Uskonvapaudesta!!

Uskonvapaus on asia, joka on monelle kristitylle vain sellainen hyvin "uskonkeskeinen" ja "itsekeskeinen" ajatelma, että ihmisen tulee uskoa johonkin vähintään Raamatun Jumalaan tai Islamien Allahiin jne., jotta ihmisen tunnustettaisi "paremmaksi ihmiseksi" tms., eikä sitten sellaista "uskonvapautta" luokitella vaihtoehtoksi että ihminen olisi kokonaan USKONNOTON ja sellainen on mielestäni TODELLA julmaa!! Uskonvapautta ei siis luonnehdita ollenkaan kristityiden mielestä että uskonvapaus koskisi sitä, että ihminen olisi uskonnoton!!??

En hyväksy missään muodossa peruskouluissa/päiväkodissa tai missään muissakaan kouluissa uskonnon opetuksia, uskonnollisia hartauksia tai -juhlia tai sitä että lasta raahataan koulun mukana kirkkoon jne. Siinä ei ole mielestäni mitään USKONVAPAUTTA vaan ennemminkin USKONPAKKOA!!

Nähdäänkö silloin kristityiden perheessä oikein USKONVAPAUS lapselle, jollei lapsi tahdo käydä esim. rippikoulua/-leiriä tai jos tahtoo sellaisen käydä!? Kuten olen todennut niin "nuoren ripiltä pääsyä" pidän hyvänä VAIN korkeintaan Suomen kulttuurisista syistä, mutta en pidä siitä että uskon tuputtaminen olisi sen pääteemana!! Ripiltä pääsee aina vaikka "Uskontunnustukset" ja "Isä Meidän rukoukset" menisi päin persettä ja se koe vähän sinne päin!? Olen eräs todiste siitä! :) En hyväksy että rippileiri tai -koulu olisi edellytys jokaisessa suomalaisessa perheessä.

Onhan se tietysti hienoa kotiutua esimerkiksi varusmiespalveluksesta LOPULTA reservin vänrikkinä (tuntuu ehkä hienolta itsestä, mutta ei ole kuitenkaan ole KOSKAAN paskankaan väärti kuin van ihmisten mielestä!?), mutta onks kaikkien oltava Suomessa sotilaitakaan, kun meillä on ainoana valtiona Suomessa yhtä laaja asevelvollisuus mitä on VAIN Kreikalla ja Kyproksella ja sitä meidän asevelvollisuus kyvykkyyttä pidän yhtä toimivana maassamme mitä kaikki paskois joku sellaisen läjän pelkkää paskaa, jolla se paska vois ampua taivaan tuuliin, jotta sillä saataisi joku hyöty Suomelle. :) Siitä lähti asevelvollisuudella koulutettujen miesten/naisten valmius todelliseen sotaan...kyse tässä Suomen asevelvollisuudesta on USKONVAPAUDESTA...minä kun en hyväksy mitenkään asevelvollisuutta Suomelle, koska siihen liittyy palavaa rakkautta ja ylistämistä. Todellisuus on kuitenkin se että Suomen tulisi viimeistään sodan aikana liittyä Natoon!!

9

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ateisti1982,
      Ymmärrän näkökulmasi ja kantasi uskonnonvapaus ja asevelvollisuus asioihin, mutta haluaisin tuohon ensimmäiseen tuoda omaa näkökulmaani kristittynä.
      Uskonnonopetus ja uskonnolliset hartaudet ja -juhlat ovat historiallista ja kulttuurillista perintöämme ja perinnettämme. Nykyisin on vanhemmilla mahdollisuus päättää osallistuvatko lapset kyseisiin tapahtumiin. Kyseenalaistat kristittyjen perheiden lasten uskonnonvapautta. Koen, että toki kristityt vanhemmat haluavat kasvattaa ja tutustuttaa lapsensa kirstillisiin perinteisiin ja toivovat että lapsi löytäisi kristillisen uskon. Rippikouluiässä lapset ovat kuitenkin jo sen ikäisiä, että voivat mielestäni päättää itse haluavatko käydä rippikoulun. En ole myöskään koskaan ripariohjaajana törmännyt siihen, että joku olisi tullut riparille pakotettuna, vaikka en tietenkään voi sanoa etteikö näin koskaan missään tapahtuisi.
      Luota ihmeessä siihen, että nuoret ovat hyvin järkeviä, kriittisiä ja pohdiskelevia ihmisiä ja pohtivat ja kyseenalaistavat kyllä itse, mikä on heidän arvomaailmansa ja mihin uskovat ja/tai ovat uskomatta.
      Oletko ajatellut, että esim. vanhemmat jotka noudattavat jotain muuta tiettyä elämäntapaa/-katsomusta kuin kristillistä, kasvattavat myöskin lapsensa omaan "uskontoonsa"? Oli se sitten vaikkapa tietty musiikki, jota kotona yhdessä kuunnellaan,tai vaikkapa jokin liikuntaharrastus johon lasta pienestä asti viedään.

      tällaisia ajatuksia heräsi äkkiseltään,
      t.Veera-diakonissa

    • "Oletko ajatellut, että esim. vanhemmat jotka noudattavat jotain muuta tiettyä elämäntapaa/-katsomusta kuin kristillistä, kasvattavat myöskin lapsensa omaan "uskontoonsa"?"

      En, koska ajattelen erilailla asian kuin sinä ettei mistään kristinuskosta tai muusta uskonnosta lapsi ei tulisi saada yhtä vahvasti "oletuksena" uskoaan Suomessa kuin kristinuskosta. Ihan sama mitä lapsi joikailee yli 18-vuotiaana kun on sitten joskus aikuinen!!

      Ateismihan ei ole mikään "uskonto" ja ymmärtäkää jo vihdoinkin se siellä "Teologian laitoksella" edes jonkinalaisena "sivutyönä!! Ihmisillä ei pidä olla mitään uskonvapautta, jos sitä samaa ajateltaisi kristinuskona!! Ihmisille ei sallita sitä, että ihminen olisi ATEISTI tai USKONNOTON!!

      Miellän itseni miltein "antiteistiksi" -mutta mun pitää mennä ensi viikolla rippijuhliin!! :(

      "Oletko ajatellut, että esim. vanhemmat jotka noudattavat jotain muuta tiettyä elämäntapaa/-katsomusta kuin kristillistä, kasvattavat myöskin lapsensa omaan "uskontoonsa"?"

      Siis en hyväksy sitä jyrkkää aatemaailmaa että jokaisesta lestariolaisesta lapsesta PITÄÄ TULLA lestadiolainen ja kielletään lapsi jollei hän otaksu itselleen lestadiolaisuutta!!

    • ;:;

      On se kumma kun ateisteille opetetaan ettei heidän uskontonsa ole uskonto, kun se selvästi kuitenkin on uskonto ja usko, jolla selitetään se mistä ihminen on peräisin. Mitäköhän siellä kouluissa oikein opetetaan, kun nykyiset ateistit ovat niin ymmärtämättömiä omasta filosofiastaan, kuten uniformitarianismista tai naturalismista (eli Jumalan kieltämisestä)? Kenties ne jotka opettavat ateisteja eivät halua oppilaidensa tietävän koko totuutta siitä mitä heille opetetaan totuutena.

      Ei ole olemassa uskonnottomia ihmisiä, koska jokainen uskoo välttämättä jotakin ihmisten alkuperästä ja todellisuuden luonteesta, sekä menneisyydestä jota kukaan ei voi tarkistaa. Jos olet mielestäsi uskonnoton, niin sinun pitäisi olla kasvi eikä ihminen.

      Ehkäpä ateistien opettajia pitäisi kieltää opettamasta oppilaitaan ateisteiksi, koska heille opetetaan puolitotuuksia, eli valheita. Kumma että kristityt ovat päästäneet ateisteja kouluihin opettamaan omia lapsiaan ateisteiksi. Mitä olettekaan menneet tekemään.

      • "On se kumma kun ateisteille opetetaan ettei heidän uskontonsa ole uskonto, kun se selvästi kuitenkin on uskonto ja usko, jolla selitetään se mistä ihminen on peräisin. "

        Kerroppa mikä on ateistien "dogma" tai se uskonto kuten kristityillä on Raamattu ja muslimeilla on Koraani, mutta myönnä ettei ateismi ole mikään uskonto (ei meillä ole "kirkkoakaan")!? Minulla ei ole myöskään tietämystä siitä miten ateismi on maailmaan syntynyt...johtuiko se vaan niistä ns. "pakanoista", jotka lopulta olivat oikeassa mutta kristityt tuli ja tappoivat kunnei ne pakanat omanneet kristinuskoa oikeaksi itselleen!!

        Älä kiroa niitä toteennäyttämiäsi Raamatusta, joita ei ole yhtäkään!! Milloin todistat meille JUMALASI, jota on sinun edes turha esittää toteen KOSKA ET SITÄ KUITENKAAN PYSTY!!!!!

        "Ehkäpä ateistien opettajia pitäisi kieltää opettamasta oppilaitaan ateisteiksi, koska heille opetetaan puolitotuuksia, eli valheita."

        Sinun on aika ymmärtää se tosiseikka, ettei ateistiksi ketään opeteta kuten kristityksi taas opetetaan jonkun uskonnon opin mukaisesti ja siihen liittyy ensisijaisesti jokin "dogma"!! Ateismissa ei ole yhtäkään "dogmaa"...joten luettele ateismin dogmat kiitos ennen kuin väittelet siitä että ateismi olisi uskonto....kun väität että ateismi olisi uskonto niin "kaljukin taitaa olla hiusten väri" tai "terveys on sama kuin sairaus"...onks kristittyjä opetettu ollenkaan siihen että päinvastaisuus on mahdollista. Ilmeisesti muslimikin voi olla kristitty, jos lukee Koraania!?! Niinkö!??!?

        Kristityt ovat olleet aina niin sotaisaa kansaa ja toivon että tulevaisuudessakin saavat turpaansa ainakin vähintään uskostaan!!! Mitä enempi naula kristityn arkkuun niin sen parempi, koska vihaavat maailman kehitystä!!

        Mitä helvettiä sä kristitty tätä tekstiäni luet ja nettiä selaat...sitä hevostasihan sinun tulis hoitaa, eikä netissä KOSKAAN olla!!!??? Auto sinulle tulisi olla vielä nykyisin hyvin kaukainen mielenkiinnon kohde, mutta niin vain rassailet sitä kuin joku "uskonnoton"!! HÄPEÄ!!


      • "Ei ole olemassa uskonnottomia ihmisiä, koska jokainen uskoo välttämättä jotakin ihmisten alkuperästä ja todellisuuden luonteesta, sekä menneisyydestä jota kukaan ei voi tarkistaa."

        Jos näillä mennään niin uskon jos olisin USKOVAINEN AINOASTAAN ns. "alkuräjähdykseen" ja "evoluutioon" ja siihen että Raamattu on vain ihmisen kirjoittama teos. Todistettavasti ihmisellä on vaan yli 96% samat genomit geeniperimässään kuin simpanssilla, eikä yksikään Raamattu tai muukaan huomauta siitä mitään !!

        Kaikki uskoni Jumalaan loppuu jo siihen Raamatun ensimmäiseen lauseeseen: "Jumala loi taivaan ja maan". Mistä se Jumala oli peräisin ja mistä me ihmiset sen tiedetään että näin oli kunnei oltu silminnäkijöinä sen "Jumalan luomisessakaan"!? Se on suuri vääryys sanella vaikka kaikki Raamatussa olisikin "Jumalan sanaa", koska Jumalahan loi ihmisen vasta PALJON sen jälkeen jossa loi taivaan ja maan!!! Todellisuuskäsitys uskovaisella ontuu pahasti, koska ei KOSKAAN kykene osoittamaan sitä oikeaksi että RAAMATTU OLISI JUMALAN SANAA!! Ketä sellaista hömppää voi todistaa oikeaksi muut kuin ne jotka siihen Raamattuunsa uskoo...!!

        Jos kreationisteja kuuntelee niin maailma on vasta 2000 vuoden ikäinen ja syntyi Jeesuksesta! Ei voi olla mahdollista, sillä on löydetty monia dinosaurusten fossiileja, jotka kreationistit pitävät teennäisesti vääristettynä karttaakseen tottuutta!! En voi mitenkään hyväksyä siis evoluutiokäsitystä (simpanssi -> ihminen) täysin tuulesta temmatuksi, koska jollen usko kristinuskoon niin uskoni perustuu dinosauruksiin, josta on syntynyt evoluution seurauksella monien miljoonien vuosien päästä ihmislaji Afrikassa ja senlaiseksi nisäkkääksi meitä kutsutaan halusivat kristityt tai muut uskonnolliset mitä tahansa!! Olkoon se sitten vaikka minun "Raamattuni", jolla on "dogma"!!

        Ateismi on ainut oikea mahdollisuus sille, miten ihmislaji on syntynyt kun mitään Jumalaahan ei ole koskaan ollut olemassakaan!! IHMINEN ON LUONUT JUMALA, JUMALA EI OLE KOSKAAN LUONUT IHMISTÄ!!!

        Oletteko te kristityt todella tyhmiä, kuten minulle on Jumalani sanonut!? Se on tämä keksimäni Ateistinen Jumala, joka sanelee että kristittyjä tulee vihata....LOL!! Sehän tais olla se joka tappoi kaikki suomalaiset pakanatkin, eikä kristityt!!???

        Vihaan kristittyjä. Niille kun sanoo...minä elän...niin sanoja on kuollut!! Joo, ei täältä kivaa ole taivasparatiisista teille uskoville kirjoittaa!!

        Uskonnot tulis lailla kieltää..kuten on tämä hevoslihaskandaalikin!! Vittu jos on hevosen lihaa niin sitten syödään sitä!! Eettisesti ajatellen voi lihasta siirtyä vegetaristiksikin, enkä pidä sitä yhtälaisena paheena kuin sellaista joka kääntyy kristityksi tai muuksi "harrasuskovaiseksi" ajattelemattaan!

        Uskonto on täyttä ihmisten kusetusta 99,9 % ja vain 0,1% mahdollisuus on että suhde on mahdollisuus kristinuskoon nähden!


      • "Ehkäpä ateistien opettajia pitäisi kieltää opettamasta oppilaitaan ateisteiksi, koska heille opetetaan puolitotuuksia, eli valheita."

        Suurimmat valheet, ristiriitaisuudet ja julmuudet ovat monet ihmiset havanneet jo vuosi satoja sitten joidenka usko Raamattuun horjui jälkeen uskoon tullessa!! Heistäkin tyhmimmät ovat vaan jääneet uskoonsa kiinni!!


    • EL: ak.IM

      ateisti1982

      Lakkaa parkumasta, kuin pikkutyttö. Et sä voi syödä kakkua, ja säästää sitä samaan aikaan. Hirveä haloo on ollut, että ateismi ei ole uskonto. Eikä usko. Siis ateistien toimesta. Millä hel-ve-til-lä uskon vapaus koskisi kioskiin, mikä ei ole mielestään uskonto. Eikä mielestään usko. Se lukee ihan selvällä suomen kielellä: USKONNON vapaus. Tai USKON vapaus. Ihan hevon vit-un sama. Joku järki pitäisi olla kerjätessäkin. Mistä teitä oikein sikiää. Eiku joo. Apinan jälkeläiseltä ei saa odottaa liikoja. Sorry, my bad. Pitäähän teihin voida soveltaa eläinoikeus jutskia. Soita korkeasaareen. Kysy onko niiden apinat jossain liitossa. Eli ajaako joku niiden asemaa. Sähän voisit liittyä kanssa. Ehkä niillä on jotain pykäliä, mistä mä en tiedä.

      Tossa on niiden sivut. Siis ettet vain vahingossa luule, että koitin vit-tuilla. Hei, susta välitetään:) Olet tosi rakas.

      http://www.korkeasaari.fi/

      • Sä olet täysin pihalla siitä, mikä on uskontoa ja mikä biologiaa!! Tässä kaikki mikä painottuu johonkin "Pyhään kirjaan" kuten Raamattuun on epäloogista todellisuuden kanssa. Uskonvapaus ei ole samaa, mikä katsotaan mahdolliuudeksi vain uskovaiselle! Uskonnottomalle on oikeus olla uskontojen ulkopuolella, vaikka sä et sellaista käsitystä ymmärtäisikään mutta se jos mikään on uskonvapautta, eikä sellainen että ihmisen tulisi valita joidenkin uskontojen väliltä. Onko ns. "uskonnottomuus" eli puute uskonnosta sinusta jokin uskonto!? Jos on niin uskovat te luotte uskontoja tähän maailmaan vaan lisää...teillä varmaan on jo joku tikku-ukkokin jonkinmoisena Jumalana...näette Jumalia vähän joka puolella ja hoette ettei ateisti voi elää ilman Jumalaa...ei...ilman TOTUUTTA en voisi elää ja sen olen löytänyt...Jumalia ei ole olemassakaan!! Minua hävettää ajatella mitä saastaa te syynäätte lapsien päälle...se on minusta kuin heidät raiskattaisi kun tahdotte väkisin rikkoa heidän puolustuskyvyttömyyden ansiosta heitä!! EIKÖ TEITÄ USKOVAISIA KOSKAAN HÄVETÄ!?!?


    • rthgfbgf

      Suomessa on uskonnon vapaus, mikä tarkoittaa että uskovilla on oikeus uskoa,
      samoin kuin heidän lapsillaan. Jos et ole tyytyväinen moiti Suomen lakia. Turhaan sinä uskovia syytät. Tämä aihe on aivan turha niinkauan kuin ei rikota lakia tässä asiassa.

      http://www.uskonnonvapaus.fi/artikkelit/mita.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      302
      3407
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      238
      1860
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      92
      1355
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1313
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1203
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1133
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      956
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      884
    Aihe