Eka vs toinen synnytys?

nuorempimama

Heip! Olemme juuri alkaneet odottaa toista lasta (viikkoja suunnilleen viisi vasta)
ja olen jo nyt aivan älyttömän ressaantunut synnytyksestä, joka tulee olemaan joskus lokakuussa (en tiedä vielä tarkkaan laskettuja-aikoja yms koska en ole vielä ekalla neuvolakäynnillä käynyt).
Kun odotin esikoista, en pelännyt raskauden tai synnytyksen suhteen ollenkaan. Olin aivan avoin ja asenteeni oli "sen näkee sitten mitä tapahtuu, suotta murehtia etukäteen".
Odotusaika ja synnytys menivät kaikin puolin hyvin.
Silti nyt pelkään synnytystä, koska kyllähän se kipu oli melkoinen.

Onko toinen synnytys ollut Sinulla helpompi kuin ensimmäinen? Sattuuko se kuitenkin yhtä paljon?
Mitkä olivat ekan ja toisen synnytyksen kestot? Lähinnä ponnistusvaihetta kyselisin. Itsellä ekassa synnytyksessä ponnistusvaihe kesti 14min.

15

2107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...............

      Moikka
      itsekin täälä toista vasta odottelen, mutta huomannut saman jutun että ekaa odottaessa synnyttämään lähti avoimin mielin, mutta nyt jänskättää kamalasti! =)
      Niin kai se vaan on että "tieto lisää tuskaa" ! =)

    • näin minulla

      Ensim. synnytys kokonaiskestoltaan n. reilut 10 tuntia, siitä n. 10 minuuttia ponnistusvaiheeseen, toinen synnytys kokonaiskestoltaan 36 tuntia (katsoin juuri epikriisistä), ponnistusvaihe n. tunnin.

      Toinen oli selkeästi vaikeampi ja kivuliaampi ym. kuin ensimmäinen.

    • Itsellä oli ensimmäinen paljon kivuaampi kuin toinen synnytys.

      • nuorempimama

        Hei! Kiitokset vastauksista.
        Tosiaan ekan kanssa ei jänskättännä yhtään, mutta nyt sen sijaan kovastikkin, jaiks!
        Sitä ei nyt odota synnytystä oikeastaan yhtään, ekassa tuntui että aika matelee. Nyt oon sillee että tässä ei oo mikään kiire.. :)
        Onneks synnytykseen onkin aikaa ja reippaasti onkin.
        En kuitenkaan ole edes harkinnut että sektiota yrittäisin vaatia. Ajatus sektiosta pelottaisi kahtakauheammin, huih!
        Ei kait tässä auta ku yrittää saada jännitys tasaantumaan näiden 9kk aikana, hehe :)
        Lisää kokemuksia kaipailisin!


      • Molemmat oli ilman kivulievitystä.Ajatellin et pahempaa täs toisessa kipua,mutta ei ollutkaa niin paha mitä ajattelin


    • sanna34v

      Toinen oli kivuliaampi, mutta johtunee siitä että ei ollut kivunlievitystä. Eka kesti 16 tuntia ja kerkesin kokeilla kaikkea. Kolme seuraavaa on mennyt ns. luomuna. Toinen synnytys kesti 10 tuntia, kolmas 5,5 ja nyt neljäs alle kaksi tuntia. Jotenkin tuntuu että helpottuu joka kerta.
      Minuakin on tuo sektio pelottanut, ja toipuminen olisi ollut vaikeampaa.

      • nuorempimama

        Moi!
        Eli kivuliaampi toinen synnytys, mutta vastapainoksi myös lyhyempi? Tuntuu että aika monella ollut näin.
        Itsellä viimeksi synnyttäessä ehti kokeilla ilokaasua ja kun se ei enää auttanut, sain viimein epiduraalin ja ah sitä helpotusta. Ei oli miehen kanssa nukuttu koko yönä (päivällä klo 12 sain epiduraalin) ja siitä sitten nukuttiin seuraavat kolme tuntia. Kahdesti mulla ehdittiin epiduraali antaa ja se oli kyllä aivan uskomatonta miten sitä kipua ei sen jälkeen tuntunut enää yhtään.


    • lapsonenx2

      Toinen synnytys oli selkeästi helpompi, lyhyempi ja kivuttomampi kuin eka. Molemmissa laitettiin oksitosiini-tippa, ja sain epiduraalin. Ekassa sen epiduraalin sain vasta kun olin jo jonkin aikaa saanut tuota oksitosiinia. Oli tosi kivuliasta hommaa... Toisella kerralla siis tippa laitettiin epiduraalin jälkeen, joten en niistä kivuista kärsinyt. Ajallisesti eka synnytys kesti hyvinkin toista vuorokautta Toisessa aikaa supistusten alkamisesta lapsen syntymään meni jotain 13 tuntia. Eli kyllä toisella kerralla kaikki meni paljon helpommin :)

    • pilvi3

      hei!yleensä toinen synnytys on meganopea.itselläni 85min ja suurimmalla osalla kavereistani on ollut nopeita synnytyksiä,joten aika moni on jäänyt ilman minkäänlaista kivunlievitystä.Tämän sanon siksi että kannattaa asennoitua lyhyeen synnytykseen,niin ei tule pahempia pettymyksiä.Itselläni laskettuun aikaan 4 viikkoa ja pelottaa kyllä kovasti ja hirmu homma psyykata itseänsä alati että kyllä se hyvin menee.

      • Mamma86

        Mulla eka kesti 4 ja puoli tuntia, ponnistusvaihe puoli tuntia. Epiduraalin jälkeen en tuntenu mitään, eli voi sanoa että sillon en tienny yhtää mitä synnytys on. Toinen kesti tunti ja 50min, ponnistus 5min. Järkyttävän kivulias. Kolmas lapsi 2 ja puoli tuntia, ponnistus 5min. Yhtä kivulias kun keskimmäinen mutta eri tavalla. Ja enempää ei tule! Hyi että on se synnytys niin järkyttävää..


    • fisutt

      Ensimmäinen synnytys 45min ja ponnistus 10min, toinen reilut 12 tuntia ja ponnistus 4min. Molemmissa hyvät ja huonot puolet vaikka ihan erilaisia synnytyksiä.

    • klö-th

      Toinen synnytys menee helposti, hienosti ja nopeasti. No broplemo, kaikki sujuu kuin tanssia vain ja kätilökin on aivan upea. Luottavaisin mielin kohta toista synnytystä! Tsemppiä.

    • fadds

      Ensimmäinen oli jälkeenpäin ajateltuna vaikeampi, mutta toinen tuntui pahemmalta. Supistuksissa tiesi, kuinka pahoja ne tulee olemaan ja halusi vain kivunlievitystä, mutta en päässyt synnytyssaliin (molemmat käynnistetty). Ensimmäinen kesti 10h ja ponnistuts 58min, toinen kesti 13h ja ponnistus 38min.

    • ensimmäisen aikana tuntui että kuolee (6,5tuntia) toisen aikana ei ehtiny kuolla 1,5 tuntia, eikä ollenkaan paha verrattuna ensimmäiseen, kolmannesta kätilökin sanoi ettei ole vastaavaa synnyttäjää nähnyt, kun juttua riitti ja nauratti kunnes piti ponnistaa. kipupiikin voimalla mentiin.

      • Angie73

        Eka kesti 20h ja sain epiduraalin, kipupiikin ja ilokaasua, ponnistus tunti ja vartti. Ei repeämiä, ei tikkejä. Olin aivan puhki ja heikko vielä parin kolmen viikon päästä. Varmaan myös reilun verenvuodon vuoksi.

        Toinen kesti 6h, josta ehdin olla sairaalassa vain 2,5 h ja synnytyssalissa vain 1,5h joten siinä ei paljon ehtinyt epiduraali... Lähinnä ilokaasulla meni, joten oli kyllä selvästi rajumpi ja kipeämpi. Ponnistus 9min. Molemmat lapset ollut yli nelikiloisia mutta toisella kertaakaan ei repeämiä tai tikkejä. Eli toinen paljon nopeampi ja kipeämpi joo kun en ehtinyt saada lievitystä mutta toipuminenkin sitten yllä nopeampaa. Heti seuraavina päivinä aivan eri hyvä olo jo nyt toisen jälkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe