Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Voiko sappi oireilla näin?

Sapettaa

Joo, mulla on ollu jo jokunen kuukausi lievää etomista usein ruokailun jälkeen (hyviäkin päiviä on)Ja huonovointisuus jatkuu useita tunteja ruokailusta. Ei okseta, vaan etoo ja joskus röyhtäyttää (olen 25v nainen, en raskaana). Ei kipuja kylkikaaressa.
En ole käynyt vielä lääkärissä, tarkoitus olisi tilata aika huomenna.. Mitkä labrakokeet olisi hyvä otattaa? Sappi? Maksa? tulehdus? yms? Voiko olla kyseessä joku vakavakin tauti?

7

56107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      Vois olla sappivaivakin, kuka tietää...mutta voi olla muukin juttu.
      Ruokailun jälkeenhän tulee allö olo (siis sappivaivassa) ja varsinkin jos on syöny raskaasti. Mutta yksi merkittävä juttu voi olla jos sappi oireilee, uloste muttuu harmaaksi tai harmahtavaksi.

      Mulla ällöä oloa tekee liikahappoisuus ja minä röyhtelehdin tosi paljon! Minulla onkin todettu palleatyrä, eli mahanportti laskee happaman mahanesteen ruokatorveen ja se tulehtuu. Kiusallinen ja monioireinen sairaus.
      kannattaa sinun käydä lääkärissä, että osaavat antaa varmuuden vaivastasi ja kun kerrot oireet.
      Jos se on happoperäistäkin, niin siihen tulee helpotus kun saat happosalpaajia lääkäriltä.
      Ei se mitään vakavaa mahda olla, nää mahavaivat vain jostain syystä on alkaneet yleistyä meillä nuorilla :(

    • sapeton...

      Sun oireet viitaisivat lähinnä yleiseen ja perinteiseen liikahappoisuuteen ja närästykseen.
      Sappivaivat ovat paljon sanoisinko tuskallisemmat tiedän kokemuksesta!
      Multa on sappi poistettu tuskien takia reilu vuosi sitten. Niin että sappivaivoja sulla ei ainakaan ole jos ei ole kipuja kuin vain etomien ja röyhtäily. Nyt mulla ei siis ainakaan sapeta mutta liikahappoisuudesta kärsin joskus närästää, on ilmavaivoja ja ruoka etoo joskus.
      Mutta sen kyllä kestää ihan normaaliahan tuo on, jos ei tosin kipuja ole.
      Sappivaivan saa helposti selville ultraäänitutkimuksella niin ja maksa-arvot on kohollaan ainakin kipukohtauksen aikana.
      Ainoa hoito on sitten leikkaus sappi poistetaan kokonaan, se on helppo ja kivuton nukutuksessa. Pääsin heti seuraavana päivänä kotiin leikkaus oli tähystysleikkaus. Neljä pientä reikää tuli pitkin vatsan aluetta.

      • eipä sapeta...

        sappirakko poistettu kolmeviikkoa sitten avokirurgisesti,joten sairasloma on pitkä ja haava mitaltaan n.20cm. eikä pahemmin oireillut aikaisemmin, kunnes oli lopulta tulehtunut ja jouduttiin sitten poistamaan. maksa arvotkin oli ok kipu kohtauksen aikana.


      • Meryl54

        Minulla oli vuosi sitten melkoisen pahat sappivaivat. Siinä tulehtui sappirakon lisäksi myös haima. Sappirakon poistoleikkaus kivineen päivineen tehtiin tähystyksessä viime syksynä. Ja kas kummaa oireet ovat palanneet tällä viikolla. Olin jo lääkärissäkin, missä otettiin kaikki kokeet asiaan liittyen. Nyt vaan odottelen sitten 'tuomiota' ja kokeiden tuloksia. Välillä kuvittelen, niinkuin nytkin, että olen kuvitellut koko jutun.. ja sitten taas kun kohtaus alkaa, niin voi sitä tuskaa. Sain lääkäriltä valmiiksi lähetteenkin, että jos äityy oikein pahaksi niin pääsen sairaalaan hakemaan apua, vielä olen sinnitellyt ja vain lääkinnyt itseäni viimevuotisilla täsmälääkeillä, mikä sekin viittaa sappikiviin, kun kerran auttavat.


    • Sandra

      Itselläni on sappikivet. Ultraäänessä todettiin viime keväänä. Oireina juuri pahoinvointi ruokailun jälkeen ja "turvottava" olo palleassa.
      Nyt 4 kk myöhemmin olen menossa leikkaukseen, oireet ovat alkaneet pahentua; vihlovaa kipua oikealla kylkikaaren alla, säteillen pallean läpi vasemmalle puolelle. Kipu säteilee myös selän puolelle ja vasemmalle puolelle rintarankaa.
      Mene ihmeessä lääkäriin. Maksakoe kertoo jo paljon, ja lääkäriltä saat lähetteen ultraääneen.
      Mukavaa syyskesää

      • ultraan..

        ultra kertoo kaiken,eikun lääkäriin vaan.


    • Anonyymi

      Sappi vaivako. Paha kipu rasva ruuan jälkeen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe