Ostetaan sekarotuinen poikakoiranpentu! =)

eer94

Olemme hankkimassa avomieheni kanssa koiranpennun nyt kesällä 2013. Asumme Porissa, joten olisi mahtavaa jos pentu löytyisi jostain lähettyviltä, mutta jos pentu hieman kauempana olisi hienoa jos kasvattajat olisivat valmiita tulemaan puolitiehen vastaan tai vähän pidemmällekkin (meillä rajoitetusti auto ja bensaa käytössä). Pennun hinnaksi olemme ajatelleet korkeintaan 400€. Koiran säkäkorkeus saisi olla korkeampi kuin polvenkorkuinen, eli koirassa ei saa olla kääpiörotuja, kuitenkin koira oltava pienempi kuin esim. kaukasianpaimenkoira =) Eli rotuina voisi olla esimerkiksi pittbull, saksanpaimenkoira, rottweiler, labradorinnoutaja, dopermanni, alaskanmalamuutti, husky, muita paimenkoiria/noutajia, valkoinenpaimenkoira jne. Pennun energiataso mieluusti matala/keskikorkea, ei missään nimessä ylivilkas villi, korkean energiatason omaava tai todella aktiivinen ja muita dominoiva, vaan mieluusti juuri se joka alistuu muiden pentujen edessä ja on rauhallinen ja tasapainoinen :)

Pentujen vanhempien oltava molempien terveitä, tasapainoisia, hyväluonteisia, matala/keskikorkuisen energiatasoisia, eivät saa pelätä mitään eikä heillä saa olla mitään käyttäytymishäiriöitä esim. jos äiti pelkää isoja miehiä niin pelko saattaa siirtyä pennuille kun äiti näyttää esimerkkiä ja opettaa pentuja yms. Toivottavasti vanhemman eivät myöskään metsästysviettisiä tai vahtiviettisiä, koska pentu tulee kerrostaloon :)

En harkitsekaan ottavani pentua kasvattajalta, joka luovuttaa pentunsa ennen kuin ne ovat täyttäneet 8 viikkoa. Olisi myös hyvä, jos pennut olisi totutettu hihnaan/pantaan esim. laittamalla pentujen kauloihin vaikka pienet narut/nauhat kaulapannoiksi. Hienoa olisi myös se että pentuja olisi hieman sosiaalistettu ja yritetty opettaa sisäsiisteiksi. Pennun ikä korkeintaan 9 tai 10 viikkoa.

Voin taata, että koiranpentunne pääsee hyvään kotiin. Vaikka asumme avomieheni kanssa hyvänkokoisessa (57 neliöisessä) kerrostaloasunnossa, koira saisi tarvitsemaansa runsasta ulkoilua, liikuntaa ja muita tehokkaita aktiviteetteja todella usein monta kertaa päivässä. Koira saisi myös osakseen tiukkaa, määrätietoista mutta silti rakkaudentäyteistä kuria heti siitä lähtien kun haemme pennun kotiin. Kaikki tullaan laittamaan valmiiksi pentua varten, ja mainitsen vielä että tämä ei ole missään nimessä hetkellinen mielenjohde. Pentua varten varaan vähintään kaksi kuukautta aikaa jolloin olisin sen kanssa 24 tuntia vuorokaudessa. Pentu tullaan totuttamaan normaaliin päivärytmiimme niin, että se pärjää päivisin myös yksin kotona kun olemme avomieheni kanssa koulussa. Pentu tullaan sosiaalistamaan erittäin hyvin ja pidämme siitä huolen että koiramme tulee tulemaan kaikkien kanssa toimeen! Eroahdistus ei tule olemaan ongelma ja sisäsiistiksi opetellaan heti. Pojan kastroinnin hoidan melkein heti kun pentu on puolen vuoden ikäinen, ettei se turhaudu hyrräävistä hormooneistaan, ala merkkailemaan tai ryhdy turhaan agressiiviseksi muita uroksia kohtaan.

Meillä molemmilla on elinikäinen kokemus koirista, olemme syntyneet ja kasvaneet koirien seurassa. Minulla henkilökohtaisesti on kirjaimellisesti kokemusta chihuahuasta tanskandoggiin. Lapsuuteni vietin isovanhempieni japanese chin lauman keskellä johon kuului myös kaksi chihua. Kun muutimme maalle perheeni kanssa hankimme saksanpaimenkoiran, berhandilaisen, labradorinnoutajan ja suomenpystykorvan sekoituksen, josta kasvoi täydellinen perhekoira. Lisäksi olen hoitanut ystävieni länsiylämaanterrieriä, doopermannia, rotweileriä ja tanskandoggia. Ei siis tulisi olemaan ensimmäinen koira =) Olen aina tullut koirien kanssa toimeen, ja nyt kun muutin kaupunkiin puolitoista vuotta sitten, huomasin kaipaavani elämääni sitä tiettyä rytmiä päivästä toiseen, sitä ihanaa karvakasaa mikä odottaa aina kotona koulun jälkeen ja varsinkin sitä väsymätöntä lenkkeilykaveria!

Toivomme kovasti että löydämme juuri oikean energiatason omaavan, tasapainoisen poikapennun pitkäaikaiseksi perheenjäseneksemme! :)

Mahdolliset yhteydenotot ja myynti-ilmoitukset sähköpostitse osoitteeseen e_aappola.94(miukumauku)hotmail.com ! =)

5

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Soopelipoika

      Googlaa Lemmikkipalstat/Apula, etsi mieleisenne yhdistelmä ja lähetä sama litannia kasvattajalle sähköpostiin. Varmasti hyödyllisempää kuin suoli24:ssä ilmoittelu. Pentuikäisiä rescueitakin voisitte katsoa :)

      • eer94

        Käyn siellä joka päivä ja olen laittanut sinnekin ostetaan palstalle saman ilmoituksen =) itseasiassa olen laittanut kaikille ostetaan palstoille mitä ilmaiseksi löysin, paitsi toriin koska teksti oli liian pitkä :/


    • eer94

      Jes, löysin keinon laittaa ilmoitukseni myös toriin =) Toivottavasti nappaa niin että saadaan perheenjäseneksemme koira :)

    • huhhuh1

      Krhm. Olisiko rotuihin tutustuminen mitään? :D Haluat matalan energiatason omaavaa koiraa, joka on rauhallinen ja tasapainoinen pennusta lähtien. Not gonna happen... Ja toisekseen, taisit juuri luetella kaikki juuri päinvastaiset rodut. Itse viiden huskyn omistajana naurahdin haaveillesi ottaa huskya a) kerrostaloon b) pidät sitä ''matala/keski''-energisenä :D Käyppä tutustumassa huskyihin niin tiedät mistä puhun. Sama pätee muihin luettelemiisi rotuihin.

      Ota asioista selvää, ennenkö hankit koiraa. Pistää vihaksi lueskella tuollaista sontaa.

    • pieni koira

      " Eli rotuina voisi olla esimerkiksi pittbull, saksanpaimenkoira, rottweiler, labradorinnoutaja, dopermanni, alaskanmalamuutti, husky, muita paimenkoiria/noutajia, valkoinenpaimenkoira"
      Nämä ei mielestäni ole mitään kerrostalokoiria, vaan tarvitsisivat liikuntaa ja toimintaa paljon enemmän.
      Kannattaa ajatella asiaa myös koirien kannalta, eikä vain sitä, mikä itseä sattuu miellyttämään.
      Netti on täynnä isoista koirista luopuvia erilaisten "pitovaikeuksien" ja "allergioiden" vuoksi.
      Onnea silti pennun etsintään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe