Käytöshäiriöt

Miehelläni ne lisääntyneet kun sairaus etenee.Onko kellään kokemusta Ketipinor/Seroquel prolongista,tuntuu että mieheni tulee vaan sekavammaksi niistä?

11

1017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17+11

      mun äidille kyllä sopii.
      ketipinor 25mg illalla, vähensi käytöshäiriöitä 70%.

      • Meillä meni elämä aivan sekaisin keskivaikean muistisairaan käytöshäiriöiden vuoksi. Kiltistä vaimostani tuli agressiivinen ja vainoharhainen, ja kenellään "ei ollut oikeutta puuttua hänen asioihinsa". Se oli paljon vaadittu ihmiseltä, joka ei mm. pystynyt itse laittamaan ruokaa, kieltäytyi peseytymästä eikä osannut edes kirjoittaa nimeään. Ajoittain hän oli myös väkivaltainen.
        Rispediron 1,0 mg iltaisin ennen nukkumaanmenoa paransi tilanteen muutamassa viikossa. Ilman Rispedironia hän olisi jo laitoshoidossa. Ei sitä jatkuvaa tappelua kenenkään pää kestä. Hakekaa omaiset ihmeessä kunnon lääkkeitä muistisairaan käytöshäiriöihin. Ei kyse ole mistään "dementikon tajuttomaksi douppaamisesta" vaan mahdollisuudestä pyörittää arkea edes jotenkin. Ei ainakaan minun vaimostani tullut psyykelääkeiden vuoksi mitään vihannesta. Muistisairaani jaksaa Rispediron-lääkityksen avulla paremmin. Käytöshäiriöt vievät muistisairaankin voimia ja elämänhalua, ei pelkästään hoitajien, omaishoitajien ja omaisien.
        Vaatikaa lääkäreiltä tehokkaita lääkkeitä.


      • höpö löpö

        Valhe kukaan voi sanoa väheni käytöshäiriöt 70% miten mittasit? pysykää totuudessa.


    • No olenhan minä vaatinut,milloin mitäkin.Risperidon ei käynyt meillä ollenkaan,kiipesi seiniä pitkin jo.Sitten vaihdettiin Ketipinoriin,en nyt muuta hyötyä näe kuin että saan öisin jotenkin nukkua,tosin nukun eri huoneessa toisella puolen taloa,en seuraa vaeltamista,Ainut mikä tuntuu auttavan on miun pitkä pinna,ja toiminta.Kävely,pallon potkiminen ja fortuna,saunakin ,jos sinne asti päästään.
      Silloin kun miehelläni "riehumisvaihe" päällä,istun keskellä huonetta tuolin päällä,kasvot häneen päin,ja toistan "kaikki hyvin,ei hätää",tuntuu auttavan.
      Minusta vaan alkanut tuntua että paljon sivuvaikutuksia jotka tekee miehestäni entistä sekavamman.Onhan hoitokoteja joissa ei käytetä lääkkeitä.
      Noo,en tiedä,onneksi nuo häiriöt harvenee,ja sairaus edennyt niin,että tässä mennää vain huonompaan.

      • Ei ole tuo kivaa. Siinä omaishoitajan korvienväli sauhuaa. Tiedän kokemuksesta.

        Miten meinaat, että niissä "lääkkeettömissä hoivakodeissa" arki saadaan pöyrimään, jos et itse siinä onnistu. Miten ihmeessä miehesi puetaan ja riisutaan, jos hän on agressiivinen ja vastustelee? Miten onnistuu peseytyminen? Pitääkö hoitokodissa olla töissä nuoria bodareita, jotka pakottavat miehesi suihkuun? Miten onnistuu "lääkkeettömässä hoivakodissa" paskasien vaippojen vaihto, kun dementikko ei halua niitä vaihdettavan.
        Hei haloo! Ilman lääkeitä ei yksikään muistisairaiden hoitoyksikkö toimi.

        Sinulla on vaikea tilanne, ja minulla on kaikki sympatiat puolellasi. Ihmettelen vaan niitä kaukohoitajien kirjoituksia siitä, "miten meidän äiti oli viime vierailulla kaksi kuukautta sitten niin pirteä siellä dementiakodissa, mutta nyt se on hiljainen ja masentunut. Varmaan doupattu lääkkeillä. Ihan hirveää! Ei niin saa tehdä!". Menisivät ensin itse sinne hoivakotiin viikoksi äitiään hoitamaan ja kirjoittelisivat vasta sitten törkeyksiä hoitajien ja lääkäreiden ammattitaidottomuudesta ja vanhustenhoidon surkeasta tasosta. Itse en ole vielä törmännyt huonoon hoitoon. Päinvastoin, kaikki meidän sote-alueen muistihoitajat, neurologit ja hoivayksiköiden hoitajat ovat olleet yhtävällisiä ja yrittäneet parhaansa. Pitää muistaa, että heille dementikkojen hoitaminen on ansiotyötä, meille omaishoitajille se on valitettavasti koko elämä tällä hetkellä. Lisäksi pitää muistaa, että monet muistisairaat osaavat vielä kovin sairaanakin skarpata lyhyitä hetkiä. Arki on sitten ihan jotain muuta...

        Ehkä näiden etähoitajien ei ihan aina kannattaisi arvostella hoivan ja hoitajien tasoa, jos ei itse ole asioista selvillä. Peruuttakoot ensi kesän lomamatkansa ja menkööt itse neljäksi viikoksi sitä äitiään hoitamaan. Sitten on vasta kiitoksien tai arvostelun aika.


    • No ei mulla vielä savu nouse korvien välistä,turha lääkitys turha,niin se vaan on.Kotona pärjätään vähemmällä lääkityksellä,hoitokodissa lääkitään zombieks.
      Suomessa on kyllä koteja joissa pelataan ilman tainnutusta.
      Minä olen törmännyt huonoon hoitoon,sitäkin on tässä maassa.Itse valitsin tämän omaishoitajuuden,ei se oo koko mun elämä,viikon päästä mulla 2 viikkoa omaa elämää.

    • Nouseeko sinulla savu "alzheimer rispediron",kun niin ankarasti arvostelet etähoitajia,mie aina ollut sitä mieltä,että kaikkia tarvitaan,tavalla tai toisella,kuka mitenkin taaplaa.Eikä ole pakko olla omaishoitaja,ei edes minun,
      Suomessa nyt kaikenmaailman hotiokoteja,sekin nähty viime aikoina,ja olen itsekin nähnyt.Tuttava joka neliraajahalvaantunut on kyllä saanut kokea "hoitoa" niin että säälittää.

      • Kaikki eivät ole yhtä täydellisiä hoitajia kuin sinä. Kerrohan nyt vielä, miten se lääkkeetön dementiahoito toimii, siis käytännössä.

        "Miten meinaat, että niissä "lääkkeettömissä hoivakodeissa" arki saadaan pyörimään, jos et itse siinä onnistu. Miten ihmeessä miehesi puetaan ja riisutaan, jos hän on agressiivinen ja vastustelee? Miten onnistuu peseytyminen? Pitääkö hoitokodissa olla töissä nuoria bodareita, jotka pakottavat miehesi suihkuun? Miten onnistuu "lääkkeettömässä hoivakodissa" paskasien vaippojen vaihto, kun dementikko ei halua niitä vaihdettavan."

        Meinaatko ihan oikeasti, että tehostetussa palveluasumisessa hoitajat pelaavat kaiket päivät fortunaa ja potkivat palloa miehesi kanssa. Uskotko, että heillä on jatkuvasti aikaa istua keskellä huonetta tuolin päällä hokemassa "kaikki hyvin,ei hätää".

        Jos dementikko on vaarallinen itselleen ja ympäristölleen, minun mielestäni on täysin oikeutettua käyttää rauhoittavaa lääkitystä ja hoivakodeissa lääkärin määräyksessä jopa sitomista hänen ja muiden ihmisten turvallisuuden takaamiseksi. Jouluna dementikko tappoi nyrkiniskulla toisen hoivakodin asukin, taisi olla Heinolassa. Eikö tätä tappajaa olisi saanut "doupata zombieksi"?

        Jankkaat jatkuvasti, että dementikkoja lääkitään liikaa ja että lääkkeillä on karmeita sivuvaikutuksia. No miten ne agressiiviset ja vastustelevat dementikot sitten pitää hoitaa, jos lääkkeitä ei saa käyttää? Meillä ainakin käytöshäiriöt loppuivat lähes kokonaan Rispedironilla, eikä muistisairaani todellakaan ole mikään zombi.


    • No en minä ole täydellinen,päinvastoin ,ajattelen asioita eri tavalla kuin sinä.En ole ainut joka jankkaa liikalääkityksestä.Kotona pärjään vähemmällä lääkityksellä,kolmas viikko menossa ja vain yksi "häiriö",yötkin sujuneet suht hyvin.
      Nykyään annetaan aikaa dementikoille,niin minäkin,ja päästään suihkuun ja pukeminen sujuu.Vaipanvaihto sujuu meillä laulaen-
      Tunteva malli esim.opettaa kohtaamaan muistisairasta hänen omassa maailmassaan,hoitokoteja tulee koko ajan uusia joissa paneudutaan siihen että muistisairasta ei lääkitä liikaa, vaan touhutaan päivät pitkät.
      No nyt mennään hiihtämään,aggressiivisen muistisairaan kanssa ,jalkapalloa ja peliä sen jälkeen,vaippa vaihettiin lennossa ;)
      Kaikki on mahdollista ,kun siihen uskoo.

    • Ai niin juu,annan yöksi melatoniinia,se auttaa muistisairastakin nukkumaan.Vähensin nuo psyykelääkkeet ja nyt taas tasapaino.Rauhoittavat tekee vaan tokkuraiseksi,nukkuu vaan suu auki muumin tavoin päivät pitkätNyt hän piristynyt ja ulkoillaan paljon,aikaa vie ,mutta ei aggressiivinen.

    • 23-23

      risperidon se lääke

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8650
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2342
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1213
    Aihe