Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Keittiön suunnittelu

How!

Onko kokemuksia sisustussuunnittelijan käyttämisestä keittiön remontoinnissa? Kannattaisiko teettää keittiön suunnittellu sisustussuunnittelijalla ja sitten kilpailuttaa suunnitelman toteuttaja? Ovatkohan keittiöfirmojen suunnittelijat oikeasti asiantuntijoita?

11

616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikro pöytätasolle!

      Olen miettinyt samaa ja saanut mietintäni myös päätökseen. Sisustussuunnittelijalla saattaa olla hyviä ideoita ja hän saattaa saada keittiön näyttämään joltain, mutta ei sisustussuunnittelija ole kuitenkaan keittiösuunnittelija sen enempää kuin keittiöfirmojenkaan suunnittelijat ovat "oikeita" suunnittelijoita, useinkaan. Toki jos molemmat ovat monia keittiöitä tehneet niin kokemushan tuo osaamista ja varmasti sisustamisen ammattilaisella on sellaisia yhteyksiä mitä ei keittiö-kerran-elämässä-tyypeillä ole.

      Ajattelin omat rahani säästää vähän parempiin laitteisiin ja kalliimpiin ratkaisuihin sen sijaan, että maksaisin jollekulle muulle haluamieni ratkaisujen listaamisesta. Tietenkin tiedän mitä haluan, tunnen omat ja perheeni keittiönkäyttötavat ja tilassa on tiettyjä rajoitteita, joten ratkaisu on siksikin kohdallani helppo.

      Olisi kyllä todella mielenkiintoista kuulla mitä keittiösuunnittelijoiden työjäljestä on yleensä tykätty oli tekijä sitten sisustussuunnittelija tai keittiöfirmalainen!

      • Iisa 2

        Keittiötila on usein vaikein kodintila. Jos sisustussuunnittelija ei työskentele keittiöliikkeen yhteydessä ei ole täysin ammattilainen. Suunnittelutoimisto keittiöliikkeen yhteydessä ja ammattilaisella n. 5-10 v kokemusta niin sitten alkaa hallita suunnittelun. Tietenkin on etu, jos suunnittelijalla on esim. tekninen koulutus pohjalla ja pitäisi olla myös kaupallinen, ellet halua hankkia suunnittelun pohjalta jostain muualta keittiön. Tällöin maksat vain suunnittelun, josta suunnittelija vastaa. Hyvästä keittiöliikkeestä saat kaiken kodinkoneita myöten ja varmistut että integroitaviin koneisiin tulee oikean kokoiset ovet tai etusarjat jne. Myös mekanismit toimivat ja valaistus ja rasiat ovat oikeilla paikoillaan oikein. Sähkötyöt ovat olennainen osa keittiön asennuksessa. Keittiötila on oikeasti todella haastava, sitä ei saa "ei ammattilainen " millintarkaksi, ja lopputuloksesta tulee "räpellys". Onnea ammattilaisen etsinnässä.


      • jaahas...
        Iisa 2 kirjoitti:

        Keittiötila on usein vaikein kodintila. Jos sisustussuunnittelija ei työskentele keittiöliikkeen yhteydessä ei ole täysin ammattilainen. Suunnittelutoimisto keittiöliikkeen yhteydessä ja ammattilaisella n. 5-10 v kokemusta niin sitten alkaa hallita suunnittelun. Tietenkin on etu, jos suunnittelijalla on esim. tekninen koulutus pohjalla ja pitäisi olla myös kaupallinen, ellet halua hankkia suunnittelun pohjalta jostain muualta keittiön. Tällöin maksat vain suunnittelun, josta suunnittelija vastaa. Hyvästä keittiöliikkeestä saat kaiken kodinkoneita myöten ja varmistut että integroitaviin koneisiin tulee oikean kokoiset ovet tai etusarjat jne. Myös mekanismit toimivat ja valaistus ja rasiat ovat oikeilla paikoillaan oikein. Sähkötyöt ovat olennainen osa keittiön asennuksessa. Keittiötila on oikeasti todella haastava, sitä ei saa "ei ammattilainen " millintarkaksi, ja lopputuloksesta tulee "räpellys". Onnea ammattilaisen etsinnässä.

        Harvalla pakettikeittiön myyjällä on kai mitään sisustussuunnittelijoita töissä? He toimivat usein omalla firmalla, arkkitehtitoimistoissa tai sisustusalan erikoisyrityksissä.

        Sisustussuunnittelija (tai arkkitehti) joka on juuttunut pakettikeittiöfirmaan ei ole varmaan muualle kelvannut.


    • Sirkkeli & silitys

      Kysymys " Mikro pöytätasolle " : Mikä on oikea keittiösuunnittelija ?

    • jaa...

      Ei kai jokin keittiöfirma ole kenenkään sisustus-suunnittelijan tai -arkkitehdin unelmatyöpaikka? Pakettikeittiöiden valmistajat toimivat aika tiukassa sapluunassa eikä vapauksia varsinaisesti suunnitella juurikaan ole.

      Sisustus-suunnittelijat ja arkkitehdit suunnittelevat usein uniikkikeittiöitä jotka teetetään mutta toki ottavat pohjaksi pakettikeittiönkin jos asiakas niin vaatii.

      Mutta tarvitaanko pakettikeittiön ostossa sisustuksen ammattilaiosta apuna?

    • iteite

      ettekö ihan oikeesti osaa päättää mitä hankitte/tarvitte... vai mihin sitä suunnittelijaa tarvii... mä ainakin osasin ihan ite päättää mihin minkäkin levyinen kaappi/laatikosto tuli , ja missä on liesi vesipiste valaisimet... mikä siinä niin rakettitiedettä on vai puuttuuko uskallus.

    • Sugar

      Kokemuksia on ja kyllä ne osaavt työnsä hyvin mutta teknisiä ratkaisuja tekee kalusterakentaja. Se on niin ! Voin suositella hyvää tekijää jos tarvitset . toimittaa myös keittiönkoneet edullisesti . Myös monet tutut on tilannut ja tulos ok . Tässä se nimi ... partnerpro

    • Vinkvink.

      Vastaus on: työtehoseura

      http://www.tts.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=813:hyvae-keittioesuunnittelu-on-kaeyttaejaelaehtoeistae&catid=2:lehdistoetiedotteet&Itemid=100445

      Hyvä keittiösuunnittelu on käyttäjälähtöistä

      Asukas on oman keittiönsä asiantuntija ja osaa kertoa, miltä hänen keittiönsä pitäisi näyttää ja mitä siellä tulisi voida tehdä. TTS (Työtehoseura) tarjoaa tutkimuksiin perustuvaa ja tuloksia käytäntöön soveltavaa suunnittelupalvelua, jonka tavoitteena on suunnitella asiakkaalle toimiva, turvallinen, viihtyisä ja esteettinen keittiö. Ergonomisesti sijoitetut koneet täydentävät kokonaisuuden.

      ASIANTUNTIJA AVUKSI SUUNNITTELUUN
      Keittiö on monen kodin keskipiste, joten sen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja asiantuntija-apua sekä miettiä budjettikehys ennen toteutusta, kehottaa tutkija Tarja Marjomaa TTS:sta. Kokonaisbudjettiin vaikuttavat muun muassa keittiön koneet, kalusteet ja materiaalivalinnat sekä asennuskustannukset.

      Uudiskohteessa keittiösuunnitteluprosessi on hyvä aloittaa jo arkkitehtisuunnitteluvaiheessa. Näin varmistetaan, että vesipisteet ja sähkövedot tulevat oikeille paikoille, suunnitteluratkaisu toimii ja kaikelle tarvittavalle on riittävästi tilaa. Remonttikohteessa on enemmän haastetta, sillä siellä voidaan joutua tekemään myös LVIS -muutostöitä. Aluksi selvitetään keittiön mitat ja kalusteiden sijoittamista rajoittavat rakenteet kuten ikkunat, oviaukot, hormit ja lämpöpatterit. Keittiön toiminnot suunnitellaan usein olemassa olevien vesipisteiden ympärille, koska niiden siirtäminen on kallista.

      HYVIN SUUNNITELTU KEITTIÖ ON TURVALLINEN JA ERGONOMINEN
      Keittiön turvallisuuteen vaikutetaan sijoittamalla liesi ja vesipiste samalle seinustalle ja jättämällä riittävästi työskentely- ja kulkutilaa. Marjomaa neuvoo varaamaan kodinkodinkoneiden ovien avautumispuolelle laskutilaa ja miettimään keittiökalusteiden aukeamissuunnat työnkulun ja kulkureittien kannalta. Hyvä yleis- ja kohdevalaistus ja kodinkoneiden turvalaitteet, kuten ”liesivahdit”, lisäävät turvallisuutta. TTS:n selvitysten mukaan keittiön paras työskentelykorkeus on 700–1300 mm lattiasta. Tälle alueelle sijoitetaan painavat tavarat ja eniten käytettävät kodinkoneet, kuten mikroaaltouuni.

      TUTKIMUKSIIN PERUSTUVAA SUUNNITTELUA
      TTS:n Internet-sivuilla, www.tts.fi, on keittiösuunnittelun pohjatietolomake, jolla kartoitetaan asiakkaan toiveet ja suunnitelman kannalta tärkeät taustatiedot. Asiakas lähettää täytetyn lomakkeen ja tilan pohjapiirustuksen TTS:aan. Suunnittelu ja yhteydenpito hoidetaan pääasiassa sähköisesti. TTS:n keittiösuunnitelma ei ole sidottu kalustetoimittajiin, joten sen avulla voi pyytää tarjouksia haluamiltaan keittiökalustevalmistajilta ja vertailla niitä toisiinsa, vinkkaa Marjomaa.

    • w4 w 2 rf432

      Ei keittiöfirmoissa häävejä suunnittelijoita ole. Kunhan osaavat latoa kaappeja riviin ja esitellä erilaisia ovia. Siis käyttää jotain ohjelmaa. Samaa pystyy tekemään itekkin jollain Ikean saitilla.

      Ja yks. Ne myy vain oman firman tuotteita ja tietenkin sitä, mistä saa parhaat katteet.

      Oikea sisustussuunnittelija tekee sitten töitäkin, menee aikaa ja rahaa. Ja ammattitaitoakin löytyy ylemmän korkeakoulututkinnon verran. Lopputulos VOI olla parempi.

      Tuolla oli työtehoseuran linkki. Siinä oleellisimmat. Lisäksi tulee rakennusmääräykset ja sen sellainen, tekninen juttu. Omat tarpeet ja yleinen käytännöllisyys lähtökohta. JA valaistus, sekä töpselit jne. Ovet ja tasot, välitilat enenpi sivuseikka, ne vain ulkonäköasioita ja maku kysymyksiä.

      Ei keittiön suunnittelu mikään ällistyttävä duuni ole. Vaan jos ei tajua mistään mitään, viisainta palkata joku tekemään se puolestaan.

      • .......

        Se jäi mieleen keittiöfirman suunnittelijasta, kun keittiöremontti oli suunnitteilla, että väkisin piirsi jääkaappipakastimen ja APN:n kiinni toisiinsa, omassa suunnitelmassani välissä oli laatikosto. Kun sitä ihmetteli kerroin, ettei jääkaapin kompressori tykkää tiskikoneen lämmöstä. Loputkin siitä keittiöstä suunniteltiin sitten itse. Kuvia olis halunnut ottaa esitteisiin valmiista keittiöstä mutta ei annettu lupaa - me suunniteltiin ja tehtiin itse osa hankinnoista, miksi hän sillä saisi edistää omaa myyntiään.


    • Anonyymi

      Haluatko vertailla keittiönsuunnittelun tarkemmat hinnat tai tarvitsetko apua keittiön suunnittelussa hankinnassa? kodinplaza.fi/ auttaa, koska sen avulla tavoitat alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe