koiran ruoansulatusongelmat

ripuloitsija

ottaa päähä, ei mun koiralle voi syöttää mitää muuta ku raksuja ja jauhelihaa. ei edes koiranmakkaraa eikä muitaka koirille suunnattuja ruokia voi syödä, heti piereskelee muuten koko päivän ja vinkuu ripulille. no eikai siinä muuta sit voi ku elättää koira pelkällä kuivanappulalla...sääli vaan :(

15

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18+2

      Et oo ensimmäinen valittaja, joka koiran ruoista mutisee; mutta huom! aivan sama se on ihmisen pennuilla. Ei niille mitä hyvänsä voi tarjilla:(((.
      Pitää käyttää järkee ja jos sekin puuttuu, siirtyä sitten vaan kaurapuuroon.

    • Entäs jos

      miten on maksalaatikon laita? Tai muita "ihmisruokia"? Ennenvanhaan koirat sai mitä perheeltä jäi ja olivat pitkäikäisiä turrikoita.

      Nykyään on toisin. Koiran hinnat pilvissä ja pitäsi syöttää teollismoskaa joka on kallista ja epäterveellistä ja koirat kuolee nykyään puolet nuorempina kuin ennen.

      Tämä huolimatta että ne hoidetaan nykyään eläinlääkärissä paljon herkemmin ja paremmin kuin aiemmin.

      • Mitö hedelmiä koirille ei saa antaa?


      • Varovastikunantaa
        jaaskelainen.salli kirjoitti:

        Mitö hedelmiä koirille ei saa antaa?

        Kaikkia saa antaa pienen, noin peukalonpään kokoisen palan. Isommista määristä voi mennä massu sekaisin tai käydä jotain vielä vakavampaa.


      • On lukemani mukaan liian suolaista. Itse annan silloin tällöin pieniä määriä muun ruoan sekaan eikä sille mitään ole tapahtunut.


      • jaaskelainen.salli kirjoitti:

        Mitö hedelmiä koirille ei saa antaa?

        Pitkästä listasta siitä mitä koiralle ei saa antaa niin hedelmien puolelta en nyt muista kuin viinirypäleet. En tiedä sitten rusinoista, nehän ovat prosessioituja viinirypäleitä.


    • pikkuhiljaa

      Ruokaan totuttelee koirat pikkuhiljaa, eli aloitetaan uutta ruokaa lisäämään vanhaan esim. teelusikallinen kerrallaan, siitä pikkuhiljaa nostetaan uuden ruoan annosta, ei kerralla. Eli sekoita niihin raksuihin pikkuisen uutta makkaraa, maksalaatikkoa tms. sitten lisäiset enemmän sekaan.

      • Noin pikkuhiljaa tehtiin meilläkin sakujen kanssa. Useampi niistä olivat herkkävatsaisia. Nyt tämä pieni 1,5 vuotias on kuitenkin rautavatsa. Ei tarvitse totutella, ruoan voi vaihtaa lennossa. Kaikki mistä se pitää on käynyt. Se ei vaan pidä ihan mistä vaan. Jos tarjoan sille vaikka makkaranpalaa kädestä , siis jos ei ole mieleistä makkaraa, niin se tökkää tomerasti kättä kuonollaan että "mä en tykkää tosta", vie pois.

        Terve on ollut, yhtään ripulia ei edes ole ollut. Minusta ne ripulitaudit muita vaivasivat yleensä syksyllä ja keväällä. Ja vähän kuin lapsetkin niin koiriltakin saattoi tulla molemmista päistä.


    • ripuloitsija

      tuo on jo 3v tuo koira ja aina ollu herkkä vatsanen. ihan sama vaikka sekotan murkinan veden tai piimän joukkoon, menee sekasin ja pieninä erinä. olen tuosta muillekkin puhunu ja ei kenenkää koiralla oo tollasta vatsaa. raksutkin on vehnöttömiä. ihmisen ruokia sille viimeseksi voi antaa, vaikka kuin olis ilman mausteita ym sipuleita... ja 18 2 nimimerkki,kerro ihmeessä mulle mitä mun pitäs syöttää tolle ku niin näytät tietävän asiasta.

      • Kokeile sellaista kuin Tehobakt. Itselläni oli sitä aina just ripulin varalta mutta sen ohjeissa mainitaan myös että ruoan vaihdon yhteydessä. Se ei sinänsä ole mikään lääke mutta esim sakun kokoiselle annoin ripuliin 3 täyttä mittaa siihen sekoitettuna mitä se nyt söi. Riisi ja keitetty kala ja kana ovat hyviä. Se on siis jauhe ja ohjeet on mukana. Toimii

        Kotiruoka meillä menisi parhaiten mutta siitä puuttuvat kaikki ne vitamiinit ja hivenaineet jotka valmisruokiin on koirille lisätty. Jos koira söisi vaan kotiruokaa niin vitamiinit sun muut täytyisi antaa purkista.


    • 11+14 + meilä

      Oletko kokeillut koirallesi maitohappobakteereja ?

      Minulla oli aikoinaan koira jonka vatsa ei kestänyt verta. Keitimme sille kalaa jota sekoitimme nappuloiden joukkoon. Keitimme lihaa jota varovaisesti lisäsimme nappuloiden joukkoon.

      Tilanne helpottui mutta herkkä vatsainen oli koko ikänsä.

    • oodi lehmänmahalle

      koiranmakkaraa? purkkiruokia? Miksi sä haluaisit edes syöttää iitä koiralles? Itse en osta vaikka voisin. Paljon parempi kun annat sitä lihaa lisänä eri muodoissa ja meillä suurta herkkua jota syödään nappuloiden kera melki joka päivä: naudanmaha.
      Tekee koiralle hyvää ja maistuu! Sitä ovat saaneet pentulaatikolta saakka ja voin lämpimästi suositella. Yksi suolisto-ongelmainen hoidettiin kuntoon laadukkailla miedoilla nappuloilla, mahalla ja piimällä. Paskoi pitkin seiniä ennen, todella herkkä vatsainen kaveri. Nyt on masu balansissa!

      Nim. Koirailua vuodesta -95

      • no jooooh

        Meillä on pennulle annettu laktoositonta ab-piimää, jos meinaa löysälle mennä. Ja on paljon koiria jotka syövät vain nappuloita koko ikänsä semmoisenaan. Kyllä söivät ihan sertia jo -80 luvulla, väliin kaurapuuroa ja jos oli vatsavaivoja, kauravelliä.

        Monet koirat eivät kestä vehnää, joten sitä eivät tarvitsekkaan. Ja ei ole noin herkkävatsaista koiraa olemassa, ettei mitään muuta kestäisi. Kannattais tutkituttaa mahdolliset allergiat.


      • no jooooh kirjoitti:

        Meillä on pennulle annettu laktoositonta ab-piimää, jos meinaa löysälle mennä. Ja on paljon koiria jotka syövät vain nappuloita koko ikänsä semmoisenaan. Kyllä söivät ihan sertia jo -80 luvulla, väliin kaurapuuroa ja jos oli vatsavaivoja, kauravelliä.

        Monet koirat eivät kestä vehnää, joten sitä eivät tarvitsekkaan. Ja ei ole noin herkkävatsaista koiraa olemassa, ettei mitään muuta kestäisi. Kannattais tutkituttaa mahdolliset allergiat.

        Toi piimä oli meidän koirille ns. jälkiruoka. Kun kupit olivat tyhjät ruoasta niin sitten kupin pohjalle juuri tuota ab-piimää, ne tykkäsivät siitä kovasti.


      • Mistä tuota naudanmahaa saa. Onko pakastettu ja keitetäänkö vai miten?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3496
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3287
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      3004
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1911
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1888
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1506
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1282
    Aihe