Tuoreita vinkkejä Vietnamiin lähteville

Kiinnostusta

Olemme lähdössä kiertämään ympäri Aasiaa toukokuussa ja kyselenkin vinkkejä Vietnamiin. Tarkoitus olisi käydä Saigonissa ja sieltä sitten suunnata jonnekin saarikohteeseen kuten Phu Quoc tai Con Dao. Kaikki vinkit ja kokemukset, suosituksetkin ovat tervetulleita. Kannattaako majoitus varata etukäteen. Miten lennot kohteisiin? Kumpi olisi parempi rantalomakohteena? Kaikki kommentit tervetulleita.

Miten Ho Chi Minh (Saigon) mistä alueelta kannattaisi majoitusta, ja ennen kaikkea edullista sellaista etsiä? Mitä kohteita ehtisi tuolla muutamassa päivässä kiertää ja mitä kannattaisi? Miten taksit toimivat tuolla? Voiko napata kadulta vai kannattaako tilata etukäteen yms?

Yleisesti millainen maa Vietnam on matkailijalle verraten vaikkapa Thaimaahan, Indonesiaan ja Malesiaan joissa on tullut aiemmin käytyä. Miten turvallisuus Vietnamissa? Siitä löytyy varsin monenkirjavaa tekstiä niin kirjoista kuin netistäkin. Matkustustiedotteet eivät varsinaisesti korosta mitään vaarallisuutta mutta kuitenkin käytännön kokemuksia kaivataan.

Vietnamin hintataso ei ilmeisesti ole Aasian kalleimpia? Millainen lentokenttä Saigonissa on? Soveltuuko pitkäaikaiseen odotteluun.

25

5455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joitain vastauksia

      Vietin juuri hetki sitten päättyneellä Aasian matkallani ensimmäiset 6 pv Saigonissa, ja voin suositella. Siihen ihmismäärään suhteutettuna siistein kaupunki missä olen koskaan käynyt (Suomi mukaanlukien; verratkaa jotain täkäläistä toria tai mäkkäriä viikonloppuna). Ihmiset olivat ystävällisiä, jos keskustan matkailualueilta poistui niin kielitaito oli olematonta mutta ruuan ja juoman hankkiminen onnistui hyvin. Eikä mitään kusetusta missään vaiheessa, hinnat ovat joka tapauksessa olemattomia. Ruoka on hyvää, ja ilmeisen hygieenistä jopa katukeittiöistä ostettuna, kun mahatauti iski itsellä vasta kolmannessa maassa.
      Sikäläinen liikenne on aika hurjaa, kai noin 8 miljoonaa ihmistä ja 4 miljoonaa mopoa. Se vaatii hermoja ja totuttelua, mutta oli nähtävyys sinänsä. Ilta-aikaan nuoriso lähtee ajelemaan korttelirallia, ja nämä kohteet näytti vaihtelevan eri päivinä.
      Suurin osa hotelleista taitaa olla aika tiheällä alueella keskustassa, tunnetuimmat nähtävyydet kuten sotamuseo ja vanha presidentin palatsi on kävelymatkan päässä. Vähän syrjemmässä kannattaa käydä Cholonissa (kiinalainen kaupunginosa ja tori).
      Saigonista järjestetään hyviä opastettuja retkiä Cu Chi- tunneleille n. 40 km päähän, siihen menee yksi päivä. Muuten riippuu tietysti omasta mielenkiinnosta miten aika kuluu.Kaverin kanssa tykättiin kävellä, ei tarvittu taksia kuin kentältä hotellille. Lentokenttä on iso ja vaikutti ihan modernilta, jos joutuu pidempään odottelemaan.
      Tykkäsin Saigonista, en ole muualla Vietnamissa käynyt mutta ensi talvena aion palata.

    • kiva maa

      Palasin eilen 3 viikon vietnamin matkalta.Lensin saigoniin jossa olin muutamanpäivän.Majoituin ns.matkailija alueelle (pham ngu lao).Hotelleja 5-30euroo yö.Aina löytyy tilaa.Taksit tietää alueen.Saigonista lensin sisäisellä lennolla keski vietnamiin Da Nangiin joka on rauhallinen kaupunki ja hyvät hiekkarannat.Täältä käsin tein maaseuturetkiä skootterilla mm.Kham Duciin,Ai
      Ngiaaan,za rongiin,Donk Phuhun jne.Skootterin saa vuokralle n.6euroo päivä.
      Da Nangista tulin junalla Nha Trangiin joka on oikeastaan ainoa suurempi turistirantakohde vietnamissa.Täällä olin vajaan viikon josta jatkoin junalla Saigoniin jossa olin loppuloman.Saigonista on helppo tehdä retkiä ympäristöön esom.paikallisten matkanjärjestäjien kautta.Esim päinän retki sissien tunneleille n.40kilsaa saigonista 7euroo.Mulla oli ainoastaan suomalainen matkaopaskirja sekä saigonista ostin vietnamin kartan.Maalaisjärjellä pärjää,mitään suurempia ongelmia ei ollut matkalla,ihmiset ysyävällisiä,edullista.Maaseudulla ovat aidon kiinnostuteita sinusta.Ruoka ja majoitus on halpaa.Halvin yö oli 4euroo ja kallein 19eoroo hotellissa.

    • Tguygtgguy

      Saigonista taisikin tulla jo kaikki olennainen. Phu Quoc on mukava mesta lorvailuun ja mopo kannattaa vuokrata jopa useitakin kertoja, kiva kierrellä saarta. Majapaikkana meillä oli Beach club, Long beachilla, mutta vähän sivussa enimmästä hälinästä. Mukava henkilökunta, hyvää ruokaa, huoneet ja bungalovit siistejä ja kiva pieni mesta. Snorklausretket mukavia. Turvallista ja mukavaa seutua. Con dao on kai aika paljon hiljaisempi.

    • D1.

      Con Dao on mielenkiintoinen paikka. Ei voita Phu Quocia rantapaikkana, mutta on varmasti käymisen arvoin.

      CD on luonnonsuojelualue, puhtain paikka Vietnamissa. Hiljainen tosin, ei sovi bilettäjille. Sopii lähinnä Vietnamin historiasta kiinnostuneille.

      Jos olet lukenut kirjan "Papillon" niin tajuat mikä oli Pirunsaari. Jenkit toivat sinne oman lisänsä... Tunnen muutamia miehiä, jotka ovat selvinneet siltä saarelta hengissä. Kertomukset karmivat selpiitä....

      • D1.1

        "Papillon" oli Ranskan Guayanan pirunsaarella, ei Vietnamissa.


      • D11
        D1.1 kirjoitti:

        "Papillon" oli Ranskan Guayanan pirunsaarella, ei Vietnamissa.

        Mitä sitten? Onko joku väittänyt jotain muuta?


    • vietnammummeli

      Laitan oman kokemukseni Ho Chi MInh Citystä ja Pho Quocista viime joulukuulta.
      Saigonissa vietimme yli viikon ja pidimme kovasti. Nähtävyyksiä oli paljon joista suosittelen Reunification Palacea, Military museumia ja kannattaa käydä mahdollisimman monessa pagodissa. Niissä aistii vietnamilaisuuden.Ben Tanh -market on näkemisen ja varsinkin kokemisen arvoinen kauppapaikka. Sinne ei kannata nenäänsä nyrpistellen mennä.Kaupungin liikenne on valtaisaa, erityisesti mopoliikenne.Liikennesääntöjä ei noudateta kovinkaan tarkkaan punaisia päin ajetaan samoin jalkakäytävillä. Ehdottoman varovainen kannattaa liikenteen suhteen olla, mutta nopeasti esim oppii katujen ylittämistyylin..
      Kaupungin siisteys pisti silmään ollakseen 9 milj ihmisen kaupunki.Hotelli kannattaa varata district onelta (paikallisten neuvo meille).Takseja kannattaa käyttää. Paikallisten ehdoton suositus oli Vinasun-taksit. Niissä oli mittarit.Saigonin lentokenttä on ihan kansainvälistä tasoa, kyllä siellä ajan saa kulumaan lentoja odotellessa.
      Phu Quoc oli mielenkiintoinen saari. Lentokenttä oli marraskuussa juuri avattu. Hieno.Varasimme etukäteen rantahotellista huoneen aamiaisineen samoin meillä oli opas takseineen käytössä pari päivää ja kiertelimme ympäri saarta mm. helmenkasvatuslaitoksella ja kalastelimme merellä ja söimme sea foodia tuoreena.Night market on myös kokemuksen arvoinen. Kovasti saarelle rakennettin teitä ja sehän tietää uuden lentokentän myötä turistivirran lisääntymistä ja saaren ainutlaatuisuuden nävertämistä.
      Saigonista lennetään n. tunnin matka hyvillä lentokoneilla saarelle.
      Kusetetuksi emme tulleet ja sovitut asiat pitivät.Hotellin respasta illalla lähdettäessä opastivat, miten laukkuja pitää turvallisesti kantaa.Koin sen positiivisena, koska joen rannassa on tpahtunut, että mopoilijat nappaavat huolettomasti kannettuja veskoja.Samahan se on,jos Stadissa illalla kuljet huoleton et voi olla!

    • wanhalautturi

      Eilen palasimme Vietnamista ja tämä oli laatuaan toinen mutta ei varmasti viimeinen kerta. Ho Chi Minh City tai Saigon millä nimellä sitä sitten kutsutaankaan on viimeisestä kerrasta muuttunut aika huimasti ja täyttää kansainvälisen suurkaupungin tunnusmerkit mutta kuitenkin on säilyttänyt vielä omat kasvonsa. Eli hyvää vietnamislaista ruokaa ja kulttuuria löytyy edullisestikin mutta myöskin kaikki isoimmat muotitalojen liikkeet on tarjolla. Olimme varanneet District 1 alueella olevasta hotellista etukäteen majoituksen sekä lentokenttä kuljetuksen. Hotelli oli alle 20 euroa/yö koko huoneelta ja sisältäen aamiaisen. Hotellin nimi on bich duyen ja samalla kujalla on useitakin hotelleja. Hotelli on siisti ja sijainti tosi hyvä noin 10 minuutin kävelymatka aivan kaupungin ytimeen ja muutenkin lyhyet matkat joka paikkaan. Phu Quoc saarella vietimme viikon verran aikaa sieltä olimme varanneet varmuuden vuoksi parista ekasta hotellista huoneet valmiiksi. Asuimme pari ekaa yötä saaren pääkaupungissa ja hotellina oli A 74 joka on pääkadulla hinta yöltä alle 20 euroa. Sitten vähän hemmottelua saaren pohjois-osassa ja vertailimme useitakin resort tyyppisiä hotelleja valintamme osui oikeaan eli Chez Carole Resort! Aivan mielettömän viihtyisä hotelli ja hyvä palvelu toki hinta taso Vietnamilaisittain oli korkeahko mutta suomen rahaksi muutettuna illallinen kahdelle juomineen alle 30 euroa! Majoituksesta kannattaa kysyä suoraan hotellilta saattaa saada edullisemmin kuin jonkin buukkausfirman kautta. Lennot Phu Quoc saarelle saimme hyvin varattua Ho Chi Minh Cityssä hotellin respan kautta ja yhden suuntainen lento noin 40 euroa hengeltä ja todella siisti lentokone Vietjet oli firman nimi. Takaisin saarelta tulimme kantosiipilaivalla parin kaupungin ja niiden nähtävyyksien kautta Phu Quoc-Can Thao-My Thoo-Saigon kaikki laivat ja bussikyydit sekä kaksi yötä hotelleissa vain 40 euroa hengeltä ! Aamiaiset ja ruokailut tietty piti maksaa itse mutta jos lounaan saa 2 eurolla niin sen jaksaa maksaa. Con Daon saaret ovat kuulemma vielä aika "koskemattomia" ja paikalliset kyllä niitä suosittelivat meillekin mutta täyty jättää ne ensikertaan. HCM cityssä on nakemistä ja kokemista vuoden jokaiselle päivälle mutta me kävimme Cuchin tunneileilla ja se oli paikallisen matkanjärjestäjän paketti hintaan 10 euroa hengeltä sisältäen temppelillä sekä lakkatyötehtaalla käynnin ja opastetun kierroksen tunneleilla. Omatoimisesti pystyy käymään entisellä presidentin linnalla sekä sotarikosmuseolla sekä kansallisella museolla ja notre damin kirkossa sekä pääpostiasemmalla sekä luonnontieteellisellä puistolla jonka yhteydessä on myös pieni eläintarha. Sitten HCM Cityssä on valtava määrä hienoja temppeleitä jos ja kun niistä on kiinnostunut. Taksit toimivat todella hyvin ei mitään ongelmaa ottaa vain virallisen taksin joka käyttää mittaria meillä oli käytössä Vinataxi-firman autot ja hotellilta lentokentälle kyyti joka kesti noin 25 minuuttia maksoi alle 5 euroa, kun dongit muuttaa euroiksi. Olimme varanneet euroja mukaan vähän sekä vanhasta muistista 200 dollarin edestä pieniä taalan seteleitä mutta kaikista paras kurssi oli nostaa automaatista visalla tai visa electronilla rahaa esim. 2 miljoonaa dongia eli noin 68-70 euroa ja sillä söi ja eli Vietnamissa 2-3 päivää todella helposti. Taksin voi tosiaankin ottaa kadulta ihan lennosta tai sitten tilata sen hotellilta hakemaan. Kuskeilla on virka asut ja tykkäävät pienestä palvelurahasta mutta eivät ole sitä käsi ojossa vaatimassa. Olen kiertänyt aasian maita ja niistä eteläinen Vietnam on mielestäni paras kohde turvallisuuden ja ihmisten ystävällisyydenkin takia. Toki sekaan mahtuu aina roskaväkeä ja normaali varovaisuus on tarpeen. Ho Chi Minh Cityn kenttä on siisti ja selkeä sekä todella hyvin varustettu siellä saa ajan hyvin kulumaan. Kirjoina meillä oli "Suomalainen matkaopas" Vietnam sekä "Näe ja koe Vietnam" kirjat sitten hyvin useissa ravintoloissa on vapaa wlan käytössä ja saimme nähtävyyksistä ja hinnoista jne haettua nopeasti lisätietoa. Lennot otimme supersaverin kautta varaukset toimi hyvin menimme yhdellä vaihdolla ja se tapahtui Hong Kongissa odotteluaika 1,5 tuntia eli hyvin simppeli. Suosittelen varaamaan valmiiksi ensimmäisen yön heti lentojen jälkeen on helpompaa kun tietää valmiiksi mihin on menossa mutta seuraavia majoitusöitä kannattaa vähän vertailla ja neuvotella paikan päällä sopivat. Alle 20 euron hotellihuoneita löytyy ja ne ovat oikein siistejä sisältäen jo aamiaiset. Saarella olimme edullisen hotellin ohella parissa kalliimmassakin ja samoin viimeinen yö Saigonissa olimme New World Saigon hotellissa kun halusimme uima altaan ja hemmotella itseämme. Sitten niitä Mekong Delta joen saarille venepaketteja myydään hyvinkin aktiivisesti ja olin siellä toista kertaa mutta ikävä kyllä siitä on tullut liian kaupallinen juttu! Hinta on aika kova ja kanootit kolisevat yhteen kapella joella kun soutajat kisaavat kuka saa parhaat ryhmät kyytiinsä.

      • matkaaja2

        Heippa!

        Olen lähdössä Vietnamiin, kyselisin hieman Phu Quoc saaresta, paljonko sinne maksaa laivamatka ja kannataako varata etukäteen hotelli vai voinko varata se n vasta paikan päällä?

        Onko vinkkejä mihin kannattaa mennä esim. pieniä kivoja saaria joita ei ole vielä turismilla pilattu..?


      • 3647

        Älä turhaan yritä jakaa tekstiä kappaleisiin!


    • saikku sucks

      Muistahan jos olet Vietnamiin asti lähdössä, että Hanoi rocks and Saigon sucks. Pohjoiseen siis hop!

      • D11

        Pohjoinen täynnä tylyjä kommarikusettajia, ei kiitos!


    • vietnamiin

      Moi!

      Vietnamiin lähdössä tammi-helmikuussa 2015. Ajatuksena olisi käydä Saigonissa sekä jossain rantakohteessa (Phu Quoc kenties?).
      Kuulisin mielelläni ajatuksia ja vinkkejä. Biletys ym. heiluminen ei kiinnosta, haluamme hyvää ruokaa, makoilua rannalla ja ehkä snorklausta :-)

      Eli minne kannattaa mennä etelässä, missä on puhtaat, hyvät rannat ja kirkas vesi?

    • Namnamviet

      Phu Quocissa on hyvät rannat, hyvää ruokaa ja snorklaamaankin pääsee. Suosittelen myös skootterin vuokrausta ja ympäri saarta ajelua. Liikennettä on todella vähän ja näkee eri paikkoja.

    • Con Dao
    • DaShnSu

      Vietnam ja Kiina oli sodassa!hm?vietnamilaiset sotilaat tappoi ja raiskasi paljon viattomia kiinalaisia naisia ja lapsia ja tuhosivat kyliä! Japani Taiwan Vietnam mongolia Filippiinit Tiibet

      Japanilaiset raiskasi ja tappoi kiinalaisia ja syrjii nykyään Kiinalaisia ja muut naapuri maat komppaa!

      Taiwan taisteli Kiinaa vastaan ja USA Taiwanin puolella ja tappoivat kiinalaisia yhdessä!

      Vietnam ja Filippiinit yhdessä pelasi jalista ja kiistasaarella ja joi kaljaa(toivottavasti humaltuivat ja alkoi raiskata kännissä toisiaan)aasialaiset humaltuu herkemmin!

      Mongolia oli kuin Rooma: hunnit valloitti Kiinaa ja muita! Nyt Kiina kostaa mongolialle ja sortaa Kiinan Mongolian vähemmistöä! Ihan oikein ban ki moon pakeni Kiinasta?

      Tiibet=maailman köyhimpiä!vastustaa myös Kiinaa ja haluaa itsenäistyä!hm?

      Kiina ihmisoikeus/sananvapaus ydinase/sotilaallisuus kommunismi= meidän ongelma!on väärin syrjiä kaikkia kiinalaisia jos Kiinan johto töppäilee! Kiina itse vastustaa ilman saasteita(yksi Joona ei pitänyt Kiinasta ilmansaasteitten takia) ja onko usalaiset muka fiksumpia ettei räjäytä ydinpommia mutta kiinalaisten pelätään räjäyttävän kuten venäjän ja pohjoiskorean? Ja Iranin? Länsimaat fiksumpia?

      Japani/Malesia/mongolia/Taiwan/ filippiinit/Vietnam syrjii Kiinaa ja jättää yhteisen politiikkansa ulkopuolelle? Korealaiset ovat fiksumpia!

      Vietnam tukee jopa tuntematonta venäjää vain provona Kiinalle? Ja Vietnamista ja filippiineillä syödään perunaa! Mokomat länsimaalaistuneet länsimainen hapatus! Karl Marx! kommunismi

      Vietnamin pho keitto=jauheliha keitto? maailman paras ruoka?aijai nyt Vietnam lankesi itsekehuun!Kiinalaista ruokaa pidetään värikkäänä ja maukkaana ja terveellisenä muttei suinkaan parhaana! Tosin joku suomalainen mies väitti kiinalaista ruokaa epäterveelliseksi?

      • D11

        Niuvanniemeen näköjään saatu nettiyhteys.


    • kuivaa

      Olipa kuivaa luettavaa eikä muutenkaan ollut matkailusivustolle oikea paikka.

    • VietnamExpert

      Useita kertoja jo niin Hanoissa kuin Saigonissa (Ho Chi Minh-City) käyneenä olen viimeisellä matkallani vuodenvaihteessa 2017-2018 huomannut aikamoisen autoistumisen lisäyksen kaduilla, jotka vuotta aiemmin olivat enemmän skoottereitten valtaamia. Todellakin valtaamia, sillä ruuhka-aikoina ei ole väliä missä skootterit ajavat, niitä tulee vastaa kävelykaduilla, sivukujilta, punaista liikennevaloa päin, ja myös vasten yhdensuuntaisia katuja. Kävelijöillä on hyvä olla silmät myös selässä.
      Mutta se autoistuminen, skootterit ovat alkaneet vaihtua autoihin, joita Saigonin kaduille ei mahtuisi enää yhtään lisää. Ja ilman saastuminen on kävin kosketeltavaa. Ruuhkissa kaikenlaiset kaduilla pörräävät liikennevälineet tuottavat huomattavia lisätuloja hengitysmaskien myyjille, joita nyt näkyi olevan joka kulmassa ja kaupassa. Ilman maskia kurkku alkaa karheta, kuumottaa, nenä vuotaa ja hengitys on vaikeaa. Monet odottavat rakenteilla olevan metron valmistumista, mutta sen aukeamiseen on vielä vuosia aikaa.

      Oma lukunsa on villinä rehottavat Saigonin taksit, jotka laskuttavat kuka mitenkin ehtii. Ainoat joten kuten luotettavat mittaritaksiyhtiöt ovat vihreistä autoistaan tunnettu Mailinh ja valkovihreä Vinasunh, tosin kuskista riippuu toimiiko taksimittari vai ei. On myös yleistä että taksi kiertää laajan ylimääräisen lenkin maksuja korottaakseen.
      Otetaan esimerkki: Lentoasemalla sinua odottaa oikea taksihyeenojen lauma, joilla on omat sisäänheittäjät takseihin. Ensin sinulle tarjotaan mitä mielettömimpiä summia lyhyestä noin 6-7km:n matkasta keskustaan (Saigonin lentokenttä Tan Son Nhat on jäänyt kasvavan kaupungin sisälle) ja oikea mittarihinta on päivällä keskustaan noin 100 000 120 000 VND eli 4-5 euroa. Yöllä hinta on alempi. Taksimafia on perustanut lentoasemalle kojuja joissa myydään 180 000 VND arvoisia taksilippuja (7,5€) ja mittaria ei käytetä. Summa ei ole eurooppalaiselle lainkaan paha, mutta paikallisille se on iso summa.
      Tämä ei kuitenkaan riitä, sillä taksiautoilijat odottavat käsi ojossa parille pääsyä tippiä. Mitään varsinaista tippikäytäntöä Vietnamissa ei ole ollut, tämä uusi tapa on peruja viime vuosien amerikkalais- ja venäläisryntäyksistä, jossa valuuttaa tuntemattomat ja ehkä vähän päästään sekaisin ovat huumaantuneet kentällä miljonääriksi muuttuneina ja antaneet jopa tippinä 50 dollaria taksimatkastaan keskustaan! Esimerkkejä on paljon. Itse asiassa tippiä ei Vietnamissa tarvitse antaa lainkaan.
      Valuutanvaihdossa kentällä 42 euroa on yksi miljoona Vietnamin dongia.
      Sama tippaus sekoilu on alkanut nostaa päätään myös muissa palveluissa. Aiemmin tippausta ei Vietnamissa tunnettu.
      Lentokentällä kannattaa vain jättää ahnaimmat taksi tyrkyt jonon keulaan ja hakea peremmältä kahden edellä mainitun merkkisiä mittaritakseja, jotka myös suostuvat laittamaan mittarin päälle. Lopussa on vielä se vaara että perille päästyä taksisuhari sulkeekin äkkiä taksimittarin ja muistissa olleeseen mittarisummaan lisätään yksi nolla lisää, jota taksi sitten vaatii.
      Tällaisessa tilanteessa pane mieleen summa jonka mittari näytti ja anna se ja jätä taksi siihen. Voit olla varma ettei suhari ryntää perääsi eikä hae poliisia.

      Mutta kaiken kaikkiaan, Saigon on Aasian helmi, paljon kauniimpi kuin esim rähjäinen Bangkok. Vanha siirtomaatyyliset marmoripalatsien reunustamat yli 200v vanhan keskustan ranskalaisvallan ajan rakennukset ovat ihastuttavia ja tunnelmaa luovia, Saigon kannattaa kokea ainakin kerran elämässään.

      • rohekeastitaksinkyytiin

        Alkuosan autoistumisesta voin allekirjoittaa, mutta taksiasiaa en.
        Epämääräiset taksit ovat lähes kadonneet Saigonista ja jos jostain luotettavan taksin saa, niin nimenomaan lentokentän taksijonosta. Vanhan terminaalin aikaan kusetus oli yleistä lentokentällä, mutta nykyinen systeemi on melkoisen hyvä ja turvallinen kyydin ottajalle. Myöskään ylimääräistä kiertelyä en ole juuri kohdannut, tosin kuski on joskus kysynyt, voiko reittiä vaihtaa ruuhkan ohittamiseksi, yleensä silloin ihan aiheesta. Voi sanoa, että kaikki itselle tutut reitit ajetaan käytännössä aina samaa reittiä kaikkien suhareiden toimesta, eri asia sitten on ymmärtääkö kuski aina näin suomalaisittain murtaen sanottuja osoitteita. Mutta nimenomaan osoitetta käyttäen perille löydetään usein helpommin , kuin kohteen nimen mukaan. Joskus ollaan ajeltu taksilla kyllä niinkin, että kuskille on luettu navigaattorista ohjeita, kun vähän tuore laitakaupungin kuski ei tiennyt reittiä käytännössä Saigonin ydinkeskustaan.


    • Vietnamiin

      Hei,

      Olemme lähdössä reissuun reilun viikon päästä. Otettiin visa on arrival -kirjeet ja maksetaan sitten kentällä "stamping fee", 25 USD/hlö. Onko kenelläkään tietoa, voiko tämän maksaa siinä leimauspisteessä kortilla (mastercard), vai tarviiko varata käteistä?

      Kiitos :)

    • hyväämatkaaihanamaa

      Täytyi maksaa käteisellä, USD ja VND kelpaa, eurot ei käy. Me oltiin varauduttu yhdellä yhteisellä 50 dollarin setelillä ja aiheutti vähän hämminkiä, koska passit käsitellään yksitellen ja piti antaa passi ja raha. Jonossa selän takana olevat meinasi hermostua, mistä oltiin pahoillamme. Vielä enemmän harmitti niitä, joilla ei ollut sopivaa valuuttaa käteisenä ja joutuivat jonosta kääntymään ja käymään vaihtamassa rahaa ja palaamaan viisumijonoon. Jos olette kahdestaan niin varatkaa molemmille oma raha dollareissa mukaan, niin sujuu joutuisasti.

      • Ekstriimimatkaaja

        Onko kukaan matkustanut junalla Hoy Chi Ministä Hoy Anniin? Olisi kiva ja hyödyllistä saada tietää kokemuksia matkasta. Lentämällä kyllä onnistuu, mutta junamatka voisi olla kerran elämässä.


    • junamatkustaja

      Hei. Olen matkustanut Vietnamissa junalla kolmesti. Ihan kiinnostavaa, mutta en suosittele ihan noin pitkää matkaa kertaistumalla. Saigonista Da Nangiin kestää junalla 16-19 tuntia -ja oikeasti enemmän koska juna on kuitenkin myöhässä.
      Penkit eivät ole mitenkään mukavia ja makuupaikat kovia.
      Jos haluat tehdä reissun junalla -ja sulla on aikaa- niin ota ensin lippu Nha Trangiin, lepää siellä pari päivää ja jatka Da Nangiin, mistä pääsee kätevästi busilla Hoi Aniin. -sillä kun ei ole omaa rautatieasemaa.
      Siis puhun kokemuksesta: ensimmäisellä Vietnamin matkallamme suunnittelimme samaa reissua ja luulimme ostavamme liput Da Nangiin. Helpotus oli suuri kun tajuttiin monen tunnin jälkeen, että oltiinkin ostettu liput vahingossa Nha Trangiin :-)
      Oltiin siellä muutama päivä ja jatkettiin sitten paikallisen moottoripyöräoppaan kanssa Hoi Aniin, mistä matka jatkui yöbussilla Hanoihin.
      Oikein hyvää matkaa sulle!

      • KokemusJokaEiKannata

        Itselle riitti ihan se yksi kerta junassa. Onneksi Nha Trangista pääsee lentäen pois, jos on erehtynyt menomatkalle ottamaan junan. Hoi An on vielä paljon kauempana, eikä ainakaan tällainen edes etäisesti mukavuudenhaluinen matkailija voi missään tapauksessa suositella junamatkailua kenellekään Vietnamissa.
        No myönnetään, en ole ikinä ymmärtänyt näitä reppureissaajia jotka saavat kurjuudesta jotain kicksejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe