taulutelevision usb-tallennus ja erillinen digiboksi

efefölfopwefk

Hei,

televisioissa on nykyään sisäinen digiviritin ja usb-tallennus mahdollisuus. Usb-tallennuksessa ei taida pystyä katsomaan toista kanavaa kun tallentaa jotain muuta kanavaa. Olisiko tähän ratkaisuna että kytkee tavallisen digiboksin myös televisioon jolloin voisi samanaikaisesti katsoa digiboksilta jotain muuta kanavaa kun tallentaa usb:lle television omasta virittimestä ?
Vai voiko kaksi viritintä olla samanaikaisesti päällä?

48

6115

  Vastaukset

  • Ratkaisu on juuri tuo ehdottamasi.

  • Hei efefölfopwefk.

   Tämä onkin monia askarruttava arkipäivän ongelma.
   Kaikissa televisioissahan ei nykyään vielä ole mahdollisuutta tallentaa ulkoiselle usb-kovalevylle. Mutta niissä malleissa, missä pystyy, voi todellakin tallentaa vain yhtä kanavaa kerralla ja katsoa sitä samaa.
   Helpoin ratkaisu tähän olisi juuri toisen digiboxin liittäminen televisioosi ja katsoa toista kanavaa sitä kautta. Tietenkin tallentavien digiboxien hinnat ovat tällä hetkellä jo niinkin alhaalla, että kannattaa harkita suoraan sellaista. Niillä voi tallentaa mallista riippuen useaa kanavaa yhtä aikaa. Itseasiassa tällä hetkellä myös teräväpiirtodigiboxien hinnat ovat niin pienellä erotuksella normaaleihin verraten, että sellaisenkaan ostaminen tallennusmielessä ei aivan hullu ajatus olisi.

   Tässä olisi ehdotukseni tallentavaksi digiboxiksi: https://expert.fi/Tuotteet/Kuva/Digiboksit-tallentavat/TRC1400
   Tätä digiboxia saa sekä antenni- että kaapeliverkkoon: https://expert.fi/Tuotteet/Kuva/Digiboksit-tallentavat/CRC-1400

   Jos kuitenkin yhden kanavan tallennus riittää, niin suosittelen normaalia, ei tallentavaa digiboxia, jolla katsot muita kanavia samalla kun tallennat usb-kovalevylle. Kannattaa vielä kovalevyä valitessa katsoa, mitä usb -versiota televisiosi tukee. Turvallisin valinta tällä hetkellä usb 2.0, jota suurin osa televisioista tukee.

   Terveisin Toni Expertiltä
   www.expert.fi

   • Onko CRC tosiaan paino 31 kg?


   • olipa kalliita digipoxeja

    expertillä pitkälti yli 300 e, multitronikissa 290 e.

    Gigantissa saa alta 300 1000 GB levyllä ja sellainen on välttämätön jos HD laatua tallentaa.
    Tuollaisissa bokseissa joissa on vaihdettava levy yksi etu, ovat "ikuisia", mekin vaihdettiin Humaksiin uusi 4 kertaa suurempi levy 5-v käytön jälkeen ja taas pellittä hienosti.

    http://www.multitronic.fi/index.php?prod=CRC-1400-500GB&ad=hintaseuranta&ad_src=hintaseuranta.fi&ad_content=Topfield CRC-1400 500GB, digiboksi&ad_prodid=1384328
    -------------
    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/digiboksit-ja-kanavapaketit/CRC1400/topfield-hd-digiboksi-crc-1400

    http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kiintolevyt/TH1000/topfield-1000gb-kiintolevy


   • > Kannattaa vielä kovalevyä valitessa katsoa, mitä usb -versiota televisiosi tukee.
    > Turvallisin valinta tällä hetkellä usb 2.0, jota suurin osa televisioista tukee.

    Ei tietenkään kannata eikä ole kannattanut ostaa USB 2.0-kovalevyä, vaan kyllä ne USB 3.0-kovalevyt toimivat sellaisissakin telkkareissa, jotka eivät tue sitä.
    Aiemmin ehkä siitä USB 3.0:sta joutui maksamaan vähän enemmän, mutta nykyään ei.


   • Saman tien USB 3.0 kirjoitti:

    > Kannattaa vielä kovalevyä valitessa katsoa, mitä usb -versiota televisiosi tukee.
    > Turvallisin valinta tällä hetkellä usb 2.0, jota suurin osa televisioista tukee.

    Ei tietenkään kannata eikä ole kannattanut ostaa USB 2.0-kovalevyä, vaan kyllä ne USB 3.0-kovalevyt toimivat sellaisissakin telkkareissa, jotka eivät tue sitä.
    Aiemmin ehkä siitä USB 3.0:sta joutui maksamaan vähän enemmän, mutta nykyään ei.

    USB 3.0 kovot toimii myös laitteissa joissa vain USB 2.0, ovat alaspäin yhteensopivia. Eli olet ihan oikeassa.


   • alaspäin yht.sop. kirjoitti:

    USB 3.0 kovot toimii myös laitteissa joissa vain USB 2.0, ovat alaspäin yhteensopivia. Eli olet ihan oikeassa.

    Voihan ne toimia mutta se virransyöttö saattaa koitua ongelmaksi, muistaakseni USB 3.0:ssa on suurempi virta kuin 2.0:ssa joten vaikka muuten toimiikin niin juuri tuo virransyöttö voi olla ongelma.


   • virransyöttöongelma kirjoitti:

    Voihan ne toimia mutta se virransyöttö saattaa koitua ongelmaksi, muistaakseni USB 3.0:ssa on suurempi virta kuin 2.0:ssa joten vaikka muuten toimiikin niin juuri tuo virransyöttö voi olla ongelma.

    Ehkä olit lukenut siitä, että tietokoneen USB 3.0-portit antavat virtaa jopa 900 mA, joka on toki enemmän kuin USB 2.0-portit, joista saa 500 mA. Mutta eihän tuo aiheuta ongelmia. Lisäinfona, että joissakin tietokoneissa voi olla lisäksi USB-portti, josta saa esim. 1500 mA, joka voi olla tarpeen tabletin lataukseen.

    Jos USB 3.0-kovalevy tai -tikku on yhteensopiva USB 2.0:n kanssa, niin kyllä se silloin toimii USB 2.0:ssa ja 500 mA riittää. En tiedä, onko pelkästään USB 3.0:aan tarkoitettuja kovalevyjä olemassakaan.


  • ei vielä onnistu tuokaan esim. philipsin 6000 sarjassa. Jos nauhotat, niin nauhoitat. Muuta et katso. Tuplaviritin vaaditaan telkusta siihen .Kovin ovat harvassa.

   • Yksinkertaisinta on hommata ulkoiseen USB-muistiin tai kovalevylle tallentava yhden virittimen digiboksi, joka hoitelee tallennukset. Telkkaria voi silloin käyttää miten haluaa ja HDMI:n kautta katselee sitten tallenteet ihan normaalisti boksilla (USB-mustia ei voi siirtää toiseen laitteeseen). Teräväpiirtokelpoisen Conax-korttipaikalla varustetun digiboksin antenni/kaapeliverkkoon saa jo sadalla eurolla (esim. TC821).


   • Mistä saat nauhaa niihin tv-nauhoituksiin?


  • "Helpoin ratkaisu tähän olisi juuri toisen digiboxin liittäminen televisioosi ja katsoa toista kanavaa sitä kautta."

   Siis yhtäaikaisesti, ei onnistu ainakaan LG:llä. Heti kun yrität vaihtaa tulolähdettä (input) USB-tallennus loppuu siihen. Tarvitaan kaksi viritintä, piste !

  • Eli hankkikaa sellainen telkkari, jossa on kahdet virittimet. :)

   Tuo Expertinkin tieto oli väärä, sillä silloin tuli esim. Panasonicilta kaksoisvirittimillisiä telkkareita... ilmeisesti ei vaan ollut Expertin valikoimissa, joten "ei tiedetä"...

   Tällä hetkellä verkkokauppa.com:ssa on 47-tuumainen Panasonic tarjoushintaan 1299. Sillä voi tallentaa yhtä ja katsoa toista kanavaa tai aiempaa muuta tallennetta! Tai voi ajastaa kahdeltakin kanavalta samaan aikaan (tietysti kahta kanavaa tallennettaessa ei voi enää selailla kanavia)! Tai voi katsoa yhtä kanavaa isompana ja selata muita. Tai kahta yhtä isona.

   Myös Samsungilla on joku malli, mutta sillä merkillä on aina ollut muita ongelmia, kuten se, ettei tv osaa vaihtaa kuvasuhdetta lähetyksen mukaan eli ihan digi-tv:n perusasioissa on puutteita, kun se pakottaa kuvan venyttämisen 16:9:ksi kaikilla ohjelmilla. Myös heillä ärsyttävää on se, että DVB-tekstitys häviää useiksi sekunneiksi kun esim. vain käydään katsomassa tv-ohjelman tietoja info-napilla.

   Kaksoisvirittimin olevia telkkareita oli kaksi MB 9/2013:ssa testissä ja vertailussa "Ykkösketju kehiin, 55 tuuman älytelevisiot".

   Tietenkin hyvästä saa maksaa enemmän...

   • Olen ihan samaa mieltä! Miksi ostaa Expertiltä vanhentuneita laitteita kun löytyy uusiakin. Ostin kesäkuussa 2013 Samsung F8005ST taulutv:n mihin voi laittaa vaikka 3 ulkoista USB 3.0 kiintolevyä ja hyvin pelittää. F8005ST mallissa on kyllä se ongelma jotta kun tallentaa jotain maksullista kanavaa niin samaan aikaan ei voi katsoa muuta maksullista kanavaa kuin mitä tallentaa. Ilmaiskanavia voi kyllä katsoa. Tämä ongelma on kylläkin ratkaistu F8505ST mallissa jossa on myös kaksi CI korttipaikkaa. Hinta on kylläkin vielä tänäpäivänäkin noin 1500€.


   • peku581 kirjoitti:

    Olen ihan samaa mieltä! Miksi ostaa Expertiltä vanhentuneita laitteita kun löytyy uusiakin. Ostin kesäkuussa 2013 Samsung F8005ST taulutv:n mihin voi laittaa vaikka 3 ulkoista USB 3.0 kiintolevyä ja hyvin pelittää. F8005ST mallissa on kyllä se ongelma jotta kun tallentaa jotain maksullista kanavaa niin samaan aikaan ei voi katsoa muuta maksullista kanavaa kuin mitä tallentaa. Ilmaiskanavia voi kyllä katsoa. Tämä ongelma on kylläkin ratkaistu F8505ST mallissa jossa on myös kaksi CI korttipaikkaa. Hinta on kylläkin vielä tänäpäivänäkin noin 1500€.

    Jooh. Itse hankin viime vuoden elokuussa philipsin telkkarin, mutta toi usb-tallennu siinä kyllä yksi murheenkryyni. Eli yhtä kanavaa voit vain tuijottaa, ja samanaikaisesti et voi katsoa edes esim hdmi-kaapelin kautta mitään. Philipsin asiakaspalvelun mukaan johtuen tekijänoikeussyistä.


  • Jaa mitenkäs digiboksi käytännössä liitetään telkkariin, niin että virittimiä voi hyödyntää tvssä? Luulin, että ne ovat joko tai... Ajattelenko jotenkin vaikeasti. :)

   • Katson toki digiboksin käyttöohjeesta, miten se liitetään. :)

    Ja kyllä ne digiboksin ja tv:n virittimet ja tallennustoiminnot ovat ihan erillisiä.
    Jos digiboksi osaa tallentaa vaikka neljää kanavaa ja tv kahta, niin voit tallentaa yhteensä kuutta eri kanavaa! :)


  • Sitten muistat hankkia CI moduulit kaikkiin laitteisiin nähdäksesi HD-kanavia ja tietenkin operaattorilta vielä vuokraat katselukortteja nipun.

   ...ja miten lienee voiko noita parittaakaan laitekohtaisesti kuin yhden kerrallaan. P*ska systeemi.

  • Osa jopa yhden virittimen digibokseista (myös USB-tallennusmahdollisuudella) pystyy tallentamaan SAMASTA kanavanipusta yhtä ohjelmaa samalla kun toista katsotaan. Kannattaa kokeilla josko telkkarillakin moinen onnistuu, koska teknisesti totetutus ei vaadi kuin tukea firmwarelta eli softalta.

   • Ei onnistu.
    Ne, jotka ovat huomanneet, ettei kanavaa voi vaihtaa USB-kovalevylle tallennuksen aikana, olisivat todenneet, että saman kanavanipun muita kanavia voi kuitenkin katsoa. Mutta ei onnistu.

    Ratkaisu pelkkää televisiota tallennukseen käytettäessä on hankkia sellainen televisio, joissa on ne kaksoisvirittimet eli kaikki virittimet on tuplattu. Niitä löytyy Panasonicilta ja Samsungilta. Asia ei vaan ole yleisesti tiedossa, joten tuo USB-tallennusongelma tulee monelle suurena yllätyksenä.


   • Ei onnaa tv:ssä kirjoitti:

    Ei onnistu.
    Ne, jotka ovat huomanneet, ettei kanavaa voi vaihtaa USB-kovalevylle tallennuksen aikana, olisivat todenneet, että saman kanavanipun muita kanavia voi kuitenkin katsoa. Mutta ei onnistu.

    Ratkaisu pelkkää televisiota tallennukseen käytettäessä on hankkia sellainen televisio, joissa on ne kaksoisvirittimet eli kaikki virittimet on tuplattu. Niitä löytyy Panasonicilta ja Samsungilta. Asia ei vaan ole yleisesti tiedossa, joten tuo USB-tallennusongelma tulee monelle suurena yllätyksenä.

    Ei se mikään ongelma ole, jos on vielä vanha digiboksi lojumassa nurkissa. Kun Sonyn tv tallentaa jotain HD-kanavaa, niin samaan aikaan voin katsoa USB-levyltä tallennetta tai vaikkapa digiboksia tai Blu Ray -soitinta. Hätävarana on vielä kakkos-tv, joten mikä tässä on ongelma. Panasonicia ja Samsungia en tämän kahden virittimen saamikseksi hanki, sillä tv:n katselun lisäksi löytyy muutakin tekemistä;)

    TV ei tietenkään vastaa digiboksia ominaisuuksiltaan, mutta sen tallennus toimii kuitenkin niin hyvin, etten hanki HD-digiboksia. Tallennan lähinnä maksullisilta kanavilta, joten tuo kanavakorttiakaan ei tarvitse siirrellä laitteesta toiseen. Tallentava digiboksikin on vielä varalla muutamia vuosia, sillä siihen on tehty poweriremppa. Toisaalta, on ihan tarpeetonta tallentaa kaikkea mahdollista, kun esim. Netflixistä voin katsoa sarjoja "yhteen putkeen" silloin kun minulle sopii. TV-palvelut siirtyy vähitellen nettiin, joten kannattaa kiinnittää huomiota tv:n nettiliitäntöihinkin.


  • "Tallennukseen tarvitsette ulkoisen kovalevyn, jossa on ulkoinen virtalähde. USB-tikku ei toimi tallennukseen, sillä se ei saa virtaa mistään tarpeeksi tallentamiseen, eikä se täytä vaatimuksia samalla tavalla kuin ulkoinen kovalevy. Jos olette saaneet jostain tietoa, että USB-tikulle voi tallentaa, suosittelemme olemaan yhteydessä kyseiseen tahoon sillä tieto on väärää."

   • Mistäs tuo ulkoisen virtalähteen vaatimus? Onko niin vaadittu jossain tietyssä televisiossa?

    Esmi. mulla on USB 3.0-liitännässä terainen Buffalon kovalevy, joka ottaa virtansa televisiosta ja toimii erittäin hyvin. Ainakin Panasonic antaa kovalevyille, USB-tikuille yms. virtaa ja parhaimmillaan on minulla ollut virtaa tarvitseva laite jokaisessa USB-portissa (3 kpl) yhtä aikaa. On tuplavirittimet omaava tv ja on hyvä tallentaa ja katsoa. Maksukanavan tallennus (esim. Eurosport HD) yhdessä CI -kortinlukijassa olevalla kortilla tekee kuitenkin sen, ettei mitään maksukanavia voi sitten katsoa samaan aikaan vaikka tavallisia kanavia voikin, mutta voisihan siihen ottaa rinnakkaiskortinkin, niin ei olisi sitä estettä sitten tallentaa ja katsoa maksukanaviakin miten haluaa. Mutta laitoin rinnakkaiskortin kuitenkin digiboksiin (Linux-pohjainen), jossa voin tallentaa useaakin maksukanavaa yhtä aikaa ja silti katsoa muuta kanavaa tallennuksen aikana. Raja siinäkin oli ja jos tallensin neljää maksukanavaa, niin sitten virittimet loppuivat.


   • Vuoden vanhassa Sonyssani on yksi USB-portti pyhitetty HDD-käyttöön ja muistaakseni vaatimuksena on ulkoisen levyn minimikooksi 32 gigaa ja portti ei tue keskitintä > vain yksi levy kerrallaan. Olen käyttänyt 64-gigaista muistitikkua ja teraisia Buffaloita, joka saa virran tv:stä.

    Jos haluan puuhata jotain muuta tallennuksen aikana, niin voin katsoa kovalevyltä toista tallennetta tai HDMI:n kautta vaikka Blu Ray -soittimen tai TV Viihteen boksin kautta jotain muuta. Tallennuksia teen harvoin nykyään, sillä vanhan digiboksin ja TV Viihteen tallennuskapasiteettia on riittävästi käytössä. Tallennan lähinnä HD-kanavien leffoja, joten ohjelmakortti on tv:ssä kiinni jatkuvasti.

    Joskus jää tallennus tekemättä, ja vikalistalle tulee vain tieto, että ohjelmantarjoaja käyttää kopiointisuojausta. Onneksi näitä ilmoituksia tulee harvoin, sillä Sony näyttää tunnistavan Copyright -suojauksen.


   • HDD-portista virtaa kirjoitti:

    Vuoden vanhassa Sonyssani on yksi USB-portti pyhitetty HDD-käyttöön ja muistaakseni vaatimuksena on ulkoisen levyn minimikooksi 32 gigaa ja portti ei tue keskitintä > vain yksi levy kerrallaan. Olen käyttänyt 64-gigaista muistitikkua ja teraisia Buffaloita, joka saa virran tv:stä.

    Jos haluan puuhata jotain muuta tallennuksen aikana, niin voin katsoa kovalevyltä toista tallennetta tai HDMI:n kautta vaikka Blu Ray -soittimen tai TV Viihteen boksin kautta jotain muuta. Tallennuksia teen harvoin nykyään, sillä vanhan digiboksin ja TV Viihteen tallennuskapasiteettia on riittävästi käytössä. Tallennan lähinnä HD-kanavien leffoja, joten ohjelmakortti on tv:ssä kiinni jatkuvasti.

    Joskus jää tallennus tekemättä, ja vikalistalle tulee vain tieto, että ohjelmantarjoaja käyttää kopiointisuojausta. Onneksi näitä ilmoituksia tulee harvoin, sillä Sony näyttää tunnistavan Copyright -suojauksen.

    Millä kanavalla ja missä ohjelmissa Copyright-suojauksia on? Ikävä homma, jos suojauksesta ei tiedä etukäteen.

    Minulla tulee Elisan kanavakortilla kymmenisen lisäkanavaa (otin Eurosport HD:n ja National Geographic Channelin takia pääasiassa). Onko niissä? Tähän mennessä ei tv (CI ) eikä digiboksi (jossa parittamaton rinnakkaiskortti, mutta CI) ole törmännyt ongelmiin. Mutta jos niitä on elokuvakanavilla, joita minulla ei ole, niin en sitten törmääkään. :-)

    En ottanut Elisa viihdettä, koska siinä tiettävästi on tallennusrajoituksia. Enkä ota elokuvakanavia, koska jo nyt on ihan riittävästi elokuvia katsottavana.


  • Tervehdys! Seuraavanlainen probleema:

   Ostettiin tuossa parisen kuukautta sitten Samsungin UHD töllö, jossa on kaksoisvirittimet sekä lisäksi yhden teran kovalevy. Yhtä kanavaa pystyy tallentamaan ongelmitta, mutta kun kanavaa yrittää vaihtaa, tulee ilmoitus, että "Haluatko lopettaa tallennuksen ja vaihtaa kanavaa?" tjsp. Televisiossahan on kuitenkin tuplavirittimet, niin eikös yhden katsominen ja toisen tallentaminen pitäisi olla täysin mahdollista. Televisio on satelliittiverkossa (Canal ), voiko tämä vaikuttaa? Lievästi sanottuna harmittaa, jos ei onnistukaan.

   • "Televisio on satelliittiverkossa (Canal ), voiko tämä vaikuttaa?"

    Canal :aa ei ole enää olemassa ja siksi toisekseen se on Canal Digital jolla ei ole koskaan ollut mitään tekemistä entisen Canal :n eli nykyisen C Moren kanssa! Ainoa tekijä on se että myös Canal Digital välittää ja myy C Moren kanavia (kuten moni muukin operaattori) ja siihen yhtäläisyydet loppuukin.

    C More on pelkkä kanavapaketti jonka omistaa ruotsalainen Bonnier, Canal Digitalin taas omistaa norjalainen teleoperaattori Telenor.


   • eipäs sotketa! kirjoitti:

    "Televisio on satelliittiverkossa (Canal ), voiko tämä vaikuttaa?"

    Canal :aa ei ole enää olemassa ja siksi toisekseen se on Canal Digital jolla ei ole koskaan ollut mitään tekemistä entisen Canal :n eli nykyisen C Moren kanssa! Ainoa tekijä on se että myös Canal Digital välittää ja myy C Moren kanavia (kuten moni muukin operaattori) ja siihen yhtäläisyydet loppuukin.

    C More on pelkkä kanavapaketti jonka omistaa ruotsalainen Bonnier, Canal Digitalin taas omistaa norjalainen teleoperaattori Telenor.

    Ovatko ne molemmat maksullisia (eli salattuja) HD-kanavia? Jos näin on, niin kokeile tallentaa tavallista ilmaista SD-kanavaa ja vaihtaa sitten muille kanaville. Käsittääkseni maksu-TV-kortilla voi purkaa vain yhden HD-kanavan salausta samaan aikaan. TV:ssä voi olla tämän takia useampi kuin yksi CI paikka. Jos mallissasi (jota et maininnut) sattuu olemaan kaksi kortinlukijaa, niin olisikohan operaattorilta mahdollista saada rinnakkaiskortti toiseen lukijaan?


   • Tallennatko kortin takana olevaa salattua kanava? Se voi selittää.
    Jos niin on, niin tarvitset televisioosi toisenkin kortinlulukijan (lienee kaksi paikkaa) ja siihen rinnakkaiskortin, jonka jälkeen kaikki kanavat ovat käytettävissä minkä tahansa kanavan tallennuksen aikana.

    Esim. minulla Panasonicissa onnistuu salaamattoman ja kortittoman kanavan tallentamisen aikana toisella virittimellåä kanavien vaihto vapaasti.

    Mutta jos sitten tallennan kaapeli-tv-operaattorin katselukortin kanavia (Eurosport HD, National Geographic Channel jne), niin en voi katsoa mitään kortin takana olevaa kanavaa. Silloin voin katsoa vain salaamattomia tavallisia kanavia (ja jos haluan katsoa tallentuvaa salattua kanavaa, niin pitää mennä katsomaan sitä tallenteesta kovalevyltä, jossa pääsee sentään sekuntien päähän livekuvasta).
    Jos hankkisin siihen toisen kortinlukijan ja rinnakkaiskortin, niin sitten taas voisin katsoa mitä vaan minkä tahansa kanavan tallennuksen aikana. Tietysti sitten jos tallentaisin kahta ohjelmaa samaan aikaan, niin toki virittimet loppuisivat, mutta niin teen korkeintaan silloin kun en ole itse katsomassa tv:tä siinä lisäksi. :)

    Eli pääset televisiossa yhdellä katselukortillä vain yhdelle kanavalle kerrallaan vaikka olisikin useampi viritin. Kaksi katselukorttia ratkaisee ongelman kun pääset kummallakin niistä eri kanaville. Salaukset ja suojaukset...


   • arvailen näin kirjoitti:

    Ovatko ne molemmat maksullisia (eli salattuja) HD-kanavia? Jos näin on, niin kokeile tallentaa tavallista ilmaista SD-kanavaa ja vaihtaa sitten muille kanaville. Käsittääkseni maksu-TV-kortilla voi purkaa vain yhden HD-kanavan salausta samaan aikaan. TV:ssä voi olla tämän takia useampi kuin yksi CI paikka. Jos mallissasi (jota et maininnut) sattuu olemaan kaksi kortinlukijaa, niin olisikohan operaattorilta mahdollista saada rinnakkaiskortti toiseen lukijaan?

    AI tuossakin olikin vastattu... tosin se oli Canal - vs. Canal Digital -aiheisen viestin vastauksessa nimimerkille "eipäs sotketa!", joten en huomannut.


   • TV:t eivät ole ominaisuuksiltaan täydellisiä, vaan aina joudutaan kustannussyistä tekemään laitesuunnittelussa kompromissejä. Oletus: Tuplavirittimet toimii antenni- tai kaapeliverkon kanssa, mutta ainokainen satelliittiviritin siirtää dekooderit antennisisäänmenon sat.vastaanottimen perään eri liittimelle, jolloin antenniverkon vastaanotto katkeaa. Onko näin?


  • Kiitoksia vastauksista! Malli on Samsung F9005XXE. En ole yrittänyt edes tallentaa maksukanavia, kun ei pysty katsomaan toista kanavaa vaikka tallentaisi vain esim. Nelosta.

   • Missä on sanottu, että tossa mallissa olisi kaksoisvirittimet?


   • onko sua kusetettu? kirjoitti:

    Missä on sanottu, että tossa mallissa olisi kaksoisvirittimet?

    Esimerkiksi Gigantin ja vk.com sivuilla.


   • 13+1=14 kirjoitti:

    Esimerkiksi Gigantin ja vk.com sivuilla.

    No ei kyllä sanota. Gigantin asiakaspalvelu on vastannut väärin jonkun kysymykseen. Itse olen oppinut jo lapsena, ettei myyjien puheisiin voi koskaan luottaa. Jos valmistaja ei jotain hienoa ominaisuutta mainosta, niin silloin sitä todennäköisesti ei ole.


   • ON(ko) kusetettu. kirjoitti:

    No ei kyllä sanota. Gigantin asiakaspalvelu on vastannut väärin jonkun kysymykseen. Itse olen oppinut jo lapsena, ettei myyjien puheisiin voi koskaan luottaa. Jos valmistaja ei jotain hienoa ominaisuutta mainosta, niin silloin sitä todennäköisesti ei ole.

    http://vastaukset.verkkokauppa.com/answers/3673-fi_fi/product/167368/samsung-samsung-ue65f9005-65-4k-ultra-hd-3d-led-televisio-6-kk-netflix-questions-answers/questions.html Tämän mukaan on kaksoisvirittimet. Ja kun television takana on kaksi antenniliitäntää, niin eikös se tarkoita, että on kaksoisvirittimet?


   • 15+13 kirjoitti:

    http://vastaukset.verkkokauppa.com/answers/3673-fi_fi/product/167368/samsung-samsung-ue65f9005-65-4k-ultra-hd-3d-led-televisio-6-kk-netflix-questions-answers/questions.html Tämän mukaan on kaksoisvirittimet. Ja kun television takana on kaksi antenniliitäntää, niin eikös se tarkoita, että on kaksoisvirittimet?

    Tosiaan teksti kertoo niin.

    > Tämän mukaan on kaksoisvirittimet. Ja kun television takana on kaksi antenniliitäntää, niin eikös se tarkoita, että on kaksoisvirittimet?

    Kaksi? Onko kuvaa jossain noista antenniliitännöistä?

    En löytänyt Googlella muuta kuin nämä 55-tuumaisesta mallista
    http://www.lydogbilde.no/test/samsung-ue55f9005
    http://www.dinside.no/925137/test-samsung-ue55f9005#/
    joissa näyttäisi olevan vain yksi tavallinen antenniliitäntä.


   • onko kuvaa? kirjoitti:

    Tosiaan teksti kertoo niin.

    > Tämän mukaan on kaksoisvirittimet. Ja kun television takana on kaksi antenniliitäntää, niin eikös se tarkoita, että on kaksoisvirittimet?

    Kaksi? Onko kuvaa jossain noista antenniliitännöistä?

    En löytänyt Googlella muuta kuin nämä 55-tuumaisesta mallista
    http://www.lydogbilde.no/test/samsung-ue55f9005
    http://www.dinside.no/925137/test-samsung-ue55f9005#/
    joissa näyttäisi olevan vain yksi tavallinen antenniliitäntä.

    Joku kieliä osaava voisi lukea noista linkin testeistä, ovatko virittimet oikeasti tuplana tuossa tv-mallissa.

    Ja se yksikin tavallinen antenniliitäntä riittäisi. Toisaalta useissa digibokseissa virittimet ovat kyllä erilliset omine antennituloineen ja -lähtöineen, ja niissä tarvitaan loop-kaapeli väliin. Mutta esim. Panasonicin tv-malleissa, joissa on kaksoisvirittimet, on vain yksi tavallinen antenniliitäntä ja sitten on kaksi CI -korttipaikkaa eli saa molemmille virittimille tarvittaessa omansa.


   • onko kuvaa? kirjoitti:

    Tosiaan teksti kertoo niin.

    > Tämän mukaan on kaksoisvirittimet. Ja kun television takana on kaksi antenniliitäntää, niin eikös se tarkoita, että on kaksoisvirittimet?

    Kaksi? Onko kuvaa jossain noista antenniliitännöistä?

    En löytänyt Googlella muuta kuin nämä 55-tuumaisesta mallista
    http://www.lydogbilde.no/test/samsung-ue55f9005
    http://www.dinside.no/925137/test-samsung-ue55f9005#/
    joissa näyttäisi olevan vain yksi tavallinen antenniliitäntä.

    Et sitten katsele kytkentöjä TV:n omasta menusta tai Samsungin sivuilta??

    http://www.samsung.com/fi/support/model/UE55F9005STXXE sivulta löytyvä käyttöopas kertoo, että tv:ssä on yksi tavallinen antenniliitin (IEC) ja satelliittia varten on kaksi F-liitintä (Main ja sub), sillä satelliittia varten on kaksi erillistä viritintä. Lue ohjeita, jos et jaksa tv:n menua selata.

    Kahdesta virittimestä on Samsungin sivuilla hyvin epämääräinen maininta, mutta ohjeissa ei taas ole mitään mainintaa kuin satelliitipuolen virittimistä. http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-aani/vertailut/tm-parivertailu-55-tuumaiset-uhd-televisiot-sony-kd-55x9005a-ja-samsung-ue55f9005st testistä voi löytyä jotain tarkempaa tietoa ja testissä käytetyt säädötkin sieltä löytyy.


  • Liitännät ovat samanlaiset kuin ylläolevan linkin kuvassa. Tämä oli kyllä tiedossa, että tuollaiset liittimet on tässä televisiossa, mutta olen sen verran uuno näiden liittimien kanssa, etten ollut varma tarkoittaako se kaksoisvirittimiä. Meillä on siis antennijohdot noissa F-liittimissä. Pitäiskö toinen johdoista sitten pistää jonkun adapterin avulla tuohon IEC-liittimeen?

   Pahoittelut, että kyselen tyhmiä ja tekstikin on varmaan vähän sekavaa tähän aikaan. :)

  • F-liittimiä (kierteet) käytetään satelliittipuolella ja IEC-liittimiä harava-antenni/kaapeli-puolella. Satelliittivirittimillä ei voi katsella harava-antenni/kaapelilähetyksiä eikä päinvastoin. Muualla euroopassa satelliittijakelu on paljon merkittävämpi tv-kanavien jakelutapa kuin Suomessa, tiheästi asutuissa maissa myös kaapelijakelu. Se selittää, että on laitettu kaksi satelliittiviritintä eikä harava/kaapeliviritintä telkkuun.

  • Miten satelliittiantennilta tuleva signaali on jaettu noille kahdelle F-liittimelle? Jakajan pitäisi olla jo mikropäässä, jotta kaksi viritintä toimii samaan aikaan eri taajuuksilla. Onhan TV:n asetuksista valittu dual mode?

   • Pahoittelut että vastaus kesti. Tuohon en osaa vastata, mutta tätä televisiota ennen oli kiinni Canalin kaksoisviritindigiboxi samoilla antennijohdoilla ja se toimi moitteettomasti. Televisiosta on valittuna dual mode.


  • Mul o rahaa ostaa kunnon boxii, jo onnaa.

   • kaulaan killumaan kaverin luo
    Verbatim 256 Gt Store 'n' Go V3 MAX muistitikku
    110,90 € 69,90 €
    V3 Max USB -muisti on kevyt ja pienikokoinen. Se painaa vain 10 g ja on vain 11 mm paksu. Se on pieni kooltaan mutta ei kapasiteetiltaan!
    V3 Max USB -muistin mukana tulee kaulanauha.


  • Epäilen, kokeile jollakin jo olemassa olevalla tikulla ettei tule turhaan ostettua. Jos telkkari on riittävän uusi ja CI+ korttijärjestelmän mukainen niin, tallennusmedia on salattu ja toimii vain samalla telkkarilla kuin tallennus on tehty. Näin toimivat myös digiboksit.

  SEISKA.FI

  • Liian äänekästä ähinää! Artun ja Ellan yöllinen seksisessio sai muut BB-asukkaat poistumaan makuuhuoneesta - Artulta yllättävä avautuminen
  • Jälleen jännittävä Tanssii tähtien kanssa -pudotus: tämän parin taival päättyi halloween-teemaan
  • Laulaja Leo Stillman haistelee urallaan uusia tuulia – ”Haluan kuitenkin viettää aikaa vauvamme kanssa!”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   339
   4452
  2. Laittoko Stefan instan yksityiseksi

   Stefanin insta yksityinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2658
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   334
   1268