Synnit anteeksi

rkm

Pohjalainen mies oli erehtynyt samaan kyökkiin savolais ämmän kanssa. Aikaa kului ja elämä oli mallissaan. Ämmä tiristi läskiä ja pottuja voin kera pannussa,suolasi kunnolla, syötti ukolle ja tarjos palan painikkeeks navetasta tuotua kermaisaa maitoa.Valkosta piti leivän olla ja kosolti voita,suolaläskiä ja juustoa päälle. Pyhäsin muisti haudutta appeen kerman kera kahta makeammaksi. Kasvatti vielä pitäjän tuhdimmat kessut, kananpaskassa, äijälle tupruteltavaks.

Päivittäin ämmä muisti mäkättää kaikesta ja kylillä moitti ylkäänsä. Pihtas persettään, ja siksi äijä haki maakunnista mitä kotona ei
ollut.

Eräänä päivänä, seitsemän yhteisen vuoden jälkeen, äijän sydän ei enää kestäny voissa tiristettyä läskiä ja muita herkkuja, tuli perinteinen sydänlaaki, henki lähti ja matka jatkui Pyhän Pietarin eteen.

Pietari katseli tulijaa, punakka, tanakka ja kaiketi vielä hanakkakin äijä. Näki kaikesta että äijä oli savolaisämmällään ollut kehnollaa pidolla ja vääränsortisella dietillä ja sentähden kesken elontaipaleen tempaistu Pietarin eteen viimeiselle tuomiolle.

Pietari katsoi Suuresta Kirjasta äijän meriittejä.

Lesken vikittelyä, huorintekoa, irstasta ja rietasta elostelua Marttojen kesäpäivillä. Salavuoteutta, ja useamman kerran. Oli äijä tuottanut, ysitään omana tekonaaan, Savonmaahan yli puolet sen vuosikymmenen AISANKANNATTAJISTA, ja parisuhteessa ollessaan oli viinaa jonninverran juonut mutta vierasta viirua oli ollut ylenpalttisesti tarjolla ja sitä oli myös nautittu.

Näillä meriiteillä oli edessä varma matka itsensä Luciferin hoiviin. Äijä työnnettiin hiilikuiluun ja liukuen oli matka, Infernon riemuihin, vain hetken tovin kestäävä. Äijällä oli matkalippunaan kopio ansioluettelostaan joka tuli itselleen Pelsepupille ojentaa.

Lucifer tuli turhautuneena ja äreissään, äijä kainalossaan, Pietarin eteen : Ei meillä kaikkia oteta suoraan helvettiin. Etkös sinä kalastaja osaa lukea;;;;; ELÄNYT SEITSEMÄN VUOTTA SAVOLAISEN ÄMMÄN KANSSA.

Pietari pyyhkäisi lasejaan, toi kirjan kynttilän vaaloon ja hämmästyi: kuinkas nyt noin hätäinen olinkaan. Äijä ei tietenkää kuulu Pelsepupille, mutta ei se kyllä kuulu tännekkään. Nyt pitää ryhtyä toimiin äijän palauttamiseksi maailmaan takaisiin ja häneen on sytytettävä elämänliekki takaisin.

Gregorius voittaja, tuo marttyrreistä puhtain sai tehtäväkseen äijän palauttamisen maan päälle. Tehtävän luonteen vuoksi matkaan lähetettiin tarkkailijaksi ja valvojaksi pieni kaviojalkainen häntäheikki.

Äijän palattua seuralaisineen maan päälle, synnyinseuduilleen, Gregorius selitti palauttamisen syyn: Olet edellisessä elämässäsi tosin elänyt omien oppiesi mukaan ja olet vieraillut tyttösten aitoissa samaan tahtiin kun hurskaat Herran temppelissä. Koska olet elänyt seitsemän vuotta SAVOLAISEN ÄMMÄN KANSSA,olet elänyt helvetin jo maan päällä ollesssasi joten olet saanut menneet syntisi anteeksi ja sinut palautetaan maan päälle, ilman savolaisämmän iettä päälläsi.

Mene nyt ja elä ehyt elämä. Muista että entiset syntisi ovat anteeksi annetut.

Äijä poistui kotikonnuilleen Gregoriuksen ja pikku Pelsepupin häipyessä sumun sekaan.

Viimeisinä sanoina jäivät soimaan Gregoriuksen, syvällä bassobaritonilla, lausumat sanat: Entiset syntisi ovat anteeksi annetut.

Sekä Pikku Pelsepupin kimakalla poikasen äänellä hihkaisemat sanat :: "Sekä kaikki tekemättömät tulevat synntisi", oli sulla sellanen helvetti sen ämmän kanssa.


Ja matka jatkui ja äijän ilme muuttui hymyksi ja laulusuoni aukesi .... JOS SAIS KERRAN REISSULLAAN NAISTA KIIMAISTA NAIPPAISTA NIIN ASUTTAISIN KYLÄN AISANKANNATTAJILLA


hg

0

1726

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

        Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
        Maailman menoa
        179
        1488
      2. Mietin sinua nainen

        Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
        Ikävä
        55
        1032
      3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

        Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
        Lapua
        63
        761
      4. Kyllä suoraan

        Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
        Ikävä
        35
        755
      5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

        Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
        Ikävä
        51
        707
      6. Voisitko nainen kertoa mulle

        Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
        Suhteet
        111
        700
      7. Ne alkaa aina yhdeltä

        jos mies et ole sattunut huomaamaan!
        Ikävä
        81
        669
      8. Haluan sinua mies

        Saat minut kuumaksi.
        Ikävä
        37
        666
      9. Voitaisiinko harjoitella rakas

        Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
        Ikävä
        71
        634
      10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

        Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
        Hindulaisuus
        304
        609
      Aihe