Adoption esteet/ vaikeudet

Aduptio

Onko kellään tietoa miten paljon vaikuttaa adoptioprosessiin:
-korkea verenpaine naisella (lääkitys on. Joissain kohteissa mainitaan että ei saa olla sydän/verenkiertoeliten sairauksia)
-miehen tupakointi (on yrittänyt lopettaa. Tupakointi on tod. näk. yksi syy lapsettomuuteen)
-miehellä lapsi aiemmasta liitosta
-nainen ollut masentunut n. 10 v sitten. Selvisi lyhytaikaisella lääkityksellä (1kk). Masennuksen syy oli isohko elämänmuutos, epävarma työtilanne ja syrijintä työpaikalla.

Entä mitä kaikkea sosiaalityöntekijä kysyy kotivierailulla? Pelkään hirveästi, että sanon jotain väärin kun omaan aika erikoisen huumorintajun ja olen useiden ihmisten mielestä vähän erikoinen. Entä onko lemmikeistä haittaa? Meillä kun ei ole kissaa/koiraa/kania tai muuta tavallista? Kotimme on kuitenkin siisti/erittäin siisti.

10

422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aduptio

      Kiitos vastauksesta. Olipa aika erikoinen pläjäys :) En kyllä onnistunut sieltä suodattamaan vastausta kysymyksiini.

    • Aduptio

      JonesHenry: miten jaksat olla noin hyökkäävä ja asiaton?

      • JonesHenry

        Ylläpito, miten te oikein jaksatte aina sensuroida minua ;=))?


    • annuliin

      Adoptioprosessissa ja kotikäynnillä selvitetään, onko vanhemmissa tai kodissa jotain, josta olisi haittaa lapselle tai hänen kehitykselleen. Esimerkiksi jos vanhempi sairastaa parantumatonta ja kuolemaan johtavaa sairautta, kuten keuhkosyöpää. En ole varma, mutta arvelen, että myrkkykäärme lemmikkinä ei olisi hyvä juttu.
      Jos olette tavallinen perhe, mitä kertomuksesi perusteella tunnutte olevan, ei prosessissa ole mitään pelättävää. Toki eri mailla on eri vaatimuksia, joista parhaan tiedon saat suoraan adoptioselvityksiä tekeviltä tahoilta.
      Eli soita suoraan heille ja kysy mieltäsi painavat asiat heti aluksi, niin ei tarvitse elää epätietoisuudessa. Sen perusteella on sitten helpompi suunnitella tulevaisuutta ja punnita eri mahdollisuuksia.

      • aduptio

        Ei ole myrkyllisiä lemmikkejä sentään :) Tilasin jo adoptioneuvontapaperit ja sosiaalityöntekijä kyseli joitain peruskysymyksiä (haenko yksin, miksi adoptio) Sen lyhyen keskustelun aikana joka käytiin ehti kyllä korostaa, että kyseessä on erittäin traumatisoituneet lapset. Hiukan mietityttää tuon asian korostaminen, koska emme ehtineet keskustella edes siitä olisiko kyseessä kotimainen vai kansainvälinen adoptio eikä minkä ikäistä lasta hakisimme.


      • JonesHenry
        aduptio kirjoitti:

        Ei ole myrkyllisiä lemmikkejä sentään :) Tilasin jo adoptioneuvontapaperit ja sosiaalityöntekijä kyseli joitain peruskysymyksiä (haenko yksin, miksi adoptio) Sen lyhyen keskustelun aikana joka käytiin ehti kyllä korostaa, että kyseessä on erittäin traumatisoituneet lapset. Hiukan mietityttää tuon asian korostaminen, koska emme ehtineet keskustella edes siitä olisiko kyseessä kotimainen vai kansainvälinen adoptio eikä minkä ikäistä lasta hakisimme.

        Suomessa ensimmäiset adoptiot hyväksyttiin vuosien 1980-1985 välissä. Tuolloin ei asiasta edes ollut olemassa mitään lakia. Ensimmäiset adoptiot Suomessa siis tapahtuivat ihan puhtaan kirjaimellisesti Suomen lain ulkopuolella!


        Adoptiokäytännöt kopioitiin Ruotsista. Adoptiot hyväksyttiin ns "pika-pikaa" Riitti, että kohdemaa suostui adoptioon X-summasta rahaa joka maksettiin eri viranomaisille.


        Kansainvälinen adoptiobuumi jatkui Suomessa reippaasti vielä vuosien 2000-2010 välissä. Jossain vaiheessa viranomaiset huomasivat, että oli tapahtunut rajuja ylilyöntejä. Kohdemaat olivat valehdelleet monesta asiasta. MM lapsien iästä ja terveydentilasta;

        http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194780245645/artikkeli/tutkimus suosittaa ulkomailta adoptoiduille terveystarkastusta.html


        Suomessa ja Ruotsissa toimittajakunta oli sopinut jo 1980-luvulta lähtien, ettei adoptioasioista puhuta vielä tässä varhaisessa vaiheessa. Ei ennenkuin "tiedetään mistä on kyse" Tämä trendi alkoi 1980-luvun alusta, ja kesti myös ns "kuuman sesonkin" eli vuosien 2000-2010 välisenä aikana.


        Nykyään viranomaiset ovat tajunneet mitä on tekeillä, tai oikeammin mitä on jo tapahtunut. Toimittajat ja muu yhteiskunta on ollut poliittisista syistä hiljaa. Hyviin tarkoituksiin perustuen on laskettu pohja lapsiavälittävälle businekselle pääosin suljetuista kommunistimaista, joista on hyvin vaikea saada selkoa mistä nämä "orvot" 3-6kk vauvat todella ovat peräisin.

        http://nazret.com/blog/index.php/2005/12/12/left_wing_monster_mengistu_hailemariam


        Nykyään Suomessa tämän takia kriteerit ovat aika tiukkoja. Voisi sanoa, että sen jälkeen kun hevonen karkasi tallista tai lehmät navetasta 1980-luvulta lähtien sosiaaliviranomaiset ovat ryhtyneet paikkamaan löysiä adoptiokäytäntöjä. Aiemmin ei ollut olemassa mitään kanavaa, jossa kansainvälisen lapsikaupan uhrit voisivat keskustella kokemuksistaan. Nyt on!


        Joten, kriteerit ovat aika tiukat. Erinäisistä syistä lapsia ei enää irtoa niinkuin "vanhoina hyvinä aikoina" Peli on pelattu!

        http://www.theatlantic.com/international/archive/2011/12/how-ethiopias-adoption-industry-dupes-families-and-bullies-activists/250296

        http://www.foreignpolicy.com/articles/2010/09/07/anatomy_of_an_adoption_crisis


    • Antiollavaan

      Tämä Jones Henry tukkii jokaisen adoptiokeskustelun samoilla jutuilla, ei väliä mikä on alkuperäinen aihe. Olisiko mahdollista, Henry, että aloitat oman adoptionvastaisen viestiketjun, johon kokoat kaiken, mitä haluat sanoa?

    • aduptio

      Tämä "Jones Henry" voisi edes lukea mitä olen aiemmissa kommenteissani kirjoittanut ennen kun spämmää sekavat litaniansa vastaukseksi.

      • JonesHenry

        Osaatko kirjoittaa Suomeksi?


    • hurjaaero

      Antaa ton JonesHenryn laukoa omia totuuksiaan vaan. Se elää jotain ihan omaa maailmaansa.

      Meillä on kaksi ulkomailta adoptoitua lasta (ado.vuosi 2011) ja voin lohduttaa, ettei noita sossuja tarvi pelätä. Ne on ammattilaisia jotka tekee työtään ja yrittävät parhaansa mukaan valmistaa tulevaan. Tosiasia on, että kaikki adolapset ovat kokeneet vähintään yhden menetyksen elämässään ja se jättää traumoja varmasti. Mitä vanhempana lapsi on menetyksen kokenut, sitä isompi merkitys sillä tulee aina olemaan. Mutta harvoin ne nousee kovin isoksi ongelmaksi. Tosin lähes aina se tulee olemaan jollain tasolla läsnä.

      Laitan alle joitain esimerkkejä mahdollisista ongelmista.

      Menettämisen pelko. Lapsi ei pysty olemaan yksin hetkeäkään. Tarkoittaa sitä, että vessaankaan et voi mennä yksin. Ok, tuo lievenee ja vähenee yleensä lapsen kasvaessa. Tavallista.

      Kontrolloimisen tarve. Lapsi voi haluta ennakoida kaikkea ja ei pysty kohtaamaan uusia nopeasti vastaan tulleita tilanteita. Esim. Ollaan puhuttu, että ollaan lauantai päivä kotona ja käydään hiihtämässä jossain välissä. Sitten tuleekin vieraita ja suunnitelma ei pidäkään paikkaansa ja lapsi saa kohtuuttoman raivarin. Aika tavallista.

      Paikkansa löytämisen haaste. Lapsi voi olla kova kyselemään juuristaan ja vanhempien motiiveista adoptioon. Kyselee synnyttäjävanhemmistaan ja tarkistelee teidän rakkauden syvyyttä itseensä. Lisääntynee iän myötä.

      Pääasia, että vanhemmat ovat sinut itsensä kanssa ja rakastavat lastaan aidosti. Sillä adoptiolapset vaativat kymmenen kertaa enemmän kuin biolapset, mutta antavat takaisin sen kaiken vaivan ainakin sata kertaisena. Tämän uskallan sanoa, koska adoptiolapsessa kaiken muutoksen näkee välittömästi eikä mikään ole koskaan itsestään selvää.
      Haasteita riittää, mutta en IKINÄ antaisi heitä pois. :D

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9556
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2807
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      158
      2559
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1419
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe