ärsyttävä levä !

hködgh

Hei !
Minulla on jatkuvasti akvaariossa joku levä ongelma-.- vihreää levää tulee laseihin ja kasveihin tulee mustaa tupsulevää.Mikä neuvoksi kun pesin koko akvaarion kevät jne kaikki jouluna ja nyt se on taas sen näköinen et kukaa ei olis sitä koskaa pessy.vaihdan veden säännöllisesti viikon välein.Minulla on kaikkia mahdollisia aineita leväntorjuntaan veden parannusaineita eikä mikään tunnu auttavan ! On myös sellaisia kaloja joiden pitäisi levää syödä.

Akvaariooni menee järkyttävästi rahaa uusiin kasveihin,suodatin piti vaihtaa puhdistus aineet jne. Ärsyttää kun akvaario menee tosi nopeasti huonoon kuntoon ja innostus siihen on vähentynyt tosi paljon-.- joten mikä neuvoksi? Olisiko teillä antaa jotn. hyviä vinkkejä?

7

1484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Määä.

      Oletko mitannut mitään vesiarvoja jos olet niin kerro tulokset niin voimme auttaa enemmän. Minkä kokoinen akvaario millainen suodatus ja valaistus. Paljon vaihdat vettä kerralla. Mitä kaloja sulla on ja kuinka paljon. Pakko tietää akvaariostasi enemmän että voi auttaa.

    • ljkljp

      se on yli 100l. sisä suodatus. Valo on klo 8:30-21:00 päällä ! ph on 7.5 intiianisulka tetroi, miljoonakaloi, miekkapyrstö,kuparimonnei jtn keltasii barbei,partamonni,kiilakylkei. vaihdan kerral 40l-35l

    • Määä.

      Kun sanoit että pesit koko akvaarion niin pesitkö suodattimen ja hiekat myös. Jos näin teit nollasit koko tilanteen tuhoamalla kaikki hyvät bakteerit. Akvaariotahan ei pestä kokonaan koskaan. Oletko kypsyttänyt akvaarion mitenkä. Nitraatti ainakin kannattaa mitata ja muutkin vesi arvot että tiedät mitä akvaariossasi tapahtuu. Ei homma mene niin että vaihdat vettä ja lisäät aineita tietämättä mitä akvaariossasi tapahtuu. Levänestoaineita kannattaa vältää ne kun ovat usein haitaksi kasveille joiden hyvä kasvu jo vähentää levääntymistä. Kyllä vesiarvoja pitää mitata säännöllisesti että tiedät missä mennään. Levä ongelmat johtuvat vääristä vesiarvoista ja valaistuksesta. Jos akvaario kasvit kasvavat hyvin ne vievät levältä elintilaa.

      Vaihdat vettä kerran viikkoon ja ph on 7,5 noilla tiedoilla ei vaan kukaan pysty auttamaan.

    • ijoi

      siis kun pesen koko akvan ni jätän vähä kivii pesemät ja 50l entistä vettä.

    • abcd.

      Ongelmasi johtuvat siitä ettet ole kypsyttänyt akvaariotasi koskaan eikä se pääsekkään kypsymään kun peset sen kokonaan ajoittain ja tuhoat kaikki hyvät bakteerit jotka elävät suodattimessa, hiekan ja soran pinnalla. Olet laiminlyönyt kaikki mittaukset. Et tiedä millaiset olot akvaariossa on. Et tiedä mitä lisäämäsi aineet vaikuttavat akvaarioosi kun et mittauksilla seuraa akvaariosi toimintaa ja kehittymistä. Korjaa ensin nämä virheet ja katsotaan sitten lisää.

    • Leväpeto

      Hei!
      Leviä on melkeinpä kaikissa normaaleissa seura-akvaarioissa, useimmin piilevän harmittomina muotoina. Kun levä alkaa tuhottomasti vaatia tilaa ja se näyttää rumalta ja samentaa veden, tms. alkaa olla syytä huoleen.
      Ensiksi tarkista seuraavat:
      1) Valaistus. Onko akvaariosi ikkunan lähellä, pääseekö siihen paljon suoraa auringonvaloa? Jos, niin estä se heti. Tarkista myös valaistuksesi laatu, eli lampun värit. Toiset värit lisäävät levien kasvua, lisää apua saa alan kaupoista, kirjoista ja lehdistä. Lisäksi liian vanhat tai kuluneet lamput tehostavat voimakkaasti varsinkin tupsulevien kasvua.
      2) Vesiarvot. Ne tulisi muutenkin aina tarkistaa. Matala pH vähentää levien kasvua, mutta ei suinkaan kannata laskea akvaarion pH arvoja liikaa, kalat pitävät yleensä lievän emäksisestä tai neutraalista vedestä (7-8). PH arvosi akvaariossasi vaikuttaa hyvältä. Liian alhainen kovuus on ihanteellista leville ja niiden nopealle kasvulle.
      3) Siivoaminen. Akvaarion vesi tulisi vaihtaa kokonaan ehkä kerran vuodessa, jos silloinkaan. Oikeastaan se on välttämätöntä vain kriisitilanteen kohdatessa (akvaario alkaa vuotaa tai siihen tulee sinilevää).
      Vaihda kolmasosa tai neljäsosa vedestä, tomuttele pohjahiekkaa ja pyyhi lasit piilevistä. Puhdista myös suodatin ja tarvittaessa koristeita tms. Älä muuta akvaarion järjestystä liikaa tai myllää pohjahiekkaa ihan pilalle. Varo myös kaloja. Lisää lopuksi puhdasta, sopivanlämpöistä vettä poisotetun tilalle, laita akvaario valmiiksi ja suodatin nopeasti päälle, jotta se ehtii puhdistaa ilmaan noussutta roskaa. Pohjahiekkaa saa tomutettua ja imettyä kätevästi siihen tarkoitetulla laitteella, joka koostuu putkesta ja laajemmasta muoviosasta. Kaloja siis ei tarvitse eikä pidä ottaa akvaariosta pois, etteivät ne stressaannu. Kasvejakaan ei saa liikaa liikutella, katkominen kannattaa tehdä vasta, kun ne ovat juurtuneet ja mielellään käsineiden kanssa, varsinkin, jos sinulla on käsissäsi haava, pienikin.
      Kun akvaariosta poistetaan kaikki vesi, sen pitäisi periaatteessa antaa (ainakin ihan uuden akvaarion) kypsyä useamman päivän ajan, mielel. viikon tai kauemmin. Kypsytys ehkäisee mm. sinilevää ja muita leviä.
      4) Levät pois. Jos olet kypsyttänyt akvaariosi huolella ja tarkistanut mahd. puutteet valaistuksessa, veden kovuudessa tms. ja leviä on yhä, tarvitaan tehokkaampia keinoja. Ensiksi sinun kannattaa lopettaa ehdottomasti kaikkien lannoitteiden ja myrkkyjen käyttö. Paras tapa hankkiutua eroon levistä on nimittäin osaa monneja tai leväbarbi, joka taitaa pitää tupsulevästä. Leväbarbi on myös hyvin helppohoitoinen, joskin isohko, mutta kyllä se sinun akvaarioosi taitaa mahtua.
      Viimeisenä keinona ovat sitten ne levämyrkyt. Kysy alan kaupoista, kerro akvaariostasi ja leväongelmasi tyypistä ja tottele annostusohjeita.
      Katso lisäksi, ettet ilmasta akvaariotasi ilmakiven kautta, jos sinulla ei ole siihen välttämätöntä tarvetta. Veden korkea happipitoisuus lisää levien kasvua. Pidä akvaariosi puhtaana ruokkimalla kaloja vain sillä ruokamäärällä, minkä ne oikeasti syövät. Ylimääräinen ruoka pilaannuttaa veden. Voit myös lisätä kasveja, ne kilpailevat tehokkaasti levien kanssa ravinteista ja voittavat yleensä.

      Onnea levien hävitykseen!

      • Leväpeto

        Niin, siis suodantintahan ei liian usein tai huolellisesti kannata pestä, etteivät ne hyvät bakteerit tuhoudu. Normi siivous suoritetaan noin kerran viikossa, mutta suodattimen pesu riippuu vähän suodattimesta ja sen tehosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe