Älä KOSKAAN avaa DNA -laajakaistaa!!!

Tuhoudu DNA!!!

Avasin DNAWelho 200M laajakaistan. Huomasin jo ensimmäisenä iltana, että yhteys on hintaisekseen 55,35€! ja kokoisekseen melko hidas ja pätkii välillä. Lisäksi tyrmistyksekseni huomasin, että liittymän mukana lainaksi tullut modeemi on WLAN -modeemi, josta WLANia ei saa kytketyksi pois päältä kuten normaaleista modeemeista!!! Tätä ei kerrottu liittymää avatessa ja jos olisi kerrottu, olisin tiennyt etten avaa koko liittymää, saan WLANista nimittäin sähköyliherkkyysoireita.
Menin heti sulkemaan liittymän, koska se ei ole hintansa väärtti! Tällöin minulle kerrottiin, että olisi mahdollista saada myös tavallinen modeemi. Minulle ei sellaista suostuttu kuitenkaan liittymän loppuaukioloajaksi (kuukausi!) vaihtamaan, koska suljin liittymän. Jos olisin jäänyt asiakkaaksi, se olisi vaihdettu. Vaihtamattomuutta perusteltiin sillä, että sopimuksessa luki että asiakkaalle annetaan WLANmodeemi. Tavallinen kuluttaja ei kuitenkaan voi tietää, ettei kyseisestä modeemista voi kytkeä WLANia pois päältä kuten normaaleista modeemeista! Tottakai oletin WLANmodeemin tarkoittavan vain sitä, että kyseinen modeemi kykenee tarjoamaan myös WLAN -yhteyden kaapelilaajakaistan lisäksi. Kaapelilaajakaistana tämä nettiliittymä nimittäin minulle myytiin!
Todella huonoa asiakaspalvelua DNA:lta! Ei kyllä yllätä yhtään! Minulla on nimittäin aikaisemminkin ollut erittäin huonoja kokemuksia DNA:sta.
Kun olin matkapuhelinliittymäasiakkaana DNA:lla, minulle lähetettiin 3 vuoden kuluttua liittymän irtisanomisen jälkeen lasku, että minulla on muka maksamaton lasku yli 80€ DNA:lle! Ei pitänyt paikkaansa! Jos olisi ollut, olisivat kyllä sitä karhunneet jo aikoja sitten ja pistäneet perintään jo vuosia aikaisemminkin! Rosvoja ja varkaita vaan ovat, tekaistuja laskuja lähettävät!
Huomasin myös asiaa selvitellessä, että laskuihini minulle oli lisätty haamupuheluita joita en takuulla ollut soittanut! Kymmeniä samaan numeroon sekuntin välein soitettuja sekuntin pituisia puheluita, joilla oltiin saatu laskujen saldoa hilattua mukavasti ylöspäin! Kuka tuollaisia puheluita muka soittaa?! En minä ainakaan!
Täytyy tällä kertaa säilyttää tarkasti liittymän avaussopimus ja purkuilmoitus ja kuitti siitä ainoasta tulevasta maksetusta laskusta, jos taas yrittävät samaa vuosien kuluttua!
Päätin jo matkapuhelinasiakkuuden jälkeen, ettei enää IKINÄ DNA:lle, mutta nyt täytyi valita Soneran ja DNA:n välillä, niin oli kuin olisi pitänyt valita ruton ja koleran väliltä, niin huonoja kokemuksia molemmista, mutta kun ei ole kunnon kilpailijoita niin pakko. :(
Mutta sen minä kyllä sanon laajakaistaliittymää harkitsevalle, että älä vaan DNAWelhoa ota, jos kerran peräti 200M liittymä on hidas ja pätkii, niin mitä ne hitaammat sitten ovatkaan!?
Kun yritin yhdellä välilehdellä kuunnella musiikkia youtubesta ja toisella lukea tekstiä ja avata uuden sivun, niin heti musiikki pätkäisi pois! Eli paluukaista on lupauksista huolimatta niin surkea ettei edes tuollainen onnistu! Ei ole hintansa väärtti 55,35€/kk!

21

5419

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • varmasti otan

   Ja varmana otan, mulla on vain hyviä kokemuksia Dnasta ja Dna Welhosta!

  • oikein laskutettu

   Kännipäissäs oot kuitenkin soitellut etkä sit enää jälkeenpäin muista soitellees. Ei ne oikeasti laskuta olemattomista puheluista!

  • asd

   vittu sä olet ämmä sekasin

  • Vihainen AP

   Varoitan vielä siitä, miten DNA yrittää AINA kusettaa asiakasta vielä liittymän irtisanomisen jälkeenkin niin, ettei heidän lupaamaansa tyytyväisyystakuuta tarvitsisi noudattaa!

   DNA:n nettisivuilla luvataan laajakaistaliittymille täysi tyytyväisyystakuu. Eli jos 30 pvän aikana avauksesta purkaa sopimuksen, ei joudu maksamaan laskua.
   No, minähän kävin purkamassa liittymäsopimuksen jo seuraavana päivänä, kun oli niin surkea yhteys!

   Lasku kuitenkin lähetettiin kotiin tyytyväisyystakuun vastaisesti! Kävin siitä liikkeessä huomauttamassa, ja siellä luvattiin sitten mitätöidä lasku.
   Mutta auta armias, jos en olisi itse ollut tyytyväisyystakuusta tietoinen (siitä ei sopimusta kirjoitettaessa hiiskuttu halaistua sanaa!) ja osannut vaatia laskun mitätöimistä, niin arvatkaa vaan, olisiko DNA mitätöinyt laskua? Ei takuulla! Perintään se olisi laitettu jos en olisi maksanut ja rahoja en olisi takaisin saanut!
   Näin se DNA pyrkii kusettamaan tapansa mukaan tälläkin tapaa tottakai, joten ole tietoinen tyytyväisyystakuusta jos järjenvastaisesti menet avaamaan kirotun DNA:n liittymän!!!

   Myös vaadin saada ehdottomasti kuitin siitä, että olen palauttanut lainamodeemin ja että lasku on mitätöity, liittymäsopimus purettu ja säilytän nämä tositteet vuosien ajan, koska KOKEMUKSESTA tiedän, että DNA saattaa hyvinkin vuosien kuluttua alkaa perimään "maksamatonta" laskua ja väittää, etten ole palauttanut modeemia ja vaatii siitä korvausta!!! Nyt ei onnistu! Joten suosittelen toimimaan näin, mikäli epärehellisen DNA:n asiakkaana olet ollut, etkä halua antaa sen valheen kautta ryövätä rahojasi tulevaisuudessa!!!

   PS: On muuten muutkin raportoineet DNA:n lähettämistä valelaskuista ja haamulaskutuksesta, tutkikaahan vaan nettiä, on netti TÄYNNÄ tyytymättömiä DNA:n ENTISIÄ asiakkaita!!!

   • lässyn lää

    Netti on täynnä niitä jotka haukkuu Dnata ihan vaan huvikseen, niinkuin sinäkin! Et voi millään tietää mitä olis oikeasti tapahtunut, kunhan vaan teorisoit omaa mutuasi!


   • Welho R.I.P
    lässyn lää kirjoitti:

    Netti on täynnä niitä jotka haukkuu Dnata ihan vaan huvikseen, niinkuin sinäkin! Et voi millään tietää mitä olis oikeasti tapahtunut, kunhan vaan teorisoit omaa mutuasi!

    Jotkut tietää, jotkut ei....

    Dna:n leivissä oleva henkilö kertoi minulle että Dna myy liittymiä paljon enemmän
    kuin olisi kapasiteettia. Motto:..ei ne pysty mitään todistamaan"

    Ei liity ihan tähän, mutta mainoksetkin on ihan ...seestä;)

    http://www.marmai.fi/uutiset/oikeus puuttui dnan mainosvaitteisiin/a2187931


   • liittymäsopimuksen

    Muistuu mieleeni kun ääniliittymään DNA-shop myi ilmaiset DNA-DNA-puhelut. laskutus kuitenkin peri niistä täyden hinnan puolen vuoden ajan kunnes löysin alkuperäisen liittymäsopimuksen. Sitten kahdesti yrittivät hyvittää vain osan ylilaskutuksesta. Kolmannella kerralla tuli täysi hyvitys.


   • kjjjkl54495

    Tämä palsta on täynnä operaattoreihin tyytymättömiä ja kyllästyneitä asiakkaita, kuka DNAhan, kuka Elisaan, kuka Teliaan jne. Kaikki samanlaisia paskoja, sen sanoi suoraan myös kuluttajaviranomainen joka näitä sotkuja selvittelee. Itse tulistuin Teliaan, koska laskutti viihdepaketista virheellisesti turhaan lähes 2 vuoden ajan, ja sain oikeuteni vasta kuluttajaviranomaisten kautta. Että sellaista porukkaa, jokainen lasku täytyy katsoa suurennuslasilla läpi ennen maksamista!!!


  • herkkää on

   " saan WLANista nimittäin sähköyliherkkyysoireita. "

   Miten pystyt liikkumaan esim. kaupungeissa, kun kymmeniä ja satoja WLAN verkkoja jatkuvasti käynnissä ympärilläsi ? Tai lentoasemilla ja vastaavilla ? Tai hotellissa kotimaassa tai ulkomailla ?

  • Troldemort

   DNA on palkannut Suomi24:n foorumeillekin aktiivisia kirjoittajia, jotka pitävät mainetta yllä. Nämä kirjoittajat sitten hyökkäävät välittömästi sorrettujen asiakkaiden kirjoituksien kimppuun ilman mitään järkevää argumenttia. Tämä on suorastaan TÖRKEÄÄ TOIMINTAA.

   • barack ebin laden

    Enlarge your penis.


   • isameidan

    kaikilla operaattoreilla on desantteja maa täynnä , toiset lähettää laskuja kuolleille jos maksu tulisi ahneus on synti


  • hohhohfeefeef

   Tämä on kuin saunalahden myyjän kirjoittama, on niin naurettava tarina ja kun keksitty

  • Cheaters!
  • lökhfdf

   Kun mokkulaa en ota mistään hinnasta niin pakki ottaa Dna kun muuta ei saa.

  • Lahtia

   Ostimme omakotitalon ja tilasimme Welhon kaapelimodeemin ja maksoimme laskut ajallaan. Noin kolme vuotta myöhemmin eräänä aamuna DNA:lta katkaistiin yhteys. Oltuani yhteydessä asiakaspalveluun he ilmoittivat että asunnon oston yhteydessä on jäänyt sopimus siirtämättä ja että he ovat kuulemma lähettäneet yhden kirjeen. Muistutuksia ei tarvita, vaan päättivät katkaista yhteyden. Asiakaspalvelusta sanottiin että voivat laittaa yhteyden uusiksi, mutta siinä menee 2 viikkoa ja se maksaa noin 200 euroa.

   Kaikilla muilla yrityksillä on maksumuistutus 5 euroa (tässä tapauksessa kyse oli puuttuvasta allekirjoituksessa sopimuksessa). DNA:n tapauksessa muistutukset hoidetaan katkaisemalla yksipuolisesti yhteys ja laittamalla päälle 200 euron sakko. Meidän alueella Welho (DNA) on nimittäin ainoa kaapeli-tv:n infran tarjoaja.

  • PPAP22

   kun ei viitsitä , eikä vaivauduta esittämään kysymuyksiä, eikä ottaamaan selvää siitä, mitä sitä ollaankaan hankkimassa/hankittu, niin se on sitten operaattorin syy?! mistä näitä riittää?

   • faktamie5

    "Ostimme omakotitalon ja tilasimme Welhon kaapelimodeemin ja maksoimme laskut ajallaan. Noin kolme vuotta myöhemmin eräänä aamuna DNA:lta katkaistiin yhteys. Oltuani yhteydessä asiakaspalveluun he ilmoittivat että asunnon oston yhteydessä on jäänyt sopimus siirtämättä ja että he ovat kuulemma lähettäneet yhden kirjeen. "

    Jos ko. kirjoittaja kerran on:

    1. Ostanut omakotitalon

    ja

    2. Tilannut (uuden) Welhon kaapelimodeemiliittymän

    niin silloin ei siirretä yhtään mitään.

    Siis dna:n väite "asunnon oston yhteydessä on jäänyt sopimus siirtämättä" on VALHE !

    Yleensä sopimuksen siirtämisellä tarkoitetaan sitä, että sopimuksen toinen osapuoli vaihtuu !

    Eli joko henkilö siirtää sopimuksen toiselle henkilölle (edellyttää molempien henkilöiden sekä operaattorin suostumusta) tai operaattori siirtää sopimuksen toiselle operaattorille (näin tapahtui, kun Sanoma Oy siirsi kaikki welho -nimellä markkinoidut liittymäsopimukset dna:lle).

    Mutta kun ostamaansa omakotitaloon muuttanut asukas tilaa UUDEN Welhon kaapelimodeemiliittymän, ei siinä mitään siirretä !

    Jos taas asiakkaalla oli aiemmassa asunnossaan Welhon kaapelimodeemiliittymä, sille voi toki muuttaa osoitteen (yleensä tällöin riittää ilmoitus Welhon asiakasalveluun puhelimella), mutta ei sekään ole sopimuksen siirto. Lähinnä siinä muuttuu laskutusosoite ja kaapelimodeemiliittymän vakituinen osoite.

    Tilapäisesti Welhon kaapelimodeemiliittymää voi käyttää missä tahansa Suomessa, missä on kaksisuuntainen Welhon kaapeliverkko talossa.

    Olen itse käyttänyt Helsinkiin rekisteröityä Welhon kaapelimodeemiliittymää ex -tyttöystäväni asunnossa, satojen kilometrien päässä Helsingistä, ja hyvin toimi (myös siellä taloyhtiössä Welhon kaapeli). Tilapäisestä käytöstä muussa kuin tilausosoitteessa ei tarvitse edes ilmoittaa dna:lle. Jos tilapäinen käyttö muuttuu vakituiseksi, tällöin asiakkaan luonnollisesti tulee ilmoittaa asiasta dna:n asiakasalveluun).

    Tällä hetkellä käytössäni Welhon 10M taloyhtiökaapelimodeemilaajakaista.

    Se toimii muuten hyvin, mutta youtube -videot pätkivät pahasti.
    Vielä 1-2 vuotta sitten ei vastaavaa pätkimistä esiintynyt !

    Siihen, että youtuben sivulla on tällainen:

    "experiencing interruptions - find out WHY "

    on syynsä !

    Todellisuudessa 10 Mbps riittää oikein hyvin youtube -videoiden katseluun !

    Kyse on tästä: dna vaatii youtubelta rahaa (joko yksityisasiakkaan tai taloyhtiön maksaman hinnan LISÄKSI) siitä, että youtube -videot toimisivat häiriöttömästi.

    Kun youtube (eli Google) kieltäytyi maksamasta, niin kostotoimenpiteenä dna on alimitoittanut verkkonsa ja laittanut youtuben katselun alimmalle prioriteetille, eli jos kaista ei riitä kaikkeen, niin youtuben katselija kärsii ensimmäisenä.

    Ja viestintävirasto on saamaton (kuten aina) silloin, kun sen pitäisi ryhtyä toimenpiteisiin operaattoria vastaan.

    Mainio idea olisi käyttäjien omistama voittoa tuottamaton yhdistys, josta voisi tilata laajakaistan todellisilla kustannuksilla ilman ahneiden operaattoreiden liikevoittoa.

    Asiassa on kuitenkin ongelmia:

    1. Aikanaan HPY oli juuri tällainen, ainakin teoriassa.
    Mutta kyllä HPYkin osasi rahastamisen. Se ei tosin virallisesti tuottanut voittoa, mutta maksoi ylisuurta palkkaa eräille johtajilleen.

    Ehkäpä uuden vastaavan yhdistyksen sääntöihin pitää kirjata, ettei kenellekään johtajalle makseta yli 5000 €/kk palkkaa (ainoastaan summaan nostetaan yleisen inflaation verran, muttei yhtään enempää).

    2. Osittain EU -määräysten takia HPY muutettiin väkisin OY:ksi ja edelleen OYJ:ksi.

    Näin syntyi ensin Helsingin Puhelin Oy ja myöhemmin Elisa Communications Oyj.

    Miten tällaisen yhdistyksen perustajajäsenet voisivat estää sen, ettei osuustoimintamallilla (vrt. esim. Hok-Elanto / S -ryhmä ) perustettua yhdistystä ahneet markkinavoimat muuta osakeyhtiöksi, jolloin tulos on juuri muusta operaattorimaailmasta tuttu: asiakas maksaa entistä isomman laskun, ja saa entistä heikkotasoisempaa palvelua.

    Toki kaikki asiakaspalvelu pitää automatisoida niin pitkälle kuin mahdollista ; rahat pitää käyttää verkon laadun parantamiseen eikä satojen asiakaspalvelijan palkkaamiseen !

    Toinen kysymys: JOS tällainen uusi yhdistys perustettaisiin, miten se saisi itse tarvitsemiaan tietoliikennepalveluita kohtuullisin ja syrjimättömin ehdoin ?

    Nythän tilanne on se, että dna, Elisa ja Telia ovat järjestäneet yhteenliittämiskäytäntönsä niin, että nämä kolme suurta hyötyvät yhteenliittämiskäytännöistä, ja muut osapuolet kärsivät joutumalla maksamaan ylihintoja.

    Myöskään viestintävirasto ei tee asialle mitään.

    Oma käsitykseni: viestintävirasto (jonka teoriassa kuuluisi valvoa viestintämarkkinoita), ei valvo suurten operaattoreiden touhuja riittävästi.

    Ilmeisesti viestintäviraston ylimmät johtajat ovat liian hyviä kavereita
    dna:n , Elisan ja Telian ylimmän johdon kanssa.

    Niin kauan kun kyse ei ole suoranaisesta lahjonnasta, ikävä kyllä ei ole lakia, joka kriminalisoisi tämänkaltaiset kaverisuhteet, siitä huolimatta, että tällä on hyvin ikävä vaikutus laatuun/hintaan!


  • bitti59

   Kaikki operattorit kusetta,sanotaan että 5mbs alkaen voi saada jopa 200mbs.Totuus on lähellä 5mbs.Ei liittymien määrässä ole mitään rajaa,liittymiä myydään surutta viis nopeudesta.jos ostan 500g makkaraa niin saan sen .Mutta laajakaista puolella nopeus on alkaen jotain epämääräistä

   • afgdfg

    Voit vertailla operaattoreita. https://www.puhelinliittymat.fi/operaattorit/
    Moi rajaton 4G 18e 100mb/s maksimi
    Telia rajaton 4G 25e 300mb/s maksimi
    Globatel rajaton 2G 8e 4mb/s maksimi

    Saunalahti rajaton 2G 20e | 4G 25e
    Elisa en tiedä varmaan rajaton 4G 100mb/s 25e tai 30e
    DNA rajaton 2G 5e | rajaton 4g 30e nopeudesta en tiedä

    Oikean nopeuden näkee https://fast.com/
    Mitä testin pitäisi näyttää:
    https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/operaattorien-valheellisille-mainospuheille-stoppi-briteissa-nain-netin-nopeudesta-todetaan-suomessa-6689391

    Eli mobiililiittymän mainostetun nopeuden pitäisi olla saavutettavissa.


  • Anonyymi

   Dna on tv-sarja "vitun puhelinmyyjät"

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   3013
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1502
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   942
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   903
  5. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   885
  6. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   407
   872
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   747
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   723
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   62
   682
  Aihe