Järkyttävää lasten rahojen väärinkäyttöä

SäätiöPorsastelua

YLE1:n MOT –ohjelma kertoi eilen näin:

____________________________________________

Bensowin Lastenkotisäätiö

Bensowin Lastenkotisäätiö vuokrasi 1980-luvulla rantahuvilan saarineen ja maa-alueineen säätiön aikaisemmalle hallituksen puheenjohtajalle Rolf Wahlsbergille sadan vuoden vuokrasopimuksella yhden markan vuosihintaan.

Kyseessä on suora ja veroton rahansiirto suomenruotsalaisten taskuun – lakien ja asetusten mukaisesti.

Bensowin lastenkoti lopetettiin, kun ”lapset loppuivat” ja lastenkodin jäljellä olleet lapset siirrettiin Kauniaisten kunnalliseen lastenkotiin. Bensowin Lastenkotisäätiön lastenkotikiinteistön pitsilinnassa Villa Bensow’ssa (yksi Kauniaisten upeimmista taloista) asuu nyt säätiön hallituksen nykyinen puheenjohtaja Valter Gadolin ja toisessa pitsilinnassa hänen poikansa ”talonmiehenä”.

Ruotsinkielisten säätiöt tulee tutkia - siis ne kaikki 10 000 säätiötä. Ne jakavat rahaa tärkeiksi katsomilleen suomenkielisille poliitikoille (mm. yllätysnimityksen saanut Matti Vanhanen ei kuulunut heihin), päättäjille ja vaikuttajille. Näin RKP:n pitkä käsi ulottuu koko Suomen valtarakenteeseen, ohjaten sitä mielin määrin.

Kun suomenruotsalaista vanhaa säätiörahaa käytellään, niin siinä ei napeilla pelata. Pieniä näyttävät olevan muiden puolueiden säätiöalmut ja niissä liikutellut summat verrattuna suomenruotsalaisten verottomien säätiöiden antamiin voitelurahoihin – ne ovat 1.000-kertaisia.

Christopfer Taxell junailee Åbo akademin säätiöstään käsin Stefan Wallin’in ja Finnairin asuntokauppoja ja ”muuta pientä”. Korkeimman oikeuden entinen presidentti elelee hänkin suomenruotsalaisena suomenruotsalaisten "köyhien" verottoman säätiön asunnossa lähes ilmaiseksi.

Näin se vaan menee. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson luottaa, että kaikki tämä säätiöporsastelu on mennyt tarkasti lakien ja asetusten mukaan ja korkeimman oikeuden presidentti Pauline Koskelo keskittyy ympärileikkauksiin.... Lakimuutoksia tai edes tutkimusvaatimuksia lienee turha odottaa esimerkiksi SDP:n ja Kokoomuksen taholta.


Miksi Patentti- ja rekisterihallituksessa ei ole lainkaan valvottu ruotsinkielisiä säätiöitä? Onko syynä mahdollisesti se, että siellä ei osata lukea ruotsinkielisiä säätiöasiakirjoja – vai se, että siellä osataan ”liian hyvin” ruotsia.

Justitieminister Anna-Maja Henriksson borde redan stiga fram. Hoppas de här "Gubbarna" ställs till svars.

http://ohjelmat.yle.fi/mot/mot_11_2/kasikirjoitus

4

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Säälimättömiä ovat

      Oli kamalaa katseltavaa maanantain Mot-ohjelma.

      Orpoja lapsia lakattiin ottamasta että säätiön puheenjohtaja sai asua heille tarkoitetussa pitsihuvilassa ja oma poika toisessa huvilassa.

      Toinen säätiön jäsenistä saa pitää huvilaa 100 vuotta hienossa saaressa yhden markan vuosivuokralla. Säälimättömiä ovat suomenruotsalaiset.

    • sim1

      Onhan tuo Gadolinin puolustus aika härski, kun perustelee sillä, että ei enää riitä ruotsinkielisiä pikkulapsia, siis ruotsia puhuvia vauvoja!!

    • Elisabeth Kron

      Bensow-trion har makten i fler stiftelser


      Herrarna bakom den skandalomsusade Stiftelsen Bensows barnhem har tunga poster också i flera andra stiftelser.

      Hyrde stiftelsens villa för en mark

      Rolf Wahlsberg, Valter Gadolin och Ralf Blomqvist är kända från den senaste tidens avslöjanden kring Stiftelsen för Bensows barnhem. Svenska Yles granskande program Radar och finska MOT i TV 1 har berättat om hur Gadolin och Wahlsberg hyrt stiftelsens hus både till sig själva och bekanta. Wahlsbergs hyra för ett av stiftelsens hus i sommarparadiset i Ingå är en mark i året.

      Trion har också blivit utjagad ur Stiftelsen Maud Kuistilas minne efter att ha köpt bostäder med stiftelsens medel och hyrt ut dem för en billig penning till vänner och bekanta.


      http://svenska.yle.fi/artikel/2013/02/14/bensow-trion-har-makten-i-fler-stiftelser

      .

    • Tosi järkyttävää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe