Houlding-otteen taakse piiloon

vivienne2

Meidän poika kävi alakoulua lähikoulussa vielä viime syksynä, nyt eri koulussa, reipas ja vilkas nuori mies kyseessä. Opettajat käyttävät tätä houlding- otetta mielellään, tosin eivät oikea oppisesti niinkuin kuuluisi vaan reipotellakseen oppilasta oman mielen mukaan ja valehtelivat vielä viranomaisillekin työpaikan menettämisen pelossa. Poliisikin uskoi mieluummin opettajia kuin poikaa.Valitus oikeuttakaan ei ole. Valheella voitettiin totuus, ja pojalle traumoja jotka muistaa ikänsä. Mistä löytää tarkan selonteon mitä tuo houlding-ote tarkalleen on? Ja mitä siihen ei saa kuulua.

5

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reipas?

      Lastasi tarvitsee siis pitää rauhoittumisen takia kiinni. Miksi näin häiriiintynyt lapsi on normaaliluokalla eikä psykiatrisessa hoidossa? Tai miksei hänellä ole edes mielenterveysongelmaisen lapsen kanssa toimimiseen perehtynyttä koulunkäyntiavustajaa?

      Inhottavaa, että vanhemmat eivät myönnä lapsen hoidontavetta vaan tunkevat näitä hulluja normaalikouluun häiritsemään opetusta ja terveiden koulunkäyntiä.

    • ...........

      Nämä otteet ovat häiriköitä varten. Ei tavallisia reippaita koululaisia varten.

    • Hullu maailma

      Juu houlding otetta käytetään vain jos tilanne niin vaatii. Jos oppilas käyttäytyy aggressiivisesti tarkoittaen sitä, että on vaaraksi itselleen sekä muille, eikä sitä saada rauhoittumaan niin viimeinen keino on saada lapsi rauhoittumaan on houlding terapia. Näitä lapsia tapaa tänä päivänä ikävä kyllä aina vain enemmän. Herää kysymys onko lapset jätetty yhteiskunnan kasvatettaviksi? Eikö vanhemmat anna lapsille rahoja joiden sisällä on turvallista kasvaa? Onko koulu ja muut yhteiskunnan instituutiot nykyään rajojen asettajat lapsille koska niiden kokeileminen menee noin äärimmäisyyksiin. Mua säälittää opettajat koska nykypäivän lapset tarvitsevat todellisia auktoriteettejä ja keinot ovat aika kortilla...

    • Mein mutzi 16

      Ethän oikeasti usko itsekään juttujasi? Luuletko, että opettajat huvikseen käyvät oppilaisiin käsiksi ja riepottelevat? Holding-ote on viimeinen keino, jos lapsi ei millään muulla rauhoitu. Minäkin ihmettelen, miksi lapsi, jonka rauhoittamiseksi tarvitaan äärimmäisiä toimenpiteitä toistuvasti (opettajat monikossa!), on normiluokalla. Vai onko?

      Väität opettajien käyttävän holding-otetta mielellään ja vielä väärällä tavalla. Pitääköhän tuossa mikään paikkaansa? Toisinaan joitakin oppilaita on pakko estää vahingoittamasta itseään tai toisia tai rikkomasta jotakin millä tahansa otteella, olkoon sillä nimeä tai ei.

    • 15-99

      "reipas ja vilkas nuori mies kyseessä"

      Siinä se tuli heti alkuunsa. Pidät pentuasi kilttinä joka ei tekisi pahaa kenellekään mutta totuus on toinen. Nulikkasi taitaa olla liiankin reipas, ei sitä muuten jouduttaisi rauhoittelemaan "kovin ottein".

      Sun (ja puolisosi) pitää pikku hiljaa alkaa asettamaan teidän nulikalle rajoja ennen kuin se tekee jotain todella typerää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe