yhteensopivuus kysymys

puusta_pudonnut

olen hankkimassa itselleni akvaariota, ja suunnittelin jo etukäten kalatkin mitä sinne laitan, ja kysymys kuuluu näin.. voiko lehtikalojen kanssa pitää neontetroja, vai syövätkö isommat kalat pikkuiset tetrat?

akvaariooni tulee:
-molleja
-platyjä
-pari lehtikalaa
-muutama klovninuoliainen ....ja
- neontetroja parvi?

8

55

  Vastaukset

  • Mollit ja platyt on kovanveden kaloja. Lehtikala ja neontetrat on pehmeän veden kaloja. Samaan altaaseen noita ei voi siis laittaa.

  • ai.. kyllä vaan edellisessä akvaariossa nämä kyseiset kalat tuli keskenään hyvin toimeen koska pidimme veden kovan ja pehmeän välimaastossa.

  • Mitäs sitten kyselet jos tiedät oikeat vastaukset. Etsi itse noiden kalojen tiedot niin huomaat kumpi on oikeassa sinä vai vastaaja. Kun pidät veden kovan ja pehmeän välimaastossa niin kaikki kalat kärsivät kun vesi ei sovellu millekkään noista kaloista. Kuinka kovaa vesi oli? Kukaan ei ole väittänyt etteikö nuo kalat tulisi keskenään toimeen vaan sinulle kerrottiin että nuo kalat vaativat eri vesiarvot.

   • siitä on vuosia kun minulla se viimeisin akvaario oli etten enää muista sen kovuusastetta. ja minulla ei sillon ollut yhtäaikaa lehtikaloja ja neontetroja , mutta muistaakseni liikkeessä kerrottiin että lehtikalat saattavat syödä pienemmät tetrat.. siksi pistin kysymyksen kannattaako niitä ottaa että onko muilla kokemuksia tästä asiasta


  • "siitä on vuosia kun minulla se viimeisin akvaario oli etten enää muista sen kovuusastetta. ja minulla ei sillon ollut yhtäaikaa lehtikaloja ja neontetroja , mutta muistaakseni liikkeessä kerrottiin että lehtikalat saattavat syödä pienemmät tetrat"

   "ai.. kyllä vaan edellisessä akvaariossa nämä kyseiset kalat tuli keskenään hyvin toimeen koska pidimme veden kovan ja pehmeän välimaastossa. "

   Puhut vähän ristiin mutta ei se mitään. Jos sinun tietosi on tasoa muistaakseni ja en enään muista niin kannattaa kuunnella harrastajia jotka ovat harrastaneen akvaarioita yli 10 vuotta. Kysyit ja sinulle vastattiin että nuo kalat eivät sovi samaan akvaarioon vesi arvojen puolesta.

  • kiitos kaikille palautteesta mutta PÄÄ KYSYMYS oli se että kannattaako lehtikaloja ja neontetroja laittaa samaan akvaarioon , vai syövätkö lehtikalat pienet tetrat..

   jos se joillekkin on niin iso juttu tuo että olen aikoinani pitänyt pehmeän ja kovan veden kaloja samassa akvaariossa niin lohdutukseksi niille voin sanoa että en laita niitä samaan akvaarioon enää vaan joudun valitsemaan jommat kummat. ovatko kaikki nyt tyytyväisiä..?

  • Ollaan tyytyväisiä vaikka ekassa viestissä ilmoitit

   akvaariooni tulee:
   -molleja
   -platyjä
   -pari lehtikalaa
   -muutama klovninuoliainen ....ja
   - neontetroja parvi?

   eli et puhut että aikoinnaan sulla oli nuo kalat vaan ilmoitit että nuo tulevat uuteen akvaarioosi. Luulisi sulla olevan PÄÄ KYSYMYKSEEN vastaus kun sulla on nuo kalat aikaisemmin ollut samassa akvaariossa ja sanomasi mukaan tulivat hyvin toimeen

   • ei ollut sillon aikoinaan tetroja lehtikalojen kanssa, koska olimme luopuneet tetroista jo aiemmin,
    mutta joo, kyllähän nuo minun puheeni menivät vähän ristiin mutten aio enää hankkia kuin
    -molleja,
    -platyja ja
    -neontetroja
    joten tämä viestiketjun voi minun puolestani vaikka poistaa kun ei sillä tiedolla ole enää merkitystä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut