Älä KOSKAAN avaa DNA -laajakaistaa!!!

Tuhoudu DNA!!!

Avasin DNAWelho 200M laajakaistan. Huomasin jo ensimmäisenä iltana, että yhteys on hintaisekseen 55,35€! ja kokoisekseen melko hidas ja pätkii välillä. Lisäksi tyrmistyksekseni huomasin, että liittymän mukana lainaksi tullut modeemi on WLAN -modeemi, josta WLANia ei saa kytketyksi pois päältä kuten normaaleista modeemeista!!! Tätä ei kerrottu liittymää avatessa ja jos olisi kerrottu, olisin tiennyt etten avaa koko liittymää, saan WLANista nimittäin sähköyliherkkyysoireita.
Menin heti sulkemaan liittymän, koska se ei ole hintansa väärtti! Tällöin minulle kerrottiin, että olisi mahdollista saada myös tavallinen modeemi. Minulle ei sellaista suostuttu kuitenkaan liittymän loppuaukioloajaksi (kuukausi!) vaihtamaan, koska suljin liittymän. Jos olisin jäänyt asiakkaaksi, se olisi vaihdettu. Vaihtamattomuutta perusteltiin sillä, että sopimuksessa luki että asiakkaalle annetaan WLANmodeemi. Tavallinen kuluttaja ei kuitenkaan voi tietää, ettei kyseisestä modeemista voi kytkeä WLANia pois päältä kuten normaaleista modeemeista! Tottakai oletin WLANmodeemin tarkoittavan vain sitä, että kyseinen modeemi kykenee tarjoamaan myös WLAN -yhteyden kaapelilaajakaistan lisäksi. Kaapelilaajakaistana tämä nettiliittymä nimittäin minulle myytiin!
Todella huonoa asiakaspalvelua DNA:lta! Ei kyllä yllätä yhtään! Minulla on nimittäin aikaisemminkin ollut erittäin huonoja kokemuksia DNA:sta.
Kun olin matkapuhelinliittymäasiakkaana DNA:lla, minulle lähetettiin 3 vuoden kuluttua liittymän irtisanomisen jälkeen lasku, että minulla on muka maksamaton lasku yli 80€ DNA:lle! Ei pitänyt paikkaansa! Jos olisi ollut, olisivat kyllä sitä karhunneet jo aikoja sitten ja pistäneet perintään jo vuosia aikaisemminkin! Rosvoja ja varkaita vaan ovat, tekaistuja laskuja lähettävät!
Huomasin myös asiaa selvitellessä, että laskuihini minulle oli lisätty haamupuheluita joita en takuulla ollut soittanut! Kymmeniä samaan numeroon sekuntin välein soitettuja sekuntin pituisia puheluita, joilla oltiin saatu laskujen saldoa hilattua mukavasti ylöspäin! Kuka tuollaisia puheluita muka soittaa?! En minä ainakaan!
Täytyy tällä kertaa säilyttää tarkasti liittymän avaussopimus ja purkuilmoitus ja kuitti siitä ainoasta tulevasta maksetusta laskusta, jos taas yrittävät samaa vuosien kuluttua!
Päätin jo matkapuhelinasiakkuuden jälkeen, ettei enää IKINÄ DNA:lle, mutta nyt täytyi valita Soneran ja DNA:n välillä, niin oli kuin olisi pitänyt valita ruton ja koleran väliltä, niin huonoja kokemuksia molemmista, mutta kun ei ole kunnon kilpailijoita niin pakko. :(
Mutta sen minä kyllä sanon laajakaistaliittymää harkitsevalle, että älä vaan DNAWelhoa ota, jos kerran peräti 200M liittymä on hidas ja pätkii, niin mitä ne hitaammat sitten ovatkaan!?
Kun yritin yhdellä välilehdellä kuunnella musiikkia youtubesta ja toisella lukea tekstiä ja avata uuden sivun, niin heti musiikki pätkäisi pois! Eli paluukaista on lupauksista huolimatta niin surkea ettei edes tuollainen onnistu! Ei ole hintansa väärtti 55,35€/kk!

21

6862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmasti otan

      Ja varmana otan, mulla on vain hyviä kokemuksia Dnasta ja Dna Welhosta!

    • oikein laskutettu

      Kännipäissäs oot kuitenkin soitellut etkä sit enää jälkeenpäin muista soitellees. Ei ne oikeasti laskuta olemattomista puheluista!

    • asd

      vittu sä olet ämmä sekasin

    • Vihainen AP

      Varoitan vielä siitä, miten DNA yrittää AINA kusettaa asiakasta vielä liittymän irtisanomisen jälkeenkin niin, ettei heidän lupaamaansa tyytyväisyystakuuta tarvitsisi noudattaa!

      DNA:n nettisivuilla luvataan laajakaistaliittymille täysi tyytyväisyystakuu. Eli jos 30 pvän aikana avauksesta purkaa sopimuksen, ei joudu maksamaan laskua.
      No, minähän kävin purkamassa liittymäsopimuksen jo seuraavana päivänä, kun oli niin surkea yhteys!

      Lasku kuitenkin lähetettiin kotiin tyytyväisyystakuun vastaisesti! Kävin siitä liikkeessä huomauttamassa, ja siellä luvattiin sitten mitätöidä lasku.
      Mutta auta armias, jos en olisi itse ollut tyytyväisyystakuusta tietoinen (siitä ei sopimusta kirjoitettaessa hiiskuttu halaistua sanaa!) ja osannut vaatia laskun mitätöimistä, niin arvatkaa vaan, olisiko DNA mitätöinyt laskua? Ei takuulla! Perintään se olisi laitettu jos en olisi maksanut ja rahoja en olisi takaisin saanut!
      Näin se DNA pyrkii kusettamaan tapansa mukaan tälläkin tapaa tottakai, joten ole tietoinen tyytyväisyystakuusta jos järjenvastaisesti menet avaamaan kirotun DNA:n liittymän!!!

      Myös vaadin saada ehdottomasti kuitin siitä, että olen palauttanut lainamodeemin ja että lasku on mitätöity, liittymäsopimus purettu ja säilytän nämä tositteet vuosien ajan, koska KOKEMUKSESTA tiedän, että DNA saattaa hyvinkin vuosien kuluttua alkaa perimään "maksamatonta" laskua ja väittää, etten ole palauttanut modeemia ja vaatii siitä korvausta!!! Nyt ei onnistu! Joten suosittelen toimimaan näin, mikäli epärehellisen DNA:n asiakkaana olet ollut, etkä halua antaa sen valheen kautta ryövätä rahojasi tulevaisuudessa!!!

      PS: On muuten muutkin raportoineet DNA:n lähettämistä valelaskuista ja haamulaskutuksesta, tutkikaahan vaan nettiä, on netti TÄYNNÄ tyytymättömiä DNA:n ENTISIÄ asiakkaita!!!

      • lässyn lää

        Netti on täynnä niitä jotka haukkuu Dnata ihan vaan huvikseen, niinkuin sinäkin! Et voi millään tietää mitä olis oikeasti tapahtunut, kunhan vaan teorisoit omaa mutuasi!


      • Welho R.I.P
        lässyn lää kirjoitti:

        Netti on täynnä niitä jotka haukkuu Dnata ihan vaan huvikseen, niinkuin sinäkin! Et voi millään tietää mitä olis oikeasti tapahtunut, kunhan vaan teorisoit omaa mutuasi!

        Jotkut tietää, jotkut ei....

        Dna:n leivissä oleva henkilö kertoi minulle että Dna myy liittymiä paljon enemmän
        kuin olisi kapasiteettia. Motto:..ei ne pysty mitään todistamaan"

        Ei liity ihan tähän, mutta mainoksetkin on ihan ...seestä;)

        http://www.marmai.fi/uutiset/oikeus puuttui dnan mainosvaitteisiin/a2187931


      • liittymäsopimuksen

        Muistuu mieleeni kun ääniliittymään DNA-shop myi ilmaiset DNA-DNA-puhelut. laskutus kuitenkin peri niistä täyden hinnan puolen vuoden ajan kunnes löysin alkuperäisen liittymäsopimuksen. Sitten kahdesti yrittivät hyvittää vain osan ylilaskutuksesta. Kolmannella kerralla tuli täysi hyvitys.


      • kjjjkl54495

        Tämä palsta on täynnä operaattoreihin tyytymättömiä ja kyllästyneitä asiakkaita, kuka DNAhan, kuka Elisaan, kuka Teliaan jne. Kaikki samanlaisia paskoja, sen sanoi suoraan myös kuluttajaviranomainen joka näitä sotkuja selvittelee. Itse tulistuin Teliaan, koska laskutti viihdepaketista virheellisesti turhaan lähes 2 vuoden ajan, ja sain oikeuteni vasta kuluttajaviranomaisten kautta. Että sellaista porukkaa, jokainen lasku täytyy katsoa suurennuslasilla läpi ennen maksamista!!!


    • herkkää on

      " saan WLANista nimittäin sähköyliherkkyysoireita. "

      Miten pystyt liikkumaan esim. kaupungeissa, kun kymmeniä ja satoja WLAN verkkoja jatkuvasti käynnissä ympärilläsi ? Tai lentoasemilla ja vastaavilla ? Tai hotellissa kotimaassa tai ulkomailla ?

    • Troldemort

      DNA on palkannut Suomi24:n foorumeillekin aktiivisia kirjoittajia, jotka pitävät mainetta yllä. Nämä kirjoittajat sitten hyökkäävät välittömästi sorrettujen asiakkaiden kirjoituksien kimppuun ilman mitään järkevää argumenttia. Tämä on suorastaan TÖRKEÄÄ TOIMINTAA.

      • barack ebin laden

        Enlarge your penis.


      • isameidan

        kaikilla operaattoreilla on desantteja maa täynnä , toiset lähettää laskuja kuolleille jos maksu tulisi ahneus on synti


    • hohhohfeefeef

      Tämä on kuin saunalahden myyjän kirjoittama, on niin naurettava tarina ja kun keksitty

    • Cheaters!
    • lökhfdf

      Kun mokkulaa en ota mistään hinnasta niin pakki ottaa Dna kun muuta ei saa.

    • Lahtia

      Ostimme omakotitalon ja tilasimme Welhon kaapelimodeemin ja maksoimme laskut ajallaan. Noin kolme vuotta myöhemmin eräänä aamuna DNA:lta katkaistiin yhteys. Oltuani yhteydessä asiakaspalveluun he ilmoittivat että asunnon oston yhteydessä on jäänyt sopimus siirtämättä ja että he ovat kuulemma lähettäneet yhden kirjeen. Muistutuksia ei tarvita, vaan päättivät katkaista yhteyden. Asiakaspalvelusta sanottiin että voivat laittaa yhteyden uusiksi, mutta siinä menee 2 viikkoa ja se maksaa noin 200 euroa.

      Kaikilla muilla yrityksillä on maksumuistutus 5 euroa (tässä tapauksessa kyse oli puuttuvasta allekirjoituksessa sopimuksessa). DNA:n tapauksessa muistutukset hoidetaan katkaisemalla yksipuolisesti yhteys ja laittamalla päälle 200 euron sakko. Meidän alueella Welho (DNA) on nimittäin ainoa kaapeli-tv:n infran tarjoaja.

    • PPAP22

      kun ei viitsitä , eikä vaivauduta esittämään kysymuyksiä, eikä ottaamaan selvää siitä, mitä sitä ollaankaan hankkimassa/hankittu, niin se on sitten operaattorin syy?! mistä näitä riittää?

      • faktamie5

        "Ostimme omakotitalon ja tilasimme Welhon kaapelimodeemin ja maksoimme laskut ajallaan. Noin kolme vuotta myöhemmin eräänä aamuna DNA:lta katkaistiin yhteys. Oltuani yhteydessä asiakaspalveluun he ilmoittivat että asunnon oston yhteydessä on jäänyt sopimus siirtämättä ja että he ovat kuulemma lähettäneet yhden kirjeen. "

        Jos ko. kirjoittaja kerran on:

        1. Ostanut omakotitalon

        ja

        2. Tilannut (uuden) Welhon kaapelimodeemiliittymän

        niin silloin ei siirretä yhtään mitään.

        Siis dna:n väite "asunnon oston yhteydessä on jäänyt sopimus siirtämättä" on VALHE !

        Yleensä sopimuksen siirtämisellä tarkoitetaan sitä, että sopimuksen toinen osapuoli vaihtuu !

        Eli joko henkilö siirtää sopimuksen toiselle henkilölle (edellyttää molempien henkilöiden sekä operaattorin suostumusta) tai operaattori siirtää sopimuksen toiselle operaattorille (näin tapahtui, kun Sanoma Oy siirsi kaikki welho -nimellä markkinoidut liittymäsopimukset dna:lle).

        Mutta kun ostamaansa omakotitaloon muuttanut asukas tilaa UUDEN Welhon kaapelimodeemiliittymän, ei siinä mitään siirretä !

        Jos taas asiakkaalla oli aiemmassa asunnossaan Welhon kaapelimodeemiliittymä, sille voi toki muuttaa osoitteen (yleensä tällöin riittää ilmoitus Welhon asiakasalveluun puhelimella), mutta ei sekään ole sopimuksen siirto. Lähinnä siinä muuttuu laskutusosoite ja kaapelimodeemiliittymän vakituinen osoite.

        Tilapäisesti Welhon kaapelimodeemiliittymää voi käyttää missä tahansa Suomessa, missä on kaksisuuntainen Welhon kaapeliverkko talossa.

        Olen itse käyttänyt Helsinkiin rekisteröityä Welhon kaapelimodeemiliittymää ex -tyttöystäväni asunnossa, satojen kilometrien päässä Helsingistä, ja hyvin toimi (myös siellä taloyhtiössä Welhon kaapeli). Tilapäisestä käytöstä muussa kuin tilausosoitteessa ei tarvitse edes ilmoittaa dna:lle. Jos tilapäinen käyttö muuttuu vakituiseksi, tällöin asiakkaan luonnollisesti tulee ilmoittaa asiasta dna:n asiakasalveluun).

        Tällä hetkellä käytössäni Welhon 10M taloyhtiökaapelimodeemilaajakaista.

        Se toimii muuten hyvin, mutta youtube -videot pätkivät pahasti.
        Vielä 1-2 vuotta sitten ei vastaavaa pätkimistä esiintynyt !

        Siihen, että youtuben sivulla on tällainen:

        "experiencing interruptions - find out WHY "

        on syynsä !

        Todellisuudessa 10 Mbps riittää oikein hyvin youtube -videoiden katseluun !

        Kyse on tästä: dna vaatii youtubelta rahaa (joko yksityisasiakkaan tai taloyhtiön maksaman hinnan LISÄKSI) siitä, että youtube -videot toimisivat häiriöttömästi.

        Kun youtube (eli Google) kieltäytyi maksamasta, niin kostotoimenpiteenä dna on alimitoittanut verkkonsa ja laittanut youtuben katselun alimmalle prioriteetille, eli jos kaista ei riitä kaikkeen, niin youtuben katselija kärsii ensimmäisenä.

        Ja viestintävirasto on saamaton (kuten aina) silloin, kun sen pitäisi ryhtyä toimenpiteisiin operaattoria vastaan.

        Mainio idea olisi käyttäjien omistama voittoa tuottamaton yhdistys, josta voisi tilata laajakaistan todellisilla kustannuksilla ilman ahneiden operaattoreiden liikevoittoa.

        Asiassa on kuitenkin ongelmia:

        1. Aikanaan HPY oli juuri tällainen, ainakin teoriassa.
        Mutta kyllä HPYkin osasi rahastamisen. Se ei tosin virallisesti tuottanut voittoa, mutta maksoi ylisuurta palkkaa eräille johtajilleen.

        Ehkäpä uuden vastaavan yhdistyksen sääntöihin pitää kirjata, ettei kenellekään johtajalle makseta yli 5000 €/kk palkkaa (ainoastaan summaan nostetaan yleisen inflaation verran, muttei yhtään enempää).

        2. Osittain EU -määräysten takia HPY muutettiin väkisin OY:ksi ja edelleen OYJ:ksi.

        Näin syntyi ensin Helsingin Puhelin Oy ja myöhemmin Elisa Communications Oyj.

        Miten tällaisen yhdistyksen perustajajäsenet voisivat estää sen, ettei osuustoimintamallilla (vrt. esim. Hok-Elanto / S -ryhmä ) perustettua yhdistystä ahneet markkinavoimat muuta osakeyhtiöksi, jolloin tulos on juuri muusta operaattorimaailmasta tuttu: asiakas maksaa entistä isomman laskun, ja saa entistä heikkotasoisempaa palvelua.

        Toki kaikki asiakaspalvelu pitää automatisoida niin pitkälle kuin mahdollista ; rahat pitää käyttää verkon laadun parantamiseen eikä satojen asiakaspalvelijan palkkaamiseen !

        Toinen kysymys: JOS tällainen uusi yhdistys perustettaisiin, miten se saisi itse tarvitsemiaan tietoliikennepalveluita kohtuullisin ja syrjimättömin ehdoin ?

        Nythän tilanne on se, että dna, Elisa ja Telia ovat järjestäneet yhteenliittämiskäytäntönsä niin, että nämä kolme suurta hyötyvät yhteenliittämiskäytännöistä, ja muut osapuolet kärsivät joutumalla maksamaan ylihintoja.

        Myöskään viestintävirasto ei tee asialle mitään.

        Oma käsitykseni: viestintävirasto (jonka teoriassa kuuluisi valvoa viestintämarkkinoita), ei valvo suurten operaattoreiden touhuja riittävästi.

        Ilmeisesti viestintäviraston ylimmät johtajat ovat liian hyviä kavereita
        dna:n , Elisan ja Telian ylimmän johdon kanssa.

        Niin kauan kun kyse ei ole suoranaisesta lahjonnasta, ikävä kyllä ei ole lakia, joka kriminalisoisi tämänkaltaiset kaverisuhteet, siitä huolimatta, että tällä on hyvin ikävä vaikutus laatuun/hintaan!


    • bitti59

      Kaikki operattorit kusetta,sanotaan että 5mbs alkaen voi saada jopa 200mbs.Totuus on lähellä 5mbs.Ei liittymien määrässä ole mitään rajaa,liittymiä myydään surutta viis nopeudesta.jos ostan 500g makkaraa niin saan sen .Mutta laajakaista puolella nopeus on alkaen jotain epämääräistä

      • afgdfg

        Voit vertailla operaattoreita. https://www.puhelinliittymat.fi/operaattorit/
        Moi rajaton 4G 18e 100mb/s maksimi
        Telia rajaton 4G 25e 300mb/s maksimi
        Globatel rajaton 2G 8e 4mb/s maksimi

        Saunalahti rajaton 2G 20e | 4G 25e
        Elisa en tiedä varmaan rajaton 4G 100mb/s 25e tai 30e
        DNA rajaton 2G 5e | rajaton 4g 30e nopeudesta en tiedä

        Oikean nopeuden näkee https://fast.com/
        Mitä testin pitäisi näyttää:
        https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/operaattorien-valheellisille-mainospuheille-stoppi-briteissa-nain-netin-nopeudesta-todetaan-suomessa-6689391

        Eli mobiililiittymän mainostetun nopeuden pitäisi olla saavutettavissa.


    • Anonyymi

      Dna on tv-sarja "vitun puhelinmyyjät"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe