Bensowin Lastenkotisäätiö

Säätiöporsastelua

Tänään YLE1:n MOT –ohjelma kertoi Näin:

Bensowin Lastenkotisäätiö

Bensowin Lastenkotisäätiö vuokrasi 1980-luvulla rantahuvilan saarineen ja maa-alueineen säätiön aikaisemmalle hallituksen puheenjohtajalle Rolf Wahlsbergille sadan vuoden vuokrasopimuksella yhden markan vuosihintaan.

Kyseessä on suora ja veroton rahansiirto suomenruotsalaisten taskuun – lakien ja asetusten mukaisesti.

Bensowin Lastenkotisäätiön lastenkotikiinteistön pitsilinnassa asuu nyt säätiön hallituksen nykyinen puheenjohtaja Valter Gadolin ja toisessa pitsilinnassa hänen poikansa ”talonmiehenä”. Lastenkodin jäljellä olleet lapset siirrettiin Kauniaisten kunnalliseen lastenkotiin.

Ruotsinkielisten säätiöt tulee tutkia - siis ne kaikki 10 000 säätiötä. Ne jakavat rahaa tärkeiksi katsomilleen suomenkielisille poliitikoille (mm. yllätysnimityksen saanut Matti Vanhanen ei kuulunut heihin), päättäjille ja vaikuttajille. Näin RKP:n pitkä käsi ulottuu koko Suomen valtarakenteeseen, ohjaten sitä mielin määrin.

Kun suomenruotsalaista vanhaa säätiörahaa käytellään, niin siinä ei napeilla pelata. Pieniä näyttävät olevan muiden puolueiden säätiöalmut ja niissä liikutellut summat verrattuna suomenruotsalaisten verottomien säätiöiden antamiin voitelurahoihin – ne ovat 1.000-kertaisia.

Christopfer Taxell junailee Åbo akademin säätiöstään käsin Finnairin asuntokauppoja ja ”muuta pientä”. Korkeimman oikeuden entinen presidentti elelee hänkin suomenruotsalaisena suomenruotsalaisten "köyhien" verottoman säätiön asunnossa lähes ilmaiseksi.

Näin se vaan menee. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson luottaa, että kaikki tämä säätiöporsastelu on mennyt tarkasti lakien ja asetusten mukaan. Lakimuutoksia tai edes tutkimusvaatimuksia lienee turha odottaa esimerkiksi SDP:n ja Kokoomuksen taholta.


Miksi Patentti- ja rekisterihallituksessa ei ole lainkaan valvottu ruotsinkielisiä säätiöitä? Onko syynä mahdollisesti se, että siellä ei osata lukea ruotsinkielisiä säätiöasiakirjoja – vai se, että siellä osataan ”liian hyvin” ruotsia.

32

4048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ent.Bensowilainen

      Rolf Wahlsberg oli tietääkseni Bensow Oy n lakimies. Jos on kysymys, niinkuin epäilen, samasta henkilöstä , häen toimintansa jo Bensowin aikoina herätti henkilökunnassa ajatuksia häikäilemättömästä oman edun tavoittelijasta. Joten ei ole ihme jos hän junali itselleen sopivan vuokrasopimuksen, joka ei millään lailla vastannut markkinahintoja.

    • Köyhälistö

      Miksi laki ei ole kaikille sama? Kaikki säätiöiden rahoilla ja omaisuudella porsastelevat pitää saada edesvastuuseen. PRH tutkimaan kaikki säätiöt.
      Ja poliisille töitä, rikolliset tiilenpäitä lukemaan. Näinköhän on että, valkokaulusrikolliset pääsevät kuin koira veräjästä.
      Taas on pukit kaalimaan vartijana.

    • Näin se vaan menee

      Todennäköinen lopputulema on, että ainoa muutos nykytilanteeseen on MOT:n toimittajan potkut.

    • 4+20

      Kyllä tämä säätiöiden valvonta on Suomessa ollut lähinnä hyvä vitsi - toivottavasti tähän asiaan saadaan pian muutos.

    • tarvetta tutkia

      Kuka on ollut Bensowin lastenkotisäätiön KHT-tilintarkarkastaja??

      Kaikki näyttää menneen sormien läpi.

      "Sen lisäksi, mitä tilintarkastuslaissa säädetään, tilintarkastuskertomuksen tulee sisältää erityinen lausuma siitä:

      1) onko säätiön varat asianmukaisesti sijoitettu;

      2) onko säätiön toimielimen jäsenille suoritettuja palkkioita pidettävä kohtuullisina; sekä

      3) antavatko säätiön tilinpäätös ja toimintakertomus oikeat ja riittävät tiedot säätiön toiminnasta."

      Säätiön toimielimen jäsen ja säätiön toimihenkilö on velvollinen korvaamaan vahingon, jonka hän toimessaan tahallaan tai tuottamuksesta on aiheuttanut säätiölle. Sama koskee tätä lakia tai säätiön sääntöjä rikkomalla muulle aiheutettua vahinkoa. (28.10.1994/942)

      Vahingonkorvauksen sovittelusta ja vastuun jakautumisesta, kun korvausvelvollisia on useampia, on voimassa, mitä vahingonkorvauslaissa (412/74) on säädetty.
      Patentti- ja rekisterihallituksen on valvottava, että säätiön hallintoa hoidetaan lain ja säätiön sääntöjen mukaisesti.

      Säätiön tulee kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä toimittaa patentti- ja rekisterihallitukselle oikeiksi todistetut jäljennökset tuloslaskelmasta ja taseesta liitteineen, tase-erittelyistä sekä toiminta- ja tilintarkastuskertomuksista. Säätiön on tarvittaessa annettava patentti- ja rekisterihallitukselle toiminnastaan muitakin valvontaa varten tarvittavia selvityksiä.

      Patentti- ja rekisterihallituksella on, milloin siihen on syytä, oikeus toimittaa säätiön tilien ja hallinnon tarkastus ja muullakin tavalla tarkastaa säätiön toimintaa. Säätiön tilintarkastaja on patentti- ja rekisterihallituksen pyynnöstä velvollinen antamaan patentti- ja rekisterihallitukselle tietoja sellaisista säätiön asioista, jotka hän tehtäväänsä suorittaessaan on saanut tietoonsa.
      "

      • googlaaja

    • Tyrmistynyt

      Mitenkähän on mahdollista, että toisen omistuksessa oleva omaisuus siirtyy toisen käytettävässä olevaksi omaisuudeksi? Onko niin, että kun "nuorena varastaa niin sen vanhana omistaa"? Miksi laki ei määrää, että säätiöiden johto pitää säännöllisin väliajoin vaihtaa - ettei tule eturistiriitoja? Kyllä 20 v on ihan liian pitkä aika. Miten on mahdollista, että säätiön johto jakaa hyvää itselleen lähipiirilleen testamentin vastaisesti eikä verottaja puutu asiaan mitenkään? Kyllä tässä tavallisen palkansaajan joka ropo syynätään.
      Vai ei ole hädässä olevia lapsia Bensowin lastenkotisäätiöön asti? Onko näiden säätiön johtohenkilöiden korva tukkeessa vai missä vika, etteivät ole huomanneet, että joka tuutista uutisoidaan lasten ja nuorison ahdingosta ja miten tiukilla esim. yksinhuoltajaperheet ovat. Miksi seurakunnat ja järjestöt keräävät joulun alla rahaa, jotta saadaan tiukilla oleville perheille 60 euron lahjakortti? Nyt pikaisesti säätiön johto vaihton ja uusi johto ideoimaan esim. lapsille kesäleiritoimintaa säätiön ihanille saarille ja lapset hiekkarannoille kirmaamaan. Noilla miljoonamäärillä palkkaisi vaikka minkälaisen hoitaja-arsenaalin. Lapsille vaikka viikonloppuleirejä tiluksille ja pappa ulos. Ostakoon oman huushollin.
      Vaan mitenkähän tässä käy? Joku lakimies tietysti onnistuu maalaamaan mustan valkoiseksi. Luulisi säätiön johtoa hävettävän, kun elelee leveästi lasten kustannuksella.

      • Rahat lapsille!

        Ei nuo ymmärrä enää itse edes hävetä. Sielu on musta kuin korpin perse. "mielestäni saamani korvaus on kohtuullinen" tuumasi pääjehu asusteltuaan 20vuotta ilmaiseksi säätiön laskuun muista eduista puhumattakaan. Miksi viranomainen ei puutu näiden täysin vastoin testamenttia toimivien moraalittomien ahmattien puuhiin??


    • hoitopoika

      Luottamusaseman väärinkäyttö on käsittääkseni rikos riippumatta siitä miten härskisti se toteutetaan. Säätiöiden toimintaa säätelevän lain pitäisi edellyttää läpinäkynyyttä ja avointa julkisuutta säätiöiden toiminnalta. Bensow´in tapauksessa säätiö voisi esimerkillisen voimakkaasti kehittää lastensuojelutyötä ja sijaishuollon toimintaa niin kuin se oli alunperin tehnyt vuosisadan alkupuolelta lähtien. Nyt joidenkin henkilöiden sisäsiittoinen ahneus mädätti koko säätiön. Erittäin harmillista ja törkeää.

      • Raha ratkaisee

        Bensowin talon kavallus säätiöltä on rikoksena vanhentunut, ei siitä voida ketään enää syyttää. Ovelasti tehty kaappaus, se täytyy sanoa. Nauroivat koko matkan pankkiin!


    • RKP-rules

      Tuomioita ei tule. RKP pitää huolen omistaan. Tämä tapaus on vain jäävuoren huippu ja pieni osa siitä, mitä ruotsinsuomalaiset tekevät. Suurin osa ei koskaan tule julkisuuteen, saati että valtamediat niistä kirjoittaisivat.

      • miskeri344

        Ankkalammen hyvä veli -vehkeilyt pitää paljastaa. Paljon samanlaista löytyy.


    • pakollinen.......

      Ja jotkut lapsettomat vanhukset testamenttaavat kaiken omaisuutensa näille säätiöille, ja säätiön johto jakaa sen sukulaisillensa käyttöoikeutena, ilmaiseksi. Näin rikas rikastuu. Ei tarvitse työhön koskea.

    • Tosi törkeää
    • OHOOOO

      Katsokaapa tänään 15.4. MOT ja Bensow

      25 miljoonan kavallus

      Ketkä ovat olleet säätiön tilintarkastajat?

      • Nti etsivä

        " Helsingin Poliisi saanut kiireellisen tutkinta- ja toimenpide pyynnön "
        Nyt alkaa tapahtumaan... On se verran isompi puhallus


    • Nti Etsivä

      Toi on aivan normikuvio Säätiö genreissä... Ja varsinkin ruotsinkielisten parissa...
      Paljon tulee vielä ilmi lähellä RKP ...

      Pallit heiluu monella RKP poliitikolla

    • Missä fyffet?

      Säätiön tilintarkastajien nimet nyt esille ja sassiin. Miten voi hallituksen puheenjohtaja asua säätiön lukaalissa. Mikä mahtaa olla vuokra. On tämä todella törkeää ankkalammikko- sisäpiirin touhua.

    • Häpeäälistä

      Se että jotkut täällä vetävät kaikki suomenruotsalaiset samaan kastiin on harmillista ja kertoo jostakin omasta patoutuneesta huononvoinnista. Te ketkä tätä teette voitte kysyä itseltänne miksi se on pääosin ruotsinkielinen media joka on suorittanut sen tutkivan journalisimin tässä asiassa? Se että teidän lukemanne iltasanomat/iltalehti sitten mässäilevät isoilla otsikoilla uppoaa näköjään teihin.

    • Talousrikos

      Voi helvetti miten sikoja voi ihmiset olla, viedään lastenkodilta omaisuutta omaan henk.koht elämiseen ja vielä eletään varoilla kuin porsaat kun itse lastenkotitoiminta on lakkautettu - huh huh!

      • Raha ratkaisee

        Bensowin hallituksen jäsenillä on lapsia ja lapsenlapsia. He ovat päättäneet että he itse, ja heidän jälkeläisensä tarvitsevat rahoja enemmän kuin heikoimman aineksen lapset. Niitä on suomenruotsalaisissakin, valtio heidät hoitakoon, Bensowin rahat kuuluvat paremmalle väelle!


    • Eki Ky

      Tämä säätiön toiminta on täysin rikollista, koska varsinaista toimintaa on toki joskus myös hoidettu, mutta rahojen käyttö on ollut kaikkea muuta kuin laillista. Säätiön omaisuutta on käytetty kuten omaan rahaa. Kyseessä on siis kavallus. Säätiön avoin rasismi suomenkielisiä kohtaan hämmästyttää. Tällaisen ei pitäisi olla mahdollista Suomessa, sillä käännettynä sitä ei saisi takuulla tehdä. Toivottavasti syylliset lukevat tiilenpäitä pitkään.

    • Hohhoijaa!

      Kiusallista, että lahjoittajan nimi tulee häväistyksi pelurien kautta!

      Kaikki pelurit esiin, ja raastupaan!


      Suuri kiitos toimittajalle, MOTille ja Ylelle!

      Nyt ymmärtää, miksi jotkut tahot haluavat niin kiihkeästi heikentää YLEn asemaa.

      • Raha ratkaisee

        Hohhoijaa, se vaan on niin että suurin osa rikoksista on vanhentunut, etenkin Bensowin talon puhallus. Herrasmiesrosvot nauroivat koko matkan pankkiin!


    • Sapiens dux

      Valter Gadolin sai aikonaan kenkää Aktia-pankista.

      Minkähän takia?

    • Lapsellista

      "Kyseessä on suora ja veroton rahansiirto suomenruotsalaisten taskuun – lakien ja asetusten mukaisesti."

      No ei lakien ja asetusten mukaisesi vaan niiden vastaisesti.

      Rikoksilla tehdään juurikin suoria ja verottomia rahansiirtoja omiin taskuihin. Ihan kielestä riippumatta.

      Lapsellista sotkea tähän kielipolitiikkaa.

    • jdskjöslkjflasjkd

      Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan Suomen säätiörekisterissä on tällä hetkellä yhteensä noin 2.800 säätiötä (siis kaiken kieliset yhteensä).

      http://www.prh.fi/fi/saatiorekisteri.html

      Mistä ihmeestä olet tuon 10.000 yksinomaan ruotsinkielistä keksinyt?

      • jdskjöslkjflasjkd

    • KKK

      Ajatelkaa että aika monet palkkaneuvottelut on valtakunnassa Bensowin aikaankin käyty ja samoja lauluja laulettu kuin nykyäänkin että varaa ei ole. Samaan aikaan takahuoneissa on jaeltu omia ja varastettuja miljoonia. Jokainen joka seuraa asioita voi (jos niin haluaa) nähdä että ihan sama jatkuu tänäkin päivänä mutta mittakaava on vain ihan toista luokkaa.

      Tosin ei se täällä netissä itkemällä muutu.

    • Benslow jäänee tutki

      Kirjoitin noin vuosi sitten että uskokaa vain että valtakuntamme ykkösnyrkit näissä asioissa (juristit, tuomarit valtakunnansyyttäjät) jättävät lopulta asian rauhaan. Näinhän ilmeisemmin on käymässä. aivan vasta tuli Mot-ohjelmassa julki kuinka Krp;n taholta asia oli jätetty tutkimatta. Näinhän osasin odottaa. Ohjelma tiesikin kertoa kuitenkin että tutkinta alkaa ilmeisimmin uudestaan. Lopputuloksen kyllä tiedän.

      Suomi ei todellakaan ole sitä miltä se näyttää. On olemassa tahoja jotka osaavat pelin ja ovat liian suuria pelureita joutuakseen oikeasti tuomittavaksi. Todella ikävää. Olen miettinyt viime aikoina vakavasti minkakaltaisiin uhrauksiin olisin valmis tämän maan puolesta. Onko tämä se maa jota haluan tukea hädän hetkellä. Kun täällä ei lueta lakia kaikille, kuten kuuluu olen tullut hyvin hyvin mietteliääksi. Oltaisiin rehellisiä oikeusvaltion suhteen.

    • AP03
    • Anonyymi

      Minkä nuorena varastaa, sen vanhana omistaa.
      Vanha suomenruotsalainen sananlasku?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      526
      3855
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3454
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3050
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2352
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2210
    6. 225
      1662
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      94
      1301
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe