adoptio

Tietoavailla

Ollaan puolison kanssa haaveiltu lapsesta pidemmän aikaa. Onko kellään kokemuksia adoptiosta ? Voiko adoptoitavan lapsen valita? Paljon koko prosessi maksaa? Onko adoptio vanhemmat velvollisia kertomaan lapsen alkuperästä? Halutaan erityisesti amerikasta adoptoida.

3

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä odotellessa

      Suosittelen aloittamaan http://www.pelastakaalapset.fi/toiminta/lastensuojelutyo/adoptiot/ tai http://www.interpedia.fi/adoptio Sieltä löytyy tietoa mm. mistä maista voi adoptoida. Adoptioinfoja järjestetään myös ympäri Suomen. Suoraan en voi neuvoa kun odotan mieheni kanssa suomalaista lasta, en koe olevani tarpeeksi tietävä mitä tulee ulkomaisiin adoptioihin.

      Adoptiossa pätee hyvin sanonta "kysyvä ei tieltä eksy". Mutta kannattaa ehdottomasti kysyä virallisilta tahoilta.

    • Jokujostain

      "Onko kellään kokemuksia adoptiosta?"


      Minulla on.


      "Voiko adoptoitavan lapsen valita?"


      30-vuoden kokemuksella sanoisin että pääosin ei. Monissa kehitysmaissa paikalliset viranomaiset valitsevat itse lapsen joka laitetaan adoptioon. Syitä voi olla paljon. Itseasiassa niin paljon, etten edes halua tässä mennä yksityiskohtiin. Lähtökohtaisesti sinä et voi valita yhtään mitään. Voit TIEDUSTELLA siitä, millaisia lapsia kyseinen kehitysmaa antaa adoptioon. Siitä se lähtee.


      "Paljon koko prosessi maksaa?"


      Yleinen trendi viimeisen 30-vuoden aikana on, että erillaisista kehitysmaista ostettavien lapsien hinta on kokoajan nousussa. Vielä 1980-luvulla puhuttiin parista tuhannesta Suomen markasta. Ehkä noin 2000 markkaa x 2000 markkaa. Eli siis kaikki mahdolliset paperinkääntökulut ja passimaksu matkakulut.. Nykyään hinta on lähelle 10 000 euroa per lapsi. Hinta nousi jatkuvasti varsinkin 2000-luvun ajan. Vuodesta 2010 lähtien usea kehitysmaa on kieltäytynyt laittamasta vastasyntyneitä vauvoja adoptioon. Syyt ovat kehittynyt aborttiteknologia ja myös se, että kansainvälinen adoptio on maailmalla saanut varsin negatiivisen sävyn. Useassa kehitysmaassa on syntynyt monenlaista skandaalia asiasta. Nykyään terveitä 3-6kk vauvoja ei oikein enää saa yhtään mistään. Vain vanhempia ja sairaampia lapsia. Teollisuus sanan varsinaisessa merkityksessä kuoli vuoteen 2010 mennessä. Tässä vielä tietoja hinnoista;

      http://www.pohjolansanomat.fi/PS-Uutiset/1194715606467/artikkeli/adoptointi voi maksaa jo lahes 40 000 euroa.html


      "Onko adoptio vanhemmat velvollisia kertomaan lapsen alkuperästä?"


      Minun käsittääkseni ei, ennenkuin lapsi täyttää 18-v Jos lapsi ei ole valkoinen, niin hän varmaankin huomaa eron jokatapauksessa.. Tästä voi tosin seurata erinäisiä psykologisia ongelmia, jotka saattavat tarvita jo nuoruusvuosina terapiaa.


      "Halutaan erityisesti amerikasta adoptoida."


      Tarkoitat varmaan Etelä-Amerikasta, koska Pohjois-Amerikka ei luovuta lapsia kansainväliseen adoptioon.


      Guatemala on USA:n painostuksesta kiristänyt kriteerejä, mutta Columbian pitäisi yhä olla avoinna Suomeen. Se on hyvin suuri kansainvälisen adoption keskus myös meille Pohjoismaihin. Kannattaa ottaa yhteyttä(mielellään Interpediaan tai Pelastakaa Lapset Ry:hyn) mutta myös varautua siihen että hinnat ja odotusajat ovat nousseet. Te olette noin 10-vuotta myöhässä. Vielä vuonna 2004 kansainvälinen adoptio oli suhteellisesti helpompaa siitä, mitä se on nyt. Teinä harkitsisin prosessia mihin nyt olette ryhtymässä!

    • marliinak

      Kyllä adoptiovanhemmilla on paljonkin valinnanvapautta: he voivat valita, mistä maasta ja kaupungista, jopa mistä lastenkodista he toivovat saavansa lapsen. He voivat esittää toiveita lapsen iästä, sukupuolesta sekä siitä, voiko lapsella olla esim. jotain sairauksia. Adoptoida voi myös sisaruksia eli useampia lapsia samalla kertaa. Maita, joista voi adoptoida on tosin aika vähän, koska suomalaisilla adoptiojärjestöillä on vain tiettyjä maita ja lastenkoteja, joiden kanssa he tekevät yhteistyötä.
      Myös siinä vaiheessa, kun saa lapsiesityksen, on mahdollisuus perääntyä, jos tuntuu, että tämä lapsi ei ole juuri teille sopiva.
      Tosin mitä enemmän asettaa ehtoja, sitä pitempään voi joutua lasta odottamaan.
      Mutta adoptiossa ei ole kyse vain siitä, mitä vanhemmat saavat, vaan hyvin keskeisesti siitä, mitä lapsi saa.
      Adoptioneuvonnan aikana vanhempien valmiuksia arvioidaan ja peilataan sitä heidän toiveeseensa. Jos on lähdetty matkaan epärealistisin odotuksin, se selviää kyllä neuvonnan kuluessa.
      Suomesta voidaan lähettää vanhempien tietoja kohdemaan viranomaisille, mutta he siellä päättävät lopulta, kenelle luovuttavat kotia tarvitsevan lapsen. Jokaiselle lapselle pyritään saamaan juuri hänelle sopivin perhe ja koti.
      Menkää adoptioneuvontaa tarjoavien tahojen infotilaisuuteen tai soittakaa heille. Näin saatte parhaan ja ajantasaisimman tiedon.
      Maksaahan se, mutta mikä on vaihtoehto? Prosessi on hidas ja laskuja tulee tipoittain, joten niistä on ihan mahdollista selvitä tavallisilla palkkatuloilla. Adoptioon saa kelalta tukea.
      Lapselle on paras itse kertoa adoptiosta, sillä kyllä hän sen joka tapauksessa saa jostain selville. Jos olette salanneet, se voi olla kova juttu hänelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe