Miten tutustutte muiden aineiden opiskelijoihin?

oh well oh well

Aloitin opinnot syksyllä yliopistossa ja ongelmani on seuraava: oman pääaineeni porukka ei riitä täyttämään sosiaalisen elämäni tarpeita. Aineessamme on pieni sisäänotto eikä fuksiryhmästä ole löytynyt kuin muutama kaveri kenen kanssa juttu lentää paremmin. Minulla ei ole mitään ketään vastaan, mutta rehellisesti sanottuna useampi fuksikaveri on kiinnostunut kovin eri asioista kuin minä, eikä moni kanssafukseistani vaikuta hirveän potentiaaliselta kaverimateriaalilta.

Ainejärjestömmekään ei ole ollut ratkaisu "kaveripulaan", sillä se vaikuttaa pienen sisäpiirin puuhastelulta, eikä itselleni ole ainakaan syntynyt kovinkaan positiivista kuvaa ainejärjestöstämme. Tosin ainejärjestönhän tekevät aina siinä toimivat ihmiset, joten kuka tietää, ehkä senkin henki muuttuu vaikka vuoden päästä paremmaksi.

Sosiaalisen elämän rakentaminen olisi minulle tärkeää, sillä muutin opiskelupaikkakunnalle yli 300 kilometrin päästä, eikä minulla ole kaupungissa hyviä ystäviä entuudestaan.

Mikä närästää eniten on se, että ollessani luennoilla, kirjastossa, ruokalassa tai missä vain, näen lukemattomia mielenkiintoisen näköisiä ihmisiä, ja olen varma että täältä löytyisi hyviä kavereita muiden aineiden opiskelijoista. Ongelmani on vain se, etten tiedä miten täällä oikein lähestyisi tuntemattomia ihmisiä kun kaikki liikkuvat omissa porukoissaan ja ihmiset lähtevät luennoilta nopeasti omille teilleen.

Kuulisin mielelläni vinkkejä siitä kuinka olette onnistuneet hankkimaan yliopistolta uusia kavereita oman pääaineen ulkopuolelta. En halua olla negatiivinen, mutta tuntuu vain siltä ettei oman pienen pääaineeni sosiaalinen tarjonta riitä minulle ja haluaisin enemmän kavereita muista porukoista.

7

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aapinen8

      Missä yliopistossa opiskelet? Minulla on ihan sama tilanne. Aloitin myös syksyllä opinnot ja pettymys oli suuri kun samanhenkistä seuraa tai ainejärjestön toimintaa ei ollut lainkaan.

    • "Ainejärjestömmekään ei ole ollut ratkaisu "kaveripulaan", sillä se vaikuttaa pienen sisäpiirin puuhastelulta, eikä itselleni ole ainakaan syntynyt kovinkaan positiivista kuvaa ainejärjestöstämme."

      Pienessä ainejärjestössä toimiessani saamani kokemuksen perusteella voin sanoa: itsekin aikoinaan yliopistoon tullessani pidin ainejärjestöämme hirveän sisäpiiriläisenä paikkana, sinänsä se sitä onkin; pienessä järjestössä on tietenkin pieni porukka. Mutta siinä on se etu, että kun vain menee mukaan, saa kyllä kavereita pakostakin, kenelläkään ei ole varaa olla kovin valikoiva.


      "Tosin ainejärjestönhän tekevät aina siinä toimivat ihmiset, joten kuka tietää, ehkä senkin henki muuttuu vaikka vuoden päästä paremmaksi."

      Joo ei. En laskisi sen varaan. Uusien jäsenien saaminen mukaan hallitustoimintaan tai edes erilaisiin tilaisuuksiin on aina ongelma. Pienen järjestön etuja on myös se, että yksi ihminen voi vaikuttaa paljonkin asioihin; älä odota ja valita, vaan tee jotain. On todella turhauttavaa kun joku, joka ei ikinä ole käynyt kokouksissa, eikä ikinä ennen ole mitään sanonut, tulee valittamaan "miksei ikinä tehdä näin, miksei ikinä järjestetä tällaista juhlaa yms." No ehkäpä siksi ettei kukaan ole koskaan suvainnut ehdottaa sellaista. Itse olen ihan mielelläni mukana järjestämässä uudenlaista toimintaa, etenkin jos ehdottaja itsekin on valmis näkemään vähän vaivaa; ei olisi ensimmäinen kerta, kun ihmisten toivomuksesta on uudenlaista toimintaa, mihin kukaan ei sitten ilmaannukkaan paikalle ("ai sori, emmä jaksanu"), mikä ei mitenkään motivoi vastaisuudessa tekemään samaa...

      • oh well oh well

        Joo, olen ehdottomasti tuosta samaa mieltä mitä sanoit ainejärjestöistä. Ilman muuta pitää sitten vastata huutoon jos pyytää tietynlaista aktiviteettia. Esimerkiksi sitä en ymmärrä jos joku vaikkapa valittaa että kun kaikkeen tekemiseen liittyy bissen kanssa läträäminen, mutta ei silti saavu vaikkapa sitten siihen alkoholittomaan lautapeli-iltaan tms.

        Se ei kuitenkaan ollut niinkään se oma pointtini - en ole pyytämäsä järjestöltäni yhtään mitään, sillä kuulostan sitten nirsolta tai en, niin en ole jotenkin aistinut hirveän hyvää kemiaa ainejärjestöaktiivien kanssa, ja en oikein jaksa uskoa että minusta tulee koskaan hirveän läheinen heidän kanssaan.

        Siksi mietinkin tässä kovasti sellaisia vaihtoehtoisia väyliä kavereiden löytämiseen kun oman oppiaineen sosiaaliset meiningit eivät ole tuntuneet ihan omimmalta jutulta. On siellä hyviäkin tyyppejä, mutta jos olen rehellinen niin ei meidän fukseissa/ainejärjestön hallituksessa ole hirveän monta sellaista tyyppiä, kenessä näen potentiaalia LÄHEISEMPÄÄN kaverisuhteeseen. Juttukavereita ja lounasseuraa kyllä löytyy, mutta kun kaipaisin sellaisia tyyppejä kenen kanssa voisi luoda laadukkaampia ja syvällisempiä suhteita...


    • wrrr323

      No itse olen opiskellut pari vuotta nyt kohta, enkä ole tutustunut edes oman alani opiskelijoihin, juurikin siksi kun ainejärjestöt vaikuttavat niin "klikkiytyneiltä" ts. pienin sisäpiirin toihuilta. Kannattaa rakentaa sosiaalinen elämä esim. työkavereiden, lukiokavereiden ja harrastuskavereiden varaan.

      • Efchjjgdcc

        Esimerkiksi sivuaineopintojen tai kielten kursseilta voi löytää uusia tuttavuuksia. Itse en myöskään ole juuri viihtynyt omalla laitoksellani, jossa on todella pienet piirit ja nihkeä ilmapiiri. Olen kuitenkin tutustunut mukaviin ihmisiin muualla yliopistossa. Kannattaa esimerkiksi lähteä johonkin ainejärjestön toimintaan mukaan. Myös esim. Harrastusten, vapaaehtoistyön ja osa-aikatyön merkeissä voi luoda uusia ystävyyssuhteita. Ei siis kannata jäädä kotiin maleksimaan vaan kehittää itselle sellaista toimintaa jossa tapaat uusia ihmisiä.


    • tämmöistävaan21

      Eikö ylioppilaskunnastanne löydy muuta toimintaa kuin ainejärjestö? Esim. harrastuskerhoja tai muuta vastaavaa? Luulisi sitä kautta löytyvän samanlaisia ihmisiä kun on jokin mielenkiinnon kohde. Entä eikö ainejärjestönne hallitusta uusita vuosittain? Uuden porukan kanssa on helpompi klikkiytyä kuin jo olemassa olevan kanssa (joskin luulisi että sosiaalisena ihmisenä pystyisit integroitumaan siihen).

    • Oulu Yo

      Harrastus- ja osakuntatoiminta ja opiskelijabileet. Itsellä ainakin tutustuminen muun alan opiskelijoihin oli ensimmäisenä vuonna helppoa, koska suurin osa opinnoista oli yhteisiä ja oman alan opiskelua oli tosi vähän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      408
      1633
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1318
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1230
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      851
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      846
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      840
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      192
      768
    Aihe