Mökki suvun käytössä, ilman lupaa, millä estää??

Poliisiako tarvitaan

Omistamme kesäpaikan mikä on ollut vanhempien eläessä myös aikamiespoikien asuntona.
"Mökki" on kuitenkin ollut vaimoni nimissä ja hän on siitä maksanut verot mutta sähköt on silloin "mökissä" asuvat maksaneet.
Vanhempien kuoltua n.4 vuotta sitten silloin myös aikamiespojat muuttivat "omilleen"
samalle paikkakunnalle mutta kesäisin toinen pojista käytti ja käyttää edelleen ,luvallamme "mökkiä" kesäpaikkanaan ja näin ollen toimii myös "talkkarina" ,sillä
itese asumme 420km päässä "mökistä.
Nyt olemme kunnostaneet "mökin" ja myös kaikki kustannukset tulevat meidän maksuun.
Nyt ongelmana on yksi sisarista mikä pitää itsestään selvänä että myös hän voi käyttää "mökkiä" silloin kun haluaa ilman korvausta, mitä emme hyväksy ja olemme myös sen hänelle kertoneet, mutta turhaan.
Käyttömaksuksi olemme laittaneet 30,-/ vuosi/ perhe käytetty sähkö mutta tämä on siis liikaa tälle niskuroivalle sisarelle.
Onko järkeviä ajatuksia millä estää moinen käytös????

40

3841

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmainen neuvo

      Jospa aloitatte vaikka lukitsemalla ovet.

      • joka päivä joku tyhm

        Miten joku on noin uusavuton , ettei itse tajua miten homma toimii??????


      • Annan parhaan neuvon
        joka päivä joku tyhm kirjoitti:

        Miten joku on noin uusavuton , ettei itse tajua miten homma toimii??????

        Kutsut kaikki sukulaiset paikalle ensi juhannusaattona, neuvonpitoon. Katat pihalle tarjoilun ja keskustelette mökin omistussuhteista yms.

        Kun kello lyön 22.00, pistäydyt sisällä mökissä, ruiskit paloöljyä ja tuikkaat mökin tuleen. Tulet ulos nauraen ja sanot, että itse asiassa kutsuit kaikki katsomaan juhannuskokkoa.

        Huonompi vaihtoehto, että ennen tapaamista olet myynyt mökin kaikessa hiljaisuudessa ja uudet omistajat saapuvat paikalle samaan aikaan, jossa tilaisuudessa kerrot, kuinka olet menetellyt vaimosi kanssa. Samalla kerrot nauraen, että teillä on jo uusi mökki lähempänä kotianne ja paikka on ikusti salainen.

        Uudet omistajat sanovat suvullesi, että lähtekääs vidun sassiin loispummit.


    • lisävaihtis

      Tai vaihtamalla lukot kaikkiin mahdollsiiin paikkoihin. Lisäksi lukot, jos niitä ei yleensä edes ole.

    • poliisiako tarvitaan

      No jäi yksi seikka kertomatta selkeämmin, sillä täällä on luvan kanssa siis yksi veljeksistä ja tämä sirarhan pääsee siinä "siivellä" tiluksille joten lukkojen vaihto ei ole ratkaisu

      • eikö kukaan osaa

        MYY koko paska .


      • Anonyymi

        Kerrot mökin omistussuhteet selkeästi,ja perit vuokran,joko talkkari ym työnä tai muutoin.
        Luvatta toisen omistamassa ei saa kukaan loisia.


    • jlkbh phkij8+90l

      Jep, lukonvaihto. Voihan siitä tulla sanomista, mutta jos murtautuvat, sitten se on vain murto.

    • myy / vuokraa

      Lukot empimättä vaihtoon ja veljelle ehto ettei sisar ole tervetullut siivellä vaan veljenkin käyttö loppuu jos sisar ei omaa tapoja. Nuo hinnat (30e/vuosi) taisi olla vitsi?

      Pistäkää mökki myyntiin ja ostakaa lähempää toinen.

      Toinen vaihtoehto voisi olla mökin vuokraaminen? Saat yhdestä viikonlopusta enemmän kuin sisaruksilta olet koskaan saanut.

      Mökin huono puoli tahtoo olla sukulaiset. Itse piti aikoinaan "tehdä töitä" sen eteen ettei omasta mökistä tullut sukulaisten vapaa-ajan viettopaikka.

    • Lukot ja valvontakam

      .

      Uudet lukot ja valvontakamerat tekee selvää jälkeä sivistymättömistä moukista

      .

    • cuijpokl

      Voi kun on vaikea asia, voi voi... ei olis kyllä minulle

    • tällaisemeneejoo

      Taitaa olla niin että mökin omistajaa ei voida takuuvarmasti nimetä, täytyy ensin setviä perinnönjaot loppuun asti. Kun vaimosi sai mökin ennakkoperintönä ja nimelleen, teidän täytyy hoitaa ositusmaksut muille perillisille. Sitten vasta on täysin teidän omaisuutta. Muilla perillisillä on oikeus käyttöön, jo ei ole erikseen kielletty testamentissa.

      • Älä Höpäjä!!

        Höpö Höpö! Jos mökki on yhden omaisuutta, silloin se on, siinä ei mitkään ositukset meinaa mitään.


    • mikä vaikeaa?

      Sanot että käyttö loppui nyt, eikä edes pihaan ole enää asiaa. Sarjoitat lukot uudelleen, etkä anna avainta.

    • mummo20

      kyllä siskoilla ja veljillä on oikeus käyttää vaikka olisikin jaettu omaisuustulee jo rintamaidosta perintö elin iäksi

      • mek

        Ei ole oikeutta käyttää jos mökki vbian yhsen omsituksessa koska oikeusessä häviävät aina ja se mitä lukee paperreissa ratkaisee. Sama homma jos yksi lapsista ostaa vanhempien talon niin silloin loppuu muiden sisarusten käynti ilman kutsua kotitalossaan kun sen omsitaa yksi sisaruksista.


    • mikähiton30e?

      Eiköhän tämä asia kuulu jollekin perhesuhteet-palstalle.

      Jos se on teidän omistuksessa niin se on silloin teidän. Ei ole varmaan mukavaa tapaa esittää asiaa sisaruksille. Tarjoa osakkuutta käypään hintaan? Tarjoa vuokralle heille ja vähennä vuokrahinnasta ne "talonmiestyöt"?

      Ei se ole sun vika jos toiset eivät ymmärrä omistamisen ja vapaamatkalaisuuden eroa.

    • ristin saa mökeistä

      Onko perinnönjako siis oikeasti tehty ja ovatko muut sisaret saaneet oman osuutensa?
      Jos eivät, paperit lakimiehellä kuntoon, tiehen puomi ja lukot vaihtoon.
      Joskus voi kyse myös olla jonkun tietyn sisaruksen mökin omimisesta ja toisten sisarusten käytön estosta (näin on omassa perheessäni), eli isosisko perheineen kuvittelee, että kesähuvila on yksin hänen hänen perheensä, vaikka meitä on 2 lasta ja molemmilla 50% osuus.
      Eli kirveellä olisi täälläkin töitä!

    • EIKUN perinnönjako,

      se on parastapa hoitaa asiat kuntoon kävi kuinka kävi.

    • Lawman '13

      Jos veljelle on annettu "käyttöoikeus" sitä et saa pois millään. Saa käyttää kuin omaansa kuolemaansa saakka. Jos hän antaa siskolleen luvan käyttää mökkiä on se myöskin lainmukainen oikeus ja sille et voi mitään.
      Sekava juttu, eikä kovin harvinainen. Jos myyt veli voi vaatia korvausta "menetetystä edusta" ja jopa estää myynnin. Tarjotkaa rahaa ja ostakaa oikeus pois. Sillä systerikin lähtee loisimasta!

      • oma mökki, paras mök

        Eipä taida pitää juttusi ihan paikkaansa. Käytöstä määrää yksiselitteisesti omistaja. Mitään korvauksia menetetyistä eduista ei voi syntyä. Veikkaanpa myös, että papereita veljen käyttöoikeudesta ja talonmiehen velvollisuuksista ei ole tehty.


    • milton friedmann

      mitä vitun väliä on jollain 30 kympillä jollain sähköillä todellisuudessa. tottakai sen siskon pitäis ne maksaa......... mutta kun kaikki ihmiset ei ole järkeviä ja ei tajua kuitekaan.

    • Suvun musta lammas

      Loppu pelissä lahoo koko mökki,niitä näkee rannoilla.

      • kylä näi o

        .

        Se on kommarilahottajan aikaansaannosta

        .


    • Sisarussopua

      Johan tuosta käyttömaksun suuruudesta näkee, ettei kysymys ole kustannuksista vaan siitä, "kuka siitä mökistä määrää". Tuollainen sisarusten välinen valtataistelu nouseekin parhaiten esiin juuri perintöasioissa(tässätapauksessa perintömökki, jonka päätyminen yhden lapsen omistukseen jo ennen vanhempien kuolemaa, on tavallaan antanut tälle lapselle valtaa sisarustensa yli ja tuo mökin maksuton käyttö on yritystä murentaa sitä valta- asemaa) . Tuskin asia korjaantuu keskustelemalla, eli ei muuta kuin oviin munalukot ja puhevälit poikki sisarusten väliltä. Niin noita asioita on aina ratkottu.

    • KÄRÄJÖIKÄÄ

      OMAISUUDESTA niin juristi saa oman mökin.Silloinkun molemmat vanhemmat ovat kuolleet niin suusanalliset sopimukset loppuu heti, vain paperille kirjoitetut sopimukset perukirjoittaja hyväksyy.

    • rantamökkielämä

      vaimonne on mökin omistaja ,siltikin vaikka sähköt ottaneet pojat aiemmin.
      tämä talkkarina käyttävä poika on luvallanne siellä ,siinä ei ole mitään huonoa.sisarenne ei saa käyttää ilman vaimonne lupaa mökkiä,ei hänellä ole siihen mitään käyttöoikeuksia.
      hänen on saatava ymmärtämään asia.

    • tarkistakaapa

      Tuota, vaikka vaimosi on maksellut verot ja on vaimosi nimissä, onko vaimosi saanut mökin perinnöksi tai ostanut toiset siitä ulos ? Se näet ratkaisee, että onko se teidän mökki vai perinkunnan yhteinen.

      • mek

        Mökki on sen kenen nimissä se on ja jos se on vain yhden sisaruksen nimissä niin se on hänen eikä oel perikunnan omistuksessa.


    • mek

      Sähköt pois mökiltä jos on ja lukko pääkytkimeen. Lukkojen sarjoitus ja kunnon puoli mökkitielle oikeaan kohttaan niin loppuu mökin käyttö ja vielä sellainen hälyytysjärjestelmä mikä hälyyttää sinin kännykkää ja mobiilikamera tai riistakamera sinne niin näet kuka käy ja otappa 100€ kertasta mökin vuokraa niin loppuu käyminenn. Itse påidän äitini mökkiä kunnossa jateen kaikki polttopuut ja veljeni rupesi käymään ja kerroin että puita opn tehtävä sen verran lisää mitä käyttää eli joko kaataa, pikkoa tai roudata niitä puuvajan viereen niin loppui käyttö nopeasti ja onneksi vihjasin äidilleni aikoinaan että tekee testamentin mökintä ja teki sen minun hyväksi ja on aikoinaan kun äidistä aika jättää niin perunkirjoituksessa on kiva nähdä sisaruksien ilme kun tieto asiasta tulee.

    • Meilläkin riitaa suk

      Ompa inhottava riita! Ehkä asia olisi pitänyt tehdä selväksi heti alkuunsa, jo ostotilanteessa. Ja kauppakirjaan selkeät merkinnät. Täytyy vaan koittaa saada sisko ymmärtämään.

    • tällai tää menee.

      Jos ne vanhemmat sano ennen kuolemaansa " Saa ne muutkin sielä mökillä käydä " , sitten on elinikäinen käyttöoikeus, eikä sitä saa millään pois.

      • mek

        Jos ei paperilla ole mitään niin tuollaiset sanomsiet ei oiekuta mihinkään ja jos oiekuteen mennään niiin se mikä on paperilla pätee.


      • vannon ja vakuutan
        mek kirjoitti:

        Jos ei paperilla ole mitään niin tuollaiset sanomsiet ei oiekuta mihinkään ja jos oiekuteen mennään niiin se mikä on paperilla pätee.

        Ei pidä paikkaansa. Jos sanomiselle löytyy muutama kuulija, se on yhtä pätevä kun paperikin, käy jopa testamentista kun ei paperia ehditä tehdä.


    • kaakaaat

      niin tavallista että aina on joku joka ei " tajua" tai ei ota omaa vastuuta omista menoista vaan maksattaa muilla.
      meillä kanssa kuolinpesämökki ja yks määräilee ja on siellä pisimpään mihin muut ei hänen takia pysty. sit antaa laskujen mennä yhteiseltä tililtä... itse oisin ehdottanut että jokainen maksaa pienen summan viikkoa kohti että sillä summalla saa sit sähkölaskun maksettua.
      on niin vaikeaa ymmärtää ihmisten käytöstä.

    • Rauha maassa

      Minulla oli vastaava ongelma ja se ratkesi sillä että laitoin mökin vuokralle ja kun siskoni perhe meni 220km päästä mökille niin siellä olikin vuokralaisia, sisko ei voinut muuta kuin poistua paikalta. Ja samma voihdoin lukon.
      Etsi vuokralainen vaikka mista ja anna halvalla.

    • suku on pahin

      Ellei testamentissa mainita käyttöoikeudesta mitään ei siskoilla,veljillä,serkuilla ole mitään asiaa teidän mökille. Mökki on vaimonne omaisuutta. Suullinen "lupa" voidaan peruuttaa koska omaisuuden, eli mökin hallitsemis/määrämisoikeus on vaimollasi.

      Mikäli vaimosi sisko ei tätä halua ymmärtää on vaihtoehtoja monia (kaikki huonoja)

      1. Vaihtakaa lukot / asentakaa munalukkoja oviin/varastoihin sekä asentakaa murtohälytin.
      2. Vuokratkaa mökki määrittömäksi ajaksi.
      3. Hankkikaa lähestymiskielto tai kutsukaa poliisi paikalle jos sisko ei usko.
      4. Vaimosi voi myydä mökin esimerkiksi sinulle jolloin vaimon suvulla ei ole mitään asiaa sinun omistamalle tontille, edes vahingossa.
      5. Myykää mökki tuntemattomalle ja ostakaa uusi salaisesta paikasta.

    • Anonyymi

      Mitäs tälläisessä tilanteessa toimia. Itselläni on oma mökki ja tontti, jonka olen yksin tienaamillqni rahoilla hankkinut. Isäni on kaatanut pihapuita luvatta sekä karsinut istuttamani koivun. Miten tälläisen estää?

      • Anonyymi

        Ei terroristien tekoja millään voi estää mutta niitä voi hidastaa kutsumalla paikalle vallesmanni. Kun vallesmanni on pihassa niin taitaa jäädä puunkaatohommat seuraavaan kertaan.


    • Anonyymi

      Mitähän jännää seuraavaksi saamme lukea ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe