Tarjotaan urosta astutukseen, toiveena pentu omasta uroksesta.

Belgianpaimenkoira x

Eli toivoisin saavani seuraavaksi koirakseni oman nykyisen urokseni pennun.

Uros:
- rekisteröity 8v belgianpaimenkoira, tervueren
- harvinaisen komea koira
- hyvä luonteinen, vilkas ja aktiivinen kuten belgin kuuluukin mutta kotona rauhallinen tyyppi joka ei hypi seinille vaikka menisi pitkäänkin ilman että saisi aktiviteetteja. Kaiken kaikkiaan päästään terve tyyppi.
- lapsiystävällinen, rinkelille väännettävä malli.
- tulee toimeen kissojen kanssa
- muut urokset ignooraa elleivät tule iholle haastamaan riitaa, narttujen kanssa tulee toimeen mainiosti.
- eläinlääkärillä on tarvinnut käydä tasan rokotuksilla ja leikkuuttamassa tapaturmaisesti katkenneet hampaat. Ei edellenkään näytä merkkejä ikääntymisestä.
- miellyttämisenhaluinen
- yleensä belgeillä esiintyvää terävyyttä ei juurikaan ole tästä koirasta havaittavissa.
- ei ole koko ikänään käyttänyt hampaitaan keneenkään(ei koiraan eikä ihmiseen) vaikka itseensä on reikiä tullut kyllä mm urosten välisissä arvojärjestyksen selvittelyissä.
- toinen kives puuttuu
- ei allergioita tai muitakaan pitkäaikaisongelmia

Toiveita nartulle:
- lapsiystävällinen
- laumaorientoitunut
- miellyttämisenhaluinen omaa laumaakohtaan
- karsastaa ulkopuolisia ja omaa viettiä puolustaa omaa laumaansa mutta omaa hermorakennettakin sen verran ettei syö jokaista vastaantulijaa
- luonne mieluummin kova kuin pehmeä
- päästään terve
- fyysisesti terve
- kooltaan mieluiten belgianpaimenta korkeampi
- aktiivinen ja työskentelynhaluinen


Listassa on siis toiveita. Osasta pystyy joustamaan ja osasta taas ei. Narttu saa olla rotukoira tai sekarotuinen.

Minkään sortin rahallista hyppymaksua en halua. Haluan kuitenkin korvauksena pentueen koosta riippuen 1-2 pentua itselleni sekä mahdollisuuden yhteistyöhön kotien valinnassa koirille. Omasta tuttavapiiristä löytyy useampikin ihminen jotka ovat kiinnostuneet saamaan juuri tämän uroksen pennun joten jos heille sopivia pentuja löytyy niin mahdollisia koteja pennuille olisi jo valmiina.

Vastaukset ja mahdolliset kysymykset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Plussaa siitä jos narttu läytyisi pohjois-savon alueelta.

18

2007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Belgianpaimenkoira x
    • EJ!

      Kivesvikainen koira jalostukseen?

    • 8589

      toinen kives puuttuu, eli kivesvikainen. Ei missään nimessä jalostukseen/ teettämään pentuja

    • Mikko Nivelrikko

      Tiesithän, että puuttuvaan kivekseen ilmaantuu syöpä 25 %:n varmuudella ja että kyseessä on voimakkaasti periytyvä ominaisuus?

      Kiva kun on tällaisia "koiraihmisiä", jotka menevät puhtaasti tunnepohjalta, vaikka jalostuksessa pitää kyetä kylmään matematiikkaan ja rationaalisiin päätöksiin... koirasi jälkeläisten omistajat varmasti kiittäisivät sinua jälkikäteen, syöpädiagnoosin ja varhaisen lopetuksen jälkeen!

    • Belgianpaimenkoira x

      Syöpäriskihän tulee mahdolliseen piilokivekseen liittyen, muuta terveyshaittaa asiasta ei ole. Mahdollisen piilokiveksen kohdallakin voi ko.syöpäriskin eliminoida kastraatiolla niin halutessaan. Saarnatkaa niille jotka käyttävät jalostukseen luustoltaan sairaita, allergikkoja tai vaikka sydänsairaita. Toisen kiveksen puuttuminen mielestäni ei vaikuta koiran elämään ja sen laatuun millään muotoa. Jos koiralla olisi mitään muuta vikaa niin jättäisin käyttämättä mutta tämä kyseinen koira on pakettina tuota kiveksen puuttumista lukuun ottamatta niin loistava paketti että ehdottomasti haluaisin jälkeläisen tai kaksi itselleni ja niin haluaisi useampikin ko. Koiran pitkältä ajalta tunteva. Kyse ei ole tunne asiasta. Tämä uros ei ole perheen ensimmäinen koira mutta ensimmäinen sellainen jolta toivoisin itselleni jälkikasvua perheenlisäykseksi koska kyseessä on pakettina niin täydellisesti oma ihannekoirani.

      • Mikko Nivelrikko

        Törkeää edellyttää urospennun ostajilta "pakollisia toimenpiteitä", jos haluaa poistaa koiraparkansa syöpäriskin. Rodun kokonaisvaltainen tilannekin epäilyttää, jos kivesvikaisen koiran jalostuskäyttöä harkitaan. Ihan kuin kasvattaisi bulldoggeja ja toteaisi, että näillä voi olla edessä hengitystieleikkaus tai sitten ei. Pennut pitäisi antaa pois ilmaiseksi ja edellyttää sterilointia tai kastraatiota sukupuolen mukaan, ettei viallisia lisää syntyisi.

        Suoli24:n asiantunteva, anonyymi nettiyhteisö saarnaa sinulle aivan yhtä lailla kuin niille luustosairaita jalostaville tai pentuja tehtailevillekin.


      • -----

        Turhaa noille kitisijöille on mitään vastata. Se on vain loputon suo.

        Toivottavasti löytyy sopiva narttu.


      • näitä lisää
        ----- kirjoitti:

        Turhaa noille kitisijöille on mitään vastata. Se on vain loputon suo.

        Toivottavasti löytyy sopiva narttu.

        Mitähän ajattelit nartun omistajan saavan muuta kuin sinut riesaksi (jokainenhan haluaa uroksen omistajan päättävän pentunsa ostajat,joo..) vaivan pentueen hoitamisesta ja ilmaiseksi sukulaisillesi pennut annettavaksi. Tosi hyvä diili!


    • 1+1+1

      Rotukoirien terveydestä kitistään ja sitten kuitenkin ollaan teettämässä kivesvikaisella uroksella pentuja ! Tuskimpa on lonkkakuvistakaan tietoakaan vaikka iso rotu kyseessä ....hyi hemmetti miten ihmiset voi olla vastuuttomia .

      • Belgianpaimenkoira x

        Itseasiassa koira on sekä lonkka- että kyynärkuvattu ja lisäksi silmäpeilattu. A/A lonkat, 0/0 kyynärät, silmät terveet.
        Mutta kiitos että haukut ennen kuin tiedät miten asia on. Kuten sanoin niin koira on muutoin priimaa jos tuota kiveksen puuttumista ei lasketa mukaan.


    • 13+4

      Järkevä jättäisi käyttämättä kun se kives puuttuu . Pallittomia uroksia periyttää ja sitten taas niitä käytetään ja taas tulee pallittomia uroksia joista osa kuolee syöpään kun ei ihmisiä kiinnostaa leikkauttaa koiraansa . Koirasi ei ole priima koska siltä puuttuu toinen kives .

      Itse saarnaat ei niin priimojen koirien käyttämisestä jalostukseen vaikka itse aijot tehdä samaa .

      • Belgianpaimenkoira x

        En ole saarnannut mitään. Huomautin vain että harva vinkuu niille jotka käyttää muutoin ei priimoja koiria jalostukseen kun ne saa rekisteriin. Pistä linjalle mikä tahansa noista mainitsemistani esimerkeistä pallin puuttumisen kanssa ja sano kumpiko vaikuttaa koiran elämänlaatuun.


      • monirotu
        Belgianpaimenkoira x kirjoitti:

        En ole saarnannut mitään. Huomautin vain että harva vinkuu niille jotka käyttää muutoin ei priimoja koiria jalostukseen kun ne saa rekisteriin. Pistä linjalle mikä tahansa noista mainitsemistani esimerkeistä pallin puuttumisen kanssa ja sano kumpiko vaikuttaa koiran elämänlaatuun.

        mahdollisista pennuista periaatteessa periytyy vain 50% jos välttämättä sitäkään isästä, että eipä niistä isän kopioita tulisi. jos olisi koirasi joku sekoitus niin silloin olisin kiinnostunut.


    • neelan1991

      onko sopivaa narttua löytynyt? Olen suunnittelemassa pentuetta groenendael nartullani ja olen vielä urosta vailla

    • 11+17

      Onko sitä rupu koiraa siltikään PAKKO käyttää jalostukseen ? Ei voi hyväksä tuollaista en voi hyväksyä myöskään paperikoirissa vähän sinnepäin jalostusta . Siäkin teet sinnepäin pentueen täysin tietoisesti ....luuletko että se on huvikseen jalostuksen kieltävä virhe koirassa ?

      Olet kuitenkin jo päätöksesi tehnyt ja viis veisaat pentujen terveydestä . Maksatko jokaisen urospennun kastraation vuodeniässä vai suositteletko surutta teettämään näillä vammaisilla pentuja ?

    • pässiiiii

      Ittu,mitä pässejä täällä riittää.Pallivikaista jalostukseen? Mitä järkeä? Luuletko,että pystyt kloonaamaan sen koirasios pentua haluat niin etsi sukulaisista,eiköhän löydy sellaisiakin,joilla on pallit .Kivesvikainen koira pitäisi sitäpaitsi leikata...

    • Anonyymi

      Soittasitko mulle .mulla olisi priima narttu. Malinos.046 6854658

      • Anonyymi

        Onko tavara hyvä. Ruotsalainen nimi Malin? Puhuuko suomea. Soitan pian, kumilla vai ilman.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe