Åkerman H10 puomi ei laske, letkurikkoventtiilivika vai joku muu

Jussi345

Koetan elvyttää kukkapenkkikoneeksi -90 vuosimalli H10ä. Nyt seuraavana ominaisuutena on, että pääpuomi jäi puoleen väliin matkaa ja nyt ei tule alas eikä mene ylös. Missä mahtaa olla vika? Entäs mistä kannattaa laskea paineet pois, jotta puomin saa takaisin alas?

Voiko syynä olla se, hydrauliöljyä taitaa olla tuskallisen vähän?

12

1493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ................

      Jos oljyä on liian vähän näin varmasti käy, eli tarvittava määrä koneeseen ja pian!

    • Jussi345

      Letkurikkoventtiilistä lähtevä toinen esiohjauspaineen putki oli jäässä. Toholla suli ja vedet valui putkesta pihalle. Nyt toimii puomin liikkeet ja voimaakin on kun telat nousevat maasta hienosti. Pitänee öljyn vaihto suorittaa kuitenkin tässä lähiaikoina.

      Olisiko kellään neuvoja ookkerin liikuntavammaan. Eli aika tehoton on kulku puoli, ihan kun olisi jarru päällä. Lisäksi, olikos se niin, että vasemmalla puolella olevasta vivusta (kaivuuliikkeitä ohjaavan vipusen takana) pitäisi saada vehje kääntymään? Vivusta oikealle tai vasemmalle vetäminen ei saa aikaan kylä mitään.

      • ................

        Jos siinä venttiilissä on esiohjaus, niin kyseessä ei ole suoranaisesti letkurikkoventtiili, vaan tod. näk. kuormanpitoventtiili.


    • Jussi345

      Olet oikeassa, minulla on termit sekaisin. Kuormanpitoventtiili kuulostaa oikeammalta: venttiilin sisuskalut kun poisti niin puomi tuli "vapaalla" alas :).

      Mutta olisiko sinulla tai muilla hyviä arvauksia tuohon liikkumisen ongelmaan? Entäs muuten mistä voisi alkaa jäljittää käyttö/huolto/jne ohjekirjoja tähän vempaimeen.

    • WeK

      Ota yhteyttä paikalliseen Volvo CE huoltomyymälään.

      http://www.volvoce.com/dealers/fi-fi/rolac/AboutUs/pages/aboutus.aspx

      Riippuu ihan palvelijan kiinnostuksesta pöyhiä vanhoja tietoja åkkereista. Varaosat saat myös sieltä, toki kun hakee marmoritiskiltä niin hinta on myös sen mukainen.

      Jos ajo tuntuu väsyneeltä niin yleensä vika on ehtoopuolella olevissa vetomoottoreissa. Oletko pyöritellyt teloja ilmassa, entä niiden nopeus verrattuna maassaoloon. En ole åkkeritietäjä mutta eikös näissä isommissa ole kaivuu- ja vetomoottori pumput erikseen sekä lisäksi esiohjauspummu? Voihan sekin olla kulunut loppuun... paineen mittaus? yms. yms.

    • WeK
    • Jussi345

      Kiitos linkeistä ja tiedoista! En meinaa vielä heittää toivoa, että vetomoottorit ovat pääsyy ongelmaan. Pitää vielä etsiä muita vaihtoehtoja.

      Hytistähän pitäisi pystyä mittaamaan pumppujen paineet. Vasemmalla olevasta valintakiekosta valitsemalla "oikea" valinta ja sitten kiekkoa painamalla. Jostain syystä painemittari ei taida paljoa elää millään asennolla. Pitää varmaan mitata jostain pumppujen luota. Olisiko tähän vinkkiä?

      Sitä ihmettelen myös, että vimpain ei yritä edes kääntyä vasemmalla olevasta kahvasta kääntämällä.

      • Pikku vinkki

        Ton ikäsissä se kajuutassa oleva painemittari on yleensä jo heittänyt henkensä. Homma painemittari ja tietoo (huolto-ohje, ohjekirja tms.) mistä pitää mitata ja miten.

        Niin onhan sulla muuten molemmat ajopedaalit pohjassa kun käännät vasemmalla olevaa kahvaa ...


    • Jussi345

      Painemittaria ei paikallaan ollut. Kaveri liitti siihen uuden väliaikaisen mittarin. Pitää kuitenkin mitata vielä muistakin paikoista, mielellään pumpun välittömästä läheisyydestä tai vastaavasta paikasta.

      Molemmat pedaalit ei kyllä ollu pohjassa. Eli siis eteen- ja taakse polkimet pohjaan yhtäaikaa ja sitten siitä kahvasta? Ja oliko se kolmas poljin käännön jarru?

      Voikos jostain ajomoottoreiden luota mitata paineita.

      • Pikku vinkki

        Juuri noin eli eteen- ja taakseajopolkimet pohjaan ja sitten käännät vivusta. Silloin toinen tela vetää taakse ja toinen eteen. Jos painat pelkästään toista ajopoljinta (eteen tai taakse), niin vipu tiputtaa sen puoleisen telan vedon päältä mille puolelle käännät vipua.

        Käännön jarruhan se.

        Ei mitata ajomoottoreilta vaan venttilipöydästä. Paineenrajoitusventtilit on myös siellä eli ne kannattaa tarkastaa. Paineerajoitusventtili voi jostain syystä avautua liian alhaisilla paineilla eikä ajomoottoreille mene täysiä paineita.


    • Marwin 22

      Toimiiko tämä kääntö ohje myös uudemmissa ååkkereissa?

    • Jussi345

      Voi kun sais jostain jonkunlaisen ohjekirjan tähän eli mistä löytyy paineenrajoitusventtiili :)? Epäilys on mikä se olisi mutta..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe