Miksi äitini laiminlyö minua?

Laiminlöty

Olen jo aikuisiän saavuttanut, naimisissa sekä esikoisen synnyttänyt. Suhdettani äitiin varjostaa varmasti se että olen aina kokenut ja tiedänkin olevani se lapsista huonoin ja vähiten rakkain. Eräänä päivänä asiat kuitenkin kulminoituivat niin että ollessani 14 vuotias, jouduin muuttamaan mummoni luokse. Raskauteni ja lapsen syntymä lähensi minun ja äitini välit uudestaan mutta nyt ollaankin taas alamäessa.
Viimeisen kahden vuoden aikana olen muuttanut ulkomaille ja takaisin, avioitunut ja synnyttänyt lapsen, niinkin nuorella iällä kuin 18 vuotta. Nuoresta äitiydestäni huolimatta olen suoriutunut hienosti. Olemme raitis, savuton nuori perhe, ja mielestäni erittäin tunnolliset ja esimerkilliset vanhemmat lapsellemme. Stressi monista asioista on kuitenkin tehnyt minuun tehtävänsä ja puoli vuotta sitten hakeuduin psykiatriseen hoitoon mahdollisen masennuksen takia. Sainkin pian diagnoosin keskivaikea masennus. En kuitenkaan halunnut lääkitystä tai muutakaan kummempaa apua, keskustelutuokioita lukuunottamatta. Muutama viikko sitten aloin saada ajatuksia itseni tappamisesta, pelästyin ajatuksiani ja tukeuduin äitiini. Jostain syystä äitini on alkanut diagnosoida minulle nyt erilaisia ongelmia ja sairauksia. Ensin hän väitti että minulla täytyy olla narsistinen persoonallisuushäiriö, vannoi olevansa varma asiasta. Suutuin mutta pian painoin asian villasella. Seuraavaksi kävi ikävä välikohtaus kun siskoni poikaystävä oli kylässä luonamme ja "löysi" tietokoneeni selaushistoriasta blogin jossa käsiteltiin pimeitä lääkkeitä. No he siskoni kanssa laskivat 1 1=2 ja levittivät sitten sanaa että olen alkanut käyttää pimeitä pillereitä yms. Äitini tämän kuullessaan levitti sanaa entistä enemmän kunnes yksi päivä kuulen huolestuneelta mummoltani että vieläkö sinä käytät niitä pillereitä sieltä katukaupasta. Suutuin äidilleni ja siskolleni suunnattomasti kun eivät kysyneet minulta mitään vaan levittivät perätöntä ja vakavaa tietoa minusta. Suutuin todella paljon ja ilmoitin että olen todella loukkaantunut ja odotan anteeksipyyntöä. Noh,mitään ei kuulunut. Nyt sitten sain selville että äiti ja muut sisarukseni ovat yhdessä miettineet voisiko minulla olla skitsofrenia kun suutahtelen ja kuvittelen muka asiat pahemmaksi kuin ne ovat. En ymärrä äitini käytöstä. Äiti sanoo että syynä on huoli, mutta minusta väärä tapa näyttää se on levittää tietoa minusta useille ihmisille että narkkaan tai olen narsistinen tai skitsofreenikko. Todella törkeetä, olenko väärässä vai kuulostanko todella skitsofreenikota?

4

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annabelll

      Sukusi, lähinnä äitisi ja siskosi ovat leimanneet sairaaksi sinut. Tottakai sinua suututtaa. Auttaisiko jos ottaisit vähän etäisyyttä heihin, ja jonkun kysyessä tai asian tullessa esille kertoisit surullisesti heidän olevan tuollaisia ja levittelevän valheita. Sinulla on lapsi ja joku joka uskoo noita juttuja voi lastensuojelun muodossa aiheuttaa perheellenne ongelmia (jos stt uskoo näitä myös).

      • eräs palstaa seurann

        Ei kaikki ihmiset ole tasapainoisa ja kypsiä kasvattamaan lapsiaan. Vanhempia emme voi valita ja elää lapsuutta uudelleeen. Äiitisi ei varmaan ole ollut tahallaan tuhma eikä nytkään tarkoituksella halua sotkea elämääsi. Paras pyrkiä ymmärtämään ja armahtamaan häntä. Parasta varmaan kun et kerro kovin paljon ongelmistasi äidille vaan tukeudut terapeuttiin. Ei myöskään muille sukulaisille. V


    • hysteerikon tytär

      Niin surullista kuin se onkin niin oma äiti ei ole läheskään aina se paras henkilö, johon turvautua ongelmissaan. Myös minun äitini on syyllistynyt ylidiagnosointiin omalla kohdallani. Kun kerroin hänelle eroavani lapseni isästä, hän vihjaili, että lapseni tullaan viemään minulta pois! Ja syynä tähän on toki vuosia sitten lääkärin toimesta diagnosoitu masennus. Siis että lapset viedään mielenterveyspotilailta tai edes joskus sellaisina olleilta aivan automaattisesti. (äitini mielestä olin skitsofreeninen ja bi-polaarinen...)

      Jotkut ihmiset vain joutuvat suorastaan hysterian valtaan jos kuulevat jollain olevan (tai olleen) mielenterveysongelmaa. Aivan kuin pelättäisiin että se tarttuu. Ja sittenhän sitä toki pitää alkaa "parantaa" pois ja kuumeisesti etsiskellä diagnoosia hätäisesti poimittujen oireiden perusteella. Suosittelen aloittajalle aikalisää perheestä. Se voi joko herättää lisää hysteriaa äidin ja sisarusten parissa tai sitten rauhoittaa tilanteen, kuten toivon.

    • Th34

      Kuten tiedätkin, äidilläsi on joku ongelma ei sinulla. Teet nyt selväksi että sinusta ei levitellä mitään, uhkaat kunnianloukkaus syytteellä! Ja voisit vielä sanoa että olet erittäin pettynyt äitiisi, noin ei rakastava äiti toimi. Keskity omaan hyvään perheeseesi ja anna äitisi leikkiä leikkejään jonkun muun kustannuksella. Voimia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe