Ympyrän pyöriminen

Koiran pyöriminen

Mulla on 4 vuotias dopperi uros. Muuten terve koira mutta koira pyörii jatkuvasti ympyrää, sisällä,hihnassa ja kun on hätä. Koira on tehny sitä pennusta asti ja sitä tapaa ei ole saatu loppumaan vaikka mitä yritetty. Varsinkin kun koiran kanssa on ulkoilemassa, se pyörii hihnassa ja kun sitä estää ettei se pääse pyörimään se "tuskastuu" ja menee ihan sekasiisn kävelee puolelta toiselle. Miettinyt olen siis kauan..miksi koirani tekee niin? Onko hermostossa vikaa? kipuja? vai mikä on? En haluaisi luopua rakkaasta lemmikistä. Mutta ei ole myös oikein jos koiralla on jotain kipuja jonka takia pyörii.

4

4200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfgdrfgdg

      "Pakonomaiseen käytökseen on taipumusta erityisesti käyttökoiraroduilla. Tietyt rodut ovat toisia alttiimpia ja niillä on taipumusta tiettyihin käytöksiin: Rottweilereilla kaivamiseen, Bullterrierit saattaa pyöritellä ja imeskellä kiviä pakonomaisesti, dobermanneilla on taipumusta omien kylkien imemiseen. Tästä voisi päätellä, että pakko-oireet ovat pohjimmiltaan hyvinvointiongelma, koska tätä esiintyy erityisesti työhön jalostetuilla koirilla. Pakonomaista käytöstä esiintyy myös enemmän kennelolosuhteissa kuin kotikoirilla, kotikoirilla enemmän kuin käyttökoirilla.

      Vaikka pakonomaisessa käytöksessä vaikuttaa todennäköisesti osaltaan perimä, usein sen pohjimmiltaan laukaisee tarve lievittää stressiä. Stressiä sen sijaan voivat tuottaa useat asiat esimerkiksi epäoikeudenmukainen kohtelu, kipu, tilan ahtaus, virikkeetön ympäristö, muutokset koiran elämässä kuten muutto, perheenlisäys, ero jne. Jonkin käytöksen toistaminen tuottaa koiralle hyvänolontunteen, jolloin koira ikään kuin huumaa itsensä. Tästä syntyy koiralle helposti noidankehä, jolloin se etsii tilaisuuksia toistaa hyvänolontunteen tuovaa käytöstä, samalla se stressaantuu ja soppa on valmis. Pakonomainen eli stereotyyppinen käytös alkaa valtaamaan aina vain suuremman osan koiran elämässä.

      Pakonomaisen käytöksen hoitamisen tekee haasteelliseksi se, että käytös ei välttämättä lopu, vaikka sen alun perin laukaissut tekijä korjattaisiinkin. Usein tämän tekijän löytäminen on mahdotonta, jolloin täytyy kiinnittää huomiota koiran jokaiseen mahdollisesti stressaavaan elämän osa-alueeseen, joista niistäkään ei voi olla varma, onko niillä mitään tekemistä käytöksen kanssa. Stressi kuuluu elämään, mutta pitkäkestoisena se on vaaraksi koiran terveydelle. Kuitenkin on toivotun tuloksen kannalta ensiarvoisen tärkeää, että koiran elinolosuhteita tarkastellaan koulutuksen ohessa."

      http://www.elainkouluttajat.net/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=28

      Koiralla voi olla neurologinen ongelma, se on voinut olla turhautunut ja opetellut viihdyttämään itseään tai se on traumatisoitunut esim. liian aikaisen vieroituksen vuoksi. Myös vitamiineilla voi olla vaikutusta:

      http://www.vetmed.helsinki.fi/tiedekunta/uutiset/2012/120820_hannanjahtaus.html

    • koiran pyöriminen

      Kiitos paljon sinulle vastauksesta.Tuo helpotti oloa todella paljon! :) Ehkäpä pyöriminen sittenkin johtuu siitä että tämä koira on otettu emästään jo n. 6 viikon ikäisenä pois (huonon kasvattajan takia) ja tämän takia kaikki tarvittavat mitä pennun pitäisi saada ei ole siis saanutkaan..? ja ehkäpä myös ero on johtanut tämän meidän koiran siihen? uudet ihmiste ja uusi ypäristö..koirani siis ei olekkaan sairas!! :)

      • Pennut vieroitetaan

        emästään ihan normaalistikkin 6 viikon iässä. Sitten ne elävät sen viikon tai kaksi sisarustensa seurassa kunnes muuttavat omaan kotiin.


    • Anonyymi

      Hihnassa koira kulkee lumipenkan vasenta laitaa ja se on perhoskoira 18,5 vuotta vanha

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe