Saako pankista lainaa asuntoon jos ei ole säästöjä tai takaajia?

omaan kotiin?

Olisin kysellut tietääkö kukaan onko mistään pankista mahdollista saada lainaa kaksiota varten, jos minulla ei ole säästöjä tai takaajia? Olisi kauhea hinku päästä omaan asuntoon, sillä olen jo 20 vuotta maksanut vuokraa ns. turhasta. Asun Tampereella ja niistä pankeista siis kyse.Kiitos asiallisista vastauksista!

8

641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei onnistu.....

      Tuskinpa vain. 100%:n lainat ovat taakse jäänyttä elämää.

      Vähintään se 10-15% asunnon hinnasta pitää olla omaa rahaa.

    • Järkeä peliin

      Et kai ole turhasta kuitenkaan maksanut, kun on ollut katto pään päällä. Jotakin turhaa kai on tullut hankittua, kun ei säästöjä ole.

    • Muutaman lainan otta

      Eiköhän tuo onnistu. Mene kysymään asiaa pankistasi tai misyä tahansa pankista. Tarjoavat todennäköisesti kahta lainaa: 1. Joka kattaa ehkä 70-85 prosenttia koko osuudesta, jossa asunto toimii vakuutena ja 2. Jonka takaajaksi tarvitset jonkun joka tienaa riittävästi, esim vanhempasi tai vaihtoehtoisesti reaalivakuutta, mikä takoittaa, että vanhempasi laittavat omaa omaisuuttaan lainasi vakuudeksi. Tietenkin omien tulojesi suuruus/pienuus ja niiden säännöllisyys ja jatkuvuus vaikuttavat siihen minkä kokoista lainaa ylipäätään voit saada. Toisin sanoen maksukykysi verrattuna lainanhoitokuluihin ja muuhun elinkustannuksiisi

      • Edellinen

        2. Laina on koko asunnon osuudesta näin ollen 30-15 prosenttia.

        Näin ainakin pääkaupunkiseudulla.


    • banksteri

      Faktahan on se, että nyt vaaditaan vähintään 10% omasäästöosuutta, oli sitten minkälaiset takaajat tai vakuudet tahansa. Eli hyvillä vakuuksilla ja maksukyvyllä saat lainan, kunhan 10% löytyy. Muuten kannattaa aloittaa säästäminen

    • ParempiVaihtoehto

      Unohda omistusasunto. Katsele asumisoikeuskämppää. Seuraavat edut:

      - Laitat 15-25.000€ kämppään kiinni, tämän saat pankista ilman takaajia ja makselet sen nopsaa pois. Tuon summan saat indeksikorotettuna takaisin kun muutat asosta joskus pois, jos sikseen tulee.

      - Maksat aso-kämpästä "vastiketta" joka on kuin vuokra, mutta suhteessa vähemmän kuin vuokra kämpissä isommilla neliöillä. 400-600€/kk kämpän koosta riippuen. 100€/kk pankille lainaa, jonka saat myöhemmin takaisin.

      - Saat miltei uuden kämpän hyvältä alueelta sen sijaan että joutuisit ostamaan halvan asunnon slummista tms. ja laittamaan ison summan rahaa kiinni siihen. Näillä asunnon hinnoilla saat huonolta paikalta asunnon ja joudut häpeemään tuttaville missä asut, saat selkääsi viikonloppuna mamu jengeiltä jne.

      - Korot kun nousee niin olet kusessa pankin lainan kanssa! Aso kämpässä ei hätää, rahaa jää muuhun elämiseen mukavasti. Ei tarvitse syödä nuudeleita ja kulkea bussilla. Turbo volvo ja etelänmatkat. Elämä loistaa.

      • ASO-vuokralainen

        Taidat olla ASO-rakennuttajan edustaja. Kuulostavat nuo puheet aivan siltä kuin haluaisit uuden asiakkaan lypsettäväksi.


      • bisnesvuokralaisille

        > Maksat aso-kämpästä "vastiketta" joka on kuin vuokra

        Noh noh, kyllähän tässä vuokra-asuminen tosiasiassa on kyseessä, kun ei se kämppä omaksi muutu missään vaiheessa. Erona normaaleihin vuokrakasarmeihin on vain tuo parinkymmennen tonnin "kynnysraha", joka karsinee pahimmat hörhöt/sossunelätit pois.

        > Tuon summan saat indeksikorotettuna takaisin kun muutat asosta joskus pois, jos sikseen tulee.

        "Indeksikorotettuna" tarkoittaa suomeksi, että saman rahan saa takaisin. Se indeksikorotushan vain kompensoi inflaatiota. Eli jos nyt pistää asoon 20 k€ ja vastaava omistusasunto maksaisi 200 k€, niin 20 vuoden päästä saa takaisin 40 k€ (hurraa?), mutta omistusasunnot maksaa 400 k€.

        > Saat miltei uuden kämpän hyvältä alueelta sen sijaan että joutuisit ostamaan halvan asunnon slummista tms. ja laittamaan ison summan rahaa kiinni siihen

        Ahaa. Ilmaisia lounaita jaossa. Uskottavaa?

        > Korot kun nousee niin olet kusessa pankin lainan kanssa

        Eikö ainakin takavuosina jotkin ASOyhtiötkin olleet kusessa, kun korkojen noustua rakentamisaikaiset lainat eivät lyhentyneet ja talot alkoivat tulla remppaikään?

        Ja mitenkäs se olikaan asonahjusten sanavallan suhteen ... menikö kuitenkin normaalilla vuokrakasarmien tyylilä eli omistaja päätti kaiken ja vuokralaiset vikisi?

        > Turbo volvo ja etelänmatkat.

        Noniin, tulihan ne bisnesvuokralaisten sijoituskohteet sieltä. Vuokra-asunto eletään kuin raha polttaisi käsiä = mitään ei jää käteen. Toimii niin kauan, kun ei tarvi vaihtaa isompaan asuntoon ja tulot kasvavat inflaation tahtiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1143
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1091
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe