoitokeino.


    • 19+64

      Hienoa, sama ongelma Keski-Suomessa, 9 kk yrittänyt saada lähetettä kokkolan syömishäiriöklinikallle. Itselläni on BED eli ahmimishäiriö lähes ilman oksentelua ilkivallan seurauksena ja kun tämä hoitoon pääsy on pitkittynyt, niin painoni on noussut yli 20kg ja nyt kun kesäajan opinnoissa on tauko ja en ole työkykyinen niin lääkäri kirjoitti pitkälle saikulle mutta koska tämä sairaala on yksityisklinikka, niin hoitoon ei haluttaisi lähettää vaikkei omalla alueella taidot riitä. Olen ollut 12 vuotta sitten syömishäiriön takia syömishäiriöklinikalla Bad Oyenhausenissa Saksassa 70 päivää ja hoito oli superihanaa täysin ilman lääkkeitä, mutta lyttyyn lyötyä itsetuntoa kohjennettiin kaikin keinoin ja henkilökunta oli kannustavaa. Lisäksi vertaistukea oli, sillä yksistään aikuissyömishäiriöpotilaita oli 92 ja nuoria he hoitavat toista sataa, mutta nuoria emme nöe, koska he ovat täysin eritetty aikuisista ja heidän hoitometodinsa oli vähän eri alaikäöisyydestä johtuen.
      Itsekin olen kokenut ylilääkärin haluttomuuden auttaa, kun olen sitkeästi vaatinut asianmukaista hoitoa.ääkeitä minullekin tarjottiin palattuani Suomeen pitkältä ulkomailla asumisen jälkeen hakiessani apua.Olwen myöskin ollut Syliin yhteydessä. Haluaisin oppia tuntemaan sinut paremmin, mutta miten saan sinuun yhteyden?

    • 8+19

      Jos ei julkisen tk:n ylilääkäri laita lähetettä, niin miksette hae samaista lähetettä yksityiseltä lääkäriltä? Vai olenko ymmärtänyt jotakin väärin? Vai onko tässä pointti se, että saa korvaukset julkisen hoidon hinnaston mukaan?

      Onhan se tietysti iso raha laittaa kiinni yksityisessä hoidossa, mutta kumpi on tärkeämpää? Oma hyvinvointi ja terveys vai raha? BED:iä varsinkin sairastaessa, niin kyllähän sitä rahaa palaa ja uppoaa isot summat pelkästään ruokaankin... Suhteellinen kysymys siis? Itsekin olen köyhänä opiskelijana/työttömänä itselleni avun löytänyt ja saanut, joten rahasta se ei ole ollut kiinni.

      Muutenkin kaikella kunnioituksella, niin menee nyt tämä koko aloitus hieman ohi. Aloittaja siis vuosia käynyt erinäisillä lääkäreillä ja on ottanut yhteyttä SYLI:in jne. Kaipaa hoitoa ahmimishäiriöönsä. Eli mitä hoitoa tarkalleen? Aloituksessa käy jo ilmi, että lääkkeitä ei siis kaipaa. Terapiaako siis haetaan? Kuitenkin asenne annettuihin vinkkeihin vertaistuesta mollataan samantien? En siis nyt ymmärrä, että mitä apua ja hoitoa tässä nyt ollaan tarkalleen vailla?

      Eli onko haettu se apu esim. psyk.hoitajan kautta ravitsemuterapeutille ja Kelan hyväksymälle terapeutille henkilökohtaiseen terapiaan?

      Nopea googlaus ainakin tuotti tällaisen tuloksen Pirkanmaalla syömishäiriöihin perehtyneisiin terapeutteihin, joista ainakin viimeisenä listalla oleva on myös Kelan hyväksymä (eli saat sen Kelan korvauksen terapiaan):

      http://www.syomishairioliitto.fi/syomishairiot/psykoterapeutit/TERAPEUTIT-Pirkanmaa.html

      Ja jos ei muuta keksi, niin ottaa yhteyttä suoraan terapeuttiin joka varmasti osaa neuvoa ja kertoa paremmin miten kannattaa toimia? He sentään ovat perehtyneitä asiaansa, toisin kuten useimmat tk:lääkärit.

    • Plösö

      Tässähän alkaa masentaa melkein entistä enemmän, ku lukee, miten vaikee on saada apua. :/ Ite oon alkanu tajuamaan täs viime kevään aikana, mikä mussa on vikana. Kävin kk sitte julkisen tk:n ikäloppulääkärillä, joka melkein suoraan sano, että vaan alipainoisilla voi olla syömishäiriö. Pitkin hampain se kirjoitti lähetteen ravitsemusterapiaan, jonne pääsee ehkä joskus puolen vuoden päästä. Syömishäiriöpoliklinikka-asiaa se lupas miettiä, mutta luulen vähä, että turha elätellä toiveita siitä. Sen mielestä syön säännöllisesti ja plaaplaa. Muuten vaan lihonu 15 kg vuodessa? Käski vaan ottaa itteä niskasta kiinni ja harrastaa liikuntaa, mutta sitä on tullu kuultua jo ihan tarpeeksi... :(

      • sisukkaana

        joo älä luovuta. en minäkään ole luovuttanut. aina ne sanoo niskasta kiinni ottamisella , niin heti tietää että tolla lääkärillä ei ole hajuakaan syömishäiriöistä. luota vain itseesi ja hae apua. mitä enemmän me jaksetaan pitää puoliamme, niin sitä helpompaa tulee seuraavilla oleen. kyllä nyt pikkuhiljaa pitäisi tavbislääkäreidenkin tajuta ettei tässä mistään normiherkuttelousta ole kyse. itse lihoi n3kk ilkivallan takia 20kg ja silti se ei ollut syy laittaa hoitoon, mut minäpä tein asiattomasta hoidosta kantelun, kyllä tämä vastaanpaneminen joskus hyödyksi tulee. Jaksamisia sulle :-)


    • Qwerty098765

      http://www.mindfood.fi/ Tässä esimerkiksi olisi yksi hyvä paikka. Syksyllä alkamassa ryhmiä ahmishäiriöisillekin.

    • Päivittelempä omaa tilannettani: Eli viime helmikuussa aloitin tämän keskusteluketjun ja sen jälkeen itse puolivahingossa löysin apua, näin hommat meni:

      Soitin jokaiseen yksityiseen terveyspuljuun, yhdessäkään ei ollut Tampereelta tarjota kuin yhteensä kahden ravintoterapeutin palvelua, mikä ei mielestäni ollut riittävää.

      Olin yhteydessä Kelaan ja he sanoivat maksavansa pienen osan terapiakuluista, jos löytäisin itse heidän sivuillaan olevista terapeuteista itselleni sopivan. Joten laitoin reilulle 160 terapeutille kyselyä meilillä, että ovatko erikoistuneet ahmimishäiriön, BED:n tai syömishäiriöiden hoitoon. Vastauksia tuli alle 10, joista suurin osa ilmoitti olevansa varattuja useamman kuukauden kaikki ajat, pari ílmoitti järjestävänsä vesiväreillämaalausta tms, joka parantaisi syömishäiriöt ja samalla kaikki muutkin häiriät . Mutta kaikkein "paras" vastaus tuli 40 vuotta psykoterapeuttina toimineelta mieheltä: "Olen erikoistunut nimenomaan mainitsemasi sairauden hoitoon koko urani ajan, mutta voisitko ennen ajan varausta kertoa, että mitä tarkoitat syömishäiriöllä?" Siinä vaiheessa meinasi tieyokone lentää kaaressa parvekkeelta!!

      Lopulta epätoivoissani soitin Tampereen yliopistollisen keskussairaalan vaihteeseen, selitin tilanteeni ja kysyin että löytysikö koko sairaalasta ketään lääkäriä, joka osaisi auttaa. Minun onnekseni vaihteeseen vastannut oli hommaansa motivoitunut ja pitkän ajan etsinnän jälkeen löytyi sisätautien erikoislääkäri, joka oli erikoistunut mm. lihavuusleikkauksiin ja ahmimishäiriöihin.

      Sen jälkeen homma eteni helpommin. Ilmoitin omalle lääkärilleni tarvitsevani lähetteen ko. lääkärille ja sain sen. Mutta jonotusaika olisi ollut useamman kuukauden. Etsiessäni tietoa ko. lääkärin nimellä, selvisi, että hän työskentelee myös Mehiläisessä, joka on yksytyinen lääkäripulju. Varasin hänelle ajan sinne ja olinkin jo asiakkaana parissa viikossa.

      Lääkäri määräsi minulle nimenomaa BED:n hoitoon tarkoitettua lääkettä ja käski aloittaa ENE-dietin ja ottaa ennen dietin aloittamista yhteyttä keskussairaalan ravintoterapeuttiin, jolle sain ajan jo seuraavalle viikolle.

      Parin vauhdikkaan kokemuksen jälkeen tilanne on nyt tämä: En ole ahminut kertaakaan 21 viikkoon, tuosta ajasta olen ollut ENE-dietillä lääkärin ja ravintoterapeutin valvonnassa 17 viikkoa ja olen laihtunut 28 liikakilosta nyt 21kg. Ene-Dietti on siis erittäin niukka energinen dietti, jossa päivittäinen kalorimäärä on 500-800 kaloria. Se tehdään joko ruualla tai ENE eli VLCD (very low calory diet) tuotteilla, joita on pääosa esim. Nutrilett ja Naturdiet tuotteista. Tarkemmin olen tästä "eneilystäni" kertonut otsikolla: ENE-DIETTI, ENE DIEETTI ELI VLCD Laihdutus-muut dieetit kohtaan, jos kiinnostaa.

      Mutta ratkaisu on siis löytynyt ja se on jokaisen mahdollista löytää, kunhan ottaa yhteyttä oman alueen sisätautien erikoislääkäriin, joka on erikoistunut esim. painonhallintaan tai lihavuusleikkauksiin. Ja samat kaverit saattaa löytää myös yksityiseltä puolelta. Meinaan kyllä minäkin olin soittanut Mehiläiseen ja kysynyt, että löytyykö Tampereelta ketään, joka osaisi auttaa ahmimishäiriössä ja sieltä vaihteentyyppi tuolloin toteisi ei löydy. Minulle selvisi, että lääkärit eivät kovinkaan monipuolisesti kerro tiedoissaan, että mihin kaikkeen ovat erikoistuneet tai mistä ovat kiinnostuneet. Täytyy vaan keksiä oikea hakusana ahmimista hoitavasta lääkäristä.

      • Päivittelempä tilannettani taas, olen siis ketjun aloittaja: Lopulta maaliskuussa 2013 pääsin SISÄTAUTIEN ERIKOISLÄÄKÄRILLE BED-potilaaksi ja aloitin lääkehoidon hänen valvonnassaan. Hänen mielestään en ollut leikkauksen tarpeessa, vaikka ylipainoa oli viimeisen 10kk aikana kertynyt 36kg pelkällä syömisellä. Ennen tuota lihomista olin normaalipainossa.

        Lisäksi tämä SISÄTAUTIEN ERIKOISLÄÄKÄRI ohjasi minut ravintoterapeutille sairaalaan sekä ENE-dieetille / VLCD-dieetille. Olin koko ajan ja olen edelleenkin sekä lääkärin että ravintoterapeutin valvonnassa sekä heihin molempiin hoitosuhteessa.

        Lääkärin erikoisluvalla olin 20 viikkoa ENE-dietillä eli 500-800kcal/päivässä ENE-tuotteilla. Diettini keston pituus on erittäin poikkeuksellisen pitkä, eikä kenenkään missään nimessä pidä olla ENE-dietillä 2-3 viikkoa pidempään ilman lääkärin lupaa ja lääkärin luvallakin maksimiaika ENE-dietillä on normaalisti 12 viikkoa. Pitkä ENE-dietti voi aiheuttaa pahoja sairauksia kuten munuais- ja maksavikoja ja vaatii mm. verikokeissa käyntiä sen keston aikana.

        Kesän 2013 aikana suunnittelimme ravintoterapeutin kanssa minulle parhaiten sopivinta jatkodiettiä ja opettelua normaaliin syömistapaan. Olen todella ronkeli, mutta onneksi kaikki ruokaryhmät (viljatuotteet, rasvat, maitotuotteet, lihat, kalat, marjat, kasvikset ja hedelmät) ovat niin laajoja käsitteitä, että jopa minä löysin sieltä itselleni hyvät vaihtoehdot.

        Syksyllä 2013 aloin ravintoterapeutin avulla hitaasti vaihtaa ENEÄ normiruokaan. Hän oli laskenut, että minun tapauksessa 1200kcal/päivässä olisi hyvä jatkaa dieettiä normaalilla ruualla.

        Nyt olen ollut 13 viikkoa tällä 1200kcal/päivässä normiruoka-dietillä. Ja painoni on aivan normaalipainon ylärajalla. =D JEE!!! Koska BMI:n normaalipaino minulle olisi 54kg-68kg, olemme ravintoterapeutin kanssa päättäneet että 60kg-62kg on minulle täydellinen paino ja siihen tähdätää.

        Maaliskuun lopusta 2013 tähän päivään mennessä painoni on pudonnut 28,8kg. Eli keskimäärin 0,750kg viikossa. Ja tämän olen tehnyt pelkällä ruokavaliolla, koska en edelleenkään voi harrastaa mitään liikuntaa. Lisäksi olen tehnyt tämän pelkästään ravintoterapeutin tuella, koska minulla ei ole ketään läheisiä.

        Yksi suurinpia onnistumiseni syitä on mielestäni se, etten missään vaiheessa suostunut ostamaan mitään "läskivaatteita". Se vaan on kylmä fakta, ettei kukaan meistä lähde kauppaan herkkuja ostelemaan ALASTI! Ja jollei vaatteet mahdu päälle, niin sitten ollaan kotona ja tilataan netin kautta ENE-tuotteet.


    • onnea!

      Upeaa kuulla menestyksestäsi paranemisen saralla! :)

      Mitä lääkettä sinulle määrättiin? Itse nimittäin aloitin juuri (eilen nielaisin ensimmäisen tablettini) Seronilin käytön, tueksi bulimiasta paranemiseen.

      • Kiitokset ja tsemiä sinnekkin!

        Lääkkeeks mulle kans määrättiin Seronil ja päiväannos on 60mg, niinkun ohjeessakin lukee. Mikäli sulla on käytössä muita lääkkeitä, niin suosittelen varmistaan päällekkäisyydet niin apteekista kuin lääkäriltäkin, meinaan itte sain allergisen reaktion, kun Seronilin (otan aamulla) ja kipukynnyksen nostolääkkeet (otan illalla) ei jääny tarpeeks pitkää väliä eli 10-12 tuntia.

        Jouduin sairaalaan yäks ja sitten allergia ja altistuskokeisiin, joissa ei selvinny mitään, mutta lääkärin kans todettiin, että 2 lääkettä menee liikaa päällekkäin ja pienennettiin kipulääkeannosta. Sen jälkeen oon ongelmitta käyttäny Seronilia kohta 3kk.

        Seronil 60 mg on muuten ainoo lääke nimenomaan ahmimishäiriöön (BED), näin totes lääkäri, kun mietittiin allergisen kohtauksen jälkeen, että miten edetään.


    • onnea!

      Aika hurjaa :s Kyllä, käytän itsekin muita lääkkeita. Terapeuttini/lääkärini kanssa tarkistimme kyllä yhteensopivuuden, mutta eihän sitä koskaan tiedä... Toivon todella etten saisi voimakkaita sivuvaikutuksia. Ihan mahtavaa kuitenkin kuulla, että juuri Seronil on sinua auttanut - tuo toivontunnetta minullekin!

      Kuinka pian muuten huomasit vaikutuksen? Syön itse vain 10 mg nyt ensimmäisten kahden viikon ajan, siitä sitten suurennamme pikkuhiljaa annosta.

      • Mulla on tosi korkee toleranssi lääkkeitten kans, joten mulla alotettiin suoraan sillä 60mg päiväannoksella. 3,5 viikkoo meni siihen, kun allerginen reaktio iski päälle.

        Suosittelen, ettet ota mitään muita lääkkeitä täysin samaan aikaan Seronilin kanssa, vaikkei yhteisvaikutuksia olekkaan. Itte otan heti herätessäni Seronilin ja pidän ainaki reilun tunnin väliä lääkkeillä ja mielellään myös syön pussikeiton ja vasta sen jälkeen otan aamun kipulääkkeen.

        Voit myös soittaa mihin apteekkiin vaan ja kysyä lääkkeitesi yhteensopivuutta myös heiltä täysin veloituksetta. Jos sattuvat kysymään, että oletko (kanta-)asiakas tms etkä ole, niin voit sanoa ettet vielä ole tullut ostamaan Seronilia heiltä tms, ellei satu oleen jonkun apteekin kanta-asiakas.


    • onnea!

      Okei! Kiitos todella paljon vinkeistä ja kokemuksiesi jakamisesta. Ne ovat aina tervetulleita :)

    • Syömishäiriö
      • Päivittelempä tilannettani taas, olen siis ketjun aloittaja: Lopulta maaliskuussa 2013 pääsin SISÄTAUTIEN ERIKOISLÄÄKÄRILLE BED-potilaaksi ja aloitin lääkehoidon hänen valvonnassaan. Hänen mielestään en ollut leikkauksen tarpeessa, vaikka ylipainoa oli viimeisen 10kk aikana kertynyt 36kg pelkällä syömisellä. Ennen tuota lihomista olin normaalipainossa.

        Lisäksi tämä SISÄTAUTIEN ERIKOISLÄÄKÄRI ohjasi minut ravintoterapeutille sairaalaan sekä ENE-dieetille / VLCD-dieetille. Olin koko ajan ja olen edelleenkin sekä lääkärin että ravintoterapeutin valvonnassa sekä heihin molempiin hoitosuhteessa.

        Lääkärin erikoisluvalla olin 20 viikkoa ENE-dietillä eli 500-800kcal/päivässä ENE-tuotteilla. Diettini keston pituus on erittäin poikkeuksellisen pitkä, eikä kenenkään missään nimessä pidä olla ENE-dietillä 2-3 viikkoa pidempään ilman lääkärin lupaa ja lääkärin luvallakin maksimiaika ENE-dietillä on normaalisti 12 viikkoa. Pitkä ENE-dietti voi aiheuttaa pahoja sairauksia kuten munuais- ja maksavikoja ja vaatii mm. verikokeissa käyntiä sen keston aikana.

        Kesän 2013 aikana suunnittelimme ravintoterapeutin kanssa minulle parhaiten sopivinta jatkodiettiä ja opettelua normaaliin syömistapaan. Olen todella ronkeli, mutta onneksi kaikki ruokaryhmät (viljatuotteet, rasvat, maitotuotteet, lihat, kalat, marjat, kasvikset ja hedelmät) ovat niin laajoja käsitteitä, että jopa minä löysin sieltä itselleni hyvät vaihtoehdot.

        Syksyllä 2013 aloin ravintoterapeutin avulla hitaasti vaihtaa ENEÄ normiruokaan. Hän oli laskenut, että minun tapauksessa 1200kcal/päivässä olisi hyvä jatkaa dieettiä normaalilla ruualla.

        Nyt olen ollut 13 viikkoa tällä 1200kcal/päivässä normiruoka-dietillä. Ja painoni on aivan normaalipainon ylärajalla. =D JEE!!! Koska BMI:n normaalipaino minulle olisi 54kg-68kg, olemme ravintoterapeutin kanssa päättäneet että 60kg-62kg on minulle täydellinen paino ja siihen tähdätää.

        Maaliskuun lopusta 2013 tähän päivään mennessä painoni on pudonnut 28,8kg. Eli keskimäärin 0,750kg viikossa. Ja tämän olen tehnyt pelkällä ruokavaliolla, koska en edelleenkään voi harrastaa mitään liikuntaa. Lisäksi olen tehnyt tämän pelkästään ravintoterapeutin tuella, koska minulla ei ole ketään läheisiä.

        Yksi suurinpia onnistumiseni syitä on mielestäni se, etten missään vaiheessa suostunut ostamaan mitään "läskivaatteita". Se vaan on kylmä fakta, ettei kukaan meistä lähde kauppaan herkkuja ostelemaan ALASTI! Ja jollei vaatteet mahdu päälle, niin sitten ollaan kotona ja tilataan netin kautta ENE-tuotteet.


      • mjiau kirjoitti:

        Päivittelempä tilannettani taas, olen siis ketjun aloittaja: Lopulta maaliskuussa 2013 pääsin SISÄTAUTIEN ERIKOISLÄÄKÄRILLE BED-potilaaksi ja aloitin lääkehoidon hänen valvonnassaan. Hänen mielestään en ollut leikkauksen tarpeessa, vaikka ylipainoa oli viimeisen 10kk aikana kertynyt 36kg pelkällä syömisellä. Ennen tuota lihomista olin normaalipainossa.

        Lisäksi tämä SISÄTAUTIEN ERIKOISLÄÄKÄRI ohjasi minut ravintoterapeutille sairaalaan sekä ENE-dieetille / VLCD-dieetille. Olin koko ajan ja olen edelleenkin sekä lääkärin että ravintoterapeutin valvonnassa sekä heihin molempiin hoitosuhteessa.

        Lääkärin erikoisluvalla olin 20 viikkoa ENE-dietillä eli 500-800kcal/päivässä ENE-tuotteilla. Diettini keston pituus on erittäin poikkeuksellisen pitkä, eikä kenenkään missään nimessä pidä olla ENE-dietillä 2-3 viikkoa pidempään ilman lääkärin lupaa ja lääkärin luvallakin maksimiaika ENE-dietillä on normaalisti 12 viikkoa. Pitkä ENE-dietti voi aiheuttaa pahoja sairauksia kuten munuais- ja maksavikoja ja vaatii mm. verikokeissa käyntiä sen keston aikana.

        Kesän 2013 aikana suunnittelimme ravintoterapeutin kanssa minulle parhaiten sopivinta jatkodiettiä ja opettelua normaaliin syömistapaan. Olen todella ronkeli, mutta onneksi kaikki ruokaryhmät (viljatuotteet, rasvat, maitotuotteet, lihat, kalat, marjat, kasvikset ja hedelmät) ovat niin laajoja käsitteitä, että jopa minä löysin sieltä itselleni hyvät vaihtoehdot.

        Syksyllä 2013 aloin ravintoterapeutin avulla hitaasti vaihtaa ENEÄ normiruokaan. Hän oli laskenut, että minun tapauksessa 1200kcal/päivässä olisi hyvä jatkaa dieettiä normaalilla ruualla.

        Nyt olen ollut 13 viikkoa tällä 1200kcal/päivässä normiruoka-dietillä. Ja painoni on aivan normaalipainon ylärajalla. =D JEE!!! Koska BMI:n normaalipaino minulle olisi 54kg-68kg, olemme ravintoterapeutin kanssa päättäneet että 60kg-62kg on minulle täydellinen paino ja siihen tähdätää.

        Maaliskuun lopusta 2013 tähän päivään mennessä painoni on pudonnut 28,8kg. Eli keskimäärin 0,750kg viikossa. Ja tämän olen tehnyt pelkällä ruokavaliolla, koska en edelleenkään voi harrastaa mitään liikuntaa. Lisäksi olen tehnyt tämän pelkästään ravintoterapeutin tuella, koska minulla ei ole ketään läheisiä.

        Yksi suurinpia onnistumiseni syitä on mielestäni se, etten missään vaiheessa suostunut ostamaan mitään "läskivaatteita". Se vaan on kylmä fakta, ettei kukaan meistä lähde kauppaan herkkuja ostelemaan ALASTI! Ja jollei vaatteet mahdu päälle, niin sitten ollaan kotona ja tilataan netin kautta ENE-tuotteet.

        Päivittelempä taas tilannettani: puoli vuotta on taas vierähtänyt ja olen tähän mennessä siis ensin 10kk aikana lihonut 36kg, löytänyt apua sisätautien erikoislääkäri Jyrki Tauriolta ja saanut häneltä lääkityksen BED:seen eli Seranol 60mg/päivä.

        Lääkärin ohjauksella olen saanut apua myös ravintoterapeutilta. Heidän tuellaan, neuvoilla ja tsempillä aloitin ENE-dietin maaliskuussa 2013. Eli erittäin niukkaenergisen dietin, joka tunnetaan myös nimellä VLCD eli very low calori diet, jossa päivittäinen kalorimäärä on 500kcal-799kcal. Eneilyä tuli vedettyä lääkärin erikoisluvalla sekä lääkärin ja ravintoterapeutin viikottaisessa valvonnassa poikkeuksellisen pitkä aika elikkä 20 viikkoa.

        Sitten siirryttiin 7 viikon aikana asteittain noudattamaan 1200kcal/päivässä ruokavaliota, joka laadittiin yhdessä ravintoterapeutin kanssa, jotta tulee kaikkia kuitenkin tarpeeksi. 1200kcal/päivässä on todella pieni kalorimäärä, mutta minun tapauksessa kulutus oli 1400kcal-1300kcal/päivä, liikunnan estävien sairauksien takia.

        Tällä 1200kcal/päivässä dietillä on nyt tullut oltua kaiken kaikkiaan 43 viikkoa. Ja paino on pudonnut viimeisen 1 vuoden ja 5 kuukauden aikana kaiken kaikkiaan 31 kiloa. =) Täydellinen painotavoite 60kg-62kg on enää 2,2kg:n-4,2kg:n päässä! =)

        Ravintoterapeutti on ollut koko tuon puolentoista vuoden ajan tukena aluksi viikottain, sitten pari kertaa kuussa ja nyt noin kerran kuussa. Ilman hänen tukeaan ja käsittämättömän kovaa periksiantamattomuuttaan, en olisi urkakasta selvinnyt ollenkaan. Minulla kun ei ole ollut tukena ketään muuta kuin kissani hänen lisäkseen. Ja koko ajan olen ollut myös monivuotisella sairauslomalla, joka ei pahemmin ole helpottanut asiaa, kun esim. kipulääkkeet ovat välillä pysäyttäneet mahan toiminnan kokonaan pahimmillaan 6 päiväksi jne....

        Muutama romahdus mahtuu matkalle tietenkin, totaalista käsistä karkaamista ei ole tapahtunut, mutta 1-5 päivän ahmintasessioita kuitenkin. Tosin nekään eivät ole olleet mitää katastrofaalisia, painoa on tullut pahimmillaan takaisin muutama kilo ja siitä on sitten saanut dietillä kärsiä monta viikkoa, että on lopulta taas päässyt samaan painoon kuin ennen tuota parin päivän ahmimista.

        Niin kova työ on ollut, että se on jäänyt takaraivoon, ettei sitä halua heittää hukkaan. Eipä ihmeitä tarvitse tapahtua, kun ensimmäinen reaktio on automaattisesti, per**** minähän vedän kottikärryllisen kaikkein epäterveellisintä ruokaa ikänä. Onneksi kohtausta ei ole tullut ruokakaupassa, vaan kotona, niin on järki ehtinyt voittaa ennen kauppaan ehtimistä.

        Nyt olen lisännyt diettiini kävelylenkit, joita on tullut vedeltyä joka viikko kesäkuun alusta lähtien. Tosin ennen kävelyn aloittamista ravintoterapeutti joutui jankuttamaan asiasta reilun puoli vuotta, että sain itseni liikkeelle....


    • Anonyymi

      Munkki-dieetti, eli syä leipää ja juo teetä auttaa niin tuohon, kuin bulimiaankin, sillä rauhoittaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe